Komentarze-16-19 września

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

Sensi_

Re: Komentarze-16-19 września

Post autor: Sensi_ »

ide w gory pisze:
Xiaomi pisze:
JP90% pisze:Dzisiejszy mecz na trybunach Lechia - Lech to niemal kopia poprzednich meczów tych drużyn. Niemal identycznie. Klimat umiera.
Nic nowego. Akurat decyzyjni Lecha - ci co nie noszą barw, sami zabili kibicowski klimat dawno temu, biorąc w łapę za układ od klubu, zaczęli kastrować kolegów na meczach domowych.
Trudno w atmosferze takiego muła i wszechobecnej stypy wychować następne ogarnięte pokolenie.
Teraz na reaktywację towarzystwa to już trochę za późno, skoro wcześniej jak reszta by chciała cokolwiek działać to i tak spotykała się z oporem, a do dziś brak wspólnego stanowiska i nie zanosi się na zmiany.
Przecież przykłady środowisk chuligańskich, czyli de facto trzonu grup decyzyjnych, które przeszły na model biznesowy i nie mają zbyt wiele wspólnego z trybunami można i w kraju i za granicą wymienić wiele, nie wiem skąd to zdziwienie, to dawno się stało.

Wszyscy w kraju wzorowali się na filmikach z Bałkanów, a lokalnym, naszym trybunom zostało z nich co najwyżej napierdalanie tej samej nuty po 20 minut, ale w wersji dużo słabszego ksero.

Możecie się zgadzać lub nie, ale meczów nudnych jak flaki z olejem jest przecież zdecydowana większość, a będzie jeszcze więcej, bo dla wielu ekip głównym celem stało się pranie hajsu z rządowych programów pozytywnego kibicowania, oraz działalność, ale tylko w ramach tego co ustalone z klubem - zabijanie spontaniczności.
Do wszystkiego dochodzą przymusowe wyjazdy pociągami specjalnymi, koniecznie z przebitką dla dobrych chłopaków i z jakimś gadżetem okazjonalnym, na którym też można zarobić. Komercjalizacja sceny jest taka, że gówna pokroju projektów "kibice razem" i działalność skupiona wokół ugrzecznionych stowarzyszeń, przepraszających za wszystko, dobija tą reżyserkę, bo ja tego sceną już nie nazwę.
Dlatego szanujcie akcje bez kalkulacji, choćby takie próby jak ostatnio Legia na pucharze, bo nie wiadomo jeszcze jak długo cokolwiek będzie się działo.
Ograniczanie się do samych lasów i postrzeganie wszystkiego przez pryzmat ubitej ziemi, to jakieś ku*** zboczenie mające więcej wspólnego ze sterydami i napierdalaniem zagranicznych sztuk walki na hali, niż kibicowskim światkiem. Zupełnie mnie nie dziwi, że w niektórych krajach z tego gdzie skręca kibolska Polska jest niezła beka, bo jest ona w pełni uzasadniona.

Jakby ktoś się chciał dojebać do mojego wpisu na siłę, to nie napisałem ani jednego zdania, z którym by można dyskutować, albo byłoby nieprawdziwe, więc jeśli dyskusja to na argumenty, jeśli ktoś ma coś do dodania. Raczej Ameryki nie odkryłem i nie padło tu nic nowego.
Jasne, lepiej zrobić raz na rok medialną pokazówkę, z której nic nie wynika i sypią się zakazy stadionowe, a psiarnia wpada do domów, niż bez przypału spotkać się w ustronnym miejscu i sprawdzić swoje siły w honorowej walce. Porównywanie Legii i Lecha w kwestiach chuligańskich, to jak porównanie Orłosia i Tysona.
gdyby na meczu z Jagiellonia kłódka nie puściła lub psy wpadły od razu też byś do dziś pierdolił jaką to pokazówkę Legia odjebała.
iparts.pl
ksk/jg

Post autor: ksk/jg »

noname1945 pisze:Delegacja H Raków Częstochowa obecna na meczu Lechii.
a po czyjej stronie?
Dopiero co Raków bratał się z GKS Kce a teraz LG? to z kim w koncu trzymacie?
proste pytanie, prosta odp. bez spinki
Ostatnio zmieniony 19.09.2016, 00:26 przez ksk/jg, łącznie zmieniany 1 raz.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Koledze ze Śląska się chyba zacięła płyta. To przez te niezliczone ustawki w ostatnich latach.
ZwykłyKibic

Post autor: ZwykłyKibic »

