Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Śląsk & Sparta Wrocław,Lechia&Wybrzeże Gdańsk.Lech&Warta Poznań,Gryf&Czarni Słupsk.
-
krwawaswinia8
wichrowe wzgorze pisze:Czy są klubu z jednego miasta, albo blisko siebie nie mając kosy? Nie mówię tutaj o klubie np. Hutnik Warszawa z Legią, bo wiadomo że Hutnik to kibice Legii.
Lech-Warta
Legia-Gwardia
Lech- Górnik konin
i ogólnie wiadomo jak jest klub i mają w pobliskim miescie Fc a ten klub nigdy nikt nie osiągnął jakiś wielkich prestiżów i ma mniej niż 1000 osób na mecz. Oczywiście są wyjątki ale dla mnie temat rzeka.
Chyba nie piszesz o warszawskiej Gwardii? Przecież Legia kilkukrotnie dusiła w zarodku próby stworzenia ruchu kibicowskiego na Gwardii.krwawaswinia8 pisze:Legia-Gwardia
-
Mareczek86
Pytanie do Ruchu, jakie wyroki poszły przez grudnia ?
Wymienione Słupsk i Kielce, Poznań (Lech-Warta), kiedyś Częstochowa (AZS - Włókniarz + FC Widzewa, dziś chyba też nie ma jakiejś kosy?), Plus wiele innych sytuacji z klubami innych sekcji - Gdańsk (Lechia - Wybrzeże - Stoczniowiec), Wrocław (Śląsk - Sparta), Zielona (Falubaz, Lechia, Zastal). Łapy nie dam uciąć za Włocławek, ale tam chyba też wielkiej kosy na linii Anwil - Włocłavia nie było?wichrowe wzgorze pisze:
Czy są klubu z jednego miasta, albo blisko siebie nie mając kosy? Nie mówię tutaj o klubie np. Hutnik Warszawa z Legią, bo wiadomo że Hutnik to kibice Legii.
Radomiak-Czarni
-
sztwny_obiektywny
Mozna cos wiecej na temat próby stworzenia ruchu kibicowskiego na Gwardii i "tłumieniu w zarodku przez Legie"? Swego czasu mówiono o Gwardii jako o 3 sile stolicy, co sie pozmienialo? jak obecnie wyglada ruch kibicowski w pozostalych warszawskich ekipach? pozostajac w temacie Wawy: istniala na przestrzeni czasu jakas ekipa w stolicy niezalezna od Legii i Polonii? od kiedy mozna mowic o dominacji Legii w stolicy? pozdrawiam
Co do Włocławka, to chyba rzeczywiście nie ma tam kosy między Włocłavią a Anwilem. Ponadto, o ile się nie mylę, łączą ich wspólne kontakty z ŁKSem, bo Włocłavia to FC, a Anwil też chyba pojawiał się na meczach łodzian. Grafy obu ekip są na murach nieruszane, a są nieopodal siebie.
-
rozpuszczalnik1906
https://www.youtube.com/watch?v=lCPTjp8lU20
Trafiłem przypadkiem. Jakoś mnie, to ominęło. O co poszło?
Trapi mnie to od niedawna, ale zapytam:
Czy Mariusz wraca do domu?
Dziękuję
Czy Mariusz wraca do domu?
Dziękuję
Czy ŁKS i Zawisza miały/mają wiodącą grupę H, która działała pod konkretną nazwą? Coś jak YF/Banici na Lechu, Sharks na Wiśle itd.
http://bialystok.naszemiasto.pl/artykul ... id,tm.htmlrozpuszczalnik1906 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=lCPTjp8lU20
-
ABC1935
Crazy Cannibals, Hells Boys oraz Bydgoscy Chuligani?Lari pisze:Czy ŁKS i Zawisza miały/mają wiodącą grupę H, która działała pod konkretną nazwą? Coś jak YF/Banici na Lechu, Sharks na Wiśle itd.
