Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

stachuzrdg

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: stachuzrdg »

Lekko skoryguje tutaj post interneta.
Przyjmując że granica pomiędzy wschodnią a zachodnią częścią Bałut przebiega ulicą Zgierską to:

zachodnie Bałuty to głównie ŁKS i enklawy Widzewskie w postaci Żabieńca i Radogoszcza Zachodu

wschodnie Bałuty to tylko i wyłącznie Widzew, ŁKS jak występuje to tylko w śladowych ilościach

Podział wpływów na Bałutach w osi Północ-Południe moim zdaniem jest bez sensu.
iparts.pl
W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W »

W takim razie Widzewiacy teraz wy mozecie sie wykazac, nie musicie juz odpowiadac za nas ,ani gadac sami ze soba.

Mam normalne pytanie, które jako mieszkańca Łodzi mnie trapi juz jakis czas .

Kiedy powstanie pomnik Żydokomuny przy waszym stadionie ? Jeszcze w tym roku ? Interesuje mnie to bo ciekawią mnie inwestycje' z budżetu obywatelskiego.
Macie chyba swiadomosc ze przy obecnej władzy takie pomniki raczej są usuwane , a nie stawiane - ale no cóz , przegłosowaliscie sobie pomnik Pana Lutka Rozenbauma, wiec jesli powiedzieliscie A, to wypadałoby powiedzieć B. Pomnik bedzie jeszcze w tym roku ??

Normalne pytanie, licze na normalną odpowiedz. bez napinki. joł.
kmwtww10

Post autor: kmwtww10 »

pękła 'magiczna siódemka' jeśli chodzi o karnety na Widzew :)
W s i d z e W

no żeby z tej okazji nie pękłą po raz kolejny ktoremuś z was d***, bo mozecie nie wytrzymac takiego cisnienia.
Red power

Post autor: Red power »

Jeśli tak ciekawią cię inwestycje w mieście Łodzi to powinieneś bardziej interesować się czy kiedykolwiek wybudują wam normalny obiekt,bo na razie komicznie to wygląda :D

Od stadionu Widzewa 3 chuje w bok.
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

W s i d z e W pisze:W takim razie Widzewiacy teraz wy mozecie sie wykazac, nie musicie juz odpowiadac za nas ,ani gadac sami ze soba.

Mam normalne pytanie, które jako mieszkańca Łodzi mnie trapi juz jakis czas .

Kiedy powstanie pomnik Żydokomuny przy waszym stadionie ? Jeszcze w tym roku ? Interesuje mnie to bo ciekawią mnie inwestycje' z budżetu obywatelskiego.
Macie chyba swiadomosc ze przy obecnej władzy takie pomniki raczej są usuwane , a nie stawiane - ale no cóz , przegłosowaliscie sobie pomnik Pana Lutka Rozenbauma, wiec jesli powiedzieliscie A, to wypadałoby powiedzieć B. Pomnik bedzie jeszcze w tym roku ??

Normalne pytanie, licze na normalną odpowiedz. bez napinki. joł.
Od kwietnia tamtego roku obowiązuje ustawa mówiąca jasno:
Zgodnie z ustawą nazwy budowli, obiektów i urządzeń użyteczności publicznej, w tym dróg, ulic, mostów i placów, nadawane przez jednostki samorządu terytorialnego nie mogą upamiętniać osób, organizacji, wydarzeń lub dat symbolizujących komunizm lub inny ustrój totalitarny, ani w inny sposób takiego ustroju propagować. Określono w niej, że "za propagujące komunizm uważa się także nazwy odwołujące się do osób, organizacji, wydarzeń lub dat symbolizujących represyjny, autorytarny i niesuwerenny system władzy w Polsce w latach 1944-1989". Więc nie ciągnij tematu,daj im trochę odetchnąć i nakreślić nowy plan działania na najbliższy tydzień na tym forum.
Dr Boskonovitch

Post autor: Dr Boskonovitch »

Gdzie jest słonko kiedy śpi
czy wilk zawsze bywa zły
Dokąd tupta nocą jeż
możesz wiedzieć jeśli chcesz.

Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha...

