Kibiców jakiego klubu lubisz bądź szanujesz.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Ukochane Miasto
Re: Kibiców jakiego klubu lubisz bądź szanujesz.
jako kibic Widzewa szanuję i lubię:
bez zbędnej argumentacji : Stal Rzeszów, KKS Kalisz, Chrobry Głogów , Karpaty Krosno!
Stal Stalowa Wola: pewnego rodzaju fenomen jak dla mnie, w każdym aspekcie kibolki
Polonia Bytom: stare wspomnienia z OHP w Chełmie :-) do tego fanatyczni do bólu.
Zawisza Bydgoszcz: nie chodzi o osucha ,bojkoty ,wytrwałość..ot tak po prostu , nie umiem tego uargumentować.
Zagłębie Sosnowiec: trzeba mieć jaja żeby trwać ,działać mając takie jazdy z klubem jakie oni mieli!
bez zbędnej argumentacji : Stal Rzeszów, KKS Kalisz, Chrobry Głogów , Karpaty Krosno!
Stal Stalowa Wola: pewnego rodzaju fenomen jak dla mnie, w każdym aspekcie kibolki
Polonia Bytom: stare wspomnienia z OHP w Chełmie :-) do tego fanatyczni do bólu.
Zawisza Bydgoszcz: nie chodzi o osucha ,bojkoty ,wytrwałość..ot tak po prostu , nie umiem tego uargumentować.
Zagłębie Sosnowiec: trzeba mieć jaja żeby trwać ,działać mając takie jazdy z klubem jakie oni mieli!
-
Polish Power
CWKS Legia - nienawiść za całokształt, szacunek za bycie ekipą nr 1 na przestrzeni lat za awantury stadionowe i około stadionowe - co jest kwintesencją ruchu kibicowskiego.
Łódź - poza zgodami (Zawisza Bydgoszcz, GKS Tychy): Cracovia i Kolejorz.
Jako kibic Ruchu
Legia, za oprawy na światowym poziomie, za doping, i za taki wrodzony spontan i czysty fanatyzm.
Polonia Bytom, jedna z niewielu charakternych ekip na śląsku.Zawsze na poziomie, bez pajacowania.
Szczególnie gardzę:
Lech Poznan, za tą ich sztywność. Nie mają na codzień nic wspólnego z kibicowaniem, nie czują tego. Hitem jest jak ekipa sprzedaje liście gdy inni kibice chcą coś wykręcić. Zero starć w ciągu roku, ale wielki nie pokonany kolejorz.
Legia, za oprawy na światowym poziomie, za doping, i za taki wrodzony spontan i czysty fanatyzm.
Polonia Bytom, jedna z niewielu charakternych ekip na śląsku.Zawsze na poziomie, bez pajacowania.
Szczególnie gardzę:
Lech Poznan, za tą ich sztywność. Nie mają na codzień nic wspólnego z kibicowaniem, nie czują tego. Hitem jest jak ekipa sprzedaje liście gdy inni kibice chcą coś wykręcić. Zero starć w ciągu roku, ale wielki nie pokonany kolejorz.
I kto to mowi?hee Bardziej biernej ekipy z czołowki niz wy nie ma wiec nie p******.Zero starć w ciągu roku, ale wielki nie pokonany kolejorz.
-
jestempolakiem
Nieaktywny kibic GKS KATOWICE .
Lubie i szanuje :
-Lechia Gdańsk : zaczynali od zera śledziłem na bieżąco ich starania , coś wspaniałego konsekwencja i wiara doprowadziły do tego że teraz są na szpicy ekstraklasy , zajebiste oflagowanie . Takie flagi jak Warchoły Lechistanu czy LECHIA GDAŃSK HOOLIGANS to jedne z najkonkretniejszych płócien według mnie . Dobra Chuliganka i obecnie jeden z najlepiej prezentujących się młynów w Polsce . Już któryś rok planuje wypad na mecz , ale daleko , daleko ...
-Zawisza Bydgoszcz : cały czas na froncie (Hydrobudowy , Osuchy ). Za tę ich nieugiętość ich podziwiam .
