Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Dex Dexter
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Fanatyczka 88 ,Niebieska99 jakie konto jeszcze jeszcze dziś powstanie?
-
Niebieska99
Hehe nie wiadomo. Nigdy nic nie wiadomo ;)Dex Dexter pisze:Fanatyczka 88 ,Niebieska99 jakie konto jeszcze jeszcze dziś powstanie?
-
vendetta2016
No ale postrzelales rakiet kami to znaczy ze rządzicie na rudzie
Koleżanko, my zamiast paczek dzieciom, wolimy kupować rakiety by Wam ten Ruch z głowy wybić :)
-
bezfarmazonu
Obojętnie, czy byly tam dziewczyny , czy nie to ta akcja pokazuje tylko kto jest prekursorem całej aktualnej sytuacji na Górnym Śląsku
-
Fanatyczka88
To nie pierwszy raz gdy szczewa zakłócają akcje charytatywne,a później sie tym chwalą jak by mieli zostac nagordzeni orderem,za to swoje super sprawowanie ! Żal dupe sciska bo sami nie potrafia nic zdziałać wiec innym tez nie chcą na to pozwolic tylko myślac w ten sposób sa bledzie bo akcja tak czy siak doszła do skutku :)bezfarmazonu pisze:Obojętnie, czy byly tam dziewczyny , czy nie to ta akcja pokazuje tylko kto jest prekursorem całej aktualnej sytuacji na Górnym Śląsku
Mocne słowa jak na kogoś kto sugeruje że Kopernik był filozofem:Fanatyczka88 pisze: Wróc na zajęcia z języka polskiego i podszkol się w czytaniu ze zrozumieniem
Zakres wiedzy o Koperniku jest przerabiany w podstawówce. I mniej więcej na tym poziomie są twoje posty.Fanatyczka88 pisze: i nie filozofuj już tak bo na Kopernika to się nie nadajesz !!
Dobrze wszyscy wiemy,że na tym forum nie pisze się wszystkiego. Więc nie siej ziarna propagandy.bezfarmazonu pisze:Obojętnie, czy byly tam dziewczyny , czy nie to ta akcja pokazuje tylko kto jest prekursorem całej aktualnej sytuacji na Górnym Śląsku
Jasna pała wszędzie ruch wcześniej teraz potem tu dookoła ku*** zobaczę na ogródek czy was tam nie ma![/quote]S.G. pisze: Jeśli chodzi o sołectwa Mikołowa to Cię poprawię ,jestem kibicem Ruchu co nie ukrywam na Ruch jeżdżę ponad 30 lat i to co piszesz trochę wyprostuję,w każdym mieście są jednostki które kibicują różnym klubom to normalne w sołectwach wygląda to obecnie tak :
*Mokre-obecnie Ruch, od zawsze sporo kibiców Ruchu, jednostki Górnika niewidoczne,nie aktywne.
*Śmiłowice- są kibice Ruchu, kibice Górnika pewnie są ale nie widoczni i nie aktywni .
*Bujaków- dawniej starsza ekipa również jeździła na Ruch,młodsze pokolenia to przede wszystkim Ruch, dawniej kibice Górnika byli obecni,paru jeździło na Górnik,obecnie niewidoczni,nie aktywni.
*Paniowy- dawniej stała ekipa jeździła na Ruch,obecnie również paru ze starej ekipy jeździ i młode pokolenie obecni u siebie na meczach i na wyjazdach, widoczni na dzielnicy i aktywni, chyba najbardziej aktywna filia FC Mikołów, dawniej kibice Górnika obecni w sile 2 -3 którzy jeździli na mecze,obecnie jednostki 3 kibiców Górnika którzy jeżdżą na mecze, nie widoczni.
*Borowa Wieś- dawniej kibice Ruchu jeździli na mecze,obecnie paru również jest tam obecnych,kibice Górnika dawniej byli obecni na równi z kibicami Ruchu, obecnie większość Górnika (ze względu na to że przyprowadziło się wiele osób z Rudy Śl.i Zabrza po wybudowaniu autostrady), stała ekipa obecna na meczach u siebie i na wyjazdach, większość młode pokolenie, aktywni w sołectwie poza nie widoczni.
Kolego S.G. skoro dyskutujemy o Mikołowie to rzeczą wiadomą jest że jest/był/będzie tutaj obecny Ruch w tym mieście i dzielnicach.
-
NRSL-Gang'1920
ekipa podwyższonego ryzyka haha
-
wypityjanusz
fanatyczka, niebieska i inne niebieskie pedryle - Goebbels się chowa...
