I co ty parówko niemiecka porównujesz....pod UM w RSL mieliście mieć prezentację. A co miałaby robić GieKSa o 1.15 w nocy w zorganizowanej grupie na Mariackiej?. Czekać na przejazd króla ?. To że w Krakowie czekali na to żeby was przywitać z honorami i opierdolić wam gałę nie znaczy, że w K-cach też robicie takie wrażenie na miejscowej ludności.Wasza megalomania przerasta już wszelkie granice.Schwientochlowitz pisze:Czyli wbicie karkow pod UM w RSL (3 a nie 2h przed) gdy przebywali tam jedynie pracownicy UM i klubu, rodziny z dziecmi + pikniki i sprowokowanie psow do zamkniecia imprezy to akcja na zajebisty plus a obicie prezacych klaty na k.net combatow i innych gejow to juz akcja na minus??? ku***, polowa ludzi stad nadaje sie do Toszka, bezdyskusyjnie..Oberschlesien14 pisze:Nie wiem jak można porównywać nasza "pokazowke" która wam rozjebała prezentacje i dała niezły pstryczek w nos do tego co się wvzoraj stało Najebaliscie spanikowanych hipsterow i rozjebaliscie stoisko z zapiekankami,a po 15 minutach wyjebka do domu. Brawo!
PyRsk...
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
Nie p****** pisal o Pomaranczy a nie o Pomaranczy i okolicach
-
I znowu srania na kilka stron. no ja pie*ole. niech gks odbierze telefon. strach obleciał ?
W centrum czesto były jazdy o przejmowanie bramek i niech tutaj nikt nie sieje farmazonów, ze tam jest 10 osób na całej ulicy na bramkach, było trzeba wyjść
W centrum czesto były jazdy o przejmowanie bramek i niech tutaj nikt nie sieje farmazonów, ze tam jest 10 osób na całej ulicy na bramkach, było trzeba wyjść
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
20 sierpnia też bedemy wracali z Krakowa, z tym że o wiele wczesniej. Także mocie szansa sie odegrać :-)
-
Niektórym zaczęły puszczać nerwy, a pod kasą nr 1 dłuższą chwilę argumentami wymienili się kibic miejscowych i przedstawiciel sztamy Ruch & Widzew. O co poszło – cholera wie, w każdym razie Wiślak powiedział przyjezdnemu
– Nienawidzę Widzewa i nienawidzę Ruchu, i z dnia na dzień to się nie zmieni
– Te, gangster w czarnej czapce, a ja ci załatwię, że to jest twój ostatni mecz tutaj – odpowiedział HKS & RTS
– A ty jesteś dziwka, ktoś ci powie komu masz kibicować i z kim trzymać i tak robisz – podsumował Wiślak.
– Nienawidzę Widzewa i nienawidzę Ruchu, i z dnia na dzień to się nie zmieni
– Te, gangster w czarnej czapce, a ja ci załatwię, że to jest twój ostatni mecz tutaj – odpowiedział HKS & RTS
– A ty jesteś dziwka, ktoś ci powie komu masz kibicować i z kim trzymać i tak robisz – podsumował Wiślak.
-
Wy wpadliscie na prezentacje 4 godziny przed, przychodzisz na 4 godz przed do kina na film? Juz sie tak nie spinajcie jak parenascie lat temu nie bylo jeszcze tak rozpowszechnionych internetow wpadaliscie w chorzowie na boiska tartanowe przeganiajac dzieci. Ruch mial telegram wyslac, ze chca wpasc? Dobrze wszyscy wiedzą jak to działa. Bramka w pomaranczy juz dobrze wiedziala co się święci i niech jeszcze ktoś powie, że bramka tam nie jest z gieksy.KATOWICE'64 pisze:Napisze tu to jeszcze bo nie każdy czyta komentarze
Fajna wasza pokazówka nikt nie był zebrany, najebali pełno przypadkowych osób, możliwe że nawet od siebie z miasta. r******** parę knajp i to był koniec ich akcji. Przegonili w 150 (sami się tak określili) bramki na mariackiej których było z 15 - 20 osób.
