Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Noga z Familoka

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: Noga z Familoka »

Ile Szombierek wczoraj w Radzionkowie?
iparts.pl
Nie_interesuj_się

Post autor: Nie_interesuj_się »

Przecież z tego co wiem to Szombierki zakończyły działalność?
Coś się zmieniło, że pytanie o ich ilość?
pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 »

Zieloni właściwie nie istnieją,a szkoda.Niejednokrotnie PB zjawiała sie na Modrzewskiego z okazji ciekawszych meczów,vide mecz np okolo 1993 roku gdy przyjechał Śląsk,ale i duzo wczesniej też,plus wspólne wyjazdy na kosza,na Stal Bobrek.Jakos tak mam do nich sentyment
cichy12

Post autor: cichy12 »

Piast traci swoje flagi na konto Torcidy
patriota87

Post autor: patriota87 »

Zostają skradzione z magazynku...
wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz »

Teraz czekamy na naczelnego napinatora rodem z Gleiwitz, dezertera.
Noga z Familoka

Post autor: Noga z Familoka »

Nie_interesuj_się pisze:Przecież z tego co wiem to Szombierki zakończyły działalność?
Coś się zmieniło, że pytanie o ich ilość?
Oni raz konczą działalność a raz zaczynają, jakiś czas temu przed meczem z PB zakończyli a juz miesiąc po meczu wznowili kibicowanie.
W poprzednim sezonie jak mnie pamięc nie myli to byli w 5 na Jastrzębiu?
Topór

Post autor: Topór »

Cisza jak makiem zasiał (mówię o sytuacji Piasta)
Luki_1948

Post autor: Luki_1948 »

Dziękujemy za szydercze podziękowania, lecz pewnie Was koledzy po szalu nie poinformowali, że mieli szanse w walce odbić flagi, a woleli jechać z Poznania do Gliwic przez Łódź.
To tyle ode mnie w tej kwestii. Nie będę się rozpisywał bo to nie oświadczenie.
Magnat

Post autor: Magnat »

Były flagi, nie ma flag.

Jeśli Piast zechce w honorowy sposób spróbować odzyskać flagi - dostanie taką szansę.

Znając jednak ich ekipę nie skorzystają z okazji i będą szaleć w sieci wyzywając Górnika od złodziei.

Tak jest przecież wygodniej i bezpieczniej
Jazdan

Post autor: Jazdan »

A jak pedale jesteście tacy mocni to się przypucujcie kiedy wpadniecie na Godule lub Orzegów, a my poczekamy .
henry88

Post autor: henry88 »

Jazdan pisze:A jak pedale jesteście tacy mocni to się przypucujcie kiedy wpadniecie na Godule lub Orzegów, a my poczekamy .
Głośno w tym internecie krzyczycie, szkoda że jak jesteśmy na Goduli to zaczyna panować cisza
miki80

Post autor: miki80 »

Tak. Ta sytuacja pokazuje śmieszność sceny kibicowskiej. Z jednej strony Górnik, robi akcję w stylu tych które wcześniej potępiał (kradzież Ruchu w Rybniku, kradzież ich fany przez Hutnik) a z drugiej strony Ci, którzy mają podobne akcje na koncie (Ruch w Rybniku, Ruch robiący włam na star stadionie Górnika i prześwietlający jedną z ich sektorówek "TORCIDA", kradzież przez Widzew fany Legii z samochodu) wyzywają Górnika od złodziei. Totalna hipokryzja. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak my tak zrobimy to akcja jest na plus, ale jak kto inny to już jest złodziejem. Paranoja.
kibic75