Też piszę obiektywnie,w końcu mieszkam w rejonie to się trochę orientuję.Tomasz Serafiński pisze:S.G. Twój komentarz ani nie potrzebny, ani inteligentny..S.G. pisze:Jasna pała wszędzie ruch wcześniej teraz potem tu dookoła ku*** zobaczę na ogródek czy was tam nie ma!Markos7 pisze: Kolego Ty chyba wszystko co wiesz to z opowiadań kolegów z Górnika i internetu.
Jeśli chodzi o sołectwa Mikołowa to Cię poprawię ,jestem kibicem Ruchu co nie ukrywam na Ruch jeżdżę ponad 30 lat i to co piszesz trochę wyprostuję,w każdym mieście są jednostki które kibicują różnym klubom to normalne w sołectwach wygląda to obecnie tak :
*Mokre-obecnie Ruch, od zawsze sporo kibiców Ruchu, jednostki Górnika niewidoczne,nie aktywne.
*Śmiłowice- są kibice Ruchu, kibice Górnika pewnie są ale nie widoczni i nie aktywni .
*Bujaków- dawniej starsza ekipa również jeździła na Ruch,młodsze pokolenia to przede wszystkim Ruch, dawniej kibice Górnika byli obecni,paru jeździło na Górnik,obecnie niewidoczni,nie aktywni.
*Paniowy- dawniej stała ekipa jeździła na Ruch,obecnie również paru ze starej ekipy jeździ i młode pokolenie obecni u siebie na meczach i na wyjazdach, widoczni na dzielnicy i aktywni, chyba najbardziej aktywna filia FC Mikołów, dawniej kibice Górnika obecni w sile 2 -3 którzy jeździli na mecze,obecnie jednostki 3 kibiców Górnika którzy jeżdżą na mecze, nie widoczni.
*Borowa Wieś- dawniej kibice Ruchu jeździli na mecze,obecnie paru również jest tam obecnych,kibice Górnika dawniej byli obecni na równi z kibicami Ruchu, obecnie większość Górnika (ze względu na to że przyprowadziło się wiele osób z Rudy Śl.i Zabrza po wybudowaniu autostrady), stała ekipa obecna na meczach u siebie i na wyjazdach, większość młode pokolenie, aktywni w sołectwie poza nie widoczni.
Markos, widze że co do Mikołowa i Mokrego sie najbardziej zgadzamy. Widze ile na tym forum napinki, dlatego staram sie pisać jak najbardziej obiektywnie:)
W Śmiłowicach ogólnie jest spokojnie, z Ruchu wiem o 3-5 osobach które są widziane na Cichej.. Na Górnik jeżdżą z 3 osoby? nie wiem ilu ich jest ale na pewno są, dlatego pisze że Ruchu chyba więcej. Pare lat temu, chyba przy okazji meczu AKSu Mikołów z Strażakiem Mikołów na Śmiłowicach dowalili sie do barw Ruchu. Doszło do małego sparingu 2vs2, zwycięstwo Ruchu.
Jak pisałem o Bujakowie, opierałem sie o to co mowił kolega z tej miejscowości, że starsi koledzy za Górnikiem a młodsze roczniki coraz częściej Ruch. Więc myślałem że kibice 30lat+ też za Górnikiem, nie wiedziałem że kiedyś jezdzili na Cichą, znowu sie dowiaduje czegoś nowego:P
Że Ruch na Paniowach jest aktywny wiem, między innymi widać to po tym grafie o którym pisałem, ale z Paniow od zawsze więcej jezdziło na Górnik.. Tu sie z Tobą nie zgodze, Ci młodzi +/- 20 lat to duża przewaga Górnika, inna sprawa to ich aktywność, bo jak ktoś głowe wychyli za bardzo ludzie z Mikołowa od razu ją biją. Dlatego siedzą cicho. Umiesz określić w jakim okresie mieliby jezdzić Ci z "stałej ekipy"?
Przy Borowej Wsi też sie nie zgodze, nigdy nie było mowy o pół na pół. Wiem że jakoś po 2000 roku pare osób na Ruch jezdziło, ale na Borze wtedy z Górnika weszła nowa generacja ludzi którzy ćwiczyli i dbali o te podwórko. Obecnie znowu wymiana pokolenia, temu obecnemu dużo brakuje do poprzedniego.
Śmiłowice raczej spokojna dzielnica, chyba się z Tobą zgodzę jeśli chodzi i kibiców.
