Województwo Pomorskie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
obserwator z uefa
Re: Województwo Pomorskie
Po co Wy się wdajecie z nim w ogóle w polemikę, on pewnie nawet nie wiedział, że było wtargnięcie do kibice razem :) pewnie dowiedział się od Was
Cześć. Mam pytanie odnośnie Lęborka a mianowicie, był tam kiedykolwiek fc Lechii lub Arki ? Pytam ponieważ odległość nie jest jakoś wybitnie duża w porównaniu do Chojnic ( Lechia) oraz Kościerzyny ( Arka, Lechia) ?
-
Bocian Latający
wiem, że kiedyś było fc Lechii w Lęborku ale nie mam pojęcia jak teraz to wyglądaEgon1983 pisze:Cześć. Mam pytanie odnośnie Lęborka a mianowicie, był tam kiedykolwiek fc Lechii lub Arki ? Pytam ponieważ odległość nie jest jakoś wybitnie duża w porównaniu do Chojnic ( Lechia) oraz Kościerzyny ( Arka, Lechia) ?
-
migiczne_wrota
Odległość jest porównywalna. Do Kościerzyny jest najbliżej. Potem do Lęborka, a najdalej do Chojnic.Egon1983 pisze:Cześć. Mam pytanie odnośnie Lęborka a mianowicie, był tam kiedykolwiek fc Lechii lub Arki ? Pytam ponieważ odległość nie jest jakoś wybitnie duża w porównaniu do Chojnic ( Lechia) oraz Kościerzyny ( Arka, Lechia) ?
Solidna odpowiedz ...he he hemigiczne_wrota pisze:Odległość jest porównywalna. Do Kościerzyny jest najbliżej. Potem do Lęborka, a najdalej do Chojnic.Egon1983 pisze:Cześć. Mam pytanie odnośnie Lęborka a mianowicie, był tam kiedykolwiek fc Lechii lub Arki ? Pytam ponieważ odległość nie jest jakoś wybitnie duża w porównaniu do Chojnic ( Lechia) oraz Kościerzyny ( Arka, Lechia) ?
-
migiczne_wrota
W Lęborku jest FC, ale nie jest on liczny.marrrek pisze:Solidna odpowiedz ...he he hemigiczne_wrota pisze:Odległość jest porównywalna. Do Kościerzyny jest najbliżej. Potem do Lęborka, a najdalej do Chojnic.Egon1983 pisze:Cześć. Mam pytanie odnośnie Lęborka a mianowicie, był tam kiedykolwiek fc Lechii lub Arki ? Pytam ponieważ odległość nie jest jakoś wybitnie duża w porównaniu do Chojnic ( Lechia) oraz Kościerzyny ( Arka, Lechia) ?
-
NiebieskaHemoglobina
Znam kilkanascie osób jeżdzących na Arke z Lęborka. Nie ma tam oficjalnego FC ale jezdza pojedyncze glowy.
-
Bocian Latający
"Ze względu na sytuacje która wynikła w ostatnim czasie, podjęliśmy decyzje o zawieszeniu działalności kibicowskiej na czas nie określony."
jaka jest przyczyna zawieszenia działalności?
jaka jest przyczyna zawieszenia działalności?
Czy Kartuzy sa tak samo podzielone jak Tczew? Kiedys Cartusia miala jakis uklad z Baltykiem a teraz?
-
PrimoVictoria
Co do Twojego pytania nie ma tam takiego podziału jak w Tczewie. Arka z Kartuz w zdecydowanej mniejszości mają spory regres nie uświadczysz żadnych barw Arki na mieście... na ulicach dominuje Cartusia i FC Lechii. Dodatkowo fajnie by było jakby ktoś z zainteresowanych ekip mógł opisać OBECNE relacje na linii:kmwtwpdk pisze:Czy Kartuzy sa tak samo podzielone jak Tczew? Kiedys Cartusia miala jakis uklad z Baltykiem a teraz?
Kartuska Lechia - Cartusia - Bytovia - Czarni Słupsk (o ile wiem jakiś czas temu Cartusia, Bytovia i Czarni razem byli na sektorze).
-
schwere krawalle
Cartusia na wzajem się posprzedawała jeden z dowodzących poszedł siedzieć i teraz nie ma chętnych, którzy chcieliby coś działać na Cartusii, reszta przerzuciła się na Lechie i tam obecne jeżdżą

nikt kto sie rozjebał i sa na niego kwity,na Lechie nie jezdzi.
