Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Ludzie w mordę minął weekend a tu 4 strony najebane od piątku. To ja napiszę coś, czego nikt tu nie robi. Pochwalę przeciwnika. Moje pierwsze derby na ŁKS-ie. Mam 15/16 lat i jest rok 95/96. Nie pamiętam. Podolski strzelił na 4:2 z karnego, to kto chce to sobie sprawdzi. Biletów na sektor gości nie dostałem. Wbijamy w 4. Siedzimy na łuku tuż obok Galery. To samo wejście. Nie wiem, jak wyglądało później, bo już tam nigdy nie byłem. Sektor nabity, typy dobre (mówię o ŁKS). W przerwie jak to w przerwie ludzie łażą. Znajomy, co jest za ŁKS-em rozkminia nas, że siedzimy nie tam gdzie powinniśmy. I co? Nico! Czy teraz mimo wszystko nie skończyłoby się katowaniem? Dwóch z nas miało szarfy przewiązane na brzuchu pod flekami..... 30 min przed meczem dochodząc do stadionu drżała ziemia. Tak ŁKS już się bawił. Co do wczorajszego meczu kadry. Pozdro dla paru chłopaków z Odry Wodzisław, bo widzę was któryś raz w tych samych ciuszkach. P.S. Zobaczcie temat kujawsko-pomorskie. Nie miło poczytać?
-
Hustin Doffman
Prawda panowie jest taka że administratorom tego portalu zależy na tym aby tu była taka obora. Tu się nie da dyskutować konstruktywnie,a wystarczyło by,żeby był tu jeden ludzik od cenzury i każdy post taki jak choćby mój przed chwila był usuniety i ze 3 dni odpoczynku dla delikwenta. Odrazu by sie tu normalnie zrobiło.
-
Kibic z kraju
Grafik wysokich lotów.Gringooo2 pisze:lepsze ujęcie z sobotniej oprawy Widzewa .
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=596CD8AE
-
ImperatorMistrz
Hahaha typ z opuszczonym gaciami rozjebal system. Stylufa na lksie to zdejmować spodnie i majtki tym niżej im koledzy bliżej.
Widzew w barwach narodowych ;) od dzisiaj tylko ta flaga na meczach bo takie trendy :) uczymy sie od najlepszych!Gringooo2 pisze: na nastepnym meczu rozwiniecie nad głowami Awanturników, czy Widzew Łodz wyjazdówke ?
ale z was śmieszki ;) wygraliscie....
gratuluje takiego dystansu do siebie, inni moga sie od was uczyć jak smiac sie z samych siebie....
gratuluje takiego dystansu do siebie, inni moga sie od was uczyć jak smiac sie z samych siebie....
Górnik Łęczyca zawiesza działalność podobno, prawda to ?
-
jankes1010
Zgadza sięOnuri pisze:Górnik Łęczyca zawiesza działalność podobno, prawda to ?
https://zapodaj.net/2c973ea65e856.jpg.html
Kilka dni po tym jak w necie to zdjecie sie ukazalo.
wizyta dużych panów ze Zgierza i Łodzi tak na nich podziałała mobilizująco :-)
Już wcześniej widziałem podobne napisy i dziwiłem się, że Górnik takimi akcjami sam na siebie kręci bat i jak widać końcu ukręcili.daleko pisze:https://zapodaj.net/2c973ea65e856.jpg.html
-
Widzewska Łęczyca
Mylisz się. Na łęczyckich ulicach działał tylko FC Łęczyca ;)ts1998 pisze:wizyta dużych panów ze Zgierza i Łodzi tak na nich podziałała mobilizująco :-)
Co za farmazon ekipa przestaje działać w związku z wewnętrznymi sprawami niezwiązanymi z miastem hahahha.
A co K. i Z. Już nie są parą ?!
A co K. i Z. Już nie są parą ?!
Chcieli być anty i skończyli jak Warta Sieradz :)
powiedziałbym nawet, że gorzej :)
-
WidzewskaCharyzma
Do tego sprawozdania ze zniszczonych/odnowionych grafów po kiego to, dzisiaj są jutro ich nie ma ,w takim mieście jak Łódź nic nie trwa wiecznie.
-
Stary Wyjazdowicz
mam takie pytanko czy jest mozliwe zrobic zestawienie wielkiego widzewa i tej niby duzej ilosci sprzedanych karnetow na Łódz i okoliczne fan cluby??? a po drugie jak sprzedaliscie taka ilsc to jakim cudem ruchu było 1000 osób ??? to co tyle bylo wolnych biletow bo karnetowcy odmówili?? czy macie osobna pule do zgodowiczów??? bo to chyba troche naciągana ta sprzedaż
-
Stary Wyjazdowicz
http://stareplanymiast.pl/PM/LODZ/1930/ Dla tych co twierdzą że Widzew był w granicach Łodzi...mapka z 1930 roku a Wasz klub powstał w 1910 znaczy stary Widzew bo nowy datuje się od 2015...