Bawcie się dalej dzieciaki...
raadek

Post autor: raadek »

wsidzew. Potrafisz napisać choć jednego posta bez ubliżania? Z takim poziomem wypowiedzi (z jednej i drugiej strony) nie ma co tu liczyć na normalną dyskusje.
W s i d z e W

Problem jest tylko taki, ze dla was ''normalnosc na tym forum''' to jest wtedy jak gadacie sami ze sobą , i nikt sie nie wpierdala w kocopoły ktore piszecie, a piszecie najchetniej na temat jedynego Łodzkiego Klubu Sportowego.

ale niech bedzie, niech zapanuje tu spokoj , i niech nikogo nie zdziwi czasem ze pierwszymi ktorzy tu sie zesrają beda jak zawsze rózowe kolezanki z czerwonej armii..
mądrala

Post autor: mądrala »

To może inaczej - to na kiego ch jest to forum? Dyskusyjne z nazwy, dodam. Tylko po to, żeby zza monitora kogoś obsobaczyć i zmieszać z błotem? Zwyzywać od najgorszych? Czy porozmawiać rzeczowo?

Od dawna się domyślam, że Ty i wielu innych tutaj jesteście dzieciaki (mam na myśli metrykę, choćby względem mnie), ale obojętnie ile ma się lat powinno się rozumieć, że dyskusja to jednak co innego, niż werbalne sprzedanie komuś kosy. To wymiana opinii. Jeżeli dla kogoś to za dużo, nie ogarnia czy coś, to chyba nie powinien szukać tutaj miejsca.

Normalne pytanie = (a przynajmniej powinno się równać) normalna odpowiedź.
mądrala

j**** to. Po c*** się dalej to ciągnąć?

Co z Żabieńcem i Helską na dziś dzień?
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

Jaki klub-taka legenda
No jaki klub? rozwiń się, chyba nie muszę ci przypominać o osiągnięciach tego klubu zarówno w Polsce jak i na arenie międzynarodowej, i całkiem nie przypadkowo ten klub lał was notorycznie w meczach derbowych, raz nawet puściły wam nerwy i musieliście wyjść przed końcem meczu bo łzy zalewały wam oczy. Władysław Król niesamowity piłkarz aż czterokrotny reprezentant kraju z okresu miedzywojennego, jego też sprawdźcie w ipn. Jaki klub takie legendy.
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony »

W czym tkwi fenomen tych karnetow na WIdzewie, wiem że nowy stadion mają ale jednak niska liga a tych karnetów od c**** sprzedali, ile one kosztują? tak pomyslalem ze oprócz mobilizacji moze gra tu role cena?
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Niektórzy na tym forum po podaniu cen karnetów pisali,że są wysokie jak na ten poziom.
Sam oceń czy niskie czy wysokie. Rozegramy u siebie 11 spotkan w rundzie wiosennej.Obrazek
RumburakMlekota

Post autor: RumburakMlekota »

wkręca was koleś a wy łykacie to.
zdziwicie się jak wyjdzie na jaw kto się tu "stołuje'
mądrala

Tak, właśnie. Rebe ma zawsze racje - o trzeciej go zaczęło trząść, musiał wstać i se forum dojebać, dopiero spać mógł pójść :)
A tymczasem już prawie 7,1k karnetów pękło, elo.
Master1

Post autor: Master1 »

oj ty zajszczańcu wsidzew...jak było słychać ostatnio wam Hanka wigilie zrobiła dla dzieci z biednych rodzin i domów dziecka i było widać ile tych biednych dzieci trzepiecie na tych poleskich melinach ,byle by 500 na dopały było ..taka prawda hulygany
W s i d z e W

Master1 pisze:oj ty zajszczańcu wsidzew...jak było słychać ostatnio wam Hanka wigilie zrobiła dla dzieci z biednych rodzin i domów dziecka i było widać ile tych biednych dzieci trzepiecie na tych poleskich melinach ,byle by 500 na dopały było ..taka prawda hulygany
Zazdrościsz czy jak ?? Trzeba było przyjść zajszczańcu .
W s i d z e W

Kolega z Legii napisał swój punkt widzenia i raczej doczepić się nie ma do czego. Pozostaje tylko pytanie jak sytuacja w latach 80-90 ma się do czasów obecnych , gdzie większość aktywnych kiboli w latach 80-90 jeszcze nie uczestniczyła w tym wszystkim. Dla mnie jedną z ważniejszych zależności , które by też potwierdzaly to co piszesz jest to że mieliście większe ciśnienie , i więcej do czynienia z Widzewiakami w "terenie" niz z nami. Dodatkowo rywalizowaliscie mocno pod względem sportowym i ta rywalizacja Łódź - Warszawa była na boisku głównie rywalizacja Rts - Cwks. Tak samo w druga stronę , dla części Widzewakow - czy wtedy czy obecnie kosa nr 1 to byla/ jest Legia . Dużo większy kontakt nie!I po prostu w swoich fc z wami niż z nami .

