Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
RobertWlkp
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
@ Wile The Best z tego co pamiętam bo to moje rewiry to Warta nie była krojona jeden raz tylko co najmniej dwukrotnie. Z resztą w tym okresie nie tylko warta była trafiona wykroili kilka klubów i w okresie o którym mówisz kroili nie tylko Wartę.
Chrobry nigdy Zagłębiu nie skroil tylu flag, nie walcie farmazonów.
-
Zupełnie Zielony.
Proszę cię... jeśli jesteś za młody aby o tym wiedzieć spytaj starszych. Było to w 1993 XI 7 przed wyjazdem ekipy południowej (bo pierwsza pojechała o świcie) na mecz Stal Mielec – Górnik Zabrze. Tu masz opis:tuwimianin. pisze:Kiedy to niby i jakie 6 flag?
http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... ec#p958782
-
tuwimianin.
Masz rację nie pamiętałem o tej sytuacji, gdyż swoją przygodę z kibicowaniem zacząłem w 1995 roku.Zupełnie Zielony. pisze:Proszę cię... jeśli jesteś za młody aby o tym wiedzieć spytaj starszych. Było to w 1993 XI 7 przed wyjazdem ekipy południowej (bo pierwsza pojechała o świcie) na mecz Stal Mielec – Górnik Zabrze. Tu masz opis:tuwimianin. pisze:Kiedy to niby i jakie 6 flag?
http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... ec#p958782
jakie są najlepsze osiedla , dzielnice (pod względem aktywności kibicowskiej ) w takich miastach gdzie jest jeden mocny klub jak : Poznań , Wrocław , Szczecin , Gdańsk , Gdynia , Białystok , Toruń , Bydgoszcz , Zabrze , Chorzów , Katowice , Olsztyn , Warszawa , Bytom , Kielce , Lublin ?
Nie wiem, czy to da się tak określić jednoznacznie,przynajmniej jeśli chodzi o Gdańsk.Mocne są takie dzielnice jak Przymorze,Wrzeszcz.Kiedyś mega mocna była Morena,jednocześnie coraz więcej ludzi jest z nowych,południowych rejonów miasta.W Gdyni,wydaje mi się,że silne są takie dzielnice jak Grabówek,Dąbrowa z Karwinami,tzw Żurlandia(Sródmieśćie).Kiedyś mocna była Chylonia,Pustki Cisowskie.Ciężko,ciężko o jednoznaczne odpowiedzi.tisu pisze:jakie są najlepsze osiedla , dzielnice (pod względem aktywności kibicowskiej ) w takich miastach gdzie jest jeden mocny klub jak : Poznań , Wrocław , Szczecin , Gdańsk , Gdynia , Białystok , Toruń , Bydgoszcz , Zabrze , Chorzów , Katowice , Olsztyn , Warszawa , Bytom , Kielce , Lublin ?
Chorzów to zdecydowanie Batory. Dzielnica z której swego czasu wywodziła się 1/3 bandy. Na pochodach po kilkaset osób. Myślę, że sama ta dzielnica poradziłaby sobie z niejednym średnim/małym klubem.tisu pisze:jakie są najlepsze osiedla , dzielnice (pod względem aktywności kibicowskiej ) w takich miastach gdzie jest jeden mocny klub jak : Poznań , Wrocław , Szczecin , Gdańsk , Gdynia , Białystok , Toruń , Bydgoszcz , Zabrze , Chorzów , Katowice , Olsztyn , Warszawa , Bytom , Kielce , Lublin ?
Katowice - tutaj Giszowiec/Witosa
-
bez-napinki
Jeszcze jakiś czas temu napisałbym Cwajka i Batory, jeśli chodzi o Chorzów, teraz zdecydowanie lepiej na Batorym, u Cwajki trochę słabsza forma, ale już niedługo. :)tisu pisze:jakie są najlepsze osiedla , dzielnice (pod względem aktywności kibicowskiej ) w takich miastach gdzie jest jeden mocny klub jak : Poznań , Wrocław , Szczecin , Gdańsk , Gdynia , Białystok , Toruń , Bydgoszcz , Zabrze , Chorzów , Katowice , Olsztyn , Warszawa , Bytom , Kielce , Lublin ?
Na pewno te dzielnice są najlepsze/najsilniejsze, jeśli chodzi o Chorzów.
W jakiej cenie były karnety na Widzew?
-
ELC
- Kontakt:
https://widzew.com/web/bilety/cennik-biletow-i-karnetowLays pisze:W jakiej cenie były karnety na Widzew?
