Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
NNZNP_qn

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: NNZNP_qn » 10.09.2016, 23:14

Boli mnie tylko to,że osoby Twojego pokroju dodają takie gówno,nic poz tym.Bolec może tylko osoby która ma kompleksy.A widzę że Tobie do tego blisko.Jak już pisałem możesz tutaj dodawać co chcesz bo i tak mam na to wywalone.Chodzi tylko o normalne zachowanie i normalne posty,których tutaj coraz mniej.

Miłego wyjazdy!
Jesteśmy biali, jesteśmy czerwoni - jesteśmy Cracovia ! A kim są oni?

iparts.pl
abc987

Post autor: abc987 » 11.09.2016, 01:09

ojej pisze:
abc987 pisze:To pozostaje pytanie czy jesteś ślepy czy ułomny, bo na ubeckich jak byk jest herb wisły, a wy się tu trzepiecie że Cracovia to o sobie wywiesiła. Logika godna kodziarzy.
przecież za tą flagą stoi masa przerzutów więc wszystko się zgadza i to właśnie jest śmieszne.byli zdrajcami i ubekami a teraz zwą się patriotami.transparent Wisły jest ewidentnie skierowany w waszą stronę ,Wasz góru, zresztą to jednorazowy transparent na derby, wy flagę ubeków wieszaliście trochę czasu
Jeśli to piszesz serio to znaczy, że musi być całkiem krucho na r20 z kadrami i wsh oddelegowały tu już totalnych cepów. Przecież chyba sam nie wierzysz w to co piszesz o tych transparentach. Ale rozumiem, rozkaz to rozkaz.

tfu, "patrioci" w jednym szeregu z tadkiem, zdziskiem i ludwikiem.

A ten obrazek z przerzutami, mogła zrobić tylko ekipa bez takowych w składzie. Więc na pewno nie wisła.

meciarz

Post autor: meciarz » 11.09.2016, 10:18

Willy1312 pisze:https://www.facebook.com/WSHPB/photos/a ... =3&theater - jeden z dwóch dotychczasowych gniazdowych Wisły na sektorze Śląska w piątek. Tak w ramach ciekawostki, wbrew opinii WSH nie tylko pikniki są "obrażone" na to co się dzieje ostatnio w ruchu kibicowskim na Wiśle.

po tej stronie mozna wnioskowac ze wy wszyscy macie problemy psychiczne ,jednym slowem patologia na calego jak jedna tak i druga stronia blon. Az zalosne to jest , ten wasz caly Krakow.

Bażant

Post autor: Bażant » 11.09.2016, 14:13

Majonez obecny podczas meczu z Lechią ? Bo to Lechię próbował wtedy tak nieudolnie poczęstować majonezem .

fc internet

Post autor: fc internet » 12.09.2016, 12:06

ile ubeków na jagielloni?

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 12.09.2016, 14:17

300. Bez jednego zera.

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 12.09.2016, 14:55

Znalazłem. W Twoim. O widzę naleśniki masz na obaid. Smakówa.

damarus

Post autor: damarus » 12.09.2016, 15:46

Bażant pisze:Majonez obecny podczas meczu z Lechią ? Bo to Lechię próbował wtedy tak nieudolnie poczęstować majonezem .
Paru wariatow sie pokazalo w standardowym dla nich miejscu, lekka napinka i nic wiecej. Standard.

Galimatias

Post autor: Galimatias » 12.09.2016, 17:18

Na Cracovii siatką i większym buforem chyba na dobre uspokoili sytuację. Jeszcze tylko to samo zrobią w Gdyni i będzie smutno.

Galimatias

Post autor: Galimatias » 12.09.2016, 18:15

Za to Wisła od meczu ze Śląskiem, wiedzie już prym w tanim okupowaniu bufora.

Szpicbródka

Post autor: Szpicbródka » 12.09.2016, 19:39

Pytanie do zorientowanych Kibiców Wisly czy poniższa informacja jest na serio? czy to po prostu profil jakiegoś debila?