Napewno jeżdżą i niepierdol ...whois pisze:nikt kto sie rozjebał i sa na niego kwity,na Lechie nie jezdzi.
Na pewno, to jeżdżą najwięksi konfidenci w regionie czyli wasz fc Człuchów...TAG1983 pisze:Napewno jeżdżą i niepierdol ...whois pisze:nikt kto sie rozjebał i sa na niego kwity,na Lechie nie jezdzi.
-
gorylwemgle
Kartuzy podobnie jak Chojnice, chętnie rozmawiają przyciśnięci do muru
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spolecze ... upska-foto
Popytajcie Polaków - studentów ze Słupska, który to ten kibic(e) Karpat jest....
Popytajcie Polaków - studentów ze Słupska, który to ten kibic(e) Karpat jest....
-
gorylwemgle
Odwołuje się do znanej sytuacji w której kierowca pewnego auta wskazał 4 towarzyszy wspólnej wyprawy która swój fatalny finał miała w sądzie a ktoś poszedł na sanki przez rozwiązłość kierowcy auta którego tablice rozpoczęły felerne zakończenie łowów. Nie wycieram sobie gęby a jedynie stwierdzam fakty, które Cię krępują i wcale mnie to nie dziwi.Intoksynator pisze:Chojnicami szczawiu to ty sobie gęby nie wycieraj .gorylwemgle pisze:Kartuzy podobnie jak Chojnice, chętnie rozmawiają przyciśnięci do muru
-
Intoksynator
Że co ? buhehe sf. szczurka , papiery poproszę na priv z akcji widmo:). Jeszcze raz napiszę nie wycieraj sobie gęby Chojnicami szczawiu.gorylwemgle pisze:Odwołuje się do znanej sytuacji w której kierowca pewnego auta wskazał 4 towarzyszy wspólnej wyprawy która swój fatalny finał miała w sądzie a ktoś poszedł na sanki przez rozwiązłość kierowcy auta którego tablice rozpoczęły felerne zakończenie łowów. Nie wycieram sobie gęby a jedynie stwierdzam fakty, które Cię krępują i wcale mnie to nie dziwi.Intoksynator pisze:Chojnicami szczawiu to ty sobie gęby nie wycieraj .gorylwemgle pisze:Kartuzy podobnie jak Chojnice, chętnie rozmawiają przyciśnięci do muru
-
Intoksynator
"Przesiąkasz każdą stronę ,wyloguj się do życia,wyjdź na ulicę" :) dobra, udało ci się strollowałeś mnie :). goryl we mgle :)))
-
werwolff88
Pytanie do kibiców Arki - w którym roku została wybudowana trybuna na słynnej górce? Na pewno nie było to w momencie wybudowania stadionu, najprawdopodobniej po wojnie, może ktoś jest bardziej szczegółowo zorientowany? Z góry dzięki za odpowiedź.
Te dziary to juz stary temat, bez sensu ta gimbi-paintowa rozkminka.
Niemniej, zabawne byloby tlumaczenie ktoremus z zaproszonych gosci "takie dziary sie kiedys w Polsce robilo".
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... uCZpkCiF_g
Niemniej, zabawne byloby tlumaczenie ktoremus z zaproszonych gosci "takie dziary sie kiedys w Polsce robilo".
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... uCZpkCiF_g
Panowie posiada ktoś może wywiad ze "Śledziem", który ukazał się w gównie wybiórczym bodajże w 2002r.? Jakieś skany, linki? Cokolwiek co da się przeczytać. Tak żeby nie nabijać im kasy.
[img]htsk4 pisze: J..ć Adamowicza i tyle w temacie.
https://lechia.net/images/podstrony/fla ... wicz_3.jpg
[/img]
Flaga z Hessem, czapki z SS, Zolnierze Wykleci ;)
-
Pająk Spajder
Gość dalej ma dziare GTS czy zamazał? :)
Co do swasty zgoda, Ci którzy nie żyli w latach 90-tych nie mają pojęcia jak było i tego nie zrozumieją.
Co do swasty zgoda, Ci którzy nie żyli w latach 90-tych nie mają pojęcia jak było i tego nie zrozumieją.
