Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Kibicowska Warszawa
A ja mam pytanie odnośnie fotografa z Legii który obecny w Częstochowie i Zambrowie w sektorów gospodarzy zrobił chyba z tysiąc twarzówek. Naprawdę nie wiecie kto jeździ i jak wygląda? Ustawiacie sobie na tapety te nasze zdjęcia? Uczycie się na pamięć? Czemu to ma służyć? Bo wzbudzacie tylko śmiech i politowanie. Niewiele brakowało a paparazzi musiałby mocno się tłumaczyć, jednak refleks i umiejętności szybkiego chodu niczym Korzeniowski pozwoliły mu w odpowiednim momencie zbiec w stronę Jasnej Góry.
-
waclaw.buszek
"Ziółko, nerka, dresik, czapeczka z daszkiem" - to jest hit. To może wymień jak się ubierają ludzie z tych poważnych ekip? Pewnie w garnitury Hugo Bossa za 5k.
no ale zaprzecz ze tak nie jest te pedalskie torebeczki to na legii i w łodzi to jakaś moda na całego,dobrze piszesz tylko że jestes za legią i jesteś za mądry na takie wywody ... sorry taka prawda
no ale zaprzecz ze tak nie jest te pedalskie torebeczki to na legii i w łodzi to jakaś moda na całego,dobrze piszesz tylko że jestes za legią i jesteś za mądry na takie wywody ... sorry taka prawda
-
waclaw.buszek
o matko może z pracy wrócił i się nie przebrał w dzinsy:)
Oj chyba tak.rzutkarny pisze: Czy już nastał ten czas, gdy przestajesz być z "najlepszej" ekipy i jesteś po prostu z "najlepszej" ekipy w Warszawie?
-
waclaw.buszek
ja też nie oceniam nie znam chłopaka,dobrze ze mu się chciało na taką ogórkową ligę pojechać że sie po czołach kopia, ja wiem ty masz real borussia itp ale jemu się chciało
-
waclaw.buszek
mój sąsiad to ma haha,tylko nerkę jeszcze moża przeboleć, bo mowi ze mozna klucze komórke schwowac:)
larkeen naprawdę nie widzisz różnicy w sformułowaniu "swastyka" a "przekreślona swastyka" ?
@Kropiel
A potem średniokumaty kibic przyjeżdża do Warszawy, rozpoczyna studia, mieszka tam na przykład 3 lata, i przez te 3 laty mniej więcej raz, dwa razy dziennie mija na ulicy kogoś w barwach Legii, i mniej więcej nigdy nie mija nikogo w barwach Polonii. I dlatego przyjęło się hasło, że nie ma Polonii w Warszawie. Bo Polonia, owszem była i jest, ale tylko w trakcie meczów na Konwiktorskiej, na wyjazdach się nawet pojawiają. Natomiast nie ma ich na mieście. Ludzie wychodząc z meczów przy Konwiktorskiej chowają barwy pod bluzy czy kurtki. Sytuacji w której barw Polonii chroni policja (jak np na nagraniu) nie liczę.
Co do samego filmiku, to mogłeś się powstrzymać od wbijania tutaj szpilek w tych biednych umęczonych polonistów. Przez całe nagranie widać flagę z datą 1912, której wymienianie jest aktualnie jedną z największych potwarzy dla polonistów. Nawet pytanie weryfikacyjne na ich forum jest o datę powstania i poprawna odpowiedź to 1911. A przynajmniej jakiś czas temu tak było. Nie wiem czy coś się nie zmieniło, na przykład na 1910.
