Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
jak się nie myle to Giszowiec i Witosa kiedyś wiem że Burowiec był mocny ale obecnie nie :) niech się ktoś wypowie bardziej w temacie :)
-
Powiedziałbym:
Giszowiec
Burowiec
Ligota
Tysiąclecia
Giszowiec i Ligota myślę, że głównie dlatego, że mają wroga na dzielnicy. Na Giszowcu Ruchu już nie wiele zostało, ale mają blisko do bardzo silnego Nikiszowca który jest w 100% za Ruchem i niezły jazdy między nimi bywały. Na Ligocie Gieksy jest ok 2/3, Ruch tam działa całkiem dobrze, to też i muszą mieć oczu dookoła głowy. Burowiec znowu ma jazdy z Szopienicami (Ruch) z racji bliskości, taka sama sytuacja jak między Giszowcem a Nikiszowcem.
Tauzen jest na granicy z Chorzowskim Klimzowcem, tak jak Witosa z Chorzowem Batorym. Taka moja opinia z zewnątrz.
Giszowiec
Burowiec
Ligota
Tysiąclecia
Giszowiec i Ligota myślę, że głównie dlatego, że mają wroga na dzielnicy. Na Giszowcu Ruchu już nie wiele zostało, ale mają blisko do bardzo silnego Nikiszowca który jest w 100% za Ruchem i niezły jazdy między nimi bywały. Na Ligocie Gieksy jest ok 2/3, Ruch tam działa całkiem dobrze, to też i muszą mieć oczu dookoła głowy. Burowiec znowu ma jazdy z Szopienicami (Ruch) z racji bliskości, taka sama sytuacja jak między Giszowcem a Nikiszowcem.
Tauzen jest na granicy z Chorzowskim Klimzowcem, tak jak Witosa z Chorzowem Batorym. Taka moja opinia z zewnątrz.
-
a jak sytuacja w Czechowicach-Dziedzicach ? kiedyś Walcownia coś tam działała teraz tam jest już cicho od dłuższego czasu. czy poza Walcownią są jakies grupy jeżdżące na jakieś inne kluby ? kiedyś słyszałem o jakiś vlepkach Wisły i osobach jeżdżących na Ruch.
-
Jak wspominałem wcześniej.MKS Iskra Pszczyna pisze:Powiedziałbym:
Giszowiec
Burowiec
Ligota
Tysiąclecia
Tauzen to taka mała kibicowska pustynia Katowic, są kibice obu drużyn, ale żeby to było jakieś bardzo silne osiedle? Powątpiewam. Umieściłbym tu prędzej Paderewę albo Bogucice.
-
Mógłby ktoś powiedzieć jak jest na Lipinach? 50/50?
Września 100% Lech Poznań!
-
Zagłębie Sosnowiec bez flag na meczu. Jakiś protest mają? Grają realnie o awans więc brak flag i dopingu może dziwić.
-
Zagłębie często nie ma praktycznie wcale młyna u siebie a was wciąż to dziwi.
-
Bobrek im bliżej Bytomia tym więcej Polonii raczej trafisz tam kogoś w barwach PB niz naszych.3/4 dzielnicy to Polonia może więcej. Szombry to Polonia. Zieloni, raczej pokitrani nosa nie wychylają.SeniorSiarra pisze:Jak wygląda sytuacja w Bytomiu na Bobrku? Ostatnio miałem okazję przejeżdżać i wjeżdżając od strony Zabrza dużo napisów pro KSG. Wiem, że kiedyś była tam garstka Żaboli, ale zauważyłem, że część z tych wrzutów była nowa. To ktoś lokalny czy raczej wjazdy żeby pomazać ściany? Ciekawa lokalizacja, bo z jednej strony Górnik, z drugiej Polonia, a i osiedle dalej Szombierki, które chyba znowu coś kręcą. Bez napinki proszę.