Post autor: kibic75 »

miki80 pisze:Tak. Ta sytuacja pokazuje śmieszność sceny kibicowskiej. Z jednej strony Górnik, robi akcję w stylu tych które wcześniej potępiał (kradzież Ruchu w Rybniku, kradzież ich fany przez Hutnik) a z drugiej strony Ci, którzy mają podobne akcje na koncie (Ruch w Rybniku, Ruch robiący włam na star stadionie Górnika i prześwietlający jedną z ich sektorówek "TORCIDA", kradzież przez Widzew fany Legii z samochodu) wyzywają Górnika od złodziei. Totalna hipokryzja. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak my tak zrobimy to akcja jest na plus, ale jak kto inny to już jest złodziejem. Paranoja.
Pewnie chodzi o flage ''Visitors''? O ile pamiętam jechała prosto z meczu.Zdobyta jak najbardziej honorowy sposób,więc nie ośmieszaj sie pisząc o kradzieży.
P.S.Bardzo daleko mi do Widzewa
miki80

kibic75 pisze:
miki80 pisze:Tak. Ta sytuacja pokazuje śmieszność sceny kibicowskiej. Z jednej strony Górnik, robi akcję w stylu tych które wcześniej potępiał (kradzież Ruchu w Rybniku, kradzież ich fany przez Hutnik) a z drugiej strony Ci, którzy mają podobne akcje na koncie (Ruch w Rybniku, Ruch robiący włam na star stadionie Górnika i prześwietlający jedną z ich sektorówek "TORCIDA", kradzież przez Widzew fany Legii z samochodu) wyzywają Górnika od złodziei. Totalna hipokryzja. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak my tak zrobimy to akcja jest na plus, ale jak kto inny to już jest złodziejem. Paranoja.
Pewnie chodzi o flage ''Visitors''? O ile pamiętam jechała prosto z meczu.Zdobyta jak najbardziej honorowy sposób,więc nie ośmieszaj sie pisząc o kradzieży.
Ty się nie ośmieszaj. Flaga została skubnięta z bagażnika podczas postoju. Bez konfrontacji.
Jazdan

Post autor: Jazdan »

Jazdan pisze:
henry88 pisze:
Jazdan pisze:A jak pedale jesteście tacy mocni to się przypucujcie kiedy wpadniecie na Godule lub Orzegów, a my poczekamy .
Głośno w tym internecie krzyczycie, szkoda że jak jesteśmy na Goduli to zaczyna panować cisza
Umiesz czytać gamoniu.
Zadzwoń, że jutro będziecie.
Nie będzie cicho.
Auta które zostawicie, zgasi orzegowska straż pożarna. Numer telefonu ma Łukasz .
kibic75

Post autor: kibic75 »

miki80 pisze:
kibic75 pisze:
Ty się nie ośmieszaj. Flaga została skubnięta z bagażnika podczas postoju. Bez konfrontacji.
Po nicku widze,że masz już troche wiosen,a wiedzy na temat kibicowskiej niczym 13 letni młodzieniec.Powtarzam.Flaga skrojona podczas powrotu z wyjazdu,na którym owa flaga wisiuała w sektorze gości.Kiedyś się wskakiwało na murawe,i z nienacka rwało barwy wroga z płotu,najczęciej bez żadnej konfrontacji.Też uważałeś to za nie honorowe.Nie popieram włamań do magazynkow na stadionie,ale flage,którą bierze sie na wyjazd pilnuje się jak oka w głowie od wyjazdu do samego powrotu.
miki80

Może postarajmy się nie ubliżać sobie nawzajem. Można polemizować czy skubnięcie flagi z bagażnika jest honorowe czy nie. Dla mnie nie do końca. Gdyby doszło do konfrontacji jak choćby Jaga-Legia, gdyby kilka osób po prostu zdobyło tę flagę po jakiejkolwiek walce, gdyby była jakaś możliwość zareagować w jakiś sposób. Na stadionie zawsze jest szansa odbicia flagi a nie kiedy ktoś kradnie ją z bagażnika i ucieka do lasu. Teraz możemy zapytać czy skubnięcie z magazynu też jest niehonorowe skoro powinno się zadbać o to, żeby takie zdarzenie nie miało miejsca (tak jak piszesz, że na wyjazdach trzeba zadbać o to by nie stracić barw, ta sama rzecz dotyczy własnego stadionu wliczając w to czas kiedy flagi leżą czekając na następny mecz), trzeba barwy zabezpieczać jak należy. Dla mnie sytuacja podobna - flaga skubnięta z samochodu-flaga skubnięta z kantorka. Nikt z zainteresowanych z drugiej strony barykady tego nie widział, nie miał możliwości reakcji. To były normalne kradzieże bez jakiegokolwiek nawet kontaktu wzrokowego. W obu przypadkach (samochód, kantorek) ktoś dał d*** i nie upilnował barw jak należy. Choć ponoć Górnik zaproponował możliwość odzyskania flag. Czy tak było naprawdę? Pewnie będzie słowo przeciwko słowu.
Combat

