Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
eNGie

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: eNGie » 04.05.2017, 15:31

Polish Power pisze:Pytanie o Ruczaj III strona, czy KSC była tam "od zawsze" czy dawniej ta strona osiedla także należała do Wisły ?? jak tam było np w połowie lat 90-tych ??
Wcześniej była Wisła. Chyba gdzieś koło lat 2000 się przerzucili.

iparts.pl
halodrol

Post autor: halodrol » 04.05.2017, 15:32

A c*** z tym, napiszę coś najwyżej mnie tu przeklną. W Krakowie c**** się dzieje od kilkunastu miesięcy. Spizgani 16-17 latkowie jeszcze coś robią, ale w wieku lat 19-20 uznają, że są już "starzy" i nie będą latać po osiedlach. Bo po co? pieniędzy za to nie ma a tylko kłopoty mogą wyniknąć. Część która się wykaże jest powoli dopuszczana do interesu a pozostali lansują się przed zwyklakami z osiedla i sektoru butami i torebkami Armani plus nieustająca rewia mody latem koszulkowej a zimą czapkowej - wyznacznik kumatości.
Bitew po kilkanaście osób nie ma żadnych, moooże jeszcze na kurdwanowie młodzi z Wisły ganiają młodych z Cracovii, mooooże jeszcze PB wjeżdża na XXX-lecia. Cracovia nie robi nic, siedzą na swoich osiedlach i wklejają groźne vlepki na sklepach. Wisła nie robi nic by im uprzykrzyć życie.
W związku z tym KS twierdzi, że wcale nie są tak totalnie w d**** bo przecież terytorialnie pół miasta jest ich. Fani TS nie potrafią wytłumaczyć, że skoro jest tak dobrze to dlaczego tej połówki miasta jeszcze nie przejęli.
Ktoś komuś da w mordę w gimnazjum, w rewanżu ktoś dostanie w mordę i straci smyczkę w tramwaju, wracając ze szkoły i tyle.
Stronki osiedlowe na pejsbogu zaklejone są groźnymi grafikami z maczetami i zamaskowanymi postaciami i c*** z tego. Powiedzenie, że w mieście derbowym wojna trwa na codzień zdezaktualizowało się.
Za chwilę ekspedycja trzech samochodów ekipy X dojedzie pod domem czołową postać ekipy Y. Media rozdmuchają sprawę, przypominając o śmierci człowieka 6 lat temu i pokazując jak raca spada na murawę i się zacznie mówienie, że w Krakowie jest tak przejebane, że bez maczety pod kurtką strach wyjść z domu.

wołex

Post autor: wołex » 04.05.2017, 16:14

halodrol pisze:A c*** z tym, napiszę coś najwyżej mnie tu przeklną. W Krakowie c**** się dzieje od kilkunastu miesięcy. Spizgani 16-17 latkowie jeszcze coś robią, ale w wieku lat 19-20 uznają, że są już "starzy" i nie będą latać po osiedlach. Bo po co? pieniędzy za to nie ma a tylko kłopoty mogą wyniknąć. Część która się wykaże jest powoli dopuszczana do interesu a pozostali lansują się przed zwyklakami z osiedla i sektoru butami i torebkami Armani plus nieustająca rewia mody latem koszulkowej a zimą czapkowej - wyznacznik kumatości.
Bitew po kilkanaście osób nie ma żadnych, moooże jeszcze na kurdwanowie młodzi z Wisły ganiają młodych z Cracovii, mooooże jeszcze PB wjeżdża na XXX-lecia. Cracovia nie robi nic, siedzą na swoich osiedlach i wklejają groźne vlepki na sklepach. Wisła nie robi nic by im uprzykrzyć życie.
W związku z tym KS twierdzi, że wcale nie są tak totalnie w d**** bo przecież terytorialnie pół miasta jest ich. Fani TS nie potrafią wytłumaczyć, że skoro jest tak dobrze to dlaczego tej połówki miasta jeszcze nie przejęli.
Ktoś komuś da w mordę w gimnazjum, w rewanżu ktoś dostanie w mordę i straci smyczkę w tramwaju, wracając ze szkoły i tyle.
Stronki osiedlowe na pejsbogu zaklejone są groźnymi grafikami z maczetami i zamaskowanymi postaciami i c*** z tego. Powiedzenie, że w mieście derbowym wojna trwa na codzień zdezaktualizowało się.
Za chwilę ekspedycja trzech samochodów ekipy X dojedzie pod domem czołową postać ekipy Y. Media rozdmuchają sprawę, przypominając o śmierci człowieka 6 lat temu i pokazując jak raca spada na murawę i się zacznie mówienie, że w Krakowie jest tak przejebane, że bez maczety pod kurtką strach wyjść z domu.
Bardzo dobrze napisane !