-
pytanie jeszcze odnośnie poprzedniej kolejki, ile Polonii Bytom w Niepołomicach ?? i czy GieKSa była w Mielcu czy zakaz za za coś ??
-
Bogucice na pewno się na Gieksie wyróżniają nie od dziś.bez-napinki pisze:Jak wspominałem wcześniej.MKS Iskra Pszczyna pisze:Powiedziałbym:
Giszowiec
Burowiec
Ligota
Tysiąclecia
Tauzen to taka mała kibicowska pustynia Katowic, są kibice obu drużyn, ale żeby to było jakieś bardzo silne osiedle? Powątpiewam. Umieściłbym tu prędzej Paderewę albo Bogucice.
Co do Paderewy to byłbym ostrożny... za bardzo nie wykorzystany potencjał jak na takie duże osiedle nie mające dookoła praktycznie wrogów co w Katowicach jest rzadkością
Tauzen znam ponieważ tu pomieszkuje u rodziny i znam sprawę z pierwszej ręki na pewno jak na tak duże osiedle to liczby pownny być większe ale Tauzen liczby na wyjazdach ma niezłe, ciągle są atakowani przez okoliczne fc niebieskich na ścianach i potrafią się też odgryźć a też mają dużo do powiedzenia na Gieksiarskim hokeju.
Co do niebieskich z Tauzena to swój czas mieli jak na osiedlu mieszkał słynny F.
Są na osiedlu, jeżdzą na mecze ale ich obecna aktywność kończy się na rozlepieniu kilku vlep czy w nocy na pomazaniu czegoś na osiedlu.
mieli zakaz nikogo nie było oficjalniePolish Power pisze: GieKSa była w Mielcu czy zakaz za za coś ??
-
Nigdzie nie napisałem, że Was tam nie było. Byliście, ale na pewno nie w takiej sile jak parę lat później aż do dzisiaj.Rycho pisze:no ok, Łagodny masz swoje zdanie, ale kibice jakiego klubu w formie zorganizowanej byli na Rojcy zanim były wasze czasy w ekstraklasie ?Łagodny pisze:Te pytania o Rojcę to jakaś prowokacja albp typ ma nierówno pod sufitem.
Kiedyś była tam od nas dobra ekipa ale to były czasy ekstraklasy. Później ci ludzie wyjechali za granicę, część się przerzuciła na PB inni przestali się interesować Ruchem Radzionków i tak rozwinęła się Polonia Bytom na dzielnicy, która graniczy z Bytomiem i ta dzielnica prawie w całości jest przejęta przez Polonię.
Obecnie są tam tylko jednostki od nas, które się nie wychylają, bo mają świadomość tego, że Polonii jest więcej, a co za tym idzie - historia nie raz pokazała, że przez przewagę na dzielnicy pozwalają sobie na więcej (chodzi mi o sprawy niezgodne z poczuciem honoru). Są też starsi kibice ale to tylko pikniki.
-
a jak obecna sytuacja w Mysłowicach zmieniło się cos na jakiejś dzielnicy ? czy dalej po staremu :)
-
Skąd wyciągnąłeś tą Ligote ? Przecież oni maja skład na jedno auto i nie zrobili nic od roku to co ty dupisz.Tego ze są i to w przewadze nikt nie neguje ale nie jest to żadna "mocna" ekipa. Giszowiec chyba na czele i długo nicMKS Iskra Pszczyna pisze:Powiedziałbym:
Giszowiec
Burowiec
Ligota
Tysiąclecia
-
po staremuciastekkk pisze:a jak obecna sytuacja w Mysłowicach zmieniło się cos na jakiejś dzielnicy ? czy dalej po staremu :)
NIEBIESKIE MYSŁOWICE SILNIEJSZA STRONA MIASTA!
-
Ile GKS dostał biletów do Zabrza ?
-
Ustroń, Wisła, Brenna, Istebna - jakie są sympatie klubowe chłopaków z tych miejscowości ( o ile są ) ? Dzięki.