-Górnik Łęczna : Jeszcze 10 lat temu wszyscy ich brali z przymrużeniem oka , dzisiaj są naprawde solidną choć niewielką ekipą . Zrobili ogromny progres .
Lubie i szanuje :
-Lechia Gdańsk : zaczynali od zera śledziłem na bieżąco ich starania , coś wspaniałego konsekwencja i wiara doprowadziły do tego że teraz są na szpicy ekstraklasy , zajebiste oflagowanie . Takie flagi jak Warchoły Lechistanu czy LECHIA GDAŃSK HOOLIGANS to jedne z najkonkretniejszych płócien według mnie . Dobra Chuliganka i obecnie jeden z najlepiej prezentujących się młynów w Polsce . Już któryś rok planuje wypad na mecz , ale daleko , daleko ...
-Zawisza Bydgoszcz : cały czas na froncie (Hydrobudowy , Osuchy ). Za tę ich nieugiętość ich podziwiam .
-Górnik Łęczna : Jeszcze 10 lat temu wszyscy ich brali z przymrużeniem oka , dzisiaj są naprawde solidną choć niewielką ekipą . Zrobili ogromny progres .
Kibic Jagiellonii
szanuję:
Lech Poznań za ekipe i wrogość do legii
Hutnika za to że mimo Craxy i Wisły nadal istenieją
Śląsk Wrocław za oprawy i działania patriotyczne
Bałtyk Gdynia , lepsza strona Gdynii ogromny szacun.
Ruch Chorzów,Widzew Łódz,Motor Lublin,Igloopol Dębica,Zagłebie Lubin
szanuję:
Lech Poznań za ekipe i wrogość do legii
Hutnika za to że mimo Craxy i Wisły nadal istenieją
Śląsk Wrocław za oprawy i działania patriotyczne
Bałtyk Gdynia , lepsza strona Gdynii ogromny szacun.
Ruch Chorzów,Widzew Łódz,Motor Lublin,Igloopol Dębica,Zagłebie Lubin
-
werwolff88
Pogoń - najlepsza ekipa wyjazdowa w Polsce.
Ruch - maleńkie miasteczko, a banda topowa pod każdym względem.
Polonia Warszawa - mimo frajerskich akcji ze strony Legii ciągle działają w miarę swoich możliwości.
Polonia Warszawa - mimo frajerskich akcji ze strony Legii ciągle działają w miarę swoich możliwości.
-
pangrzegorz1975
No Chorzów aż taki maleńki nie jest w sumie,112 tys mieszkańców.Na ich siłę wpływaja też bardzo liczne fan cluby
werwolff88 pisze:Pogoń - najlepsza ekipa wyjazdowa w Polsce.
traktowanie Chorzowa jako osobnego miasta to jak traktowanie dzielnicy Chelsea lub Pragi Północ jako osobnego tworu. Chorzów jest częścią największego miasta w tym kraju "aglomeracji śląskiej" liczącej 3,5 mln mieszkańców a Chorzów w tej aglomeracji jest klubem wiodącym podkreślam w tej aglomeracji bo porównywalną do Ruchu liczbę kibiców ma Górnik ale on ma swoich kibiców również w takich dużych ośrodkach jak Rybnik czy Knurów, które do aglomeracji śląskiej nie należą. Powstała kiedyś praca doktorska na jednym z uniwersytetów badająca potencjał kibicowski poszczególnych klubów i Ruch miał tam wyniki zbliżone do Wisły Kraków, Widzewa Łódź Lecha Poznań i Górnika Zabrze przed wszystkimi była tylko Legia Warszawa innymi słowy mimo, że nie widać tego we frekwencji Ruch jest jednym z klubów z największą ilością kibiców w Polsce.
Twój wpis doczekał się odpowiedzi w postaci artykułu R.Z :CywiL pisze:Poza wszelkimi kategoriami jest Pogoń Szczecin bo jeszcze się nie oswoiłem, że to nie zgoda. ;) Pojęcia nie mam skąd mi się to wzięło ale lubię Motor Lublin, do tego Hetman Zamość i ŁKS Łomża.
