Komentarze -10-13 marca !

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

stary zgred

Re: Komentarze -10-13 marca !

Post autor: stary zgred »

Mam pytanie do właścicieli tej strony , co wam się się bardziej opłaca ilość nowych rejestracji ,czy jakość tego forum .
iparts.pl
Socjologiabywa

Post autor: Socjologiabywa »

jestesmywaszastolica pisze:
Socjologiabywa pisze:Nowodworzanie nie są kibicami Legii aktywnie jeżdżącymi na Ł3?
Nie byli niejednokrotnie wspierani przez samych Warszawiaków podczas swoich meczów?
O ile kojarzę to Nowy Dwór wpisuję się w szeroko pojętą aglomerację i chyba nie są traktowani jako podmiejskie FC, ale bardziej jako kolejny 'dzielnicowy' klub jak Ursus, Targówek itp
Jeśli się mylę, to uświadomisz nie tylko mnie podejrzewam
1) Tak
2) Tak
3) Nie
:)

Tylko, że jak to bywa diabeł tkwi w szczegółach, posłużę się swoim postem
jestesmywaszastolica pisze:W przeważającej większości przypadków mniejsze kluby podwarszawskie to FC Legii. Oczywiście nie oznacza, to, że wszyscy kibice dajmy na to Bugu są z automatu kibicami Legii. Tak samo jak są kibice Legii z danego miasta którzy mają na swój lokalny klub wyjebane.
Ogólnie to najbliższym klubem nastawionym anty do Legii jest Pelikan Łowicz - cała reszta to albo zespoły bez kibiców, albo ekipy w mniejszym lub większym stopniu pro-legijne.
Także część kibiców Legii z Nowiaka i Twierdzy chodzi na Świt, część nie. Ale przecież nie oznacza to, że automatycznie Świt to Legia. Tak samo jak dajmy na to Pelikan Łowicz to nie Widzew.
Ja nie przypominam sobie jakiegoś masowego wspierania naszych FC. Oczywiście taka marka jak Widzew zmobilizowała pewnie jakichś lokalnych kibiców Legii, którzy na co dzień nie utożsamiają się ze Świtem, ale jak już było pisane Legia niestety :) grała w tym samym czasie, więc w tym wypadku to opcja była siłą rzeczy ograniczona.
Na upartego to pół Mazowsza można zaliczyć to Warszawskiej aglomeracji - vide pomysły PiS :)

Ode mnie do NDM jest tak na oko z 50 km, więc jak najbardziej Nowy Dwór jest traktowany jako miasto podwarszawskie, a nie typowy suburb (w przeciwieństwie do wspomnianych Ząbek, czy tam Piaseczna).

Tak przy okazji to może ktoś z NDM będzie pisał w tym wątku to się spytam, czy "kosa" na linii NDM, a Modlin przenosiła się jakoś na Świt ?
I spoko. Ale umówmy się, że wspomniani przez Ciebie kibice z Nowiaka i Twierdzy chodzący na Świt zapewne mają tam moc decyzyjną, bo nikt chyba nie uwierzy, że Świt decyduje się na jakiekolwiek kontry względem Legii. Co do aglomeracji, może troche przegiąłem i nie miałem tu na myśli, broń Boże, nowego pomysł partii rządzącej. Bywając w Wwa i okolicach swego czasu dzień w dzień wydawało mi się, że poznałem na tyle specyfikę dzielni, miasteczek, wiosek ościennych by wyciągnąc wnioski o jakich napisałem w pierwszym poście. I tak jak pytasz o Nowodworzan o Modlinian i aktualne ich relacje, tak wiem, że były też jakieś konflikty tyczące się już samych warszawskich dzielnic - bodajże Targówek z Ochotą? Nie chce skłamać... Ale tak czy siak nie ma co mącić, że zarówno jedni jak i drudzy, tak samo jak Nowy Dw. Maz. czy Modlin jest reprezentowany przez Waszych kibiców.