-
Wrzuty na murach pro Ruch, często tam bywam jak jest cieplej ale w barwach jeszcze nikogo nie spotkałem.Egon1983 pisze:Ustroń, Wisła, Brenna, Istebna - jakie są sympatie klubowe chłopaków z tych miejscowości ( o ile są ) ? Dzięki.
-
Miasta typowo turystyczne-uzdrowiskowe dlatego więcej kibiców przybywa tam na wycieczki niż mieszka na stałe ponoć w Wiśle były osoby z Ruchu ale nic wielkiego. Ja akurat barwy na tym terenie spotykałem z Ruchu czasem z BKS'u czy ktoś w smyczy Gieksy śmignął mi rok temu ale jak mówię większość to goście i przyjezdni.Egon1983 pisze:Ustroń, Wisła, Brenna, Istebna - jakie są sympatie klubowe chłopaków z tych miejscowości ( o ile są ) ? Dzięki.
-
Tereny pro Ruch.
-
Dziękuję Panowie.
-
Ruchu Radzionków tak dokladniej przejmuja powoli tez Kubalonke.bez-napinki pisze:Tereny pro Ruch.
U mnie kolo domu jest napis Arka Gdynia i tak jest juz z 5 lat mimo ze Arki tu nie ma.Miejsca turystyczne gdzie weczorami to tylko psy szczekają i nic sie nie dzieje.Waszka G pisze:Wrzuty na murach pro Ruch, często tam bywam jak jest cieplej ale w barwach jeszcze nikogo nie spotkałem.Egon1983 pisze:Ustroń, Wisła, Brenna, Istebna - jakie są sympatie klubowe chłopaków z tych miejscowości ( o ile są ) ? Dzięki.
-
Tereny turystyczne, ale jednostki kibiców oczywiście są. W Brennej co jakiś czas młodzi formuja nawet młynek na swoich meczach z ciekawie wykonaną flaga. Widziane w ich młynie koszulki Ruchu. Ustroń, Wisła wiadomo turystów już dużo więcej. Większość że śląska, więc łatwo zobaczyć ludzi w barwach czy to Ruchu Gieksy czy Ksg, wrzuty tak samo najczesciej on Tour, ale są kibice jeżdżący do Chorzowa Katowic czy do Bielska. W Istebnej jak i w Koniakowie ino koronki, sztringi i oscypki :)
-
Nie jest to szczególnie mocny kibicowsko region. Można nawet powiedzieć że pustynia pod tym względem.Egon1983 pisze:Ustroń, Wisła, Brenna, Istebna - jakie są sympatie klubowe chłopaków z tych miejscowości ( o ile są ) ? Dzięki.
Brenna jest niebieska. Pracowałem nawet z kolesiem który działał w Niebieskiej Brennie. Nie mam pojęcia czy to oficjalne FC, ale widać że jest to najbardziej aktywna i zorganizowna z wymienionych miejscowości.
W Istebnej też najczęściej sympatyzują z Ruchem ale to tu kibiców jest najmniej.
W Wiśle też raczej najczęściej spotkasz kibica Ruchu, może Górnika.
Ustroń jest chyba najbardziej różnorodny. Niby w sąsiednim Skoczowie jest silna grupa BKS'u Bielsko-Biała i wydawałby się że będą jakieś ich wpływy i tu, ale nie spotyka ich się często. Co ciekawe, częściej można spotkać ludzi jeżdżących na Podbeskidzie. Poza tym są kibice Ruchu, Górnika, GKS'u Jastrzębie nawet Zagłebia Sosnowiec czy Wisły Kraków.
-
Buahahaha co za propaganda. Nie czytajcie tego typa zarejestrował sie po to żeby farmazony napisać.semjazy pisze:Nie jest to szczególnie mocny kibicowsko region. Można nawet powiedzieć że pustynia pod tym względem.Egon1983 pisze:Ustroń, Wisła, Brenna, Istebna - jakie są sympatie klubowe chłopaków z tych miejscowości ( o ile są ) ? Dzięki.
