Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

terrorSRD

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: terrorSRD »

serce miasta odpisz na pw jesli to ty ;)
iparts.pl
serce miasta

Post autor: serce miasta »

haha obrońcy uciśnionych
Radical przypominam Ci że Widzew od 20 lat nie odnosi absolutnie żadnych sukcesów piłkarskich a ludzie mimo to przyjeżdzaja niekiedy setki km.żeby być ze swoja drużyną.Uwazasz że np.w takim Grudziądzu latwiej być za Widzewem niż Olimpią?Zastanów sie jaki trud musi włożyć kibic z tego miasta żeby zobaczyc swoją drużyne na żywo nawet na meczu u siebie.Takich przykładów jest w c***.
Entlicheck

Post autor: Entlicheck »

Zaoranie to będziesz miał w połowie maja , na własnym stadionie :)
yurez

Post autor: yurez »

Entlicheck pisze:Zaoranie to będziesz miał w połowie maja , na własnym stadionie :)
Gringo nie strasz bo sie zesrasz. Zdarzysz zmienic sobie zameldowanie i numer pesel? bo będzie poszukiwanie po liscie pewnego trzydziestoparolatka na adresie z retkinii he he he
ban82

Post autor: ban82 »

Spy pisze: To tak jakby Groclin podjeżdzal do Lecha -- litości...
hmm...
whitepride08

Post autor: whitepride08 »

Wy czerwoni już ładnie odlecieliście...ale w sumie fajnie jest Was poczytać,potraficie być zabawni,nie ma co.
ban82

Post autor: ban82 »

WidzewskaCharyzma pisze: To jest tak ja z tym że przez lata wyśmiewają nasze fancluby, nazywają ich wieśniakami ale jak tylko z jakiegoś miasta ktoś pojawi się na łksie to się ze szczęścia posikać chcą, vel. przeżuty ...

kolego, kolejna literówka Ci sie trafiła. No chyba że to taki przypadkowy błąd to przepraszam.
Brzozovia53

Post autor: Brzozovia53 »

ImperatorMistrz pisze:Widzew przedstawił oprawę "Fan cluby dumą Widzew" i możesz być pewny, że jak na największe kluby przystało jesteśmy dumni z naszych fan clubów:) problem byłby dopiero jakby zaczęli zjeżdżać Chinczycy z aparatami ale póki co nam to nie grozi. Widzew kojarzony jest z Łodzią wśród Polaków o wiele bardziej niż Łks i możesz być tego pewny.
Podmiejski Pejsie nie byłbym tego taki pewny ;p
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

Dla Nas ŁKS to cos wiecej niż piłka nożna. Koszykówka,siatkówka,o wcześniejszych czasach nie mówiąc. Możecie pomarzyć o takich sukcesach. I ta nagonka na Cosinus,gdzie są w nazwie waszych koszykarek to strzał w wasze stopy. Ale dla was Widzew to tylko piłka. Dla Nas to cała sportowa historia,historia tego miasta. Ilu macie Olimpojczyków? Nie samą piłką żyje człowiek.
LwieSerce

Post autor: LwieSerce »

Z okazji Świąt chciałbym wszystkim kibicom Widzewa złożyć jak najlepsze życzenia.

Kibice spod dworca kaliskiego jak wiadomo nie obchodzą chrześcijańskich świąt, więc aby nie czuli się wykluczeni życzę im smacznej macy :]
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