-
jankes1010
Stadion jest na 18 tys, karnetów sprzedanych ponad 15tys, Ruchu 1tys. Biletów w sprzedaży nie było, jakieś pojedyncze sztuki klub zwolnił dla osob które sie zapisały na "liste rezerwową", z racji przeczywnika brak buforów wiec pojemność maksymalnie wykorzystana. Co Tu jest twoim zdaniem naciagane ?Stary Wyjazdowicz pisze:mam takie pytanko czy jest mozliwe zrobic zestawienie wielkiego widzewa i tej niby duzej ilosci sprzedanych karnetow na Łódz i okoliczne fan cluby??? a po drugie jak sprzedaliscie taka ilsc to jakim cudem ruchu było 1000 osób ??? to co tyle bylo wolnych biletow bo karnetowcy odmówili?? czy macie osobna pule do zgodowiczów??? bo to chyba troche naciągana ta sprzedaż
-
jankes1010
Przemyslowy Widzew został przyłączony 1906r. teren do obecnej ulicy Widzewskiej czyli za obecnym stadionem patrzac od centrum Łodzi. Dla porównania Retkinia została przyłączona 1945/46r. Można gdzieś zobaczyć oficjalny wynik sprzedaży karnetów na ŁKS-ie?Stary Wyjazdowicz pisze:http://stareplanymiast.pl/PM/LODZ/1930/ Dla tych co twierdzą że Widzew był w granicach Łodzi...mapka z 1930 roku a Wasz klub powstał w 1910 znaczy stary Widzew bo nowy datuje się od 2015...
Stary Wyjazdowicz pisze:http://stareplanymiast.pl/PM/LODZ/1930/ Dla tych co twierdzą że Widzew był w granicach Łodzi...mapka z 1930 roku a Wasz klub powstał w 1910 znaczy stary Widzew bo nowy datuje się od 2015...
No i co z tego? O co Ci w ogóle chodzi? Zaczynasz pisać o rzeczach wałkowanych tu na okrągło.
Wyjeżdżasz z mapkami, datami i Szombierkami. Za chwilę wytoczysz drzewa genealogiczne i znowu zacznie się jałowa dyskusja na temat pochodzenia i czystości rasy. A będzie długa na 1908 albo 1910 postów. Weź wyluzuj, albo otwórz wątek historyczno-geograficzny sportowej Łodzi.
Czy tobie naprawdę się wydaję, że dla obecnego kibica ma znaczenie, kiedy dokładnie ten nieszczęsny Widzew powstał? Powstał - trudno. A kiedy dokładnie? - a jaki to ma wpływ na życie kibicowskie? Dziwię się, że wyjeżdżasz z takimi pierdołami, biorąc pod uwagę twój niemały staż wyjazdowy. Ludzie wolą raczej ogarniać sytuację na bieżąco, a nie analizować mapki z 1930.
Pozdrawiam
yurez pierdolnil sie w leb i W********** stad napinatorska ruro. Co za cweluch
flaga ACAB nawet wisi do góry kołami :P
http://www.stylkibica.net/gornik-leczyc ... wie-flagi/
http://www.stylkibica.net/gornik-leczyc ... wie-flagi/
Co do flagi to przecież po środku jest herb więc czemu się dziwić, że wisi do góry kołami?
Jeszcze taka dygresja odnośnie flag. Jak chodziło o flagę o ŁKS Łódź Polska to mówiliście, aby najpierw kroić, a później się zastanawiać czy powiesić do góry kołami czy też nie. Wiem, inny kaliber, ale chyba jakieś analogie można spostrzec? :)
Natomiast co do mapki wrzucasz jakąs mapkę z cyframi rzymskimi, która ma coś udowadniać, a zatem warto abyś do tego załączył legendę jeśli ktoś z tego ma coś wyczytać :)
Ale jeszcze raz: Widzew (jego część przemysłowa, na którego terenie leży obecnie stadion) był terenem przemysłowym i tylko formalnie nie należał do miasta. Ale i to też do 1906 roku, kiedy ta część została przyłączona do Łodzi (do obecnej widzewskiej).
