Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Marcel1908

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Marcel1908 » 02.06.2017, 18:37

arda pisze:
stachuzrdg pisze:Beha, nasi koledzy startujący z list sld na radnych w urzędzie miasta mieli tyle wspólnego z sld co ty.
Ich związki z tym ugrupowaniem polegały tylko i wyłącznie na dopisanie swoich nazwisk do ich listy aby móc kandydować. Teraz startowali z list pis.

Stachu i to jest fajne i ok? Nadstawić dupska czerwonemu a teraz PiS bo tylko na 5 minut a nie na stałe? Nie mówiąc już o tym że pewnie i tak muszą szczekać jak matka partia każe bo taka jest polityka.
To idealny przykład definicji hipokryzji , jak dla naszego klubu ktoś zmienia barwy jak rękawiczki to bohater , jak dla konkurencyjnego to "sprzedawczyk"

iparts.pl
ziomal1910

Post autor: ziomal1910 » 02.06.2017, 18:43

Panie Marcel 1908 były takie mecze w Łodzi kiedy przyjeżdżała Arka pod nasz sektor ekipa i nic się nie działo chodź nas było dużo więcej pamiętam to bo gówniarzem nie jestem widziałem to osobiscie

Marcel1908

Post autor: Marcel1908 » 02.06.2017, 18:58

ziomal1910 pisze:Panie Marcel 1908 były takie mecze w Łodzi kiedy przyjeżdżała Arka pod nasz sektor ekipa i nic się nie działo chodź nas było dużo więcej pamiętam to bo gówniarzem nie jestem widziałem to osobiscie
Panie ziomal1910 miałem na myśli raczej niedawne lata , gdy ciągnęło Was do siebie( to moje osobiste odczucie) , a tak na marginesie jeśli nawiązujesz do wieku to ja jestem w takim , że pamiętam jeszcze naszą zgodę z Arką a to już prawie prehistoria.

ziomal1910

Post autor: ziomal1910 » 02.06.2017, 19:02

Kolego między nami a Arką było można tak nazwać pakt o nieagresji bo wtedy mieliśmy układ z Lechem

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 02.06.2017, 19:04

nikodem pisze:W trawie piszczy że Fani Sokoła mogą zaliczyć bardzo liczny wyjazd jak na siebie.
Dobra ale zamknij się. Ułatwiajcie dalej psom pewne sprawy. Wypierdolić te posty odnośnie tego!

Marcel1908

Post autor: Marcel1908 » 02.06.2017, 19:06

ziomal1910 pisze:Kolego między nami a Arką było można tak nazwać pakt o nieagresji bo wtedy mieliśmy układ z Lechem
Wydawało mi się , że coś więcej nawet rozmawiając z kimś starszym od Was mówił , że młodych ciągnie do siebie i na pewno układ z Lechem nie wpływał na aż tak dobre stosunki z Cracovią.

ziomal1910

Post autor: ziomal1910 » 02.06.2017, 19:10

Kolego wyśmiewasz się z naszego byłego układu a teraz mu w d*** wlazisz...☺

Marcel1908

Post autor: Marcel1908 » 02.06.2017, 19:16

ziomal1910 pisze:Kolego wyśmiewasz się z naszego byłego układu a teraz mu w d*** wlazisz...☺
Kolego po 1 gdzie Ty widzisz , że wyśmiewam Wasz układ z Lechem po 2 Ja pamiętam jeszcze starą zgodę z Lechem i nikomu nie muszę " włazić w d***" bo znam trochę kibiców Lecha i bez względu na zmiany na scenie miedzy nami zawsze było tak samo czyli melanżowo po 3 liczyłem na merytoryczną rozmowę a Ty wydaje mi się dążysz do konfrontacji. Dlatego z mojej strony koniec.Pozdrawiam

ziomal1910

Post autor: ziomal1910 » 02.06.2017, 19:21

Jestem często w Poznaniu i pod stadionem jest dużo wlepek lksu☺

ziomal1910

Post autor: ziomal1910 » 02.06.2017, 19:30

Kolezko zapomniałeś jak wchodziliscie w d*** Lechowi tak jest do dziś...

espana

Post autor: espana » 02.06.2017, 20:31

Jasne Legia tak cackana przez komune a przez 44 komunistyczne sezony zrobiła 4 MP czyli rzadziej niż raz na 10 lat. Coś ta nasza komuna słabo skuteczna była. Podobnie milicyjna niby Wisła wszystko co najlepsze osiągnęła przed i po komunie. W przeciwieństwie do Widzewa, który przez 100 lat istnienia największe sukcesy miał w stanie wojennym. Tak samo jak te niby rozkradane śląskie kluby. Górnik gigant za komuny, a po komunie co roku na granicy 1 i 2 ligi (czy jak to dzisiaj ekstraklasy) Ruch przed wojną owszem potęga, za komuny też, a po komunie upadek choć mniej spektakularny jak KSG bo jednak podium mieli. Nie mówiąc o Bytomiu, który poza komuną kończy w 4 lidze.

