ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
potwierdzoneinfo
autor: potwierdzoneinfo » 14.11.2016, 11:41
mks1923 pisze:Oswiadczenie w sprawie flagi Rudnik nad Sanem (Rumunia-Polska)
Flaga nie zostaje wpuszczona przez ochronę na sektor(mowia że nie ma juz miejsca na flagi) Każa ją zostawić u siebie pod sektorem i odebrać po meczu. Po meczu udajemy się po odbiór flagi , na miejscu okazuje się że jej nie ma brakuje również kilku innych flag Polaków .Kibice rumunscy dodają zdjęcia ze skoroili flagi a prawdą jest że ukradli je razem z ochroną.
a jakim to trzeba być zjebem, żeby zostawić swoją flagę c*** wie jakim frajerom z ochrony do "depozytu"? jak ktoś tak stracił barwy, to raż, że na zęby powinien dostać za debilność, a dwa, że zakończyć przygodę.
ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY ! ! !
-
Zły
W Rumunii najbardziej widoczni pod stadionem:
- Lech & ŁKS,
- Motor Lublin,
- Hetman Zamość,
- Stal Mielec & Czarni Jasło,
- Czuwaj Przemyśl,
- GKS Jastrzębie,
- Jagiellonia Białystok,
- Chemik Kędzierzyn Koźle,
- Raków Częstochowa,
- KSZO Ostrowiec Świętokrzyski,
- Unia Hrubieszów.
+ Cracovia oraz koalicja GKSG z Wisłoką i Rowem - niedojazd.
-
mcfc
Wiele zostało już powiedziane na temat piątkowego meczu ale chyba najlepszym wnioskiem jest fakt, że harce koalicji we Francji, jeszcze bardziej skonsolidowały Polaków i polskie ekipy w kontekście Kadry. A to cieszy i to bardzo.
-
<OB>
biohazard pisze:Choć mnie nie było w Rumunii odniosę się tylko do tej całej dezinformacyjnej propagandzie nowej koalicji, która brakiem obecności po prostu udowodniła że się zwyczajnie obsrała ze strachu a ich interesy są skupione nie wokół piłki. Pisanie tutaj przez niektórych (zapewne koalicjantów), że te wszystkie ekipy niech wyjaśniają spory w Polsce a nie za granicami to całkowite zaprzeczenie tego co zrobiła właśnie koalicja, zamiast wyjaśniać sprawy w kraju pojechali do Francji i zrobili syfu. Dlatego pisanie teraz w ten sposób to czysta hipokryzja i śmiech na sali. Nie wiem jakie odczucia mają inni ale według mnie w te ich bajki wierzy już chyba tylko ich społeczność, choć i tutaj zapewne zaczyna się rozłam (Wisła). Osobiście miałem kiedyś duży szacunek do ekipy Ruchu, wydawała się honorowa, konkretna i mająca zasady - jednak te czasy zdecydowanie minęły, szkoda bo scena kibicowska na tym traci według mnie podobnie jak reprezentacja gdzie wolałbym zawsze jedność jako Polacy, jednak w tej chwili trzeba po prostu chyba wytępić tych pasożytów.
Co do naszego sektora w Rumuni, to tyle co można zobaczyć w sieci - wyglądało to dobrze i myślę, że potwierdziło że nasz ruch kibicowski jest nadal silny.
Ktoś usunął mój post, więc napiszę jeszcze raz. Dzisiaj usłyszałem przez telefon od ziomka (jednego z mocno ogarniętych), że to kalkulator ich zatrzymał przed wizytą w Bukareszcie.
Natomiast o Wiśle się wypowiadał bardzo ciepło i twierdził, że relacje coraz lepsze. Nie wiem więc skąd info, że "zaczyna się rozłam"?
-
White1910Pride
autor: White1910Pride » 14.11.2016, 12:46
mcfc pisze:Wiele zostało już powiedziane na temat piątkowego meczu ale chyba najlepszym wnioskiem jest fakt, że harce koalicji we Francji, jeszcze bardziej skonsolidowały Polaków i polskie ekipy w kontekście Kadry. A to cieszy i to bardzo.
