Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
tRRex

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: tRRex » 13.12.2016, 21:32

Dexter-czy jak Ci tam ,kim Ty ku*** jesteś pajacu? p********* że nie kibicujesz nikomu, jesteś z Gdańska ale masz kumpli z sosnowca i wszędzie Ciebie pełno a każdy twój post to spina w stronę Ruchu.Brak Ci odwagi żeby przypucować się do swojego klubu?czy może próbujesz wyładować frustrację zgrywając mega kumatego hoolsa,jak to z tobą jest pierdolcu?
Kocham zwierzęta,na ryby chodzę często,czasami coś wypije, bo człowiek to nie wielbłąd.

iparts.pl
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 13.12.2016, 21:34

to chyba ta sama osoba co Khan, bo też twierdził że jest "obiektywny" i wyparł się klubu

tRRex

Post autor: tRRex » 13.12.2016, 21:52

Oczywiście Sosnowca, literówka w poprzednim poście.
Kocham zwierzęta,na ryby chodzę często,czasami coś wypije, bo człowiek to nie wielbłąd.

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 13.12.2016, 22:30

Czy ktoś z Ruchu obecny w Płocku na zakazie?

dumaihonor

Post autor: dumaihonor » 13.12.2016, 22:33

Tak, incognito.

Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter » 13.12.2016, 23:50

tRRex pisze:Dexter-czy jak Ci tam ,kim Ty ku*** jesteś pajacu? p********* że nie kibicujesz nikomu, jesteś z Gdańska ale masz kumpli z sosnowca i wszędzie Ciebie pełno a każdy twój post to spina w stronę Ruchu.Brak Ci odwagi żeby przypucować się do swojego klubu?czy może próbujesz wyładować frustrację zgrywając mega kumatego hoolsa,jak to z tobą jest pierdolcu?
po pierwsze to pajaca sobie spotkasz w lustrze.Po drugie to jest aglomeracja śląska i nie powinno być dla ciebie dziwne że ktoś kto mieszka w Zabrzu ma znajomych z Rudy a ktoś kto mieszka w Katowicach ma znajomości w Sosnowcu.Cięzko ci to pojąć ale to nie jest nie możliwe wierz mi :) przypucowałem się do swojego klubu na łamach tego szanownego forum bodajże dwa razy ale jak ci ciężko zrozumieć że może ktoś za chlebem przesiedlić się z miasta "A" do miasta "B" to już twój drugi problem.Nigdzie nie zgrywałem hoolsa ultrasa czy pospolitego kibola piwo-żłopa.Dla ciebie placku mogę być zwykłym piknikiem tak jak ty dla mnie jesteś zwykłym pierdolcem.Jesteś kolejnym gamoniem któremu mogę zadać pytanie co to jest NAPINKA.Piszesz że napinam się w stronę Ruchu.Wbijaj gdzie się napinam (możesz zacytować) to podyskutujemy tu bądź PW a jeśli już o napince mowa to skieruj swe szanowne wywody do swojej niebieskiej zagrody i tam rób porządek.Opanujesz swoje podwórko to wróć i rozpocznij krucjatę od kolejnych "ekip".
ps.żeby nie było.EKIPA Ruchu Chorzów to dla mnie ( do momentu tego wybryku z Wisłą) honor i szacunek a takie pędzle jak ty czy tobie podobni mogą mi jedynie "przypajacować" na tym forum i moje wszelkie uszczypliwości odnoszą się do takich właśnie szczekaczy-fantastów którzy wszystkich biją,każdy się ich boi i nie ma na nich c****.
ObiektywnyFAN - z Ruchu w Płocku 5 osób.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 14.12.2016, 00:15

Ja kibicuję Ruchowi i nie widzę nic dziwnego w tym, że kibic GKS czy KSG cieszy się z obecnych newsów związanych z moim klubem. Też się cieszyłem jak GKSe wyjebali do 4 ligi, a Żabole po raz drugi spadli z E-klapy. Mogliby się całkiem rozjebać jak dla mnie. Faktem jest jednak to, jak ktoś wspomniał powyżej. Naszymi klubami sterują idioci i pomimo tego, że historia KSG jest jaka jest to pod względem kibicowskim liga na tym cierpi. Mi nie szkoda derbów, w chuju je mam, ale oba kluby bez takich meczów są trochę w stagnacji. Zresztą nieważne. Puenta jest jedna, GKS/KSG szydzą z nas i ja im się nie dziwię.

