TRÓJMIASTO - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Nowohucianie1950
Re: TRÓJMIASTO - kibicowsko
.Czy w Gdańskiej dzielnicy Oliwa są jacyś inni kibole niż Lechii ?
-
woldemort1
NieNowohucianie1950 pisze:.Czy w Gdańskiej dzielnicy Oliwa są jacyś inni kibole niż Lechii ?
W jakiej dzielnicy Gdyni Bałtyk ma najwięcej kibiców ?
-
pijany powietrzem
whiskey i po co prowokujesz napinkę? zadał normalne pytanie, skoro sa i działają to logiczne że w którejś z dzielnic jest ich najwięcej
Kolega whiskey napisał jak jest. Nie działają w żadnej z gdyńskich dzielnic więc trudno napisać, że jest ich gdzieś najwięcej. Chyba, że satysfakcjonuje Cię odpowiedź: Najwięcej jest ich na Śródmieściu, czyli 2.
Pytanie powinno brzmieć, w której z okolicznych wiosek jest ich najwięcej? Wtedy z czystym sumieniem można by odpisać np. Szemud, jest ich tam 3.
Generalnie używanie słowa "działają" w stosunku do kibiców drugiego z gdyńskich klubów jest delikatnie mówiąc naciągane.
Pytanie powinno brzmieć, w której z okolicznych wiosek jest ich najwięcej? Wtedy z czystym sumieniem można by odpisać np. Szemud, jest ich tam 3.
Generalnie używanie słowa "działają" w stosunku do kibiców drugiego z gdyńskich klubów jest delikatnie mówiąc naciągane.
Tak z czystej ciekawosci chcialem zapytac tu kogos czy to juz norma, ze na ulicach Trojmiasta coraz czesciej akcje ze sprzetem?
Nie chce nikogo prowokowac, tyle ze slyszalem rozne opowiesci i az sie wierzyc nie chce
Nie chce nikogo prowokowac, tyle ze slyszalem rozne opowiesci i az sie wierzyc nie chce
Niby gdzie?? Przytocz te opowieści.KeNHaS pisze:Tak z czystej ciekawosci chcialem zapytac tu kogos czy to juz norma, ze na ulicach Trojmiasta coraz czesciej akcje ze sprzetem?
Płyta Redłowska KMWTW.glowaka pisze:Niby gdzie?? Przytocz te opowieści.KeNHaS pisze:Tak z czystej ciekawosci chcialem zapytac tu kogos czy to juz norma, ze na ulicach Trojmiasta coraz czesciej akcje ze sprzetem?
Zapytam o jedną rzecz, jako, że w Sopocie byłem już kilka razy fakt faktem barw nigdy ani to z Lechii ani Arki nie widziałem, za to zdarzyło się kilka innych klubów z Polski (z racji turystyki - norma w tych rejonach), ale nie o tym a konkretnie czy organizują się te FC Arki i Lechii poprzez wspólne przejazdy na mecz, pochody przez miasto, turniej, wjazdy na osiedla itp.? Czy raczej są to FC bez jakiejś konkretnej organizacji z racji bliskości do obu miast?
-
krzycho_ASR
Czy oprócz Nowego Targu Lechia ma jakieś fancluby spoza pomorskiego? Z góry dzięki za odpowiedź.
Mława, Iławakrzycho_ASR pisze:Czy oprócz Nowego Targu Lechia ma jakieś fancluby spoza pomorskiego? Z góry dzięki za odpowiedź.
Piszkrzycho_ASR pisze:Czy oprócz Nowego Targu Lechia ma jakieś fancluby spoza pomorskiego? Z góry dzięki za odpowiedź.
-
WileTheBest
Nowe.krzycho_ASR pisze:Czy oprócz Nowego Targu Lechia ma jakieś fancluby spoza pomorskiego? Z góry dzięki za odpowiedź.
W Sopocie jest stowarzyszenie Biało-Zielony Sopot.biohazard pisze:Zapytam o jedną rzecz, jako, że w Sopocie byłem już kilka razy fakt faktem barw nigdy ani to z Lechii ani Arki nie widziałem, za to zdarzyło się kilka innych klubów z Polski (z racji turystyki - norma w tych rejonach), ale nie o tym a konkretnie czy organizują się te FC Arki i Lechii poprzez wspólne przejazdy na mecz, pochody przez miasto, turniej, wjazdy na osiedla itp.? Czy raczej są to FC bez jakiejś konkretnej organizacji z racji bliskości do obu miast?