sezamo

Post autor: sezamo » 04.05.2017, 16:28

Grubo przesadzasz, wjazdy są dalej na osiedla, krojenia barw są dalej, to że nie o wszystkim się pisze nie znaczy że nic się nie dzieje, śmieszy mnie takie pierdolenie. Nikt nie zostanie rozjebany sprzętem za same barwy i kibicowanie, tutaj się nic nie zmienia bo dopóki interesy nie wchodzą w gre kończy się lekkimi obrażeniami i skrojeniem barw co najwyżej lub przegonieniem. Nie mówiąc już o tym że Kraków jest mocno przetrzebiony wiele czołowych postaci i wariatów leży w kryminałach czy jest na przymusowej emigracji, nie mówie że jest tak jak jeszcze te 5-10 lat temu, ale nie przesadzajmy bo regres jest praktycznie wszędzie nie tylko w Krakowie. Jedyne województwo które wciąż trzyma wysoki poziom i jest bardzo aktywne to Górny Śląsk, reszta Polski zaliczyła regres, nie dosyć ze demograficznie z Polską jest coraz gorzej, to internet i ogólny postęp technologiczny zrobił w tej kwestii bardzo wiele. Jakbyś poczytał wyżej to już napisałem dlaczego "przejmowanie" osiedli w inny sposób niż "przerzucanie" masowe to jest SCI-FI i kwestia paru pokoleń.

aczytoważne?

Post autor: aczytoważne? » 04.05.2017, 16:58

Obecnie w Krakowie w porównaniu co było 10 lat temu to można powiedzieć,że jest sielanka i dla jednych i drugich. Mniej aktywnych osób bo większość dorobiła wcześniej na tyle,że obecnie bez przypału maja legalne interesy i po cholera maja brudzić sobie jeszcze ręce. Każda grubsza akcja w Krakowie ostatnimi czasy-> 3 rozjebusów +wszyscy złapani i wysokie wyroki. Dlatego sporo osób ma w d**** "wjazdy" i polowania. Część małolatów nawet nie wie,że nie jedzie po to,żeby kogoś trafić bo tamten jest z innej ekipy tylko dlatego,że akurat ta osoba robi interesy na terenie lidera osiedla Y, albo nie dogadali się z czymś ale z klubami nie ma to nic wspólnego. Tak jak kiedyś już pisałem, dawniej z jednego osiedla było wiecej chłopaków chętnych nawet pojechac i się podrzeć na wrogim osiedlu niż teraz się zbiera z całego Krakowa i to już nie wróci, bo na obecną chwilę nie ma już takiej "zajawki" na chodzenie na mecze jak kilka, kilkanaście lat temu i nie więcej osób wolała siedzieć na polu niż przed kompem.

