Komentarze-12-15 sierpnia

Moderator: LechiaCHWM

Zablokowany
cobytu

Re: Komentarze-12-15 sierpnia

Post autor: cobytu » 14.08.2016, 12:15

Widzew przysnął i pewnie sami dobrze o tym wiedzą.Co tu jest wiecej do powiedzenia?.Powtarzam raz jeszcze.Przeklinana przez wszystkich nowa koalicja dala impuls do dzialania wielu ekipą.Dziwna czy nie dziwna to juz osobny temat.Powiedzieli głośno "sprawdzam" Koniec gwiazdrzenia.Trzeba się wziąść do roboty.Karuzela zdarzeń dopiero ruszyła.Chcieliśmy tego wszyscy.Tak czy nie?
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

iparts.pl
marek111

Post autor: marek111 » 14.08.2016, 12:20

CzK pisze:
D-Nator pisze:
Te lata 80, o których wspominasz, były najlepszymi latami na szlaku kibicowskim. Żadnych ciot w rurkach, wyżelowanych pizdeczek a wszystko na spontanie, czasami robiącymi nagły wyjazd w systemie '' za pięć dwunasta'' i jechało się z jednego końca PL a drugi. Więc te dinozaury czapką nakrywają to wszystko co teraz się dzieje na scenie hmmmmm ''kibicowskiej''? bo raczej to już tylko z pozoru tak się nazywa.
Ciemna noc zbieramy się na wyjazd ,dosiadają się chłopaki z Tczewa ,ostatnie miejsce w ówczesnej drugiej lidze do pokonania trasa Gdynia Wodzisław .Bałtyk i Lechia grają w ekstra klapie nie ma napompowanych kolesi ech..... to były czasy.
dodać można brak internetu, komórek, na pewno ciekawe przygody po drodze aż ciezko sobie to wyobrazic

każdy wyjazd był przygodą trwającą conajmniej dobę ;)

Jak chłopaki z Pruszcza Gdanskiego wyskoczyli z widłami to była przygoda a nie sprzęt i lament na 7 stron ")

D-Nator

Post autor: D-Nator » 14.08.2016, 12:34

ja urodziłem się w latach 80 więc ciężko mi cokolwiek o kibicowskim aspekcie napisać ale pamiętam czasy bez komórek, internetu (kibice.net było ale całe czarne), wszech obecnych kamer i monitoringu ani bez kibiców-gwiazd

marek111

Post autor: marek111 » 14.08.2016, 12:45

D-Nator pisze:ja urodziłem się w latach 80 więc ciężko mi cokolwiek o kibicowskim aspekcie napisać ale pamiętam czasy bez komórek, internetu (kibice.net było ale całe czarne), wszech obecnych kamer i monitoringu ani bez kibiców-gwiazd
Dlatego myslisz... j**** kamery usa i całą reszte,wylogowuje się bo za stary juz jestem.A wy, no cóz dalej biegajcie za koalicją ")

kokojumbo

Post autor: kokojumbo » 14.08.2016, 12:52

Wysypujemy na ulice w momencie kiedy autokary zatrzymują się między nami jest dwieście metrów .
Klaszcząc idziemy w stronę Autokarów spokojnym krokiem jakieś 100 metrów, wystarczyło wysiąść powiedzieć, że wychodzicie i chcecie czasu na zebranie tak by się stało. Wy serio myśleliście że nam się chciało szarpać z drzwiami w 200 osób bandy? Nie widząc żadnej chęci do starcia ruszamy do autokarów. Pierwszy autokar na pewno nie przypadkowy mądrze się blokuje wejścia i nie ma opcji do wjechania do środka udaje się wyciągnąć kilka osób, wiadomo worek z flagami trzeba było obronić :)
Z reszty autokarów wysypują się kibice więc znaczna część grupy rusza do nich . Uciekają ,chowają się w autokarach, drobne przekopki jakieś punktowanie ale to normalni wyjazdowicze więc nie ma co rozwijać. Poszło hasło że zawijamy się bo psy zaczęły się już organizować do interwencji .Podczas zrywania się przed psami rozdzielamy się na dwie grupy, ktoś jednak krzyczy ze Widzew się zebrał cofamy się w jakieś 60 osób gdzie rzeczywiście Widzew się zbiera i rusza w nasza stronę psy jednak gazują nas i ich . Drobna wymiana uprzejmości i każdy w swoją stronę.

