Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
obiektywnyFAN
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
W jakich województwach Widzew nie ma fc?
-
oldies years
Nie ma takich województw.obiektywnyFAN pisze:W jakich województwach Widzew nie ma fc?
Jak mawia Putin - z jakimi krajami graniczy Rosja?
Odpowiedź: Ze wszystkimi.
Łagiewnicką nie jeździła a Zgierską a na Limance też wsiadałem
-
StareBałuty1908
No jak 8 nie jeździła ???? 8 i 16 dwa tramwaje ! Moje czasy wieć nie gadaj !Gary widz pisze:Łagiewnicką nie jeździła a Zgierską a na Limance też wsiadałem
ja wiem że w tamtych czasach szło dużo jaboli ,ale z tymi 4 czy 5cioma autobusami z Radogoszcza to odlecialeś totalnie, to co sie niby stało z tymi 500 osobami z Radogoszcza że teraz tam nikogo od was? Nie odpisuj mi, zapytaj sie użytkownika cobytu to ci może napisze ile osób jeżdzilo z tamtych rejonów.StareBałuty1908 pisze: Gary...8 jeździła Łagiewnicką, z moich rewirów, była pełna. Dodam od siebie autobus 99, gdzie na rogu Limanka/Zachodnia wsiadało się dopiero do czwartego/piątego autobusu bo....ŁKS z Radogoszcza jechał :)
.
a 8 i 16 jechała Łagiewnicką ,przez rynek dolny i dalej Zgierską : )
szacun natomiast za twarde łby waszych panów na tej pseudo gali w Poznaniu,,,pana J. z rudy znam od zawsze z tej dobrej strony...ale gala to nie życie
-
StareBałuty1908
ja wiem że w tamtych czasach szło dużo jaboli ,ale z tymi 4 czy 5cioma autobusami z Radogoszcza to odlecialeś totalnie, to co sie niby stało z tymi 500 osobami z Radogoszcza że teraz tam nikogo od was? Nie odpisuj mi, zapytaj sie użytkownika cobytu to ci może napisze ile osób jeżdzilo z tamtych rejonów.357. pisze:StareBałuty1908 pisze: Gary...8 jeździła Łagiewnicką, z moich rewirów, była pełna. Dodam od siebie autobus 99, gdzie na rogu Limanka/Zachodnia wsiadało się dopiero do czwartego/piątego autobusu bo....ŁKS z Radogoszcza jechał :)
.
Po c*** wyskakujesz z jabolami ? Stare czasy, ze 20 lat temu tak było. Nie szło się wbić w co najmniej 3 autobusy bo ŁKS z Radogoszcza jechał. Nikt mi nie musi odpisywać bo to moje rewiry i czasy. Potem Wschód zdziałał, chłopaki z Zachodu dorośli, rodziny pozakładali, cześć wyjechała i tyle. Bez napinki. Życie
Skoro Go znasz to wiesz ze to juz .trener.To typ człowieka ktory kocha na śmierc swoj klub.Takich ludzi test niewielu ale ma ich kazda wieksza druzyna.Czy to Widzew,Legia,Lechia itd
Powiedziałbym gala to nie ulica.Master1 pisze:...ale gala to nie życie
Na ulicy ŁKS Boks kończyłby wszystko 4-0 ;-D
Sam Łks z Radogoszcza ( jak jeszcze był) niejednokrotnie podawał że ich rekord to jak Bema wraz ze Wschodem przyszli na krańcówkę na Zachód i w 100 osób ruszyli wypchanym po brzegi K ( później 99) na Legię. To w kontekście Radogoszcza.
Napisze Wam jeszcze jako ciekawostkę z piątkowego spotkania w klubie biznesmena. W województwie łódzkim jest zadeklarowanych jest 84% kibiców Widzewa, a w samej Lodzi 61%. Nie napisałem tego w celu wywołania napinki, a jedynie jako ciekawostkę.
P.s. Cobytu - słyszałeś coś o tych węzłach kanalizacyjnych przy Kaliskim, przez które niemożliwe jest dobudowanie wam kolejnych trybun? Pytam serio.