Brenna jest niebieska. Pracowałem nawet z kolesiem który działał w Niebieskiej Brennie. Nie mam pojęcia czy to oficjalne FC, ale widać że jest to najbardziej aktywna i zorganizowna z wymienionych miejscowości.
W Istebnej też najczęściej sympatyzują z Ruchem ale to tu kibiców jest najmniej.
W Wiśle też raczej najczęściej spotkasz kibica Ruchu, może Górnika.
Ustroń jest chyba najbardziej różnorodny. Niby w sąsiednim Skoczowie jest silna grupa BKS'u Bielsko-Biała i wydawałby się że będą jakieś ich wpływy i tu, ale nie spotyka ich się często. Co ciekawe, częściej można spotkać ludzi jeżdżących na Podbeskidzie. Poza tym są kibice Ruchu, Górnika, GKS'u Jastrzębie nawet Zagłebia Sosnowiec czy Wisły Kraków.
Brenna to Ruch i nie tylko ale z Wisłą i z Istebną to pojechał nikogo tam nie ma do tego nic nie pisze o innym klubie co jest w tych rejonach ale na szczęście każdy normalny wie że jest tez GieKSa. Na Podbeskidzie to ty jezdzisz z Chorzowa deklu głupi.
-
Brenna to tylko Ruch i pikniki z tsp.My z Wisły na Cichą jezdzimy na auto i jest te żabol z rodziną:) wiec farmazony
to pociskasz ty Skoczow.Gieksa to juz jest tylko w Skoczowie bo Cieszyn to przeszlosc.
to pociskasz ty Skoczow.Gieksa to juz jest tylko w Skoczowie bo Cieszyn to przeszlosc.
-
były inne ekipy z GŚ niż KSGKS na rocznicy śmierci Dawida?
-
Nie były.100% pewne info bo tam byłem.XXXXXXX pisze:były inne ekipy z GŚ niż KSGKS na rocznicy śmierci Dawida?
-
no wlasnie widzialem ze w "zaprosinach" na te obchody dotyczyly glownie kibicow gornika i concordii, czyli co? ponad podzialami do lamusa juz przechodzi?1.3.1.2. 100% pisze:Nie były.100% pewne info bo tam byłem.XXXXXXX pisze:były inne ekipy z GŚ niż KSGKS na rocznicy śmierci Dawida?
-
ku....a chłopie, gdzie ty żyjesz. Nie widzisz co się dzieje ze światem kibicowskim ? Ponad podziałami to może było ale 10 lat temu, teraz jest wojna i hajs, hajs i hajs.
Ekipy mają obecnie wyjebane w jakieś rocznice, marsze itp bzdury.
Ekipy mają obecnie wyjebane w jakieś rocznice, marsze itp bzdury.
-
I ty jestes z miejscowości Wisły ? Te auto to pewni smart micro.Po co zakładałes kolejne konto? Nie jesteś z Wisły bo byś przynajmniej wspomniał o kilku osobach co tam są z jednej ekipy a tak to tam nikogo nie ma.Wisła HKS pisze:Brenna to tylko Ruch i pikniki z tsp.My z Wisły na Cichą jezdzimy na auto i jest te żabol z rodziną:) wiec farmazony
-
I ty jestes z miejscowości Wisły ? Te auto to pewni smart micro.Po co zakładałes kolejne konto? Nie jesteś z Wisły bo byś przynajmniej wspomniał o kilku osobach co tam są z jednej ekipy a tak to tam nikogo nie ma.skoczow pisze:Wisła HKS pisze:Brenna to tylko Ruch i pikniki z tsp.My z Wisły na Cichą jezdzimy na auto i jest te żabol z rodziną:) wiec farmazony
Napisałem,ze są tam żabole kumaczu widze u ciebie problem z czytaniem.Najwazniejsze ze was tam nie ma i nigdy nie bedzie
w przeciwieństwie do nas.