A żeby tego wszystkiego było mało to i tak do 1930 Widzew trenował, grał na boiskach wynajmowanych od innych: na teraźniejszej Kopcińskiego, Wodnej czy - o zgrozo! na Zakątnej (tak tak, niedaleko al. Unii 2 miastowi :) ) Później Widzew przeniósł się na tereny mniej więcej gdzie teraz CH Tulipan, a jeszcze później na Milionową i obiekty Wimy (gdzie po czasie został już na stałe). Z resztą na tych obiektach grała np. sekcja koszykarska ŁKSu (nie wiem tylko czy oni wpisują się w takim układzie w kanon podmiejskości? :) ).
A tutaj za wikipedią:
" Łódź dynamicznie się rozrastała i potrzebowała nowych terenów pod zabudowę, natomiast przedmieścia trwale związane z miastem mimo przemysłowego oblicza formalnie nadal pozostawały osadami wiejskimi. Istniejący problem rozwiązano dwukrotnie. Pierwszy raz w 1906, kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa. Nowa granica Łodzi biegła wzdłuż dzisiejszej ulicy Widzewskiej. "
Zdaję sobie sprawę dlaczego przyjęliście retorykę odnośnie podmiejskości i rozumiem to, ale w sumie nie znam kogoś kto by się tym u nas przejmował. Zaraz pewnie napiszecie, że w sumie to chodzi też o "wioski", fan cluby i tak dalej. Ale my jesteśmy dumni z naszych fan clubów, każdego miasta, miasteczka, osady czy wsi która wspiera Widzew. :)
Jeszcze co do "wielkomiejskości" to Łks ma kilka napisów na Sródmieściu do odnowienia, ciekawe jak szybko to zrobią. Normalnie nie pisałbym o tym, ale ostatnio była tu jakaś spina do naszych fan clubów że mają coś tam odnawiać :)
Jeszcze taka dygresja odnośnie flag. Jak chodziło o flagę o ŁKS Łódź Polska to mówiliście, aby najpierw kroić, a później się zastanawiać czy powiesić do góry kołami czy też nie. Wiem, inny kaliber, ale chyba jakieś analogie można spostrzec? :)
Natomiast co do mapki wrzucasz jakąs mapkę z cyframi rzymskimi, która ma coś udowadniać, a zatem warto abyś do tego załączył legendę jeśli ktoś z tego ma coś wyczytać :)
Ale jeszcze raz: Widzew (jego część przemysłowa, na którego terenie leży obecnie stadion) był terenem przemysłowym i tylko formalnie nie należał do miasta. Ale i to też do 1906 roku, kiedy ta część została przyłączona do Łodzi (do obecnej widzewskiej).
A żeby tego wszystkiego było mało to i tak do 1930 Widzew trenował, grał na boiskach wynajmowanych od innych: na teraźniejszej Kopcińskiego, Wodnej czy - o zgrozo! na Zakątnej (tak tak, niedaleko al. Unii 2 miastowi :) ) Później Widzew przeniósł się na tereny mniej więcej gdzie teraz CH Tulipan, a jeszcze później na Milionową i obiekty Wimy (gdzie po czasie został już na stałe). Z resztą na tych obiektach grała np. sekcja koszykarska ŁKSu (nie wiem tylko czy oni wpisują się w takim układzie w kanon podmiejskości? :) ).
A tutaj za wikipedią:
" Łódź dynamicznie się rozrastała i potrzebowała nowych terenów pod zabudowę, natomiast przedmieścia trwale związane z miastem mimo przemysłowego oblicza formalnie nadal pozostawały osadami wiejskimi. Istniejący problem rozwiązano dwukrotnie. Pierwszy raz w 1906, kiedy w granice Łodzi włączono (razem z innymi fragmentami przedmieść) zachodnią, przemysłową część Widzewa. Nowa granica Łodzi biegła wzdłuż dzisiejszej ulicy Widzewskiej. "
Zdaję sobie sprawę dlaczego przyjęliście retorykę odnośnie podmiejskości i rozumiem to, ale w sumie nie znam kogoś kto by się tym u nas przejmował. Zaraz pewnie napiszecie, że w sumie to chodzi też o "wioski", fan cluby i tak dalej. Ale my jesteśmy dumni z naszych fan clubów, każdego miasta, miasteczka, osady czy wsi która wspiera Widzew. :)
Jeszcze co do "wielkomiejskości" to Łks ma kilka napisów na Sródmieściu do odnowienia, ciekawe jak szybko to zrobią. Normalnie nie pisałbym o tym, ale ostatnio była tu jakaś spina do naszych fan clubów że mają coś tam odnawiać :)
-
mlodypatriota
Od zawieszenia działalności przez Górnik ile ekip AKTYWNYCH zostało na kibicowskiej scenie jeżeli chodzi o województwo łódzkie?
