A teraz uwaga cytuję "szkoda że policja nie pomogła nam w decyzji" ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !qb. pisze:a teraz wersja bez kadrowania.
https://s14.postimg.org/brfvkebzl/18520 ... 1420_n.jpg
Łks & Friends
Derby Łodzi -17.05.2017 !
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Derby Łodzi -17.05.2017 !
-
łodzianin98
To jest straszne, że Widzewiacy dalej tu idą w zaparte, że jest spoko, fajnie, że ŁKSu nie ma.
Chyba sami w to nie wierzycie, bo oprócz paru procent na trybunach co była zadowolona "kulturalnym widowiskiem" to resztę strzelał c***. Pelerynki to może i fajne, ale efekt fajniejszy byłby na jakąś jesień, albo kiepską pogodę by ludzie mieli je na sobie, a tak ok. 13 minuty na C ściągali co niektórzy, albo przechodzili w inne sektory.
Kto tam w ogóle wbił w tych zielonych kamizelkach? Ochroniarze, czy jakieś osoby odpowiedzialne za ultraskę by nie wchodzili na schody.
Narożniki też tak pusto wyglądały co szczególnie w połączeniu C z zegarem przy takich oprawach słabo wygląda.
Przebitki w przerwie właśnie pokazały idealnie tą modę na Widzew. Lale wymalowane, że tydzień można by szpachlować, ludzie przepychający się między sobą z tackami żarcia...
Ten transparent nie wiem co miał przedstawić, dystans do siebie? ironię? jeszcze te słowo "racji" w jakiś barwach Singapuru czy innego Monako.
Repertuar też jak na derby biedny, parę przyśpiewek ciągniętych w kółko. Gdzie "czerwona armia" bo chyba jej nie było?
Ci koledzy z Partyzantu, czy skądkolwiek by oni nie byli w tych czarnych koszulkach na zegarze też niezbyt fajnie dla oka się prezentowali. Brakowało jeszcze tylko Ruchu by stał w swoich niebieskich i prowadził swój doping wtedy to już było by dopełnienie kwintesencji dzisiejszego meczu.
Kolejny raz balonik pompowany przed derbami, wielkie zbiórki na oprawy i w ogóle. Może gdyby ŁKS wszedł więcej byście zaprezentowali, może Wam działacze popsuli plany... Nie mi to oceniać.
Chyba sami w to nie wierzycie, bo oprócz paru procent na trybunach co była zadowolona "kulturalnym widowiskiem" to resztę strzelał c***. Pelerynki to może i fajne, ale efekt fajniejszy byłby na jakąś jesień, albo kiepską pogodę by ludzie mieli je na sobie, a tak ok. 13 minuty na C ściągali co niektórzy, albo przechodzili w inne sektory.
Kto tam w ogóle wbił w tych zielonych kamizelkach? Ochroniarze, czy jakieś osoby odpowiedzialne za ultraskę by nie wchodzili na schody.
Narożniki też tak pusto wyglądały co szczególnie w połączeniu C z zegarem przy takich oprawach słabo wygląda.
Przebitki w przerwie właśnie pokazały idealnie tą modę na Widzew. Lale wymalowane, że tydzień można by szpachlować, ludzie przepychający się między sobą z tackami żarcia...
Ten transparent nie wiem co miał przedstawić, dystans do siebie? ironię? jeszcze te słowo "racji" w jakiś barwach Singapuru czy innego Monako.
Repertuar też jak na derby biedny, parę przyśpiewek ciągniętych w kółko. Gdzie "czerwona armia" bo chyba jej nie było?
Ci koledzy z Partyzantu, czy skądkolwiek by oni nie byli w tych czarnych koszulkach na zegarze też niezbyt fajnie dla oka się prezentowali. Brakowało jeszcze tylko Ruchu by stał w swoich niebieskich i prowadził swój doping wtedy to już było by dopełnienie kwintesencji dzisiejszego meczu.