-
To wkońcu jest tam żabol z rodziną czy żabole sam nie wiesz co piszeszWisła HKS pisze:I ty jestes z miejscowości Wisły ? Te auto to pewni smart micro.Po co zakładałes kolejne konto? Nie jesteś z Wisły bo byś przynajmniej wspomniał o kilku osobach co tam są z jednej ekipy a tak to tam nikogo nie ma.skoczow pisze:Wisła HKS pisze:Brenna to tylko Ruch i pikniki z tsp.My z Wisły na Cichą jezdzimy na auto i jest te żabol z rodziną:) wiec farmazony
Napisałem,ze są tam żabole kumaczu widze u ciebie problem z czytaniem.Najwazniejsze ze was tam nie ma i nigdy nie bedzie
-
A Ty się przypierdalasz nie mając nic mądrego do powiedzenia podważając jego "wiarygodność" i przytakując dałnowi pokroju Dextera i innych MENTOLI.Unigrunt pisze:To wkońcu jest tam żabol z rodziną czy żabole sam nie wiesz co piszesz
Ktoś tam pisze o Paderewie i Tauzenie a mi się wydaje że na takim Centrum czy Załężu lepiej to u nich wygląda. Co do drugiej części pytania to mniej więcej prezentuje się to tak:jak.wodospady pisze:Jakie są najsilniejsze katowickie dzielnice GieKSy i jakie ulice obejmują centrum Katowic?
-Od wschodu na zachód - od skrzyżowania Granicznej z 1 Maja do skrzyżowania Gliwickiej z Grundmanna
-Od północy na południe - od Spodka al. Korfantego przez Rynek, dalej Kościuszki do Stadionu AWF
[link]
-
Większych bredni na temat moich terenów dawno nie czytałem.
Ogólnie Ustroń,Wisła i okolice to na ten moment pustynia. Kiedyś było trochę inaczej.
Obecnie:
Wisła- ktoś tam za Ruchem i Górnikiem
Ustroń-kilka osób za GieKSą na Hermanicach, w Zdroju pustynia, Kużnia-kilku z Gieksy i BKS/Zagłębie.O Ruchu nie słyszałem.
Brenna-Ruch
Strumień-za miejscową Wisłą,ale też Ruchem
Skoczów-GKS Katowice i BKS,który wymiera.Niech ktoś ze Skoczowa napisze,czy BKS jeszcze tam funkcjonuje
Cieszyn-mieszanka pojedynczych osób chyba ze wszystkich możliwych klubów
Istebna,Koniaków-FC Barcelona i Real Madryt :)
Pojedynczych kibiców znajdziecie wszędzie,ale jeśli ktoś u nas interesuje się sportem,to raczej zimowym, lub motorowym (cross itp.) Nie ma na naszych terenach wielkich tradycji chuligańskich.
Ogólnie Ustroń,Wisła i okolice to na ten moment pustynia. Kiedyś było trochę inaczej.
Obecnie:
Wisła- ktoś tam za Ruchem i Górnikiem
Ustroń-kilka osób za GieKSą na Hermanicach, w Zdroju pustynia, Kużnia-kilku z Gieksy i BKS/Zagłębie.O Ruchu nie słyszałem.
Brenna-Ruch
Strumień-za miejscową Wisłą,ale też Ruchem
Skoczów-GKS Katowice i BKS,który wymiera.Niech ktoś ze Skoczowa napisze,czy BKS jeszcze tam funkcjonuje
Cieszyn-mieszanka pojedynczych osób chyba ze wszystkich możliwych klubów
Istebna,Koniaków-FC Barcelona i Real Madryt :)
Pojedynczych kibiców znajdziecie wszędzie,ale jeśli ktoś u nas interesuje się sportem,to raczej zimowym, lub motorowym (cross itp.) Nie ma na naszych terenach wielkich tradycji chuligańskich.