ImperatorMistrz pisze:w sumie to nie wiem po c*** robicie oprawy jak nawet nikt na żywo ich nie zobaczy? po drugiej stronie nie ma kto usiąść aby podziwiać to działo sztuki ani goście nie będą mieli okazji:) Oznak czasów aby jebnąć oprawę i zrobić zdjęcie, takie życie kibica łks.
A to oprawy się robi dla kibiców, żeby poklaskali? Myślałem, że oprawa to jeden z elementów dopingu i wsparcia piłkarzy oraz podkreślenia istotności rangi potyczki lub jakiegoś wydarzenia.
Czerwona Armia Widzewa pisze: Jakiego kolorytu? Co taki Gks Bełchatów wnosi? Żartujesz prawda? Już nie wspominając o Rks Radomsko czy innych.
Zawsze się zastanawiałem co trzeba mieć w głowie żeby kibicować takim klubikom. Możesz mieszkać w mniejszej miejscowości lub mniejszym mieście i być częścią czegoś wielkiego, przeżywać wielkie rzeczy, walczyć z najlepszymi (niestety tymczasowo oprócz aspektu sportowego) lub kibicować jakiemuś lokalnemu klubikowi, który się nie liczy i nigdy nie będzie się liczył.
Mocno mnie zaskoczyłeś takim tonem wypowiedzi. Wyziera z niego skrajna megalomania i takowa również dezaprobata dla mniejszych. Wspomniałeś o lokalnym klubiku, który się nie liczy. Gdyby takie podejście mieli wszyscy ludzie z Bełchatowa, Radomska czy nawet Częstochowy, która również była w dużej części pod władaniem Widzewa lata temu, to nikt z nich nie przeżyłby: wicemistrzostwa Polski (GKS Bełchatów) oraz lat gry w najwyższej lidze (RKS Radomsko i Raków Częstochowa). Zauważ, że ze wszystkich tych miast zostaliście wycięci w pień. W Bełchatowie nie istniejecie i kto temu zaprzecza jest zakłamanym hipokrytą takim samym jak ten, który twierdzi, że nadal się trzymacie w Piotrkowie Trybunalskim. Co te ekipy wnoszą? Ano choćby to, że was wybijają, więc koloryt jest, bo znajdują się tacy, którym przewidzewskość przeszkadza do tego stopnia, że z nią udanie walczą. Spoglądam na ekipy, które są prowidzewskie (choćby Ceramika Opoczno, Pogoń Zduńska Wola, Granat Skarżysko-Kamienna) i porównuję je z ekipami, które miały jaja i zerwały z dominacją Widzewa i widzę znaczny progres tych drugich. Ci pierwsi nigdy się nie wybiją ponad pewien mizerny poziom, bo na to nie pozwoli Wielki Brat. Warta Sieradz i Górnik Łęczyca poległy, bo chciały stać na straży swojego miasta, a nie obcego najeźdźcy. Szkoda. Kibicuję im mimo wszystko, by powstali i trwali, jako niezależne ekipy, bez sukcesów, bez wielkich band, ale za to w pełni niezależni, nie muszący na mecze "u siebie" zapierdalać jak na wyjazd po 50 czy 100 km.
Żeby nie być gołosłownym. Nie jestem z ŁKSu, ani innego klubu antywidzewskiego. Mało tego - w końcówce lat 90-tych jeździłem na mecze...Widzewa. Zaliczyłem nawet dzięki temu także i wyjazd z Borutą Zgierz na Bzurę Ozorków, takim rzutem na taśmę przed derbami Łodzi. Tak więc sytuację Widzewa i jego fan-clubów znam, że tak powiem, od podszewki.

Twoja wypowiedź o tyle mnie zaskoczyła, że w latach, gdy ja śmigałem na mecze Widzewa podejście do fan-clubów było tak bagatelizujące i lekceważące, że aż rzygać się chciało. Widzew bardzo bolała wtedy przylepiona łatka ekipy spoza Łodzi. A ŁKS to umiejętnie wykorzystywał i zawsze wam to wypominał. Ci widzewiacy z Łodzi, których ja znałem zawsze to podkreślali, że mocno ich ten fakt denerwuje, jakby nie chcąc widzieć, że gdyby nie te wszystkie fan-cluby to Widzewa w zasadzie kibicowsko by nie było. Albo byłby - z samymi mieszkańcami Łodzi - na poziomie "jakiegoś lokalnego klubiku, który się nie liczy i nigdy nie będzie się liczył". Widać, że wykonaliście wielką pracę od podstaw, że zmienił się wasz pogląd na tą sytuację diametralnie. Co oczywiście jest tylko i wyłącznie waszym plusem.
Entlicheck