Kolejny raz balonik pompowany przed derbami, wielkie zbiórki na oprawy i w ogóle. Może gdyby ŁKS wszedł więcej byście zaprezentowali, może Wam działacze popsuli plany... Nie mi to oceniać.
Słychac wycie..? Znakomicie.. Widzew musi teraz powywlewac frustracje w internecie. Kibicowsko i piłkarsko nieudany tydzien.
tyle ze to wy chcecie uchodzic na kozakow co se przyniesli na pietryne flage RTSu bo są tacy mocniEntlicheck pisze:A tutaj też z dzisiaj Widzew & friendsqb. pisze:a teraz wersja bez kadrowania.
https://s14.postimg.org/brfvkebzl/18520 ... 1420_n.jpg
Łks & Friends
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=591F46F6
a tu c***, z boku nieodzowna część waszej białej załogi od dłuższego czasu czyli grupa psów. zenua
Łks na mieście a ci z pilnuja flag haha to wystarczy o co chodzi w łodzi.
ŁKS-u nie wpuszczono na stadion, więc derby siłą rzeczy powinny być dla Widzewa, ale były dla...nikogo. Żadnej sensownej oprawy, zero piro (żeby "kibicowski" zarząd nie musiał płacić kar), na plus Widzewa tylko frekwencja. Swoją drogą ciekawe ilu chłopców w rurkach i z modnymi grzyweczkami potraci dzisiaj czerwone koszulki i szale hehe Podsumowując nigdy więcej takich derbów, na Dolnym Śląsku był ciekawy kibicowsko mecz, na Widzewie dzisiaj wiało nudą.
Policja była dzisiaj wszędzie gdzie byli kibice, czy to ŁKS, czy Widzewa, więc pisanie ŁKS & Friends jest bez sensu, bo wasze pochody też były z pasami. Niektórzy widzewiacy chcieliby, żeby ŁKS z tą flągą podszedł pod ich stadion i dał im upragnioną szansę na odbicie jej.
Pretensje do ŁKS, że oglądali sobie mecz w samym centrum są o co ? Przecież cieszyliście się, że nie wejdziemy na stadion. Wy jesienią oglądaliście mecz na chacie, my na Piotrkowskiej. Pojawiła się flaga, tak jak pojawiłaby się na stadionie (nie wasze zmartwienie jakby była wniesiona). ŁKS zaznaczył obecność w mieście i tyle, a flagą na pewno wywołał u was wkurwienie, do czego nigdy się nie przyznacie.
Co do oprawy Widzewa, fajna. Myślałem, że będzie coś w drugiej połowie, ale spoko nie mój problem.
Klubem Łodzi jest ŁKS !
Pretensje do ŁKS, że oglądali sobie mecz w samym centrum są o co ? Przecież cieszyliście się, że nie wejdziemy na stadion. Wy jesienią oglądaliście mecz na chacie, my na Piotrkowskiej. Pojawiła się flaga, tak jak pojawiłaby się na stadionie (nie wasze zmartwienie jakby była wniesiona). ŁKS zaznaczył obecność w mieście i tyle, a flagą na pewno wywołał u was wkurwienie, do czego nigdy się nie przyznacie.
Co do oprawy Widzewa, fajna. Myślałem, że będzie coś w drugiej połowie, ale spoko nie mój problem.
Klubem Łodzi jest ŁKS !