Napisze Wam jeszcze jako ciekawostkę z piątkowego spotkania w klubie biznesmena. W województwie łódzkim jest zadeklarowanych jest 84% kibiców Widzewa, a w samej Lodzi 61%. Nie napisałem tego w celu wywołania napinki, a jedynie jako ciekawostkę.
P.s. Cobytu - słyszałeś coś o tych węzłach kanalizacyjnych przy Kaliskim, przez które niemożliwe jest dobudowanie wam kolejnych trybun? Pytam serio.
-
StareBałuty1908
A ja Ci napiszę ciekawostkę z Łódzkiego Klubu Biznezu gdzie 90% firm jest zadeklarowanych na ŁKS...więc takie rzeczy do z d***, nie ma sensu podawac.
obiektywnyFAN pisze:W jakich województwach Widzew nie ma fc?
Koleżanka wyżej napisała Ci, że Widzew ma się bardzo dobrze w Małopolsce, tak samo jak i na Śląsku cieszyńskim, Bielsku białej oraz całym południu. A twoja szydera jest nie na miejscu.
masz rację ale to było trochę lat tema kto pamięta Basters z Widzewa
-
marcino2981
ŁKS ŁÓDŹ HOOLIGANS .Brawo Chłopaki:)
Z bełkotu pejsa Www wynika że to podłódcy sa prekursorem ruchu kibicowskiego w Polsce bo wymienił 5 ksyw i przyjechała Lechia na melanż, nikt sie nie przerzucił a każdy już wtedy walczył za wielki Widzew :) lubię ta wasza alternatywę rzeczywistości
Przynajmiej teraz wszystko wiadomo.Kiedy,kto i dlaczego.Charakterny Grembach i długo,długo nikt.Ciekawa teoria.A propos ojszczanych bram.Stare Polesie przy Grembachu wyglada prawie jak Beverly Hills.Tak ze moze juz lepiej tych bram nie wypominajmy sobie.
EL 1910 Nie słyszałem tej plotki.Nic nie wiem na ten temat.Pojecia nie mam skad takie info.Zyjemy jednak w kraju absurdow wiec tu wszystko jest mozliwe.Niestety
EL 1910 Nie słyszałem tej plotki.Nic nie wiem na ten temat.Pojecia nie mam skad takie info.Zyjemy jednak w kraju absurdow wiec tu wszystko jest mozliwe.Niestety
-
StareBałuty1908
Oni się raczej Busters podpisywali. Pamiętam ich napisy na Łagiewnickiej.Gary widz pisze:masz rację ale to było trochę lat tema kto pamięta Basters z Widzewa
-
NoMatterWhat
Jacy?wid08 pisze:Z bełkotu pejsa Www wynika że to podłódcy
hahaha
Na pewno jesteś rodowitym łodzianinem?
-
serce miasta
Bustersi to byla mloda ekipa z Balut,lata ich dzialalnosci to koncowka lat 90,w ramach ciekawostki,pewnie Widzewiacy ktorzy znali chlopakow pamietaja ale mozna powiedziec ze lider tej grupy wyprowadzil sie do...Zgierza I przezucil na Lks.Bustersi dzialali bardzo czesto razem z owczesna ekipa Widzewa ze Srodmiescia.
Wobec tego mój błąd, ale tak właśnie mi się kojarzyło, że ze Śląska Cieszyńskiego ktoś na mecze jeździł. Co do kibiców ŁKS to szkoda nawet komentować, bo nie mając merytorycznych argumentów trzeba się dopierdalać na siłę i przeinaczać wypowiedzi, zresztą jak zwykle.Red power pisze:www1910,małe sprostowanie.W Bielsku-Białej Widzewiaków raczej nie uświadczysz a na Śląsku Cieszyńskim ktoś tam jest za Widzewem ale raczej osoby mało aktywne.Znam kumatą osobę z tamtych okolic także mniej więcej wiem jak to wygląda.wid08 pisze:Z bełkotu pejsa Www wynika że to podłódcy sa prekursorem ruchu kibicowskiego w Polsce bo wymienił 5 ksyw i przyjechała Lechia na melanż, nikt sie nie przerzucił a każdy już wtedy walczył za wielki Widzew :) lubię ta wasza alternatywę rzeczywistości
marcino2981 pisze:ŁKS ŁÓDŹ HOOLIGANS .Brawo Chłopaki:)
można gdzieś obejrzec powtorke tej całej gali?