@Gomer
Nic w tekście nie wyklucza jednoznacznie mojej tezy, więc, mając na uwadze standardy tutejszych e-polonistów, przyjąłem sobie taką interpretację jaką było mi wygodnie. :)
A potem średniokumaty kibic przyjeżdża do Warszawy, rozpoczyna studia, mieszka tam na przykład 3 lata, i przez te 3 laty mniej więcej raz, dwa razy dziennie mija na ulicy kogoś w barwach Legii, i mniej więcej nigdy nie mija nikogo w barwach Polonii. I dlatego przyjęło się hasło, że nie ma Polonii w Warszawie. Bo Polonia, owszem była i jest, ale tylko w trakcie meczów na Konwiktorskiej, na wyjazdach się nawet pojawiają. Natomiast nie ma ich na mieście. Ludzie wychodząc z meczów przy Konwiktorskiej chowają barwy pod bluzy czy kurtki. Sytuacji w której barw Polonii chroni policja (jak np na nagraniu) nie liczę.
Co do samego filmiku, to mogłeś się powstrzymać od wbijania tutaj szpilek w tych biednych umęczonych polonistów. Przez całe nagranie widać flagę z datą 1912, której wymienianie jest aktualnie jedną z największych potwarzy dla polonistów. Nawet pytanie weryfikacyjne na ich forum jest o datę powstania i poprawna odpowiedź to 1911. A przynajmniej jakiś czas temu tak było. Nie wiem czy coś się nie zmieniło, na przykład na 1910.
@Gomer
Nic w tekście nie wyklucza jednoznacznie mojej tezy, więc, mając na uwadze standardy tutejszych e-polonistów, przyjąłem sobie taką interpretację jaką było mi wygodnie. :)
rzutkarny i inni, zamiast z nimi dyskutować poczekajmy na start rozgrywek. Zobaczymy jak będą jeździć i jak będą działać w rzeczywistości. Bo w internecie są kur*wa mocni. Poczekajmy aż potwierdzą swoją moc na szlaku.
Może uda im się w końcu pojechać w te 5 dyszek bez obstawy :)
Może uda im się w końcu pojechać w te 5 dyszek bez obstawy :)
Fabisiak - zamiast się dziwić po prostu przeczytaj to, co piszę mniej więcej trzy razy w każdym sezonie. Nie jestem tu modem tylko mam uprawnienia do celów innych niż tutejsza "bieżączka". Moich upominam bo takie są ustalenia na Legii i, serio, jesteśmy coraz bliżej by 99% moich kolegów po szalu wywalić stąd w kosmos właśnie dlatego, że w takie dyskusje się wdają (przy okazji: larkeen - "ostatnie ostrzeżenie" :) - w razie wątpliwości priv). W imieniu Legii jako ekipy piszę tu tylko ja. Jak widać od dłuższego czasu - niewiele ;)
"Wynalazki" trzymam. o ile komuś nie szkodzą swoimi głupotami, a zdarzało się. Mimo to co jakiś czas i tak pojawia się wirtualny krzyk o "cenzurze". Ciekawe, że ze strony K6 powtórzył się motyw chyba już sprzed dekady z "obiektywnym" piszącym o sytuacji w Warszawie "bezstronnie" przez niemal rok, który okazał się znanym użytkownikiem znacznie mniej rozwiniętego wtedy netu o nicku "Olo KSP" vel "Alex" :)
Nigdy nie cytowałem podobnych kwiatków jako "oficjalnego stanowiska" drugiej strony. W końcu uskuteczniają tu wirtualną taktykę "tajnos agentos". Chociaż poprzednia wersja miała znacznie mniejsze parcie na szkło i, jestem w szoku że to piszę, nieosiagalny dla aktualnej poziom.
PS wawe3 - wspomniałeś o sytuacji z sezonu 2006/2007. Jeden z wymienionych użytkowników legijnej "polemiki" wtedy z Ł3 zniknął.