"Przygotujcie się na taką możliwość, że klub w poszukiwaniach sponsora dopuszcza taką ewentualność, że jego nazwa pojawi się w nazwie klubu, tzw sponsor tytularny. Wszystko po to by uratować ten klub !!!
WSZYSCY NA MECZ W SOBOTĘ !!"

snoopd

Post autor: snoopd » 12.09.2016, 19:45

akurat wpis debila ktory prowadzi profil na fejsie "kazdy to powie.." ale moze skąds to wyciął (jakaś wzmianka w mediach, choć nigdzie tego nie widzę), on na tym profilu w przeciagu godziny potrafi najebac 30 różnych wpisów. a nawet jezeli to temat Wisły z punktu sportowego jest bardzo gorący i dziennikarze prześcigają się w kolejnych to nowinkach, które można wsunąc między bajki, byle tylko nabic sobie kliknięcia na stronie

WISLAZWE

Dramatyczna sytuacja

Post autor: WISLAZWE » 13.09.2016, 08:16

Do wszystkich braci Wiślaków udzielających się na tym forum.
Trzeba przestać udawać,że jest dobrze bo jest kur.. fatalnie! spadliśmy do poziomu żydów a jeżeli nie przestanie się udawać,że jest dobrze to wkrótce zjedziemy do poziomu Hutnika.WSH naobiecywało jak będzie wspaniale z nowymi zgodami nowe osiedla przejmiemy ruszymy kibolsko na Polske,a jest wielka kupa.Wyjazdy dramat jest problem zebrać autokar do Białego,na c dramat ilościowy,większość c to dzieci i kosmici.Grafów nowych na mieście prawie nie ma,gdzie te piękne czasy w któych codziennie powstawały nowe grafy a konkurencyjne były niszczone max po dwóch dniach.Jesteśmy w chu. podzieleni 30-40% dobrych chłopaków zrezygnowało z aktywnych działań, jeżeli nie zmienimy nastawienia to jak już pisałem zlecimy na dno z którego już nie podniesiemy się.Koniec z lansowaniem taniej propagandy wsh.

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 13.09.2016, 09:53

Obrazek

Koszulka Wislakow, zrobiona przez Widzewiaka (lanista ).

Hasło od dawna skojarzone z ekipą ŁKS, jedna z bardziej rozpoznawalnych flag LKSu , to właśnie U.W.

Ktos bardziej rozgarniety w temacie kserowania ( i to największego wroga ) wytłumaczy mi o co chodzi? Najlepiej jakby był właśnie z Wisły , albo Rts.

Regis

Post autor: Regis » 13.09.2016, 11:24

Do wszystkich braci Wiślaków udzielających się na tym forum.
Trzeba przestać udawać,że jest dobrze bo jest kur.. fatalnie! spadliśmy do poziomu żydów a jeżeli nie przestanie się udawać,że jest dobrze to wkrótce zjedziemy do poziomu Hutnika.WSH naobiecywało jak będzie wspaniale z nowymi zgodami nowe osiedla przejmiemy ruszymy kibolsko na Polske,a jest wielka kupa.Wyjazdy dramat jest problem zebrać autokar do Białego,na c dramat ilościowy,większość c to dzieci i kosmici.Grafów nowych na mieście prawie nie ma,gdzie te piękne czasy w któych codziennie powstawały nowe grafy a konkurencyjne były niszczone max po dwóch dniach.Jesteśmy w chu. podzieleni 30-40% dobrych chłopaków zrezygnowało z aktywnych działań, jeżeli nie zmienimy nastawienia to jak już pisałem zlecimy na dno z którego już nie podniesiemy się.Koniec z lansowaniem taniej propagandy wsh.
myślałeś, że jak podszyjesz się pod pewnego Wiślaka z forum twsd to ci wszyscy uwierzą? orędzie do narodu na forum kibice.net, grubo

snoopd

Post autor: snoopd » 13.09.2016, 12:05

W s i d z e W pisze:Obrazek

Koszulka Wislakow, zrobiona przez Widzewiaka (lanista ).