Oczywiście szczury z Internetu zaraz obalą tą relacje ale cóż :)

D-Nator

Post autor: D-Nator » 14.08.2016, 12:55

marek111 pisze:
D-Nator pisze:ja urodziłem się w latach 80 więc ciężko mi cokolwiek o kibicowskim aspekcie napisać ale pamiętam czasy bez komórek, internetu (kibice.net było ale całe czarne), wszech obecnych kamer i monitoringu ani bez kibiców-gwiazd
Dlatego myslisz... j**** kamery usa i całą reszte,wylogowuje się bo za stary juz jestem.A wy, no cóz dalej biegajcie za koalicją ")
w tych czasach najbardziej brakuje spontaniczności, teraz wszystko jest wykalkulowane, czy wysiąść z autobusu czy nie, czy odebrać telefon i umówić się na grzyby czy nie, kiedyś to był zupełny spontan młodzi czy starzy jak trzeba było wszyscy sie bili (lub pili zalezy jak sie chlopaki z przeciwnikami dogadali), policja albo miała wyjebane albo o niczym nie wiedziała, teraz psy wiedzą już wszystko przed jakąkolwiek akcją, coż takie czasy nastały a jak nam podrośnie pokolenie rurkowców grzywaczy zapatrzonych w zachodnioeuropejską modłe to będzie jeszcze gorzej..

woldemort1

Post autor: woldemort1 » 14.08.2016, 12:55

puremuscle pisze:To forum zawsze będzie obciążone umysłowo przez hoolsów kibice net. ;)
Normalne posty od ludzi, którzy BRALI UDZIAL w całej tej akcji SŚL na Widzew przepadają gdzieś w natłoku pryszczatych postów.
Świat się im zawalił po na pierwszej stronie padło info o „r********* RTS-u”, a jak się okazało, że było inaczej to zaczął się gruby lament i pretensje do… Widzewa, że ten nie został dojechany przez Koalicje. :)
dajcie żyć
Osoby co zostały wyciagane siła z autokarów zostały dojechane bo reszta sie patrzala albo chowala pod siedzenia.Czasami trudno sie przyznac ze zabrakło jaj no ale cóż obecnie w internecie nawet w******* mozna zmienić w porazke wystarczy ze sie ma armie netholsow co odpowiadaja z kilku kont jednoczesnie:) bylo minęło wazne ze sie cos dzieję. Pozdrawiam normalnych

cobytu

Post autor: cobytu » 14.08.2016, 12:58

D-Nator pisze:
marek111 pisze:
w tych czasach najbardziej brakuje spontaniczności, teraz wszystko jest wykalkulowane, czy wysiąść z autobusu czy nie, czy odebrać telefon i umówić się na grzyby czy nie, kiedyś to był zupełny spontan młodzi czy starzy jak trzeba było wszyscy sie bili (lub pili zalezy jak sie chlopaki z przeciwnikami dogadali), policja albo miała wyjebane albo o niczym nie wiedziała, teraz psy wiedzą już wszystko przed jakąkolwiek akcją, coż takie czasy nastały a jak nam podrośnie pokolenie rurkowców grzywaczy zapatrzonych w zachodnioeuropejską modłe to będzie jeszcze gorzej..
Wszyscy sie bili bo nie bylo pojebanych podziałów.Jedziesz na wyjazd to musisz być przygotowany na wszystko.To byl obowiązek CAŁEJ ekipy bez wyjątków.Sory byl jeden podzial.Starzy na młodych.