Z ekip których nie lubię ale mocno szanuję to Lech i ŁKS. Kiedyś w pierwszej kategorii na pewno znalazłby się Śląsk Wrocław ale po naszym pamiętnym wyjeździe do nich i późniejszym biciu piany przez Andersena sytuacja zmieniła się diametralnie.
http://fanatik.ogicom.pl/?p=7783
Wchodząc po układzie trzymasz się sztywno ustaleń. Ale jest wyjątek czyli wielka Legia , która może sobie pozwolić na uchybienia organizacyjne i potem zdziwienie że ktoś to wytyka. No ale wytykający to bezczelny i chory człowiek bo ośmiela się krytykować najlepszych kibiców na świecie. Jak narobisz bardachy to lepiej poczekaj aż temat przycichnie a nie wywlekaj go po latach licząc,że odmienisz historię. Akurat byłem na meczu i nie widzę nic nieprawdziwego w opisie Romana Zielińskiego a to że staliście obok trybuny nie zmienia faktu nieogarnięcia tematu.
Tyle za mógł to napisać każdy,każdy...ale napisał to RomekAndersen.I dlatego dla 99% czytających prawda będzie po drugiej stronie.Nie istotne Legii,Ruchu czy Lecha.Istotne ze dla niemal wszystkich (w tym wielu kibiców Śląska) Romuś odpłyną już dawno i żyje w swoim świecie.
Jako kibic Lechii, lubię:
oprócz zgód:
ŁKS Łódź i LECH Poznań.
oprócz zgód:
ŁKS Łódź i LECH Poznań.
jako kibic Zawiszy oprócz zgód oczywiście:
Górnik Zabrze - nie wiem za co, po prostu od zawsze ich lubię
Polonia Bytom - za to jak nas przyjęli w słynnym, ostatnim meczu w I lidze
Raków Częstochowa - podobnie jak z Górnikiem, po prostu ich lubię
Górnik Zabrze - nie wiem za co, po prostu od zawsze ich lubię
Polonia Bytom - za to jak nas przyjęli w słynnym, ostatnim meczu w I lidze
Raków Częstochowa - podobnie jak z Górnikiem, po prostu ich lubię
HETMAN ZAMOŚĆ .Zawsze dobry poziom ,nie ważne która liga .Bardzo fajne ,estetyczne oprawy .Klub dostawał po 8-0 na wyjeździe ,na kibicach Hetmana nie robiło to wrażenia dalej jeździli w dobrych liczbach ,ja osobiście takie coś cenię ;)
-
krzycho_ASR
Górnik Zabrze - Bardzo estetyczne flagi, fajne przyśpiewki, zgoda z Hajdukiem, śląska tożsamość w zgodzie z polskim patriotyzmem
Lechia Gdańsk - Piękne barwy, piękne miasto, antykomunizm i poglądy na prawo, dobry młyn i ultraska, sztywna ekipa
Lechia Gdańsk - Piękne barwy, piękne miasto, antykomunizm i poglądy na prawo, dobry młyn i ultraska, sztywna ekipa
-
Thrudgelmir
Zawisza, GKS Tychy, Cracovia, Lech
Kibic Legii
Darze sympatią
ŁKS Łódź
BKS Stal Bielsko
Cracovia
już poza kwestią kibicowską to szacunek dla Ruchu Chorzów za akcje "Chorzowskie psy"
Darze sympatią
ŁKS Łódź
BKS Stal Bielsko
Cracovia
już poza kwestią kibicowską to szacunek dla Ruchu Chorzów za akcje "Chorzowskie psy"
Ruch Chorzów, Jaga, Stal Rzeszów.
Low kick na kolano pisze:...i już wszystkim wiadomo, skąd jest siódma Lejdi :) Z najbardziej zniewieściałej ekipy w kraju. Pozdro i szacun dla dziewczyn!Lady7 pisze:Ruch Chorzów, Jaga, Stal Rzeszów.
Bardziej dyskretnie się nie dało tego napisać :( choć liczyłam, że za szybko się nie domyślicie ;)
Low kick na kolano pisze:Jak wyglądash? Dasz focie na priw? Durzo wyjazduw Widzewka zalitschyłaś?