-
Cieszyn77RTS
Red.WWW.. przewinął się mój region w Waszych postach więc postanowiłem się odezwać.Cieszyn pozdrawia i jest nas tu jeszcze trochę w regionie.
-
obiektywnyFAN
Ty umiesz czytać pytanie ze zrozumieniem?WWW1910 pisze:obiektywnyFAN pisze:W jakich województwach Widzew nie ma fc?
Koleżanka wyżej napisała Ci, że Widzew ma się bardzo dobrze w Małopolsce, tak samo jak i na Śląsku cieszyńskim, Bielsku białej oraz całym południu. A twoja szydera jest nie na miejscu.
Jeśli nie rozumiesz to zapytam inaczej czy w tych woj. są jakieś fc: zachodnio-pomorskie, dolnośląskie, podlaskie?
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
piszesz bzdury kolegoRed power pisze:www1910,małe sprostowanie.W Bielsku-Białej Widzewiaków raczej nie uświadczysz a na Śląsku Cieszyńskim ktoś tam jest za Widzewem ale raczej osoby mało aktywne.Znam kumatą osobę z tamtych okolic także mniej więcej wiem jak to wygląda.
zarówno Bielsko-Biała, Cieszyn jak i okolice tych miast są reprezentowane na Widzewie od lat
wlasnie osoby z tych miast plus Kraków kilkanaście lat temu zakladaly FC
zgodze sie tylko z jednym, faktycznie z aktywnością jest kłopot, ale to wina knura cacka i bujania sie po wioskach, bo nie kazdemu sie chce co dwa tygodnie smigac po 300km na 4 ligę
teraz nowy stadion i walka o 2 ligę to liczę że co poniektórzy się obudzą
Lechia przyjeżdżała do nas w tamtych latach trzy razy. Mecz, który opisuję to wiosna 84. Lechii było wtedy na Kaliskim jakieś 500-700 osób, nas rozproszonych 20-30 osób, więc faktycznie mogliśmy sobie tylko popatrzeć. Pół roku później było ich znacznie mniej - jakieś 50 osób ale nie byłem wtedy na Kaliskim więc trudno mi powiedzieć czy ktoś ich witał. Ale w takim składzie i liczbie nie byliby jakimś szczególnym wyzwaniem. Trzeci raz to wiosna 87 i tutaj już była przybita krótkotrwała zgoda. Lechii jakieś 30 osób więc w ogóle nie mogło być mowy o jakimkolwiek rządzeniu. Wbrew pozorom nasze kontakty z Lechią były rzadkie, co nie zmienia faktu, że w prestiżowym meczu w 84 to Lechia była górą.Winkler pisze: Lechia nie raz na Kaliskim wysiadała,ale skoro pamiętasz,to możesz też odpowiedzieć,kiedy wysiadając tam nie rządziła?
Do roku 83 mogliśmy z nimi spokojnie powalczyć. Wszystko pewnie zależałoby od składu i "dyspozycji dnia" jak to się dzisiaj eufemistycznie mówi. Nawet na tym pamiętnym meczu Galera wyglądała jakościowo bardzo dobrze i generalnie miałem wrażenie, że po meczu będzie sprawa otwarta. Lechia wychodziła jednak od strony Karolewskiej a tam był remont. Gdy wychodziliśmy z zakrętu z al. Unii przywitał nas grad kostki brukowej. Lechia po prostu miała możliwości dozbrojenia się i to wykorzystała co wystarczyło w zupełności by to starcie przed stadionem wygrać. Nie chcę powiedzieć, że bez tego dozbrojenia byłoby inaczej ale wierz mi, mogło być różnie.To była wtedy świetna ekipa,a Nam czy Wam bardzo dużo do nich brakowało.