-
Antoni.Kierka
Dzisiejsza oprawa Widzew potwierdzil ze jest elita i czolowka jezeli chodzi o oprawy poprostu mistrzostwo swiata... elkaesiackie oprawy przy tej dzisiejszej to sa jakies kpiny smiech na sali poprostu nie ten poziom nie ta liga dlugo dlugo nic
https://pbs.twimg.com/media/DAC3PRSW0AA4J3d.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DAC3PRSW0AA4J3d.jpg
Antoni.Kierka ten Twój wpis to taki taki ironiczny jest, prawda??
pisałem kilka postow wyzej. Widzew jest sfrustrowany i bedzie teraz wył - remis na boisku i tylko matematyczne szanse na awans. Na stadionie taka sobie atmosfera, ŁKS zorganiozwał sobie telebim w centrum miasta i wzial ich flage, Widzewiacy obici w drodze na mecz. został internet
-
Antoni.Kierka
skoro elkaesiaczki uwazacie ze wasze sektorowki sa kreatywniejsze i trudniejsze do wykonania i daje lepszy efekt to nie pozostaje nic wiecej jak pogratulowac wam tylko dobrego humoru :-) a tak na marginesie mozecie napsiac co wam sie nie podoba w tej oprawie litery za duze za male napis za prosty czy jak za duzo czerwieni bieli?
Łks chyba wie dlaczego go tam nie było-Widzew wie dlaczego nie było gości derby-chyba dla Łksu.
Derby okiem neutralnego z perspektywy TV bardzo rozczarowujące.
Doping tragiczny. Bez piosenek, jakieś skandowania, proste zdania. Słabo
Oprawa fajna, na pewno będzie w czołówce tych rankingów wszystkich, ale myślałem, że Widzew na derbach ma ambicje jednak zrobić coś wielkiego. Przeskok na Legię uzmysłowił różnicę
Pewnie odbiór derbów taki poprzez brak gości. To krakowskie, wyblakłe przecież już derby dużo ciekawsze. A łodzianie się chwalili, że to oni mają najfajniejsze. Tam można się wpuszczać nawzajem i klubom krzywda się nie dzieje, a wygląda to jak ważny mecz a nie taki zwyczajny jak dzisiaj derby.
Doping tragiczny. Bez piosenek, jakieś skandowania, proste zdania. Słabo
Oprawa fajna, na pewno będzie w czołówce tych rankingów wszystkich, ale myślałem, że Widzew na derbach ma ambicje jednak zrobić coś wielkiego. Przeskok na Legię uzmysłowił różnicę
Pewnie odbiór derbów taki poprzez brak gości. To krakowskie, wyblakłe przecież już derby dużo ciekawsze. A łodzianie się chwalili, że to oni mają najfajniejsze. Tam można się wpuszczać nawzajem i klubom krzywda się nie dzieje, a wygląda to jak ważny mecz a nie taki zwyczajny jak dzisiaj derby.
-
stachuzrdg
espana - gratuluje ci oceniać doping z perspektywy tv, no ku*** brawo. Przyjdź kiedyś na mecz Widzewa, to ocenisz czy doping ok czy słaby.
Widzew- oprawa i doping miazga!!
Pozostaje mieć nadzieję, że jest sporo Widzewiaków, którzy krytycznym okiem ocenią poziom kibicowski w dniu dzisiejszym na Piłsudskiego. DERBY SĄ NASZE - wyszło to ładnie, ale ku*** żeby nie zrobić konkretnego racowiska na najważniejszym meczu w sezonie...i jeszcze ten trans skierowany do zarządu. Dopingu z perspektywy tv nie mam zamiaru oceniać, zresztą co to zmienia czy był zajebisty doping czy nie. Skoro już postanowiliście eŁksy nie wpuszczać to mogliście jakoś wyjść z tego twarzą i chociaż konkretnie ''podymić''.
Podsumowując, ŁKS ma rację - na Widzewie zajebista frekwencja ale to zmierza w kierunku modern football. Nie byłem na Łksie nigdy, ale to już chyba lepszy ten wyszydzany przez was klimat u nich niż to co zaczyna się dziać u was. No ale zależy kto co lubi, o gustach się nie dyskutuje.
Wypada jednak pozdrowić tych Widzewiaków, którzy byli przeciwko decyzji o nie wpuszczeniu rywala.