Mam nadzieję, że się utrzymamy, a GKS zostanie w 1szej lidze. Ew. możemy spaść, ale GKS też niech jeszcze z awansem poczeka. ;)

Czarodziej

Post autor: Czarodziej » 14.12.2016, 00:47

95r. Spadamy z 1 Ligi ( wtedy najwyższa klasa rozrywkowa była 1 liga ) Gieksa, Górnik pewnie nie tylko, ale najbardziej pieją z zachwytu. Nie ma nic dziwnego, nasze największe kosy. Wtedy się zaczęły moje przygody wyjazdowe w 2giej Lidze :) Niezapomniane chwile. Minęło kilka dobrych lat i Gieksa spada do 4 Ligi :) Euforia u nas nie mniejsza, jak wtedy kiedy to Gieksa z nas piała. Górnik również kręcił beke z Gieksy. Dzisiaj już by to nie przeszło hyhy. Coś sąsiadce nie po drodze było śmiać się z nas :p Teraz miejmy nadzieję, że nie spadniemy do czwartej Ligi. Nawet jeśli to i tak zawsze i wszędzie będę Dumnie śpiewał o Ruchu Chorzów mojej miłości :) Oby nam się Pany :)

Tomasz Serafiński

Post autor: Tomasz Serafiński » 14.12.2016, 05:38

-Mikołów(30 tysięcy mieszkańców)- dużo blokowisk i piękny rynek, od zawsze tereny Ruchu. Dobrze zgrana banda która kiedyś dużo znaczyła na Cichej, w sezonie '87-88 dostawały od nich oklep czołowe ekipy z Polski jadące na mecze z GKSem Jastrzębie.
Są też ludzie spod znaku KSGKS i GKSu Tychy, ale jest ich za mało żeby na mieście cokolwiek znaczyć.

-5 sołectw(10 tysięcy mieszkańców, najbliżej Mikołowa jest Mokre, potem Śmiłowice, Bujaków i Paniowy a najdalej Borowa Wieś):
*Mokre- od zawsze sporo kibiców Ruchu, jednostki Górnika.
*Śmiłowice- są kibice Górnika i Ruchu, Ci drudzy chyba w przewadze.
*Bujaków- młodsze pokolenia to przede wszystkim Ruch, starsi Górnik.
*Paniowy- od zawsze dużo kibiców Górnika, jednostki Ruchu.
*Borowa Wieś- od zawsze Górnik, spotkałem też kibiców Ruchu ale w skali sołectwa nie mają żadnego znaczenia.

Pierwszą siłą miasta jest Ruch, jego pozycja nie jest zagrożona.
Górnik posiada Paniowy i Borową Wieś, gdzie ich kibice z wszystkich zakątków miasta i sołectw mogą sie organizować.
Z opowiadań wnioskuje że 20-30 lat wstecz Żaboli było więcej w Mikołowie, cały Bujaków, Śmiłowice, Paniowy i Boro jezdziły na Roosevelta. W centrum też ich ubyło.
Ekipa Ruchu często robi wjazdy na Borową Wieś, a w Paniowach systematycznie jest odnawiany konkretny graf Ruchu.