Szczególnie cieszy was bo to od waszego podbicia do paru naszych poszliśmy was szukać. Śmieszny jest ten cały pakt na kadrę, wielokrotnie łamany przez różne ekipy (sama Legia do Polonii ile razy startowała) a tutaj teraz sraczka.
[link]
-
rympałek
Zły pisze:W Rumunii najbardziej widoczni pod stadionem:
- Lech & ŁKS,
- Motor Lublin,
- Hetman Zamość,
- Czuwaj Przemyśl,
- GKS Jastrzębie,
- Jagiellonia Białystok,
- Raków Częstochowa,
- Unia Hrubieszów.
Cracovia była,dotarła dzień wcześniej w 30 osób.W dzień meczu dociera kolejne 50,ale po dwóch godzinach spędzonych na parkingu zostają zawróceni w stronę granicy.
Ostatnio zmieniony 14.11.2016, 13:21 przez
rympałek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
afterparty
- Lech & ŁKS,
- Motor Lublin,
- Hetman Zamość,
- Czuwaj Przemyśl,
- GKS Jastrzębie,
- Jagiellonia Białystok,
- Raków Częstochowa,
- Unia Hrubieszów.
Cracovia była razem z Lechem i Łksem w tej grupie, ktora dotarła kilkukilometrowym przemarszem pod stadion i to główny skład, nie dotarło dodatkowych 11 aut. Po prostu tak jak Lech nie mieli żadnych barw, więc nie byli widoczni.
-
Zły
White1910Pride pisze:mcfc pisze:Wiele zostało już powiedziane na temat piątkowego meczu ale chyba najlepszym wnioskiem jest fakt, że harce koalicji we Francji, jeszcze bardziej skonsolidowały Polaków i polskie ekipy w kontekście Kadry. A to cieszy i to bardzo.
Szczególnie cieszy was bo to od waszego podbicia do paru naszych poszliśmy was szukać. Śmieszny jest ten cały pakt na kadrę, wielokrotnie łamany przez różne ekipy (sama Legia do Polonii ile razy startowała) a tutaj teraz sraczka.
Sraczkę to miałeś ty i nie pojawiłeś się w Rumunii. Pakt na kadrę jest, ale z pominięciem m.in. was.
-
mcfc
White1910Pride pisze:
Kibolska Polska na Kadrze byłaby silniejsza z Widzewem czy Ruchem ale skoro Wy uważacie ten pakt za śmieszny i wybraliscie inną drogę, to nie dziw się, że nikt Was nie szanuje i nie będzie szanować. To jest Wasz wybór. Dla wielu ekip obecny pakt na Reprezentacji jest najlepszą rzeczą jaka spotkała środowisko kibicowskie. W historii różnie z tym bywało dlatego fakt, że wiele ekip dojrzalo do tego, daje dobry obraz polskiej sceny i dobrze rokuje na przyszłość.
-
White1910Pride
autor: White1910Pride » 14.11.2016, 14:40
mcfc pisze:White1910Pride pisze:
Kibolska Polska na Kadrze byłaby silniejsza z Widzewem czy Ruchem ale skoro Wy uważacie ten pakt za śmieszny i wybraliscie inną drogę, to nie dziw się, że nikt Was nie szanuje i nie będzie szanować. To jest Wasz wybór. Dla wielu ekip obecny pakt na Reprezentacji jest najlepszą rzeczą jaka spotkała środowisko kibicowskie. W historii różnie z tym bywało dlatego fakt, że wiele ekip dojrzalo do tego, daje dobry obraz polskiej sceny i dobrze rokuje na przyszłość.
Kolego, zgadzam się i osobiście pakt na kadrę uważam za rzecz bardzo dobrą, ale pakt, który jest respektowany. Jakoś nikt nie burzy się do Śląska za jego akcje, do Legii za jej akcje, czy w końcu do ŁKS za jego akcje, a takie były. Hipokryzja i tyle.