Jak my wpadamy przed wasza prezentacją na Rude to jesteśmy ciulami, a jak oni robią akcję o 1:15 w niedzielę na Mariackiej wybiegając z pociągu to jesteście mega zajebiści.
-
haha ja p******* :D
Nagle niema gieksy w Katowicach,na bramkach pewnie stoją stewardzi,a pod mostem wracali pielgrzymi z ŚDM :D
Typowy fanclub żaboli ...
Nagle niema gieksy w Katowicach,na bramkach pewnie stoją stewardzi,a pod mostem wracali pielgrzymi z ŚDM :D
-
Najpierw były 2 godziny przed prezentacją, potem 3 godziny a teraz już są 4 godziny przed prezentacją. W tym tempie za miesiąc okaże się, że koalicja KSGKS wpadła Ruchowi na prezentację dzień albo nawet dwa przed.nicram pisze:Wy wpadliscie na prezentacje 4 godziny przed, przychodzisz na 4 godz przed do kina na film? Juz sie tak nie spinajcie jak parenascie lat temu nie bylo jeszcze tak rozpowszechnionych internetow wpadaliscie w chorzowie na boiska tartanowe przeganiajac dzieci. Ruch mial telegram wyslac, ze chca wpasc? Dobrze wszyscy wiedzą jak to działa. Bramka w pomaranczy juz dobrze wiedziala co się święci i niech jeszcze ktoś powie, że bramka tam nie jest z gieksy.KATOWICE'64 pisze:Napisze tu to jeszcze bo nie każdy czyta komentarze
Fajna wasza pokazówka nikt nie był zebrany, najebali pełno przypadkowych osób, możliwe że nawet od siebie z miasta. r******** parę knajp i to był koniec ich akcji. Przegonili w 150 (sami się tak określili) bramki na mariackiej których było z 15 - 20 osób.
Jak my wpadamy przed wasza prezentacją na Rude to jesteśmy ciulami, a jak oni robią akcję o 1:15 w niedzielę na Mariackiej wybiegając z pociągu to jesteście mega zajebiści.
-
KRÓCIUTKO 1964 pisze:Nie p****** pisal o Pomaranczy a nie o Pomaranczy i okolicach
widzisz to tylko pokazuje jakim jesteś debilem, albo że c**** ogarniasz w temacie. Bo nawet nie wiesz, że pomarańcze, cotton, carpe diem i city pub ogarnia ta sama bramka.
-
Wiecej jest normalnych ochroniarzy i koksów jak w każdym mieście ale dzieki kibicą Ruchu z forum wszędzie jest GKS na bramkach.kokacola pisze:haha ja p******* :D
-
Nie wiedzialem dzieki ze mnie uswiadomiles ja p*******...puder1 pisze:KRÓCIUTKO 1964 pisze:Nie p****** pisal o Pomaranczy a nie o Pomaranczy i okolicach
widzisz to tylko pokazuje jakim jesteś debilem, albo że c**** ogarniasz w temacie. Bo nawet nie wiesz, że pomarańcze, cotton, carpe diem i city pub ogarnia ta sama bramka.
-
Info odnośnie zajść w Katowicach:
[link]
Później kibole ruchu wpadli na Mariacką i zaczęli demolować lokale i bić ludzi. Największe zniszczenia są w zapieksowni „To do jutra”. Jak relacjonuje obsługa, najpierw do środka wpadło 4 kiboli. – Dopadli dwóch klientów i ich pobili. Potem pojawiło się więcej kiboli, zaczęli napadać na osoby na leżakach. Klienci schowali się w lokalu, przymknęli drzwi, ale tak do końca nie udało się ich zamknąć – relacjonują pracownice lokalu.