A co tego wyszydzania i wyśmiewanie Widzewa , to akurat wy Legioniści macie z tego zajebista frajdę i mowie o czasach jak najbardziej teraźniejszych a nie 20-30 lat wstecz, ale może nie masz kombatancie po prostu takiej świadomości ..

PS .

Koniuszko - zapomniałeś wziąć leków , nie dziekuj - tylko następnym razem pamiętaj !!
cobytu

Post autor: cobytu »

Widziałem na własne oczy fc Widzewa i Legii na jednym peronie.Napina była na nas a sobie dali na luz.To jest ku*** fakt.Nie wszystko jest czarno białe
Kombatant75

Post autor: Kombatant75 »

[quote="W s i d z e W"]Kolega z Legii napisał swój punkt widzenia i raczej doczepić się nie ma do czego. Pozostaje tylko pytanie jak sytuacja w latach 80-90 ma się do czasów obecnych , gdzie większość aktywnych kiboli w latach 80-90 jeszcze nie uczestniczyła w tym wszystkim. Dla mnie jedną z ważniejszych zależności , które by też potwierdzaly to co piszesz jest to że mieliście większe ciśnienie , i więcej do czynienia z Widzewiakami w "terenie" niz z nami. Dodatkowo rywalizowaliscie mocno pod względem sportowym i ta rywalizacja Łódź - Warszawa była na boisku głównie rywalizacja Rts - Cwks. Tak samo w druga stronę , dla części Widzewakow - czy wtedy czy obecnie kosa nr 1 to byla/ jest Legia . Dużo większy kontakt nie!I po prostu w swoich fc z wami niż z nami .

A co tego wyszydzania i wyśmiewanie Widzewa , to akurat wy Legioniści macie z tego zajebista frajdę i mowie o czasach jak najbardziej teraźniejszych a nie 20-30 lat wstecz, ale może nie masz kombatancie po prostu takiej świadomości ..

Witam Ponownie

Nawiązałem w swoim poście do historii chcąc Wam zasugerować jak istotne zmiany nastąpiły na kibicowskiej mapie Polski a także Łodzi za sprawą Łksu i Widzewa.Pragnę zaznaczyć że jestem nadal aktywnym kibicem, mimo swoich lat.Mam świadomość sytuacji i stosunku do Widzewa w Polsce a także do Was.Masz rację wyśmiewamy się z Widzewa ale...także z Łksu , jest to jednak tylko element walki propagandowej którą prowadzą kibice w całej Polsce.Prawda jest taka że wynika to tylko i wyłącznie ze szczerej nienawiści a zarazem OBAWY I RESPEKTU DO RYWALA.Każda ze stron robi praktycznie wszystko by zdyskredytować przeciwnika i wykorzystuje wszystkie dostępne do tego środki,łącznie z farmazonami.
Według mnie prawda jest taka że należycie do ścisłej czołówki wraz z Widzewem.Walczycie ze sobą każdego dnia - a o wyniku decyduje tak naprawdę forma dnia.
Jeszcze raz potwierdzam - czekamy na Was w ekstraklasie.

Pozdrawiam
kmwtww10

Post autor: kmwtww10 »

Kombatant75 pisze:
W s i d z e W pisze:Kolega z Legii napisał swój punkt widzenia i raczej doczepić się nie ma do czego. Pozostaje tylko pytanie jak sytuacja w latach 80-90 ma się do czasów obecnych , gdzie większość aktywnych kiboli w latach 80-90 jeszcze nie uczestniczyła w tym wszystkim. Dla mnie jedną z ważniejszych zależności , które by też potwierdzaly to co piszesz jest to że mieliście większe ciśnienie , i więcej do czynienia z Widzewiakami w "terenie" niz z nami. Dodatkowo rywalizowaliscie mocno pod względem sportowym i ta rywalizacja Łódź - Warszawa była na boisku głównie rywalizacja Rts - Cwks. Tak samo w druga stronę , dla części Widzewakow - czy wtedy czy obecnie kosa nr 1 to byla/ jest Legia . Dużo większy kontakt nie!I po prostu w swoich fc z wami niż z nami .

