widzę bardzo Cie tak ten Hetman Zamość interesuje,że pytasz w kolejnym temacie.ciastekkk pisze:Hetman - Legia ?
Hetman - Unia Hrubieszów ?
z Legią kosa a z Unia neutral była zgoda(kontakty)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
widzę bardzo Cie tak ten Hetman Zamość interesuje,że pytasz w kolejnym temacie.ciastekkk pisze:Hetman - Legia ?
Hetman - Unia Hrubieszów ?
Exterior pisze:Panowie sory bez zadnej napinki, ale ten zespol GKS Jastrzębie to z jakiego jest miasta.
jestesmywaszastolica pisze:c*** z tym gazem i tymi oprawami, ja się pytam gdzie rekiny mają d***?
Z ciekaowstek można dodać, ze bardzo stary napis SKS znajduje się również we Wrześni, aczkolwiek nic mi nie wiadomo czy były jakieś wzajemne odwiedziny. Z opowieści wiem, że najbardziej szanowało się bytomską Polonię. Pzdr.nisc pisze:No wlasnie pochrzanilem daty..ich klub kibica powstał dopiero w 1985 zdaje się....a my byliśmy z nimi na Legii itd...wracając do meritum z Bałtykiem w sumie trzymały Gniezno i Piła no i Uszol był z nimi na Ejsmonda raz i raz u siebie na derbacg...jak zrywal z nimi zgodę to stałem może 5 metrów dalej, wyglądało to dosyć komicznie, wyszedł na parkiet na turnieju kibica przed ich sektor i w paru dosadnych słowach powiedział co o nich myśli, była jeszcze jakaś mała afera w Gnieźnie ktora przyczyniła się do upadku zgody ale to już niech Kadluby opisza....
Kosa. Chociaż niektórzy nie wiedzą kiedyś była zgoda :)info z TMK pisze:Jakie relacje na linii Legia-Motor Lublin?
Gość ktory był pod płotem dostał oficjalne przeprosiny od WSh i kazdy kto pluł mu na ryj miał go przeprośic.Teraz smiga juz normalnie z ziomeczkami z wsh a wszystklie k**** i szmaty poszło w nie pamieć nawet naplucie na pysk.Znawca GŚ pisze:Wczoraj cwelu dzisiaj bracie :). Mam pytanie do koleżanek za miedzy czy matki Wiślaków są dalej k******?Bona.Tyara pisze:Dziś rocznica "zgodowego" meczu Ruchu z Wisłą. W 2016 roku gospodarze na przywitanie krakowian mieli w repertuarze takie pieśni jak
wTSK czy choćby
"wasze matki to są kur.."
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpzyQ[/youtube]
WileTheBest pisze:zgoda oficjalnie nigdy nie zerwana , jeden nasz wyjazd na GTS pokazal jaki mamy stosunek do Poloni BLech Poznań - Polonia Bytom,
Z góry dzięki za odzew!
Opis ze strony PB:
„LECH POZNAŃ - zdecydowanie najlepiej wspominana zgoda Polonii ze wszystkich, które upadły. Lech był pierwszą poważną sztamą bytomian. Została ta zgoda przybita w latach 72/73. Polonia miała wtedy dobrą, zorganizowaną grupę kibiców. Tak traf chciał, że w finale Pucharu Polski na stadionie Warty Poznań zmierzyły się warszawska Legia i bytomska Polonia. Z Bytomia do Poznania wybrało się blisko 2000 ludzi, ze stolicy zaś do Pyrlandii przybyło 1000-1500 wiary. Przed meczem Polonia wjeżdża na stadion z bramą i zaczyna lać Legię. Warszawianie dostawali wtedy ostre lanie od niebiesko-czerwonych kiboli, do tego stopnia, że co poniektórzy mieszkańcy stolicy byli wręcz poniżani maczaniem głów w szaletach. Naocznymi świadkami tych wydarzeń byli Lechici, którzy przecierali oczy ze zdumienia. Wszak jakiś czas wcześniej poznaniacy najechali na Warszawę w sile niemal 5000 ludzi, a mimo to byli krojeni i lani na każdym kroku bez opamiętania! Po wydarzeniach ze stadionu Warty doszło do wyjazdu Lecha na Polonię Bytom. Tam też przybito zgodę, a scalenie wzajemnych kontaktów nastąpiło po awanturze w finale Pucharu Polski w Częstochowie Lech-Legia. Zgoda była podtrzymywana przez częste kontakty z poznaniakami na Świętych Wojnach, gdzie obie ekipy siedziały zawsze po stronie Craxy. Swój epilog zgoda miała na meczu Polska-Anglia w Chorzowie w 1993 roku. Wtedy też po raz ostatni obie ekipy były razem, jednakże nigdy nie nastąpiło oficjalne zerwanie zgody. Wiele też mogło pomóc to, gdyby Polonii w sile całego autokaru udało się dotrzeć na mecz reprezentacji Włochy-Polska. Historia jednak pokazała, że niebiesko-czerwoni na ten pojedynek nie dojechali-zostali zatrzymani na granicy austriackiej”.