PS. Co do Łowicza to moglibyśmy podyskutować, ale to już może w innym wątku
Socjologiabywa

Wszyscy w Polsce wiemy, że Świt jest prolegijny... Mijasz trochę moje zapytanie
Chłopaki z dwóch osiedli legijnych, które jak napisałeś udzielają się na Świcie są tam wasalem czy seniorem? Jak określić zależność Świtu od Was?
Socjologiabywa

jestesmywaszastolica pisze: ...- w NDM "od zawsze" kibicuje się tylko Legii (...), także sam Świt (który kibicowsko jest aktywny od lat kilkunastu, a nie kilkudziesięciu jak Legia) jako ekipa powstał z osób które chodziły na Legię i chciały coś tam podziałać na swoim lokalnym podwórku.
Jest po prostu przyjęte, że kibice Świtu, to kibice Legii z Nowego Dworu Mazowieckiego i do póki nie będzie jakichś odszczepieńców to nikt nie będzie tego definiował, ani rozkminiał. (...).
czy są to Legioniści czy nie? Jasno napisałeś, że owszem. Cała Polska utożsamia Nowy Dwór z Legią Warszawa. Nie rozumiem więc odcinki kuponów... Przy okazji wsparcia itd są to nasze miejscowości, a przy ewentualnym temacie wsparcia to już nie Legia, bo Legia siedziała akurat na Ł3, na pięknym stadionie popijąc pepsi i jedząc hot dogi, gdzie wiadomym było, że niczego nie można wykręcić kosztem meczy gdzie może dojść do starcia z największą kosą, jak napisałeś 50 km dalej... Z mojej strony szacunek dla tych z L, którzy pojawili się w NDM...

z pozdrowieniami, bez spiny
C1365O

Post autor: C1365O »

Low kick na kolano pisze:
hWŁ pisze:Widzewa 300 w Nowym Dworze. Co do avanti wszystko zostało napisane. Jedna osoba od nas wyłapała kilka kopów a jak dla was jest to ciężki w******* to pogratulować.
Nikt nie pisał, że wyłapaliście ciężki w*******. Tylko lekki w*******. Ale za to od kibiców Świtu.
Takiego kumacza zgrywasz w temacie łódzkim, a tu wtopa na poziomie podstawówki.
Jatoja49

Post autor: Jatoja49 »

kuurwa z relacji live z kibice net myślałem że tu jakieś grube avanti bo taka podjarka a tu c***, 2 typow wylecialo na spontanie, poklepali sie troszke i tyle, wy to kuurwa zjeby jednak jesteście troszke
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Socjologiabywa pisze:Legia siedziała akurat na Ł3, na pięknym stadionie popijąc pepsi i jedząc hot dogi, gdzie wiadomym było, że niczego nie można wykręcić kosztem meczy gdzie może dojść do starcia z największą kosą, jak napisałeś 50 km dalej... Z mojej strony szacunek dla tych z L, którzy pojawili się w NDM...
Wasza największa kosa, ŁKS, już od bodaj 4 lat rozgrywa mecze w okołołódzkich mieścinach. Zarzuć proszę przykładami waszej aktywności na tych meczach, jak wiadomo są to mecze gdzie może dojść do starcia. Żeby Ci ułatwić nie muszą to być mecze odbywające się równolegle do waszych, i wystarczy poziom hotdogowej awantury z meczu Legia-Jaga.

Z góry dziękuję, naprzód Widzew.
Bluebloood

Post autor: Bluebloood »

werwolff88

Post autor: werwolff88 »

Skoro Widzew wysypał się pierwszy to ich problem, że tylko dwóch się na to zdecydowało. Zostali obici przez Świt, dopiero przy wsparciu gazującej ochrony zyskali przewagę. Swoją drogą to już kolejna awantura na tym stadionie.
mądrala

Post autor: mądrala »

Świt połamał Widzew, nie ma to tamto.
Laurent

Post autor: Laurent »

jestesmywaszastolica pisze: Nie ma sensu tego opisywać bo chyba każdy kto ma więcej niż 20kilka lat wie o czym piszę. Ogólnie to takie "eventy" jak rekolekcje/b], czy tam pasterka związane były niejednokrotnie z próbą charakteru :)
Tak patrząc na to przeglądowo, to elementem stabilizującym tą sytuację w przypadku Warszawy była Legia, będąca swego rodzaju magnesem dla osiedlowej łobuzerii z przełomu lat 80 i 90.