Hasło od dawna skojarzone z ekipą ŁKS, jedna z bardziej rozpoznawalnych flag LKSu , to właśnie U.W.

Ktos bardziej rozgarniety w temacie kserowania ( i to największego wroga ) wytłumaczy mi o co chodzi? Najlepiej jakby był właśnie z Wisły , albo Rts.

Najbardziej rozpoznawalne dzisiaj hasło wyjazdowe "Wyjazd Rzecz Święta" jest używane przez 99,9% ekip, w tym przez ŁKS.

A hasło zostało wymyślone przez Wisłę i zaprezentowane w formie oprawy w 2007 roku w Lubinie.

Więc nie wytykaj komuś kserowania.

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 13.09.2016, 12:48

niby czemu nie wytykać ?

Myslisz ze hasło z oprawy , a hasło którym od jakiś 15 lat określają sie hools ŁKSu to jest ta sama waga gatunkowa?

Pokaż mi, gdzie ŁKS wykorzystał hasło '' Wyjazd rzecz święta'' i sie pod to podpinał...

Jebneliscie babola i c***.

Następnie powinien Ruch sobie zrobić koszulki Terrormachine, Widzew zacząc się lansować z '' Łowcami Głów'' , a Elana, z hasłem Rycerze Pomorza. Wtedy też by było cacy >??

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 13.09.2016, 13:42

Jesteś zwykłym łbem...

niech bedzie dla Ciebie zaszczytem , ze w ogole sie do Ciebie odnosze. Rewanżu nie oczekuje....

PS. dla wszystkich innych to oczywiscie tez normalne. I robienie sobie gadzetów z nazwą ekipy swojej ciezkiej kosy, to jest normalka, i nie ma co sie dopierdalać ??

ojej

Post autor: ojej » 13.09.2016, 14:07

po pierwsze hasło uliczni wojownicy jest stare i oklepane i ma więcej wspólnego z pewną grą komputerową z pewnego okresu, po drugie Wisła już dawniej używała hasła wojownicy krakowskiej ulicy więc dajcie sobie na wstrzymanie internetowe sherlocki.

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 13.09.2016, 14:37

mpolak1977 pisze: Co do zaszczytu to kolego cię poniosło i tyle -
Wracając do hasła "Uliczni wojownicy" to zlepek dwóch słów który akurat mnie się z Wami nie kojarzy, bardziej z Wami mi się zawsze kojarzyło :
Troublemakers
Galera Warriors
Rodowici Łodzianie
Crazy Cannibals.

Faktem jest że nigdy nie byliście dla mnie jakimś zespołem który byłby u mnie na świeczniku - więc tyle pamiętam ze starych wyjazdów do WAS i obecnej obserwacji - więc nie pyskuj jak mądrzejsi zwracają ci uwagę.

ps. dobrze kolega wyżej ci napisał że tekst "Wojownicy Krakowskiej Ulicy" był już dawno użyty przez Wisłę (o ile pamiętam przy okazji jakiś derbów z przed ładnych kilku lat.
Uliczni Wojownicy to hasło Limanki, wielki znawco i mądrusiu. Uzywane jeszcze w latach 90 do teraz. Street Warriors Limanka , flaga, grafy gadżety itp.

Flaga ULICZNI WOJOWNICY, która powstała bodajze na poczatku lat 2000, to jest najbardziej rozpoznawana Chuliganska flaga ŁKSu.

Jesli tłumaczysz sie w taki sposob, że tobie sie to hasło z ŁKSem nie kojarzy, albo że kiedys tam pare lat temu ułozyliscie sobie na derby hasło WOJOWNICY KRAKOWSKIEJ ULICY to Twoja sprawa... pokazujesz tylko, że tak jak juz napisałem jestes zwykłym łbem.

