Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

MISTRZ1908

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: MISTRZ1908 »

stachuzrdg pisze:Mistrzuniu, bardzo trafnie podsumowałes posty swoje i swoich ziomków.
Jebnij się w ten pusty dzban i zobacz kto tu ostatnio ile wypisuje. To,że farmazony to już nawet nie wypominam...
iparts.pl
mądrala

Post autor: mądrala »

że wam się chce :)
trzymajcie siły, niedługo derby
MISTRZ1908

I co w te derby? Masa psów,trochę krzyków na stadionie i ganianki małych grupek na mieście. Każdy czeka jak na wojnę, a będzie wielka chujnia. To co było kiedyś nie wróci.
Spy

Post autor: Spy »

MISTRZ1908 pisze:I co w te derby? Masa psów,trochę krzyków na stadionie i ganianki małych grupek na mieście. Każdy czeka jak na wojnę, a będzie wielka chujnia. To co było kiedyś nie wróci.
Dokladnie, tutaj zgoda w 100% :)

Kiedys taki marsz to bylo swieto , Derby o 18 a juz okolo 9-10 rano robilo sie zbiorke pod Polmosem przy Marszalkach.
MISTRZ1908

Kiedyś liczył się spontan,wariatem było się w głowie. A teraz wyliczanki bo od nas 18chodzi na bjj,6na boks,a 14trenuję szeroko pojęte mma, a u was 6mma,14bjj a reszta nic to może się uda. Nie ma w tym za grosz fanatyzmu. To raz, a dwa psy są teraz tak zorganizowane,że nie bekniesz bez mandatu za zakłócanie porządku. c*** nie derby.
Spy

Post autor: Spy »

MISTRZ1908 pisze:Kiedyś liczył się spontan,wariatem było się w głowie. A teraz wyliczanki bo od nas 18chodzi na bjj,6na boks,a 14trenuję szeroko pojęte mma, a u was 6mma,14bjj a reszta nic to może się uda. Nie ma w tym za grosz fanatyzmu. To raz, a dwa psy są teraz tak zorganizowane,że nie bekniesz bez mandatu za zakłócanie porządku. c*** nie derby.
Kurcze i znow musze sie zgodzic ...
Kiedys sztuki walki byly dla ludzi chcacych zdrowo zyc i miec jakies zainteresowania w zyciu a teraz dla pojebow wykorzystujacych ta przewage przy byle okazji ...

Ta teraz oddychasz za glosno i mandacik a w latach 90 jak nas palowali dla przykladu pod Centralem zeby isc szybciej to byla jazda bo spora czesc grupy jeszcze jakies alko spozywala w okolicach Juventusu ( wielu nie pamieta ze taki sklep byl przy Sienkiewicza pewnie )
Zamiast mandatow byly sine nogi i plecy :)
gringocwel

Post autor: gringocwel »

nikodem pisze:Zaczekaj,aż,zrobią i nam stadion,wtedy ocenimy,ilukogo jest wm łynie,nie będe setki razy powtarzał,że nie łatwo jest utworzyc normlany młyn,na jednej trybunie,dla dowodu wstawie ze 2 foty,z Galery,wcale nie takie stare.
http://legionisci.com/zdjecia2/2015/1433791170.jpg
i z nowej trybuny
https://i.ytimg.com/vi/4k4L_60Drp4/maxresdefault.jpg
Ale i tak widzewiacy,wiedż lepiej,jaki jest młyn na ŁKS itp...nie pisze że jest nas wiecej,bo wy zazwyczaj mieliście wyzsza frekwencje,ale co z tego wynika?
Hahha smieszna jestes c***. Wstawiles zupelnie przypadkowe foty z galerki i przypadkiem z jej pozegnania i przypadkiem na ostatni mecz gdzie nakrecaliscie kogo sie da zeby nie zrobic wstydu mieliscie pelny mlyn. Hahah ale z ciebie propagandzistka. Pedal gringo chyba dupmny z ciebie i ten drugi pedryl lowkik....kiedy wam zrobia stadion i po co penero? W jakim ty świecie zyjesz chujozo chodzi was po 3 kola na mecz i do tego c**** awansujecie :)
Bad1