"Wynalazki" trzymam. o ile komuś nie szkodzą swoimi głupotami, a zdarzało się. Mimo to co jakiś czas i tak pojawia się wirtualny krzyk o "cenzurze". Ciekawe, że ze strony K6 powtórzył się motyw chyba już sprzed dekady z "obiektywnym" piszącym o sytuacji w Warszawie "bezstronnie" przez niemal rok, który okazał się znanym użytkownikiem znacznie mniej rozwiniętego wtedy netu o nicku "Olo KSP" vel "Alex" :)
Nigdy nie cytowałem podobnych kwiatków jako "oficjalnego stanowiska" drugiej strony. W końcu uskuteczniają tu wirtualną taktykę "tajnos agentos". Chociaż poprzednia wersja miała znacznie mniejsze parcie na szkło i, jestem w szoku że to piszę, nieosiagalny dla aktualnej poziom.
PS wawe3 - wspomniałeś o sytuacji z sezonu 2006/2007. Jeden z wymienionych użytkowników legijnej "polemiki" wtedy z Ł3 zniknął.
Hutnik Warszawaaltgr pisze:Z czystej ciekawosci - kto jest ta druga sila w Warszawie ?
q, trzymajcie poziom tutaj. po ch. dyskusje z tymi cipkami
-
waclaw.buszek
moge napisać tylko tyle :)
Natomiast ja nie zauważyłem wpisu jak na przykład "próba przeszkodzenia Polonii w obchodach jubileuszu zakończyła się porażka,nacielismy się,nauczka na przyszłość żeby ich nie lekceważyć..."WF. pisze:A czy ktokolwiek od nas się tego wypierał !? Ja nie zauważyłem.nisc pisze: prawda jest jedna i tylko jedna, z całym szacunkiem dla elity ekipy Legii (która dla KSP jest sufitem dla oberwanej już dawno podłogi 20 pięter niżej) , żołnierzykom wysłanym ukarać biedną i nie istniejącą Polonię w czasie fety jubileuszowej nie poszło i to fakt niezaprzeczalny, którego nie zmienią wpisy ludzików anonimowych jak klawiatura....
Moim zdaniem sam fakt tego racowiska nad Wisłą jest prztyczkiem w nos dla Legii....
Co do rzekomej "autonomii" pro- legijnych ekip znakomitym przykładem tego historia zakończenia zgody Olimpii Warszawa z ŁKS Łomża....a mimo zdaniem to właśnie Olimpia mogła wyewoluowac tak jak OFK w Belgradzie, który z kibicowskiego satelity Zvezdy stał się w pełni samodzielny
-
werwolff88
Ostro Cię fantazja poniosła z Olimpią i aluzjami z Belgradem.
Określili się jako ekipa prolegijna kosztem Łomży, która z Legią nie miała nic wspólnego i tyle. Ale pierwsze słyszę o jakichś próbach wybicia się na niezależność.. Nigdy nie mieli potencjału ludzkiego i piłkarskiego, bez którego byłoby to nierealne - 4 liga, czy też okręgówka..To udało się Hutnikowi przez moment w pewnym sensie, bo działali na swoje konto, ale nie zapominali też o Legii. Autonomicznej ekipy w Warszawie nigdy nie było i nie będzie.
Określili się jako ekipa prolegijna kosztem Łomży, która z Legią nie miała nic wspólnego i tyle. Ale pierwsze słyszę o jakichś próbach wybicia się na niezależność.. Nigdy nie mieli potencjału ludzkiego i piłkarskiego, bez którego byłoby to nierealne - 4 liga, czy też okręgówka..To udało się Hutnikowi przez moment w pewnym sensie, bo działali na swoje konto, ale nie zapominali też o Legii. Autonomicznej ekipy w Warszawie nigdy nie było i nie będzie.
