30 października 2016 r, g. 18.00- Derby Trójmiasta.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
coci

Re: 30 października 2016 r, g. 18.00- Derby Trójmiasta.

Post autor: coci » 13.11.2016, 13:57

...co ty się prujesz internetowy chuliganie zza monitora!?W prawdziwym świecie za tekst o sraniu komuś....miałbyś grubo pojechane-no ale internet wszystko przyjmie.
Przeczytaj jeszcze raz co tutaj chłop od nas napisał,jeśli dalej nie ogarniasz to napiszę inaczej:ostatnimi czasy nie mamy wielu,a tym bardziej spekrakularnych zwycięstw na koncie z wami.Tyle...
Pzdr.dla normalnch.
...i ARKA GDYNIA!

iparts.pl
L_S

Post autor: L_S » 13.11.2016, 20:34

HFA pisze: Wracając do tematu pt. derbowe mecze rugby, to nie było czasem też dymu przy okazji meczu na stadionie przy ul. Grunwaldzkiej we Wrzeszczu? jakoś w 2000 lub 2001? Nie kojarzę aby coś było w 2002 roku. Pamiętam natomiast, że jak się wybraliśmy w 2003r. to już był spokój.
Ten "dym" był na pewno na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu ale roku nie pamiętam (możliwe ze 2002). Przed meczem paru z Arki (m.in. z podwiniętym kominem na głowie) stało na "trybunie" w pobliżu Lechistów i to nie podobało się gdańszczanom. Komuś puściły nerwy i się zaczęło ale psiarnia z shotgunami zapobiegła awanturze. Na mecz dojechała tez później grupa może z 70 (?) Arkowców już w obstawie psów i dopingowali cały mecz. Przypominało to wszystko raczej mecz piłkarski.

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 18.11.2016, 17:41

migiczne_wrota pisze:Podsumuje twoje wywody tak: buahahahahahhaha. W sumie, co tam, derbowy rywal kroi wam oprawe na derby - nic się nie stało. Maluje grafa na "waszym" stadionie (pierwsza tego typu akcja w PL?) - nic się nie stało. Załapujecie się na klapsy na każdym rogu i przy każdym mozliwym spotkaniu - nic się nie stało. Spotkać się z Lechią nie - nic się nie stalo. A co Gryf potrafi sam zrobić pokazał wam w meczu z Bałtykiem. A właściwie to wy pokazaliście co potraficie. A na codzień vlepy anty, grafy anty, napina zza kordonu i chuligańskie zdjęcia / video. Nie wiem jak to u was jest. Wiadomo, do porażki zawsze trudno się przyznać, ale u was to normalnie zostało dopracowane do mistrzostwa taki styl. Wydaje mi się, że jakbym podszedł np. do ciebie, nasrał ci do ryja, to też byś powiedział, że przecież nic się nie stało. Nisc mimo, że od was potrafi w miare normalnie się wypowiedzieć, a cała reszta od was? Bez komentarza.
W sumie nie powinienem wdawac się w dyskusje z jakimis łbami, ale ty jestes tak głupi ze az to irytuje . Wiec ....
derbowy rywal kroi wam oprawe na derby - nic się nie stało

No rzeczywiście akcja sezonu , przykre ze w dzisiejszych czasach krojenie ,albo w niektórych przypadkach nawet co gorsza - rozkminianie opraw to szczyt możliwości i powód do dumy... a tak w ogóle kogo obchodza jakieś oprawy :P
Maluje grafa na "waszym" stadionie (pierwsza tego typu akcja w PL?)
Po pierwsze primo - nie nasz stadion
Po drugie primo - popytaj kolegów w jakich okolicznościach doszło do powstania grafa. Co niby Arka miała zrobić , zdobyć szturmem sektor gości ? Mieli mnóstwo czasu ,od groma artykułów malarskich to pomalowali , wielka sztuka.
Tak po prawdzie to nie wiadomo kto bardziej przyczynił sie do powstania grafa : Lechia czy "Taurus" ... choc w sumie to jeden c*** :D

A w kwestii klapsów , potyczek itp to tez popytaj starszych kolegów , dawniej non stop sie działo i pewne rzeczy które teraz , reklamuje sie jako wielkie sukcesy wtedy nawet nie były warte wzmianki. Co chwile ktos kogos trafił , ktos kogos oklepał , ale nikt sie nie spuszczał nad tym tygodniami. Ale poziom obecnie jest jaki jest , wiec byle mordobicie urasta do rangi wielkiej bitwy.
Ogólnie ujmując , chuliganka w prawdziwym wydaniu jest w Polsce na wymarciu . Dzisiaj polega to na robieniu biznesu , napince i " ekspozycji siły "