-
eMigrant86
Z tego co wiem na pewno w Gwardii Koszalin byli piłkarze pracujący w milicji/policji.LegionKing pisze:Gwardia Koszalin i Gwardia Warszawa powstały po 1945r jako kluby milicyjne tylko z taką różnicą, że nie grali tam milicjanci.oli1988 pisze:Wyobrażacie sobie w Polsce klub, który został założony przez policjantów, piłkarze są policjantami i większość kibiców stanowią policjanci wraz z rodzinami? Wydaje się abstrakcyjne. Otóż w Somalii w kraju uważanym za jeden z najbardziej przestępczych na świecie taki klub istnieje i jak możecie się domyślić jego kibice nie są kochani wśród społeczeństwa. Więcej do przeczytania tutaj:
https://cuntenti.wordpress.com/2017/02/ ... zym-kraju/
Nizszy poziom rozgrywkowy może dlatego. Oczywiscie nie byli krawężnikami itd pracowali np w dziale pocztowym itd.
-
RoyberpakaOdrodzenie
Początek lat 80-tych i Gwardia Warszawa w 1-szej lidze (klub czysto milicyjny) średnia widzów na meczach 200 osób. Grał tam min. Dariusz Dziekanowski.
Obecnie Szczecin- Srodmiescie, Niebuszewo, Parkowa, Goclaw, Bukowe.tisu pisze:jakie są najlepsze osiedla , dzielnice (pod względem aktywności kibicowskiej ) w takich miastach gdzie jest jeden mocny klub jak : Poznań , Wrocław , Szczecin , Gdańsk , Gdynia , Białystok , Toruń , Bydgoszcz , Zabrze , Chorzów , Katowice , Olsztyn , Warszawa , Bytom , Kielce , Lublin ?
W takiej Warszawie czy Poznaniu są jakieś większe kosy międzyosiedlowe?W miastach derbowych cała nienawiść kierowana jest bardziej na teren wroga, każdy żyje swoim klubem, jak to wygląda w miastach jednego klubu?
-
RoyberpakaOdrodzenie
Pamiętam że pod koniec lat 80-tych była wojna między dzielnicami w Gdańsku....i podzielony młyn na Traugutta.
np w Rudzie Śląskiej najlepsza dzielnica to Ruda 1 która nie ma aktualnie sobie równej.
I Wdowczyk, BaranRoyberpakaOdrodzenie pisze:Początek lat 80-tych i Gwardia Warszawa w 1-szej lidze (klub czysto milicyjny) średnia widzów na meczach 200 osób. Grał tam min. Dariusz Dziekanowski.
Starszy kolega z Twojej dzielnicy (F) na pewno z chęcią udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi, dlaczego akurat on?to oczywiste dla każdego Arkowca...
pzdr
pzdr
esyfloresy pisze:Avia traci coś koło 10 flag w 2007 roku na rzecz Górnika Łęczna. Gdzieś na youtube jest filmik słabej jakości z tego wydarzenia.ANTYpzpn pisze:Fajnie się to ciągnie i bez niepotrzebnych spin, ale bardziej mi chodziło o hurt niż w detal, bo ZS jak dobrze pamiętam to 3 flagi wyłapało PB, jak możecie to podajcie ilość wykrojonych jednorazowo flag. esyfloresy możesz podbić na pw, no chyba że nie masz tajemnic to ile tego było i w jakich latach?
dokładnie Avia podczas meczu straciła 13 flag(12 na kijach) i jedna zdobyta z płotu.
Psy i kluby nie rozkminiły jeszcze po co wjeżdżają sektorówki na trybuny ? :)
Witam. Jagiellonia-Korona przez chwile realizator w TV pokazał kawałek trybuny i obok gościa z Jagi stał typek w biało-zielonym szaliku. Może ktos zauważył, pytanie co to za szalik?
-
dziesięćzłoty
Może łączony z LEPorządny pisze:Witam. Jagiellonia-Korona przez chwile realizator w TV pokazał kawałek trybuny i obok gościa z Jagi stał typek w biało-zielonym szaliku. Może ktos zauważył, pytanie co to za szalik?
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=59669E9A
Nie odwiedzałeś byłej zgody i nie spałeś w baraku? :)ArkaOrłowo pisze:Mam pytanie do mieszkańców Warszawy - czy w ostatnich 30 latach były jakieś dzielnice lub osiedla w stolicy gdzie bezapelacyjnie rządziła Polonia i jej barwy na mieście? Czy zawsze jednak przewagę w całym mieście mieli Legioniści?
Dzielnica-Nie
Osiedle-Część Starówki - Nowe Miasto
-
szwadron97
[quote][/quote] ciekawi mnie czy uzywane kiedys do opraw zimne ognie (fajny nawet efekt) teraz traktowane bylby przez komisje dyscyplinarna jako pirotechnika?
-
SeniorSiarra
tak, są na liście razem z piro.szwadron97 pisze:ciekawi mnie czy uzywane kiedys do opraw zimne ognie (fajny nawet efekt) teraz traktowane bylby przez komisje dyscyplinarna jako pirotechnika?
Sorry jeśli było , mam pytanie do kibiców z Bełchatowa. Dlaczego przenieśliście młyn z za bramki na prostą i czy to tylko chwilowa sytuacja ? Dzięki.