Dla mnie każdy mecz Widzewa jest wyjazdem, także ten teges. A foci nie dam. To nie portal randkowy!
-
Leon_88_OR
Widzew ,Wigry ,KKS Kalisz ,Zetka ,Granica Ketrzyn , Rakow Czestochowa ,Chemik ,Karkonosze ,Goral ,Torcida ,Stal Sanok ,Gornik Konin ,Falubaz
-
Rodowity Lodzianin
Oprucz zgud lubiem także Lecha poznań.
-
Konrado Moreno
Ja szanuje ultras Real i Anwil basketball mam babcia Włocławek
-
Leon_88_OR
Panowie umowcie sie w "na zywca" i wytlumaczcie sobie animozje a nie sie przekrzykujecie postami i zasmiecacie temat. Madrzejszy powinien odpuscic i zaproponowac takie rozwiazanie ;) albo wrzucajcie sobie na priv. pozdro bez odbioru
Niebieski :
Jaga - swego czasu poznałem kilka fajnych osób z Białego
Śląsk, Lechia, Wisła - dzisiaj Wisła to Nasz układ, ale miałem sympatie zawsze do tych trzech zespołów ( może z racji tego, że kiedyś wspólnie mieliśmy sztamę). I tak zapewne zostanie, choć dzisiaj relację z dwoma pierwszymi są takie jakie są.
Polonia Warszawa - sól w oku , mimo, że terroryzowani od lat ,to cały czas są. W przeciwieństwie do innych warszawskich satelitów Legiuni tj. Hutnik i spółka , potrafią w miarę możliwości pograć na nosie hegemonowi.
Zagłębie Lubin - jak w przypadku Jagi, też poznałem od nich kilka spoko osób
+ sympatie dla takich klubów jak : Igloopol, Stal Rzeszów, Hetman Zamość, KSZO czy FC : Lechia Dzierżonów czy Pogoń Staszów
Jaga - swego czasu poznałem kilka fajnych osób z Białego
Śląsk, Lechia, Wisła - dzisiaj Wisła to Nasz układ, ale miałem sympatie zawsze do tych trzech zespołów ( może z racji tego, że kiedyś wspólnie mieliśmy sztamę). I tak zapewne zostanie, choć dzisiaj relację z dwoma pierwszymi są takie jakie są.
Polonia Warszawa - sól w oku , mimo, że terroryzowani od lat ,to cały czas są. W przeciwieństwie do innych warszawskich satelitów Legiuni tj. Hutnik i spółka , potrafią w miarę możliwości pograć na nosie hegemonowi.
Zagłębie Lubin - jak w przypadku Jagi, też poznałem od nich kilka spoko osób
+ sympatie dla takich klubów jak : Igloopol, Stal Rzeszów, Hetman Zamość, KSZO czy FC : Lechia Dzierżonów czy Pogoń Staszów
Wisła Kraków
Polonia Przemyśl
Raków Cz-wa
Polonia Przemyśl
Raków Cz-wa
Jako Widzewiak:
KKS Kalisz, Stal Rzeszów i Karpaty Krosno.
KKS Kalisz, Stal Rzeszów i Karpaty Krosno.
-
wichrowe wzgorze
- Wisła Kraków
- Ruch Chorzów
- Lech Poznań
- Stal Rzeszów
- Motor Lublin
- Polonia Warszawa
- Ruch Chorzów
- Lech Poznań
- Stal Rzeszów
- Motor Lublin
- Polonia Warszawa
-
ZielonyHulk
W jakimś stopniu Wisłę Kraków, oczywiście nie za sprzęt ale za całkowicie odwrócenie do góry nogami calej naszej sceny i nie tylko (via mecz osławionego w Polsce Partizana Belgrad i robienie czego im się żywnie podoba na ich sektorze, łącznie z pozdrowieniami dla układu :)).
Większość ekip nie miała nigdy styczności z ekipą Wisły (pomijam dawne zgody, czy regionalne spięcia) a obecnie to chyba najbardziej znienawidzona ekipa w całej Polsce ;).