Podsumowując, ŁKS ma rację - na Widzewie zajebista frekwencja ale to zmierza w kierunku modern football. Nie byłem na Łksie nigdy, ale to już chyba lepszy ten wyszydzany przez was klimat u nich niż to co zaczyna się dziać u was. No ale zależy kto co lubi, o gustach się nie dyskutuje.
Wypada jednak pozdrowić tych Widzewiaków, którzy byli przeciwko decyzji o nie wpuszczeniu rywala.
Widzew?! Ekipa która żądza Janki.Ręce opadają.Pozdrowcie zarząd!
Jesteśmy kibicami?! Czy ku*** kim?
Wojewodzka + Wojewoda pogrozili palcem .... i mamy derby bez rac - fajnie wiedziec ze dla UR tak istotne jest zdanie psów i pana z pisu ......
Derby bez rac?! Gosiście pomimo zgody policji i wojewody nie wchodzą na mecz! Bo kuwa moga zniszczyć infrastrukturę miasta.Taki.komunikat daje organizator czyli Widzew Łódź.To jest normalne???
-
ZamknijDrzwi
Oprawa z pelerynami robi wrażenie,ale na mecz derbowy jedna oprawa? Zero rac? Sprzedaliście się jak Was cały J. :)
-
gringocwel
Moze gdybys uzyl mozgu i pomyslal to domyslilbys sie o co chodzilo :)ts1998 pisze:Wojewodzka + Wojewoda pogrozili palcem .... i mamy derby bez rac - fajnie wiedziec ze dla UR tak istotne jest zdanie psów i pana z pisu ......
Panowie z Widzewa zdaje się naprawdę są zadufani w sobie albo próbują oszukać samych siebie. Dwa razy górą w bezpośrednich starciach (Potok, Poddębice) był ŁKS, do tego strata 4 ważnych flag na rzecz lokalnego rywala, a niektórzy cały czas twierdzą że ŁKS się nie liczy, że jest słaby i przypominają ŁKSowi porażkę w centrum miasta... Poza tym nie wpuszczacie ŁKSu na derby bo nie będzie co zrobić z rzeczą swoich kibiców którzy mają bilety na bufory przy nowiutkiej klatce, brak świeczek na meczu z lokalnym rywalem pokazuje że jednak pieniążki są bardzo ważne i lepiej mieć dobre relację z zarządem.
ŁKS więcej rac odpala na mieście niż Widzew na stadionie :D
Ale szacunek że gościa z wuwuzela ogarneliscie na derby i pierwszy raz w nią nie trąbił
Ale szacunek że gościa z wuwuzela ogarneliscie na derby i pierwszy raz w nią nie trąbił
Słychać wycie? Znakomicie.
Dajcie sie wyszumieć Widzewowi w necie. Chłopaki sa niebywale agresywni, ale tak to jest jak balonik pęka.
Wczoraj wieczorem po meczu na mieście była ciiiszaaaa :)
Dajcie sie wyszumieć Widzewowi w necie. Chłopaki sa niebywale agresywni, ale tak to jest jak balonik pęka.
Wczoraj wieczorem po meczu na mieście była ciiiszaaaa :)
-
szwadron97
cos widzewowi nie wyszedl plan nie wpuscili kibicow na mecz a i tak nie wygrali hahaha
Ty widzewiak ze Stilonu, daj juz spokoj.. :) wracaj lansować się po Skierniewicach albo innych Brzezinach ze swoimi mądrościami
-
ImperatorMistrz
Derby gdzie nikt nie jest wygrany pod żadnym względem. Cel to dalej awans i w najgorszym wypadku podłożyć się Drwęcy aby Łks nie awansował. Jeżeli chodzi o sprawy zarzad-kibice to wiadomo że ociemnialej stronie na rękę sa konflikty w naszym klubie ale na wasze nieszczęście u nas są rozumni ludzie którzy potrafią prowadzić dorosłą rozmowę i trafiają do nas argumenty o perspektywie rozwoju.