W 90tych było ich też sporo w okolicach Ronda Strzyńskiego/Placu Hallera (Praga) z tego co kojarzę. Dziś spotkać tam kogoś w barwach graniczy z cudem (mi się jeszcze nie zdarzyło).
No ok, a czy obecnie jest takie miejsce że sobie pojadę tam i bez problemu spotkam polonistę w barwach ?
Raczej ciężka sprawa ;)
Tak, przed meczem i tuż po nim, jak wracają albo idą na mecz na Nowym Mieście gdzie jest ich najwięcej, oraz pierwsze bloki na Muranowie, ktos jedzie z dalszych okolic to wyciaga barwy przed stadionem..whiskey pisze:No ok, a czy obecnie jest takie miejsce że sobie pojadę tam i bez problemu spotkam polonistę w barwach ?
Kiedyś mieli więcej do powiedzenia na Muranowie, teraz to osiedle, to przewaga Legii, choć nie tak wyraźna, po prostu sporo tu neutralnych ludzi i miejsce dość wymieszane kibicowsko. Co do starego miasta to może większość tam mieszka aktywnych z Ksp ale na codzień to spotkać tam można pojedyńcze osoby w barwach Legii.
Jak pisałem, taki prawdziwy bastion 100%, gdzie nawet napisy są pro Ksp to osiedle Nowe Miasto.
Czy są jakieś zakazy dla Śląska lub Zagłębia w nadchodzących derbach Dolnego Śląska w Lubinie 22.04?
Czy były takie ekipy, które miały zgodę z ŁKS-em, a później z Widzewem lub na odwrót? To samo pytanie tyczy się Krakowa.
Pytqnie bez spiny. Nowe flagi Wisly maja wszedzie motyw rekina.Jak z innymi gadzetami?
Tam tez sie pojawia tylko rekin? Jesli tak to czy sa ogolnodostepne?
Zastanawia mnie, czy to logo grupy h, czy rekin juz spowszednial i traktowany jest jak....maskotka w USA?
Tam tez sie pojawia tylko rekin? Jesli tak to czy sa ogolnodostepne?
Zastanawia mnie, czy to logo grupy h, czy rekin juz spowszednial i traktowany jest jak....maskotka w USA?
nie wiem jak u was, ale gadżety osiedlowe, FC nie są ogólnodostępne.dziwne pytanie zadajesz.
Jeśli liczymy prehistorię i ówczesne pojęcie sztamy, to zgody z obydwoma krakowskimi ekipami mieli Zawisza, Lech, ŁKS. Z Górnikiem też były epizody u obu ekip.Mikołajek pisze:To samo pytanie tyczy się Krakowa.
Rozumiem ze flaga Wisla Sharks to flaga grupy H. Plaszow Stary z rekinem to flaga osiedla czy dodatkowa flaga Sharksow z Plaszowa?sir. pisze:nie wiem jak u was, ale gadżety osiedlowe, FC nie są ogólnodostępne.dziwne pytanie zadajesz.
Jesli osiedlowa to rozumiem ze rekin nie oznacza grupy chuliganskiej tylko laczy wszystkich kibicow Wisly z tego osiedla. Jesli to flaga chuliganow z Plaszowa to nie kumam po co osobna flaga chuliganska.
Zawisza nawet w pewnym momencie miał zgodę z Wisłą i Cracovią jednocześnie. Takie to były czasykat. pisze:Jeśli liczymy prehistorię i ówczesne pojęcie sztamy, to zgody z obydwoma krakowskimi ekipami mieli Zawisza, Lech, ŁKS. Z Górnikiem też były epizody u obu ekip.Mikołajek pisze:To samo pytanie tyczy się Krakowa.
a co bardziej byś widział na miejscu rekinał?znaczek h, bulldoga czy łysego z gardą?
haha odezwał się forumowy pacyfista
Płaszów Stary jest obecnie mocnym chuligańskim osiedlem na Wiśle. Wątpie żeby osiedle czy FC dostało flage z rekinem jeżeli nic nie ma z nim nic wspólnego, czy nie ma tam swoich przedstawicieli. Defacto FC Bochnia jest póki co pierwszą flagą Fan-Clubową która dostała rekina na fladze.krzysiek pisze:Rozumiem ze flaga Wisla Sharks to flaga grupy H. Plaszow Stary z rekinem to flaga osiedla czy dodatkowa flaga Sharksow z Plaszowa?sir. pisze:nie wiem jak u was, ale gadżety osiedlowe, FC nie są ogólnodostępne.dziwne pytanie zadajesz.
Jesli osiedlowa to rozumiem ze rekin nie oznacza grupy chuliganskiej tylko laczy wszystkich kibicow Wisly z tego osiedla. Jesli to flaga chuliganow z Plaszowa to nie kumam po co osobna flaga chuliganska.
Osobiście uważam że na Wiśle polityka flagowa jest dosyć surowa i żeby dostać flage albo zeby owa flaga została wywieszana na meczach to trzeba sobie zasłużyć i się jakoś prezentować, takie mam wrażenie.