-
WileTheBest
Shkola i jej obóz na bank ma/miała kosę z Unionem, Gladiatorsami i ich obozemp.a pisze:Trapi mnie dokładnie to ruskie
Mam takie pytanie, jak każdy wie ruskie mają u siebie kilka ekip bojowych np Spartak(Gladiators, Union), CSKA(Yaroslavka, Einfach Jugend) itd
Czy te wszystkie ekipy żyją że sobą w zgodzie?
Bo kiedyś słyszałem że w obozie Spartaka są duże spiny, z jakiej bandy ma być mlynowy itd.
??
Mam pytanie . Dlaczego jest tak wielka napinka miedzy Koroną a Radomiakiem jakie są początki tej kosy .Wczoraj kibice Korony gwizdali gdy Legia skandowala Radomiak Radom
-
Sam Fisher
Niewielka odległość między miastamiJanosik69 pisze:Mam pytanie . Dlaczego jest tak wielka napinka miedzy Koroną a Radomiakiem jakie są początki tej kosy .Wczoraj kibice Korony gwizdali gdy Legia skandowala Radomiak Radom
-
WileTheBest
Kielecka milicja pacyfikowała Radom w czerwcu 1976.Janosik69 pisze:Mam pytanie . Dlaczego jest tak wielka napinka miedzy Koroną a Radomiakiem jakie są początki tej kosy .Wczoraj kibice Korony gwizdali gdy Legia skandowala Radomiak Radom
Bzdury piszesz. Między Radomiem a Kielcami jest wielka kosa od lat 70-tych z tego powodu że podczas jakiś zawodów lekkoatletycznych w Kielcach sportowcom na z Radomia autokar spalono. Ostatnio kosa trochę mniejsza z powodu rzadkich kontaktów.
Myślę że jeszcze tak 5-10 lat i Korona już będzie dużo więcej znaczyła w Końskich od Widzewa
Co to ma do rzeczy koleś? Widzisz o czym jest rozmowa? Wróżby zostaw "specjalistą" albo zachowaj dla siebie.Dzięki.
Do kosy Radomiaka z Koroną nie trzeba szukać tła w wydarzeniach historycznych. 2 podobne w miarę duże miasta oddalone o 80 km no to...musi być kosa. Tzn. logika świata kibicowskiego tak sprawia, że ekipy o podobnym potencjale "polują" na tym samym terytorium więc wchodzą w kurs kolizyjny. Teoretycznie Legia z Radomiakiem też powinna mieć kose, ale tutaj ekipy są o różnych ambicjach i łatwiej jest się układać.
Stara lokalna animozja, nie tylko kibicowska. Silna już w międzywojniu, kiedy Radom był włączony do Kieleckiego, choć był miastem większym i bardziej znaczącym historycznie. Znamienne, że podczas ostatniej reformy adm. radomianie woleli być peryferyjnym miastem w Mazowieckim (choć to przecież Małopolska...) niż dzielić województwo z Kielcami i to jako największe miasto. Jak widać kibice też obrali taki sam kurs.
-
wolny_sluchacz
Ta kosa spowodowana głównie jest rywalizacją miast, bo Radomiak nie jest jedynym radomskim klubem z ciśnieniem na Kielce. Z opowieści słyszałem o tym, jak Radomiak i Broń (w dawnych czasach innych proporcji) dzieliły się "eskortą" kielczan (jeszcze jak grali Błękitni) - pół trasy odprowadzał Radomiak, później czekali broniarze. Czarni też zawsze szczególnie motywowali się na mecze z Effectorem Kielce w siatę.
Był nawet taki mecz ze 20 lat temu Radomiak - Korona, że Broniarze stali na tej samej trybunie co Radomiak na ich stadionie, z flagą i w barwach i razem z Radomiakiem jechali po Koronie. Do dziś się pewnie Radomiak wstydzi tej sytuacji ☺
-
old school CRBB
Myślę że nie ma się czego wstydzić, w ,,dawnych czasach to i ŁKS potrafił z Rts-em leyać za Legią.Bażant pisze:Był nawet taki mecz ze 20 lat temu Radomiak - Korona, że Broniarze stali na tej samej trybunie co Radomiak na ich stadionie, z flagą i w barwach i razem z Radomiakiem jechali po Koronie. Do dziś się pewnie Radomiak wstydzi tej sytuacji ☺
Jak mam 3 bilet na mecz z Rumunią ale są one na inne imię i nazwisko niż osób z którymi chce jechać to czy te osoby wejdą bez problemu ?