Byłem, widziałem, wiem co mówię.
Morze czerwieni powiadasz ze widziałes. Pewnie jechałeś i marzyłeś żeby zobaczyć kiedys takie morze bieli idące przez miasto. Ale nie zobaczysz. Jedyne na co was stac to zebrac sie zaledwie w pare setek na pożegnanie piłkarzy.
Morze czerwieni powiadasz ze widziałes. Pewnie jechałeś i marzyłeś żeby zobaczyć kiedys takie morze bieli idące przez miasto. Ale nie zobaczysz. Jedyne na co was stac to zebrac sie zaledwie w pare setek na pożegnanie piłkarzy.
-
Miasto nasze
Doping u nas konkretny,ale jakies chujowe te derby bez wyrazu.Widzew i spolka baluja po meczu na Pietrynie,a wasze odwiedizny podczas meczu Pietryny ,no coz przy psach itd ale mnie osobiscie zabolalo,chyba zaden kibol nie lubi ogladac swojej straconej fany do góry kołami. Jeszcze bedzie ciekawie w tej rundzie :)
-
Marcel1908
Też widziałem kilka osób na piotrkowskiej w czerwonych t-shirtach , tyle tylko że nie były to koszulki Widzewa. Nie spotkałem Ciebie bo domyślam się , że skoro byłeś na Pietrynie to oczywiście w koszulce Widzewa.linead pisze:Byłem, widziałem, wiem co mówię.
To trzeba było tam pójść po meczu, to byś zobaczył. Jak poszedłeś z kolegami w trakcie meczu i policji było więcej niż was, to my wtedy byliśmy na stadionie. zapewne dlatego nas tam nie widziałeś mózgu.Marcel1908 pisze:Też widziałem kilka osób na piotrkowskiej w czerwonych t-shirtach , tyle tylko że nie były to koszulki Widzewa. Nie spotkałem Ciebie bo domyślam się , że skoro byłeś na Pietrynie to oczywiście w koszulce Widzewa.linead pisze:Byłem, widziałem, wiem co mówię.
-
ImperatorMistrz
98 to twój rocznik? Takie dzieciaki co nie mają żadnego porównania do starych derbow będą teraz pouczać i stawiać do pionu ehh.
-
Marcel1908
Rozumiem , że po meczu to już policji nie było nigdzie a zwłaszcza na Piotrkowskiej.linead pisze:To trzeba było tam pójść po meczu, to byś zobaczył. Jak poszedłeś z kolegami w trakcie meczu i policji było więcej niż was, to my wtedy byliśmy na stadionie. zapewne dlatego nas tam nie widziałeś mózgu.Marcel1908 pisze:Też widziałem kilka osób na piotrkowskiej w czerwonych t-shirtach , tyle tylko że nie były to koszulki Widzewa. Nie spotkałem Ciebie bo domyślam się , że skoro byłeś na Pietrynie to oczywiście w koszulce Widzewa.linead pisze:Byłem, widziałem, wiem co mówię.
Daruj sobie ocenianie mojej osoby bo ja tego nie robię.Zdaję sobie sprawę , że Ty wiesz wszystko najlepiej i masz mózg Einsteina.
Pytanie powinno być inne. Nie o to dlaczego nie podeszliście pod stadion, ale dlaczego nie zostaliście na Pietrynie z godzine dłużej? Skoro już się tam tak rozgościliście to czemu zaraz po ostatnim gwizdku w pośpiechu zaczęliście się zbierać?
-
ŁKS1908ŁKS
linead pisze:Pytanie powinno być inne. Nie o to dlaczego nie podeszliście pod stadion, ale dlaczego nie zostaliście na Pietrynie z godzine dłużej? Skoro już się tam tak rozgościliście to czemu zaraz po ostatnim gwizdku w pośpiechu zaczęliście się zbierać?