Czyli zgode z Łomża zrobili na własne konto a potem ich Legia wyprostowala? Gdzie tu fantazja? W takim razie ich tzn Olimpie poniosła fantazja ...a co do BU to w 1988-91 byli zwykłym fc Zvezdy z Karaburmy więc porównanie jakies istnieje
-
werwolff88
Jeśli chodzi o Łomżę to nie przypominam sobie, żeby akcentowali niechęć do Legii i szczerze mówiąc to do tej pory nie wiem do kogo im było bliżej.. Akcja z wykrojeniem była trochę zaskakująca, oddali flagi chyba bez walki z tego co pamiętam (choć mogę się mylić) , co świadczy o nieokreślonym statusie, ale zainicjowała finalnie kosę z Olimpią. Wcześniej Hutnik miał jakieś kontakty np. z Kotwicą Kołobrzeg, więc takie relacje nie były niespotykane, ale bardziej wynikało to z grania w niższych ligach. Nic za tym szczególnego nie szło.
A zauważyłeś tego typu wpis choćby o wizycie w Nowym Sączu?nisc pisze:Natomiast ja nie zauważyłem wpisu jak na przykład "próba przeszkodzenia Polonii w obchodach jubileuszu zakończyła się porażka,nacielismy się,nauczka na przyszłość żeby ich nie lekceważyć..."
o jednak i w tym temacie jak widac można normalnie porozmawiać.
Mam pytanie do kibiców Hutnika lub Legii. Czy Hutnik miał (jakoś po 2000r.) mocną kose z inną pro Legijną ekipą z okolic Warszawy?
Pzdr.
Mam pytanie do kibiców Hutnika lub Legii. Czy Hutnik miał (jakoś po 2000r.) mocną kose z inną pro Legijną ekipą z okolic Warszawy?
Pzdr.
Olimpia ma wciąż na własne konto, kontakty z Olimpia Lubljana.
Z innych ekip co miały zgody na własne konto, to była śmieszna ekipka na Gwardii, która przez krótko trzymała z ...Hetmanem Białystok, jednych wykosił m. in. Hutnik, drugich Jagiellonia.
Z innych ekip co miały zgody na własne konto, to była śmieszna ekipka na Gwardii, która przez krótko trzymała z ...Hetmanem Białystok, jednych wykosił m. in. Hutnik, drugich Jagiellonia.
Wyszli ze swojego meczu, do tego obok jest ich jedyny obecnie bastion część starówki nowe miasto, więc dziwi że co mecz się tam nie pojawiają, to naprawdę jest 5-10 min spacerkiem od stadionu, a wiele osób robi z tego niezłą akcje.nisc pisze:Moim zdaniem sam fakt tego racowiska nad Wisłą jest prztyczkiem w nos dla Legii
-
Rodowity1985
Nigdy nie bylo zgody Gwardii z Hetmanem(2 milicyjne kluby) pod koniec lat90' antifa chciala sie tam wybic i w planie mieli zgode z Polonia Warszawa(autentyk). Chlopaki z Olimpii dzialali na wlasna reke(zgoda z LKS Lomza i uklad? z Szepietowem). Skonczyla sie sielanka, po przejeciu wladzy na LKS przez chlopaka z Lecha,ktory tam sie przeprowadzil, po tym Legia wchodzi na mecz rezerw z Lomza(szepietowem i Olimpia) i dostaja propozcje nie do odrzucenia... Zgoda padla i ruch kibicowski na Olimpii takze...
-
waclaw.buszek
dlaczego zniknęło nasze zdjęcie z nad wisły?
Nie wiem co oni tam mieli czy to była zgoda/układ czy kontakty, ale jak raz byłem na meczu Gwardii, zobaczyć kto tam chodzi to młynek mały, barwy Gwardii, Legii i ...jakieś 7 osób w szalach Hetmana Białystok, jedni i drudzy się pozdrawiali.Rodowity1985 pisze:Nigdy nie bylo zgody Gwardii z Hetmanem(2 milicyjne kluby)
-
Rodowity1985
Averno-podaj rok, bo chcialbym to zweryfikowac.
Kaminero
Wysłany: Sro Lis 05, 2003 21:06 Temat postu: Mapa niebezpiecznych miejsc
Mam propozycję, żebyśmy na podstawie ostatnich wydarzeń i zebranych w związku z tym informacji opracowali MAPĘ NIEBEZPICZNYCH MIEJSC PO MECZACH i zagrożonych linii tramwajowych/autobusowych.