PS. Nie wiem po co p********* o jakimś nieprzyznawaniu sie do porazek , bo nie zauwazyłem zebym gdzies tak pisał . W ogóle masz niezle najebane pod kopułą
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS

obserwator z uefa

Post autor: obserwator z uefa » 18.11.2016, 18:57

"

No rzeczywiście akcja sezonu , przykre ze w dzisiejszych czasach krojenie ,albo w niektórych przypadkach nawet co gorsza - rozkminianie opraw to szczyt możliwości i powód do dumy... a tak w ogóle kogo obchodza jakieś oprawy :P
Po drugie primo - popytaj kolegów w jakich okolicznościach doszło do powstania grafa. Co niby Arka miała zrobić , zdobyć szturmem sektor gości ? Mieli mnóstwo czasu ,od groma artykułów malarskich to pomalowali , wielka sztuka.
Tak po prawdzie to nie wiadomo kto bardziej przyczynił sie do powstania grafa : Lechia czy "Taurus" ... choc w sumie to jeden c*** :D "

Hyhy jaki typ, gdyby to Arka skroiła oprawę lub coś namalowała to byście przezz kilka lat się nad tym spuszczali, ale jak widać, nic się nie stało, ktoś tam powyżej miał rację :)

NiebieskaHemoglobina

Post autor: NiebieskaHemoglobina » 18.11.2016, 19:19

no i gimnazjum nam temat rozwalilo...

migiczne_wrota

Post autor: migiczne_wrota » 18.11.2016, 21:24

wurda1ak pisze:
migiczne_wrota pisze:Podsumuje twoje wywody tak: buahahahahahhaha. W sumie, co tam, derbowy rywal kroi wam oprawe na derby - nic się nie stało. Maluje grafa na "waszym" stadionie (pierwsza tego typu akcja w PL?) - nic się nie stało. Załapujecie się na klapsy na każdym rogu i przy każdym mozliwym spotkaniu - nic się nie stało. Spotkać się z Lechią nie - nic się nie stalo. A co Gryf potrafi sam zrobić pokazał wam w meczu z Bałtykiem. A właściwie to wy pokazaliście co potraficie. A na codzień vlepy anty, grafy anty, napina zza kordonu i chuligańskie zdjęcia / video. Nie wiem jak to u was jest. Wiadomo, do porażki zawsze trudno się przyznać, ale u was to normalnie zostało dopracowane do mistrzostwa taki styl. Wydaje mi się, że jakbym podszedł np. do ciebie, nasrał ci do ryja, to też byś powiedział, że przecież nic się nie stało. Nisc mimo, że od was potrafi w miare normalnie się wypowiedzieć, a cała reszta od was? Bez komentarza.
W sumie nie powinienem wdawac się w dyskusje z jakimis łbami, ale ty jestes tak głupi ze az to irytuje . Wiec ....

Tak po prawdzie to nie wiadomo kto bardziej przyczynił sie do powstania grafa : Lechia czy "Taurus" ... choc w sumie to jeden c*** :D

A w kwestii klapsów , potyczek itp to tez popytaj starszych kolegów , dawniej non stop sie działo i pewne rzeczy które teraz , reklamuje sie jako wielkie sukcesy wtedy nawet nie były warte wzmianki. Co chwile ktos kogos trafił , ktos kogos oklepał , ale nikt sie nie spuszczał nad tym tygodniami. Ale poziom obecnie jest jaki jest , wiec byle mordobicie urasta do rangi wielkiej bitwy.
Ogólnie ujmując , chuliganka w prawdziwym wydaniu jest w Polsce na wymarciu . Dzisiaj polega to na robieniu biznesu , napince i " ekspozycji siły "

PS. Nie wiem po co p********* o jakimś nieprzyznawaniu sie do porazek , bo nie zauwazyłem zebym gdzies tak pisał . W ogóle masz niezle najebane pod kopułą
Szkoda klawiatury na takiego przyjebańca. Wyłapujecie w miske na każdym rogu - luzik, oprawe derbową tracicie - luzik, graf na nie waszym stadionie - luzik, propozycji już dostaliście sporo, zawsze wasza odpowiedź taka sama - luzik. W ogóle, nieźle wyluzowani jesteście. Będziemy musieli znowu wam wjechać na stadion, wygonić wszystkich i samemu obejrzeć derby a wy jak kundle poza stadionem bo nie pozwolimy wam wejść. Nie kumam, czemu nikt od was nie ogarnia takich klaunów jak ty...sporo ludzi znam z Gdyni i większość na żywo normalnie gada i wie jak jest. A tutaj jeden normalny nisc a reszta takie wurda1ak-i...

rick.k

Post autor: rick.k » 19.11.2016, 06:27

Moim zdaniem wszystkie 3 akcje Lechii udane i z jajem, szczególnie flaga z logo Gdyni jak i graffiti.