Jeśli chodzi o Paniowy to widzę że się nie zgadzamy...,dawniej(ok 1989-1995) nie zaprzeczam że byli i jeździli na mecze kibice Górnika nawet 5-7 osób na ważniejsze mecze,kibice Ruchu w tym okresie również mieli taką ekipę jeżdżąc z ekipą z Mikołowa pociągami na Cichą,ogólnie wszyscy się na dzielnicy znali więc było inaczej niż teraz. Zawsze możesz to zweryfikować u kibiców 35+ którzy jeździli czy to na Ruch czy Górnik(jeśli znasz takich).
Tak czy inaczej od zawsze bardziej widoczni i aktywni na tej dzielnicy są kibice Ruchu i tak też zostanie Niebieską Dzielnicą.Stała ekipa to z tego co wiem to aktywnie jeździła już w latach 80-tych,jeszcze przed spadkiem Ruchu do 2 ligi,więc od dawna kibice Ruchu tutaj są.
Jeśli chodzi o aktywność młodych kibiców Górnika to nie sądzisz chyba by na Niebieskim Mikołowie kibice Ruchu pozwolili by być aktywnym kibicom Górnika, by mogli chodzić w czapkach czy koszulkach ?! Nikt nikomu nie zabrania kibicować innym drużynom,ale zasady jakieś muszą być... Młode pokolenie kibiców Ruchu też jest tu obecne i spokojnie panuje nad wszystkim.
Jeśli chodzi o Borową Wieś to dawniej czyli lata 89-97 było porównywalnie kibicowsko Ruch Górnik,wtedy bez napinek bo wszyscy się znali chodzili razem do szkół. Ta nowa generacja jak mówisz na Borze to osoby które przyprowadziły się z m.in. z rejonów gdzie budowano autostradę a że akurat było wśród nich więcej kibiców Górnika stąd ta większość obecnie w tej dzielnicy.
nie wiem co wy tam robiliście ale my przyjechaliśmy zrobić dzieciakom pokaz fajerwerek na naszym terenie.
Dzieci dostają prezenty, Ruch zalicza plecy jak dla mnie wszystko jest ok.
z innej beczki, jak wygląda sytuacja w Nakle Śląskim ? Byłem przejazdem i dużo grafów związanych z Ruchem, a w okół Nakła duże FC Górnika, jak to wygląda na tle codziennym ?
Nakło 100% Ruch jak i Gmina Świerklaniec, przynajmniej nic nie wiadomo o jakiejś innej zorganizowanej ekipe. Od czasu do czasu wjazd 'kolegów" za miedzy i vice versa.pijok111 pisze:z innej beczki, jak wygląda sytuacja w Nakle Śląskim ? Byłem przejazdem i dużo grafów związanych z Ruchem, a w okół Nakła duże FC Górnika, jak to wygląda na tle codziennym ?
Sebastian75 - teraz to Cie ponioslo . Znam osoby z wyzszym wyksztalcenie , ktorym bym chomika nie zostawil oraz po zawodowce ktorych system wartosci jest nieosiagalny dla wiekszosci tu lansujacych sie
ale moge sie mylic , wiec przychylam sie do wniosku ( ku*** sam w to nie wierze !!!) za Ruchem : prosze o WIARYGODNE poparcie tezy
ale moge sie mylic , wiec przychylam sie do wniosku ( ku*** sam w to nie wierze !!!) za Ruchem : prosze o WIARYGODNE poparcie tezy
-
Tomasz Serafiński
Jeśli chodzi o Paniowy to widzę że się nie zgadzamy...,dawniej(ok 1989-1995) nie zaprzeczam że byli i jeździli na mecze kibice Górnika nawet 5-7 osób na ważniejsze mecze,kibice Ruchu w tym okresie również mieli taką ekipę jeżdżąc z ekipą z Mikołowa pociągami na Cichą,ogólnie wszyscy się na dzielnicy znali więc było inaczej niż teraz. Zawsze możesz to zweryfikować u kibiców 35+ którzy jeździli czy to na Ruch czy Górnik(jeśli znasz takich).
Tak czy inaczej od zawsze bardziej widoczni i aktywni na tej dzielnicy są kibice Ruchu i tak też zostanie Niebieską Dzielnicą.Stała ekipa to z tego co wiem to aktywnie jeździła już w latach 80-tych,jeszcze przed spadkiem Ruchu do 2 ligi,więc od dawna kibice Ruchu tutaj są.