Na nagraniach z monitoringu widać, że na zewnątrz stoi około 20 osób. Niektórzy mają zasłonięte twarze i są ubrani w koszulki Ruchu Chorzów. W pewnym momencie zaczynają się wydzierać i rzucać krzesełkami, leżakami, stolikami, kamieniami i butelkami w przymknięte drzwi. Jeden z kiboli rzucił czymś w neon i rozbił go. Cała akcja trwała około 5 minut. Policja pojawiła się jak już nikogo nie było. Przyjechała też karetka pogotowia. – O godz. 1.11 dyspozytor przyjął pierwsze wezwanie na ul. Mariacką 17. Na miejsce wyjechał zespół ratownictwa medycznego „P”. Poszkodowanych było dwóch mężczyzn (rocznik 1994 i 1995). Mieli urazy w okolicach klatki piersiowej, głowy, wybity ząb i ranę wargi. Pomocy udzielono im na miejscu. Kilkanaście minut później drugi zespół „P” wyjeżdża na interwencję pod numer Mariacka 6. Na miejscu okazuje się, że poszkodowaną jest kobieta (rocznik 1990) z urazem stawu skokowego oraz mężczyzna (rocznik 1970) z urazem głowy. Oboje zostali przewiezieni do szpitala w Katowicach na ul. Markiefki – informuje Jerzy Wiśniewski, rzecznik prasowy WPR w Katowicach.
Jest duże prawdopodobieństwo, że przynajmniej dwaj młodsi mężczyźni to ofiary ataku kiboli, bo właśnie pod adresem Mariacka 17 działa lokal „To do jutra”.
Kibole napadli też na Ambasadę Śledzia i Wódki. – Najpierw wpadło 7 osób, wszyscy zamaskowani, wyglądało jakby kogoś szukali. Ktoś prawdopodobnie zabarykadował się w toalecie. Chcieli się dostać za bar, ale zatrzymał ich barman. Potem usłyszeli syreny policji, na zewnątrz rozwalili ogrodzenie ogródka i oświetlenie. Straty zawsze można jakoś naprawić, najbardziej się cieszę, że żadnemu z moich pracowników nic się nie stało – mówi Kamil Drzewiecki manager lokalu.
Jak to możliwe, że do tej pory policja nikogo nie zatrzymała? – Została już powołana specjalna grupa funkcjonariuszy, którzy zajmą się tą sprawą. Zabezpieczyliśmy też nagrania z monitoringu, które zostaną dokładnie przeanalizowane. Być może je upublicznimy, żeby zwiększyć szansę na zidentyfikowanie sprawców – mówi kom. Jacek Pytel.
[link]
Później kibole ruchu wpadli na Mariacką i zaczęli demolować lokale i bić ludzi. Największe zniszczenia są w zapieksowni „To do jutra”. Jak relacjonuje obsługa, najpierw do środka wpadło 4 kiboli. – Dopadli dwóch klientów i ich pobili. Potem pojawiło się więcej kiboli, zaczęli napadać na osoby na leżakach. Klienci schowali się w lokalu, przymknęli drzwi, ale tak do końca nie udało się ich zamknąć – relacjonują pracownice lokalu.
Na nagraniach z monitoringu widać, że na zewnątrz stoi około 20 osób. Niektórzy mają zasłonięte twarze i są ubrani w koszulki Ruchu Chorzów. W pewnym momencie zaczynają się wydzierać i rzucać krzesełkami, leżakami, stolikami, kamieniami i butelkami w przymknięte drzwi. Jeden z kiboli rzucił czymś w neon i rozbił go. Cała akcja trwała około 5 minut. Policja pojawiła się jak już nikogo nie było. Przyjechała też karetka pogotowia. – O godz. 1.11 dyspozytor przyjął pierwsze wezwanie na ul. Mariacką 17. Na miejsce wyjechał zespół ratownictwa medycznego „P”. Poszkodowanych było dwóch mężczyzn (rocznik 1994 i 1995). Mieli urazy w okolicach klatki piersiowej, głowy, wybity ząb i ranę wargi. Pomocy udzielono im na miejscu. Kilkanaście minut później drugi zespół „P” wyjeżdża na interwencję pod numer Mariacka 6. Na miejscu okazuje się, że poszkodowaną jest kobieta (rocznik 1990) z urazem stawu skokowego oraz mężczyzna (rocznik 1970) z urazem głowy. Oboje zostali przewiezieni do szpitala w Katowicach na ul. Markiefki – informuje Jerzy Wiśniewski, rzecznik prasowy WPR w Katowicach.