Kto sie z tym zgadza lub komu coś tu nie pasuje niech pisze, chętnie podyskutuje.

tRRex

Post autor: tRRex » 14.12.2016, 06:21

EKIPA Ruchu Chorzów to dla mnie ( do momentu tego wybryku z Wisłą) honor i szacunek a takie pędzle jak ty czy tobie podobni mogą mi jedynie "przypajacować" na tym forum i moje wszelkie uszczypliwości odnoszą się do takich właśnie szczekaczy-fantastów którzy wszystkich biją,każdy się ich boi i nie ma na nich c****.
ObiektywnyFAN - z Ruchu w Płocku 5 osób

Powiedz kurwiu gdzie ja napisałem że jesteśmy nie pokonani i wszyscy się nas boją? p********* tak że ręce opadają ,a swoje jak to nazwałeś uszczypliwości wsadź sobie w buty bo każdemu latają koło c****.
PS. Jak byś chciał to podbij na PW , ustawimy się i chętnie podyskutuję z tobą i wytłumaczę co i jak po męsku.

gettowicz

Post autor: gettowicz » 14.12.2016, 08:15

Proszę wychodzi po raz kolejny jaki poziom prezentuje ekipa piasta... Najpierw jeden z waszych chlopakow makota wstawia sie za psem bo to jego kolega z silowni wiecej chyba nie trzeba o tym pisac a wczoraj wychodzi, ze dwóch kurczakow rozpierdala sie za rynek gdzie tak glosni opisywaliscie swoje wyczyny... Moze cos napiszecie co? Chociaz z drugiej strony jestescie ekipa wielu szans to nie ma co sie dziwic

doswiadczonyMMA

Post autor: doswiadczonyMMA » 14.12.2016, 14:32

gettowicz pisze:Proszę wychodzi po raz kolejny jaki poziom prezentuje ekipa piasta... Najpierw jeden z waszych chlopakow makota wstawia sie za psem bo to jego kolega z silowni wiecej chyba nie trzeba o tym pisac a wczoraj wychodzi, ze dwóch kurczakow rozpierdala sie za rynek gdzie tak glosni opisywaliscie swoje wyczyny... Moze cos napiszecie co? Chociaz z drugiej strony jestescie ekipa wielu szans to nie ma co sie dziwic
To niemożliwe! Piast to honorowa i szanowana ekipa! Farmazon-wierzę.

Khan

Post autor: Khan » 14.12.2016, 17:05

nowonarodzony pisze:to chyba ta sama osoba co Khan, bo też twierdził że jest "obiektywny" i wyparł się klubu
PUDŁO ! to nie ta sama osoba nie wypieram sie, nigdzie nie musze mówić i tłumaczyć sie komu kibicuje . moja prywatna sprawa tyle!

Khan

Post autor: Khan » 14.12.2016, 17:32

a jak w Łaziskach górnych dolnych srednich ?? od zawsze Ruch czy coś sie zmieniało ? dzięki

magic1948

Post autor: magic1948 » 14.12.2016, 17:48

Czarodziej pisze:95r. Spadamy z 1 Ligi ( wtedy najwyższa klasa rozrywkowa była 1 liga ) Gieksa, Górnik pewnie nie tylko, ale najbardziej pieją z zachwytu. Nie ma nic dziwnego, nasze największe kosy. Wtedy się zaczęły moje przygody wyjazdowe w 2giej Lidze :) Niezapomniane chwile. Minęło kilka dobrych lat i Gieksa spada do 4 Ligi :) Euforia u nas nie mniejsza, jak wtedy kiedy to Gieksa z nas piała. Górnik również kręcił beke z Gieksy. Dzisiaj już by to nie przeszło hyhy. Coś sąsiadce nie po drodze było śmiać się z nas :p Teraz miejmy nadzieję, że nie spadniemy do czwartej Ligi. Nawet jeśli to i tak zawsze i wszędzie będę Dumnie śpiewał o Ruchu Chorzów mojej miłości :) Oby nam się Pany :)
To Ci się chujowo zaczęło, bo jak WTEDY spadaliście, to mieliśmy sztamę. Krótką, ale jednak. Albo masz sklerozę, albo ewidentnie w ciula lecisz. Sam pamiętam, jak byłem na meczu Waszym z Legią, bo jechaliśmy z Zabrza do Was.

bez-napinki

Post autor: bez-napinki » 14.12.2016, 17:50

Postów czarodzieja nie traktowałbym poważnie. Prawdopodobnie nie jest to kibic Ruchu.