Dziękuję. Wywołałeś u mnie fajne wspomnienia. Dokładnie tak jak piszesz. 20 lat temu w NH, rekolekcje były dużo większym wyzwaniem niż 99% dzisiejszych wyjazdów na mecze do największej kosy.

Co do kolejki.Fajnie,że praktycznie co tydzień "coś się kręci". Wczoraj na plus oprawa Legii i brak kalkulacji,że na zbliżający się finał sezonu będą kary (zamknięta żyleta,zakaz wyjazdowy?).Na plus też liczba Wisły. Trzeba im oddać,że ogarnęli temat wyjazdów i wracają do formy.

Co do Świt - Widzew, szybka wymiana ciosów, jakich kiedyś było pełno co kolejkę w niższych ligach, a tu analiza rodem z TVN24.
WF.

Post autor: WF. »

Plus dla Widzewa za akcję. Wybiegli w kilku i wstydu swojej ekipie nie przynieśli.
Co do Świtu to zachowali się jak trzeba. Nie poprzestali na zwinięciu flag tylko wyskoczyli do starcia, a trzeba pamiętać, że Widzew to Widzew, a Świt to Świt :) "Troszkę" inna półka.
Ale pisanie, że którakolwiek ze stron dostała tu w******* to śmiech na sali.
Krótkie starcie kilku osób, pare ciosów, w c*** gazu i zawrotka. Tyle.
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

mądrala pisze:Świt połamał Widzew, nie ma to tamto.
Spytam jeszcze raz. Dlaczego nie byłeś i dlaczego podczas meczu mądrowałeś się i nadal to robisz? Już pomijam tę sytuację bo nie mnie to oceniać jak wam z perspektywy filmiku.
C1365O

Post autor: C1365O »

[quote="MISTRZ1908] Już pomijam tę sytuację bo nie mnie to oceniać jak wam z perspektywy filmiku.[/quote]
Ja Ci potwierdze, że filmik przedstawia sytuacje od początku do końca :)
Sektor Widzewa też gazowany mocno co nie widać na filmiku. Ale jakiś dziwny ten gaz, jakby połączenie gasnicy z gazem- nie gryzie jakoś strasznie, ale chmura utrzymuje się w powietrzu długo. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.
LEGION_NDM

Post autor: LEGION_NDM »

jestesmywaszastolica pisze: Tak przy okazji to może ktoś z NDM będzie pisał w tym wątku to się spytam, czy "kosa" na linii NDM, a Modlin przenosiła się jakoś na Świt ?
Nie przypominam sobie, żeby na meczach dochodziło do wyjaśniania konfliktu między tymi dwoma społecznościami.
Nie ma sensu rozkminiać, o tym pisano w książki, więc streszczenie w kilku zdaniach byłoby błędem.
Obecnie, od dłuższego już czasu, jakiegokolwiek konfliktu nie ma.
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

siema wszystkim...

dlaczego Kamil tak słabo skoczył w drugiej serii??
coglin

Post autor: coglin »

Ukochane Miasto pisze:siema wszystkim...

dlaczego Kamil tak słabo skoczył w drugiej serii??
Bo go obraca na lewo. Najprawdopodobniej coś nie gra w sprzęcie - jak twierdzi trener.
WF.