Jest duże prawdopodobieństwo, że przynajmniej dwaj młodsi mężczyźni to ofiary ataku kiboli, bo właśnie pod adresem Mariacka 17 działa lokal „To do jutra”.
Kibole napadli też na Ambasadę Śledzia i Wódki. – Najpierw wpadło 7 osób, wszyscy zamaskowani, wyglądało jakby kogoś szukali. Ktoś prawdopodobnie zabarykadował się w toalecie. Chcieli się dostać za bar, ale zatrzymał ich barman. Potem usłyszeli syreny policji, na zewnątrz rozwalili ogrodzenie ogródka i oświetlenie. Straty zawsze można jakoś naprawić, najbardziej się cieszę, że żadnemu z moich pracowników nic się nie stało – mówi Kamil Drzewiecki manager lokalu.
Jak to możliwe, że do tej pory policja nikogo nie zatrzymała? – Została już powołana specjalna grupa funkcjonariuszy, którzy zajmą się tą sprawą. Zabezpieczyliśmy też nagrania z monitoringu, które zostaną dokładnie przeanalizowane. Być może je upublicznimy, żeby zwiększyć szansę na zidentyfikowanie sprawców – mówi kom. Jacek Pytel.
-
jezu wy rzeczywiscie jestescie chorzy psychicznie, rzucilem tylko przykladem, nie bylo mnie tam, nie stalem z zegarkiem w ręku.Psycher pisze:Najpierw były 2 godziny przed prezentacją, potem 3 godziny a teraz już są 4 godziny przed prezentacją. W tym tempie za miesiąc okaże się, że koalicja KSGKS wpadła Ruchowi na prezentację dzień albo nawet dwa przed.nicram pisze:Wy wpadliscie na prezentacje 4 godziny przed, przychodzisz na 4 godz przed do kina na film? Juz sie tak nie spinajcie jak parenascie lat temu nie bylo jeszcze tak rozpowszechnionych internetow wpadaliscie w chorzowie na boiska tartanowe przeganiajac dzieci. Ruch mial telegram wyslac, ze chca wpasc? Dobrze wszyscy wiedzą jak to działa. Bramka w pomaranczy juz dobrze wiedziala co się święci i niech jeszcze ktoś powie, że bramka tam nie jest z gieksy.KATOWICE'64 pisze:Napisze tu to jeszcze bo nie każdy czyta komentarze
a do tego goscia co twierdzi, ze w pomaranczy stoją zwykli ochroniarze- pijany czy niespelna rozumu? Może jeszcze powiesz ,że jacyś z Chorzowa się tam znajdą?
-
Na drugi raz skoro Cie gdzies nie bylo niebieski insekcie to sie nie wypowiadaj na te tematy bo siejesz ferment, a koledzy czytaja i powielaja Twoje blue farmazony.nicram pisze:jezu wy rzeczywiscie jestescie chorzy psychicznie, rzucilem tylko przykladem, nie bylo mnie tam, nie stalem z zegarkiem w ręku.
-
W katowickich klubach nie ma żadnych ''wojen o bramki'' tak jak tutaj ktoś próbował wmawiać wcześniej. Ten temat ogarniają osoby, które mają wyjebane w klimaty kibicowskie.