Coke1982

Post autor: Coke1982 » 04.05.2017, 19:21

kilof pisze:
MosadKSC pisze:Nie ma żadnego ....
Na pocztęk pasowało by zweryfikować czy te osoby powyżej, są faktycznie z Cracovii a pozniej zarzucać jakieś spierdoliny. "Drzemy ryj",żeby okazać im brak szacunku tak jak oni tj.Lechia razem Wisła parę tygodni wcześniej nie okazali tego szacunku stp. Malpie czy też Czlowiekowi. Wielki c*** w dupe tym ,którzy zycza gnicia w więzieniu, nie ważne czy jest za Cracovia czy za Wisła, po to jest cos takiego jak zemsta.A gdy pada Wislak tak jestem posrany ze szczęścia, mało tego traktuje to jako osobisty sukces! Po stronie Wisły prawdopodobnie jest tak samo.
Cracoviaczek nie wiem z kim ty chcesz dyskutować, przecież oni są wkurwieni ,ze chłop nie dostał kary śmierci o to właśnie tacy chuligani.
Ty na prawde piszesz powaznie? Serio? Seeeeeeerio? ku*** szacunek? Dla mnie osobiście i dla całej kibicowskiej Polski, jeście ścierwem. I nie mowie tego zeby sie napisac, po prostu tak jest i tyle. Najwiekszemu wrogowi podałbym rękę w podbramkowej sytuacji, a komuś z was to jeszcze sprzedał 3 kosy na ryj.A skoro wspomniałeś Lechie... Wy wyzywacie kogoś kto zginął w wypadku, a o ile dobrze pamiętam, na ost meczu Lechia wywiesza transparem o decyzji wojewody i waszej nieobecności (chociaż i tak ilu by was przyjechało? 50 jak zawsze?)...
W tym sezonie Cracovia (średnia 524) jeździ lepiej niż Wisła(498).

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 05.05.2017, 20:13

Wyznawca Wisełki pisze:
daniKSC pisze:
Pająk Spajder pisze:Czekam kiedy będzie oprawa ile razy w procesie padło DPK....
cięzko zliczyć, mnie ciekawi czy koledzy wybaczą kolegom nadawanie na siebie nawzajem
ze specjalną dedykacją dla tych waszych bohaterów
https://www.youtube.com/watch?v=kgCL2V6s6tA
Ale zablysłeś, zwłaszcza że to do was przylgnęła łatka judaszy, może zaraz zaczniesz nam jeszcze od żydów wrzucać
dorośnij...
Ten dani nie pierwszy raz się błaźni, nie tylko w temacie krakowskim, więc to pewnie jakiś małolat
Co prawda kawałek spoko ale do Wisły ma się jak ja do ŁKSu

amf0508

Post autor: amf0508 » 06.05.2017, 11:39

Odchodząc na chwilę od napinki na linii Wisła-Cracovia, powiedzcie mi jak wygląda/wyglądał ruch kibicowski na Garbarni Kraków? Miałem okazję tam być 2 razy na wyjeździe i jedyne przejawy kibicowania to kilku pikników w szalach i z pojedynczymi okrzykami, którzy o dziwo wywiesili całkiem fajne flagi. Działo się tam kiedyś coś więcej, jakiś bardziej zorganizowany młyn, wyjazdy czy od zawsze piknik? Jakby nie patrzeć klub z wielkimi tradycjami i na pewno mocno istniejący w świadomości mieszkańców Krakowa.

Druga sprawa co tam słychać od strony sportowej na Hutniku? Patrząc na tabele spędzą kolejny sezon w IV lidze, jest jakaś nadzieja, że HKS w najbliższych latach ogarnie się i wróci chociaż na poziom II ligi czy już totalny marazm i powolne umieranie klubu?

Khan

Post autor: Khan » 06.05.2017, 12:18

amf0508 pisze:Odchodząc na chwilę od napinki na linii Wisła-Cracovia, powiedzcie mi jak wygląda/wyglądał ruch kibicowski na Garbarni Kraków? Miałem okazję tam być 2 razy na wyjeździe i jedyne przejawy kibicowania to kilku pikników w szalach i z pojedynczymi okrzykami, którzy o dziwo wywiesili całkiem fajne flagi. Działo się tam kiedyś coś więcej, jakiś bardziej zorganizowany młyn, wyjazdy czy od zawsze piknik? Jakby nie patrzeć klub z wielkimi tradycjami i na pewno mocno istniejący w świadomości mieszkańców Krakowa.