Pozdro
[link]
-
mcfc
mms pisze:mcfc pisze:Dla wielu ekip obecny pakt na Reprezentacji jest najlepszą rzeczą jaka spotkała środowisko kibicowskie.
Zajebisty pakt, gdy trzy więszke ekipy podbijają do dwóch mniejszych i każą im bluzgać na nas albo wierdol. Skonsolidowliście się w c*** :)
To moja ostatnia odpowiedź. Nie wiesz jak było to się nie wypowiadaj. I tą radę mógłby sobie każdy nieobecny wziąć do serca.
-
__K__
__K__ pisze:Wegrzy obecni z nami w Bukareszcie ? Jesli tak to w jakiej liczbie ?
Podbijam pytanie.
RUCH CHORZÓW
-
Jurand ze Spychowa
autor: Jurand ze Spychowa » 14.11.2016, 17:03
__K__ pisze:__K__ pisze:Wegrzy obecni z nami w Bukareszcie ? Jesli tak to w jakiej liczbie ?
Podbijam pytanie.
Obecni. Ekipa Videotonu z kibicami Rakowa, z tego co widziałem, jeśli nie to niech mnie kibice Rakowa poprawią.
-
playboy
Pięknie się spierdolił na dół, ale o dziwo po chwili się otrzepał i wrócił jak gdyby nigdy nic do swoich.
-
MaorMelix
doskonale widac , jak pisana jest na nowo historia.
Teraz apropo wydarzen w Marsylii, a za pare tygodni ''nowa koalicja'' znajdzie sobie propagandowe wytłumaczenie również na Rumunie...
Mam pytanie - czemu Wisla ze swoimi przydpusami zaatakowali we Francji Sląsk który był wtedy pod stadionem sam, z pojedynczymi osobami z innych ekip (rowniez załapaly sie na strzały) , reszta jak wiadomo była wtedy już na stadionie ...
ale jeszcze troche i także apropo tych wydarzen pojawi się nowa oficjalna wersja farmazoniarskiej koalicji - i okaże sie ze to pochód na którego czele szedł ŁKS zaatakował Wisłe i Widzew, a oni tylko sie bronili , i tak naprawde to r******** ŁKS Lecha Slask i innych...
Zdobywcy wielu głów.
-
does.not.matter
autor: does.not.matter » 14.11.2016, 19:52
__K__ pisze:__K__ pisze:Wegrzy obecni z nami w Bukareszcie ? Jesli tak to w jakiej liczbie ?
Podbijam pytanie.
Na pewno byli obecni, ale jaka liczba nie mam pojęcia.
-
lsz
mogła wyjść konkretna awantura, była bardzo duża szansa wjechać nawet w ich sektory, ale bierność większości ludzi na sektorze była wręcz żenująca...taka okazja na klimatyczną napierdalankę na trybunach, a tu taka chujnia. żal było patrzyć na to.
-
storczyk88
lsz pisze:mogła wyjść konkretna awantura, była bardzo duża szansa wjechać nawet w ich sektory, ale bierność większości ludzi na sektorze była wręcz żenująca...taka okazja na klimatyczną napierdalankę na trybunach, a tu taka chujnia. żal było patrzyć na to.
Trzeba było przełamać tą bierność i zapoczątkować tą konkretną awanturę, pewnie za tobą powstało by zjawisko owczego pędu. Szkoda, że sprzed telewizora nie dało rady, ech...
-
Agent-Bolek
Nie ma tematu więc napiszę tutaj.Patrzę na mecz Polska - Słowenia i twierdzę, że idziemy w kierunku pikniku na reprezentacji u siebie... i chyba ogólnie. Tracimy na wyjazdach flagi , a patrząc na dzisiejszą potyczkę można powiedzieć Quo Vadis polski ruchu kibicowski na reprezentacji. Mecz na stadionie ligowym Śląska a żadnej flagi "gospodarzy" i zgód - kiedyś nie do pomyślenia żeby ktoś inny oprócz gospodarzy obiektu, zgód oraz współprzymierzeńców (układów) mogli wieszać flagi na młynie...a tutaj ni widu ni słychu Śląska... co się rzuca w oczy za flaga to FOTO - HIGIENA jakaś nowa banda Śląska czy ki c***??
