Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

jarosławzz

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: jarosławzz »

Obrazek

a jeszcze jakiś czas temu Zagłębie śmiało się z liczebności młyna Miedzi :) a tu prosze:)
iparts.pl
mzks_chrobry

Post autor: mzks_chrobry »

Trochę o oprawie Chrobrego z meczu z Górnikiem Zabrze :)

http://chrobry.glogow.pl/oprawa-ultras- ... od-kuchni/

Obrazek

Obrazek

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nrdgQ5bAI_4[/youtube]
ponadwami

Post autor: ponadwami »

Bączyński, na Górniczym wysiadacie czy się coś zmieniło od ostatniego razu? Zasadzki nie planuje :)
ZywiecZdroj

Post autor: ZywiecZdroj »

Kiedyś Górnik Zabrze wysiadał koło stadionu, ale przyjechali grubo przed meczem.
zl88

Post autor: zl88 »

a tutaj tak cichutko o głosach absurdu polityków którzy chcą fuzji finansowej Śląska Wrocław....z Zagłębiem Lubin :)

http://miedziowe.pl/content/view/83578/78/
Czytelnik1979

Post autor: Czytelnik1979 »

zl88 pisze:a tutaj tak cichutko o głosach absurdu polityków którzy chcą fuzji finansowej Śląska Wrocław....z Zagłębiem Lubin :)

http://miedziowe.pl/content/view/83578/78/
Tak, tylko że na tak debilny pomysł fuzji wpadł polityk z prowincji (czytaj ze Ścinawy) która jest waszym FC. Cóż, trzeba brać poprawkę na wypowiedzi rolników...
kropek

Post autor: kropek »

Poza tym co ma fc z danym mieście do jakiegoś gamonia, bez jaj.
Shok Paris

Post autor: Shok Paris »

plemplem81 pisze:Czy Rokita Brzeg Dolny jest nadal aktywna? Mieli w swojej historii kibicowskiej jakieś momenty niebytu?
Taki sam błąd jak pisanie o "tej Zawiszy".

https://pl.wikipedia.org/wiki/Rokita_(diabe%C5%82)
KGHM

Post autor: KGHM »

Nie będę rozpisywał się tu o dopingu, bo na Przodku byliście praktycznie niesłyszalni.
Z mojej perspektywy, nasz doping był jeden z lepszych ostatnich czasach.
Odnośnie tych "milionów rac rzucanych w nas" to trochę cie poniosło, najpierw poleciało troche ale potem rzucane były przez jedną osobę która wyciągała pojedynczo pewnie z plecaka i rzucała w krzesełka, bo jak poleciały pierwsze race, pikniki się przesunęły dalej, więc waliliście głównie w krzesełka a co chwile jakiś pikol podbiegał i wam odrzucał, dziurawiąc wam oprawę przy okazji. Każde trafienie w waszą "papugę" było nagradzane na Przodku okrzykami.

Szkoda, ze wam chlopakow pozawijano, zreszta caly stadion razem z wami krzyczał zawsze i wszędzie.

Ogólnie derby jak dla mnie bardzo ciekawe, fajny wasz spontan z wylamaniem bramki.

Teraz pewnie znowu nam zabronią na kolejnych derbach wizyt, ale coz takie zycie.

kilka fotek:

http://zaglebie.com/sites/default/files ... _TF033.JPG

http://zaglebie.com/sites/default/files ... _TF036.JPG

http://zaglebie.com/sites/default/files ... _TF053.JPG

http://zaglebie.com/sites/default/files ... _TF049.JPG
DOLNOŚLĄSCY KIBICE
Kontakt:

Post autor: DOLNOŚLĄSCY KIBICE »

Obrazek
Próba wbicia na murawe przez kibiców Śląska Wrocław
ponadwami

Post autor: ponadwami »