Druga sprawa co tam słychać od strony sportowej na Hutniku? Patrząc na tabele spędzą kolejny sezon w IV lidze, jest jakaś nadzieja, że HKS w najbliższych latach ogarnie się i wróci chociaż na poziom II ligi czy już totalny marazm i powolne umieranie klubu?
ja jeszcze dodam czy na Garbarnie chodzą osoby z Wisły czy Cracovii

Wupe1

Post autor: Wupe1 » 06.05.2017, 20:48

amf0508 pisze:Odchodząc na chwilę od napinki na linii Wisła-Cracovia, powiedzcie mi jak wygląda/wyglądał ruch kibicowski na Garbarni Kraków? Miałem okazję tam być 2 razy na wyjeździe i jedyne przejawy kibicowania to kilku pikników w szalach i z pojedynczymi okrzykami, którzy o dziwo wywiesili całkiem fajne flagi. Działo się tam kiedyś coś więcej, jakiś bardziej zorganizowany młyn, wyjazdy czy od zawsze piknik? Jakby nie patrzeć klub z wielkimi tradycjami i na pewno mocno istniejący w świadomości mieszkańców Krakowa.

Jeżeli chodzi o grajków, to widać ze potencjał jest, ale trzeba grać tak jak obecnie cały sezon, a nie budzić się na wiosnę. Brakuje tez szczęścia. Jak nie w tym sezonie, to w następnym, w końcu się musi udać, o poddawaniu się i marazmie nie ma mowy. Mam nadzieje że zawitamy wkrótce wyżej to i humory na ss się poprawią.

twierdza śródmieście

Post autor: twierdza śródmieście » 07.05.2017, 01:55

Hutnik ma sporą stratę do lidera ale jest ona jeszcze przynajmniej w teorii do nadrobienia. W praktyce jednak lider czyt. Wiślanie Jaśkowice jest bardzo napalony na III ligę i raczej to się nie uda. Szkoda, bo były momenty że walka o awans wydawała się realna, a niestety IV liga to totalny marazm i nudy, ciężko będzie to znieść jeszcze sezon. Jeżeli słowa obecnego prezesa Hutnika są prawdą, to w następnym sezonie gramy o awans. III liga byłaby dla nas już atrakcyjna, z większością klubów nie widzieliśmy się już prawie 10 lat ;-)
:)

ts06

Post autor: ts06 » 10.05.2017, 00:42

Na Garbarnie nikt nie chodzi(w sensie kumaci), z racji historii jakbyś zrobił ankietę to wyszła by Wisła.

Psiak

Post autor: Psiak » 11.05.2017, 11:34

eNGie pisze:
Psiak pisze:A jednak:
1995 - 10 (W) * Banda (C)
1996 - 3 * 3
Coś więcej o wymienionych wydarzeniach ?
1995 Paryż. (Polska - Francja 1:1)- była już dyskusja w tym i innych tematach.

1996 - Park Krakowski. 3*3.
Po awansie do ekstraklasy, na Rynku i w okolicach, doszło do kilku/kilkunastu potyczek. W jednej z nich oberwał B.....s z czołówki Cracovii. W rewanżu, jakieś kilka/kilkanaście dni po tym, bodajże 5-ciu z czołówki C przyszło do Maxima na Floriańskiej, wówczas knajpy Wisły, gdzie zaproponowano 3 przebywającym tam osobom, też z czołówki, bitke. Ci na to przystali.
Z tego co pamiętam bitka na zasadzie solów. Nasza przegrana.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Łoskot

Post autor: Łoskot » 16.05.2017, 15:05

Interesują mnie w miarę obiektywne powody, dla których od dłuższego czasu Cracovia ma tak naprawdę poważne problemy z zebraniem młyna, oprócz dnia derbów.
Mile widziane odpowiedzi od osób zarejestrowanych przed 2017 rokiem, zdaję sobie sprawę, że w kraju ogólnie kibicowanie jest w odwrocie i atmosfery sprzed kilku(nastu) lat, raczej nikt i nic już nie przywróci, w każdym razie interesują mnie odpowiedzi poziom wyżej niż to, że Pasy są na hokeju.
Temat wziął się z ogłoszenia mobilizacji na najważniejszy domowy mecz całej wiosny, tj z Ruchem.