To już chyba lata późniejsze. Goście, o których wspominał Twój kolega po szalu to przełom 70 i 80, Ty chyba piszesz o jakiejś połowie 80.Wasze twierdzenia o zakładaniu ruchu kibicowskiego na Widzewie są totalnie kłamliwe,bo do listy osób nigdy nie kibicujących Wam trzeba też zaliczyć Muzyka,Wieśka Boksera czy całą ferajnę z Limanki(co później połowa się na Was przerzuciła,i nawet znane później persony to były....).
Potwierdzam, było normalniej, choć nie zawsze tak honorowo jak piszesz. No i jak na ośce był ktoś z Widzewa i się go znało, to mimo, że wszyscy wokół byli biali, koleś był nie do ruszenia bo był po prostu swój. Inne czasy, inne zasady.Wtedy się miało też dobrych kumpli po drugiej stronie,jak to w Łodzi,mieście derbowym,nie raz z nimi się sprawdzało,bo sytuacja tego wymagała i każdy to rozumiał z nas,jednak młodzież niech tych lat żałuje,bo maczety nigdy nie latały i honor był najważniejszy.A honorem było pokonać przeciwnika,a nie go zlinczować w kilku,bo wtedy duma ze zwycięstwa po prostu znikała....
Panie Nikodem, po co zaczynac napinke skoro juz od dawna sprzet jest obecny w Łodzi zarówno po jednej jak i drugiej stronie ?nikodem pisze:Który to już raz z rzędu Widzewiaki biegają z zabawkami
nikt tu nie będzie płakał, to wasza domena. , a Ty nikodem daruj sobie poruszanie takich tematów. Skarżyc nie wolno , odegrać sie wolno.
Do wszystkich "sprzętowców" zarówno z jednej jak i z drugiej strony oraz z całej Polski - c*** Wam w ryje
Tutaj będzie gorzej niz w Krakowie... zobaczycie za pare lat.
-
KlubemŁodziJestRTS
nikodem pisze:mam dziwne odczucie,ze w akcjach sprzętowych zdecydowanie przeważa RTS...
...Wiem,ze jedni i drudzy używają sprzętu,coraz częściej,ale to wy macie więskze parcie na te zabawe,zasłaniająć się ,,hasłami''z vlepek ŁKS.
Tak sobie to tłumacz.
Nie chodzi o same hasła. Wiadomo jakie macie podejście do tego typu kwestii - fascynacja klimatem na Cracovii itd. Ten klimat sporo młodych(i nie tylko) osób od was jara także nie czepiaj się Widzewa, że ma większe parcie na taką zabawę.
Nikt tutaj raczej o to nie będzie płakał, ale takie przekrzykiwanie się kto więcej używa jest śmieszne. Może jeszcze zacznij dochodzić kto pierwszy użył sprzętów w Łodzi.
Sprzęt był i będzie. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że nie dojdzie do jakiejś tragedii.
Ile to takich akcji było po stracie flag? Kiedy miala miejsce akcja na Bałutach kiedy wy wjechaliscie ze sprzetem ale koledzy z Teo sie lekko przeliczyli? Przed czy po stracie flag? Troche naginasz te fakty ale fakt strata flag mocno zmobilizowała nasza grupe sportowa. Jak to sie wszytsko zakonczy nie wiem ale mam nadzieje ze bez ofiar. Ostatnie spotkanie na pięści zainteresowanych grup mialo miejsce na Piotrkowskiej kiedy to sprzet był juz w powszechnym uzyciu.Gringooo2 pisze:no i gdzie tu masz płacz ??
W takim razie nie pierdolcie farmazonów i jakiś bajek i napiszcie wprost - że strata flag tak was zabolała ze postanowiliscie sie tłuc z ŁKSem tylko na sprzęt. A wtedy napewno wpisów osob od nas tutaj nie zobaczycie zakłamańce.
Po stracie flag wszystkie wasze ''plusy'' którymi sie tutaj szczyciliscie to ganianki ze sprzętem i kasowanie jakiś przypadkowych ludzi. Co to jest ku*** płacz wg ciebie ?? To są fakty - z którymi jak widac sie nie możecie pogodzić i zakłamujecie wszystko byle sie wybielić...