-
tuwimianin.
Raczej tak, ja byłem 2 razy na kadrze na Narodowym i nikt mi, ani znajomym dowodu z biletem nie sprawdzał.
na poczatku lat 90 Radomiak przyjechał do nas na nasz mecz i chcieli robic z nami uklad antyKielce, po tym jak wstepnie sie dogadalismy ze tylko my i Radomiak, Radomiak chcial zeby jeszcze Pionki dolaczyly do tego ukladu. my na takie cos sie zgodzic nie moglismy i po skonczeniu piwa przez chlopakow z Radomiaka udali sie w swoja strone a my w swoja.wolny_sluchacz pisze:Ta kosa spowodowana głównie jest rywalizacją miast, bo Radomiak nie jest jedynym radomskim klubem z ciśnieniem na Kielce. Z opowieści słyszałem o tym, jak Radomiak i Broń (w dawnych czasach innych proporcji) dzieliły się "eskortą" kielczan (jeszcze jak grali Błękitni) - pół trasy odprowadzał Radomiak, później czekali broniarze. Czarni też zawsze szczególnie motywowali się na mecze z Effectorem Kielce w siatę.
-
mariuszek321
NA Imprezie Otwartej można bez konsekwencji piro odpalać ? Czy jak to jest
A czym jest ta "impreza otwarta"? Jeśli chodzi o imprezy inne niż imprezy masowe, to może to zostać potraktowane jako wykroczenie.
-
niezbanowany
"Użycie podczas zgromadzenia publicznego, w obecności jego uczestników, materiałów pirotechnicznych stanowi naruszenie art. 83§1 KW". W związku z tym policja zobowiązana jest wyciągnąć konsekwencje wobec sprawców wykroczenia."mariuszek321 pisze:NA Imprezie Otwartej można bez konsekwencji piro odpalać ? Czy jak to jest
-
aczytoważne?
mnie ciekawi czy na terenach oddalonych od Zabrza i Katowic w miejscach gdzie mają fancluby młodzi kibicują konkretnemu klubowi czy po prostu KSGKS
Konkretnemu klubowi.aczytoważne? pisze:mnie ciekawi czy na terenach oddalonych od Zabrza i Katowic w miejscach gdzie mają fancluby młodzi kibicują konkretnemu klubowi czy po prostu KSGKS
-
ANIMALS'12
Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
RK- Rycerze KaliszaANIMALS'12 pisze:Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
-
WileTheBest
Zapytam tu, bo zniknęło w gąszczu wojny RTS vs ŁKS:
Dzięki za odp.
Tak samo co się stało ze stroną KKS-u Kalisz, gdzie mieliście opisy ze starych meczów?WileTheBest pisze:Jest może jakaś strona, gdzie są stare opisy z meczów Widzewa? O ŁKS-ie wiem, że jest stronka X-Mana, ale Widzew?
Dzięki za odp.
-
ANIMALS'12
Lech, Legia, Arka, Lechia. Te ekipy wprowadziły trend masywnej ekipy chuligańskiej. Był ktoś jeszcze w ich czasach kto preferował ten styl?
Mnie trapi kto napisał ten felieton na głównej i nazwał Stal Mielec Stalówką?
http://www.kibice.net/publicystyka/127- ... lowko.html
http://www.kibice.net/publicystyka/127- ... lowko.html
Pytaj gościa o nicku VT79
ŁKSANIMALS'12 pisze:Lech, Legia, Arka, Lechia. Te ekipy wprowadziły trend masywnej ekipy chuligańskiej. Był ktoś jeszcze w ich czasach kto preferował ten styl?