Post autor: Bad1 »

Z ocenianiem derbów,których jeszcze nie było,radze poczekać,a nie bawić się we wróżke,Łódż to nie Kraków czy inne miasta,mamy inna specyfike i możliwości ;)poza tym derbów z udziałem obu stron nie było od 8 lat,emocje tez się powiększyły,po zawarciu nowych układów,co widać min. na murach...po za tym na nowych stadionach też już kilka razy się zrobiło gorąco,jak nie dawno w Gdyni,zamiast bawić sie we wróżbiarstwo,lepiej za czekąć,żeby nie wyjść na idiote ;)
esencjale

Post autor: esencjale »

https://www.youtube.com/watch?v=9oViWECBSHg od 0:4 minuty to były derby większość z was pewnie jeszcze w pieluchy waliło(bez obrazy) ale to byly zajebiste czasy derbów Łodzi i jej tej całej otoczki,Veni, vidi, vici
Bad1

Ja pamiętam te od bodajze 2004(jeżeli mnie pamięć nie myli były na łks-ie)w tym samym dniu były derby warszawy i większość najwazniejszych osób Polskiego futbolu było w Łodzi ;)Nie da sie opisać tego klimatu,ja pierwsze derby zaliczyłem w 2005,jeszcze jako gówniarz,amtosfera zajebista,cąły czas coś się działo,mecz pamieam dolicozny był chyba o 20 minut.
Fulko_de_lorche

Post autor: Fulko_de_lorche »

Najlepsze derby?
To te gdzie Widzew wchodząc zabrał sobie całą oprawę białych na podpałkę.
5000 osób idzie z Piłsudskiego - echo pod wiaduktem przy Żero gdzie tylko się odbija potężne "j**** łks" - idąc w środku pochodu nie jestem dojrzeć ani początku ani końca...
Mecz wyznaczyli sobie by się rozpoczął o 19:08 i słusznie bo w 2 minucie (19:10) dośrodkował Wawrzyniak a Grzelak zdobył prowadzenie...
Chojnacki dostał od swojaków rolką papieru...
Nasz koleś jako "samotny wilk" w młynie białych w pewnym momencie przeskakuje ogrodzenie i targa flagę a następnie przekopują go boCHaterowie w kilku nast na środku boiska miedzy piłkarzami...
Doping Widzewa miazga, a posrana ełkisa rzuca race na płytę, jest polewana i gazowana - jak chce się uśmiechnąć to wracam do tamtych wspomnień...
https://www.youtube.com/watch?v=s--ohdP_HqU
https://www.youtube.com/watch?v=x0i4IZhrE1E
Bad1

Obiektywnie pisząc,te derby zdecydowanie dla Nas i to pod każdym względem,myśle że nie skłame,uważająć je za najlepsze,w 2008 też był fajny pochód w ponad 4 koła,oprawy,ale wynik był dla elksy korzystny co jak zawsze ma wpływ na trybuny,póżniej ciągłe awantury z psami,gazowanie,polewaczka itp...
http://legionisci.com/zdjecia/08pods_widzew_f9.jpg
http://legionisci.com/zdjecia/08pods_widzew_f5.jpg
Entlicheck

Post autor: Entlicheck »

Fulko_de_lorche pisze:Najlepsze derby?
5000 osób idzie z Piłsudskiego - echo pod wiaduktem przy Żero gdzie tylko się odbija potężne "j**** łks" - idąc w środku pochodu nie jestem dojrzeć ani początku ani końca...
Mecz wyznaczyli sobie by się rozpoczął o 19:08 i słusznie bo w 2 minucie (19:10) dośrodkował Wawrzyniak a Grzelak zdobył prowadzenie...
Nasz koleś jako "samotny wilk" w młynie białych w pewnym momencie przeskakuje ogrodzenie i targa flagę a następnie przekopują go boCHaterowie w kilku nast na środku boiska miedzy piłkarzami...
Doping Widzewa miazga, a posrana ełkisa rzuca race na płytę, jest polewana i gazowana - jak chce się uśmiechnąć to wracam do tamtych wspomnień...
juz w pierwszym zdaniu sciemniasz. obys sie z tych bajek nie posrał w gacie heheh