Zresztą patrząc po waszych twarzach i po tym jak tutaj pierdolicie i czego się łapiecie, to wiekszosc z was tam to łby.

ojej

Post autor: ojej » 13.09.2016, 15:12

Wojownicy Krakowskiej Ulicy to była jedna z bardziej rozpoznawalnych flag na R22, która zakończyła karierę wraz z odejściem L, więc W********** z tymi swoimi wywodami o fladze z gwiezdnych wojen.Zaraz się okaże że nie wolno używać hasła kibol, zawsze wierni, a ,we are the champions, śpiewają lewackie ekipy pod kolorową banderą.

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 13.09.2016, 15:29

ojej pisze:Wojownicy Krakowskiej Ulicy to była jedna z bardziej rozpoznawalnych flag na R22, która zakończyła karierę wraz z odejściem L, więc W********** z tymi swoimi wywodami o fladze z gwiezdnych wojen.Zaraz się okaże że nie wolno używać hasła kibol, zawsze wierni, a ,we are the champions, śpiewają lewackie ekipy pod kolorową banderą.
a uzywajcie sobie czego chcecie.

ŁKS od jakiś 12-14 lat ma wizytówke - flage chuligańską Uliczni Wojownicy , ktora wisi na wszystkich najwazniejszych meczach i wyjazdach.

Wasza flaga Wojownicy Krakowskiej Ulicy , powstała pozniej , i mimo to nic do niej nie mam - bo coś tam sobie zmodyfikowaliście i zrobiliscie po swojemu...

A teraz robicie sobie u Widzewiaków koszulki Uliczni Wojownicy, i jeszcze sie prujecie , że ktos śmiał zwrócic wam uwage...
Pewnie nie zwróciłbym uwagi na to , gdyby nie fakt - że koszulki zrobiliscie u chłopaków , którzy hasło Uliczni Wojownicy widzieli w zyciu już XXX razy, i to u największego wroga - tego lokalnego. Na derbowych oprawach, na flagach, na murach, szalach, gadzetach itp...

Bawcie sie dalej pioniery - wasza piaskownica, to i wasze zabawki i argumenty niczym w przedszkolu.

kokolobolo

Post autor: kokolobolo » 13.09.2016, 15:56

W s i d z e W pisze:

A teraz robicie sobie u Widzewiaków koszulki Uliczni Wojownicy
Czy poczułbyś się lepiej gdyby zamówili je u Szulca?

Tel

Post autor: Tel » 13.09.2016, 15:58

Wojownicy Krakowskiej Ulicy to była flaga i jeśli mnie pamięć nie myli, to została złożona razem z F.
Na tamten okres oddawała w 100% to co się działo na ulicach w Krakowie. Wtedy było największe n poasilenie wjazdów, używania sprzętów. Większość małolatów nie wychodziła z domu bez ostrych narzędzi. Uliczny wojownik ulicznemu wojowników nierówny.
Obrazek

zainteresowany94

Post autor: zainteresowany94 » 13.09.2016, 16:01

Jakie są najsilniejsze osiedla Cracovii i Wisły w Krakowie poza Nową Hutą?

fiatbrava

Post autor: fiatbrava » 13.09.2016, 19:25

Tak na szybko:
Cracovia:
XXX-Lecia , Kozłówek , Oświecenia , Dąbie
Wisła:
Prądnik Biały , Prądnik Czerwony , Olsza 2 , Qurdwanów , Płaszów Stary

Oczywiście osiedla mają leprze lub gorsze okresy a te co wymieniłem mają najrówniejszy poziom , poniżej pewnego poziomu nie schodzą

Daan

Post autor: Daan » 13.09.2016, 19:40

Tyle, ze do Wisły określenie Uliczni Wojownicy pasuje jak najardziej, a Łks ze swoją obecną formą to najwyżej sobie może u Szulca zeobić koszulki "Uliczni Spierdalacze".

Thrudgelmir

Post autor: Thrudgelmir » 13.09.2016, 19:51

Ty sie juz lepiej uspokoj, bo od godziny latasz po wszystkich tematach tego forum na zasadzie "napisac jak najwiecej i zdazyc na maxa napiac sie w kierunku ŁKS zanim mod wyjebie, a wtedy zaloze sobie pietnaste konto". Pamietaj, ze twoje opinie sa olewane, a ja komentuje kilka z nich dla zabawy i z nudow.