-
TaaSalomon pisze:W katowickich klubach nie ma żadnych ''wojen o bramki'' tak jak tutaj ktoś próbował wmawiać wcześniej. Ten temat ogarniają osoby, które mają wyjebane w klimaty kibicowskie.
-
Co za baran dołączył do tego tematu Zagłębie? Oni nie mają nic wspólnego ze Śląskiem, a jako najbardziej wysunięta na południe dzielnica Warszawy powinni być w temacie Kibicowska Warszawa.
-
A dziary PNG mają z gumy Turbo.za Ruchem ! pisze:TaaSalomon pisze:W katowickich klubach nie ma żadnych ''wojen o bramki'' tak jak tutaj ktoś próbował wmawiać wcześniej. Ten temat ogarniają osoby, które mają wyjebane w klimaty kibicowskie.
-
Nie wiem jak było ale kilka rzeczy w waszych opowieściach jest co najmniej dziwnych. Po pierwsze od jakiegoś czasu pisali tutaj niebiescy, że 2 godziny przed prezentacją wpadła im Gieksa z KSG, dziś czytam, że 4 godziny przed. Jak wkońcu było bo zaczyna być śmiesznie.
Druga sprawa na tej waszej mariackiej byłem co prawda 2 razy w życiu, ale obskoczyłem większość lokali i szczerze, tylko w jednym siedziało jakiś 2 koksów, taki lokal po schodkach w dół gdzie jest niewielki parkiet do tańczenia. Reszta lokali to były puby i bramkarzy to tam nie kojarzę. Ta dyskoteka o której mówicie to gdzie jest? Bo w obrębie tej imprezowej ulicy na pewno żadnej nie było i chyba musi być dość daleko.
Jeżdżę trochę po różnych imprezach i jeszcze w życiu nie widziałem aby w jakiejś dyskotece było kilkadziesiąt osób z bramki jak to wspominają niebiescy, brzmi to wręcz jak fantastyka. Co to za dyskoteka musi być? Qlimax ku***?
Jak byłem ostatnio w Katowicach na tej mariackiej to nie widziałem nikogo kto utożsamiałby się z jakimś klubem, w takim razie pytanie czy Gieksa ustawiła się na was i uciekła na tą ulicę bo taki spontaniczny wpad bez ustawionej walki brzmi niewiarygodnie no chyba, że w takich nietypowych okolicznościach wszystkich rozpoznajecie po twarzach.
Tak z drugiej strony to zastanawiam się nad faktem, że jesli tam rzeczywiście wpadliście na jakieś bramki co obstawia Gieksa to nie skończy się to odwetem w podobny sposób i na np inne miejsca pracy? Np pod kopalnie itp. wkonću jak kiedyś tutaj ktoś pisał to w zakładach pracy często jest wymieszane towarzystwo a bramka to też praca
Druga sprawa na tej waszej mariackiej byłem co prawda 2 razy w życiu, ale obskoczyłem większość lokali i szczerze, tylko w jednym siedziało jakiś 2 koksów, taki lokal po schodkach w dół gdzie jest niewielki parkiet do tańczenia. Reszta lokali to były puby i bramkarzy to tam nie kojarzę. Ta dyskoteka o której mówicie to gdzie jest? Bo w obrębie tej imprezowej ulicy na pewno żadnej nie było i chyba musi być dość daleko.
Jeżdżę trochę po różnych imprezach i jeszcze w życiu nie widziałem aby w jakiejś dyskotece było kilkadziesiąt osób z bramki jak to wspominają niebiescy, brzmi to wręcz jak fantastyka. Co to za dyskoteka musi być? Qlimax ku***?
Jak byłem ostatnio w Katowicach na tej mariackiej to nie widziałem nikogo kto utożsamiałby się z jakimś klubem, w takim razie pytanie czy Gieksa ustawiła się na was i uciekła na tą ulicę bo taki spontaniczny wpad bez ustawionej walki brzmi niewiarygodnie no chyba, że w takich nietypowych okolicznościach wszystkich rozpoznajecie po twarzach.