zajebaliscie nam całą oprawe ? sektorowke anty skierowaną w wasza strone ,pare pasów materiału i sklepik ze smyczkami i koszulkami nazywasz '' całą oprawą'' ? :D

na 100 procent nie byles nawet na tym meczu, bo jesli bys byl , to bys pamietał ze opraw z naszej strony było sporo , pomimo że ''całą ją nam zajebaliscie'' heh reszty nawet nie komentuje bo to takie same bujdy..
generalnie zaraz wyjdzie ze wszystkie derby były tak naprawde dla Widzewa, wiec proponuje sie z tym pogodzić reszcie, ze czerwonych w internecie nikt nigdy w niczym nie przegadał, oni sa zawsze naj , kroją cale oprawy, maja miazdzacy doping, kozackie awantury itp itd
jizzah

Post autor: jizzah »

Wez lepiej na priwa mi odpisz w koncu
Mam ręce nimi kręcę a ty stoisz i się boisz :)
kkk78

Post autor: kkk78 »

Entlicheck pisze:
Fulko_de_lorche pisze:Najlepsze derby?
juz w pierwszym zdaniu sciemniasz. obys sie z tych bajek nie posrał w gacie heheh

zajebaliscie nam całą oprawe ? sektorowke anty skierowaną w wasza strone ,pare pasów materiału i sklepik ze smyczkami i koszulkami nazywasz '' całą oprawą'' ? :D

na 100 procent nie byles nawet na tym meczu, bo jesli bys byl , to bys pamietał ze opraw z naszej strony było sporo , pomimo że ''całą ją nam zajebaliscie'' heh reszty nawet nie komentuje bo to takie same bujdy..
generalnie zaraz wyjdzie ze wszystkie derby były tak naprawde dla Widzewa, wiec proponuje sie z tym pogodzić reszcie, ze czerwonych w internecie nikt nigdy w niczym nie przegadał, oni sa zawsze naj , kroją cale oprawy, maja miazdzacy doping, kozackie awantury itp itd
Po za tym tego bałwana od was,który chciał zerwać flagę L. sam ścignął i dorwał na środku boiska.Dopiero jak go zaczął orać,przybiegli inni i zaczęli go kopać
Widzewski GóRniak

Post autor: Widzewski GóRniak »

PierdemWdziub pisze:
co z egzotycznymi mini enklawami (w wiekszosci bez sily ognia i bez znaczenia dla calosci rozkladu sil), ktore wylamywaly sie z podzialu na zachod-wschod - jak: pare bloków na Dolach, czarna Dąbrowa, rejon pomiedzy limanka a pojezierska, berlinek, rogatki z domkami na teo c, zatorze, piastow, osiedle energetykow, bema, ruda na zegarze, szóstki, smulsko, tuwima za kilinskiego, czesc struga, 3-maja (1 maja?) na Polesiu ? to juz egzotyka i znak lat 2000- 2010, czy cos sie jeszcze tli ?

nie wspominam o zabiencu rdg zach, podgornej, czy zatorzu - wiadomo, inna historia
Osiedle EneRgetyków ma się dobrze, kilku starszych dalej działa,małolatów nie ma zbyt dużo, ale wszyscy wybierają Widzew, mimo specyficznego położenia osiedla działają na tyle ile mogą i za to należy im się szacun.
Jarcar

Post autor: Jarcar »

PierdemWdziub pisze:jak sytuacja na srodmiesciu w tej nowej erze - w nizszych ligach ? da sie to jakos normalnie przedstawic ?