Post autor: WF. »

HC pisze:Widzew wyskoczył, Świt wyskoczył, dali sobie po ryjach, fajnie, że coś się dzieje...
W zasadzie na tym i na Kamilu Stochu można by było zamknąć temat tego meczu ;)
hCz

Post autor: hCz »

RSD pisze:Ile Pogoni Lębork w Kaliszu ?
Leborczan 0 w Kaliszu, podobno remont sektora gosci ...
biohazard

Post autor: biohazard »

PKtub pisze:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xKdzc8hX6-M[/youtube]
na prawdę nie wiem po co tutaj Widzew na siłę chce przemienić zdarzenie w porażkę Świtu jak czarno na białym widać, że Świt wybronił flagi, przekopał Widzewiaka i zaczął uciekać mając już po swojej prawicy widok wbiegającej ochrony/policji a więc normalna reakcja, iż uciekali co dosłownie za kilka sekund także poczynili Widzewiacy. Fajna akcja jak za lat 90, szacun za desperacki ruch ale na pewno nie jest to zwycięstwo ani nawet remis Widzewa na murawie. Natomiast też nie było to jakieś wielkie starcie, o którym należy ganiać jednych czy drugich. Jednak trochę racjonalnego podejścia innym internetowym komentatorom by się przydało, szczególnie tym spod znaku WRWE. Nie próbujcie pokazywać czegoś innego aniżeli jest na tym filmie.
roman88

Post autor: roman88 »

Pytanie do Widzewa, ktoś od Was został powiniety?
blah

Post autor: blah »

biohazard pisze:
PKtub pisze:[youtube]
na prawdę nie wiem po co tutaj Widzew na siłę chce przemienić zdarzenie w porażkę Świtu jak czarno na białym widać, że Świt wybronił flagi, przekopał Widzewiaka i zaczął uciekać mając już po swojej prawicy widok wbiegającej ochrony/policji a więc normalna reakcja, iż uciekali co dosłownie za kilka sekund także poczynili Widzewiacy. Fajna akcja jak za lat 90, szacun za desperacki ruch ale na pewno nie jest to zwycięstwo ani nawet remis Widzewa na murawie. Natomiast też nie było to jakieś wielkie starcie, o którym należy ganiać jednych czy drugich. Jednak trochę racjonalnego podejścia innym internetowym komentatorom by się przydało, szczególnie tym spod znaku WRWE. Nie próbujcie pokazywać czegoś innego aniżeli jest na tym filmie.
czemu wiec nie zaczniesz od siebie i nie zamkniesz mordy skoro to zdarzenie zostalo juz rozpisane i zinterpretowane na wszystkie sposoby? nie bylo cie tam, dopisuejsz wlasne ideologie, kto na plus kto na minus kazdy oceni sobie indywidualnie wedlug wlasnych wartosci
totalrozpierducha

Post autor: totalrozpierducha »

roman88 pisze:Pytanie do Widzewa, ktoś od Was został powiniety?
Wychodzenie z sektora pojedynczo bez nakryć głowy i wylapywanie rozpoznanycg. Kilka osób zatrzymanych
Szeptem

Post autor: Szeptem »

Na wczorajszym meczu Legia - Wisła, debiutują dwie nowe flagi:

Płaszów Stary:

Obrazek

FC Bochnia:

Obrazek
DlaczegoTak

Post autor: DlaczegoTak »

nikodem pisze:Wiem że wyjdzie na to,że się czepiam,ale dziwny jest ten nsgly skok liczb wyjazdowych Wisły,Gliwice,tersz Warszawa,być może to teoria spiskowa ale nie,zdzwilil bym się jakby co najmniej połowa tych wislakow to był Ruch,co i tak nie zmienia faktu że liczby w porównaniu z tymi z jesieni macie większe.
Ruchu w Gliwicach w 300 osób, razem było 1100 osób. W Warszawie też koło 1000 osób, a Ruchu nie było więcej niż 50, mocne wsparcie Polonii Przemyśl. Co miało się stać, przed rundą wiosenną, to się stało (różne fc zaczęły działać, mobilizacje, konkursy). Te pierwsze liczby wyjazdowe, to wiadome czym były spowodowane, lecz o tych zgodach już każdy zapomina :). Następny wyjazd do Niecieczy, gdzie Wisła znajdzie się w nadkomplecie i nie musisz się o to martwić.
Szeptem