Jaworznianin_123

Post autor: Jaworznianin_123 » 14.12.2016, 17:55

NIEBIESKIE JAWORZNO-OFICJALNI KONFIDENCI!!!

whiskey

Post autor: whiskey » 14.12.2016, 18:24

Dokładnie, niebiescy z Jaworzna pokazali swoją prawdziwą twarz !

Czarodziej

Post autor: Czarodziej » 14.12.2016, 19:28

Tak mieliśmy, racja zgadza się, ale to i tak nie przeszkodziło wielu wbijać w nas. Bez napinki daruj sobie. Ta sztama i tak nie miała prawa bytu przetrać. Na meczu Górnik - Gieksa, Górnik pokazał jak traktuje Ruch. szacunek tym z Górnika co uspokoili sytuację. Co możecie wiedzieć. Każdy widzi według siebie. Byli tez tacy Górnicy, co nas dobrze przyjęli, tego nie neguje.

Terromachine99

Post autor: Terromachine99 » 14.12.2016, 19:43

tak jak kiedyś wspominałem tutaj o MAKOCIE z PG lub HPG :) czysta obesrana parówka kilkakrotnie obsrany na rynku,kurczaczki nic z nim nie mogą zrobić bo to ich główny TOP :):):)

kibic ze Śląska

Post autor: kibic ze Śląska » 14.12.2016, 20:47

Khan pisze:a jak w Łaziskach górnych dolnych srednich ?? od zawsze Ruch czy coś sie zmieniało ? dzięki
Khan pisze:a jak w Łaziskach górnych dolnych srednich ?? od zawsze Ruch czy coś sie zmieniało ? dzięki
Łaziska sa za Ruchem choć Żaboli nie brakuje, KSG nie organizuje sie w zasadzie wogóle jeśli chodzi o zbórki itp
W nocy garstka małolatów maluje po blokach ale w dzień nie uświadczysz innych barw jak niebieskie.
Starszych żaboli też nie brakuje , cześc jeszcze jeździ na szpile ale głównie u siebie, na wyjazdy nie wiecej niż 5-10 osób.
Jest też Gieksa w sile może 10 osób z czego na szpile jędzi może ze 2.

Lata temu Łaziska były żabskie, niebieski Mikołów zapewniał im wtedy moc atrakcji (a wtedy na Miko była
dobra brygada - Diablosi itd).
Na dzis Ruch zdecydowanie opanował to miasteczko, choć jeszcze kilka lat temu, w Górnych własnie, kilka familoków zaczeło sie "udzielać" na Górniku.. Kilka mniejszych i wiekszych potyczek, kilka solówek a nawet bitka umawiana 6x6 i odpuścili sobie kibicowanie.

Tak na marginesie zupełnie to FC Niebieskie Łaziska w sile około 50osób plus kilka aut z innych FC swego czasu starło sie z LP i to starcie można zaliczyć im na plus.

Tomasz Serafiński

Post autor: Tomasz Serafiński » 14.12.2016, 21:24

Postautor: Khan » dzisiaj, 17:32

a jak w Łaziskach górnych dolnych srednich ?? od zawsze Ruch czy coś sie zmieniało ? dzięki

Nie wiem jaki kiedyś był podział terytorialny i jak sie miały do siebie liczby kibiców. Z opowiadań słyszałem że kiedyś dużo Żaboli, ale Niebiescy z Mikołowa '90 lat ich nie oszczędzali.

Efekt jest, teraz jest tam więcej Ruchu. Wygląda to tak:
*Dolne- spokojnie, liczni i Niebiescy i Trójkolorowi, ale z przewagą pierwszych.
*Średnie- bastion Ruchu, chłopaki wyróżniają sie zdolnościami do malowania.
*Górne- tu najwięcej sie dzieje, dzielnica podzielona, do niedawna mówiło sie że jest pół na pół, ale słyszałem że sporo Żaboli przestaje sie udzielać co daje przewage Niebieskim.

Nie pisało nigdzie która część Łazisk ilu ma mieszkańców, wiem że łącznie to 22,5 tysiąca(Górne największe, Średnie średnie, Dolne najmniejsze).