co z egzotycznymi mini enklawami (w wiekszosci bez sily ognia i bez znaczenia dla calosci rozkladu sil), ktore wylamywaly sie z podzialu na zachod-wschod - jak: pare bloków na Dolach, czarna Dąbrowa, rejon pomiedzy limanka a pojezierska, berlinek, rogatki z domkami na teo c, zatorze, piastow, osiedle energetykow, bema, ruda na zegarze, szóstki, smulsko, tuwima za kilinskiego, czesc struga, 3-maja (1 maja?) na Polesiu ? to juz egzotyka i znak lat 2000- 2010, czy cos sie jeszcze tli ?

nie wspominam o zabiencu rdg zach, podgornej, czy zatorzu - wiadomo, inna historia
Odpowiem ci na temat teofki i rogatek z racji tego, że dość długo tam mieszkałem. Ogólnie okres pomiędzy 2005, a 2010 to jest kompletna dominacja ŁKSu na tej części osiedla i jeżeli są jakiekolwiek wspomnienia na temat Widzewa to mogą się związać z prywatnym gimnazjum i liceum im Jana Pawła II mieszczącego się tam gdzie parę osób (niekoniecznie mieszkających na teofilowie) próbowało coś kręcić. Jeden koleś, szczególnie uparty, wydał bluzy Widzew teofilów, które sprzedały się w niesamowitym nakładzie 4 sztuk z czego tylko 2 trafiły do osób z Rogatek po czym jak dowiedziało się o tym towarzystwo nie mógł wychodzić z domu, a przed meczem Widzewa miał się im meldować :). Ogólnie próbował on nakręcac ludzi żeby coś tam zacząć działać, ale z tego co wiem został wyśmiany. We wcześniejszych latach, wiem że zarówno na teo c jak i na rogatkach mieszkali kibice Widzewa, tak samo zresztą jak i na Teo A gdzie też Widzew był, ale okres o którym mówię to już panowanie ŁKSu, a tą historię to raczej wspominam w ramach ciekawostki.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

Derby Łodzi to było zawsze święto kibicowskie całej Polski . Tamtych lat i wspomnień nikt mi nie zabierze i tym ,którzy mieli okazję to przeżywać .
zmiana czasów spowodowała że jest jak jest . I chyba należy się pogodzić z faktem że takie derby już nie wrócą .
smutna ale jednak prawda .
jeśli natomiast jest zgoda na derby z udziałem Łksu to już jest powód do radości ,bo jakby nie patrzeć to i tak CUD ...ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca..
exlim

Post autor: exlim »

Widzew: "Na szachownicy zycia do konca zostaniecie pionkami"
ŁKS: "My posuwamy damy, wy bijecie konie"

Który to rok?
Jarcar

Post autor: Jarcar »

Wacław pisze:Jarcar

Nie do końca się z Tobą zgodzę w tym co piszesz. Po pierwsze, ilość bluz sprzedała się w większym nakładzie, po drugie nie zapominaj o tym, albo może nie wiesz, wyszły szaliki Widzew Teofilów które sprzedały się w nakładzie kilkudziesięciu sztuk, a co do kolesia który niby musiał się meldować przed meczami to pierwsze słyszę...Napisz mi chociaż pierwszą literę ksywy bądź imienia tego kolesia to Ci odpowiem czy faktycznie na taki incydent miał miejsce. Ogółem jeśli chodzi o Teofilów i jego okolice, nie podlega dyskusji, że jest to bastion Łks-u. Natomiast była grupa swego czasu która regularnie jeździła na mecze i to nie w małej ilości...Były to wyjazdy zorganizowane i miejsca były tak ustalone, żeby nie rzucać się w oczy białym. Jeździło z reguły około 25-30 osób zorganizowanej grupy, czyli jakieś 6-7 aut. Do tego dochodzą osoby które na mecze jeździły incognito. Baaa, była nawet w jednym z bloków siłownia typowo tylko i wyłącznie dla osób z Rts o której wiedzieli tylko wtajemniczeni. Domki, strona liceum Jana Pawła II jak również druga strona domków przy Rąbieńskiej tam z reguły Widzew. Na obecną chwile masa ludzi wyemigrowała, a to do Anglii, a to przeprowadzili się na inne dzielnice,rodziny,dzieci...Temat zorganizowanej grupy na Teo umarł, zostały osoby które śmigają na mecze incognito.
Byłem wtedy w liceum, kiedy zacząłęm się w to bawić i tak to z mojego punktu widzenia wyglądało. Nie chcę rzucać imieniem, bo koleś o którym mówię był kiedyś moim dobrym ziomkiem i chociaż sytuacja się zmieniła to przez wzgląd na stare czasy daruje sobie szczególnie, że też z tego co wiem tez się wyprowadził i nie ma co sie nad tym zbytnio rozwodzić. Ta część teofilowa nie jest za duża, wiec ludzie się znają i jakbym powiedział na pewno byś go skojarzył, ale wiem że on nigdy nie jezdzil w takiej zorganizowanej grupie. Nie przeczę, że były osoby jeżdzące z teofilowa, ba nawet sam napisałem, że były chociaż o siłowni słyszę pierwszy raz, ale tak jak mówię nie byłem wtedy osobą na tyle ogarniętą by o takich rzeczac wiedzieć. Jedynie z czym się nie zgadzam to takie ogólnienie, ze od strony Jana Pawła byl Widzew, bo jest to przesada. Sam znałem paru chłopaków latajacych na ŁKS wlasnie z domków mieszczących się tuż za katolikiem. Powtórzę tylko, ze mowie tutaj o okresie 2005-2010.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
BadBoy1920h