kary07

Post autor: kary07 » 17.05.2017, 00:37

Psiak pisze:
eNGie pisze:
Psiak pisze:A jednak:
1995 - 10 (W) * Banda (C)
1996 - 3 * 3
Coś więcej o wymienionych wydarzeniach ?
1995 Paryż. (Polska - Francja 1:1)- była już dyskusja w tym i innych tematach.

1996 - Park Krakowski. 3*3.
Po awansie do ekstraklasy, na Rynku i w okolicach, doszło do kilku/kilkunastu potyczek. W jednej z nich oberwał B.....s z czołówki Cracovii. W rewanżu, jakieś kilka/kilkanaście dni po tym, bodajże 5-ciu z czołówki C przyszło do Maxima na Floriańskiej, wówczas knajpy Wisły, gdzie zaproponowano 3 przebywającym tam osobom, też z czołówki, bitke. Ci na to przystali.
Z tego co pamiętam bitka na zasadzie solów. Nasza przegrana.

To było dokładnie w Parku na Szlaku obok ówczesnej siedziby Radia Kraków.Trzy osoby od nas trafiły w centrum kilkanaście osób z Cracovii,były to pierwsze garnitury i poszli do parku na solówki.W. dostał od kompana Kokosza , śp Bystry od kanara,a Dz. chciał wyjść ze Św. z Podwawelskiego,ten wymigał się jakimś dentystą (!!!) i różnicą w wadze i zastąpił go najstarszy Br.Na początku nawet mu nieźle szło,ale jako sportowiec później Br dał mu radę.Trochę po tych wydarzeniach poprzestawiało im się w głowach,zwłaszcza W,który wyłapał od małolata ówczesnego.

DVL98

Post autor: DVL98 » 19.05.2017, 18:54

Młodociany pisze:Witam, mam pytanie czy pomiędzy Wisłą a Craxą była kiedyś ustawka czy tylko łapaki? mógłby ktoś przybliżyć temat?
90-92 nie pamiętam dokładnie to było za gówniarza (nie brałem udziału) w dzisiejszych kategoriach można to uznać za ustawkę na Kurdwanowie. Wisła Kurdwanów na KSC w Woli i Kurswanowa.Liczb nie kojarze ale razem ze 100 była. Liczbowo więcej KSC i też ich wygrana, ale lepiej pamiętaja to roczniki 70.

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 21.05.2017, 23:04

WIDZEWSKAduma pisze:
daniKSC pisze:
cięzko zliczyć, mnie ciekawi czy koledzy wybaczą kolegom nadawanie na siebie nawzajem
ze specjalną dedykacją dla tych waszych bohaterów
https://www.youtube.com/watch?v=kgCL2V6s6tA

Ten dani nie pierwszy raz się błaźni, nie tylko w temacie krakowskim, więc to pewnie jakiś małolat
Co prawda kawałek spoko ale do Wisły ma się jak ja do ŁKSu
Akurat DaniKSC małolatem nie jest, wiem że na forum każdemu łatwo pocisnąc od malolatów, ale to akurat powazna osoba
Obrazek

Zeos

Post autor: Zeos » 22.05.2017, 00:44

skoro nie jest małolatem to tym bardziej chyba wstyd że takie głupoty pierdoli i posiłkuje się artykułami z wyborczej czy krakowskiej. Nie bron go nie bron, Pierdoli jakieś bzdury nie pokryte żadnymi faktami czy papierami. Cracovia już raz chciała afere wykręcić jednemu chłopakowi przed derbami na fejsbuniu, to szybko zostali sprowadzeni na ziemie i jedynie co zrobili to się ośmieszyli.