Odpowiedź jest prosta - wróciliśmy na ŁKS podziękować piłkarzom
-
serce miasta
osmieszacie sie sasiedzi,ujawniliscie sie na miescie w dzien derbowy w momencie kiedy rywal byl u siebie na stadionie.W towarzystwie umundorowanych kolegow ponapinaliscie sie na kamerach.Zbieracie sie na wyjazdy z policja,deby spedzacie w towarzystwie policji na bramkach stoicie z policjantami.Gdzie podzial sie ten stary charakterny Lks dla ktorego policja to wrog nr.1?Myslalem ze srodowisko kibicowskie stroni od towarzystwa mundurowych,spisywania,mandatow I ogolnie rozumianego przypalu...faktycznie roznimy sie diametralnie.
ps.ilu was bylo na Piotrkowskiej na tym telebimie?Wiecej niz naszego Srodmiescia I Balut godzinke przed meczem?
ps.ilu was bylo na Piotrkowskiej na tym telebimie?Wiecej niz naszego Srodmiescia I Balut godzinke przed meczem?
Póki co to słychać wycie tej resztki Kibiców ŁKSu. Na Widzewie zajebista oprawa, kosmiczny doping, świetna atmosfera. Jedynie co poszło nie tak, to wynik meczu i oddalająca się wizja awansu w tym roku.
Dla odmiany na Łks wszystko się sypie, ludzi garstka, jest szansa na awans a jednej trybuny nie da się nawet raz w roku wypełnić. Łódź ewidentnie opowiedziała się za klubem z Piłsudskiego.
Stąd te wzmożone hejterskie wpisy w całej sieci. Ale szczekajcie sobie ratlerki. Rzeczywistości i tak nie zakrzyczycie.
Dla odmiany na Łks wszystko się sypie, ludzi garstka, jest szansa na awans a jednej trybuny nie da się nawet raz w roku wypełnić. Łódź ewidentnie opowiedziała się za klubem z Piłsudskiego.
Stąd te wzmożone hejterskie wpisy w całej sieci. Ale szczekajcie sobie ratlerki. Rzeczywistości i tak nie zakrzyczycie.
Podziękować za remis? Myślałem, że i my i oni walczą o wygraną, bo pogodzi nas Drwęca. Ale skoro Łks grał na czas to rozumiem, że remis był dla nich ok.
Ale co do tematu kibicowskiego czy to nie dziwne, że najwięcej do powiedzenia o atmosferze na stadionie, o dopingu, o oprawie itd mają do powiedzenia kibice Łksu, których na meczu... nie było? Powiedzcie szczerze czy to jest obiektywne? Przecież osoby postronne i tak to wiedzą, a zatem Wasze posty muszą budzić uśmiech, a nas nie przekonacie bo byliśmy i wiemy jak było. Więc po co to, bo nie kumam?
Ja byłem i według mnie doping kosmos. Studio komentatorskie znajduje się w okolicach klatki (jeśli dobrze pamiętam), jest też solidnie wyciszone i jeśli oceniacie doping na podstawie relacji w tv to jak tu traktować Wasze wpisy poważnie? Dodatkowo morze czerwieni, jakieś 95% ludzi ubrano na czerwono z szalikami robiło wrażenie, a zarazem była to dobra okazja do łowów dla Łksu.