Post autor: BadBoy1920h »

Poprosiłbym kogoś z ŁKSu kumatego na priv. Jeśli nie będzie chciał, to nie będzie musiał odpisywać.
Dainty B.

Post autor: Dainty B. »

Jarcar pisze:
PierdemWdziub pisze:jak sytuacja na srodmiesciu w tej nowej erze - w nizszych ligach ? da sie to jakos normalnie przedstawic ?

Odpowiem ci na temat teofki i rogatek z racji tego, że dość długo tam mieszkałem. Ogólnie okres pomiędzy 2005, a 2010 to jest kompletna dominacja ŁKSu na tej części osiedla i jeżeli są jakiekolwiek wspomnienia na temat Widzewa to mogą się związać z prywatnym gimnazjum i liceum im Jana Pawła II mieszczącego się tam gdzie parę osób (niekoniecznie mieszkających na teofilowie) próbowało coś kręcić. Jeden koleś, szczególnie uparty, wydał bluzy Widzew teofilów, które sprzedały się w niesamowitym nakładzie 4 sztuk z czego tylko 2 trafiły do osób z Rogatek po czym jak dowiedziało się o tym towarzystwo nie mógł wychodzić z domu, a przed meczem Widzewa miał się im meldować :). Ogólnie próbował on nakręcac ludzi żeby coś tam zacząć działać, ale z tego co wiem został wyśmiany. We wcześniejszych latach, wiem że zarówno na teo c jak i na rogatkach mieszkali kibice Widzewa, tak samo zresztą jak i na Teo A gdzie też Widzew był, ale okres o którym mówię to już panowanie ŁKSu, a tą historię to raczej wspominam w ramach ciekawostki.
Napisze o latach 1995-2001, odnosząc sie tylko i wyłącznie do Teofilowa A.
W tamtych latach mielismy wydane szale i trzy flagi. Dwie były"normalnych" rozmiarów, trzecia bodaj 2,5x2,5 była typowo wyjazdowa. Co warte podkreslenia zadna fana nie została stracona i zawsze bezpiecznie udawało sie je wozic, choc wielokrotnie byly podejmowane próby ich skasowania.
W latach o którch pisze, dawalismy sobie rade całkiem niezle, zważywszy na fakt ze nikt z nas nie był nastawiony na atrakcje typowo H. Choc i tutaj tez mielismy pare sukcesów. Wielokrotnie dochodziło do ganianek z fanami ŁKS-u,choc konkretne stracia mozna było policzyc na palcach jednej reki. Cóz taki klimat tamtych lat. Jesli musielismy uważac to na ŁKS z Teo-B, Kozin i Limanki, którzy wielokrotnie sie na nas ustawiali.Na pewno bardzo duzo dawała nam obecnosc bardzo mocnego Żabienca, i jednego ze znanych osób ze starszyzny Widzewskiej na osiedlu. No i oczywiscie wojny na murach. Mozna napisac ze ta czesc Teofilowa w tamtym okresie była zdominowana przez nas. Po roku 2000-2001 nasz FC z powodu wyprowadzek ( na pewno nie ze względu na jakiekolwiek zastraszanie), emigracji etc, mocno podupadł, choc i wtedy kilku wariatów stawiało opór przeciwnikowi.Po roku 2001 to juz zdecydowana postawa ŁKS-u i Widzewiacy schodza do głębokiego podziemia. Jak jest teraz, kazdy dokładnie wie, choc oczywiscie chłopaki od nas ciagle na Teo są.
Bocian Latający