Kibiców Zagłębia Lubin wyjazdy na europejskie wojaże tak wypompowały ze tak słabą liczbą zameldowali się na Legii?
Ile Zagłębie zamówiło biletów a ile było ich oficjalnie na tym wyjeździe?
syn sołtysa

Post autor: syn sołtysa »

ksk/jg pisze:
a po czyjej stronie?
A co ma piernik do wiatraka? Jeżeli nawet owe zaproszenie było do Gdańska dla Rakowa to jeszcze o niczym nie świadczy
focus22

Post autor: focus22 »

co taka słaba liczba Hetmana na wyjeździe ???? strasznie obniżyli poziom wyjazdowy ,dziwne bo wyniki są a tu takie liczby a w tamtej rundzie poniżej setki nie schodzili ile z wami Uni na Lutni ?? szkoda bo jedna z najlepszych ekip w lubelskim
kat.

Post autor: kat. »

Ale gość nie ma przynależności klubowej. Gdy już za bardzo zdradza sympatie, to zaczyna z nowych kont napierdalać właśnie na tę ekipę. I tak to się kręci. Kibolska schizofrenia.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

ide w gory pisze:Teraz kibolstwo nie polega na nie wypieraniu się barw podczas akcji, teraz kibolstwo polega na przyznaniu się do barw na forum, gdzie nikt tego nie zweryfikuje.
Podsumując, w temacie przynależności klubowej możesz kłamać, w każdym pozostałym temacie internetowe pionki mają przyjmować do wiadomości twoje wywody. Schizofrenia, można by rzec...
kivloff

Post autor: kivloff »

a nie, bo ty
alonzo

Post autor: alonzo »

Podbeskidzie w meczu z Zagłębiem Sosnowiec się jakkolwiek zaprezentowało? Czy w ogóle się nie pojawili? (młyn, flagi)
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

ide w gory pisze:Ej, czekajcie, może zróbmy listę skąd jestem, bo się pogubią niektórzy.

Najpierw była chyba Polonia Warszawa, później była Elana, następnie Widzew, a dzisiaj jestem ze Śląska.

Czy mógłbym być też z Górnika Zabrze, bo mam do nich sentyment? Tylko broń was Panie Boże nie piszcie, że jestem z Legii, bo wtedy wszystkie obelgi będą niczym w porównaniu do tego stwierdzenia.

Jak zgubię kiedyś pilota, to wtedy dam wam znać, detektywi.
Nie wycieraj sobie gęby porządnymi klubami cwelu.
patriota85

Post autor: patriota85 »

alonzo pisze:Podbeskidzie w meczu z Zagłębiem Sosnowiec się jakkolwiek zaprezentowało? Czy w ogóle się nie pojawili? (młyn, flagi)
Wystawili młyn, wywiesili 3 flagi.W sumie to tyle.
Xiaomi

Post autor: Xiaomi »

patriota85 pisze:
alonzo pisze:Podbeskidzie w meczu z Zagłębiem Sosnowiec się jakkolwiek zaprezentowało? Czy w ogóle się nie pojawili? (młyn, flagi)
Wystawili młyn, wywiesili 3 flagi.W sumie to tyle.
Raczej młynek.
RUDYZWĄSEM

Post autor: RUDYZWĄSEM »

Bez sensu z nim rozmowa. Co nie napiszecie,to on i tak powie ,że o Legii mówicie.
Dajcie se spokój,niech żyje w swoim świecie.
Combat

Post autor: Combat »

QRWA MAĆ PRZESTAŃCIE MU QRWA ODPISYWAĆ I TYLE.Tworki lub inny oddział zamknięty czeka,najlepiej drugie piętro.Jest jeszcze druga opcja...prewencja.Innej opcji chyba nie ma.
JP90%

Post autor: JP90% »

Jaka liczba Polonii Bytom na arcyciekawym wyjeździe do Radomia? I jak wsparły ich ich zgody i układowicz (h) HZL ?
ze stadionu

Post autor: ze stadionu »

ksk/jg pisze:
a po czyjej stronie?
Napisał gość z ekipy która najpierw pozdrawiała Arkę potem bujała się z Bałtykiem a teraz pozdrawia Lechię...
Croxx

Post autor: Croxx »

Ile Cracovii w Gdyni?
remikalwi

Post autor: remikalwi »

Popcorn zjadłem, więc dla rozluźnienia waszych nerwów:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vR_VhfxAnXU[/youtube]
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