Daan

Post autor: Daan » 13.09.2016, 20:03

Thrudgelmir pisze:Ty sie juz lepiej uspokoj, bo od godziny latasz po wszystkich tematach tego forum na zasadzie "napisac jak najwiecej i zdazyc na maxa napiac sie w kierunku ŁKS zanim mod wyjebie, a wtedy zaloze sobie pietnaste konto". Pamietaj, ze twoje opinie sa olewane, a ja komentuje kilka z nich dla zabawy i z nudow.
buhaha. Wasza metoda pejsy. Robicie tak wlasnie od jakichs 2 miesiecy na tym forum. Roznica jest taka, ze ja pisze z 1 nicka pseudonimem jakim znaja mnie na osce, a Ty sie produkujesz z 5 nickow pajacyku.

MaorMelix

Post autor: MaorMelix » 13.09.2016, 20:11

Daan pisze:Tyle, ze do Wisły określenie Uliczni Wojownicy pasuje jak najardziej, a Łks ze swoją obecną formą to najwyżej sobie może u Szulca zeobić koszulki "Uliczni Spierdalacze".
Widze wisełka karmi was taką samą propagandą nt sytuacji w Krk, jak wy karmicie ich i Ruch.

Wyjebane mam w te koszulki bo se robią co chcą, ale licze na taką fotke z kolejnego wyjazdu:

Widzewiak w koszulce Ludzie Honoru, a obok typ w koszulce Uliczni Wojownicy ( z Wisły) , a nad nimi gośc w koszulce Maltańscy Wojownicy heheh
Zdobywcy wielu głów.

Daan

Post autor: Daan » 13.09.2016, 20:24

Low kick na kolano pisze:Dobrze, OK, kazdy to rozumie i zgadza sie z Toba, Daan. Pewnie na podworku dajesz z liscia kazdemu kto powie do Ciebie przez jedno "a" zamiast dwoch. Ale posluchaj Daan, czy chocby z szacunku do swoich wislackich protektorow i wlascicieli moglbys juz opuscic krakowski temat, w ktorym nie masz nic do powiedzenia? Zrobilbys to, Daan? Dzieki.
O juz sie wlogowales na kolejnego nicka placku? Zaraz low kick zniknie a pohasa sobie w temacie Entlichek, adames czy remikalwi?
zrozum, ze juz kazdy ma na tym forum dosc rozpierdalania przez Ciebie kazdego tematu. W kazdym temacie piszesz te swoje farmazony. Opusc to forum dobrowolnie.

S.H.W

Post autor: S.H.W » 13.09.2016, 21:13

Tel pisze:Wojownicy Krakowskiej Ulicy to była flaga i jeśli mnie pamięć nie myli, to została złożona razem z F.
W 2008r z śp K.

wielkipigmej

Post autor: wielkipigmej » 14.09.2016, 01:57

Na Wiśle wisiała kiedyś wg. mnie zajebista flaga, Fanatycy z Grodu Kraka. Czemu nie jest już wieszana? Jakby ktoś miał zdjęcie i mógł wrzucić.

ojej

Post autor: ojej » 14.09.2016, 08:18

ta flaga była raczej zrobiona przez zwykłych kibiców co świadczy na niech herb SA i w sumie umiejscowienie na starym C (dawniej nie trzeba było mieć zezwolenia, te co fajniejsze wisiały na meczu) hasło fajne, flaga może i też na tamte czasy no ale chyba już nie na teraz:) stawiam że zakwitła po zamoknięciu i tyle z niej było.
Obrazek

Vincentus

Post autor: Vincentus » 14.09.2016, 08:41

Znowu coś zostało skserowane od prekursorów wszystkiego co związane z ruchem kibicowskim??? :)))