Frekwencji nie ma co komentować, wiadomo było, że stadion będzie nabity. Oprawa z pelerynkami super wyszła, warto zwrócić uwagę na czcionkę, która wymagała dopracowania szczegółów i wyszło konkretnie, a napis "Derby są nasze" pulsujący przez całą pierwszą połowę robił wrażenie. Zdjęcia tego nie oddają, ale na pewno będą i filmiki. Rac nie było z wiadomych względów o których napomknąłem w temacie łódzkim i nie zamierzam się powtarzać. Na race też przyjdzie czas, a Łks musi się pogodzić, że to Widzew będzie decydował kiedy będą palone, a nie oni :)
A co do Łksu w centrum to cóż, jest takie powiedzenie - kota nie ma to myszy harcują. Chyba Łks nie myślał, że kilkaset osób z Widzewa opuści stadion niezauważony przez mundurowych, przejdzie jakieś 5 km również nie dostrzeżony przez służby i wpadnie w Łks, oczywiście wcześniej minąwszy policję, która przy tymże Łksie też była, pobije białych przy dziesiątkach miejskich kamer, a następnie z dumą zabierze flagę i wróci na mecz, również nie niepokojony przez służby mundurowe :) Dążę do tego, że owszem, Łks był w centrum, ale pisanie o jakiejkolwiek szansy konfrontacji w tych warunkach to czyste s-f i każdy nawet średnio rozgarnięty człowiek o tym wie. Myślę, że nawet ludzie z innych miast orientują się choć trochę gdzie jest Pietryna, a gdzie obiekt Widzewa toteż nie rozumiem jakim cudem chcecie przekonać ich, że Wasza wycieczka na Piotrkowską podczas meczu to wielkie osiągnięcie?
Ale co do tematu kibicowskiego czy to nie dziwne, że najwięcej do powiedzenia o atmosferze na stadionie, o dopingu, o oprawie itd mają do powiedzenia kibice Łksu, których na meczu... nie było? Powiedzcie szczerze czy to jest obiektywne? Przecież osoby postronne i tak to wiedzą, a zatem Wasze posty muszą budzić uśmiech, a nas nie przekonacie bo byliśmy i wiemy jak było. Więc po co to, bo nie kumam?
Ja byłem i według mnie doping kosmos. Studio komentatorskie znajduje się w okolicach klatki (jeśli dobrze pamiętam), jest też solidnie wyciszone i jeśli oceniacie doping na podstawie relacji w tv to jak tu traktować Wasze wpisy poważnie? Dodatkowo morze czerwieni, jakieś 95% ludzi ubrano na czerwono z szalikami robiło wrażenie, a zarazem była to dobra okazja do łowów dla Łksu.
Frekwencji nie ma co komentować, wiadomo było, że stadion będzie nabity. Oprawa z pelerynkami super wyszła, warto zwrócić uwagę na czcionkę, która wymagała dopracowania szczegółów i wyszło konkretnie, a napis "Derby są nasze" pulsujący przez całą pierwszą połowę robił wrażenie. Zdjęcia tego nie oddają, ale na pewno będą i filmiki. Rac nie było z wiadomych względów o których napomknąłem w temacie łódzkim i nie zamierzam się powtarzać. Na race też przyjdzie czas, a Łks musi się pogodzić, że to Widzew będzie decydował kiedy będą palone, a nie oni :)
A co do Łksu w centrum to cóż, jest takie powiedzenie - kota nie ma to myszy harcują. Chyba Łks nie myślał, że kilkaset osób z Widzewa opuści stadion niezauważony przez mundurowych, przejdzie jakieś 5 km również nie dostrzeżony przez służby i wpadnie w Łks, oczywiście wcześniej minąwszy policję, która przy tymże Łksie też była, pobije białych przy dziesiątkach miejskich kamer, a następnie z dumą zabierze flagę i wróci na mecz, również nie niepokojony przez służby mundurowe :) Dążę do tego, że owszem, Łks był w centrum, ale pisanie o jakiejkolwiek szansy konfrontacji w tych warunkach to czyste s-f i każdy nawet średnio rozgarnięty człowiek o tym wie. Myślę, że nawet ludzie z innych miast orientują się choć trochę gdzie jest Pietryna, a gdzie obiekt Widzewa toteż nie rozumiem jakim cudem chcecie przekonać ich, że Wasza wycieczka na Piotrkowską podczas meczu to wielkie osiągnięcie?