Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

skoczow

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: skoczow »

Blue Old Boy pisze:Bardzo słuszna uwaga, zresztą zainteresowani wiedzą jak jest

Na ważny temat jakim jest sprzęt oni nie odpowiadają używali go od dawna nawet na słabą Odre Wodzisław a oni teraz wymyślają jakies akcje w stylu złapie małolata w 5 i zrobie grafa + wystawie to na kibice.net.

Tutaj mam cos dla was co o was sądzą wszyscy na początku filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=h2c87jFPg4k
iparts.pl
Pszczyna_yno_Ruch

Post autor: Pszczyna_yno_Ruch »

Kolege poniosło, napisy też nie są wyznacznikiem, nikt nie twierdzi że w Żorach NIC nie znaczą bo jednak są i działają, tego im odmówić nie można, ale sposób działania pozostawia wiele do zyczenia, bo jak walczyć z ekipą widmo która jest mądra tylko gdy wspierają ją inne FC lub ROW a gdy sa sami to nie kibicują, u nas też to tak działa. A potem się dziwicie że w Rudzie się nagrywa jakieś filmiki, ale jak ich inaczej zwalczać gdy raz na jakiś czas zrobią akcje we współpracy z kilkoma FC a potem w razie czego "ja nie kibicuje"?
nonameboy

Post autor: nonameboy »

Pytanie do kogoś z Zagłębia- sosnowiecki Bór to aktywne osiedle czy pustynia ?
FootballObsessed

Post autor: FootballObsessed »

Jak z mobilizacją obu ekip na jedno z najciekawszych spotkań 1ligi Gks Tychy vs Zagłębie Sosnowiec które odbędzie się 23.11 w Tychach ??
Mu95

Post autor: Mu95 »

U nas specjalnej mobilizacji brak.Zaglębia z tego co wiem wybiera się komplet(800),co jak na środę jest spoko wynikiem.
Czarodziej

Post autor: Czarodziej »

Znam takie kwiatki, co kiedyś byli wielkimi Gieksiarzami, potem chodzili na Ruch a jeszcze później znowu zaczęli uczęszczać na Giekse :D Zdarzenie miało miejsce w latach 90tych. Nie zaprzeczycie. Pewnie takich kwiatków jest wiele więcej :) To nie jest bajka, to się działo na prawdę w porównaniu z tym co wy opowiadacie swoim. Nie raz od znajomych usłyszałem takie bajki, że ze śmiechu nie wyrabiałem. Oczywiście z naszej strony też się zdarzały bajki, ale Gieksa do wymyślania niestworzonych historyjek jest po prostu MISTRZEM!Przynajmniej w jednym nie macie sobie równych.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Wy więc przyjmujecie na Ruchu ludzi, którzy byli najpierw za Gieksą, a potem za Ruchem. Raz się można przerzucić?
Ostatni raz taką celną szpilkę czytałem na tym forum jak mms cisnął ŁKSowi, że w Wiśle biega przerzut z Resovii...Swoją drogą ciekawe co go skłoniło do zamilknięcia w tej kwestii. Ich układ z Wisłą(przecież układowicza nie będzie od przerzutów wyzywał, tym bardziej takiego "wiernościowego"), czy koniec zgody na linii ŁKS-RR.
Czarodziej

Na Gieksie można dwa razy się przerzucić :) Tak wiem, co napisałem. Prawda was boli :) Co może tak nie jest ? Gieksa od lat gada, że na Ruchu przerzuty a jak oni przyjmują gości co najpierw chodzili na Gieksę, potem się przerzucili i znowu wrócili na Gieksę to kim są ? Tak samo z tymi konfidentami co dalej na Gieksie latają. Wiem, co piszę. Popytaj się starszych kolegów :)
m..

Post autor: m.. »

To co pisze Czarodziej to prawda. W latach 90 gieksiarze skakali z kwiatka na kwiatek. Raz na Ruch raz na Giekse ze wzgledu na neutral jaki wtedy panowal. Ekipa na Ruchu tego skakania nie zaakceptowała i spuscila w******* Gieksiarzom. I dlatego mniej wiecej od polowy lat 90 jest kosa.
biohazard

Post autor: biohazard »

Po pierwsze - popytałbym ale na Gieksie mam tylko kilku znajomych, z którymi rzadko się widzę bo tak się składa, że to nie mój klub. Po drugie nie wętpie w to, że są tam przerzuty bo to samo jest w całej waszej aglomeracji z Ruchem czy Górnikiem na czele więc obiektywizmu w twoich wypowiedziach nie ma za grosz i to czuć na kilometr. Po trzecie co chcesz osiągnąć tymi wpisami? Tak jak mówię, jeśli liczysz że komu dodasz a innemu odejmiesz w skali reputacji to się mylisz bo słabo wychodzi ci przekonywanie do swoich racji, zresztą mocno zapewne naciąganych. Wypomniał ci już jeden chłopak powyżej, że to co piszesz to absurd ale dalej idziesz w zaparte.