-
walka__o_przetrwanie
Jo = hehe
Wybrzeże ma jakaś "sportową" siłę ?
-
migiczne_wrota
Nie.Przemol pisze:Wybrzeże ma jakaś "sportową" siłę ?
-
Bocian Latający
co do Wybrzeża, kiedyś pamiętam była tam grupa Gladiatorzy Północy, fajna ekipa, mieli swój pub na starówce, pamiętam robili sami piro i, że też interesowali się klimatami h, o ile dobrze pamiętam mieli się spotkać z Bałtykiem, a pojawiła się Lechia, czy oni po tamtej akcji przestali istnieć tzn Lechia wybiła im kibicowanie z głowy czy nadal działali? Co się ogólnie później z nimi działo?
Po tamtej akcji Lechia wybiła im z głowy ustawianie się z grupami piłkarskimi. Mogli działać tylko na żużlu jako Ultras Wybrzeże, ale i tak już się rozpadli.
W tym sezonie zbiórkę mieliśmy również pod Maxem i stamtąd na SKM.
-
migiczne_wrota
A dla mnie to śmiechu warte. Kondolencje, 3majcie się itd... Jak padał ktoś z Wisły, to w Gdyni poszczani ze szczęścia, na trybunach i na ulicy... Jak padał ktoś z Cracovi lub z Arki albo ktoś bezpośrednio/pośrednio z nimi związany to były teksty z ręki Wiślaka to "a ta Wisła tak i owaka" "pomścimy" itd. To jak to jest. Jak ginie swój to balujemy, a jak ginie nasz to wtedy "liczy się człowiek" "RIP" itd? Żeby nie było, że popieram zarzynanie tasakami. ABSOLUTNIE NIE!
Jeden anonimowy troll rozpetal gownoburze z gownoartykulu.
Pewnie "ide w gory", "jp90%" lub inny internetowy karaczan.
Pewnie "ide w gory", "jp90%" lub inny internetowy karaczan.
-
Polish Power
Czy Ś.P. Dufo siedział za ożenienie tej kosy Arkowcowi ?
-
"Kibic" rzeki dostał dziesionę, czy przesiedział całość, czy wyskoczył za dobre sprawowanie wcześniej, nie jestem pewien.
Napisałem ponoć, bo nigdy z nim o tym nie rozmawiałem, ani nie byłem świadkiem takiej rozmowy.
-
Mlodzieniec
Polska dla Polakow przez takie zachowanie zrobicie nam tu holandie anglie czy niemcy dlamnie to obraza dla barw ale wasza merytoryka wasz klub wasze zasady. LECH&ARKA
Pozostaje się zgodzić z przedmówcą (po raz kolejny) oraz pochwalić religijną tolerancję (promieniującą z powyższych postów jak jutrzenka poranna) dla w 100% heretyckiego zdaniem Watykanu Apostolskiego Kościoła Armeńskiego - jeśli już wspominamy o tureckim ludobójstwie popełnionym na Ormianach nie wypada wręcz nie wspomnieć o najazdach błogosławionych przez papieża krzyżowców na chrześcijańską Armenię w XII-XIII wieku...
Panowie spokój to nie temat o religii . Błagam merytorycznie a nie gdzie ktos miał ciapatego ,albo nie miał.We francji to bym jeszcze zrozumiał ;)
-
waclaw.buszek
i tu się muszę zgodzić z pepsi arena, napisał dobrze,Armenia i turcy zawsze mieli na pieńku
Kibicom Lechii należy na swój sposób współczuć ponieważ prezydent Gdańska mocno wychodzi przed szereg głównego nurtu i chce zainstalować w Gdańsku armię opalonych przybyszów w imię poprawności politycznej. Na szczescie prokuratura dobiera mu się do d*** więc może nie zdążyć :)
1097 wrzesień Tankred najeżdża ormiańską Cylicjęjestesmywaszastolica pisze:Takie to były najazdy, żenisc pisze:Pozostaje się zgodzić z przedmówcą (po raz kolejny) oraz pochwalić religijną tolerancję (promieniującą z powyższych postów jak jutrzenka poranna) dla w 100% heretyckiego zdaniem Watykanu Apostolskiego Kościoła Armeńskiego - jeśli już wspominamy o tureckim ludobójstwie popełnionym na Ormianach nie wypada wręcz nie wspomnieć o najazdach błogosławionych przez papieża krzyżowców na chrześcijańską Armenię w XII-XIII wieku...