-
spacerowicz
lsz pisze:mogła wyjść konkretna awantura, była bardzo duża szansa wjechać nawet w ich sektory, ale bierność większości ludzi na sektorze była wręcz żenująca...taka okazja na klimatyczną napierdalankę na trybunach, a tu taka chujnia. żal było patrzyć na to.
Można wiedzieć czy zrobiłeś coś w kierunku klimatycznej napierdalanki? Cokolwiek? Czy tylko patrzyłeś z tym żalem i teraz masz problem?
-
Red power
MaorMelix pisze:doskonale widac , jak pisana jest na nowo historia.
Teraz apropo wydarzen w Marsylii, a za pare tygodni ''nowa koalicja'' znajdzie sobie propagandowe wytłumaczenie również na Rumunie...
Mam pytanie - czemu Wisla ze swoimi przydpusami zaatakowali we Francji Sląsk który był wtedy pod stadionem sam, z pojedynczymi osobami z innych ekip (rowniez załapaly sie na strzały) , reszta jak wiadomo była wtedy już na stadionie ...
ale jeszcze troche i także apropo tych wydarzen pojawi się nowa oficjalna wersja farmazoniarskiej koalicji - i okaże sie ze to pochód na którego czele szedł ŁKS zaatakował Wisłe i Widzew, a oni tylko sie bronili , i tak naprawde to r******** ŁKS Lecha Slask i innych...
Jaka na nowo pisana historia?Zaczyna się jedynie pierdolenie między innymi z waszej strony że PF&DHW&WSH się obsrali i nie pojechali do Rumunii.
-
Entlicheck
No i co , a przypominasz sobie wasze wcześniejsze zapowiedzi o padaniu na kolana , i strachu całej Polski przed nowym układem ? Cała Polska ponoć miała ból d*** i bała się waszej Wielkiej Trójcy - a Rumunia pokazała że tak naprawdę to ograniczacie się tylko do jebania propagandy na internetowym forum .
-
starysadeczanin
autor: starysadeczanin » 14.11.2016, 22:48
- Lech & ŁKS,
- Motor Lublin,
- Hetman Zamość,
- Czuwaj Przemyśl,
- GKS Jastrzębie,
- Jagiellonia Białystok,
- Raków Częstochowa,
- Unia Hrubieszów.
na reprezentacji sa obecnie 4 ekipy ktore beda dominowac a reszta mniejszych musi niestety sie podporzadkowac. tutaj konkretnie mama na mysli Lecha iŁks bo raczej nikt z pozostalych nie mial prawa im podskoczyc, ale gdyby pojawila sie np Legia z Zaglebiem to juz tak oczywiste by nie bylo , tak samo jak w przypadku pjawienia sie Ruchu Wisly i Widzewa, lub koalicji Lechii oraz Slaska. to ze ich nie bylo to nie znaczy ze nie pojawia sie na kolejnych wyjazdach a wtedy moze byc ciekawie
-
HaTe
Z Korony 35 osób (w tym 10 z Piasta Chęciny z flagą).