error04

Post autor: error04 » 02.06.2017, 20:40

Marcel1908 pisze:Posługując się terminologią co poniektórych kibiców , co było powodem 'lizania się po jajcach" Widzewa i Arki czy aby nie największym nienawiść Arki do ŁKS-u? Swego czasu Widzew wpuścił kibiców Pogoni Szczecin i z opowiadań kolegi z drugiej strony barykady było dość sympatycznie, czy rzeczywiście była jakaś nić sympatii? , żeby była jasność nie chcę wywoływać debilnych lub ironicznych komentarzy.
Stosunki z Arka to byla zasluga naszego bylego gniazdowego ktory byl tez znaczaca sie osoba w Gdyni. To on dazyl do zblizenia sie naszych ekip. Swego czasu byly juz niesmialo robione gadzety laczone Arka-Widzew. Nie wyszlo i zostal jakis tam szacunek i sympatie glownie mlodej ekipy bo starzy patrzyli na krzywo i tyle.
Nasze wizyty na Pogoni byly po tym jak padla zgoda Legia-Pogon. Nie pamietam zeby z Pogon bylo jakies cisnienie. Kosa byla bo byla to zgoda Legii i tyle. Zgoda padla to i Pogon stala sie obojetna.
Pisanie ze kontakty z Arka i Pogonia to laczenie sie w nienawiscie to juz odlot. I w czym ta Arka/Pogon mieliby pomoc nam?

Wracajac do Wawy. Znowu ta Legia biedna. Google mowi co innego:
-460 mln na stadion. Z tym to dobre jaja:
"Głosowanie poprzedziła burzliwa dyskusja. Za zwiększeniem dotacji opowiadali się radni zrzeszeni w klubie Lewica i klub PO.. Z jego wyliczeń wynika, że budowa nie przekraczała 300 mln zł. - Dlaczego nasz stadion ma być Bentleyem Europy?"
Miller zly ale PO i jakas tam lewica (a moze w tym i Miller?) juz ok? ITI popieralo ta Gromkiewicz (PO) na prezydenta Wawy wiec ukladziki ida.
-15 MILIONÓW ZE ŚRODKÓW PUBLICZNYCH NA AKADEMIĘ LEGII
I nie pisz mi ze Polonia dostala kase na renowacje stadionu bo wy dostaliscie tez 30 mln zl na renowacje i basen.

Tak stadion Widzewa jest z kasy podatnika ale tutaj oba kluby dostaly tyle samo. (mniej wiecej)

arda

Post autor: arda » 02.06.2017, 20:47

troll internetowy pisze:
Czaisz różnicę? Więc nie wmawiaj mi o tej drożyźnie i waszej wielkiej krzywdzie.
Nikt nie mówił o drożyźnie czy krzywdzie. To była odpowiedź na te brednie tego Waszego specjalisty od serii "z pamiętnika gniazdowego Widzewa" o hołubieniu Legii przez elity. Przeskocz do poprzednich postów i zobacz.
troll internetowy pisze: Jeszcze słowo o tym rozpieszczaniu stołecznego klubu... Do Legii nikt nie ma pretensji o chwilę obecną, natomiast faktem jest, że przez całą komunę wasz klub był hołubiony przez czerwonych, dodatkowo trybem nakazowo-rozdzielczym przez lata okradano wszystkie polskie kluby z co lepszych piłkarzy (co chyba najdotkliwiej odczuły kluby śląskie). Czy mam o to pretensje do Legii? Bardziej do komuchów. Ale trudno, bym w takiej sytuacji żywił jakąś sympatię do stołecznego klubu i uznawał większość waszych "zdobytych" tytułów, prawda?
W latach 90-tych wasz klub też nie grał zbyt czysto w te klocki.
Nie ma pretensji? To uzgodnij to może z kolegami i zobacz co wypisują. Różnica jest taka, że my mówimy o kibicach a Twoi koledzy o władzach Legii. Jakbyśmy mieli jakikolwiek wpływ na ich postępowanie w czasach komuny.
troll internetowy pisze: P.S.
Beha pisze:Pomijam fakt współpracy z SLD - bo to chyba tylko możliwe na Widzewie.
Jasne. Wszak z pewnością mniej dyskredytująca jest współpraca z PO. ;)
Skup się. My zarzucamy KIBICOM Widzewa że startują z list czerwonych ( jeszcze Stachu z Radogoszcza bez żenady dokłada do pieca, że teraz się przerzucili na listy PiS ale wszystko gra i trąbi bo prostytuują się tylko na chwilę żeby dostać się na listy) a Ty to nie wiem o czym piszesz. Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że KIBICE Legii waflowali się z PO? A jak stawiasz kibice Widzewa SLD - władze Legii PO to chyba mieszasz systemy. Jaki kibice mają wpływ na ITI, Leśnodorskich czy Mioduskich? Natomiast kibice Widzewa chyba mają wpływ na kibiców Widzewa kolaborujących z SLD?

error04

Post autor: error04 » 02.06.2017, 20:55

espana pisze:Jasne Legia tak cackana przez komune a przez 44 komunistyczne sezony zrobiła 4 MP czyli rzadziej niż raz na 10 lat. Coś ta nasza komuna słabo skuteczna była. Podobnie milicyjna niby Wisła wszystko co najlepsze osiągnęła przed i po komunie. W przeciwieństwie do Widzewa, który przez 100 lat istnienia największe sukcesy miał w stanie wojennym. Tak samo jak te niby rozkradane śląskie kluby. Górnik gigant za komuny, a po komunie co roku na granicy 1 i 2 ligi (czy jak to dzisiaj ekstraklasy) Ruch przed wojną owszem potęga, za komuny też, a po komunie upadek choć mniej spektakularny jak KSG bo jednak podium mieli. Nie mówiąc o Bytomiu, który poza komuną kończy w 4 lidze.
Sciagaliscie wszystkich lepszych do wojska nawet Bonka chceliscie tylko ze temu udalo sie do Zawiszy (tez wojskowe).
Slaskie kluby dobrze sobie radzily bo na tamte czasy byly bogate.
Widzew pierwszego mastra zdobyl grajac odpadami niechcianymi w Łkasie wiec tez pudlo. Dobry prezes i trener umieli zrobic cos z niczego.