Rzut tyczką ?
chyba rzut kamieniem... to był zawsze firmowy sport czerwonych buraków spod Łodzi i kazdy o tym wie....
dddaaaawaać kaaaamieeennieee ! hahahaha
LwieSerce

Post autor: LwieSerce »

MISTRZ1908 pisze:Widzew miał LM (...)jedna dyscyplina w której jesteście lepsi.
Owszem, bo Widzew to klub typowo piłkarski. Natomiast sporty takie jak rzut tyczką, skok na jednej nodze w tył i jazda na pięciokołowej hulajnodze to wasza domena :))
Entlicheck

LwieSerce pisze: Owszem, bo Widzew to klub typowo piłkarski. .
nie zgodze sie. Widzew to klub typowo pedalski. :)
CzBCz

Post autor: CzBCz »

Wchodzę raz na jakiś czas na to forum i wiecznie to samo i o dziwo przeważnie te same osoby (czasami nick zmienią). Aż się zastanawiam jak długo niektórzy dojrzewają.
Jutro bardzo ciekawa sytuacja, na wniosek policji odbędą się 2 mecze jednocześnie - i Widzew i Łksu - a o tym ani słowa. Tymczasem to mocno nietypowa sytuacja, ja osobiście takiego czegoś nie pamiętam. Zawsze psiarnia twierdziła, że nie jest w stanie jednego dnia zabezpieczyć dwóch meczów, a teraz sama prosiła, aby nie tylko było tego samego dnia, ale i o tej samej porze! (Z tego powodu zmieniły się terminy rozgrywania meczów). To dość kuriozalna sytuacja i zastanawiam się czy nie jakaś prowokacja pod coś. Tak czy inaczej na mieście po meczach będzie baaardzo ciekawie :)
Spy

Post autor: Spy »

Entlicheck pisze:
To jest forum kibicowskie, wiec zmien płyte i wrzuć tą z karnetami , frekwencją i najwiekszą Armią czerwonego Widzewka...
To moze ja sprobuje przez moment chociaz merytorycznie -- to jest forum kibicowskie kiedy My piszemy o karnetach i frekwencji ale juz nie jest kibicowskie kiedy Wy piszecie o prehistorycznych olimpijczykach ??? Serio wytlumacz mi bo moze nie wiem ale zaraz po skoku wzwyz chlopaki jechali sie troche ponapierdalac na ustawkach :)))
abc123456

Post autor: abc123456 »

A co nie chciał cię zweryfikować kolega z eŁksy:)Dostałeś propozycję spotkania na meczu i ..tyle cie widzieli.Pedale nie jestem z Widzwa.Nie wciągniesz mnie w rozpierdalanie tematów,więc kończę z tobą(ty kończyłeś na forum już dziesiątki razy ale brak ci honoru)rozpuerdalaj dakej tenaty razem z jednym z moderatorow.
jizzah

Post autor: jizzah »

c*** wie kto to ten gringo. Ja go nie kojarze. Pewnie ciota jakas.
C1365O

Post autor: C1365O »

Ciekaw jestem bardzo kto się kryje pod tym nickiem Opoczno..
Bad1

Post autor: Bad1 »

C1365O pisze:Ciekaw jestem bardzo kto się kryje pod tym nickiem Opoczno..
Zalecialo psem :)
abc123456

Post autor: abc123456 »

Czy kiedykolqiek w Łodzi była taka sytuacja by oba kluby grały w ten sam dzień o tej samej godzinie(pomijam derby:) ?
Ps.to mój kolejny post broniący Widzewa i srający do Łks;)
Stary Wyjazdowicz

Post autor: Stary Wyjazdowicz »