Nie wiem czy było bo cięzko cokolwiek przeczytać wsród tego upośledzonego bełkotu nowozarejestrowanych kont
https://www.youtube.com/watch?v=u4I8XfXgQKM
i pytanie do kogoś z Gdańska bo nie znam zbytnio topografii miasta, Arka daleko doszła bez obstawy?
walka__o_przetrwanie

Post autor: walka__o_przetrwanie »

Lechia - Lech
[youtube]http://m.youtube.com/watch?v=9dL5n0DA5LA[/youtube]
albtraum

Post autor: albtraum »

Super_Mario pisze:Nie wiem czy było bo cięzko cokolwiek przeczytać wsród tego upośledzonego bełkotu nowozarejestrowanych kont
i pytanie do kogoś z Gdańska bo nie znam zbytnio topografii miasta, Arka daleko doszła bez obstawy?
Nie jestem fanem żadnej pomorskiej drużyny, ale życie zawodowe rzuciło mnie nad morze. Kilkadziesiąt metrów, może 100. Tak już poza tą kolejką posprawiam wam, że w trójmieście widać, że ciśnienie z obu stron rośnie. Nie piję do tej "akcji", ale tak ogólnie.
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

i oni faktycznie tyle doszli bez obstawy? bo od początku nie widać
albtraum

Post autor: albtraum »

A i wadzić się o wygląd wyjazdowiczów słabe i rozkminianie fragmentu sektora. Było by tylko 30 dzika to znowu pierdolololo że niby zwykli fani wszystko mają gdzieś, net malkontentom nigdy nie styknie.
Stzwhite

Post autor: Stzwhite »

albtraum pisze:
Super_Mario pisze:Nie wiem czy było bo cięzko cokolwiek przeczytać wsród tego upośledzonego bełkotu nowozarejestrowanych kont
Nie jestem fanem żadnej pomorskiej drużyny, ale życie zawodowe rzuciło mnie nad morze. Kilkadziesiąt metrów, może 100. Tak już poza tą kolejką posprawiam wam, że w trójmieście widać, że ciśnienie z obu stron rośnie. Nie piję do tej "akcji", ale tak ogólnie.
Jaki cel tej akcji? Arka z Cracovią zrobiły sobie zbiórkę w Gdańsku czy bardziej pstryczek w nos dla sąsiadki i postanowili odwiedzić Gdańsk w poszukiwaniu atrakcji?
note

Post autor: note »

Cel był taki żeby wspomóc zgodę na trybunach :D
Na prawdę nie ma co rozkminiać.
htsk4

Post autor: htsk4 »

Stzwhite pisze:
albtraum pisze:
Jaki cel tej akcji? Arka z Cracovią zrobiły sobie zbiórkę w Gdańsku czy bardziej pstryczek w nos dla sąsiadki i postanowili odwiedzić Gdańsk w poszukiwaniu atrakcji?
Ludzie czy wy powariowaliście?Arka i zbiórka w Gdańsku? Odwiedzić Gdańsk w poszukiwaniu atrakcji?Na meczu w którym było 26 tys.ludzi?Przejście w asyście policji do 2 autobusów kilkuset metrów nazywacie akcją i poszukiwaniem atrakcji?Czy wy widzieliście kiedyś jakąś ekipę eskortowaną przez policję?Arka przyjechała wczoraj wspomóc Lecha to wszystko.Nie patrolowali żadnych dzielnic i nikogo nie kroili jak pisał wcześniej jakiś ananas.Prawdą jest natomiast że ciśnienie rośnie przed derbami z obydwu stron,a w Arce widać chęć "ukąszenia" Lechii po latach stagnacji.Tyle,że chęci nie przekładają się na możliwośći,przynajmniej na razie.Jeszcze co do atrakcji,to tych spodziewano się dzisiaj w Gdyni.Cytat z lokalnego portalu"Będzie to mecz przyjaźni. Jednak kibice muszą liczyć się z tym, że niektóre ulicę prowadzące do stadionu są zamknięte

ma to związek z tym, że policja dmucha na zimne i obstawia te miejsce, w których ewentualnie mogą pojawić się ci, którzy do Gdyni nie chcą przyjechać bynajmniej świętować. Duże siły na przykład przy zejścia z peronu SKM Redłowo
ksk/jg

syn sołtysa pisze:
ksk/jg pisze:
a po czyjej stronie?
A co ma piernik do wiatraka? Jeżeli nawet owe zaproszenie było do Gdańska dla Rakowa to jeszcze o niczym nie świadczy
nie zgodze się, nie zapraszasz przedstawicieli ekipy h po to by obejrzeli mecz i zjedli kebaba na miescie.
zawsze idzie za tym jakis cel, intersy, układy itp.
z CZ do GD est 450km nie powiesz mi ze jechali na wycieczke,,,?
tetteh