-
wiernyioddany
Widzew,ŁKS,Gks Bełchatów i Rks Radomsko,reszta niewarta uwagi, ekipki zbierające sie raz do roku albo i wcale.
Łódzkie? Pytasz bez napinki, rozumiem?mlodypatriota pisze:Od zawieszenia działalności przez Górnik ile ekip AKTYWNYCH zostało na kibicowskiej scenie jeżeli chodzi o województwo łódzkie?
RTS, Łks, Gks, Rks. Reszta u nas w województwie prócz Piotrkowa i Aleksa to Widzew na 100%.
-
Rzezimieszek
Eternidad, a ja bym chetnie przeczytal twoje sprostowanie do postu mądrali. Fakty są takie że w województwie poza wyżej wmienionymi miastami, wszedzie w znaczącej przewadze jest Widzew.
E: Jest jeszcze Konstantynow gdzie raczej nie można powiedziec że jest "znaczna przewaga Widzewa".
Jeżeli się mylę proszę sie nie napinać tylko mnie poprawić.
E: Jest jeszcze Konstantynow gdzie raczej nie można powiedziec że jest "znaczna przewaga Widzewa".
Jeżeli się mylę proszę sie nie napinać tylko mnie poprawić.
Moje przeoczenie, rzeczywiście jest jeszcze Kanzas, gdzie chłopaki od nas tyrają Waszych. A pamiętam derby Konstantynowa jak dziś, kole 7-8 lat temu, gdzie Łks się skitrał i się i się pojawił... RTS rządził w Kanzasie i czekaliśmy na was...
-
_Henderson_
Mnie sie wydaje, ze moglo chodzic rowniez o Lutomiersk, gdzie jest Widzew i LKS, nie wchodze w szczegoly, kto rzadzi, i Szczerców, gdzie jest fanklub GKS Belchatow, o ile dobrze kojarze, ale chyba dobrze...
-
_Henderson_
Edit- zapomnieliscie jeszcze o Pabianicach, gdzie tez jest ŁKS..jak macie tak odpowiadac, ze pozniej trzeba tyle dopisywac i prostowac, tpo moze sobie darujcie..albo przemyslcie trzy razy, zanim odpowiecie :/
-
_Henderson_
No i co z tego? Nie widze zwiazku, wyszedl z tego w sumie opis wojewodztwa, wiec, z kronikarskiego obowiazku, dodam jeszcze Uniejów, gdzie tez jest chyba ŁKS oprocz Widzewa
-
asdfghjkl1910
Pabianice podzielone? Tak samo jak Piotrków w takim razie. Lks w Pabianicach można porównać do Widzewa z Piotrkowa
Piotrków jest podzielony z przewagą na ŁKS.
-
PolnocnaStrona
Dawno nie pisałem ale temat wygląda już w miarę przejrzyście nie to co wcześniej więc napiszę jak ja to widzę, postaram się obiektywnie.
Łks ma swoje 3 silne FC w województwie w Piotrkowie, Aleksandrowie i Konstantynowie. W każdym tych miast są też FC Widzewa w dwóch pierwszych przypadkach bez polotu do Łksu gdzie są bardzo mocne ekipy h i oni tworzą siłę miasta. Kanzas ma się już inaczej na przestrzeni 10 lat miasto mocno się zmieniło (kiedyś łks miał tam jedną z najlepszych ekip)dzisiaj miasto można powiedzieć pół na pół a liczbowo nawet przewaga Widzewiaków.
Kolejne miasta gdzie są jeszcze liczni fani z al. Unii to: Pabianice(bardzo duża strata na przestrzeni 10-15 lat), Lutomiersk, Zgierz, Uniejów i Poddębice. Kolejność nie przypadkowa i oczywiście dobry FC Włocławek ale to inne województwo. Pozostałe miasta to już raczej jednostki.
Łks ma swoje 3 silne FC w województwie w Piotrkowie, Aleksandrowie i Konstantynowie. W każdym tych miast są też FC Widzewa w dwóch pierwszych przypadkach bez polotu do Łksu gdzie są bardzo mocne ekipy h i oni tworzą siłę miasta. Kanzas ma się już inaczej na przestrzeni 10 lat miasto mocno się zmieniło (kiedyś łks miał tam jedną z najlepszych ekip)dzisiaj miasto można powiedzieć pół na pół a liczbowo nawet przewaga Widzewiaków.