Nikodem tak tak Lks jest nadal mocny a teraz idz spac.

espana

Post autor: espana » 02.06.2017, 21:00

Nie jestem legionistą

Czyli jednak można było odpadami pokonać całą komune,PZPN i wszystkie legijne spiski. I tak 40 razy, 4 razy niestety się nie udało

serce miasta

Post autor: serce miasta » 02.06.2017, 21:11

Kibicu Legii Warszawa w moich oczach osmieszasz sie,każdy w Polsce wie że byliście przez długie lata pupilkami komuny i komuna faworyzowała was jak nikogo innego.Nie czujesz Łodzi zajmij sie tą swoją bananową Warszawką i nie wypowiadaj sie na tematy o których nie masz bladego pojęcia
Dla przypomnienia starszym fanom i ich młodszym kolegom wrzucam link do waszego starego forum ze słynnej strony X-mana macie tak rozkminke nt.OFICJALNEGO POPARCIA JAKO ŚRODOWISKO KIBICÓW ŁKS KANDYDATA NA PREZYDENTA ŁODZI Z ...SLD
[link]

CzłowiekHonoru

Post autor: CzłowiekHonoru » 02.06.2017, 21:12

RTS UĆ pisze:Była moda u was na jaranie się Lechem w tamtym czasie , i każdy kto pamięta ten wasz pakt o nieagresji to wie. Ja miałem wrażenie że raczej pod względem ultras i ogólnie organizacyjnym się jaraliscie KKS , niz pod względem h
Ale kogo obchodzi jakie ty miałeś wrażenie lapsie i co tam ci się przyśniło?

Widzę że jak już nie masz do czego to próbujesz się na siłę do czegokolwiek dopierdolić.

masturbator12cm

Post autor: masturbator12cm » 02.06.2017, 21:19

na Widzewskich sektorach zasiadała cała triada z pomorza :) Pogoń,Arka i na meczu rugby w barwach Lechia Gdańsk i było spoko.

arda

Post autor: arda » 02.06.2017, 21:23

serce miasta pisze:Kibicu Legii Warszawa w moich oczach osmieszasz sie,każdy w Polsce wie że byliście przez długie lata pupilkami komuny i komuna faworyzowała was jak nikogo innego.Nie czujesz Łodzi zajmij sie tą swoją bananową Warszawką i nie wypowiadaj sie na tematy o których nie masz bladego pojęcia
Zdecydowanie nie czuję Łodzi jeśli jacyś kibice startują z list postkomunistów a ich koledzy tłumaczą że to się nie liczy bo to tylko środek do celu. Raz w d*** można? (nawet nie raz bo Stachu dalej sprzęgli temat że teraz jesteście w PiS). Może i się ośmieszam choć nie bardzo wiem czym. Tylko co w takim razie robi Widzew? Przy następnej odpowiedzi zamiast smutno pierdzieć o "bananowej warszawce" i "braku czucia Łodzi" wytłumaczcie najpierw sytuację albo powiedzcie wprost że macie wyjebane na zasady którymi rządzi się sztywna ekipa większości trybun w Polsce i nie będzie więcej pytań. Widzew to w ogóle grypsuje? Pytam tylko.

masturbator12cm

Post autor: masturbator12cm » 02.06.2017, 21:32

ja zdecydowanie nie czuję Warszawy i Poznania.
Gość daje d*** i zostaje złapany a pózniej płacz i wywieszanie transparentu "uwolnić Maciuśia".

widzewiak_z_gor

Post autor: widzewiak_z_gor » 02.06.2017, 21:32

Arda, prawilniaku z ekipy, łap i zamilcz.

https://m.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o

Kibic najbardziej złodziejskiego klubu w Polsce będzie nas tutaj umoralniał, koniec Świata.
-= Kobiety sa z Wenus, faceci z Marsa a kibice z Młyna. =-