K.S. KUŹNIA USTROŃ
-
Kiedyś była bodajże ustawka kibiców BKSu i GKSu ze Skoczowa po 5 osób :)
-
Nie warto z nim pisac z tym WislaHKS pieprzy głupoty tak jak gosc za Ruchem u niego to normalne.Unigrunt pisze:To wkońcu jest tam żabol z rodziną czy żabole sam nie wiesz co piszeszWisła HKS pisze:I ty jestes z miejscowości Wisły ? Te auto to pewni smart micro.Po co zakładałes kolejne konto? Nie jesteś z Wisły bo byś przynajmniej wspomniał o kilku osobach co tam są z jednej ekipy a tak to tam nikogo nie ma.skoczow pisze:
Za Ruchem pisze o jego wiarygodności to ja napisze jedno w Wiśle działa od okolo 5 lat kilku znanych gosci z jednego klubu co sie udzielaja co nie wymienił i pogrzebał sie w kłamstwie pisząc swoje wymyslone fantazje. Jak by mieszkal w Wiśle to by o tym dobrze wiedział kto.
-
[link]
Dziś w rocznicę tamtych tragicznych wydarzeń pragniemy ujawnić, że w obecnej chwili jedynymi oskarżonymi w sprawie z 02.05.2015 jest 4 kibiców Ruchu Radzionków. Za co? Za obrazę funkcjonariuszy policji podczas pełnienia obowiązków.
Śledztwo w tej sprawie trwa już około 3 miesiące i aktualnie nasi kibice czekają na termin rozprawy w sądzie.
Nie wykluczone są jednak kolejne wezwania. Co więc takiego krzyczeli nasi kibice, że przez prawie dwa lata po tych wydarzeniach funkcjonariusze wciąż czuli się obrażeni? Chodzi o okrzyk: "GESTAPO". To nie żart.
Naszym kibicom zostały przedstawione materiały dowodowe, na których skandują okrzyk "GESTAPO". Grozi im za to grzywna i kara ograniczenia wolności, bądź jej pozbawienia do lat 2.
Całość na naszej stronie
Dziś w rocznicę tamtych tragicznych wydarzeń pragniemy ujawnić, że w obecnej chwili jedynymi oskarżonymi w sprawie z 02.05.2015 jest 4 kibiców Ruchu Radzionków. Za co? Za obrazę funkcjonariuszy policji podczas pełnienia obowiązków.
Śledztwo w tej sprawie trwa już około 3 miesiące i aktualnie nasi kibice czekają na termin rozprawy w sądzie.
Nie wykluczone są jednak kolejne wezwania. Co więc takiego krzyczeli nasi kibice, że przez prawie dwa lata po tych wydarzeniach funkcjonariusze wciąż czuli się obrażeni? Chodzi o okrzyk: "GESTAPO". To nie żart.
Naszym kibicom zostały przedstawione materiały dowodowe, na których skandują okrzyk "GESTAPO". Grozi im za to grzywna i kara ograniczenia wolności, bądź jej pozbawienia do lat 2.
Całość na naszej stronie
-
Czy na terenie Zagłębia Dąbrowskiego są jakieś fancluby śląskich drużyn albo jakieś dzielnice które dominują nad Zagłębiem?
-
Polonia Bytom określiła się na liczbę 330 osób na finale PP,parę dni wcześniej na ich domowym meczu było 403 osoby,ich wyjazdy na swoje mecze to max po 150 osób,no cóż,liczba nie jest do sprawdzenia także herezja niektórych ponosi...
-
Zawiercie, Myszków, Poręba.widmo_śmierci pisze:Czy na terenie Zagłębia Dąbrowskiego są jakieś fancluby śląskich drużyn albo jakieś dzielnice które dominują nad Zagłębiem?