Kolejne miasta gdzie są jeszcze liczni fani z al. Unii to: Pabianice(bardzo duża strata na przestrzeni 10-15 lat), Lutomiersk, Zgierz, Uniejów i Poddębice. Kolejność nie przypadkowa i oczywiście dobry FC Włocławek ale to inne województwo. Pozostałe miasta to już raczej jednostki.
nie będę nic ujmował Piotrkowskim Ełkaesiakom bo wiadomo że to mocna ekipa sportowa i potrafiła utrzeć nosa nie dawno naszym okolicznym FC. Liczbowo wypada raczej blado w porównaniu do Czerwonych Pabianic którzy potrafili się zebrać w ponad 100 osób na wyjazd. Z Fb wynika że Łks z PT na derbach w 35 osób tak się określili.asdfghjkl1910 pisze:Pabianice podzielone? Tak samo jak Piotrków w takim razie. Lks w Pabianicach można porównać do Widzewa z Piotrkowa
-
krokiet_z_grzybami
w Kwestii FC..., warto jednak dodać, że Piotrków o którym mowa to chyba drugie największe miato w woj. lodzkim i ciężko tak naprawdę nawet porównywać np koloszuki, ozorków czy inne skierniewice i sieradze do piotrkowa. Mam na mysli to, ze jeden taki piotrkow jest tyle wart co 10 innych wiosek Widzewskich w.w
Jednakże nie podlega dyskusji fakt, że Widzew miażdzy rywala ilością swoich fan clubów a co za tym idzie, również liczbą kibiców.
Natomiast co do kanzasu, to uważam, że powinien on nieco boleć eŁkaesiaków, jeszcze te 10 lat temu, mocna ekipa h.. miasto praktycznie jednego klubu, dzisiaj stwierdzam, że widzewa jest tam więcej i chyba bardziej prężnie działają.. a to troche taka enklawa widzewska bo obok aleks, retkinia, teofilow..
ja mam pytanie jak obecnie jest na żabiencu? tzn. wiem, że jest tam Widzew, ale czy wciąż tak aktywny jak pare lat temu? czy raczej się uspokoiło na tych rejonach? bo pamiętam jak swego czasu koleżka z Teo opowiadał, że przynajmniej raz w tygodniu mieli wjazd żabieńca na osiedle
Jednakże nie podlega dyskusji fakt, że Widzew miażdzy rywala ilością swoich fan clubów a co za tym idzie, również liczbą kibiców.
Natomiast co do kanzasu, to uważam, że powinien on nieco boleć eŁkaesiaków, jeszcze te 10 lat temu, mocna ekipa h.. miasto praktycznie jednego klubu, dzisiaj stwierdzam, że widzewa jest tam więcej i chyba bardziej prężnie działają.. a to troche taka enklawa widzewska bo obok aleks, retkinia, teofilow..
ja mam pytanie jak obecnie jest na żabiencu? tzn. wiem, że jest tam Widzew, ale czy wciąż tak aktywny jak pare lat temu? czy raczej się uspokoiło na tych rejonach? bo pamiętam jak swego czasu koleżka z Teo opowiadał, że przynajmniej raz w tygodniu mieli wjazd żabieńca na osiedle
Widać, można normalnie porozmawiać. Brawo. Nie psuć.
-
płyndonaczyń
https://zapodaj.net/2373856cf7161.jpg.html/
Jak to było z ta flaga?
W Kutnie Łks coś znaczy ? Kiedyś tu wstawiali info o nich że bywali na wyjazdach. Poza tym Łks był jeszcze kiedyś w Ozorkowie, a jak teraz?
Jak to było z ta flaga?
W Kutnie Łks coś znaczy ? Kiedyś tu wstawiali info o nich że bywali na wyjazdach. Poza tym Łks był jeszcze kiedyś w Ozorkowie, a jak teraz?
Nie zesraj się. Aż wszedłem na wikipedię, żeby Twoje "niusy" zweryfikować:krokiet_z_grzybami pisze:w Kwestii FC..., warto jednak dodać, że Piotrków o którym mowa to chyba drugie największe miato w woj. lodzkim i ciężko tak naprawdę nawet porównywać np koloszuki, ozorków czy inne skierniewice i sieradze do piotrkowa. Mam na mysli to, ze jeden taki piotrkow jest tyle wart co 10 innych wiosek Widzewskich w.w[...]
Piotrków: 77k
Pabianice: 65k
Sieradz: 44k
Koluszki: 13k
Ozorków: 20k
Skierniewice: 47k
Piotrków to największe z wymienionych miast, ale serio gościu, przestań siać propagandę, bo 77k ludności, a 65k czy 44k nie oznacza "Mam na mysli to, ze jeden taki piotrkow jest tyle wart co 10 innych wiosek Widzewskich w.w".................