Witam Ponownie

Nawiązałem w swoim poście do historii chcąc Wam zasugerować jak istotne zmiany nastąpiły na kibicowskiej mapie Polski a także Łodzi za sprawą Łksu i Widzewa.Pragnę zaznaczyć że jestem nadal aktywnym kibicem, mimo swoich lat.Mam świadomość sytuacji i stosunku do Widzewa w Polsce a także do Was.Masz rację wyśmiewamy się z Widzewa ale...także z Łksu , jest to jednak tylko element walki propagandowej którą prowadzą kibice w całej Polsce.Prawda jest taka że wynika to tylko i wyłącznie ze szczerej nienawiści a zarazem OBAWY I RESPEKTU DO RYWALA.Każda ze stron robi praktycznie wszystko by zdyskredytować przeciwnika i wykorzystuje wszystkie dostępne do tego środki,łącznie z farmazonami.
Według mnie prawda jest taka że należycie do ścisłej czołówki wraz z Widzewem.Walczycie ze sobą każdego dnia - a o wyniku decyduje tak naprawdę forma dnia.
Jeszcze raz potwierdzam - czekamy na Was w ekstraklasie.

Pozdrawiam

Brawo brawo i jeszcze raz brawo.Czyli da się napisać w taki sposób żeby nikogo nie wkurwić i nie sprowokować bez sensu.Wszyscy naczelni hejterzy tego forum a szczególnie naszego tematu Łodzi powinni sobie zafundować korepetycję u tego Pana jeśli chodzi o budowanie wypowiedzi.Sza po ba jeszcze raz.
Zgierz

Post autor: Zgierz »

Marna próba. Postaraj się bardziej, może ktoś uwierzy, że jesteś z Widzewa :)
Master1

Karnety fundowane są po 80 zł, poszło ok 150 szt. dla domów dziecka lub biednych dzieci,reszta dużo droższe, od 120 do 180 zł na sektor C .Tych VIP po parę stowek nie licze.Średnia cena wiec to 140 zł. Jaga w ex ma tańsze ale to nasz wkład w odbudowę klubu i dajemy rade...
C1365O

Post autor: C1365O »

cobytu pisze:Widziałem na własne oczy fc Widzewa i Legii na jednym peronie.Napina była na nas a sobie dali na luz.To jest ku*** fakt.Nie wszystko jest czarno białe
Że co widziałeś???
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Master jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Karnetów fundowanych jest już ponad 600. Kupili je m.in Zbigniew Boniek,Mariusz Stępiński czy Trela. Ceny dla zorganizowanych grup pod Zegar były po 112,5( tak jak dla mnie w Łodzi) i taniej jeśli fan club byl położony dalej od Łodzi. Są vipy po 250 pln,które schodzą bardzo dobrze. Są tez super vip po 1910 czy 2500 pln (takich zeszło 25 sztuk ogolnie). Średnią cene karnetu ciężko ustalić. Np na rodzinny kosztuje 130pln+ 10pln za dziecko. Nie wiadomo ile tez zeszlo ulgowych. Teraz pod zegar można kupić za 135 pln i mysle ze taka srednia cena karnetu będzie przybliżona.
ban82

Post autor: ban82 »

Czy kibice gości będą wpuszczani od pierwszego meczu??
DK08

Post autor: DK08 »

Nie wiem o co się obecnie kłócicie, ale z tego co widzę o karnety. Tak więc podsumujmy, chociaż byście kupili 30 koła karnetów, to wam nie odrobi straconej najważniejszej flagi chuliganów awanturnicy na rzecz jedynego Łódzkiego Klubu Sportowego.
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

DK08 pisze:Nie wiem o co się obecnie kłócicie, ale z tego co widzę o karnety. Tak więc podsumujmy, chociaż byście kupili 30 koła karnetów, to wam nie odrobi straconej najważniejszej flagi chuliganów awanturnicy na rzecz jedynego Łódzkiego Klubu Sportowego.
Masz rację My sobie z tego zdajemy sprawę i ból po flagach jest ale jeśli chodzi o karnety i nowy stadion mamy powody do zadowolenia. Czasu się nie cofnie, strata boli ale trzeba patrzeć już do przodu.
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

ban82 pisze:Czy kibice gości będą wpuszczani od pierwszego meczu??
tak, ale czy przyjadą to juz inna sprawa :-)
Master1