-
lsz
spacerowicz pisze:]Można wiedzieć czy zrobiłeś coś w kierunku klimatycznej napierdalanki? Cokolwiek? Czy tylko patrzyłeś z tym żalem i teraz masz problem?
nie trafiłeś z tym przytykiem ani trochę. wybaczam;-)
może doprecyzuje.
piszę o górnym sektorze, szczególnie o koronie stadionu. Wy (ze Stilonu bodajże jesteś?) staliście niżej, tam było "ciaśniej", blisko były psy, ciężej było się przedostać, ale od połowy górnego sektora, aż po koronę było duże pole do popisu, te dzieciaki z ochrony w ogóle nie przeszkadzały, psów do pewnego momentu nie było, a mimo to COKOLWIEK próbowało zrobić 30-40 osób, głównie Hetman i kilka mniejszych ekip stojących na górze, reszta pomimo nawoływania nie pofatygowała się nawet na bufor, dlatego jak czytam tutaj, że to Rumuni powinni się wstydzić, bo im Polak podbiegł pod sektor to nie mogę tego nie skomentować. Dla mnie duży niedosyt i zdziwienie, że tyle osób nawet nie ruszyło się z miejsca.
-
martex.44
15- 20 osób ze Śląska Wrocław w Bukareszcie
Ps. Co do Marsylii to na czele pochodu szedł głównie Śląsk. Mówię tutaj o głównych zdjęciach, jakie z niego się pojawiły. To samo co do samego filmiku zamieszczonego wyżej, na którym ewidentnie widać po ubiorze, że jest tam głównie Śląsk. I jeszcze jedno. W momencie ataku koalicji na pub, gdzie byliśmy nie było już w nim Łks-u chyba, że jakieś pojedyncze osoby.
Ludzie Zasad Chuligani Śląsk Wrocław!!!!
-
mmm1
A ogólnie to skąd tak dużo się wzieło bandy Cracovi na wyjeździe? Pytam bo teraz ich niby kilkadziesiąt, jak grali w pucharach to 90 samej bandy, pod niecieczą też niby 100 bandy. Nie chodzi mi o to czy są słabi czy mocni ani jak wyglądają, chodzi mi o to skąd Cracovia w ogóle ma bande nagle. Chodzi tylko o to że jakieś 3-4 lata temu 90% JG podobno poszło siedzieć i bojówki nie mieli wcale (lub kilkanaście osób góra). Więc jaka przyczyna tego, powychodzili czy młodzież dorosła?
-
keszkewmeszke
W dobrym kierunku idziesz... Cracovia nigdy nie miała bandy...t o janusze się rozbujały. Tak po prostu. Bo taka moda.
-
T_fan
lsz pisze:spacerowicz pisze:]Można wiedzieć czy zrobiłeś coś w kierunku klimatycznej napierdalanki? Cokolwiek? Czy tylko patrzyłeś z tym żalem i teraz masz problem?
może doprecyzuje.
piszę o górnym sektorze, szczególnie o koronie stadionu. Wy (ze Stilonu bodajże jesteś?) staliście niżej, tam było "ciaśniej", blisko były psy, ciężej było się przedostać, ale od połowy górnego sektora, aż po koronę było duże pole do popisu, te dzieciaki z ochrony w ogóle nie przeszkadzały, psów do pewnego momentu nie było, a mimo to COKOLWIEK próbowało zrobić 30-40 osób, głównie Hetman i kilka mniejszych ekip stojących na górze, reszta pomimo nawoływania nie pofatygowała się nawet na bufor, dlatego jak czytam tutaj, że to Rumuni powinni się wstydzić, bo im Polak podbiegł pod sektor to nie mogę tego nie skomentować. Dla mnie duży niedosyt i zdziwienie, że tyle osób nawet nie ruszyło się z miejsca.
Tu byl nasz maly blad, bo na dole gornej trybuny rzeczywiscie bylo najwiecej ogarnietej wiary i w tym waskim przejsciu przy wejsciu na trybune wszyscy sie kumulowali, a nikt chyba nie spojrzal na gore sektora-gdzie stalo mniej kumatych-i tu rzeczywiscie pozostaje niedosyt, bo miejsca tam bylo w c***. Druga sprawa, ze psy najszybciej pojawily sie z gazem wlasnie na wejsciu.
Porownujac np Slowacje z 2008 i Rumunie widac ogromna roznice chociazby w zdecydowaniu, czyzby zmiana pokolen? Bo jak na repre sklad na polskim sektorze byl naprawde dobry.