Ultras Silesia też widzę musi się dowartościowywać w internecie, od kiedy liczba odpalony rac świadczy o jakiejś deklasacji na trybunach? Mocno wam chłopaki samoocena spadła po upadku sztamy, skoro przekładacie doping i atmosferę nad odpalenie kilkudziesięciu świeczek. Dawno nie widziałem tak megalomańskich pseudo relacji z wyjazdów, widocznie dalej żyjecie w tej swojej małej galaktyce, w której rozdajecie jakiekolwiek karty, a życie swoje ;)
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Jak na otwarcie stadionu we Wrocławiu klub zorganizował pokaz laserów,to ultras silesii zadedykowaliście nawet oprawę,przypisując te lasery im.Teraz gdy w liczbie odpalanego piro jesteście daleko za Śląskiem,jest to wg. was mało istotny element atmosfery itp.
Co do zgody z Wisłą to podziwiam twoje karkołomne teorie.Pisz jeszcze.
Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica »

ponadwami pisze:Ultras Silesia też widzę musi się dowartościowywać w internecie, od kiedy liczba odpalony rac świadczy o jakiejś deklasacji na trybunach? Mocno wam chłopaki samoocena spadła po upadku sztamy, skoro przekładacie doping i atmosferę nad odpalenie kilkudziesięciu świeczek. Dawno nie widziałem tak megalomańskich pseudo relacji z wyjazdów, widocznie dalej żyjecie w tej swojej małej galaktyce, w której rozdajecie jakiekolwiek karty, a życie swoje ;)
Na pewno o deklasacji i rządzeniu w województwie świadczy jeżdżenie na wyjazdy w chujowych liczbach i to bez flag (np ostatnio Chorzów).
Chyba normalne, że sie potem robi podsumowanie jakieś wyjazdu i opraw. Skoro ekipa gości potrafi wnieść bez przypału 3 razy więcej rac niż gospodarze to ja sądzę, że jest to godne podkreślenia. Na ostatnich derbach we Wrocławiu odpalono ponad 200 rac + no wulkan i nawet ognie rzymskie i dla mnie w pewien sposób liczba odpalanego i wnoszonego piro jest wyznacznikiem czegoś. Wyznacznikiem ile jest kumatych osób do wnoszenia, odpalania, jaka organizacja itp. Swego czasu Lech Poznań we Wrocławiu rozdawał race w pociągu i skończyło się tym, że sporo osób je wyjebało przed ochroną bo kupa i troche osób od nich zawinięto (jeżeli dobrze pamiętam), także jeżeli jakaś ekipa potrafi na wyjeździe wnieść sporo piro i sie nie dać złapać (a jako osoba ze Śląska wiem, że od lat we Wrocławiu z US nikt złapany nie został. Nie ważne czy rzucanie na finale PP w Warszawie, derby, Brugia, Poznań) oraz wnosi na patencie oprawe, puszki do malowania itd to zasługuje to na szacunek i analogicznie jestem pewien, że gdyby Zagłebie przyjechało do Wrocławia, odpaliło z 3 razy więcej piro niż Śląsk to by też sie tym szczycili (i było by to zrozumiałe) Z resztą, pare lat temu Zagłębie we Wrocławiu odpaliło z 1000 achtungów i robili nawet wyliczenia co ile sekund wybuchał jakiś achtung.
Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica »

Przepraszam za posta pod postem.
Nie napisałem tego wcześniejszego, by sie generalnie przypierdalać. Szacunek dla każdego, kto coś próbuje, czasem ma sie pecha, wychodzi jak wychodzi i tyle. Ostatni jestem do linczowania kogoś, że mu nie wyszło.
Ale tak jak napisałem. W pewien sposób ilość wnoszonego piro jest w jakiś sposób wymiernikiem jakiegoś tam ogarniecia i organizacji, czy to u siebie czy na wyjazdach. Zarzucono, że co to za wyznacznik, no to odbiłem piłeczkę, że jakis tam wyznacznik w mojej ocenie to jest.
Napisałeś Kropek, że przecież wjechaliśmy z bramą. Uwierz mi, bez wjazdu ono też by tam weszło, ale mniejsza o to. Miało wejść i weszło, z bramą czy nie, bez znaczenia. Ja kojarze pare sytuacji, gdzie była rozkmina, dobra, wchodzimy z bramą i wnosimy co trzeba. Skoro sie umie to ogarnąć i wychodzi to z sukcesem to tylko moim zdaniem pogratulować ekipie, nam, Zagłębiu, komukolwiek. To tyle tytułem podsumowania. Na pewno derby udane. Oby wiecej tego typu meczy.
Pozdrawiam
Aesthetic_Perfection