Post autor: Bocian Latający »

chyba pierwszy raz z przyjemnością zajrzałem do tematu łódzkiego, mimo, że jestem z innego miasta takie historie czyta się z zaciekawieniem, dzięki dla obydwu stron!
Dainty B.

Post autor: Dainty B. »

Dodam tylko, że data 1995 to poczatek naszej działalnosci jako FC, ale Na pierwsze mecze jezdzilismy juz w latach 88-89.
Z naszych szeregów, pod koniec działalnosci mielismy bodaj dwóch kolesi którzy ( ze strachu chyba) postanowili przejsc na druga stronę barykady. Do dzis mam zdjecia goscia imprez w naszych barwach, a który potem smigał ( lub smiga dalej) na ŁKS.
FWC

Post autor: FWC »

Kilka lat temu Widzewiacy z Teofilowa wydali też koszulki,i tak jak osoby wyżej pisały, jakieś jednostki są na tym osiedlu do tej pory.
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Co do Teofilowa dodam jeszcze że chodząc tam do szkoły gimnazjum nr13 w latach bodaj 2003-05 młodych Widzewiaków było tam całkiem sporo głównie właśnie Rogatki i okolice, byli i tacy co chodzili nawet w koszulkach. Okres ten był chyba rzeczywiście ostatnim gdzie RTS coś jeszcze działał w większej ilości osób i się organizował... z czasem ŁKS zaczął tłamsić Widzew i uprzykrzać im życie i tak zostało do dzisiaj. Aktualnie kibiców RTSu na Teofilowie jest więcej niż mogłoby się wydawać ale jest to bardzo piknikowa publika.Często rozmawiając z kimś aż się dziwię że mówią że są z Teo, ale też wielu po przeprowadzało się z innych osiedli.
Sam jestem bardzo ciekawy jaka mogła być liczba fanów na takim meczu otwarcia czy też ostatnio z L, ale raczej tego nigdy się do dowiem bo każdy jeździ na swoją rękę.
SH1910

Post autor: SH1910 »

Co do teofilowa to te bluzy wydal jakis dzieciak gamon, ktorego Widzewiacy tam mieszkajscy nie traktowali nawet powaznie.natomiast pare lat wczesniej wyszlo kilkadziesiat szali osiedlowych. Podczas jednego z masowych wyjazdow na Lecha w tamtym okresie z samego teo "c" bylo na wyjezdzie okolo 50 osob. Teraz brak jakiejkolwiek organizacji Widzewa. Pelno osob juz nie jezdzi, inni emigracja itp.ogolnie w ostatnich latach zarowno ŁKS jak i Widzew poumacniali swoje osiedla. ŁKS calkowicie zdominowal Teofilow, Stare Polesie czy Retkinie.
sokół

Post autor: sokół »