RSD

Post autor: RSD » 19.11.2016, 11:08

Baner Lechii z logiem miasta Gdyni jak najbardziej ok, ale gdyby został wywieszony tylko na derbach jako okolicznościowy. Lechia wywiesiła go jednak na następnym meczu z Pogonią. Bez sens.

UlicznyFighter

Post autor: UlicznyFighter » 19.11.2016, 15:58

Nie chcę siać napiny - zostawiam to okolicznym gimnazjalistom, którzy w szkole baty wyłapują, żeby później przelać swoją frustrację na kibice.net - w końcu tutaj nikt Wam w mordę nie da.
Podbijam jedynie poniższe pytanie, bo również jestem ciekawy cóż można było zrobić by temu zapobiec.
wurda1ak pisze: Po drugie primo - popytaj kolegów w jakich okolicznościach doszło do powstania grafa. Co niby Arka miała zrobić , zdobyć szturmem sektor gości ? Mieli mnóstwo czasu ,od groma artykułów malarskich to pomalowali , wielka sztuka.

marrrek

Post autor: marrrek » 23.11.2016, 14:54

Takie ogólne spostrzezenie ,po rozpoczęciu w miarę normalnej dyskusji w temacie derbów Trójmiasta jakby w innych tematach się uspokoiło.No ale moze się mylę ,a jak się nie mylę to za chwilę będę się mylił, niestety :(....

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 05.12.2016, 00:24

[quote="migiczne_wrota"Szkoda klawiatury na takiego przyjebańca. Wyłapujecie w miske na każdym rogu - luzik, oprawe derbową tracicie - luzik, graf na nie waszym stadionie - luzik, propozycji już dostaliście sporo, zawsze wasza odpowiedź taka sama - luzik. W ogóle, nieźle wyluzowani jesteście. Będziemy musieli znowu wam wjechać na stadion, wygonić wszystkich i samemu obejrzeć derby a wy jak kundle poza stadionem bo nie pozwolimy wam wejść. Nie kumam, czemu nikt od was nie ogarnia takich klaunów jak ty...sporo ludzi znam z Gdyni i większość na żywo normalnie gada i wie jak jest. A tutaj jeden normalny nisc a reszta takie wurda1ak-i...[/quote]

Zajrzałem po ponad tygodniu i diagnoza była jednak trafna - jesteś debilem.
Pomijam ten temat , bo w innych tez robisz z siebie kretyna (na co wielu uzytkowników słusznie zwróciło uwagę)

Przede wszystkim jakbyś miał choć minimalna inteligencję to zauwazyłbyś ze moje stanowisko nie jest oficjalnym stanowiskiem Arki , tylko moim prywatnym zdaniem.
Zadałem pytanko w sprawie grafu (nikt nie odpowiedział), wyraziłem swoje zdanie na temat " chuligańskich starć w Trójmieście" oraz na temat tego ze osobiscie mam wyjebane na jakies oprawy . Więc nie pisz mi jakichs p****** o wyłapywaniu w miske (bo akurat z betonami to jestem na plus) , o traceniu oprawy derbowej (bo nie mam nic wspólnego z oprawami na Arce ), propozycji od blado-zielonych jakos tez nie otrzymałem zadnej w ostatniej dekadzie (wiec nie wiem o co sie prujesz, a zawsze chetnie skorzystam jak cos :D )

Hitem z twej strony zas jest to:
Będziemy musieli znowu wam wjechać na stadion, wygonić wszystkich i samemu obejrzeć derby a wy jak kundle poza stadionem bo nie pozwolimy wam wejść
Akurat ty , to jedyne co mozesz zrobić to - wysrać się rano, zeby ci nie ciązyło - bo o tych wydarzeniach to mozesz sobie jedynie przeczytać w internecie , ewentualnie starsi koledzy moga opowiedziec (choc nie wiem czy beda chcieli takiemu idiocie)