Cracoviaczek_jeden

Post autor: Cracoviaczek_jeden » 07.06.2017, 22:19

Gdzie macie k**** baziaka?? Czasami trzeba otworzyc uszy na to co sie slyszy i nie brac pod skrzydlo cioty ktora miala butelke w d****. Biezanow jak zawsze sztywniutko haha :DD SMIERC KONFIDENTOM!!

kilof

Post autor: kilof » 08.06.2017, 08:48

Cracoviaczek_jeden pisze:Gdzie macie k**** baziaka?? Czasami trzeba otworzyc uszy na to co sie slyszy i nie brac pod skrzydlo cioty ktora miala butelke w d****. Biezanow jak zawsze sztywniutko haha :DD SMIERC KONFIDENTOM!!
życzysz 3/4 cracovi śmierci?

mmm1

Post autor: mmm1 » 11.06.2017, 09:15

[link]

1925

Post autor: 1925 » 11.06.2017, 12:23

Admini ! przymknijcie temat !
:arrow:

typer

Post autor: typer » 11.06.2017, 12:34

Ta wszystkie tematy teraz pozamykajta

MosadKSC

Post autor: MosadKSC » 11.06.2017, 12:50

Chłopak, który zginął "Maciek Nh" profil na fb.
13.06.2013–23.09.2012-09.01.2008-12.03.2006-8.10.2004-28.11.2002
Pamiętaj,abyś dzień święty święcił 🍾🍻🎆

wołex

Post autor: wołex » 11.06.2017, 13:31

Wiślak ?

Mareczek86

Post autor: Mareczek86 » 11.06.2017, 17:16

Wiślak.
Niestety ta gra pochłonęła życie kolejnego fanatyka. Oby zabójcy dostali dożywocie szkoda, że nie ma kary śmierci.

Speedy

Post autor: Speedy » 11.06.2017, 17:42

Zniszczyli życie zabitemu chłopakowi, a przy okazji sobie bo kwestia czasu aż ich złapią i albo pójdą zesrani na współpracę, albo dostaną długie wyroki a jak wyjdą to będą nikim bo z tego co czytałem w biały dzień to zrobili z masą kamer wokół i świadków. Pewnie jakieś naćpańce nafukali się i chcieli lekko po nogach ciachnąć chłopaka, ale że się w szkole zamiast uważać na lekcjach to ćpało to mamy takie skutki że zapewne tętnice przecieli w udzie i się wykrwawił chłopak.

szwadron97

Post autor: szwadron97 » 11.06.2017, 21:13

Speedy pisze:Zniszczyli życie zabitemu chłopakowi, a przy okazji sobie bo kwestia czasu aż ich złapią i albo pójdą zesrani na współpracę, albo dostaną długie wyroki a jak wyjdą to będą nikim bo z tego co czytałem w biały dzień to zrobili z masą kamer wokół i świadków. Pewnie jakieś naćpańce nafukali się i chcieli lekko po nogach ciachnąć chłopaka, ale że się w szkole zamiast uważać na lekcjach to ćpało to mamy takie skutki że zapewne tętnice przecieli w udzie i się wykrwawił chłopak.
gdzie dostana wysokie wyroki to nie USA ze dostana wysokie wyroki u nas powiedza ze to pobicie ze skutkiem smiertlnym

Miasto nasze

Post autor: Miasto nasze » 11.06.2017, 21:17

szwadron97 pisze:
Speedy pisze:Zniszczyli życie zabitemu chłopakowi, a przy okazji sobie bo kwestia czasu aż ich złapią i albo pójdą zesrani na współpracę, albo dostaną długie wyroki a jak wyjdą to będą nikim bo z tego co czytałem w biały dzień to zrobili z masą kamer wokół i świadków. Pewnie jakieś naćpańce nafukali się i chcieli lekko po nogach ciachnąć chłopaka, ale że się w szkole zamiast uważać na lekcjach to ćpało to mamy takie skutki że zapewne tętnice przecieli w udzie i się wykrwawił chłopak.
gdzie dostana wysokie wyroki to nie USA ze dostana wysokie wyroki u nas powiedza ze to pobicie ze skutkiem smiertlnym
ta,pobicie z nozem ze skutkiem smiertelnym :D :D :D

internethooligans

Post autor: internethooligans » 11.06.2017, 21:30

ArkaOrłowo pisze:Znamy już transparent gtsu na pierwszy mecz nowego sezonu!