Warto dodać, że Stara Gwardia nadal utrzymuje ze sobą znajomości.
Hejże farmazoniarzu, ogol dziurkę i ubierz jarmułkę.. ram pam pam. Kibicowsko zatrzymaliście się na II lidze.Vvalo pisze:Gość ktory był pod płotem dostał oficjalne przeprosiny od WSh i kazdy kto pluł mu na ryj miał go przeprośic.Teraz smiga juz normalnie z ziomeczkami z wsh a wszystklie k**** i szmaty poszło w nie pamieć nawet naplucie na pysk.Znawca GŚ pisze:Wczoraj cwelu dzisiaj bracie :). Mam pytanie do koleżanek za miedzy czy matki Wiślaków są dalej k******?Bona.Tyara pisze:Dziś rocznica "zgodowego" meczu Ruchu z Wisłą. W 2016 roku gospodarze na przywitanie krakowian mieli w repertuarze takie pieśni jak
wTSK czy choćby
"wasze matki to są kur.."
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpzyQ[/youtube]
Arka Gdynia i Górnik WałbrzychVin Diesel pisze:jakie zgody lub uklady ma Gwardia Koszalin ?
A jakie kiedyś były? Redłowo?ArkaOrłowo pisze:Nie, nie ma takich miejsc w Gdynimampytanie pisze:I czy w Gdyni są jakieś obszary, dzielnice gdzie ludzie chodzą w barwach Bałtyku?
W porównaniu do was GieKSa tępi waszych konfidentów bo wy to macie w d****.bez-napinki pisze:A przyjaciele z GKS-y dalej są wyklętymi konfidentami w całej Polsce?Znawca GŚ pisze:Wczoraj cwelu dzisiaj bracie :). Mam pytanie do koleżanek za miedzy czy matki Wiślaków są dalej k******?
Poczekajmy może do meczu Ruch - Lechia, Wisła - Lechia z takimi wnioskami, ale z tego co wiem to jest kosa za pobicie we Francji Lechistów przez WRWEel_romano pisze:Raczej tylko i wyłącznie neutral.
Nie mamy z nimi żadnych kontaktów, więc neutral.sokół pisze:jakie jest nastawienie kibiców Stilonu Gorzów do Widzewa?
NeutralneHustin Doffman pisze:A jakie są stosunki między Koroną Kielce a Odrą Opole?
Coś na przykładzie Stomilu i Jezioraka...Muszą się jakoś tam tolerować..mampytanie pisze:Jakie relacje na lini Radomiak Radom- Olipmia Elbląg?
Kosa.albtraum pisze:Zawisza - Wisła?
Pytanie z tego powodu, że w tym sezonie podczas meczów między nimi nie dochodziło do bluzgów na drugą stronę.PeRkun pisze:A jak ma byc po kilku sytuacjach jest kosa.NiePamietamHasla pisze:Jak jest obecnie na linii Lechia - Wisła? Wiślacy ze Śląskiem to już wiadomo, ale z Gdańszczanami? Kosa, neutral?
masz odpowiedź stronę wcześniejalbtraum pisze: Zawisza - Cracovia?