Post autor: Aesthetic_Perfection »

Pytanie do kogoś ze Śląska, jak wygląda sprawa z zakupieniem biletów na mecz ? Trzeba jakieś tam pierdoły typu karta kibica, czy normalnie wystarczy dowód, kupuję bilet i wchodzę ? Sektor rodzinny albo na prostej jakby co.
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Aesthetic_Perfection pisze:Pytanie do kogoś ze Śląska, jak wygląda sprawa z zakupieniem biletów na mecz ? Trzeba jakieś tam pierdoły typu karta kibica, czy normalnie wystarczy dowód, kupuję bilet i wchodzę ? Sektor rodzinny albo na prostej jakby co.
Tylko nie zapomnij strzelić fotki na fb i się oznaczyć :)
Aesthetic_Perfection

Post autor: Aesthetic_Perfection »

No ba, obowiązkowo :)
HUBA_BUBA_84

Post autor: HUBA_BUBA_84 »

Ja jade w sobote z Karkowia i biore dzieci na sektor rodzinny, dzieci do 13 lat za darmo
PFZ

Post autor: PFZ »

Aesthetic_Perfection pisze:Pytanie do kogoś ze Śląska, jak wygląda sprawa z zakupieniem biletów na mecz ? Trzeba jakieś tam pierdoły typu karta kibica, czy normalnie wystarczy dowód, kupuję bilet i wchodzę ? Sektor rodzinny albo na prostej jakby co.
Sam dowód wystarczy.
Bączyński

Górnik Wałbrzych pojawił się dzisiaj na Oporowskiej na meczu ze Ślęzą?
kilof

Post autor: kilof »

Egon1983 pisze:
Tylko nie zapomnij strzelić fotki na fb i się oznaczyć :)
Koleś nie ma nic wspólnego z Lechią poza mieszkaniem w Gdańsku, i tak jak udało mu się uniknąć butów w Poznaniu, tak na pewno nie uda mu się ich uniknąć w Gdańsku.
ZwykłyKibic

Post autor: ZwykłyKibic »

Dzisiaj "SZAJKA Z ZACHODU" sprawdza na trasie kondycję kibiców Stilonu jadących na swój wyjazd, Ci jednak byli nie mile zaskoczeni tym sprawdzianem. FhZG & HZL
Info z Kibole Falubazu
mzks_chrobry

Post autor: mzks_chrobry »

Tekst na temat działań głogowskiej policji i śmiesznych spraw, które niedawno odbyły się w sądzie. Psy robią wszystko, by zniechęcić do kibicowania. Rozstrzygnięcia dotychczasowych spraw sądowych są jednak po myśli kibiców Chrobrego!