-
Sam Fisher
wichrowe wzgorze pisze:Nie orientuje się jak jest na linii Rumunia - Węgry, ale czemu rumuni sa cieci na przyspiewke "Ria, Ria Hungaria"?
Kosa, głównie konflikt o część Rumunii (Siedmiogród) do którego prawa przypisują sobie Węgrzy (jako Szeklerland)
-
bnm
mmm1 pisze:A ogólnie to skąd tak dużo się wzieło bandy Cracovi na wyjeździe? Pytam bo teraz ich niby kilkadziesiąt, jak grali w pucharach to 90 samej bandy, pod niecieczą też niby 100 bandy. Nie chodzi mi o to czy są słabi czy mocni ani jak wyglądają, chodzi mi o to skąd Cracovia w ogóle ma bande nagle. Chodzi tylko o to że jakieś 3-4 lata temu 90% JG podobno poszło siedzieć i bojówki nie mieli wcale (lub kilkanaście osób góra). Więc jaka przyczyna tego, powychodzili czy młodzież dorosła?
Podobno poszli siedzieć, podobno 90 % ekipy, naczytałeś się farmazonów i propagandy i takie są skutki. Myślę że w ostatnich latach to Wisła miała większe straty, sprawa Człowieka, zatrzymania, długie wyroki, ukrywanie się.. Sami kibice pasów pisali wtedy z dumą że to "Koniec Wisły ;)", do tego sporo innych spraw oprócz tej.
Prawda jest taka, że kibice Cracovii wymyślili tą propagande o wieeelkich zatrzymaniach i zaczeli ją forsować po internecie tylko dlatego żeby znaleźć wymówke na swoją słabszą forme.
-
grahamski
bnm pisze:mmm1 pisze:A ogólnie to skąd tak dużo się wzieło bandy Cracovi na wyjeździe? Pytam bo teraz ich niby kilkadziesiąt, jak grali w pucharach to 90 samej bandy, pod niecieczą też niby 100 bandy. Nie chodzi mi o to czy są słabi czy mocni ani jak wyglądają, chodzi mi o to skąd Cracovia w ogóle ma bande nagle. Chodzi tylko o to że jakieś 3-4 lata temu 90% JG podobno poszło siedzieć i bojówki nie mieli wcale (lub kilkanaście osób góra). Więc jaka przyczyna tego, powychodzili czy młodzież dorosła?
Podobno poszli siedzieć, podobno 90 % ekipy, naczytałeś się farmazonów i propagandy i takie są skutki. Myślę że w ostatnich latach to Wisła miała większe straty, sprawa Człowieka, zatrzymania, długie wyroki, ukrywanie się.. Sami kibice pasów pisali wtedy z dumą że to "Koniec Wisły ;)", do tego sporo innych spraw oprócz tej.
Prawda jest taka, że kibice Cracovii wymyślili tą propagande o wieeelkich zatrzymaniach i zaczeli ją forsować po internecie tylko dlatego żeby znaleźć wymówke na swoją słabszą forme.
Dział propagandowy Wisły nigdy nie przestaje zaskakiwać. 90% głośnych spraw kryminalnych i zatrzymań w Krakowie to kibice Cracovii ale pajac nie daje za wygraną i usilnie próbuje narysować coś innego.
Masz pajacu kilka artykułów (w 5 minut znajdę ci takich jeszcze ze 20) poczytaj a później napisz kto mial większe braki kadrowe.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Umiesz liczyć? Bo jak teraz porównasz to z zatrzymaniem 10 osób po zabójstwie Człowieka do prawie 30 osób przy Multikinie to twoja propaganda marnie wyjdzie i okaże się że z Cracovii siedzi więcej osób niż Wisla może wogóle wystawić.