arda

Post autor: arda » 02.06.2017, 21:58

troll internetowy pisze:
Arda pisze:Skup się. My zarzucamy KIBICOM Widzewa że startują z list czerwonych ( jeszcze Stachu z Radogoszcza bez żenady dokłada do pieca, że teraz się przerzucili na listy PiS ale wszystko gra i trąbi bo prostytuują się tylko na chwilę żeby dostać się na listy) a Ty to nie wiem o czym piszesz. Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że KIBICE Legii waflowali się z PO? A jak stawiasz kibice Widzewa SLD - władze Legii PO to chyba mieszasz systemy. Jaki kibice mają wpływ na ITI, Leśnodorskich czy Mioduskich? Natomiast kibice Widzewa chyba mają wpływ na kibiców Widzewa kolaborujących z SLD?
Doskonale rozumiem. Nie rozumiem tylko, dlaczego te kilka osób oceniasz juz teraz? Bo co w tym złego, że chcą coś ugrać dla swojego klubu w momencie, kiedy to właśnie tzw. politycy decydowali o budowaniu stadionów w Łodzi (bo to właśnie było w tamtym momencie) i decydują o finansowaniu? Naprawdę uważasz, że tych kilku z Widzewa (do SLD), czy z ŁKSu (do PO) poszło z przekonań politycznych?? Zamiast tego spytaj się pierwszego z brzegu kibica Widzewa, czy nawet ŁKSu o jego poglady polityczne czy stosunek do komuchów i dopiero wtedy oceniaj. Ja znam te osoby i wiem, że idą tam tylko ze względu na sytuację klubu, a nie, że lubią czy szanują polityków. I jeśli ugrają coś dla siebie, zamiast dla klubu, wejdą w partyjne układy i tym samym się skundlą, to sam ich będę potępiał. To, że przeszli z SLD do PiS raczej świadczy, że mają w d**** opcje polityczne, a głównym celem jest lobbowanie na korzyść Widzewa. To jest wg ciebie zbrodnia? Niestety, ale żyjemy w takim państwie, gdzie nadal rządzą naszą ziemią zdrajcy, złodzieje i dorobkiewicze. Jest tylko fasada demorkacji, a w rzeczywistości państwo policyjne i z góry zarządzane. W związku z czym, kiedy byt klubu wisi na włosku, kibice mają się obrazić na cały świat i nie robić nic? Owszem, powinno się -za przeproszeniem- wypierdolić tzw. władze, które niszczą nasz naród, zrobić masowe demonstracje, itd. Tylko, że musiałby być to setki tysięcy demonstrantów w każdym mieście. Uważasz, że na chwilę obecną tyle osób wyjdzie na ulicę?..
Czy to się nam podoba, czy nie, polityka będzie zawsze.
Tak jak napisałem wyżej, nie potępiam ich, bo robią to z miłości do swojego klubu (i to jest dla mnie zrozumiałe), będę potępiać, jeśli się skundlą. I w przeciwieństwie do ciebie i twoich kolegów ze stolicy nie dzielę tutaj skóry na niedźwiedziu. To tyle.
Jestem na tym forum od czasu jego powstania w 2001 roku i bez kitu jesteś chyba trzecim a może czwartym normalnie dyskutującym kibicem Widzewa. Stado Twoich bez ładu, składu, sensu i mijających się często o lata świetlne z prawdą kolegów ujadających tu przez te lata powodują, że jesteś naprawdę objawieniem.
I krótko. Przyjmuję Twoje tłumaczenie. Nie zgadzam się bo dla mnie każdy kto wlazłby w politykę zwłaszcza w taki sposób jest skreślony i z automatu ma wyjazd z Żylety ale prawdą jest że my nie mieliśmy takich problemów.Inne pieniądze, inne priorytety, walka o stadion czy nawet przetrwanie. Niezgodne z zasadami wedle których mnie na stadionie wychowano ale nikt nie wie jakby to wyglądało gdyby smy tak upadli jak kluby łodzkie. I tyle.

StareBałuty1908

Post autor: StareBałuty1908 » 02.06.2017, 22:00

CzłowiekHonoru pisze:
RTS UĆ pisze:Była moda u was na jaranie się Lechem w tamtym czasie , i każdy kto pamięta ten wasz pakt o nieagresji to wie. Ja miałem wrażenie że raczej pod względem ultras i ogólnie organizacyjnym się jaraliscie KKS , niz pod względem h

Widzę że jak już nie masz do czego to próbujesz się na siłę do czegokolwiek dopierdolić.
Zmień mała k**** nick bo masz nieaktualny od dłuższego czasu...

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 02.06.2017, 22:12

@troll internetowy
Wpisz sobie w google "Legia Warszawa podatek od nieruchomości" i poczytaj. Legia jest jedynym klubem w Polsce, który ponosi ten koszt bo tak jest skonstruowana umowa najmu. Ani teraz, ani w czasach, gdy klub miał problemy finansowe miasto nie dawało ani złotówki na jego funkcjonowanie(co tyczy się też Polonii, i innych klubów w innych dyscyplinach. W Warszawie są jedynie dotacje na sport młodzieżowy, i to takie symboliczne). Ponadto, to Legia sama zapłaciła za projekt stadionu ok. 10 milionów złotych.
error04 pisze: -460 mln na stadion. Z tym to dobre jaja:
"Głosowanie poprzedziła burzliwa dyskusja. Za zwiększeniem dotacji opowiadali się radni zrzeszeni w klubie Lewica i klub PO.. Z jego wyliczeń wynika, że budowa nie przekraczała 300 mln zł. - Dlaczego nasz stadion ma być Bentleyem Europy?"
Miller zly ale PO i jakas tam lewica (a moze w tym i Miller?) juz ok? ITI popieralo ta Gromkiewicz (PO) na prezydenta Wawy wiec ukladziki ida.
Muszę cię zmartwić.
http://legionisci.com/zdjecia/09radaw1_f3.jpg

Więc jak myślisz, że wyglądało to jak u was to się mylisz:
[link]

CzłowiekHonoru

Post autor: CzłowiekHonoru » 02.06.2017, 22:13

StareBałuty1908 pisze:
CzłowiekHonoru pisze:

Zmień mała k**** nick bo masz nieaktualny od dłuższego czasu...
Zmień dilera bo ci się na mózg rzuca ten syf co bierzesz.

espana

Post autor: espana » 02.06.2017, 22:19

Dobra to mój ostatni wpis o historii i niech się łodzianie w swoim temacie okładają

trollu:

masz dziwną skłonność do przypisywania komuś niecnych celów i wymyślania cytatów. Ja nie pisałem o niesamowicie komunistycznym Widzewie i śląsku. Tylko jak ktoś mi wciska kity o spisku warszawskim to pokazuje "inny punkt widzenia"

A więc owszem Widzew miał 2 MP za komuny. Czyli połowę swojego dorobku. Możemy sobie więc zrobić tabelę bez komuny, wtedy Widzew będzie na poziomie Zagłębia Lubin, a zawsze miał ambicje na wyrost bycia jednym z największych klubów w Polsce, a nawet czasami w swej megalomanii, największym. Tylko ja w przeciwieństwie do innych nie próbuje wymazywać kawałka historii polskiej piłki. Uznaje sukcesy Górnika, Bytomia itp. Tak jak Real za Franco kosił wszystkich (nie, nie tak jak Legia co 10-15 lat tylko rok w rok) i nie przeszkadza mu to być dzisiaj najpopularniejszym klubem nie tylko w Hiszpanii, ale i pewnie na świecie. Więc jak chcesz to odejmijmy komune. Zostanie nam Wisła,Legia,Ruch,Lech a dalej średniaki typu Widzew,ŁKS,Lubin,Śląsk itp. Nawet ten śmieszny filmik tu wrzucony. Odpaliłem akurat na kawałek, gdzie narrator mówi "od tego momentu zaczęły się sukcesy klubu" i właśnie tą głupotę tutaj zwalczam. Mianowicie era sukcesów Legii to mniej więcej rok 2013 od kiedy to w miarę zdominowali ligę. Wcześniej owszem byli w czołówce zawsze, ale albo za plecami Wisły (lata 2000) albo wojowali z Lechem (lata 90 i aktualnie),kawałek lat 90 wojny z Widzewem - raz jedni, raz drudzy.

Dlatego dla mnie historycznie największymi klubami w Polsce są Wisła Kraków i Legia Warszawa. Wisła za to, że jako jedyni byli potęgą zawsze tzn w każdej erze polskiej piłki (II RP,komuna,III RP) Legia to samo, może II RP trochę mniej, ale ogólnie zliczając MP i słusznie PP jak piszesz, ma największy dorobek w Polsce. Dalej Ruch bo też liczył się zawsze, Lech, Gónik za dorobek i Widzew bo choć ma mniej tytułów od Cracovii, która ostatni raz coś wygrała 70 lat temu, to jednak jest to o wiele popularniejszy klub.

Ciekawe jest to co piszesz o Sobolewskim. Do tej pory wciskaliście tu, że to łódzkie talenty, przygarnięte odpady stanowiły oblicze Widzewa a tu proszę, przyznajesz, że chwilowy okres wielkości Widzewa to zasługa gościa, który "miał coś do powiedzenia w Warszawie". A więc mam rozumieć, że ta łódzka szara eminencja coś sobie w partyjnej centrali załatwiła przy zielonym stoliku a nie chłopaki z łódzkich dzielnic pokonali giganta wspieranego przez ZSRR

serce miasta

Post autor: serce miasta » 02.06.2017, 22:19

arda pisze:
serce miasta pisze:Kibicu Legii Warszawa w moich oczach osmieszasz sie,każdy w Polsce wie że byliście przez długie lata pupilkami komuny i komuna faworyzowała was jak nikogo innego.Nie czujesz Łodzi zajmij sie tą swoją bananową Warszawką i nie wypowiadaj sie na tematy o których nie masz bladego pojęcia
Zdecydowanie nie czuję Łodzi jeśli jacyś kibice startują z list postkomunistów a ich koledzy tłumaczą że to się nie liczy bo to tylko środek do celu. Raz w d*** można? (nawet nie raz bo Stachu dalej sprzęgli temat że teraz jesteście w PiS). Może i się ośmieszam choć nie bardzo wiem czym. Tylko co w takim razie robi Widzew? Przy następnej odpowiedzi zamiast smutno pierdzieć o "bananowej warszawce" i "braku czucia Łodzi" wytłumaczcie najpierw sytuację albo powiedzcie wprost że macie wyjebane na zasady którymi rządzi się sztywna ekipa większości trybun w Polsce i nie będzie więcej pytań. Widzew to w ogóle grypsuje? Pytam tylko.
Czy Widzew gypsuje?Koluniu siedziałem na Białołece i takiego frajerstwa i sprzeniewierzenia zasad jak tam nie ma nigdzie inndziej w Polsce,znów sie kompromitujesz.Odnies sie do linku z forum Łksu który wstawiłem,popieranie za zasponsorowanie oprawy kibicowskiej przez post komuniste to są zasady sztywnej ekipy?Tak samo sztywnej jak ta twoje Legia która używa takich argumentów żeby tylko nie ustawić sie z Ruchem że kapcie spadają.
Sprawa ze startowaniem z list SLD wyglądała tak że w tamtym czasie w Łodzi była batalia o stadiony,miał być wspólny miejski potem na Łks,Starcie i c*** wie gdzie jeszcze.Środowisko kibiców Widzewa postanowiło wziąć sprawy w swoje rece i mieć swojego przedstawiciela w radzie miasta żeby dopilnował naszych spraw tj.żeby stadion Widzew był na Widzewie a nie na Łksie co w tamtym okresie było wielce prawdopodobne.Żadna z partii politycznych nie chciała udostepnić miejsca ze swoich list jedynie sld miało miejsce i nasz kandydat wystartował z ich list nie bedąc ich członkiem.To jest dla Ciebie złamanie zasad kibicowskich?Jak przedstawiciel stowarzyzenia kibiców Łks dostał sie do rady miasta z ramienia PO w okresie kiedy wyscie pajacowali z tusko busem jest ok. tak?Rozumiesz warszawski prawilniaku?Was przypadkiem jjako srodowiska w wojnie z ITI nie poparła prezydent Warszawy i reszta peowców i ich kolesi post komunistów np.Kwasniewski regularnie bawiących na meczach przy Ł3?