woldemort1

Post autor: woldemort1 » 14.08.2016, 12:59

kokojumbo pisze:Wysypujemy na ulice w momencie kiedy autokary zatrzymują się między nami jest dwieście metrów .
Klaszcząc idziemy w stronę Autokarów spokojnym krokiem jakieś 100 metrów, wystarczyło wysiąść powiedzieć, że wychodzicie i chcecie czasu na zebranie tak by się stało. Wy serio myśleliście że nam się chciało szarpać z drzwiami w 200 osób bandy? Nie widząc żadnej chęci do starcia ruszamy do autokarów. Pierwszy autokar na pewno nie przypadkowy mądrze się blokuje wejścia i nie ma opcji do wjechania do środka udaje się wyciągnąć kilka osób, wiadomo worek z flagami trzeba było obronić :)
Z reszty autokarów wysypują się kibice więc znaczna część grupy rusza do nich . Uciekają ,chowają się w autokarach, drobne przekopki jakieś punktowanie ale to normalni wyjazdowicze więc nie ma co rozwijać. Poszło hasło że zawijamy się bo psy zaczęły się już organizować do interwencji .Podczas zrywania się przed psami rozdzielamy się na dwie grupy, ktoś jednak krzyczy ze Widzew się zebrał cofamy się w jakieś 60 osób gdzie rzeczywiście Widzew się zbiera i rusza w nasza stronę psy jednak gazują nas i ich . Drobna wymiana uprzejmości i każdy w swoją stronę.

Oczywiście szczury z Internetu zaraz obalą tą relacje ale cóż :)
Tu macie normalna obiektywna relacje i na tym proponuje skonczyc pierdolenie w kółko o tym samym

Kefirjagodowy

Post autor: Kefirjagodowy » 14.08.2016, 12:59

Nieciecza w Szczecinie w 46 osób z sektorówką i 2 flagami KS Nieciecza i Łęg Tarnowski, to więcej niż cracovia przez pare lat.

C1365O

Post autor: C1365O » 14.08.2016, 13:02

Ja nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego ŚLS zbieraja się w 200 osób i nawet minuty nie poczekali, żeby RTS wyszedł? Co miała na celu akcja?

Cała akcja była bardzo szybka, gdy autokar się ledwo się zatrzymał koalicja po klasnieciu w dłonie odrazu biegnie pod drzwi. Szyba takze poszła od środka autokaru przez próbujących sie wydostać. Obydwa autokary otoczone w moment, z trzeciego wyszła część osob ale cofnela sie do środka. Jedna osoba oberwala. Czwarty autokar dojeżdża jak juz koalicja sie cofa do aut. Z 10 minut wcześniej był postój wiec autokary nie dzielila wielka odległość.
Gdy przy lesie dzielily metry mozna było pomyśleć, że awantura właśnie sie dopiero zaczyna. Pierdolenie o psach bez sensu bo stali posrani w 10 na jezdni i jedyne co robili to psikali gazem gdy ktos przebiegł w ich zasięgu. Wkroczyli gdy już koalicja sie wycofała i wiadomo było, że juz po wszystkim.
Nasza porażka, jest tylko niedosyt.

Przez kamienie niestety nie dotarliśmy na mecz. Najpierw informacje, że ostatnim autokarem który był cały pojedziemy na 3 razy do Torunia na stacje PKP. Później informacja, że najbardziej rozwalony autobus zostaje i jedziemy trzema. Skończyło się na tym, że wszystkie jednak ruszyły i większość wracała PKP z Torunia.
Był też pomysł jechać jednym autokarem do Lubawy a reszta taksowkami.

torf91

Post autor: torf91 » 14.08.2016, 13:06

I to jest relacja prawdziwa z którą trzeba się zgodzić. Warto jedynie dodać, że najpierw zostają trafione 2 autokary przy których walka toczy się przy wejściach, 3 dojeżdża chwile później i się wysypuje, a 4 nadjeżdża najpóźniej i pojawia się gdy właściwie jest już po akcji (moment gazowania przez policje na Górce).
P.S. Sami ocenialiśmy kolacje na liczbę bliższą 100 no ale skoro sami oceniają się na 200 to nie sposób z tym dystkutować, choć w liczbach podana jest tylko Lechia i Śląsk na na pewno był jeszcze Stomil, no ale to szczegóły.