Większość ekip nie miała nigdy styczności z ekipą Wisły (pomijam dawne zgody, czy regionalne spięcia) a obecnie to chyba najbardziej znienawidzona ekipa w całej Polsce ;).
-
pio-robert
Wydaje mi się, że lubienie kogoś spoza zgód jest możliwe tylko w przypadku nie spotkania się z tymi lubianymi na szlaku chuligańskim. Inaczej lubienie się chyba kończy.
Czasami jednak (chyba jak trafienie 5 w Lotto) spotkanie wrogiej ekipy może stać się początkiem sympatii czy też szacunku.
Lata temu jechałem pociągiem razem z 5/6 ziomkami z ŁKS-u kiedy to okazało się że jedzie nim także kilkudziesięciu (?) kiboli Pogoni Szczecin. Mogli nas wtedy zajebać aż miło, a skończyło się na NORMALNEJ rozmowie. Nawet o nasze barwy nie poprosili.
O mojej sympatii do Pogoni chyba nie muszę już pisać.
Po[Z]drawiam
Lata temu jechałem pociągiem razem z 5/6 ziomkami z ŁKS-u kiedy to okazało się że jedzie nim także kilkudziesięciu (?) kiboli Pogoni Szczecin. Mogli nas wtedy zajebać aż miło, a skończyło się na NORMALNEJ rozmowie. Nawet o nasze barwy nie poprosili.
O mojej sympatii do Pogoni chyba nie muszę już pisać.
Po[Z]drawiam
-
Ultra Przyjemniak
STOMIL
+ zgody i układy
Ruch HKS
+ zgody i układy
Ruch HKS
Jako kibic Wisy Kraków szanuję Jagiellonię Białystok za stare lata zgody, oraz za znajomości które trwają po dziś dzień. Pozdro.
Nie rozumiem jak ktoś może lubić i szanować Cracovię ?? Czym się kierujecie ??
Kibicuję Pogoni Szczecin
Śląsk Wrocław - klub który dażę olbrzymią sympatią od wielu lat, prywatne znajomości itp
Zawisza Bydgoszcz - j.w.
Śląsk Wrocław - klub który dażę olbrzymią sympatią od wielu lat, prywatne znajomości itp
Zawisza Bydgoszcz - j.w.
-
Czerwiec_76
Wisla Krakow: potrafili sie podniesc pomimo tego, ze duzo osiedli ktore im kiedys kibicowalo przerzucilo sie na Cracovie i przez dekade mieli ciezko. To nie oni wprowadzili sprzet w miescie i warto o tym pamietac. Niestety bardzo szkoda ,ze kilka razy uzywaja sprzetu poza Krakowem.
Legia Warszawa - za Kijow!
LKS Lodz - przez wiele lat bardzo wysoki poziom w tematyce h. Zawsze walcza.
-
Sebastian75
Typowy Wislak hehehe zarejestrowal sie I napisal info dnia.Czerwiec_76 pisze:Wisla Krakow: potrafili sie podniesc pomimo tego, ze duzo osiedli ktore im kiedys kibicowalo przerzucilo sie na Cracovie i przez dekade mieli ciezko. To nie oni wprowadzili sprzet w miescie i warto o tym pamietac. Niestety bardzo szkoda ,ze kilka razy uzywaja sprzetu poza Krakowem.
-
Czerwiec_76
Gdybys mial troche oleju w glowie to po nicku bys sie mogl domyslic, ze nie Wislak...Sebastian75 pisze:Typowy Wislak hehehe zarejestrowal sie I napisal info dnia.Czerwiec_76 pisze:Wisla Krakow: potrafili sie podniesc pomimo tego, ze duzo osiedli ktore im kiedys kibicowalo przerzucilo sie na Cracovie i przez dekade mieli ciezko. To nie oni wprowadzili sprzet w miescie i warto o tym pamietac. Niestety bardzo szkoda ,ze kilka razy uzywaja sprzetu poza Krakowem.
Ludzie maja to do tego, ze nie potrafia czegos uszanowac co nie po nich mysli....bez odbioru.