Cees chyba umiesz liczyć i sam najlepiej wiesz że wszystko co ostatnio robicie to ze sprzętem. Mówisz ze naginam fakty , a naginanie faktów to powoływanie sie cały czas na to że iles tam lat temu ktoś wyskoczył z siekierą , albo że na Limance i SM sprzęt był wczesniej w uzyciu i przez nas i przez was i kazdy o tym wiedział.
Tylko że teraz to Wy robicie wszystko zeby stał sie on standardem.
Na Chojnach tez latalismy wczesniej ze sprzętem ? Jakis czas temu pewien osobnik od was pociął sportowca od nas też za to że tamten latał ze sprzetem ? nie rozsmieszaj mnie bo sam wiesz jak i gdzie to wyglądało..
Nie dojdziemy do porozumienia bo kazdy ma swoje racje, ale dla mnie jak już pisałem to po prostu DESPERACJA z waszej strony po stracie flag i tyle. Chcecie zabłysnac i tyle.... pokorbieńców u nas równiez nie brakuje o czym chyba powinniscie doskonale widzieć...
z mojej strony koniec bo juz i tak za duzo chyba jest tutaj tych rozkminek.
Tylko że teraz to Wy robicie wszystko zeby stał sie on standardem.
Na Chojnach tez latalismy wczesniej ze sprzętem ? Jakis czas temu pewien osobnik od was pociął sportowca od nas też za to że tamten latał ze sprzetem ? nie rozsmieszaj mnie bo sam wiesz jak i gdzie to wyglądało..
Nie dojdziemy do porozumienia bo kazdy ma swoje racje, ale dla mnie jak już pisałem to po prostu DESPERACJA z waszej strony po stracie flag i tyle. Chcecie zabłysnac i tyle.... pokorbieńców u nas równiez nie brakuje o czym chyba powinniscie doskonale widzieć...
-
Socjologiabywa
to, że robisz z gęby dupe każdy na tym forum już zauważył, tak więc odpuść takie wpisyGringooo2 pisze:
PS. po Twojemu: he he he
Tak naprawdę to poszedł sprzęt bo w środku spodziewane były inne osoby. Ene due rabe, entliczek oraz gringo.
Jak widać mała pomyłka...
Jak widać mała pomyłka...
-
za Ruchem !
Zlitujcie się już Widzewiaki i inni i nie odpisujcie mu! Chce się jeszcze komuś z Was czytać w koło to samo?Socjologiabywa pisze:to, że robisz z gęby dupe każdy na tym forum już zauważył, tak więc odpuść takie wpisyGringooo2 pisze:
PS. po Twojemu: he he he
Zamknąć ten temat na co najmniej dwa tygodnie !
zamknięcie tematu nic nie da, bo ten osobnik który obsrał się propozycji wyjaśnienia swoich kwestii w 4 oczy przerzuci się na inne tematy tak jak to wyglądało wcześniej. po prostu nie odpisujcie jemu, niech dalej żyje w swoim wyimaginowanym świecie, że sprzęt w łodzi istnieje od kiedy Rts stracił flagi
-
pijany powietrzem
szkoda że w Łodzi sie tak dzieje, ale niestety coś czuje ze w tą strone bedzie szła derbowa rywalizacja (nie tylko w Łodzi)
a rozkminianie tej sytuacji tu na forum nie ma sensu
a rozkminianie tej sytuacji tu na forum nie ma sensu
Masz rację,na przełomie lat 70/80 tylko z wymienionych przeze mnie osób Muzyk działał,Wiesiek i Limanka to lata od około 84.Do 85 roku i Pucharu Polski w Wawie była słaba organizacja na Widzewie,dopiero ten wyjazd na Puchar był przełomowy,bo po nim zwiększyły się zdecydowanie nasze liczby wyjazdowe.Wtedy też zaczęliśmy ogarniać przyjazdy waszych zgodowiczów do Łodzi,bo wreszcie na takie akcje mieliśmy zgraną ekipę,znającą się właśnie z wyjazdów.Owszem,zdarzały się wcześniej dobre liczbowo wyjazdy,nawet w latach 70-tych,ale było to sporadyczne.Po Pucharze te liczby