Górnik w defensywie, Ruch ofensywie i chodzić w jego barwach po tym mieście jest o wiele bezpieczniej. Jak Żabole sie nie pozbierają jako FC Górnika przejdą do historii.

magic1948

Post autor: magic1948 » 14.12.2016, 21:45

Czarodziej pisze:Tak mieliśmy, racja zgadza się, ale to i tak nie przeszkodziło wielu wbijać w nas. Bez napinki daruj sobie. Ta sztama i tak nie miała prawa bytu przetrać. Na meczu Górnik - Gieksa, Górnik pokazał jak traktuje Ruch. szacunek tym z Górnika co uspokoili sytuację. Co możecie wiedzieć. Każdy widzi według siebie. Byli tez tacy Górnicy, co nas dobrze przyjęli, tego nie neguje.
To, że sztama nie miała prawa przetrwać, to wiem i wiedziałem. Ale była "Śląska siła" wspólnie z GieKSą od meczu z Izraelem. Na meczu z GieKSą śpiewaliśmy wspólnie z chłopakami z Ruchu "Śląska siła bez Katowic" i było ok. Na drugie dzień właśnie był Wasz mecz z Legią na który jechaliśmy w sile około 150.

Czarodziej

Post autor: Czarodziej » 14.12.2016, 22:52

Tak u Was na meczu, jak grała Polska - Izrael. Tego nie byłem do końca pewny, czy to było jak graliśmy z Izraelem. Wiem, że na meczu Kadry na Roosevelta 81 były rozmowy na temat sojuszu. Byłem na meczu Górnik - Gieksa i jedni przybijali piątki a drudzy już by mieli ochotę wlecieć w nas :) Po meczu, takie tam szarpaniny ale nic chyba grubszego nie było, bo zareagowali od Was. Potem przyjechaliście, też racja.

Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter » 15.12.2016, 10:54

tRRex pisze:EKIPA Ruchu Chorzów to dla mnie ( do momentu tego wybryku z Wisłą) honor i szacunek a takie pędzle jak ty czy tobie podobni mogą mi jedynie "przypajacować" na tym forum i moje wszelkie uszczypliwości odnoszą się do takich właśnie szczekaczy-fantastów którzy wszystkich biją,każdy się ich boi i nie ma na nich c****.
ObiektywnyFAN - z Ruchu w Płocku 5 osób

Powiedz kurwiu gdzie ja napisałem że jesteśmy nie pokonani i wszyscy się nas boją? p********* tak że ręce opadają ,a swoje jak to nazwałeś uszczypliwości wsadź sobie w buty bo każdemu latają koło c****.
PS. Jak byś chciał to podbij na PW , ustawimy się i chętnie podyskutuję z tobą i wytłumaczę co i jak po męsku.
Napisałem w liczbie mnogiej a nie personalnie per ty czy nie ty wiec kurwiu niech ci ręce nie opadają tylko postaraj się pomyśleć.Skoro tak latają koło c**** moje wbitki to co się tak grzejesz? Jebniety jesteś czy rozdwojenie jaźni. Chcesz się ugadywac to wal na pw a nie na ogólnym będziesz męskich rozmów szukał i szumu robił.Będziesz mieć okazję na dyskusję.

Kato_wice

Post autor: Kato_wice » 15.12.2016, 11:46

Konfitury z Jaworzna pogonione?

walkers

Post autor: walkers » 15.12.2016, 12:03

a z Mysłowic?

Terromachine99

Post autor: Terromachine99 » 15.12.2016, 12:22

ku*** spotkała go kara ku*** jakbyś ku*** ciulu coś znaczył to byś wiedział ze nasz elikwent o którym mowa dalej buja się z nieprzypadkowymi osobami z HPG może ku*** to ściema ?

varen

Post autor: varen » 15.12.2016, 12:35

Ja p*******... co za kretyn. Nauczycielka ci pozwoliła pisać na lekcji czy skończyłeś szybciej sprawdzian? Na c*** tutaj się wypowiadasz dzbanie i grasz kumatego jak jesteś zwykły cel prujący się w necie co usłyszał piąte przez dziesiąte od kolegi ze strefy. Chowaj c**** do d*** dalej kolegom z Alejii Unii Lubelskiej 2 oczywiście nie zapominając o kolegach z GKSu - tak by się nie dowiedzieli bo nie będzie kolejnej randki;