Post autor: Combat »

Mam pytanie do Niebieskich.Czy ci co się tak wczoraj napinali do Legii,czy to jest ta wasza ekipa?Bo jeśli tak to ... litości.A może ekipa była po drugiej stronie stadionu i pilnowała flag.
Ruch 1920 Chorzów

Post autor: Ruch 1920 Chorzów »

Odpowiem pytaniem czyściciele magazynów KIEDY WYJDZIECIE NA TYCH NAPINACZY ICH POKONAĆ?
arginine

Post autor: arginine »

snikers1979 pisze:ja tez mam pytanie do niebieskich, kiedy kogos pokonaliście?
Pierwsze z brzegu
https://www.youtube.com/watch?v=BXhTb19sKZc
genom1

Post autor: genom1 »

Ruch tez kiedys wkradl sie do magazynku GKS na stadionie i ukradl skrojona oprawe ZS myslac ze to flagi GKSu.
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo »

Nie tylko. Myśleli, że weszli w posiadania flag GKS-u Katowice, jednak były to wszystkie flagi, które GieKSa wykroiła, nie pamiętam dokładnie jakie, ale były tam stare flagi Odry Opole i Zagłębia Lubin oraz inne, jednak było to już dosyć temu. Większość tego forum jeszcze nie wiedziała, że kibice.net funkcjonowało i Neostrada zaczynała ułatwiać życie internetowym chuliganom, poprzez montowanie Internetu za 1 zł.

Co do flag Piasta Gliwice, to lament będzie, bo to śląski klimat, tu nikt nigdy nie grał czysto, tylko żył chwilą. Pomarudzą, jednak wiedzą, że jest jedno wyjście, żeby flagi wróciły. Dokładnie wiedzą, że wszystko w ich rękach.
ODRAFan

Post autor: ODRAFan »

Fighting Dragon Tokyo pisze:były to wszystkie flagi, które GieKSa wykroiła, nie pamiętam dokładnie jakie, ale były tam stare flagi Odry Opole i Zagłębia Lubin
GKS nie skroił nam nigdy żadnych flag, o flagach ZL też mi nic nie wiadomo.
PiSi_Zel

Post autor: PiSi_Zel »

W przypadku Piasta najwidoczniej zawinił cieciownik

https://www.facebook.com/WladcyTrybunPL ... 91/?type=3
AveRCHV

Post autor: AveRCHV »

No to Piast chyba ustanowił rekord jeśli chodzi o stracone flagi nie tylko w Polsce ale i w całej Europie(?).
Piast teraz musi mieć naprawdę spory dylemat. Może i postawią wszystko na jedną kartę ale wątpię by odbili te flagi.
Strach się bać co teraz będą wywieszać na meczach ;)
szklanka

Post autor: szklanka »

Torcida Górnik relacjonuje jak weszli w posiadanie ponad 20 flag gliwickiego Piasta. Jako ciekawostkę można dodać, że po całej akcji na telefonie ekipy Piasta pojawiło się połączenie przychodzące od ekipy Górnika z propozycją spotkania się na ubitej glebie 30x30 i odzyskania flag.

"Wczoraj Piast gra na wyjeździe w Poznaniu, na który deklarują że jadą samą ekipa H, więc postanawiamy ich sprawdzić i wysyłamy za nimi ogon który wyczajają, obstawiamy wszystkie możliwe drogi i czekamy. Jak nam się czekanie znudziło postanawiamy do nich zadzwonić czekamy na ich odpowiedzi i kierujemy się pod ich stadion pod stadionem dzwonimy drugi raz, po 5 min podchodzi do nas ochrona i pyta czy my z wyjazdu, odpowiadamy że czekamy jeszcze na resztę, na co ochroniarz odpowiada to jak przyjadą to podjedzcie pod sektor 13 to otworze wam magazyn na flagi. Wydaje mi się że chyba każda ekipa w Polsce by się skusiła na taką okazję. Nie była to planowana akcja ale zdecydowanie na plus."