Tak z drugiej strony to zastanawiam się nad faktem, że jesli tam rzeczywiście wpadliście na jakieś bramki co obstawia Gieksa to nie skończy się to odwetem w podobny sposób i na np inne miejsca pracy? Np pod kopalnie itp. wkonću jak kiedyś tutaj ktoś pisał to w zakładach pracy często jest wymieszane towarzystwo a bramka to też praca
-
Wizyty pod praca na Slasku sa od dawna.. najgorsze w tym wszystkim jest to, ze wielu debili nie zakrywalo twarzy i psiarnia pewnie juz zaciera rece. Mam nadzieje mimo nienawisci do Ruchu, ze obejdzie sie bez przypalow.
-
Jak nic nie wiesz to się nie udzielaj w tym temacie. W centrum były bramki, na których stał Gks, Ruch a nawet osoby z klubów walki, które nie miały nic wspólnego z kibicowaniem. "Jazdy" były o różne kluby kilka razy.Salomon pisze:W katowickich klubach nie ma żadnych ''wojen o bramki'' tak jak tutaj ktoś próbował wmawiać wcześniej. Ten temat ogarniają osoby, które mają wyjebane w klimaty kibicowskie.
Co do akcji ksgks przed prezentacją - akcja na plus, pstryczek w nos dla Ruchu i skończymy ten temat. czy 4 godziny czy 2 i tak Ruch powinien być zebrany i zareagować.
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
-
Nie skumaliście.Napisałem ci co te bramki obstawiają ludźmi mają wyjebane w klimaty kibicowskie co nie oznacza,że tam kibice nie stoją.prism pisze:A dziary PNG mają z gumy Turbo.za Ruchem ! pisze:TaaSalomon pisze:W katowickich klubach nie ma żadnych ''wojen o bramki'' tak jak tutaj ktoś próbował wmawiać wcześniej. Ten temat ogarniają osoby, które mają wyjebane w klimaty kibicowskie.
Kto kojarzy o kogo mniej więcej chodzi ten wie.
-
Mam pytanie do kibiców Górnika z Rudy Śląskiej...
Czy "Nałkowska" nadal udziela się na Górniku?
Jakieś 6-7 lat temu poznałem paru (kumatych i konkretnych) chłopaków stamtąd nad morzem ale z wiekiem kontakt się urwał...
Z opowiadań pamiętam że nie utożsamiali się z daną dzielnicą tylko jako osiedle.
Jakieś 6-7 lat temu poznałem paru (kumatych i konkretnych) chłopaków stamtąd nad morzem ale z wiekiem kontakt się urwał...
Z opowiadań pamiętam że nie utożsamiali się z daną dzielnicą tylko jako osiedle.
Za Lechem przemierzamy cały świat...
-
ten teks z barmanem mnie rozjebał :) zatrzymał ich barman hahahasaab10 pisze:Info odnośnie zajść w Katowicach:
[link]
-
swego czasu jak byly jakies reorganizacje kadrowe to bylo nawet gorąco na KWK Staszic, ale sprawe znam tylko od trzeciej osoby wiec co? kto? komu?, pisał nie bedebiohazard pisze:Nie wiem jak było ale kilka rzeczy w waszych opowieściach jest co najmniej dziwnych. Po pierwsze od jakiegoś czasu pisali tutaj niebiescy, że 2 godziny przed prezentacją wpadła im Gieksa z KSG, dziś czytam, że 4 godziny przed. Jak wkońcu było bo zaczyna być śmiesznie.
-
Widać Ruch bolą te bramki jeszcze pare lat temu stali w Katowicach ,teraz nie ma dla nich miejsca .
-
Na KWK Wieczorek to Gieksiarze długo nie porobili.A co do przyjeżdżania pod kopalnie to były takie sytuacje.