Obrazek
Brawo mistrzu painta. Twoje zabawy w paincie nie przywrócą życia ani mariuszowi ani mistrzowi wymieniania akumulatorów w śmieciarce

sir.

Post autor: sir. » 11.06.2017, 21:50

szwadron97 pisze:
To jak nie mogą ustalić kto zadał smiertelny cios.

Cracoviaczek_jeden

Post autor: Cracoviaczek_jeden » 11.06.2017, 22:17

MosadKSC pisze:Chłopak, który zginął "Maciek Nh" profil na fb.
Na przypadkowego nie wyglada, pewnie sam nieraz z kolegami wjezdzal na 2pl

MosadKSC

Post autor: MosadKSC » 11.06.2017, 22:55

Mareczek86 pisze:Wiślak.
Niestety ta gra pochłonęła życie kolejnego fanatyka. Oby zabójcy dostali dożywocie szkoda, że nie ma kary śmierci.
Zgłoś się na oskarżyciela posiłkowego,j***** społeczniaku.

Speedy

Post autor: Speedy » 11.06.2017, 23:18

MosadKSC pisze:
Mosad wiesz że jak głowa pada to sprawa jest zakładana z urzędu więc nie wiem co się tak burzysz strasznie jakby to miało coś zmienić, chłopaki chcieli lekko uszkodzić waląc po nogach, a zabili. Kwestia braku wyobraźni i używek.
Cracoviaczek_jeden pisze:
Jak wygląda przypadkowy chłopak? Z tego co zobaczyłem to wygląda na normalnego Polskiego chłopaka jacy są na każdym osiedlu w całej Polsce.

Najgorsze jest to że wojenka wywołana i podtrzymywana przez ekipy hools, a głowy padają głównie wśród normalnych chłopaków fanatyków, kibiców i to z dwóch stron i na Cracovii i na Wiśle, tak jak wczoraj i przy wielu innych wcześniejszych sytuacjach, nie licząc paru wyjątków.

szwadron97

Post autor: szwadron97 » 12.06.2017, 00:44

Miasto nasze pisze:
szwadron97 pisze:
ta,pobicie z nozem ze skutkiem smiertelnym :D :D :D
smiej sie dalej masz tu
Sąd uznał, że oskarżeni publicznie i bez powodu, okazując rażące lekceważenie dla porządku publicznego, wzięli udział w pobiciu Tomasza C. z użyciem m.in. wideł, maczety, noża i pałek i zadając mu łącznie 64 ciosów i uderzeń spowodowali jego śmierć. Skutek ten, zdaniem sądu, powinni byli i mogli przewidzieć, a ich działanie miało charakter chuligański. ([link]) no i co pobicie jest?

Mareczek86

Post autor: Mareczek86 » 12.06.2017, 09:41

MosadKSC pisze:
Zamknij pizde śmieciu. Przez takich jak tamci sprawcy kibicowski Kraków jest na dnie i będzie jeszcze gorzej.

MosadKSC

Post autor: MosadKSC » 12.06.2017, 10:34

Speedy pisze:
MosadKSC pisze:
Mosad wiesz że jak głowa pada to sprawa jest zakładana z urzędu więc nie wiem co się tak burzysz strasznie jakby to miało coś zmienić, chłopaki chcieli lekko uszkodzić waląc po nogach, a zabili. Kwestia braku wyobraźni i używek.
Cracoviaczek_jeden pisze:
Jak wygląda przypadkowy chłopak? Z tego co zobaczyłem to wygląda na normalnego Polskiego chłopaka jacy są na każdym osiedlu w całej Polsce.