Gary widz

Post autor: Gary widz » 15.12.2016, 12:47

varen pisze:Ja p*******... co za kretyn. Nauczycielka ci pozwoliła pisać na lekcji czy skończyłeś szybciej sprawdzian? Na c*** tutaj się wypowiadasz dzbanie i grasz kumatego jak jesteś zwykły cel prujący się w necie co usłyszał piąte przez dziesiąte od kolegi ze strefy. Chowaj c**** do d*** dalej kolegom z Alejii Unii Lubelskiej 2 oczywiście nie zapominając o kolegach z GKSu - tak by się nie dowiedzieli bo nie będzie kolejnej randki;

Po co mieszasz w to ŁKS? lepiej zapytaj swoich kolegów z Łodzi czemu chcą stawiać pomnik żydowi i komuchowi

whiskey

Post autor: whiskey » 15.12.2016, 13:55

Z Mysłowic nie pogonione a czy z JawoRzna ?

GieKSa_MCE

Post autor: GieKSa_MCE » 15.12.2016, 14:07

whiskey pisze:Z Mysłowic nie pogonione a czy z JawoRzna ?
Kto z Mysłowic nie jest pogoniony?
Mysłowice Miasto GieKSy

Cyklon

Post autor: Cyklon » 15.12.2016, 14:51

Przecież ten whiskey siedzi gdzieś na banicji i jedyne jego źródło informacji to internet.
Biały front

whiskey

Post autor: whiskey » 15.12.2016, 14:56

No na banicji w Sosnowcu. Zarówno na Gieksie i w ''niebieskim'' Jaworznie są nie pogonieni

Jaworznianin_123

Post autor: Jaworznianin_123 » 15.12.2016, 16:15

Kato_wice pisze:Konfitury z Jaworzna pogonione?
A kto ich tam pogoni? ku*** kurwie łba nie urwie! To dopiero początek papierów na osoby "decyzyjne" z tego konfidenckiego FC!

KRÓCIUTKO 1964

Post autor: KRÓCIUTKO 1964 » 15.12.2016, 16:21

whiskey pisze:No na banicji w Sosnowcu. Zarówno na Gieksie i w ''niebieskim'' Jaworznie są nie pogonieni
Albo udowodnij ze konfitury jezdza na GKS albo zamknij pizde.Juz ostatnio byla tu jedna gwiazda ktora miala wrzucic zdjecia i do teraz tych zdjec nie ma.Za krzywa afere h** do d***

Szombierkorz76

Post autor: Szombierkorz76 » 15.12.2016, 20:31

Pytanie co tam ostatnio w Bytomiu słychać jak sprawy z Polonia B. bez napinki z góry dzieki za odp.

GieKSa_MCE

Post autor: GieKSa_MCE » 15.12.2016, 22:00

whiskey pisze:No na banicji w Sosnowcu. Zarówno na Gieksie i w ''niebieskim'' Jaworznie są nie pogonieni
Czyli p********* i c**** wiesz nara
Mysłowice Miasto GieKSy

19KSG48

Post autor: 19KSG48 » 16.12.2016, 11:48

MENTOL1 pisze:I co Ruchowi i RAŚ chodzi tylko o autonomie a tu takie teraz czapki sobie zrobili.Wermacht idący na Polske. Do kolekcji czapki,szale z barwami Niemiec,flagi.Przeprowadzcie sie wszyscy do Niemiec albo do Rumunii bo jak wygladacie i jak sie zachowujecie to tylko tam was przymną.

Obrazek
I znów temat będzie rozjebany bo zaraz Ruch wklei koszulki Górnika i będzie licytacja gimby kto zaczął .

19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 » 16.12.2016, 12:41

jakbys chodzil na szpile w latach 80-tych 90-tych to fany niemieckie byly na stadionach slaskich klubow

ODPOWIEDZ