-
Nie ma się co dziwić każdy dobrze wie, że na Śląsku jeżeli chodzi o temat klubów i imprez liczą się tylko Katowice.NMNKNZ pisze:Widać Ruch bolą te bramki jeszcze pare lat temu stali w Katowicach ,teraz nie ma dla nich miejsca .
Cały Śląsk tu zjeżdża i nie tylko. Również wielu krakusów w poszukiwaniu dużych imprez typu Śpiż, Pomarańcza czego u nich brakuje
-
Panowie z Nikisza na Staszicu też nieSalomon pisze:Na KWK Wieczorek to Gieksiarze długo nie porobili.A co do przyjeżdżania pod kopalnie to były takie sytuacje.
-
Tekst roku :D The best of Niebieskie Farmazony. Pewnie cię zaskoczę, kumaty kibicu, ale kiedyś w Katowicach gdy nie było Gieksy, to byli tylko kibice Ruchu i to na wszystkich dzienicach. Bo widzisz, klub z Chorzowa powstał ponad 40 lat wcześniej od klubiku z Bukowej, a tradycja kibicowania najczęściej przechodzi z pokolenia na pokolenie. Dlatego też np. na dzielnicach Nikiszowiec i Szopienice mimo upływu lat tamtejsi kibice wciąż kibicują chorzowskim. Są to dzielnice od lat zdominowane przez Ruch, ale dwie z dwudziestu dwóch dzielnic, to nie jedna trzecia, wiesz? Przelicz to sobie jeszcze raz, ok?puder1 pisze:Ruch nie stracił tych terenów bo Gieksa była taka mocna a dlatego że sam je zaniedbał, gdy podobna sytuacja zaczęła się dziać w SIemianowicach powstał OAK i szybko okazało się jaka to zgrabna ekipa. Odpowiedz sobie lepiej na pytanie jaka inna ekipa w swoim mieście nie ma prawa wstępu do 1/3 dzielnic bo rządzi tam ekipa z innego miasta. Katowice to jedyne takie maist o w Polsce.No i skoro żeby wywinąć nam akcje muszą cały czas wąchać się z górnikiem to są bandą c****.Kuzyn Burmistrza pisze:puder1 pisze:O ku*** ale wysyp patologii cygańskiej.
Banda c**** dalej wojujcie w necie a miasto i stadion was samo weryfikuje.
daleko mi do GieKSy ale takimi wpisami to niektórzy sie sami kompromituja. Banda c****? Na rzecz bandy c**** R stracił Katowice? To przez tą bande c**** R ma coraz cieplej w Kce? To ta banda c**** razem z Górnikiem robi R pstryczki w nos? Wczorajsza akcja na + dla Ruchu tak samo jak + za wjazd na Rude dla koalicji a innym niech troche glowa ostygnie, bo zarówno niektóre wpisy ze strony R jak i KSGKS tylko Was osmieszaja.
Prawda tamtych lat jest taka, że i Gieksa nagle urosła w siłę, i Ruch zaniedbał Katowice. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jest tu bardzo ciekawie. Gdyby tu był sam Ruch, to byłoby trochę nudno, prawda?
-
działają i mają się świetnie ale jako Ruda 1tylkorafal pisze:Mam pytanie do kibiców Górnika z Rudy Śląskiej...
-
A twój nie lepszy, masz ku*** pojecie jak łysy o grzebieniu...doswiadczonyMMA pisze:
Tekst roku :D The best of Niebieskie Farmazony. Pewnie cię zaskoczę, kumaty kibicu, ale kiedyś w Katowicach gdy nie było Gieksy, to byli tylko kibice Ruchu i to na wszystkich dzienicach. Bo widzisz, klub z Chorzowa powstał ponad 40 lat wcześniej od klubiku z Bukowej, a tradycja kibicowania najczęściej przechodzi z pokolenia na pokolenie. Dlatego też np. na dzielnicach Nikiszowiec i Szopienice mimo upływu lat tamtejsi kibice wciąż kibicują chorzowskim. Są to dzielnice od lat zdominowane przez Ruch, ale dwie z dwudziestu dwóch dzielnic, to nie jedna trzecia, wiesz? Przelicz to sobie jeszcze raz, ok?