się bardzo poprawiły,bo wielu bakcyla totalnego załapało i tak już zostało.Oczywiście trzeba pamiętać o pamiętnych awanturach na PKWN,tak samo o incydentach na mieście,ale dopiero później narodziła się klasyczna ekipa podwyższonego ryzyka,która wreszcie sobie w kaszę nie pozwoliła dmuchać.Do 85 roku niepodzielnie królowaliście w Łodzi i tylko wasze lekceważenie nas pozwalało nam na sprawienie łomotu w dzielnicach po za Widzewem.Obijanie was na Teo,na Limance,na RDG czy nawet częste na Retce,było wtedy co najmniej dziwne.Na Limance wasze tereny były od Urzędniczej do Bałuckiego i za rondem w stronę Aleksa,czyli dzisiejszy Żabieniec.Całościowo jednak mieliście przygniatającą przewagę ilościowo i jakościowo.Co do kumpli po obu stronach barykady,to się nie dziwmy,ja byłem wychowany bardzo prosto,jak prawie wszyscy wtedy,najpierw rodzina,dom,podwórko i ulica,później dopiero kluby i inne sprawy,tak więc w razie zagrożenia najpierw się kumplowi pomagało,a dopiero później myślało się o klubie....Tak na prawdę na tej zasadzie Widzew miał kilka lat panowania na Limance,bo starszyzna była za ŁkS-em,ale młodzież prawie cała za Widzewem,więc nam pomagali nawet lejąc swoich....Później sytuacja się odwróciła i to my byliśmy tymi starymi,na szczęście tylko raz mnie spotkało,że swoich musiałem przeganiać,co dziwne,we dwóch z kumplem(obaj za Widzewem) pognaliśmy totalnie około setki swoich i niech się cieszą,bo taka to ekipa wtedy zawitała,że dwie setki od was właśnie na nich czekało i dzięki nam nie zdążyli ich dorwać,bo miazga by była.....mcmlxv pisze:Winkler pisze:To już chyba lata późniejsze. Goście, o których wspominał Twój kolega po szalu to przełom 70 i 80, Ty chyba piszesz o jakiejś połowie 80.Wasze twierdzenia o zakładaniu ruchu kibicowskiego na Widzewie są totalnie kłamliwe,bo do listy osób nigdy nie kibicujących Wam trzeba też zaliczyć Muzyka,Wieśka Boksera czy całą ferajnę z Limanki(co później połowa się na Was przerzuciła,i nawet znane później persony to były....).
Potwierdzam, było normalniej, choć nie zawsze tak honorowo jak piszesz. No i jak na ośce był ktoś z Widzewa i się go znało, to mimo, że wszyscy wokół byli biali, koleś był nie do ruszenia bo był po prostu swój. Inne czasy, inne zasady.Wtedy się miało też dobrych kumpli po drugiej stronie,jak to w Łodzi,mieście derbowym,nie raz z nimi się sprawdzało,bo sytuacja tego wymagała i każdy to rozumiał z nas,jednak młodzież niech tych lat żałuje,bo maczety nigdy nie latały i honor był najważniejszy.A honorem było pokonać przeciwnika,a nie go zlinczować w kilku,bo wtedy duma ze zwycięstwa po prostu znikała....
PS.Temat wczorajszych wydarzeń odpuście,bo pewnie wiele osób czeka na ksywki i opis wydarzeń,a radość dla nich będzie wielka....Lepiej pomyślcie,jak to przerwać,bo o ile drugiej strony mego Miasta nienawidzę,to ktoś po stracie brata,syna czy ojca będzie płakał,a Łódź straci Łodzianina,niezależnie od barw.....Do tego nie wolno dopuścić!!I jeszcze jedno,jak decyzyjni po obu stronach nie zatrzymają tego,to będą tylko pozdrowienia PDW przez wiele lat,a stracą na tym obie ekipy.Lejmy się dalej i miejmy jak dawniej radość z tego,jednak w tej chwili to się w gangsterkę jakąś zmienia,a wtedy wyjścia są dwa,albo trumienka,albo kraty.....