-
Sebastian75
mmm1 pisze:A ogólnie to skąd tak dużo się wzieło bandy Cracovi na wyjeździe? Pytam bo teraz ich niby kilkadziesiąt, jak grali w pucharach to 90 samej bandy, pod niecieczą też niby 100 bandy. Nie chodzi mi o to czy są słabi czy mocni ani jak wyglądają, chodzi mi o to skąd Cracovia w ogóle ma bande nagle. Chodzi tylko o to że jakieś 3-4 lata temu 90% JG podobno poszło siedzieć i bojówki nie mieli wcale (lub kilkanaście osób góra). Więc jaka przyczyna tego, powychodzili czy młodzież dorosła?
Cracovia tez w sporej liczbie na Marszu Niepodległości.
-
Kosa
Od nas na meczu było około 20 - emigracja, samolociarze, jakieś pojedyncze auto/auta.
Główna grupa (ponad 100 osób) nie dojechała.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
-
lukaszb
lsz pisze:spacerowicz pisze:]Można wiedzieć czy zrobiłeś coś w kierunku klimatycznej napierdalanki? Cokolwiek? Czy tylko patrzyłeś z tym żalem i teraz masz problem?
może doprecyzuje.
Częściowo masz rację, ale tylko częściowo. Może nie widać tego na filmikach (nie wiem czy obejrzałem wszystkie) ale od momentu możliwości podejścia do Rumunów do czasu konkretnego gazowania było kilka sekund dosłownie. Po tym jak ktoś tam pobiegł pod ich sektor to mniej wiecej w tym samym czasie wjeżdża żandarmeria i konkretnie gazuje, dlatego większość nacierających się zatrzymuje czy też cofa. Po ogarnięciu się z gazu kolejna próba była samą koroną stadionu (przejściem na górze) gdzie zebrała się grupa Polaków ale tu temat się powtarza - po ruszeniu spora dawka gazu i zawrotka. Jedyny minus że brało udział w tym zamieszaniu mało osób/ekip a co do zdecydowania to tak jak pisałem wcześniej było dosłownie kilka sekund jeśli to dużo czasu to rzeczywiście minus, moim zdaniem przy takim rozpierdolu jaki jest na kadrze i zerowej organizacji to te kilka sekund to naprawde bardzo mało. Poza tym psy się skupiły na gazowaniu Polaków, Rumunów pilnowali tylko ci śmieszni stewardzi i to do końca tego zamieszania praktycznie więc kto miał lepsze pole do popisu każdy chyba widział, a mimo to co ci Rumuni pokazali? Do czasu zagazowania ile my podeszliśmy a ile oni? Jak się przebił ten chłopaczyna i wjechał prawie im w sektor to ograniczyli się do oklepania go co im zresztą bardzo miernie poszło. Moim zdaniem wstydu nie ma, jakby nie gaz to doszłoby do konkretnej awantury do której dążyli bardziej Polacy niż Rumuni (c***, że nie wszyscy się ruszyli z polskich sektorów, ale ochotników było wystarczająco moim zdaniem)
-
bnm
grahamski masz racja dział propagandowy Cracovii nigdy nie przestaje zaskakiwać. Co ty w ogóle porównujesz multikino gdzie cała ekipa wasza poszła na DPK i dostała śmieszne wyroki do sprawy Człowieka gdzie koło 15 osób ciężkie wyroki 8-10 lat, a drugie tyle przymusowa emigracja i związane ręce. Dodaj do tego sporo mniejszych spraw. Więc podtrzymuje to co napisałem wcześniej. A oto ile Wisła może wystawić osób to się nie martw, mógłbyś się zdziwić.
Zresztą nie na temat to wszystko.... To moze zeby do konca nie rozwalać tematu, to czy ekipy Rumunskie bujały się po mieście przed albo po meczu? Bo to troche dziwne że na meczu tyle rumuńskich ekip na różnych sektorach, a nic nie było słychać o żadnych spotkaniach czy ciśnieniach przedmeczowych. Co do sytuacji na trybunach prawda jest taka że wyszliśmy z wprawy, kiedys to ciagle były na naszym podwórku awantury stadionowe, teraz praktycznie w ogóle stad to niezdecydowanie zapewne, bo 10 lat temu nikt by nie patrzył na tych paru ochroniarzy.