Jeśli chodzi o aktywność młodych kibiców Górnika to nie sądzisz chyba by na Niebieskim Mikołowie kibice Ruchu pozwolili by być aktywnym kibicom Górnika, by mogli chodzić w czapkach czy koszulkach ?! Nikt nikomu nie zabrania kibicować innym drużynom,ale zasady jakieś muszą być... Młode pokolenie kibiców Ruchu też jest tu obecne i spokojnie panuje nad wszystkim.
Jeśli chodzi o Borową Wieś to dawniej czyli lata 89-97 było porównywalnie kibicowsko Ruch Górnik,wtedy bez napinek bo wszyscy się znali chodzili razem do szkół. Ta nowa generacja jak mówisz na Borze to osoby które przyprowadziły się z m.in. z rejonów gdzie budowano autostradę a że akurat było wśród nich więcej kibiców Górnika stąd ta większość obecnie w tej dzielnicy.
Popytam kogo moge o te dwa sołectwa w których sie nie zgadzamy.
W tym tygodniu na Paniowach znowu odnowiono prace Ruchu. Mam wgląd tam na podstawówkei wiem że te roczniki koło 2003 i niżej to dzieci za Górnikiem, zobaczymy co z tego wyrośnie.
W tym tygodniu na Paniowach znowu odnowiono prace Ruchu. Mam wgląd tam na podstawówkei wiem że te roczniki koło 2003 i niżej to dzieci za Górnikiem, zobaczymy co z tego wyrośnie.
Nie mogłem już patrzeć na te twoje wypociny , krótko i na temat Śmiłowice kibiców aktywnie jeżdżących na mecze Górnika jest dwa razy więcej niż kibiców Ruchu tylko się nie afiszują nie są to żadni chuligani chcą mieć spokój , Paniowy różnie to tam bywa dużo bardziej aktywni kibice Ruchu , co do Borowej Wsi to może w latach 90 było to tu pomieszane ale od 16 lat panuje tutaj nie podzielnie Górnik kibiców Ruchu można policzyć na palcach jednej reki i nie zmieniły i nie zmienią tego żadne wjazdy pachnących inaczej czy ciągłe bazgranie po murach zawsze była i jest to dzielniCA KSG . A co do bredni o przeprowadzkach ludzi z Zabrza lub ludzi z Rudy związanych z Górnikiem to czysty farmazon . Bez odbioruTomasz Serafiński pisze:Jeśli chodzi o Paniowy to widzę że się nie zgadzamy...,dawniej(ok 1989-1995) nie zaprzeczam że byli i jeździli na mecze kibice Górnika nawet 5-7 osób na ważniejsze mecze,kibice Ruchu w tym okresie również mieli taką ekipę jeżdżąc z ekipą z Mikołowa pociągami na Cichą,ogólnie wszyscy się na dzielnicy znali więc było inaczej niż teraz. Zawsze możesz to zweryfikować u kibiców 35+ którzy jeździli czy to na Ruch czy Górnik(jeśli znasz takich).
-
Tomasz Serafiński
Chicony pisze:Nie mogłem już patrzeć na te twoje wypociny , krótko i na temat Śmiłowice kibiców aktywnie jeżdżących na mecze Górnika jest dwa razy więcej niż kibiców Ruchu tylko się nie afiszują nie są to żadni chuligani chcą mieć spokój , Paniowy różnie to tam bywa dużo bardziej aktywni kibice Ruchu , co do Borowej Wsi to może w latach 90 było to tu pomieszane ale od 16 lat panuje tutaj nie podzielnie Górnik kibiców Ruchu można policzyć na palcach jednej reki i nie zmieniły i nie zmienią tego żadne wjazdy pachnących inaczej czy ciągłe bazgranie po murach zawsze była i jest to dzielniCA KSG . A co do bredni o przeprowadzkach ludzi z Zabrza lub ludzi z Rudy związanych z Górnikiem to czysty farmazon . Bez odbioruTomasz Serafiński pisze:Jeśli chodzi o Paniowy to widzę że się nie zgadzamy...,dawniej(ok 1989-1995) nie zaprzeczam że byli i jeździli na mecze kibice Górnika nawet 5-7 osób na ważniejsze mecze,kibice Ruchu w tym okresie również mieli taką ekipę jeżdżąc z ekipą z Mikołowa pociągami na Cichą,ogólnie wszyscy się na dzielnicy znali więc było inaczej niż teraz. Zawsze możesz to zweryfikować u kibiców 35+ którzy jeździli czy to na Ruch czy Górnik(jeśli znasz takich).