ChG vs policja: Wygrane bitwy, wojna trwa
http://chrobry.glogow.pl/chg-vs-policja ... ojna-trwa/
JWWedrzyn

Post autor: JWWedrzyn »

1. Ochłoń
2. Odstaw jabola i napisz jeszcze raz na trzeźwo
3. Po tej wigilii z Miedzią nie było cicho sza czy KMWTW, tylko miała miejsce napinka na kilka stron w komentarzach i na facebooku tak samo
4. Młodzi, a może matki z dziećmi?
5. Widać że nie było cię tam, bo nie było aż tak dużej przewagi jak pisze na necie.
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

fajnie jest wejść na kibice.net , zawsze przy drugiej kawie można sobie humor poprawić :-DD

myślę że nazwa " Mordercze Koksy z Lubina" powinna zaspokoić oczekiwania ...tak myślę
albo może " Zabójcy z Ziem Odzyskanych"
Oqq

Post autor: Oqq »

Zamiast zajmować się liczbami ZL proponuję bardziej skupić się na pilnowaniu flag. Również pozdrawiam.
Bączyński

Bez flag jeździć na wyjazdy tez do d***.
ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele »

Pamiętam jak dziś.Przychodziłeś w każdą sobotę myć do nas okna.
Przeprosiny przyjęte.
zl88

Post autor: zl88 »

ratujmy trzmiele pisze:Pamiętam jak dziś.Przychodziłeś w każdą sobotę myć do nas okna.
Przeprosiny przyjęte.
nie odpisuj trolowi bo widzisz ze wszystko sprowadza do ruchania przez rodziców ,pedalstwa, sieroctwa. Nie kazdy jak on uzewnętrznia traume z dziecinstwa na forach. Dzwon jest głośny bo pusty . Zły dotyk boli całe życie, możemy mu tylko współczuć.
Tifo1946

Post autor: Tifo1946 »

ZBASTUJCIE TĄ DZIECINADE BO ZAŚMIECACIE TEMAT
mzksiak

Post autor: mzksiak »

Na szczęście już koniec sezonu i hoolsy z kibice.net mają odpoczynek.
Kumaty_janusz

Post autor: Kumaty_janusz »

Widzę, że cenzura trwa jak za komuny a więc ponawiam pytanie.
Start Namysłów dojechał do BIelawy ?
wBoleslawcu.pl
Kontakt:

Post autor: wBoleslawcu.pl »

Robert z "Kibicowskiej wyprawy" płynie Odrą, propagując w ten sposób zbiórkę kasy dla Kwacha, kibica Odry Opole chorego na raka

https://www.siepomaga.pl/kibicowskawyprawa4

każdy grosz się liczy...

https://web.facebook.com/kibicowskawyprawa/
Czytelnik1979

Post autor: Czytelnik1979 »

1 sierpnia w rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego odbyły się obchody upamiętniające we Wrocławiu na pl. Dominikańskim, w Oleśnicy na rondzie, w Nowej Rudzie na rynku, w Bolesławcu, Kamiennej Górze, Lubinie, Głogowie, Legnicy, Bielawie, w Strzegomiu na rynku organizowane przez FC Śląska, w Zgorzelcu, w Miliczu
96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh »

Jak sytuacja wyglada w Kudowie ?
Czy jest tam jeszcze Górnik W. ?
Mojżesz

Post autor: Mojżesz »

96hhhhhh pisze: 15.08.2017, 18:43 Jak sytuacja wyglada w Kudowie ?
Czy jest tam jeszcze Górnik W. ?
Jest Górnik i jest Śląsk. Jednych i drugich nie za wielu.
Football Saturday

Post autor: Football Saturday »

Pytanie do ZL. Czy ten transparent który wisiał na meczu z Wisłą tyczy się tego rapera OWR?
https://m.youtube.com/watch?v=byf6E4jO6r8
NieskazanyFAN

Post autor: NieskazanyFAN »

Football Saturday pisze: 23.08.2017, 20:34 Pytanie do ZL. Czy ten transparent który wisiał na meczu z Wisłą tyczy się tego rapera OWR?
https://m.youtube.com/watch?v=byf6E4jO6r8
Ze swoich źródeł wiem, że to o niego chodziło.
PS: Nie jestem z Zagłębia Lubin.
Oqq

Post autor: Oqq »

Tak, transparent tyczył się do niego.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

a co było napisane na całym transparencie, bo na zdjęciach widać tylko połowę?
ODPOWIEDZ