DlaczegoTak pisze:
nikodem pisze:Wiem że wyjdzie na to,że się czepiam,ale dziwny jest ten nsgly skok liczb wyjazdowych Wisły,Gliwice,tersz Warszawa,być może to teoria spiskowa ale nie,zdzwilil bym się jakby co najmniej połowa tych wislakow to był Ruch,co i tak nie zmienia faktu że liczby w porównaniu z tymi z jesieni macie większe.
Ruchu w Gliwicach w 300 osób, razem było 1100 osób
W Gliwicach było 1150.
Kibic 30x

Post autor: Kibic 30x »

Bo Swit to jednak ale gdyby ktoś im zabrał flagi to wtedy sa Swit.
Szeptem

nikodem pisze:tak ku.wa najwięcej ja pisałem,widać prawds zabolala,zobsczymy kolejne wyjazdy,gdy w ten sam dzirn brdzie grał Ruch a poza tym Wisła koło ch.ja. mi lata,ale forum jest od wyrażania zdania,więc to zrobiłem
Jaka prawda? Prawde tu masz: Wisły w Gliwicach 850 + mocne wsparcie Ruchu 300 osób. Pula biletów dla kibiców Wisły zeszła spory okres meczem w Gliwicach . W Warszawie również bardzo dobra liczba, na szczegóły poczekaj aż będzie oficjalne info, ale biorąc pod uwagę niedziele i praktycznie odrazu robote po powrocie z wyjazdu to mysle ze nie ma sie czego wstydzic tym bardziej po słabej zeszłej rundzie, zdarzały się za TKWM dużo słabsze wypady na Legie. Wiadomo wiele można jeszcze poprawić i wiele jest do zrobienia, ale mam wrażenie że słaba zeszła runda zadziałała mobilizujaco na wiele osób i po prostu dała motywacyjnego kopa osiedlom i fan clubom.
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

tak ku.wa najwięcej ja pisałem,widać prawds zabolala,zobsczymy kolejne wyjazdy,gdy w ten sam dzirn brdzie grał Ruch a poza tym Wisła koło ch.ja. mi lata,ale forum jest od wyrażania zdania,więc to zrobiłem
Może zobaczymy kolejne wyjazdy twojej ekipy, to się pośmiejemy.
ax88

Post autor: ax88 »

Rzadko sie wpisuje w Polskich tematach i pomijając kwestie poza stadionowe podoba mi sie prezentacja Wisły na sektorach. Estetyka flag, specyficzny rekin, mało przebierańców na sektorze. Można ich nie lubić, ale mają swój styl. Nie mam nic do noszenie barw, ale co innego zabrac szalik, a co innego załadac koszulki na kurtki, zakładac peleryny i robic z siebie choinke. Tak samo Zagłębie Sosnowiec i Korona z Jagą też na plus
Piston

Post autor: Piston »

Gratulacje dla Switu i Widzewa ze cos probowali wykrecic.
Wisła wbrew komentarzom znow niezla wyjazdowa liczba, tym razem w Warszawie.
zico7

Post autor: zico7 »

Za SKWK: 'Trzecim wyjazdem w tej rundzie była Warszawa. Wszyscy kibice udali się na niego autokarami.
Nasza liczba wynosiła 905 osób ! Cieszy fakt stale rosnącej frekwencji na meczach wyjazdowych. Na tym wyjeździe najliczniejszym Osiedlem/Fan-Clubem okazała się ponownie Nowa Huta !'
Szeptem

Biorąc pod uwagę ze we Wrocławiu byliście w 640 ze zgodami, a w Warszawie 530 ze zgodami to te 3 razy więcej to lekka przesada. Młyn nie jest wyznacznikiem niczego dopóki dopóty nie zdarzy się to na Wiśle, bo w zeszłej rundzie to tu gdekania było co nie miara na ten temat, ale ogólnie się zgadzam z tobą.