-
walka__o_przetrwanie
Za to wy w ramach kontrastu, koszulka z che fujarą http://i47.tinypic.com/2h3quit.jpg, murzyni na trybunach https://zapodaj.net/d7e7fb67d43a4.jpg.htmltetteh pisze:htsk4 pisze: J..ć Adamowicza i tyle w temacie.
Flaga z Hessem, czapki z SS, Zolnierze Wykleci ;)
-
plemplem81
Czy ekipa Jantaru Ustka działa jeszcze czasami? Czy w latach gdy istnieli to zaliczali wyjazdy? W necie jest raptem kilka zdjęć kibiców Jantaru - jest gdzieś opcja znalezienia większej liczby fot? Jakiś profil, stronka, cokolwiek?
Czy działają teraz (Jantar) nie wiem. Kiedyś działali na pewno, łomot jaki dostał Gryf Słupsk w Ustce (od całej mieściny, nie że sami "kibole" ich lali) odbił się głośnym echem swego czasu w Polsce. Sympatie zawsze kierowali w stronę Czarnych, czasami gdzieś pojechali. Z 10 (?) lat temu była mini koalicja Czarni-Jantar-Bytovia. Z chwilą wymarcia kibiców Czarnych chyba i o nich słuch zaginął. Ktoś tam z Ustki jeździł też na Gryfa.
Jeżeli można mówić o wymarciu ekipy która ma młodych i regularnie pokazuje się na Lechii.Michalek pisze:Czy działają teraz (Jantar) nie wiem. Kiedyś działali na pewno, łomot jaki dostał Gryf Słupsk w Ustce (od całej mieściny, nie że sami "kibole" ich lali) odbił się głośnym echem swego czasu w Polsce. Sympatie zawsze kierowali w stronę Czarnych, czasami gdzieś pojechali. Z 10 (?) lat temu była mini koalicja Czarni-Jantar-Bytovia. Z chwilą wymarcia kibiców Czarnych chyba i o nich słuch zaginął. Ktoś tam z Ustki jeździł też na Gryfa.
-
CZARNISLUPSK1945
Ekipa Czarnych Słupsk nie umarła i to nie których boli w tym wielu mieszkańców Słupska. Chodzi mi o ekipę, która jeździ na Lechię, ponieważ piknikowo-ultrasowo-koszykowa ekipa Czarnych Słupsk na mieście ma sie dobrze jeśli chodzi o ilość na pewno góruje nad Gryfem, ale ilość nie oznacza jakość
MZKS CZARNI 1945 SŁUPSK
MZKS CZARNI 1945 SŁUPSK
Ale mieliscie przecież swoją piłkarska drużynę Czarnych w jakiejś B czy A klasie, już Wam zapał do tego minął? Druga kwestia która mnie ciekawi to jasność w temacie obecnych relacji Czarnych z Gryfem, pozdrawiam
-
Tricolores
na linii Gryf - Czarni jest układnisc pisze:Ale mieliscie przecież swoją piłkarska drużynę Czarnych w jakiejś B czy A klasie, już Wam zapał do tego minął? Druga kwestia która mnie ciekawi to jasność w temacie obecnych relacji Czarnych z Gryfem, pozdrawiam
łomot? cały ten twój post to jedna wielka bzduraMichalek pisze:Czy działają teraz (Jantar) nie wiem. Kiedyś działali na pewno, łomot jaki dostał Gryf Słupsk w Ustce (od całej mieściny, nie że sami "kibole" ich lali) odbił się głośnym echem swego czasu w Polsce. Sympatie zawsze kierowali w stronę Czarnych, czasami gdzieś pojechali. Z 10 (?) lat temu była mini koalicja Czarni-Jantar-Bytovia. Z chwilą wymarcia kibiców Czarnych chyba i o nich słuch zaginął. Ktoś tam z Ustki jeździł też na Gryfa.
Wtedy nie było internetu a niestety nie mam dostępu do starych wydań Głosu Pomorza. Więc Ci tego nie udowodnię, choć mam prawo podejrzewać, że jakbyś spytał starszych kibiców Gryfa to zdaliby Ci relację z tego meczu. Najpierw przegoniliście miejscową publikę, potem zebrało się całe miasteczko, łącznie z miejscowymi cwaniakami i oklepało Was. Część od Was uciekała na drzewa. Nigdy nie wypieraliście się tego ani w zinach, ani na żywo, ale z czasem historię pisze się na nowo..
Z tamtych czasów pamiętam także jak z dużymi sukcesami podbijaliście Człuchów i Bytów oraz mocno jednostronną (na waszą korzyść) wojenkę z Pogonią Lębork.