Bedziemy to nam pomocne w ustaleniu strategii polityki obronnej.
Z tego co widzę, to do najbardziej niebezpiecznych miejsc należą:
1. Plac Bankowy
2. Plac Wilsona
3. Most Gdański
4. okolice samego stadionu
Co więcej Jakie miejsca wymagają patrolowania Jakie linie
Aha, sprawa jest pilna, bo mam pewne możliwości interwencji pod kątem meczu z Wisłą, tylko muszę wiedzieć co i jak.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Karol
"mam pewne możliwości interwencji"
policja???
Kaminero
Karol napisał:
policja???
Konkretnie Straż Miejska.
Zresztą w ten sposób odciążylibyśmy naszą ekipę interwencyjną. Np. gdyby dało się załatwić, że na Bankowym stałby po meczu jakiś patrol SM, to on już pełniłby pewną rolę odstraszającą. I to np. miejsce mielibyśmy z głowy. A wiadomo, że nasze siły chuligańskie są ograniczone i nie da się zapanować nad wszystkimi zagrożonymi miejscami.
Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko takiemu rozwiązaniu.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
peep show
Wszystkie przystanki w okolicach stadionu.
Moim zdaniem to wlasnie na przystankach sa obserwowani nasi fani przez jakiegos niepozornego goscia i nadawani cweluchom ktorzy czekaja kilka przystankow dalej.
Reszta tak jak napisal Kaminero.
Jeszcze trasa na Tarchomin (dla mnie to szczegolnie wazne poniewaz wraca tam szegolnie bliska mi osoba i nie zawsze moge ja odwiezc do domu)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kaminero
peep show napisał:
Moim zdaniem to wlasnie na przystankach sa obserwowani nasi fani przez jakiegos niepozornego goscia i nadawani cweluchom ktorzy czekaja kilka przystankow dalej.
No, ale właśnie gdzie czekają
Wysłany: Sro Lis 05, 2003 21:06 Temat postu: Mapa niebezpiecznych miejsc
Mam propozycję, żebyśmy na podstawie ostatnich wydarzeń i zebranych w związku z tym informacji opracowali MAPĘ NIEBEZPICZNYCH MIEJSC PO MECZACH i zagrożonych linii tramwajowych/autobusowych.
Bedziemy to nam pomocne w ustaleniu strategii polityki obronnej.
Z tego co widzę, to do najbardziej niebezpiecznych miejsc należą:
1. Plac Bankowy
2. Plac Wilsona
3. Most Gdański
4. okolice samego stadionu
Co więcej Jakie miejsca wymagają patrolowania Jakie linie
Aha, sprawa jest pilna, bo mam pewne możliwości interwencji pod kątem meczu z Wisłą, tylko muszę wiedzieć co i jak.
Karol
policja???
Kaminero
Karol napisał:
policja???
Konkretnie Straż Miejska.
Zresztą w ten sposób odciążylibyśmy naszą ekipę interwencyjną. Np. gdyby dało się załatwić, że na Bankowym stałby po meczu jakiś patrol SM, to on już pełniłby pewną rolę odstraszającą. I to np. miejsce mielibyśmy z głowy. A wiadomo, że nasze siły chuligańskie są ograniczone i nie da się zapanować nad wszystkimi zagrożonymi miejscami.
Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko takiemu rozwiązaniu.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
peep show
Reszta tak jak napisal Kaminero.
Jeszcze trasa na Tarchomin (dla mnie to szczegolnie wazne poniewaz wraca tam szegolnie bliska mi osoba i nie zawsze moge ja odwiezc do domu)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kaminero
peep show napisał:
No, ale właśnie gdzie czekają
-
89piotrekski
Odnośnie strat flag Łomży to sierpień 2005 .