"Wśród dobrych rzeczy, jakie Ormianie uczynili na rzecz kościoła i świata chrześcijańskiego, należy szczególnie podkreślić ich zasługi w czasach, gdy chrześcijańscy władcy i wojownicy wyprawili się, aby odzyskać Ziemię Świętą. Nie było bowiem drugiego takiego ludu ani narodu, który z takim zapałem, entuzjazmem i wiarą śpieszyłby krzyżowcom z pomocą. w czasie świętej wojny Ormianie dostarczali koni, prowiantu i służyli jako przewodnicy, a także towarzyszyli wojownikom z wielką odwagą i lojalnością."
Na dodatek z dużą ciekawością czekam na info dotyczące tego która krucjata dotarła na tereny Armenii.
1100 Bohemund j/w
1109-1110 ponownie Tankred j/w
1105-1106 armeńska rewolta w Edessie przeciwko rządom Franków i prześladowaniu kościoła armeńskiego
c.1132-1137 brat cesarza Bizancjum Leon interweniuje po stronie Ormian w celu wyrzucenia krzyżowców, którzy w 1127 roku zajęli armeńskie zamki Tarsus, Adana i Mamistra
dalej?
-
keszkewmeszke
Kto ma Facebook to Artur Ahdi Hussan.
Jak % wygląda sytuacja w Sopocie? Jak byłem w wakacje to na murach i na miescie widziałem tylko Lechię. A ponoć Arką też tam jest. Jest jakiś podział na dzielnice?
Temat Sopotu już chyba został wyczerpany na tym forum. Wystarczy po przeglądać parę stron wstecz w tematach trójmiejskich.
Czy ktoś się orientuje w jakich latach i w którym miejscu działał bar kibiców Arki "Ardezja" na Dąbrówce w latach 90-tych?
Jeśli ktoś tu jest, kto pamięta jeszcze tamte czasy, to proszę też o jakieś wspomnienia z baru Mrówka na Karwinach, gdzie podobno dochodziło to spięć między Bałtykiem a Lechią.
Jeśli ktoś tu jest, kto pamięta jeszcze tamte czasy, to proszę też o jakieś wspomnienia z baru Mrówka na Karwinach, gdzie podobno dochodziło to spięć między Bałtykiem a Lechią.
Troszkę z pozoru banalne pytanie - nazwa Arki - MZKS - a pod koniec lat 90-tych używana była jeszcze HTM - pamiętam, jak w Poznaniu Legia spaliła flagę FC Władysławowo HTM - z czego ta nazwa się wzięła?
To kibicowski skrót?
To kibicowski skrót?
Bar" Ardezja" to na 100% pierwsza połowa lat 90-tych,91,92,93,może dłużej.Czy był to bar kibiców Arki,to tego nie wiem,bywało tam sporo awantur i to nie koniecznie akurat arkowcy tam dymili...Miejsce to pomiędzy blokami,w chyba ówczesnym centrum Dąbrówki,schodami na dół,tak to zapamiętałem.Co do baru Mrówka, to nie mam pojęcia.mew pisze: 21.12.2017, 12:29 Czy ktoś się orientuje w jakich latach i w którym miejscu działał bar kibiców Arki "Ardezja" na Dąbrówce w latach 90-tych?
Ardezja to typowa dyskoteka w piwnicy w bloku na osiedlu Dąbrówka. Awantury typowo imprezowe, raczej bez tła kibicowskiego, bawili się tam Arkowcy z Dąbrówki i Lechiści z Karwin, którzy razem siedzieli w szkolnych ławkach w SP 42. Czasy świetności Ardezji to początek lat 90.
Mrówka to zapyziała pijalnia piwa dla lokalnych obszczymurków położona na Karwinach II w zabudowaniach, które tam istniały zanim rozpoczęto budowę osiedla z wielkiej płyty. Smród szczochów, niedomytych pijaczków, półmrok od papierosowego dymu i ufajdany rzygowinami stół do bilarda.
HTM to skrót od trzech lokalnych firm sponsorów Harmon-Tomas-Maraton.
Mrówka to zapyziała pijalnia piwa dla lokalnych obszczymurków położona na Karwinach II w zabudowaniach, które tam istniały zanim rozpoczęto budowę osiedla z wielkiej płyty. Smród szczochów, niedomytych pijaczków, półmrok od papierosowego dymu i ufajdany rzygowinami stół do bilarda.
HTM to skrót od trzech lokalnych firm sponsorów Harmon-Tomas-Maraton.
Mam a co? Ja pierd...Trojmiasto kibicowsko a nie roraty...