Kto mi powie, jakich znanych wychowanków miał Widzew? .............raczej w tamtych czasach pozbierał nie chcianych w Łks..ie ..oraz z innych zakątków Polski..gdy era brania do wojska i era górnictwa minela to Sobolewski mial swoje 5 min i zrobił drużynę. ..klubik istnieje od 1910 r a po 70 latach istnienia dorobil sie pierwszego mistrzostwa.....a to ze teraz ma kibicow zawdziecza tylko Łksie która olała temat w tamtych czasach ..osiagneli sukces piłkarski a co za tym idzie ściągnęli sobie kibiców na swoje mecze...i tak to się narodzilo....no jeden wychowanek Rzezniczak ale on bardziej legijny już niz widzewski....a tacy jak Surlitowie Rozborski Tlokinski Robakiewicz Wraga .Wojcicki Dziekan Michalski..to armia zacieżna ....żeby było bez spiny nie neguje tego co teraz znaczycie ale kiedyś byliście nikim ...i ci mlodzi niech popytaja gdzie ich tatusiowie wczesniej chodzili ..bo pewnie nie jeden ma po kącie pochowany stary szalik Łksu....
hWŁ

Post autor: hWŁ »

abc123456 pisze:Czy kiedykolqiek w Łodzi była taka sytuacja by oba kluby grały w ten sam dzień o tej samej godzinie(pomijam derby:) ?
Ps.to mój kolejny post broniący Widzewa i srający do Łks;)
Były takie sytuacje na pewno. Kojarzy mi się zakończenie sezonów i oba kluby akurat grały u siebie o podobnej porze, ale daty nie pamiętam. Dochodziło do sytuacji, że po jednej stronie ulicy na przystanku mpk stali kibice Widzewa i po drugiej stronie na przystanku stali kibice sąsiadek. Nie wiem czy Widzew czasem nie grał wtedy ze Stomilem.
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

Ze Wam się chce.. Widzew ma dzisiaj święto z racji fajnego rywala.My też mamy swój mecz.Wszystko o tej samej godzinie w jednym mieście.Nikomu nie muszę co tłumaczyć jakie mogą być związane z tym atrakcjeatrakcje.Do tego mamy święta.Wszystkich nas czeka alkoholizacja w rodzinnym gronie i nie tylko.Jest na czym skupić uwagę a tutaj... Awantura o tak naprawdę c*** wie co.Rozkminy macie takie ze ja p*******.Liczy się to co tu i teraz

Wesołych Świąt
1925

Post autor: 1925 »

Abr .... nie wytlumaczysz im tego. Zaraz zacznie sie napinka na nowo .... no moze wytrzymaja do 19/20:00. Co do pytania .... w sezonie 2001/2002 lyb rok wczesniej bylo tak ze Widzew grajac w ekstraklasie gral o tej samej godzinie co ŁKS w drugiej lidze .... Spokojnych !
Spy

Post autor: Spy »

Abr1908 pisze:Ze Wam się chce.. Widzew ma dzisiaj święto z racji fajnego rywala.My też mamy swój mecz.Wszystko o tej samej godzinie w jednym mieście.Nikomu nie muszę co tłumaczyć jakie mogą być związane z tym atrakcjeatrakcje.Do tego mamy święta.Wszystkich nas czeka alkoholizacja w rodzinnym gronie i nie tylko.Jest na czym skupić uwagę a tutaj... Awantura o tak naprawdę c*** wie co.Rozkminy macie takie ze ja p*******.Liczy się to co tu i teraz

Wesołych Świąt
Gdyby takie podejście prezentował każdy to myślę że nie byłoby takiego rozpierdolu ...
Także Wesołych Swiąt od rywala zza miedzy :)
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

1925 pisze:Abr .... nie wytlumaczysz im tego. Zaraz zacznie sie napinka na nowo .... no moze wytrzymaja do 19/20:00. Co do pytania .... w sezonie 2001/2002 lyb rok wczesniej bylo tak ze Widzew grajac w ekstraklasie gral o tej samej godzinie co ŁKS w drugiej lidze .... Spokojnych !