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 02.06.2017, 22:32

nikodem pisze:No SLD to zdecydowanie większe go.wno nawet od PO,na szczęście naród ich wyj.bal z Sejmu,panowie ale taj bez mapinki,przyznacie chyba że to łks,was ostatnimi laty ponizal,wygrana w Poddebicach,gdzue to dhw miało zasadzkę i zawiniecie flag,no sory,ale obiekrywnie patrząc wasza wygrana na oietrynue to niemal że nic przy tym.
Nazwę klubu piszemy tak...ŁKS! W********** na onet ze swoimi mądrościami. Nie pij już bo literki uciekają.

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 02.06.2017, 22:34

serce miasta pisze:Was przypadkiem jjako srodowiska w wojnie z ITI nie poparła prezydent Warszawy i reszta peowców i ich kolesi post komunistów np.Kwasniewski regularnie bawiących na meczach przy Ł3?
Oczywiście, że nas PO poparło w walce z ITI. Apogeum poparcia miał miejsce podczas zorganizowanej przez Schetynę akcji widelec. Ale poparcie nie ma znaczenie. Wy przecież popieraliście "c**** z Piaseczna" jak trzeba było skomleć o stadion...

czajnik_widzew

Post autor: czajnik_widzew » 02.06.2017, 22:42

rzut karny pisze:Tak to wygląda w przypadku rozpieszczanej przez elity Legii:
Wynajem stadionu rocznie 3,7 mln zł
Podatek od nieruchomości rocznie ~1 mln zł
utrzymanie stadionu w 100% na barkach Legii(ok. 8 mln zł)
dofinansowanie z budżetu miasta dla klubu rocznie 0 zł
Jak to wygląda w przypadku uciśnionego przez władzuchnę Widzewa?
troll internetowy pisze:piszesz o 3,7 mln zł opłaty rocznej za najem. Widzew płaci ok. 2,8 mln zł, co stanowi nieco ponad 75% tego, co płaci Legia. Wartość stadionu Legii to ok. 374 mln zł. Wartość stadionu Widzewa to 138 mln zł, co stanowi niecałe 37% wartości obiektu przy Ł3. Jeśli nawet wziąć pojemność zamiast wartości stadionów, to proporcje mają się podobnie.
Więc licząc wg proporcji, gdyby miała być sprawiedliwość, Widzew powinien w takim razie płacić 37% tego, co płaci Legia (czyli jakieś 1,3 mln zł), a nie 75% (2,8 mln).
szacunek, to się nazywa merytoryczne zaoranie. Kibic polskiego Bayernu narzeka, że lepiej ma Widzew, którego roczny budżet to pensja szatniarza na Łazienkowskiej

serce miasta

Post autor: serce miasta » 02.06.2017, 22:53

rzutkarny pisze:
serce miasta pisze:Was przypadkiem jjako srodowiska w wojnie z ITI nie poparła prezydent Warszawy i reszta peowców i ich kolesi post komunistów np.Kwasniewski regularnie bawiących na meczach przy Ł3?
Oczywiście, że nas PO poparło w walce z ITI. Apogeum poparcia miał miejsce podczas zorganizowanej przez Schetynę akcji widelec. Ale poparcie nie ma znaczenie. Wy przecież popieraliście "c**** z Piaseczna" jak trzeba było skomleć o stadion...
Poparła was bufetowa czy nie?Odnosnie cacka to on poparł nas nie my jego bo to kibice organizowali manifestacje protesty itp.cacek to z władzami Łodzi żył jak pies z kotem i to kibice wywalczyli stadion a majac swojego czlowieka w radzie miasta regularnie monitorowalismy sytuacje.Efekty tego działania widoczne są co sobote na Piłsudskiego 138 i ja osobiscie uwazam że to nasz duży sukces.
Jeszcze jedno do Legionistów cała Polska solidaryzowała sie sie z wami podczas waszego konfliktu z ITI min.Widzew.Jak zachowaliście sie w ramach rewanżu?To są te sztywne zasady kibicowskie o których tu piszecie?Boli was Widzew i ja jestem z tego dumny bo tyle złego ile zrobił Wam Rts nie zrobił nikt inny w Polsce.Gracie regularnie o mistrza,gracie w europejskich pucharach macie super oprawy ia mimo to Widzew ktory pałęta sie sie po niskich ligach a wczesniej wiecznie walczył o byt przyciąga do siebie ludzi ze Skierniewic,Żyrardowa,Sochaczewa itd.czy nawet Kwidzyna.