Najgorsze jest to że wojenka wywołana i podtrzymywana przez ekipy hools, a głowy padają głównie wśród normalnych chłopaków fanatyków, kibiców i to z dwóch stron i na Cracovii i na Wiśle, tak jak wczoraj i przy wielu innych wcześniejszych sytuacjach, nie licząc paru wyjątków.
Dobrze wiem, ze przy takim artykule sprawa jest z urzędu. Tylko mi chodzi o to,ze ja wchodzę na forum kibicowskie a nie policyjne. Jak chujoza chce dla kogoś dożywocia itp. to niech wypierdala pod prokuraturę robić wiece, lub wywiesi trans na meczu swojej drużyny"dożywocie dla sprawców ..." jak mu ekipa pozwoli. A nie tu kurwisko rozprute będzie anonimowo wylewać swoje żale.

Jak to jest,ze najwiecej w sprawach krakowskich tj. czy zginol zwykły kibic,czy tez hools, ze rzadzi ten albo tamten, ze akcja była nie honorowa,taka albo sraka maja do powiedzenia osoby nie z Krakowa. Zajmijcie się swoim podwórkiem myslice,ze waszymi wywodami ktoś się przejmuje.
Mareczek86 pisze:
MosadKSC pisze:
Zamknij pizde śmieciu. Przez takich jak tamci sprawcy kibicowski Kraków jest na dnie i będzie jeszcze gorzej.

Przyjmij się do odpowiednich służb i walcz z tym tak jak tu walczysz chuliganie pierwszego sortu. Pochowal się komu kibicujesz.

Gumis1312

Post autor: Gumis1312 » 12.06.2017, 12:39

MENTOL1 pisze:Znowu zarabany gosciu z Wisły ?? Zero szacunku dla Cracovii i Wisły Wisla tez nauczyla Ruch wladac sprzetem a pozniej giną i sa kalekami postronne osoby. Od takich świrów niepotrzebnie zostalo zadzganych wiele ludzi jak gosc ktory szedl z dziewczyna na Grodzkiej jakis nozownik zabil a pozniej poszedl na kebaba z krwia na rekach powiesił bym takiego skurwiela.
Postronne osoby ? Proszę Cię , nikt postronny nie ginie ani nie dostaje kosy w plecy. I na pewno nie chodzi o sam kibicowski klimat typu " O ten śmiga na Wisłą to chodźcie go zajebiemy i pójdziemy sobie na parę lat wczasów ". Taki już jest Krakowski klimat , chłopaki z osiedli pisząc się na takie życie wiedzą że w każdym momencie może się ich żywot skończyć albo mogą zostać kalekami , wóz albo przewóz albo się piszesz na takie coś albo odpuść , taki Krakowski klimat ;). Ale z miejsca mogę Ci dać pewność że nikt przypadkowy nie dostaje , i z reguły to nie chodzi o samo kibicowanie. Wiadomo szkoda chłopaka , szkoda osób co zginęli ale wybrali takie życie i żyli ze świadomością że w każdej chwili mogą dostać kose czy to idąc z dziewczyną na spacer czy to idąc na zakupy czy tam na mecz. Życie.

ts06

Post autor: ts06 » 12.06.2017, 13:23

Kiedyś to głównie byli dziabani bądź zabijani tzw postronni.Przecież, bodajże Sz, zabił gościa tylko dlatego że najebany darł się 'Wisła', ze dwóch zginęło bo mieszkało na wiślackich osiedlach a ile osób zostało pochlastanych podczas obustronnych wjazdów.
Teraz faktycznie takich akcji jest mniej ale to bardziej przez przypał no i w ogólne w Krk klimat kibicowski siadł z obu stron.

halodrol

Post autor: halodrol » 12.06.2017, 17:04

Jeżeli jeden z tych dwóch zadawał ciosy nożem to będzie zabójstwo.
Przy człowieku i kilkunastu napastnikach nie sposób było ustalić który cios był śmiertelny i kto go zadał stąd pobicie ze skutkiem. Podstawy prawa karnego młodziaki.

ODPOWIEDZ