Możliwe ze jest właśnie tak jak napisałeś.Dałbym sobie rękę uciąć że podobna sytuacja do tej dzisiejszej miała.już miejsce
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

W sezonie 2001/2002 17 listopada 2001 r:
Widzew Łódź- Rks Radomsko (17:00)
Łódzki Ks Tłoki Gorzyce (17:00)
5 maja 2002 roku:
Łódzki Ks- Lech Poznań (17:00)
Widzew Łódź- Stomil Olsztyn (17:15)
W tamtym sezonie wiele spotkań było rozgrywanych tego samego dnia, a rożnica pomiędzy rozpoczęciem to 1.5-2 h.
Jeszcze jako ciekawostka. Na dzisiejszy mecz z rezerwami Legii Warszsawa zostało zwolnionych 1756 karnetów. Na to miejsce można było zakupić bilety,które zostały już sprzedane.
Master1

Post autor: Master1 »

Wesołych Świąt patusy z kalesu,ha ha .Źycze wam żebyście mieli co do talerza włożyć, bo na metę wam wystarczy .Jak zwykle w Naszym cieniu ,ha ha... Ilu tam was było dzisiaj ,że 2 tysie cosinusa ?. Widzew,Wisła, Ruch,Elana...Alleluja
Janiol

Post autor: Janiol »

Wielka Sobota i 17 koła na meczu 3 ligowym. I gdzie są Łksiaki co ostatnio pisali, że frekwencja będzie na meczu otwarcia a potem będzie chodziło po 5 tysięcy.

Zaaaawszeeee nad Wami!!
showmustgoon

Post autor: showmustgoon »

Część lumpów w za krótkich dresach i białych skarpetach z logotypem AP ŁKS, którzy spijali Harnasie na Żeromskiego po bramach jako before party przed startem z Barlika też wyłapuje w pizdeczkę i ucieka po kamienicach. Między inymi przy numerze 46 skąd rzucają butelkami, dwiema święconkami i jakimiś śmieciami w dół. High life na Polesiu - Cosinus jutro zamknięty.
pomidor12

Post autor: pomidor12 »

Są jakieś zdjęcia ŁKSu z Ełkiem? Czy to jest jakaś wielka tajmnica
CzBCz

Post autor: CzBCz »

Winkler - pełna zgoda. Ja się tylko zastanawiam po co wywoływać wilka z lasu. Jak nawet nic nie pisze to zaraz posty o nim. Tęsknicie? Dajcie mu spokój. Niech ten temat da się w końcu czytać. Wiem, że raczej płonne nadzieje na to, ale pamiętajcie, że dzwon dlatego głośny, bo pusty w środku. Niech każdy robi swoje.
staryfan

Post autor: staryfan »

....
skoczow

Post autor: skoczow »

Ma ktos jakies zjecie z pierwszych meczow GKSTychy oni jak wiem mieli fajne oprawy a nie robili tyle szumu z tym co Widzew.
Entlicheck

Ale komu Ty to mówisz ? Ekipie która na swoim forum infocentrum wrzucala tak konfidenckie info , że bardziej już się nie dało ?
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

A co do opraw Widzewa to zejdzcie na ziemie czerwoni, zrobienie nieczytelnej sektorowki na 1 meczu, rozwinięcoie starej sektorowki skrojonej flagi na drugim i teraz oklepany juz do bólu motyw oldschoolowy plus prosciutka kartoniada,
nie wiem czy macie sie akurat czym nad nami wywyższać....
Fakt może te oprawy to rzeczywiście żadne mistrzostwo świata, ale jeśli porównać je z waszymi z tego roku no to chyba sam wiesz,
to prawda nisko zwiesiliśmy sobie poprzeczkę, bo taką mamy konkurencję z waszej strony. Będzie lepiej.
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

Stylowi - zróbcie coś swojego to też się pośmiejemy, a póki co posłuchajcie swojego rabina entliczka i skupcie sie na pisaniu na temat swojego klubu, bo zarzucając nam cokolwiek, sami nic nie robiąc wychodzicie na błaznów.

Jest jakies Wasze zdjęci z wczoraj? Czy teraz styloweczka nie przewiduje robienia zdjęć trybunom?
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

nikodem pisze:Niektórzy nie dają sobie sprawy,wrzucając inne profile,to jak konfidenctwo,takie sprawy inaczej się załatwia.
Bardzo Ci dziękuje za poprawienie humoru :-) Wczoraj taka stylówka,że przerabiają swój hymn na przyśpiewke anty.
ODPOWIEDZ