Uliczni wojownicy to jest prawie tak uniwersalne jak hooligans także rabin daj sobie na wstrzymanie.W temacie łódzkim nie masz już nic do powiedzenia,więc przeniosłeś się do tematu krakowskiego i z dwóch kont piszesz ze sobą :)
RTS&HKS

Entlicheck

Post autor: Entlicheck » 14.09.2016, 10:30

hahah pies by cie jebał ;)

Zapytałem jak to jest robić sobie koszulki z nazwą bandy akutalnie swojej jednej z najwiekszych kos, dostałem od Wislakow jakies tam wytłumaczenia i juz sobie darowałem, ale jak zawsze najwiecej szczekają i ujadają Żydzewiacy, którzy nie moga przepalić nawet 1 mojego wpisu.

Kompleksy ? aaa skąd w ogole ich nie widać u psidzewskich propagandystek...

Ps. Kazdy kibol w Polsce wie, że ŁKS to w ogole z rozwojem ruchu kibicowskiego nie ma nic wspólnego, a tak naprawde to Widzew jest prekursorem.... bo wydali ... vlepki .... hahah i tej wersji sie czerwoni trzymajcie ;)

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 14.09.2016, 11:05

Entlicheck pisze:hahah pies by cie jebał ;)

Zapytałem jak to jest robić sobie koszulki z nazwą bandy akutalnie swojej jednej z najwiekszych kos, dostałem od Wislakow jakies tam wytłumaczenia i juz sobie darowałem, ale jak zawsze najwiecej szczekają i ujadają Żydzewiacy, którzy nie moga przepalić nawet 1 mojego wpisu.

Kompleksy ? aaa skąd w ogole ich nie widać u psidzewskich propagandystek...

Ps. Kazdy kibol w Polsce wie, że ŁKS to w ogole z rozwojem ruchu kibicowskiego nie ma nic wspólnego, a tak naprawde to Widzew jest prekursorem.... bo wydali ... vlepki .... hahah i tej wersji sie czerwoni trzymajcie ;)
Każdy na świecie wie, że to na ełkaesiakach wzorowali się pierwsi angielscy hoolies w latach 60tych XX wieku, a argentyńscy Barras bravas czarterowali samoloty i miesiącami załatwiali wizy by pod już koniec lat 50tych podziwiać prawdziwy fanatyzm i chuliganów na meczach ŁKS, wycieczki z Anglii i Argentyny przestały przyjeżdżać kiedy w latach 70tych ci fanatole z ŁKS przerzucili się jak jeden mąż na Widzew. ŁKS jest prekursorem ruchu kibicowskiego i pojęcia "przerzut" na świecie i za to trzeba być mu wdzięcznym

;)
[link]

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 14.09.2016, 11:17

tylko smiech ci pozostał, ale wiadomo ze jest to smiech przez łzy.

Zawsze reagujecie w ten sposob na wszystko co niewygodne, robi sie to juz nudne czerwoni towarzysze...

White1910Pride

Post autor: White1910Pride » 14.09.2016, 11:22

W s i d z e W pisze:tylko smiech ci pozostał, ale wiadomo ze jest to smiech przez łzy.

Zawsze reagujecie w ten sposob na wszystko co niewygodne, robi sie to juz nudne czerwoni towarzysze...
tak, płaczę od samego rana i chyba, żeby podbudować swoje ego, humor i kontynuować walkę w internecie założę tutaj kolejne konto i może nazwę się jakoś ełKAŁes, to będzie mocny cios !
[link]

W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W » 14.09.2016, 11:26

narazie rozpierdalasz fajfusie ten temat, tylko i wylacznie po to zeby podbudować sobie ego i kontynuować walke w internecie.

Moje wpisy odnosiły sie do tego tematu, bo pytałem Wislakow o ich nowe koszulki - a wasze wpisy do czego sie odnosza czerwone dziewice ?
WSH sobie wynajeli pachołów z RTSu do pilnowania tutaj swojej racji ? Czy po prostu tak macie, ze nie mozecie przepalic nawet 1 zdania mojego autorstwa ?

ODPOWIEDZ