Co do liczby w Warszawie to 905 osób w tym 45 Polonia Przemyśl i pojedyncze osoby z Łódzkiego Widzewa.
szybowiec22

Post autor: szybowiec22 »

Kolejna kolejka wiosenna za nami i takie male spostrzezenia;
Na plus:
Lech- dobry liczbowo wyjazd na mecz zgody do Gdyni liczba okolo tysiaka robi wrazenie
Arka- ladnie nabity mlyn w meczu przyjazni, chyba idzie to w dobrym kierunku
Wisła Kraków- ponad 900 osob w Warszawie pokazali ze kryzys maja za sobą i nici z ich upadku jak wielu marzyło na tym forum
Ruch Chorzów oraz Nafciarze stały poziom bez zmian chociaz brak kibicow gosci wiec szalu nie moglo byc
Gornik- brawo za olewanie meczy frekwencja doluje i moze wroca do domu
Na minus:
Cracovia- mlyn mizerny czyzby to efekt poniedzialku
Slask- ech czy nie dalo by sie wrocic na Oporowska bo ten stadion obecny to masakra z frekwencja
Piast- jak na takie misato liczby kiepskie

A na koniec Legia- czy doczekamy sie kiedys meczu Legii u siebie w innym terminie niz niedziela godz 18, wtedy mozna bedzie ocenic obiektywnie ich frekwencje
jebacjebacpzpn

Post autor: jebacjebacpzpn »

Ile ChG w Bielsku?
sir.

Post autor: sir. »

Na Cracovii od dłuższego czasu ten młyn wiele lepiej nie wygląda nie licząc bardziej atrakcyjnych meczów, a te 80% nie musiałaby pisać takich wywodów zasiadając na takiej maleńkiej trybunie.
Michalek

Post autor: Michalek »

Szybowiec nie rozumiem. Niedziela godzina 18:00 to według Ciebie zła czy dobra godzina? Wg.mnie optymalna? Kiepsko satelity Pogoni (Skolwin, Kotwica) w tej rundzie.
XXXXXXX

Post autor: XXXXXXX »

szybowiec22 pisze:Kolejna kolejka wiosenna za nami i takie male spostrzezenia;
Na plus:
Lech- dobry liczbowo wyjazd na mecz zgody do Gdyni liczba okolo tysiaka robi wrazenie
Arka- ladnie nabity mlyn w meczu przyjazni, chyba idzie to w dobrym kierunku
Wisła Kraków- ponad 900 osob w Warszawie pokazali ze kryzys maja za sobą i nici z ich upadku jak wielu marzyło na tym forum
Ruch Chorzów oraz Nafciarze stały poziom bez zmian chociaz brak kibicow gosci wiec szalu nie moglo byc
Gornik- brawo za olewanie meczy frekwencja doluje i moze wroca do domu
Na minus:
Cracovia- mlyn mizerny czyzby to efekt poniedzialku
Slask- ech czy nie dalo by sie wrocic na Oporowska bo ten stadion obecny to masakra z frekwencja
Piast- jak na takie misato liczby kiepskie

A na koniec Legia- czy doczekamy sie kiedys meczu Legii u siebie w innym terminie niz niedziela godz 18, wtedy mozna bedzie ocenic obiektywnie ich frekwencje
Zostaw dla siebie te machloje, ku*** wystarczy że przeczytam ostatnie zdanie by zniechęcić się do reszty twojego jakże chujowego wywodu. Nie wiem jak wy, ale ja wole za swoja druzyna pojechać z chłopakami kumatywi (oczywiście nie pokroju k.net) chocby nawet w 150 osob niz 800 januszy którzy tylko niszczą renomę. JAKOŚĆ NIE ILOŚĆ
ODPOWIEDZ