-
ABC1935
nisc z całym szacunkiem bo lubię czytać twoje posty ale nie rozkminiaj tematu okołowarszawskiego bo po twoim tonie wypowiedzi widać, że trochę Cię on przerasta tak jak i faktyczny przebieg obchodu 105-lecia Polonii.
Pogoń Grodzisk Mazowiecki.modest pisze:Mam pytanie do kibiców Hutnika lub Legii. Czy Hutnik miał (jakoś po 2000r.) mocną kose z inną pro Legijną ekipą z okolic Warszawy?
-
MKS Iskra Pszczyna
Ja mam pytanie do kibiców Polonii Warszawa, jak wyglądasz wasze nastawienie do śląskich ekip? Czy przejawia się podobna niechęć jak kibiców Legii, czy wygląda to zupełnie inaczej?
Pogoń Grodzisk Mazowiecki.[/quote]modest pisze:Mam pytanie do kibiców Hutnika lub Legii. Czy Hutnik miał (jakoś po 2000r.) mocną kose z inną pro Legijną ekipą z okolic Warszawy?
Za Ursusem chyba też nie przepadali.
ABC1935ABC1935 pisze:nisc z całym szacunkiem bo lubię czytać twoje posty ale nie rozkminiaj tematu okołowarszawskiego bo po twoim tonie wypowiedzi widać, że trochę Cię on przerasta tak jak i faktyczny przebieg obchodu 105-lecia Polonii.
Pogoń Grodzisk Mazowiecki.modest pisze:Mam pytanie do kibiców Hutnika lub Legii. Czy Hutnik miał (jakoś po 2000r.) mocną kose z inną pro Legijną ekipą z okolic Warszawy?
Nie bardzo wiem co mnie przerasta, może tylko fakt że 30 lat sympatyzuje z KSP, powoduje uśmiech po ich każdym nawet tak niewielkim sukcesie jak pogonienie jakichś lamusow z Legii i oddalenie rac nad Wisłą...
Natomiast bardzo cieszyło mnie kiedy w Warszawie był wysyp lokalnych ekipek,nawet jak była to Legia w przebraniu. Czasy kiedy organizowano się na Drukarzu, Marymoncie, Targówku, Azs,Warszawiance nawet Gwardii,obok regularnych wyjazdowych ekip Olimpii, Ursusa, Hutnika były zajebiste
A ponieważ miałem/mam kontakt z ludźmi z różnych podwarszawskich i warszawskich ekip pozwolisz ABC1935 że pozostanę w temacie;-)
Pozdro OKS Otwock oldschool :-)
-
MisUszatek
- Kontakt:
Nie było takiej sytuacji nigdy. Coś źle usłyszałeś, przekręciłeś i jeszcze dodałeś swoje 5 groszy.Rodowity1985 pisze:Chlopaki z Olimpii dzialali na wlasna reke(zgoda z LKS Lomza i uklad? z Szepietowem). Skonczyla sie sielanka, po przejeciu wladzy na LKS przez chlopaka z Lecha,ktory tam sie przeprowadzil, po tym Legia wchodzi na mecz rezerw z Lomza(szepietowem i Olimpia) i dostaja propozcje nie do odrzucenia... Zgoda padla i ruch kibicowski na Olimpii takze...
-
Rodowity1985
Domyslam sie,ze jet to temat tabu, tak samo,jak to, ze wielu z Lomzy odpuscilo sobie kibicowanie LKS-OWI po ''przemianie'', chyba ze mi powiesz, ze osoby jezdzace z Lomzy na Legie nigdy nie ''biegaly'' na LKS. Znow dodaje ''5 groszy'' od Siebie?
-
kierowca_pks
Bo moderatorem jest kibic Legii.waclaw.buszek pisze:dlaczego zniknęło nasze zdjęcie z nad wisły?
Rodowity, jakoś 15 lat temu w PW napisałem Ci więcej o tym meczu.