Ja mam pytanie do kibiców Zagłębia Sosnowiec, ostatnio przemieszczałem się po kilku miejscowościach w okolicy Sosnowca, może ktoś przybliżyć jak się sprawy mają w Siewierzu, Będzinie, Dąbrowie Górniczej oraz Czeladzi? W tej pierwszej miejscowości widziałem sporo wrzut waszych i GKSu Kce, w Będzienie też natknąłem się na jakiś wrzut z GKSu ale chyba dość stary wizualnie, Czeladź blisko Siemianowic Śląskich stąd pytanie czy tam są kibice inni aniżeli CKSu i Zagłębia? Co do Dąbrowy G. podobnie jak z Będzinem jakieś pojedyńcze wrzutu z Gieksy widziałem.
strona-praska

Post autor: strona-praska »

https://www.facebook.com/rodychi.dynamo ... 7886726529

Taka ciekawostka. Ekipa Dynama leciała do Neapolu przez Katowice i pewnie taką samą drogą będzie wracać. Są do zrobienia bo na pewno z Katowic będą wracać drogą lądową ;) Zamiast się szarpać na forach to polujcie na banderowców
Cyklon

Post autor: Cyklon »

Tak z czystej ciekawości. Ile karnetów jest wykupionych na stadion w Zabrzu?
wich

Post autor: wich »

biohazard pisze:Po pierwsze - popytałbym ale na Gieksie mam tylko kilku znajomych, z którymi rzadko się widzę bo tak się składa, że to nie mój klub. Po drugie nie wętpie w to, że są tam przerzuty bo to samo jest w całej waszej aglomeracji z Ruchem czy Górnikiem na czele więc obiektywizmu w twoich wypowiedziach nie ma za grosz i to czuć na kilometr. Po trzecie co chcesz osiągnąć tymi wpisami? Tak jak mówię, jeśli liczysz że komu dodasz a innemu odejmiesz w skali reputacji to się mylisz bo słabo wychodzi ci przekonywanie do swoich racji, zresztą mocno zapewne naciąganych. Wypomniał ci już jeden chłopak powyżej, że to co piszesz to absurd ale dalej idziesz w zaparte.

Ja mam pytanie do kibiców Zagłębia Sosnowiec, ostatnio przemieszczałem się po kilku miejscowościach w okolicy Sosnowca, może ktoś przybliżyć jak się sprawy mają w Siewierzu, Będzinie, Dąbrowie Górniczej oraz Czeladzi? W tej pierwszej miejscowości widziałem sporo wrzut waszych i GKSu Kce, w Będzienie też natknąłem się na jakiś wrzut z GKSu ale chyba dość stary wizualnie, Czeladź blisko Siemianowic Śląskich stąd pytanie czy tam są kibice inni aniżeli CKSu i Zagłębia? Co do Dąbrowy G. podobnie jak z Będzinem jakieś pojedyńcze wrzutu z Gieksy widziałem.
W Siewierzu Gieksa i Zagłębie, Gieksy więcej ale ogólnie miasto pod względem kibicowskim słabe. Co do pozostałych miast, które wymieniłeś to oczywiście jak wszędzie znajdą się jacyś odszczepieńcy (kumpel urodzony i mieszkający całe życie w Sosnowcu jeździ na Górnik...) ale o jakimkolwiek FC czy zorganizowanej grupie kibiców innych klubów niż Zagłębie nie ma mowy.
Czarodziej

Darli się Gjekaes i zjawił się pies. Zwalili znowu na Ruch, po raz któryś i zadowoleni. Po raz któryś Gieksa pokazała, że na rękę im jest porobić trochę hałasu i zwalić potem winę na Ruch. Lata uciekają a wy dalej jesteście żałośni.
Red power

Post autor: Red power »

Gieksa z tym wytykaniem komuś przeciepów jest mega śmieszna.
Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter »

Najlepsze jest to że kibice Ruchu (ponoć) którzy tu się wypowiadają zawsze znają jakiegoś Gieksiarza czy Żabola któremu mogą coś zarzucić.,a to przeciep, a to konfident,a to jeszcze jakiś wynalazek.W Ruchu oczywiście czyściutko i sztywno a przeciepow nie tolerują.Szkoda że nie mogę być z wami bo taka ekipa jak wy to wzór zasad,honoru i odwagi.Szacun.
m..