Z tamtych czasów pamiętam także jak z dużymi sukcesami podbijaliście Człuchów i Bytów oraz mocno jednostronną (na waszą korzyść) wojenkę z Pogonią Lębork.
-
Tricolores
chłopie, ja byłem na tym meczu, to mi tu nie zamydlaj doniesieniami prasowymi, była wielka awantura, bitwa taka, że dzisiejsza młodzież robiła by ze strachu pod siebie, Czarni byli w tedy podzieleni, część z nami, część z Ustką, podczas ostatniego starcia częsć się zerwała, ale nikt nas nie oklepał, nie zwycięzył, ostateczna bitwa rozegrała się na murawie, uczestniczyli w niej nawet piłkarze, koniec końców wszyscy wrócili na trybunyMichalek pisze:Wtedy nie było internetu a niestety nie mam dostępu do starych wydań Głosu Pomorza. Więc Ci tego nie udowodnię, choć mam prawo podejrzewać, że jakbyś spytał starszych kibiców Gryfa to zdaliby Ci relację z tego meczu. Najpierw przegoniliście miejscową publikę, potem zebrało się całe miasteczko, łącznie z miejscowymi cwaniakami i oklepało Was. Część od Was uciekała na drzewa. Nigdy nie wypieraliście się tego ani w zinach, ani na żywo, ale z czasem historię pisze się na nowo..
Nie wiedziałem w sumie gdzie o to zapytać więc pytam tu. Czy są W CAŁYM pomorskim (zachodniopomorskim też) jakieś konkretniejsze ekipy nie będące FC kogoś z dominującej 3 - Pogoń, Lechia, Arka? Słyszałem tylko 5 przez 10 tyle, że Kotwica ma bardzo wielu wspólnych kibiców z Pogonią, Gryf Wejherowo w większości trzyma się blisko z Arką a Czarni Słupsk z Lechią.
No więc, są jeszcze jakieś znaczące ekipy znad morza, będące same w sobie ok, a nie będące drugoplanowym wsparciem "giganta"?
No więc, są jeszcze jakieś znaczące ekipy znad morza, będące same w sobie ok, a nie będące drugoplanowym wsparciem "giganta"?
-
Leon_88_OR
Swojego czasu koalicja Orkan Rumia Gryf Kaszubia odbite od Arki dzialaly na wlasna reke ,teraz chyba wszystko wrocilo do zoltoniebieskiej rodziny podobnie jak Kotwa pod skrzydla garnatowo bordowych ze Szczecina. Gryf Slupsk to zgoda Lechii Gwardia zgoda Arki Pogon FC Zetki wiec w sumie same konwenanse. BlekitniI i Pogon Barlinek cos na swoje konto robili ale to nie zbyt powaznie. Stanowisko Floty najlepiej niech oni sami wypowiedza. Baltyk po rozpadzie koalicji Kolobrzesko Leborskiej cos tam jeszcze jezdzi.
Jezeli ktos ma inne nowsze informacje to prosze poprawic. pozdro
Jezeli ktos ma inne nowsze informacje to prosze poprawic. pozdro
Trochę czasu zostało , ale czy Arka wybiera się do Szczecina 8.04 czy jakiś zakaz ?
zakazBzyku45 pisze:Trochę czasu zostało , ale czy Arka wybiera się do Szczecina 8.04 czy jakiś zakaz ?
-
Jaśnie Pan
Kiedyś chyba Pomezania Malbork skroiła flagę jakaś Orkanowi w barwach Arki jak się nie mylę.
Gdzieś nawet fotki widziałem.
A w Malborku coś się dzieje ciekawego pod względem kibicowskim prócz tego że jeżdżą na Lechię?
Robią jakieś akcję?
Chciałbym żeby ktoś z kumatych z Malborka się wypowiedział
Gdzieś nawet fotki widziałem.
A w Malborku coś się dzieje ciekawego pod względem kibicowskim prócz tego że jeżdżą na Lechię?
Robią jakieś akcję?
Chciałbym żeby ktoś z kumatych z Malborka się wypowiedział
-
patriota85
To była flaga Orląt Reda "MKS" w barwach klubu.Jaśnie Pan pisze:Kiedyś chyba Pomezania Malbork skroiła flagę jakaś Orkanowi w barwach Arki jak się nie mylę.