Post autor: tetteh »

Przed kazdym meczem w Gdyni zamykana jest Stryjska, Olimpijska i Malokacka.
Przed kazdym meczem przy stacji SKM Redlowo jest policja.
No ale zrodlo zaiste kumate ;)
htsk4

Post autor: htsk4 »

tetteh pisze:Przed kazdym meczem w Gdyni zamykana jest Stryjska, Olimpijska i Malokacka.
Przed kazdym meczem przy stacji SKM Redlowo jest policja.
No ale zrodlo zaiste kumate ;)
Zródło faktycznie kumate ;),tyle że mi nie chodziło o źródło, zamykanie ulic czy obecnośc policji w Redłowie a o jej przygotowanie, gotowość i i ilość.
ksk/jg

KtoDogoniPsa pisze:
ksk/jg pisze:
a po czyjej stronie?
Po stronie Lechii.
dzięki, za prostą odpowiedz.
jesli mozna, to jeszcze pyt.
jakie stosunki panowały na Linii LG-RCz?
nie mowie o tym zaproszeniu bo to raczej wiadome, ale wczesniej bylo coś czy neutralność?
JGK

Post autor: JGK »

htsk4 pisze: Ludzie czy wy powariowaliście?Arka i zbiórka w Gdańsku? Odwiedzić Gdańsk w poszukiwaniu atrakcji?Na meczu w którym było 26 tys.ludzi?Przejście w asyście policji do 2 autobusów kilkuset metrów nazywacie akcją i poszukiwaniem atrakcji?Czy wy widzieliście kiedyś jakąś ekipę eskortowaną przez policję?Arka przyjechała wczoraj wspomóc Lecha to wszystko.Nie patrolowali żadnych dzielnic i nikogo nie kroili jak pisał wcześniej jakiś ananas.Prawdą jest natomiast że ciśnienie rośnie przed derbami z obydwu stron,a w Arce widać chęć "ukąszenia" Lechii po latach stagnacji.Tyle,że chęci nie przekładają się na możliwośći,przynajmniej na razie.Jeszcze co do atrakcji,to tych spodziewano się dzisiaj w Gdyni.Cytat z lokalnego portalu"Będzie to mecz przyjaźni. Jednak kibice muszą liczyć się z tym, że niektóre ulicę prowadzące do stadionu są zamknięte

ma to związek z tym, że policja dmucha na zimne i obstawia te miejsce, w których ewentualnie mogą pojawić się ci, którzy do Gdyni nie chcą przyjechać bynajmniej świętować. Duże siły na przykład przy zejścia z peronu SKM Redłowo
Potwierdzam, jeśli chodzi o gdyńskie drużyny, to w Gdańsku jedynie Bałtykowi zdarzało się robić zbiórki, za zgodą Lechii skądinąd :D
kimbol

Post autor: kimbol »

Chociażby nie tak dawno Lechia i Śląsk goszczone przez Raków przy okazji Pielgrzymki.
takitamtak

Post autor: takitamtak »

kimbol pisze:
Chociażby nie tak dawno Lechia i Śląsk goszczone przez Raków przy okazji Pielgrzymki.
Wygrałeś temat i całe internety
Kolor83

Post autor: Kolor83 »

takitamtak pisze:
kimbol pisze:
Wygrałeś temat i całe internety
Czyżbyś nie wierzył w układ Raków Lechia?
Ganc

Post autor: Ganc »

Pytanie do kibiców wisly sanomierz gdzie jeszcze będziecie szukać c**** do d*** ?

http://www.12zawodnik.pl/galeria/kszo-o ... :8#zdjecie
takitamtak

Post autor: takitamtak »

Kolor83 pisze: Czyżbyś nie wierzył w układ Raków Lechia?
A co do tego ma organizacja pielgrzymki?
tetteh

Post autor: tetteh »

Chuliganka kimala u Jurka Brzeczka i nawiazaly sie kontakty.
Kolor83

Post autor: Kolor83 »

takitamtak pisze:
Kolor83 pisze: Czyżbyś nie wierzył w układ Raków Lechia?
A co do tego ma organizacja pielgrzymki?
A czy ja cos wspomniałem o pielgrzymce? Poprostu uważam że układ Lechia Raków jest realny?
ODPOWIEDZ