Prawda tamtych lat jest taka, że i Gieksa nagle urosła w siłę, i Ruch zaniedbał Katowice. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jest tu bardzo ciekawie. Gdyby tu był sam Ruch, to byłoby trochę nudno, prawda?
Gdy nie było Gieksy w Katowicach, to prócz Ruchu byli kibice Górnika.
A gdzie a np. na Szopienicach, które powyżej przytaczasz, jeszcze i w latach 80 tych była dośc zgrabna ekipa KSG.
O innych miejscach nie wspominając.
Warto tez wspomniec że w wielu miejscach w Kce np na Debie nigdy nie kibicowana Niebieskim czy KSg, zawsze ludzie chodzili na lokalne kluby.
-
specjalna grupa funkcjonariuszy tak jak specjalna jednostka od odpalania rac :DDex Dexter pisze:ten teks z barmanem mnie rozjebał :) zatrzymał ich barman hahahasaab10 pisze:Info odnośnie zajść w Katowicach:
[link]
-
Salomon ma rację. Ogarniać, a pracować- dwa różne tematy.za Ruchem ! pisze:TaaSalomon pisze:W katowickich klubach nie ma żadnych ''wojen o bramki'' tak jak tutaj ktoś próbował wmawiać wcześniej. Ten temat ogarniają osoby, które mają wyjebane w klimaty kibicowskie.
A postu Prisma, nie skomentuję. Ma swój świat chłopak.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga
-
no sorry ale jeżeli ktoś mi mówi, że na bramkach w klubach nie stoją ludzie związani z daną ekipą to po prostu mi brakuje słow. Kilka lat temu pewien klub w Chorzowie próbował działać z jakby to powiedzieć "neutralną ochroną"- szybko zakończyli swoją działalność
-
Gieksa tam stoi na Mariackiej na bramce i taka jest prawda. Co tu więcej pisać, wystarczy trochę się obracać w kibicowskich klimatach, żeby wiedzieć takie rzeczy. Zostali poskładani a teraz się wypierają swoich, twierdząc że na bramkach nie ma Gieksy hahaha. Przywitać też przyszli, ale coś im nie pykło i dali nogę pokemony z bukowej ;p
-
Nikt tak nie twierdzi.Czarodziej pisze: Zostali poskładani a teraz się wypierają swoich, twierdząc że na bramkach nie ma Gieksy hahaha
Po prostu jesteś zbyt głupi żeby potrafić czytać ze zrozumieniem stąd twój post.
-
Tam jest teraz z 20 klubów w kazdym po 2 do kilku ochroniarzy z tego bedzie z 20% GieKSy reszta koksy i inni wojownicy róznych stylów :]Czarodziej pisze:Gieksa tam stoi na Mariackiej na bramce i taka jest prawda. Co tu więcej pisać, wystarczy trochę się obracać w kibicowskich klimatach, żeby wiedzieć takie rzeczy. Zostali poskładani a teraz się wypierają swoich, twierdząc że na bramkach nie ma Gieksy hahaha. Przywitać też przyszli, ale coś im nie pykło i dali nogę pokemony z bukowej ;p
Ale jak chcecie to dla was moze i byc sama GieKSa temat można zamknąć.
-
Pytam z czystej ciekawości kto obstawia klub 80 ? w Siemianowicach?
-
Mam pytanie, dlaczego Ruch nie jechał do Olsztyna na puchar? To, ze nie bylo biletow to nie problem bo pezeciez jezdzicie zawsze i wszedzie bez wzgledu na okoliczności