I na zakończenie dla twojej wiadomosci - nikt mnie nie bedzie ogarniał , bo doskonale sam siebie ogarniam .
Jak jest obecnie w Trójmiescie , wiem dobrze (a na pewno nie jest tak blado-zielono jakbys ty tego chciał) jednak to nie mój problem , ja sie tłumaczyc za tych co obecnie rzadza na Arce nie mam zamiaru , jednak do własnego zdania mam prawo i jak zechce to je wyraże , a że jest odmienne od twojej betonowej rzeczywistości to juz nie moj problem .
Paru betonów tu pisze sensownie i zawsze moge z nimi "w miare kulturalnie" po polemizowac , ale z debilami twego pokroju sie nie da , tak wiec zegnam cie staropolskim W**********

J_ag

Post autor: J_ag » 07.12.2016, 23:29

Pamietam ze czekalismy na ten prgraam My Betony i Pogon. Chociaz My dalej czujemy sie morską Polską i jako duma Polski.

Obserwator93

Post autor: Obserwator93 » 08.12.2016, 00:05

wurda1ak pisze:[quote="migiczne_wrota"Szkoda klawiatury na takiego przyjebańca. Wyłapujecie w miske na każdym rogu - luzik, oprawe derbową tracicie - luzik, graf na nie waszym stadionie - luzik, propozycji już dostaliście sporo, zawsze wasza odpowiedź taka sama - luzik. W ogóle, nieźle wyluzowani jesteście. Będziemy musieli znowu wam wjechać na stadion, wygonić wszystkich i samemu obejrzeć derby a wy jak kundle poza stadionem bo nie pozwolimy wam wejść. Nie kumam, czemu nikt od was nie ogarnia takich klaunów jak ty...sporo ludzi znam z Gdyni i większość na żywo normalnie gada i wie jak jest. A tutaj jeden normalny nisc a reszta takie wurda1ak-i...
Zajrzałem po ponad tygodniu i diagnoza była jednak trafna - jesteś debilem.
Pomijam ten temat , bo w innych tez robisz z siebie kretyna (na co wielu uzytkowników słusznie zwróciło uwagę)

Przede wszystkim jakbyś miał choć minimalna inteligencję to zauwazyłbyś ze moje stanowisko nie jest oficjalnym stanowiskiem Arki , tylko moim prywatnym zdaniem.
Zadałem pytanko w sprawie grafu (nikt nie odpowiedział), wyraziłem swoje zdanie na temat " chuligańskich starć w Trójmieście" oraz na temat tego ze osobiscie mam wyjebane na jakies oprawy . Więc nie pisz mi jakichs p****** o wyłapywaniu w miske (bo akurat z betonami to jestem na plus) , o traceniu oprawy derbowej (bo nie mam nic wspólnego z oprawami na Arce ), propozycji od blado-zielonych jakos tez nie otrzymałem zadnej w ostatniej dekadzie (wiec nie wiem o co sie prujesz, a zawsze chetnie skorzystam jak cos :D )

Hitem z twej strony zas jest to:
Będziemy musieli znowu wam wjechać na stadion, wygonić wszystkich i samemu obejrzeć derby a wy jak kundle poza stadionem bo nie pozwolimy wam wejść
Akurat ty , to jedyne co mozesz zrobić to - wysrać się rano, zeby ci nie ciązyło - bo o tych wydarzeniach to mozesz sobie jedynie przeczytać w internecie , ewentualnie starsi koledzy moga opowiedziec (choc nie wiem czy beda chcieli takiemu idiocie)

I na zakończenie dla twojej wiadomosci - nikt mnie nie bedzie ogarniał , bo doskonale sam siebie ogarniam .
Jak jest obecnie w Trójmiescie , wiem dobrze (a na pewno nie jest tak blado-zielono jakbys ty tego chciał) jednak to nie mój problem , ja sie tłumaczyc za tych co obecnie rzadza na Arce nie mam zamiaru , jednak do własnego zdania mam prawo i jak zechce to je wyraże , a że jest odmienne od twojej betonowej rzeczywistości to juz nie moj problem .
Paru betonów tu pisze sensownie i zawsze moge z nimi "w miare kulturalnie" po polemizowac , ale z debilami twego pokroju sie nie da , tak wiec zegnam cie staropolskim W**********[/quote]

Ale spokojnie śledziku, bo ciśnienie podskoczy i ikra z dupki poleci.
Masz jakąś manię betonową? Wszędzie te betony. Od tych kilku lepów w Oliwie i Żabiance już masz jakąś manię prześladowczą.
Nie jest tak biało-zielono? A to mi ciekawe. Logiczne, że Lechia nie będzie rządzić w Gdyni tak samo jak Arka nigdy nie będzie rządzić w Gdańsku, ale chyba przyznasz z honorem(chociaż do prawdziwego śledzia te dwa słowa nie pasują), że buforowy Sopot jednak taki buforowy nie jest i nawet kichnąć tam żółto-niebieskie szczurki się boją?