arda

Post autor: arda » 02.06.2017, 22:53

serce miasta pisze:
arda pisze:
Czy Widzew gypsuje?Koluniu siedziałem na Białołece i takiego frajerstwa i sprzeniewierzenia zasad jak tam nie ma nigdzie inndziej w Polsce,znów sie kompromitujesz.Odnies sie do linku z forum Łksu który wstawiłem,popieranie za zasponsorowanie oprawy kibicowskiej przez post komuniste to są zasady sztywnej ekipy?Tak samo sztywnej jak ta twoje Legia która używa takich argumentów żeby tylko nie ustawić sie z Ruchem że kapcie spadają.
Sprawa ze startowaniem z list SLD wyglądała tak że w tamtym czasie w Łodzi była batalia o stadiony,miał być wspólny miejski potem na Łks,Starcie i c*** wie gdzie jeszcze.Środowisko kibiców Widzewa postanowiło wziąć sprawy w swoje rece i mieć swojego przedstawiciela w radzie miasta żeby dopilnował naszych spraw tj.żeby stadion Widzew był na Widzewie a nie na Łksie co w tamtym okresie było wielce prawdopodobne.Żadna z partii politycznych nie chciała udostepnić miejsca ze swoich list jedynie sld miało miejsce i nasz kandydat wystartował z ich list nie bedąc ich członkiem.To jest dla Ciebie złamanie zasad kibicowskich?Jak przedstawiciel stowarzyzenia kibiców Łks dostał sie do rady miasta z ramienia PO w okresie kiedy wyscie pajacowali z tusko busem jest ok. tak?Rozumiesz warszawski prawilniaku?Was przypadkiem jjako srodowiska w wojnie z ITI nie poparła prezydent Warszawy i reszta peowców i ich kolesi post komunistów np.Kwasniewski regularnie bawiących na meczach przy Ł3?

Zjechałeś na dechy i już wiesz gdzie najwieksza frajernia w Polsce? Przekot jesteś. Pewnie nawet ameryki nie zrobiłeś ale na forum jamieniator. Bramini na wojnie... I weź się tam trochę częściej klej z tym Ruchem bo na moje oko to masz braki w kontaktach przynajmniej od 7 miesięcy. Bo chyba zgodowicz ci nie wstawia farmazonów?

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 02.06.2017, 23:01

serce miasta pisze:Poparła was bufetowa czy nie?Odnosnie cacka to on poparł nas nie my jego bo to kibice organizowali manifestacje protesty itp.
Kolego czajnik, to powyżej to się nazywa zaoranie. Kierunkowość poparcia ma znaczenie jedynie w przypadku relacji Cacek-Widzewiacy. Miód.

serce miasta

Post autor: serce miasta » 02.06.2017, 23:14

Zdecydowanie nie czuję Łodzi jeśli jacyś kibice startują z list postkomunistów a ich koledzy tłumaczą że to się nie liczy bo to tylko środek do celu. Raz w d*** można? (nawet nie raz bo Stachu dalej sprzęgli temat że teraz jesteście w PiS). Może i się ośmieszam choć nie bardzo wiem czym. Tylko co w takim razie robi Widzew? Przy następnej odpowiedzi zamiast smutno pierdzieć o "bananowej warszawce" i "braku czucia Łodzi" wytłumaczcie najpierw sytuację albo powiedzcie wprost że macie wyjebane na zasady którymi rządzi się sztywna ekipa większości trybun w Polsce i nie będzie więcej pytań. Widzew to w ogóle grypsuje? Pytam tylko.[/quote]
Sprawa ze startowaniem z list SLD wyglądała tak że w tamtym czasie w Łodzi była batalia o stadiony,miał być wspólny miejski potem na Łks,Starcie i c*** wie gdzie jeszcze.Środowisko kibiców Widzewa postanowiło wziąć sprawy w swoje rece i mieć swojego przedstawiciela w radzie miasta żeby dopilnował naszych spraw tj.żeby stadion Widzew był na Widzewie a nie na Łksie co w tamtym okresie było wielce prawdopodobne.Żadna z partii politycznych nie chciała udostepnić miejsca ze swoich list jedynie sld miało miejsce i nasz kandydat wystartował z ich list nie bedąc ich członkiem.To jest dla Ciebie złamanie zasad kibicowskich?Jak przedstawiciel stowarzyzenia kibiców Łks dostał sie do rady miasta z ramienia PO w okresie kiedy wyscie pajacowali z tusko busem jest ok. tak?Rozumiesz warszawski prawilniaku?Was przypadkiem jjako srodowiska w wojnie z ITI nie poparła prezydent Warszawy i reszta peowców i ich kolesi post komunistów np.Kwasniewski regularnie bawiących na meczach przy Ł3?[/quote]

Zjechałeś na dechy i już wiesz gdzie najwieksza frajernia w Polsce? Przekot jesteś. Pewnie nawet ameryki nie zrobiłeś ale na forum jamieniator. Bramini na wojnie... I weź się tam trochę częściej klej z tym Ruchem bo na moje oko to masz braki w kontaktach przynajmniej od 7 miesięcy. Bo chyba zgodowicz ci nie wstawia farmazonów?[/quote]
Tak tak tak wszyscy maja braki tylko nie wy:)Pogoń wam podziekowała za kulawe zachowanie,Bielsko odpuliło a Ty mi tu piszesz o sztywnych kibicowskich zasadach i grypsowaniu.Uadało wam sie ostatnio przypadkowo zlać Ruch z Wisłą w prawie dwukrotnej przewadze ale na rewnż w równych liczbach bić sie boicie tak samo jak nie chcieliscie sie bić w równych liczbach u siebie w mieście bedac zebranym ekipą z Widzewem na Torwarze,takie z was prawilniaki i strażnicy kibicowskich zasad.