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 14.08.2016, 13:08

C1365O jak byłeś wczoraj w centrum akcji, to zapewne wiesz, że czas płynie trochę inaczej niż w ciepłych kapciach przed monitorem.

jak to bywa w takich sytuacjach, każdy widzi akcję z innej perspektywy ale przekopiowany opis oddaje obraz wczorajszego "poczęstunku" dość obiektywnie, przynajmniej z jednej strony.

perkos

Post autor: perkos » 14.08.2016, 13:11

Potwierdzi jakiś Rodowity, że Łks też jechał za Widzewem ?

O Lechu to chyba farmazon ? że też byli ?

wydaje mi sie, ze mogli jechac na FEN do Gdyni gdzie walczył Arkowiec z chłopakiem z TB.

cobytu

Post autor: cobytu » 14.08.2016, 13:22

Pojebalo Cie doszczętnie? Skoro nie ma info w tym jebanym becie to tak ma byc.Nie ma info.Nic nie było.Tak sobiebto tłumaczymy

torf91

Post autor: torf91 » 14.08.2016, 13:26

cobytu pisze:Pojebalo Cie doszczętnie? Skoro nie ma info w tym jebanym becie to tak ma byc.Nie ma info.Nic nie było.Tak sobiebto tłumaczymy
Nie zapominaj sąsiedzie, że psiarskie też lubią wyciągać takie informacje licząc na gorące głowy ;).

cobytu

Post autor: cobytu » 14.08.2016, 13:30

Staram się nie zapominać.Na dzieci z gimnazjum nie ma jednak rady.

cobytu

Post autor: cobytu » 14.08.2016, 13:36

Zasada "morda w kubeł" powinna tu obowiązywać od zawsze na zawsze

ZwykłyKibic

Post autor: ZwykłyKibic » 14.08.2016, 13:45

Gdyby nie doszło do akcji Śląska i Lechii dziś oglądalibyśmy zdjęcia fanów Widzewa z owych autokarów prężących muskuły i pozujących w koszulkach Pit Bull.
Widzew zalicza wtopę ale zapewne panowie z koalicji będą się chcieli jak najszybciej odgryźć.
Już niebawem mecz Wisła:Śląsk który chyba będzie hitem kibicowskim w tym sezonie.

minimini

Post autor: minimini » 14.08.2016, 13:45

C1365O pisze:Ja nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego ŚLS zbieraja się w 200 osób i nawet minuty nie poczekali, żeby RTS wyszedł? Co miała na celu akcja?

Cała akcja była bardzo szybka, gdy autokar się ledwo się zatrzymał koalicja po klasnieciu w dłonie odrazu biegnie pod drzwi. Szyba takze poszła od środka autokaru przez próbujących sie wydostać. Obydwa autokary otoczone w moment, z trzeciego wyszła część osob ale cofnela sie do środka. Jedna osoba oberwala. Czwarty autokar dojeżdża jak juz koalicja sie cofa do aut. Z 10 minut wcześniej był postój wiec autokary nie dzielila wielka odległość.
Gdy przy lesie dzielily metry mozna było pomyśleć, że awantura właśnie sie dopiero zaczyna. Pierdolenie o psach bez sensu bo stali posrani w 10 na jezdni i jedyne co robili to psikali gazem gdy ktos przebiegł w ich zasięgu. Wkroczyli gdy już koalicja sie wycofała i wiadomo było, że juz po wszystkim.
Nasza porażka, jest tylko niedosyt.