SH1910 pisze:Co do teofilowa to te bluzy wydal jakis dzieciak gamon, ktorego Widzewiacy tam mieszkajscy nie traktowali nawet powaznie.natomiast pare lat wczesniej wyszlo kilkadziesiat szali osiedlowych. Podczas jednego z masowych wyjazdow na Lecha w tamtym okresie z samego teo "c" bylo na wyjezdzie okolo 50 osob. Teraz brak jakiejkolwiek organizacji Widzewa. Pelno osob juz nie jezdzi, inni emigracja itp.ogolnie w ostatnich latach zarowno ŁKS jak i Widzew poumacniali swoje osiedla. ŁKS calkowicie zdominowal Teofilow, Stare Polesie czy Retkinie.
mówisz o koszulkach czy o bluzach? pytam z ciekawości, bo prawdę mówiąc, jakiś czas temu mi mignęła koszulka TEO gdzies na Widzewie.
krokiet_z_grzybami

Post autor: krokiet_z_grzybami »

Sprawa Teo jest oczywista..., może kiedyś były jakieś jednostki Widzewa, ale jak sama nazwa wskazuje "jednostki"... , obecnie z tego co mówią ludzie, Teo całkowicie zdominowane, aczkolwiek.. nie jest aby czasem tak, że właśnie w latach 2002-2004 (czyli lata gdzie wg forumowiczów Widzew istniał w miarę zorganizowany) to osiedle chuligańsko było o wiele mocniejsze? jakiś czas temu rozmawiałem ze znajomkiem z pracy z tych rewirów to mówił, że od dłuższego czasu to sielanka jest na Teo..

Kolejna sprawa, to od kiedy Radogoszcz został zdominowany przez Rts? pamiętam, że jeszcze z 10-15 lat temu, zdaję się iż było nawet pół na pół, a dzisiaj to chyba trochę takie drugie Teo, tylko ze strony Widzewa.

I na koniec, Chojny o których dosyć często się piszę.. jak domniemam z postów obecnych, to jest praktycznie w 99% zdominowane przez Widzew obecnie a z ŁKSu są tam 1-5 osób? ale czy aby w latach 03-08 nie było tam całkiem konkretnej ekipy, która psuła życie Widzewiakom?
Bad1

Z tym pół na pół na Radogoszczu,to przesadziłeś,oczywiście mowa o ostatnich 10 latach...zdecydowana dominacja RTS-u,bez dwóch zdań,Chojny też nasz teRen,ale może niech się wypowie ktoś,z tamtego rejonu,byle bez napinki.
StareBałuty1908

Post autor: StareBałuty1908 »

SH1910 pisze:Co do teofilowa to te bluzy wydal jakis dzieciak gamon, ktorego Widzewiacy tam mieszkajscy nie traktowali nawet powaznie.natomiast pare lat wczesniej wyszlo kilkadziesiat szali osiedlowych. Podczas jednego z masowych wyjazdow na Lecha w tamtym okresie z samego teo "c" bylo na wyjezdzie okolo 50 osob. Teraz brak jakiejkolwiek organizacji Widzewa. Pelno osob juz nie jezdzi, inni emigracja itp.ogolnie w ostatnich latach zarowno ŁKS jak i Widzew poumacniali swoje osiedla. ŁKS calkowicie zdominowal Teofilow, Stare Polesie czy Retkinie.
To u Was gadżety osiedlowe może wydać byle "gamoń" ?
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

A mało to razy w różnych ekipach ktoś wydał od tak sobie szaliki czy bluzy czy vlepki czy cokolwiek innego? Takie sytuacje zdarzają się od lat, zwłaszcza w tych większych klubach.
Falls

Post autor: Falls »

Radogoszcz faktycznie był podzielony (lata 80-90). Sytuacja zaczęła się zmieniać od początku 2000 roku (tak mniej więcej). Ilość ŁKSu jeżdżąca na mecze z tego osiedla mogłaby niejednego oponenta zaskoczyć ale oczywiście nic nie jest organizowane i sytuacja przypomina tę z Teofilowa
Falls

Post autor: Falls »

Jeszcze przypomniała mi się jedna sprawa. Jakiś czas temu jeden ŁKSiak kłócił się z gościem z drugiej strony miasta o rekord ŁKSu z Radogoszcza na meczu u siebie.
Zgodzę się po części z czerwonym że było 120 osób na meczu z Legią. Częsciowo jednak dlatego, że Bema jeździło wtedy razem z Radogoszczem Zachodem i kilkoma chłopakami ze Wschodu którzy nie chcieli mieszać się w dziwny klimat na Wschodzie. W zorganizowanym na krańcówkę 99 ruszyło 120 osób natomiast Wschód jechał osobno i mogło ich być około 30 (wiem na pewno o 5 autach)
stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg »

120 osób z Radogoszcza ?? Kiedy był ten mecz z Legią ??
:twisted:
old school CRBB

Post autor: old school CRBB »

A w Głownie było tak: (wg. mnie) w roku 94 oczywiście większość była za Rts , ale osoby które były za Łks nie pozwalały nam robienie krzywdy młodym,(główna walka dzielnica na dzielnicę, lub sina Rts-u na Legię) to były inne czasy na mojej dzielnicy Rts 80% było dwóch braci jeden Łks drugi Rts ale biały bronił nas gównirzy zresztą wystarczyło powiedzieć że się go zna i był w miarę spokój. Wszystko zmniniło si€ jak Widzew zaczął klepać w LM pojawiła się zmiana sympatii i Rts nas zdominował całkowicie. Do dziś nie mogę zrozumieć jak moi najlepsi kumple z podwórka nagle pokochali Widzew. OK. Po tym ja osobiście znałem tylko 10 osób za Łks-em. Przeprowadziłem się na inną dzielnicę to lata około 97-00 tam był Tylko ŁKS - szok starsi kibice 25-30 lat napisy na murach, spokojnie w barwach, RAJ.TYKO..CICHY. Nie było mnie w mym mieście 10 lat, wrciłem 2015 znowu szok tylkoWidzew. Ale po jakimś czasie. dostrzegam gdzie niegdzie napisy pro ŁKS, kreślanki Widzewa. Chyba ktoś się ostał? Więc najwierniejsi kibice jakoś przekazali w serca młodych -ŁKS, i tak kilka bochomazów odnowiło nadzieję.
old school CRBB

Post autor: old school CRBB »

p.s. lata mogą sie niewiele różnić(nie chciało mi się szukać w NK. Diś bardzo bobre FC Widzewa jednostki ŁKS.
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Śmieszy mnie trochę jak czytam teksty jednostki Łksu z Chojen, jednostki Widzewa z Teofilowa. Wydaje mi się że w takim wielkim mieście jak Łódź nigdzie jednostek nie ma. Kibice jednych bądź drugich będąc w znacznej mniejszości wolą siedzieć cicho i się nie wychylać z sympatiami, wiadomo jakie są czasy i że można dostać łomot.Potrzebne to gościowi przed 40 oj chyba nie. Wiele osób zakłada rodziny, przeprowadza się na wrogie tereny czy też mieszka od dawna ale znając realia i doświadczenia życiowe nie wychyla się zbytnio.
Czy 50-100 osób to takie jednostki na tle osiedla??? Nie sądzę a wydaję się że znajdzie się zarówno tylu Widzewiaków na Polesiu, Teofilowie jak i kibiców Łksu na Chojnach czy Dąbrowie. Wiadomo że siły większej Ci kibice nie mają ale zapewne na mecze chodzą.
Nie każdy musi być wielkim chuliganem, pikole też są potrzebni.
Widzewski GóRniak

Post autor: Widzewski GóRniak »

Może i nie jednostki, ale chodzi o to że ŁKS na Chojnach, Dąbrowie czy Radogoszczu nie jest już tak zorganizowany jak powiedzmy 15-20lat temu, tak samo jak Widzew na Retkini,Teo, czy Polesiu. Kiedyś i Ci pierwsi i drudzy potrafili czasem się silniejszemu (u siebie na ośce) rywalowi odgryźć, czy pojechać zorganizowaną grupą na mecz, a teraz jeśli już ktoś jeździ to raczej na własną ręke. Jak już ktoś tu napisał zarówno RTS jak i ŁKS umocniły się na swoich osiedlach i w najbliższym czasie bardzo wątpliwe żeby ktoś stracił swoje jakieś osiedle.
ODPOWIEDZ