-
grahamski
Pogrążasz i siebie i całą Wisłę w wiarygodności twoich informacji.
W sprawi Człowieka skazano 13 osób (4 z nich te grube wyroki to zawiasy), poszukiwane są 4 (to pewnie te kilkanaście o jakich piszesz). Ja ci wkleiłem artykuły o zatrzymaniu do grubych spraw kilkudziesięciu osób z Cracovii (z Multikinem grubo ponad 100 osób), z tobą jest więc coś nie tak skoro utrzymujesz że w ostatnich latach kibice Cracovii nie dość że nie byli zatrzymywani to jeszcze nadal śmiesz twierdzić że Wisła byla zatrzymywana w podbnych ilościach?
Łap i zastanów się zanim wymyślisz kolejne brednie. [link]
-
DOLNOSLAZAK
lukaszb.....
myśle, że dość obiektywnie opisał całe zdarzenie, szacunek dla Hetmana Zamość za walkę u góry.
Trzeba wyciągać wnioski z takich wydarzeń, bo gdyby Rumunii ruszyli z większą werwą mogłoby już nie być tak dobrze.
Barwy Polski rzucone na barierki przed wejściem na sektor..to był ten depozyt? Jakim trzeba być dzbanem by pozwolić zostawiać tak flagi, nawet jak na Janusza.
-
fanatyk33
lukaszb pisze:lsz pisze:spacerowicz pisze:]Można wiedzieć czy zrobiłeś coś w kierunku klimatycznej napierdalanki? Cokolwiek? Czy tylko patrzyłeś z tym żalem i teraz masz problem?
może doprecyzuje.
Częściowo masz rację, ale tylko częściowo. Może nie widać tego na filmikach (nie wiem czy obejrzałem wszystkie) ale od momentu możliwości podejścia do Rumunów do czasu konkretnego gazowania było kilka sekund dosłownie. Po tym jak ktoś tam pobiegł pod ich sektor to mniej wiecej w tym samym czasie wjeżdża żandarmeria i konkretnie gazuje, dlatego większość nacierających się zatrzymuje czy też cofa. Po ogarnięciu się z gazu kolejna próba była samą koroną stadionu (przejściem na górze) gdzie zebrała się grupa Polaków ale tu temat się powtarza - po ruszeniu spora dawka gazu i zawrotka. Jedyny minus że brało udział w tym zamieszaniu mało osób/ekip a co do zdecydowania to tak jak pisałem wcześniej było dosłownie kilka sekund jeśli to dużo czasu to rzeczywiście minus, moim zdaniem przy takim rozpierdolu jaki jest na kadrze i zerowej organizacji to te kilka sekund to naprawde bardzo mało. Poza tym psy się skupiły na gazowaniu Polaków, Rumunów pilnowali tylko ci śmieszni stewardzi i to do końca tego zamieszania praktycznie więc kto miał lepsze pole do popisu każdy chyba widział, a mimo to co ci Rumuni pokazali? Do czasu zagazowania ile my podeszliśmy a ile oni? Jak się przebił ten chłopaczyna i wjechał prawie im w sektor to ograniczyli się do oklepania go co im zresztą bardzo miernie poszło. Moim zdaniem wstydu nie ma, jakby nie gaz to doszłoby do konkretnej awantury do której dążyli bardziej Polacy niż Rumuni (c***, że nie wszyscy się ruszyli z polskich sektorów, ale ochotników było wystarczająco moim zdaniem)
Dokładnie!W punkt!Przecierz to nie trwało niewiadomo ile a mimo wszystko jakas ekipa wyszła do walki(będąc od początku gazowana) i jezeli to byly faktycznie mniejsze ekipy to tym bardziej szacunek dla nich ze sie ruszyły!No i wkoncu to one dotarły do srodka buforowego a nie Rumuni