Przez kamienie niestety nie dotarliśmy na mecz. Najpierw informacje, że ostatnim autokarem który był cały pojedziemy na 3 razy do Torunia na stacje PKP. Później informacja, że najbardziej rozwalony autobus zostaje i jedziemy trzema. Skończyło się na tym, że wszystkie jednak ruszyły i większość wracała PKP z Torunia.
Był też pomysł jechać jednym autokarem do Lubawy a reszta taksowkami.
Dzięki za rzetelną relacje

Wasteland

Post autor: Wasteland » 14.08.2016, 13:47

Jedyną najprawdziwszą relację z wczorajszych zajść zna żydek MW10 i on wam opisze jak było naprawdę.Uchylił już rąbka tajemnicy że Widzew się nie zatrzymał i leżał pod siedzeniami.A to co pisze Śląsk,Stomil,Widzew czy Lechia to zwykłe kłamstwa;)

mms

Post autor: mms » 14.08.2016, 13:52

Koalicja podbiega od razu pod pierwszy autokar, gdzie jechały nie przypadkowe osoby. Nie wiem pod jakie autokary szliście spokojnym krokiem, ale na pewno nie pod nasze. Krzyczymy by dali nam wysiąść to będziemy się lać. Jednak koalicja wolała poszarpać drzwiami i porzucać kamieniami w szyby. Nikt normalny nie będzie wychodził gdy pod drzwiami stoi 150 chłopa z bandy, bo wiadomo jakby się to kończyło. Domyślam się, że chcieliście zrobić nas szybko za nim psy zareagują, dlatego nie poczekaliście. Reszta została opisana we wcześniejszych postach. Plus za akcję, do następnego!

szaman1920

Post autor: szaman1920 » 14.08.2016, 13:56

Ruch z opóznieniem godzinnym wyruszył w ponad 3 tysiące

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 14.08.2016, 14:02

WRNGS pisze:z tego co czytam to Lech,Łks,Lechia,Slask,Stomil atakował Widzewa :D a Legia też? smiech
Z Legii nikogo nie było.
Był za to Jeziorak Iława.

Pozdrawiam
Semper Fidelis

eyo

Post autor: eyo » 14.08.2016, 14:09

Czemu piszecie Lechia&Śląsk skoro był również z nimi Stomil, też o nich wspominajcie bo na to zasługują.

PS: Hutnik NH dołączył się do ekipy Stomilu?

kokojumbo

Post autor: kokojumbo » 14.08.2016, 14:10

mms pisze:Koalicja podbiega od razu pod pierwszy autokar, gdzie jechały nie przypadkowe osoby. Nie wiem pod jakie autokary szliście spokojnym krokiem, ale na pewno nie pod nasze. Krzyczymy by dali nam wysiąść to będziemy się lać. Jednak koalicja wolała poszarpać drzwiami i porzucać kamieniami w szyby. Nikt normalny nie będzie wychodził gdy pod drzwiami stoi 150 chłopa z bandy, bo wiadomo jakby się to kończyło. Domyślam się, że chcieliście zrobić nas szybko za nim psy zareagują, dlatego nie poczekaliście. Reszta została opisana we wcześniejszych postach. Plus za akcję, do następnego!
Widzę ze z wami jednak nie ma sensu dyskutować, ok niech wam będzie użyliśmy teleportacji dlatego zobaczyliście nas dopiero jak wyrywaliśmy wam drzwi . Na koniec uciekliśmy w 200 osób bo was się jednak przestraszyliśmy :)

zapomnialemhalsa

Post autor: zapomnialemhalsa » 14.08.2016, 14:22

C1365O pisze:Ja nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego ŚLS zbieraja się w 200 osób i nawet minuty nie poczekali, żeby RTS wyszedł? Co miała na celu akcja?
Miała taki sam cel jak koalicja we Francji - wbijać bez względu na okoliczności. Tam nikt nie czekał na zebranie ekipy, czego można spodziewać się w rewanżu?

no to nieźle

Post autor: no to nieźle » 14.08.2016, 14:31

Kefirjagodowy pisze:Nieciecza w Szczecinie w 46 osób z sektorówką i 2 flagami KS Nieciecza i Łęg Tarnowski, to więcej niż cracovia przez pare lat.
i jakie wnioski wyciągnąłeś mistrzu?

puder1

Post autor: puder1 » 14.08.2016, 14:36

Ruch zmierza do Krakowa w grubo ponad 3 tyś głów.