Żaden rekord Piasta, Legia wyjebała dla Jagielloni ponad 50 także pPiastole mogą być na drugim miescu :)
nicram

Post autor: nicram »

nie takie chojraki jak na tym forum puszczały farbę ;)
wen33

Post autor: wen33 »

benson pisze:Chorzów: 13 osób zatrzymanych po meczu z Legią
http://www.stylkibica.net/chorzow-13-os ... u-z-legia/
Są kolejne zatrzymania. Niestety...
PaymanW

Post autor: PaymanW »

A ja ci nie mam zamiaru podpowiadać, koleżanki z GDL i RD1 niech wpadną w biały dzień, a nie w niedzielę o 23:30 albo jak wszyscy są w Krakowie, choć koleżanki się chyba przeliczyły, bo nie wszyscy byli. ;)))
Martini Player

Post autor: Martini Player »

ODRAFan pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze:były to wszystkie flagi, które GieKSa wykroiła, nie pamiętam dokładnie jakie, ale były tam stare flagi Odry Opole i Zagłębia Lubin
Zagłębiu zabraliśmy flagę Viking,która została podarta z tego co pamiętam na jednym z meczów z nimi.
O flagach Odry Opole też nic nie wiem,ale pewnie chodzi o flagi Odry Wodzisław.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Noga z Familoka pisze:Oni raz konczą działalność a raz zaczynają, jakiś czas temu przed meczem z PB zakończyli a juz miesiąc po meczu wznowili kibicowanie.
W poprzednim sezonie jak mnie pamięc nie myli to byli w 5 na Jastrzębiu?
Tak. Było 6 osób. Wyjazdy leżą, młyn u siebie leży, organizacja leży. Jesteśmy ekipą wymarłą.
Bethrezen

Post autor: Bethrezen »

I po to się cwelu zalogowałeś żeby mi odpisać gratuluję juto rozpoczęcie gimnazjum czy podstawówki? Wybacz nie jestem mistrzem ortografii ale Ty myślenia chyba też nie...
Khan

Post autor: Khan »

sabiii pisze:
szklanka pisze:Torcida Górnik relacjonuje jak weszli w posiadanie ponad 20 flag gliwickiego Piasta. Jako ciekawostkę można dodać, że po całej akcji na telefonie ekipy Piasta pojawiło się połączenie przychodzące od ekipy Górnika z propozycją spotkania się na ubitej glebie 30x30 i odzyskania flag.

hehe....
Spotkanie by sie odbylo ....
Wynik... ?
a Flagi tak czy siak Zostaly by w rekach Torcidy....
Torcida To ludzie bez HONORU.. nie Jedna Ekipa sie o tym juz przekonala.. i juz nikt was powaznie nie traktuje..
dzisiaj większość ekip jest bez honorowa
KomisGier

Post autor: KomisGier »

ODRAFan pisze:
Czyli nie wiem,ale się wypowiem :D

Zagłębie Lubin straciło flagę Viking
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

Serio Piast będzie wieszał repliki straconych flag? Bo tak wynika z oświadczenia.
doswiadczonyMMA

Post autor: doswiadczonyMMA »

obiektywnyFAN pisze:Serio Piast będzie wieszał repliki straconych flag? Bo tak wynika z oświadczenia.
A co im pozostało?
Aspirant_Wojtek

Post autor: Aspirant_Wojtek »

wen33 pisze:
benson pisze:Chorzów: 13 osób zatrzymanych po meczu z Legią
http://www.stylkibica.net/chorzow-13-os ... u-z-legia/
Są kolejne zatrzymania. Niestety...
Trzeba było się jeszcze pousmiechac do kamer.
ATM1920

Post autor: ATM1920 »

Niech mi ktoś wytłumaczy bez zadnej spiny czemu w lipcu Piast zamawia repliki flag?
ODPOWIEDZ