Wypociny? Normalnie pisze.
Że w Śmiłowicach są żabole jest oczywiste, ale na pewno nie tyle. Zgodze sie z tym że są niewidoczni, nigdy nie widziałem nikogo w barwach Górnika, a barwy Ruchu sie czasem zdarzają.
Na Borowej ciągle obecny strach przez wjazdy, w zeszłym roku jeden pan przy wjezdzie mówił "j**** Górnik, j**** Torcide".. Inny powiedział że jest za Ruchem, a pare dni pózniej jechali na mecz Górnika.
-
doswiadczonyMMA
Chcą tą sprawę wyciszyć dlatego ich kibice mają zakaz pisania o tym na forum... Ruch za bardzo ostatnio stracił wizerunkowo, żeby do tego wszystkiego było głośno o ich współpracy z policją...
Mów pedale za siebie o ja z psami nietrzymie!!!!!!!!
A jak oni sie z tymi psami spotykali nikt ich nigdy niewidzial?czy spotykali sie tak jak masa w tajemnicyq
Ja nie jestem z Ruchu kolego. To co napisałem powyżej jest prawdą a jak sądzicie że jest inaczej to c**** wiecie co wasi decyzyjni wyrabiają.
nie mówię że jesteś bardziej miałem na myśli ogólną gadkę niż aluzję jakąś do Ciebie osobiściewhiskey pisze:Ja nie jestem z Ruchu kolego. To co napisałem powyżej jest prawdą a jak sądzicie że jest inaczej to c**** wiecie co wasi decyzyjni wyrabiają.
Zachowując wszelkie proporcje oczywiście to można to porównać do sytuacji Pruszków-slużby specjalne/policja. Niby kosa jak c*** a jak było to każdy wie
-
1.3.1.2. 100%
E,tam.Dajcie już spokój tym Niebieskim.To są tylko prywatne kontakty.
nie da sie ukryć że chorzowscy mają coraz mniej argumentów ...
Jaka Sytuacja panuje obecnie w Bytomiu .. (Miechowice) ? Czy sama Polonia Tam jest Czy ktos Jeszcze?
i czy Polonia Wkoncu Poradzila sobie z Kolezankami (RR)?
Jelenie dalej trzymają stery hahaha
Na pierwsze pytanie Ci odpowiem:sabiii pisze:Jaka Sytuacja panuje obecnie w Bytomiu .. (Miechowice) ? Czy sama Polonia Tam jest Czy ktos Jeszcze?
Miechowice to zdecydowanie Polonia Bytom, od gadżetów po grafy wiadomo kto rządzi na osiedlu. Na temat ich liczb się nie wypowiem bo nie znam.
Są także osoby co jeżdżą na Górnik Zabrze, jednakże kiedyś to było bardziej zorganizowane ( głównie okolice kopalni, do czasu gdy PB nie zajęła się tematem )
Na Miechowicach był jeszcze Ruch Radzionków ale jeden z kibiców się przerzucił na Polonię Bytom i został prezesem klubu tego klubu :)sabiii pisze:Jaka Sytuacja panuje obecnie w Bytomiu .. (Miechowice) ? Czy sama Polonia Tam jest Czy ktos Jeszcze?
Kobiety do nas chodzą na mecze, ale jest ich mało więc nie wiem czemu nas nazywasz "koleżankami" jak większość to faceci :)
-
WaldemarKKS
Rakow Częstochowa traci 4 flagi po turnieju u siebie.
to ten Ruch jeszcze działa? Bo tu pisali ze nie i tera nie wiem...
CBS im rozkminiło turniej Raków nie ma takich wtyk jak oni no i poszło... ku*** pali janki z psami lataja , na to nie odpowiedzą ale o flagach odrazu :) na komenda.slask.pl tez pewnie pisza ze udana akcja CBŚ FANS
Do takich jak ty nic nie dociera, bo Ruch jest twoim życiem. To przykre. Trochę więcej spokoju i będzie ok. Ekipa R dziś znów potwierdza swoją klasę. Bez odbioru
-
Blue Old Boy
Bardzo dobrze się stało. W okresie turniejowym po czymś takim większość ekip będzie miała oczy dookoła głowy.
Ruch ze wsparciem zgodowiczów i układowicza czy sam? Ogólnie dobra akcje i rozkmina Niebieskich, duży plus i mocny start w 2017. Ten rok zapowiada sie bardzo ciekawie.
Akcja Ruchu bez wsparcia zgod!