Z decyzją odnośnie tego czy kosa czy neutral trzeba poczekać do meczu między obiema drużynami z udziałem kibiców gości. Jak narazie ani w Gdańsku ani w Krakowie oba mecze były bez gości i bez bluzgów a teraz poczekajmy aż znów zagrają razem. Sharksy kosy chyba nie chcą a "cha wu emki" mają wkurw na wsh. Pożyjemy zobaczymyNiePamietamHasla pisze:Pytanie z tego powodu, że w tym sezonie podczas meczów między nimi nie dochodziło do bluzgów na drugą stronę.PeRkun pisze:A jak ma byc po kilku sytuacjach jest kosa.NiePamietamHasla pisze:Jak jest obecnie na linii Lechia - Wisła? Wiślacy ze Śląskiem to już wiadomo, ale z Gdańszczanami? Kosa, neutral?
Hehe skąd ty wiesz kto zniósł zerwanie zgody gorzej, proponuje żebyś nie bawił się w wróżbite Macieja. Chyba jednak Sharksom nie wszystko odpowiadało skoro szukali czegoś innego czy nowego, tak na chłopski rozum. W mojej opinii zgoda nie wytrzymała głównie ze względu na odległość jakie obie ekipy dzieliły, dwa końce Polski uniemożliwiają bardzo wiele rzeczy, kontakty też zaczną usychać choćby nawet się starało żeby tak nie było, jednak prawie 600 km dzielących oba miasta się nie przeskoczy. Z Lechią był neutral czy nawet wiele osób przychylnie patrzyło w strone Gdańska dopóki dopóty nie zaczeli bluzgać po Sharksach, od tego momentu jasno w wielu różnych sytuacjach WSH się zadeklarowało jaki ma stosunek do Gdańszczan.OsowianinGKS pisze:Obiektywnie oceniając Lechia ma wyjebane w Sharków. Przybili/przybijają już nowe układy, choć pewnie 30 lat zgody trochę żal. Widać jednak, że to Wiślacy gorzej znieśli zerwanie zgody, bo ta zgoda była naprawdę silna
Z Gdańska do Wrocławia jest mniej więcej tyle samo, więc argument z d***.Szeptem pisze:Hehe skąd ty wiesz kto zniósł zerwanie zgody gorzej, proponuje żebyś nie bawił się w wróżbite Macieja. Chyba jednak Sharksom nie wszystko odpowiadało skoro szukali czegoś innego czy nowego, tak na chłopski rozum. W mojej opinii zgoda nie wytrzymała głównie ze względu na odległość jakie obie ekipy dzieliły, dwa końce Polski uniemożliwiają bardzo wiele rzeczy, kontakty też zaczną usychać choćby nawet się starało żeby tak nie było, jednak prawie 600 km dzielących oba miasta się nie przeskoczy. Z Lechią był neutral czy nawet wiele osób przychylnie patrzyło w strone Gdańska dopóki dopóty nie zaczeli bluzgać po Sharksach, od tego momentu jasno w wielu różnych sytuacjach WSH się zadeklarowało jaki ma stosunek do Gdańszczan.OsowianinGKS pisze:Obiektywnie oceniając Lechia ma wyjebane w Sharków. Przybili/przybijają już nowe układy, choć pewnie 30 lat zgody trochę żal. Widać jednak, że to Wiślacy gorzej znieśli zerwanie zgody, bo ta zgoda była naprawdę silna
Nie wiem jakie masz doświadczenia w tym zakresie, ale chyba słabe. Nie rozumiesz tego tak samo jak nie rozumiały tego osoby z WSH. Zgody "po gdańsku" nie ograniczają się do ekipy sportowej i/lub do wspólnego picia.sir. pisze:Ciekawe komu kibicujecie określając relacje na ligi Gdansk-Krakow:-) Nie ma żadnej kosy, co nie znaczy ze wszystko jest jasne
Edit.
No i co z tego ze podobne odległości?Prócz picia cos z tego wynika?
Użytkownicy przeglądający to forum: arczivald, FootballFanatic, loco86WSH, Miszmasz, saha07 i 92 gości