Żeby nie było, u nas tez są odpaly, ale to co wyprawiali goście i ich panienki ze smierdzacej części miasta ,to często była zenada
nowak.tomek

Post autor: nowak.tomek »

Pytanie do kogoś Z ŁKS
Macie jedna trybune warta tyle co caly stadion Widzewa ktory ma miec 18 tysiecy pojemnosc.
Wiem ze dobuduja wam reszta trybun,ale pytanko jest jaka pojemnosc ma miec caly stadion ŁKS.
nowak.tomek

Post autor: nowak.tomek »

jesli dobrze znalazlem to ma miec 16500,nie sadzicie ze to troche malo jak za stadion ktory ma byc drozszy niz ten na widzewie,czyli pewnie wykonany bedzie ladniej w srodku itp?
uwazam ze przydalby sie stadion w lodzi na wieksza pojemnosc sadzilem ze wasz taki bedzie
chojenki

Post autor: chojenki »

Radicaal pisze:Taką straconą pozycję na mieście mamy,że ŁKS stoi na większości bramek na mieście,a Wy?Z latarką szukać....
A piątki z ziomkami, byłymi i obecnymi psami, którzy z wami stają, dalej przybijacie? Czy może teraz każdy ma swoją sale?
hWŁ

Post autor: hWŁ »

Przytoczyłem tylko 4 przykłady. Zresztą te akcje co wymieniłeś to były początki 2000 roku, chyba do 2002 lub 2003? Później jak powstało YH i następnie Widzew zaczął działać z Ruchem, to przewaga była po naszej stronie. Atakowaliśmy was częściej i większość do przodu. I właśnie o tym okresie czasu pisałem. Oczywiście potrafiliście się odgryźć i mieliście też wygrane na swoim koncie. A jakby wspominać wszystkie akcje, to by trzeba było się cofnąć sporo lat dalej ;)

A gimnazja na szczęście mnie ominęły.
W s i d z e W

Jesli Widzewiacy nadal cofacie sie wstecz, to może powiecie coś o awanturze w Parku 3 Maja ??
Najwieksza w historii umawiana awantura zainteresowanych grup w Łodzi , która rozgrała się na waszym terenie i dostaliscie tam jak wiadomo potęzny w******* przy wszystkich podejsciach .

Wtedy wg tego co piszecie rządziliscie Łodzią ? A moze wg was wlasnie tam skonczyły sie wasze rządy ... chyba ze po tej awanturze dopiero się zaczęło to wasze ''władanie" - które trwa do dzis heheh :-D ???
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Zaraz Ci odpowiedzą,że ŁKS sprzętu używał i dlatego największy Widzew wśród Widzewów przegrał.No bo jak Widzew w ogóle może przegrać,a już w ogóle z ŁKSem.Tak to wytłumaczą,żeby racja była po Ich stronie,tak jak tłumaczyli,jakim to cudem ŁKS stoi na większości bramek w mieście...szkoda czasu.Ten temat jet farsą i należy go zamknąć...co nigdy nie nastąpi...
serce miasta

Post autor: serce miasta »

akurat w okresie kiedy byl Park 3 Maja to Lks byl lepszy chuligansko co nie zmienia faktu ze na umowiona awanture bez sprzetu przyszliscie ze sprzetem I go urzywaliscie,a to ze Widzew dostal tam potezny w******* przy kazdym podejsciu to bajka ktora jak widze powtarzacie z pokolenia na pokolenie,wygraliscie ale zadnego pogrom tam nie bylo.
Cyklon

Post autor: Cyklon »

A to nadajnik skroił flagi? Już nie masz się do czego przyjebać. Wiem, że zima ale może warto wyjść na dwor czasem? Nie kieruje tego tylko do Ciebie ale do obu stron.
grubyw

Post autor: grubyw »

Oni nie spierdalali tylko na bramkę się im spieszylo a że slizgo i morda przypadkiem zarysowana takie uroki zimy
ODPOWIEDZ