Nie zauważyłem żeby ktos tu pisał, że KSP nie ma swojego osiedla, jest to "osiedlowa ekipa" i tak na dzień dzisiejszy należy ją spostrzegać.
Zdanie które tu padło "na każdej dzielnicy ma przewagę Legia" też jest prawdziwe, dziwne że o sytuacji w Warszawie wypowiadają sie osoby, które tu nie mieszkają na co dzień, to tak jakbym wszedł w temat np; Gdyni i pisał, to nie możliwe że Bałtyku nie ma oprócz swojego stadionu, na pewno budynki, osiedle najbliżej ich stadionu to ich przytułek, co pewnie powinno z logicznego punktu widzenia być, ale jak jest to nie wiem bo w Gdyni/Bydgoszczy/Bytomiu czy w innym mieście gdzie ogromna jest przewaga jednego rywala nie mieszkam. W Warszawie ta logika istnieje i tyle, reszta Warszawy to Legia albo pustynia kibicowska okraszona bezpłciowymi nowymi klockami.
Nie zauważyłem żeby ktos tu pisał, że KSP nie ma swojego osiedla, jest to "osiedlowa ekipa" i tak na dzień dzisiejszy należy ją spostrzegać.
Zdanie które tu padło "na każdej dzielnicy ma przewagę Legia" też jest prawdziwe, dziwne że o sytuacji w Warszawie wypowiadają sie osoby, które tu nie mieszkają na co dzień, to tak jakbym wszedł w temat np; Gdyni i pisał, to nie możliwe że Bałtyku nie ma oprócz swojego stadionu, na pewno budynki, osiedle najbliżej ich stadionu to ich przytułek, co pewnie powinno z logicznego punktu widzenia być, ale jak jest to nie wiem bo w Gdyni/Bydgoszczy/Bytomiu czy w innym mieście gdzie ogromna jest przewaga jednego rywala nie mieszkam. W Warszawie ta logika istnieje i tyle, reszta Warszawy to Legia albo pustynia kibicowska okraszona bezpłciowymi nowymi klockami.
-
MisUszatek
- Kontakt:
Jak coś może być tamatem tabu jak nie było takiej sytuacji?
Z Łomży (jak i z wielu innych miast w Polsce) na pewno ktoś jeździł jak i jeździ na Legię. Osobiście nie znam nikogo kto po tamtej sytuacji wybrał Legię kosztem ŁKS-u. W drugą stronę już tak. Co też nie znaczy, że takie jednostkowe sytuacje mogły nie mieć miejsca.
Z Łomży (jak i z wielu innych miast w Polsce) na pewno ktoś jeździł jak i jeździ na Legię. Osobiście nie znam nikogo kto po tamtej sytuacji wybrał Legię kosztem ŁKS-u. W drugą stronę już tak. Co też nie znaczy, że takie jednostkowe sytuacje mogły nie mieć miejsca.
-
Stadionowy
Hutnik miał też swojego czasu kosę z Mazovią Mińsk Mazowiecki. Głównie z powodu jednego kibica ;)
Możesz rozwinąć swoją myśl?Stadionowy pisze:Hutnik miał też swojego czasu kosę z Mazovią Mińsk Mazowiecki. Głównie z powodu jednego kibica ;)
Nie nazwałbym naszych kontaktów kosą :)
-
Stadionowy
Teraz może i nie ale wcześniej kilka ekip prolegijnych miała "ciśnienie" na Mazovie.
Jak najbardziej, ale akurat Hutnik raczej stał wtedy z boku.Stadionowy pisze:Teraz może i nie ale wcześniej kilka ekip prolegijnych miała "ciśnienie" na Mazovie.
Raz byli w Mińsku nastawieni awanturniczo, pobluzgali, ale wtedy nie było nawet do kogo. I tyle z tych kontaktów.
-
89piotrekski
Mazovia byla postrzegana jak fc Legii lecz typem ,który miał najwięcej do powiedzenia byl gość który aktywnie..jeździł na Widzew.