Post autor: m.. »

Przykro ze nie mozesz byc z nami i przykre jest to ze podobno nie jestes z ksgks a kazdy twoj post to napinka w strone Ruchu. Smutne to twoje zycie.
A co do tematu to w kazdej ekipie sa jakies kwiatki ,odbijanie pileczki nie ma sensu.
pablo1982r

Post autor: pablo1982r »

OAK czyste bylo od przeciepow? Juz nie wspomne o innych ktorzy sie z nimi bujali
19KSG48

Post autor: 19KSG48 »

tak jak wasze zadźganie na Rudzie Śląskiej taka to wasza ekipa
BezKlubu :)

Post autor: BezKlubu :) »

Mam takie pytanie do kibiców Ruchu.

Mówicie że jak KSGKS pokazało się na Wolności w Chorzowie , na prezentacji Ruchu na Rudzie, pod Spodkiem , że to akcje marketingowe ekipy że pokazówka przy kamerach .

To jak nazwać was atak na Brynowie podczas obchodów Pacyfikacji kopalni Wujek wtedy wam nie przeszkadzały kamery i pełno psów w około.

Pytanie bez napinki ,ale mnie to zaczęło ciekawić.
tRRex

Post autor: tRRex »

To Ci się ku*** przypomniało. A wiesz jaka jest różnica? Taka że my tam wpadliśmy w konkretnym celu a nie ponapinać się i pokrzyczeć. Nie odpisuj już nic i "bez napinki".
emigrantPB

Post autor: emigrantPB »

jaka propaganda, piszą to co wszyscy o was mówią na Śląsku
Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter »

U ciebie tez jest takie życie ale na farmazonie.
ukasz11

Post autor: ukasz11 »

GKS Tychy - Zagłębie Sosnowiec 23.11.2016

Obrazek
jak.wodospady

Post autor: jak.wodospady »

Jaka liczba kibiców Zagłębia w Tychach?
tyskie

Post autor: tyskie »

Dobra liczba Zagłębia- jak dotąd najliczniejsza ekipa gosci na stadionie w Tychach. U Nas w młynie jak na środe również przyzwoicie:
Obrazek
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Co ma jedno do drugiego? Kaj ta GKS została na tym Getcie? Została wytępiona, a Getto ograniczało się do stania w klatkach po kilka osób i pitania windą. :)
emsi

Post autor: emsi »

Jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy w miastach:Orzesze,Żory,Ornontowice,Bieruń?
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

Bieruń-GKS Tychy
cichy12

Post autor: cichy12 »

Ornontowice ---Górnik Zabrze
wiktor01011

Post autor: wiktor01011 »

Jak wygląda sytuacja w Pszczynie?
Unigrunt

Post autor: Unigrunt »

wiktor01011 pisze:Jak wygląda sytuacja w Pszczynie?
KSGKS
polakmaly

Post autor: polakmaly »

Unigrunt pisze:
KSGKS
A stronę temu koalicja zarzuca nam propagandę...brak słów
za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! »

polakmaly pisze:
Unigrunt pisze:
KSGKS
A stronę temu koalicja zarzuca nam propagandę...brak słów
Jeju no zapomniał wspomnieć o Ruchu daj spokój..
Pitfas

Post autor: Pitfas »

Jedno osiedle to Ksgks.
Myspace

Post autor: Myspace »

Pszczyne należy brać jako cały powiat bo tak te dwa fc działają
1.Niebieski Powiat Pszczyński - ilościowo i jakościowo w powiecie numer jeden, obecni w Pszczyna ( CentRum, Oś Siedlce, Oś. Bogdeina), Wisła Wielka, Wisła Mała, Miedźna, Góra, Ćwiklice, Pawłowice, Suszec
2. Torcida Pszczyna/Pszczyńska Gieksa - Ilościowo nieźle ale mniej niż Niebieskich, jakościowo też nie najgorzej ostatnim czasy, obecni w Pszczyna ( Oś. Piastów, Oś. Daszyńskiego ), Jankowice, Goczałkowice, Pawłowice, Studzienice

Myślę że obiektywnie, nie ma sensu pierdolić o akcjach bo ostatnio ich mało.

pozdR
Jaworznianin_123

Post autor: Jaworznianin_123 »

tyskie pisze:Dobra liczba Zagłębia- jak dotąd najliczniejsza ekipa gosci na stadionie w Tychach. U Nas w młynie jak na środe również przyzwoicie:
Obrazek
Jak byście dali Gieksie wiecej biletów to Zagłębie nie byloby najliczniejsze;)
ODPOWIEDZ