Stadiony, pamiątki, zwiedzanie itp

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Aldaris

Stadiony, pamiątki, zwiedzanie itp

Post autor: Aldaris » 03.08.2007, 16:36

Był już podobny temat na starym forum więc podbijam.

Jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o możliwość zwiedzania obiektów sportowych za granicą. Godziny otwarcia stadionu, ceny biletów lub czy jest poprostu możliwość wejścia za darmo :?:

To samo tyczy się stadionów w Polsce. Czy można je jakoś zwiedzić, nie przebywając na nich w trakcie meczów. Interesuje mnie również jakie są opcje zakupienia pamiątek klubów za granicą jak i w Polsce. Sklepy klubowe, budki przy stadionach, bazary itp. :?:

iparts.pl
BoldSnake

Post autor: BoldSnake » 03.08.2007, 20:11

Gdyby ktoś miał jakieś informacje odnośnie możliwości zwiedzania Stadio Olimpico, a także sklepików klubowych obu rzymskich klubów, byłbym wdzięczny za ich podanie.
Pzdr
Najstarsi Biało-Zieloni w Polsce

Torfiorz

Post autor: Torfiorz » 04.08.2007, 00:14

Na Stade de France jak się dobrze pokręcić dookoła tego obiektu to można wejść bez żadnego problemu do środka. Czy są jakieś oficjalne godziny zwiedzania i bilety - nie wiem, byłem tylko raz tam i to właśnie tak jak piszę kręcą się w okolicach obiektu udało mi się upatrzyć otwarte wejście.
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...

Aldaris

Post autor: Aldaris » 16.08.2007, 18:14

Jest ktoś zorientowany czy można zwiedzić stadion Parc des Princes (stadion PSG) w Paryżu :?:

defens

Post autor: defens » 16.08.2007, 20:23

Aldaris pisze:Jest ktoś zorientowany czy można zwiedzić stadion Parc des Princes (stadion PSG) w Paryżu :?:
ja bylem i niestety mialem przewielkiego pecha bo podobno w srody jest nieczynny do zwiedzania(jeden jedyny dzien) a tak to mozna wejsc,ja niestety nie wszedlem....tylko moglem dookola pochodzic,sklep klubowy "w stadionie" jest mega zajebisty:)wszystko tam dostaniesz PSG :) jesli chodzi o samo usytuowanie stadionu to jest w takiej "zwyklej" dzielnicy bloki dookola a pod stadionem autostrada :shock:
polecam robi wrazenie.

p.s co do stade de france slyszalem ze ponoc wejscie ejst platne....ale mowie "podobno" bo niebylem
LECH MOIM KLUBEM
POZNAN MOIM MIASTEM

Ga(L)a

Post autor: Ga(L)a » 16.08.2007, 20:38

Co do Stade de France byłem tam dosyc dawno wiec może cos sie zmieniło. Wstęp był płatny (ceny nie pamietam) W srodku małe muzem na temat samego stadionu, mała sala kinowa gdzie puszcany był filmik na temat budowy stadionu. Nastepnie przchodziło sie na trybune.

P.S. Wychodzimy ze stadionu a murzyn pilnujący porządku mówi do nas "Do widzenia" . Pewnie wielu Polaków odwiedza to miejsce.

BoldSnake

Post autor: BoldSnake » 16.08.2007, 20:45

Ponawiam pytanie - czy ktoś orientuje się gdzie w Rzymie znajdują się sklepiki klubowe Lazio i Romy? Podejrzewam, że gdzieś w okolicach Stadio Olimpico, ale chcę się upewnić. ;)
Najstarsi Biało-Zieloni w Polsce

p1910p

Post autor: p1910p » 17.08.2007, 12:29

W Pradze jest wielka ilość sklepów rozłożonych tak i po całej Pradze jak i w samym centrum Nowego Miasta (Bohemians).
Praga jest podzielona jak wiele miast na ponumerowane dzielnice.

W Pradze 2 (Nowe Miasto) na ulicy Myslikovej jest sklep Bohemians otwarty od poniedzilaku do piątku w godzinach od 10 do 18. Sklep polozony przy Wyspie Slowiańskiej.
[link]

Na Pradze 7 Są dwa sklepy pierwszy przy ulicy Veletrzni na rogu Stroinicka to sklep glownie hokejowy, drugi juz przy samym stadionie Sparty znajduje sie na ulicy Havanskiej to sklep ultras Praga a takze zwykly z streetwear. Obydwa sklepy Poniedzialek - Piatek godziny otwarcia 10 - 18.
Nr. 1 [link]
Nr. 2 [link]

Kolejny sklep znajduje sie w Pradze 10 na ulicy Vladivostockiej przy stadionie Slavii Pn-Pt 12-17. Posiada filie w innych dzielniach: Praha 9 przy Sazkiej Arenie i gdzieś w Praha 6 + wozy przed meczami

Co do odwiedzania stadionów nie wiem nic.
[link]

!.