Marcel1908

Post autor: Marcel1908 » 03.06.2017, 00:28

error04 pisze:
Marcel1908 pisze:Posługując się terminologią co poniektórych kibiców , co było powodem 'lizania się po jajcach" Widzewa i Arki czy aby nie największym nienawiść Arki do ŁKS-u? Swego czasu Widzew wpuścił kibiców Pogoni Szczecin i z opowiadań kolegi z drugiej strony barykady było dość sympatycznie, czy rzeczywiście była jakaś nić sympatii? , żeby była jasność nie chcę wywoływać debilnych lub ironicznych komentarzy.
Stosunki z Arka to byla zasluga naszego bylego gniazdowego ktory byl tez znaczaca sie osoba w Gdyni. To on dazyl do zblizenia sie naszych ekip. Swego czasu byly juz niesmialo robione gadzety laczone Arka-Widzew. Nie wyszlo i zostal jakis tam szacunek i sympatie glownie mlodej ekipy bo starzy patrzyli na krzywo i tyle.
Nasze wizyty na Pogoni byly po tym jak padla zgoda Legia-Pogon. Nie pamietam zeby z Pogon bylo jakies cisnienie. Kosa byla bo byla to zgoda Legii i tyle. Zgoda padla to i Pogon stala sie obojetna.
Pisanie ze kontakty z Arka i Pogonia to laczenie sie w nienawiscie to juz odlot. I w czym ta Arka/Pogon mieliby pomoc nam?

Arka zionęła do nas nienawiścią i to Was ze sobą zbliżało pomimo osoby gniazdowego zresztą jakbyś czytał to co piszę to tak właśnie napisałem , że młodych ciągnęło do siebie . A co do Pogoni, to gdzie Ty wyczytałeś w mojej wypowiedzi o jakiejś nienawiści??Mam prośbę o czytanie ze zrozumieniem bo faktycznie zdarzają się "odloty".

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 03.06.2017, 10:35

showmustgoon pisze:ŁKS w komplecie wypełni klatkę na meczu RTS WIDZEW ŁÓDŹ - Sokół Aleksandrów w dniu 14.06.
Po c*** takie bzdury wypisujesz?

Łódź-Andrzejów

Post autor: Łódź-Andrzejów » 03.06.2017, 10:56

Klata będzie dostępna dla kibiców Widzewa na ten mecz.

blah

Post autor: blah » 03.06.2017, 11:56

nikodem pisze:No SLD to zdecydowanie większe go.wno nawet od PO,na szczęście naród ich wyj.bal z Sejmu,panowie ale taj bez mapinki,przyznacie chyba że to łks,was ostatnimi laty ponizal,wygrana w Poddebicach,gdzue to dhw miało zasadzkę i zawiniecie flag,no sory,ale obiekrywnie patrząc wasza wygrana na oietrynue to niemal że nic przy tym.
pietryna to w******* waszej ekipy wiec po c*** umniejszasz nikodem. przed poddebicami miales rude gdzie sie skompromitowaliscie. nie ma co wywlekac ciagle tych przeruchanych milion razy tematow

bmjmtWŁ

Post autor: bmjmtWŁ » 03.06.2017, 12:42

aj biedne to zoo

[link]
Wiesz co się liczy ? Szacunek Widzewskiej Dziczy !
Lodzer'mensch pisze:ŁKS został założony jako Polski klub i jest to na dokumentach, zresztą żydzi którzy byli w pierwszym zarządzie, i z racji możliwości pomagali przy rejestracji klubu również byli Polakami a nie kur**wa izraelitami koleszko wszechwiedzący

hWŁ

Post autor: hWŁ » 03.06.2017, 14:04

Marcel1908 pisze:Arka zionęła do nas nienawiścią i to Was ze sobą zbliżało pomimo osoby gniazdowego zresztą jakbyś czytał to co piszę to tak właśnie napisałem , że młodych ciągnęło do siebie . A co do Pogoni, to gdzie Ty wyczytałeś w mojej wypowiedzi o jakiejś nienawiści??Mam prośbę o czytanie ze zrozumieniem bo faktycznie zdarzają się "odloty".
Nie dorabiaj teorii spiskowych. Między nami i Arką było blisko zgody, ale nie wypaliło. A wspólny wróg był tylko jednym z dodatkowych czynników, a nie głównym powodem zbliżenia się obu ekip.
Co do Pogoni to jest wzajemny szacunek i neutral. My wpuszczaliśmy ich na nasze sektory a oni nas. O żadnych zgodach czy układach nie było mowy.

ODPOWIEDZ