J_ag

Post autor: J_ag » 08.12.2016, 00:43

Sopot czesciowo jest anasz. Gdynia ma w aglomeracja miasta ma wiej niz takie Opole Gorzow Torun czy Rzeszow takze pozdrawiany.

paramedic4

Post autor: paramedic4 » 08.12.2016, 11:40

J_ag pisze:Sopot czesciowo jest anasz. Gdynia ma w aglomeracja miasta ma wiej niz takie Opole Gorzow Torun czy Rzeszow takze pozdrawiany.
Ale bełkot. Przestań pisać po pijaku. Wstyd sobie robisz. Jak się obudzisz i wytrzeźwiejesz to przemyśl ową kwestię :-)
Pozdro z Gdańska

marrrek

Post autor: marrrek » 08.12.2016, 13:17

paramedic4 pisze:
J_ag pisze:Sopot czesciowo jest anasz. Gdynia ma w aglomeracja miasta ma wiej niz takie Opole Gorzow Torun czy Rzeszow takze pozdrawiany.
Ale bełkot. Przestań pisać po pijaku. Wstyd sobie robisz. Jak się obudzisz i wytrzeźwiejesz to przemyśl ową kwestię :-)
Pozdro z Gdańska
To nie bełkot, szkoda ze nie ma juz naszych chłopaków od rozszyfrowywania enigmy.Oni na pewno cos by więcej powiedzieli;)

migiczne_wrota

Post autor: migiczne_wrota » 08.12.2016, 17:54

DAwajcie jeszcze @ wurda1ak i @ J_ag !!! Pompeczka jest niezła z was.

mew

Post autor: mew » 10.12.2016, 22:33

J_ag pisze:Pamietam ze czekalismy na ten prgraam My Betony i Pogon. Chociaz My dalej czujemy sie morską Polską i jako duma Polski.
Ta piosenka do dzisiaj leci na każdym meczu Arki.

A kto pamięta kolonie i wspólne śpiewanie pieśni Morze nasze morze. Przez całą piosenkę mruczenie pod nosem, a przy wersie "żadna siła, żadna burza nie odbierze..." na cały głos wykrzyczenie nazwy swojego portu - Gdyni, Szczecina lub Gdańska.

_Henderson_

Post autor: _Henderson_ » 11.12.2016, 11:22

A w Sopocie jest jakas druzyna pilkarska? Krecony byl tam kiedys jakis doping, i jak byl, to kto go krecil? Dzieki z gory

JB

Post autor: JB » 11.12.2016, 15:06

_Henderson_ pisze:A w Sopocie jest jakas druzyna pilkarska? Krecony byl tam kiedys jakis doping, i jak byl, to kto go krecil? Dzieki z gory
Jest KP Sopot, mieli kiedyś sporadycznie młyn, jakieś układy z kibicami GKSu Sierakowic i Czarnych Pruszcz Gdański, głównie młodzież, biało - zielona.

ArkaToMy

Post autor: ArkaToMy » 11.12.2016, 22:40

j_ag i wurda1ak

Przestańcie się tu udzielać,bo przynosicie wstydu. Zacznijcie więcej działać na żywo , a nie piszecie na necie i się spinacie.

Zapraszam Was na PW.

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 12.12.2016, 09:26

ArkaToMy pisze:j_ag i wurda1ak

Przestańcie się tu udzielać,bo przynosicie wstydu. Zacznijcie więcej działać na żywo , a nie piszecie na necie i się spinacie.

Zapraszam Was na PW.
A Ty ku*** co ,straznik teksasu???, bede miał ochote to bede sobie pisał , jesli tu pisze to wyrazam jedynie moja prywatna opinie,taki cenzor jestes to podaj mi gdzie jakas nieprawde napisałem ??? .
Swoje juz działałem , teraz wy młodzi sie wykazujcie i to wy postarajcie sie nie przynosic wstydu.

Jak masz jeszcze cos to PW , a nie mi tu bedziesz publicznie napominac

ODPOWIEDZ