Post autor: !. » 17.08.2007, 12:35

defens pisze:
Aldaris pisze:Jest ktoś zorientowany czy można zwiedzić stadion Parc des Princes (stadion PSG) w Paryżu :?:
ja bylem i niestety mialem przewielkiego pecha bo podobno w srody jest nieczynny do zwiedzania(jeden jedyny dzien) a tak to mozna wejsc,ja niestety nie wszedlem....tylko moglem dookola pochodzic,sklep klubowy "w stadionie" jest mega zajebisty:)wszystko tam dostaniesz PSG :) jesli chodzi o samo usytuowanie stadionu to jest w takiej "zwyklej" dzielnicy bloki dookola a pod stadionem autostrada :shock:
polecam robi wrazenie.

p.s co do stade de france slyszalem ze ponoc wejscie ejst platne....ale mowie "podobno" bo niebylem
no tak samo sie wkurwiłem :?
7 euro wlot kosztuje

Wrocławianin

Post autor: Wrocławianin » 17.08.2007, 18:39

!. pisze:
defens pisze:
polecam robi wrazenie.

7 euro wlot kosztuje
od 2005 zatem uwaga... potaniało o 1 euro!
:lol: fota z 2005 roku:[link]

iluminati

Post autor: iluminati » 17.08.2007, 19:02

Stadion Baniku Ostrawa - podjechaliśmy zwiedzilismy brama była otwarta nie było problemu z wejściem jakies typki sprzatały coś na stadionie ogólnie nikt nic nie mówił ze chodziło sie po stadionie mozna było wejść w zasadzie na każdą trybune
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

jabol

Post autor: jabol » 19.08.2007, 09:17

Widze, ze temat powrocil do lask. Na poprzednim forum wklejalem juz zdjecia i opisywalem jak wyglada wejscie akurat na te stadiony, na ktorych juz bylem. Widze jednak, ze jest potrzeba poinformowania o stadionach w Pradze. Bylem na jednym. Na Sparcie. Stadion pare minut z buta od starego miasta. Prezentuje sie malo okazale ale i tak lepiej od wiekszosci stadionow w PL. Wejscie, przynajmniej wtedy (3-4 lata) temu, po wywolaniu pana Knedlika do bramy, za darmo. Chyba odpalilismy mu pozniej cos na browara ale nie dam sobie za to uciac reki. Za to pieknie nas oprowadzil po koronie stadionu opowiadajac po czesku o sukcesach Sparty i najwiekszych jej gwiazdach.
I na koniec fotki:

[link]

[link]

rey

Post autor: rey » 19.08.2007, 10:53

http://www.youtube.com/watch?v=-kq7PEBLBTw

w tym teledysku pokazany jest fragment największego
sklepu TS Wisła " Fanatyk "
rey

MOTOR_L

Post autor: MOTOR_L » 19.08.2007, 16:34

Do tej pory zdjęcia mam przed Wembley nowym, West Ham , Millwall, Chelsa na West Ham pytalem nie da sie i koniec.. byc może taki dzień, Chelsea nie wchodziłem byłem 3 dzień w Londynie blokada szok itd. nie wszedłem, Millwall w tamtym roku wejscie 2F... a ja nic sarki w kieszenie tylko karta... więc też nie wszedłem...<zły> w tym roku były barmy pozamykane (Wtorek) A na Wembley jak byłem to akurat był koncert, ale wątpie żeby dało sie zwiedzic za bardzo sie boją Talibanów., Sklepik West Ham dobrze zaopatrzony, Millwall też tylko drogi jednak. Chelsea no znana firma kżdy wie dobry sklep i wszytko.
Pozdrawiam, i próbujcie może wam się uda:)

Variat

Post autor: Variat » 19.08.2007, 17:54

jabol pisze:Bylem na jednym. Na Sparcie.
Mi kilka dni temu nie udało się wejść na ten stadion, może dlatego że było to ze 2 dni przed meczem z Arsenalem. Pewnie jak bym się bardzo postarał, to by mi się udało wejść, ale nie chciało mi się z cieciem kłócić który tylko po czesku coś pierdolił.

ps. A może to Ty wdrapywałeś się na trybuny z 2 albo 3 kumplami od strony tej dużej ulicy? Sytuację widziałem tylko z tramwaju, ale jak bym zrobił zdjęcie byłoby idealne do specyficznych fotek :wink:

defens

Post autor: defens » 20.08.2007, 19:48

Wrocławianin pisze:
!. pisze:
defens pisze: ja bylem i niestety mialem przewielkiego pecha bo podobno w srody jest nieczynny do zwiedzania(jeden jedyny dzien) a tak to mozna wejsc,ja niestety nie wszedlem....tylko moglem dookola pochodzic,sklep klubowy "w stadionie" jest mega zajebisty:)wszystko tam dostaniesz PSG :) jesli chodzi o samo usytuowanie stadionu to jest w takiej "zwyklej" dzielnicy bloki dookola a pod stadionem autostrada :shock:
polecam robi wrazenie.

7 euro wlot kosztuje
od 2005 zatem uwaga... potaniało o 1 euro!
:lol: fota z 2005 roku:[link]
no to mimo wszystko miales i tak szczescie ze udalo sie tobie zrobic foty z pod stadionu bo ja bylem w grudniu 2006 i widzialem duzy stalowy plot-jakis remont ....na 3/4 dlugosci stadionu,dopiero od strony przyjezdnych byl "niezasloniety" wiec jak pech to pech....ale mimo wszystko jestem pod wrazeniem...:)
LECH MOIM KLUBEM
POZNAN MOIM MIASTEM

ODPOWIEDZ