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 14.08.2016, 14:37

Podajcie proszę oficjalną liczbę Cracovi na Lechu.

Pozdrawiam
Semper Fidelis

jar_ko_w

Post autor: jar_ko_w » 14.08.2016, 14:40

puder1 pisze:Ruch zmierza do Krakowa w grubo ponad 3 tyś głów.
Świetna liczba jeśli to będzie prawdą. Skąd ta liczba wzięta? wczoraj na listach było coś ok 2400 i teraz dodatkowo dopisze się az 600?
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak kocham Cię...

puder1

Post autor: puder1 » 14.08.2016, 14:49

jar_ko_w pisze:
Świetna liczba jeśli to będzie prawdą. Skąd ta liczba wzięta? wczoraj na listach było coś ok 2400 i teraz dodatkowo dopisze się az 600?
Kilkaset osó zapisało się na zbiórce, bardzo dużo osób jedzie też swoim transportem i bilety kupi pod stadionem.

szaman1920

Post autor: szaman1920 » 14.08.2016, 14:50

Sam jestem ciekaw 2400 zapisanych tylko pytanie czy z Widzewem czy bez Widzewa

co ciekawe na stronie Wisły pisze że 2400 Ruchu plus minus 800 Widzewa to było do wczoraj ...

maksMKS

Post autor: maksMKS » 14.08.2016, 14:53

zdjęcie z wyjazdu , ciekawe ciekawe
Obrazek

szaman1920

Post autor: szaman1920 » 14.08.2016, 14:59

Kombatant75 Podajcie proszę oficjalną liczbę Cracovi na Lechu.

Pozdrawiam

Ja już dwa dni pytam o liczbe i nigdzie nie dostałem odpowiedzi

arginine

Post autor: arginine » 14.08.2016, 15:43

jar_ko_w pisze:
Nie wiem co w tym dziwnego, nie kazdy ma czas w tygodniu żeby przyjechać specjalnie na Cichą i kupić bilet, skoro można to zrobić w dniu meczu na zbiórce, czy pod stadionem Wisły, to duża cześć osób pewnie z tego skorzystała.
Brawo dla ŚLS za akcję, nareszcie coś ruszyło w tej kwesti na scenie kibicowskiej :-)

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 14.08.2016, 15:59

szaman1920 pisze:Sam jestem ciekaw 2400 zapisanych tylko pytanie czy z Widzewem czy bez Widzewa

co ciekawe na stronie Wisły pisze że 2400 Ruchu plus minus 800 Widzewa to było do wczoraj ...
Jesteś z Ruchu, pewnie na wyjeździe i nie znasz takich informacji? Czy te "1920" w nicku to zbieg okoliczności?
KATOWICE

całyStadion

Post autor: całyStadion » 14.08.2016, 16:08

całyStadion pisze:Jaki okres i jaką datę należy uznać za początek rozłamu i odpływ ludzi spośród grup zorganizowanych w Poznaniu? Jesień 2015 gdy trwały rozmowy wewnątrz środowiska i decyzyjni musieli stłamsić narastającą presję na rozpoczęcie bojkotu obecnego właściciela?
Ani na Wiśle ani na Lechu nic nie wyludniłoby się tak mocno tylko przez same wyniki.
Może być priv.
To jeszcze ja z pytaniem co do meczów Lecha.

szaman1920

Post autor: szaman1920 » 14.08.2016, 16:09

Polonia Bytom stąd te 1920

19normals46

Post autor: 19normals46 » 14.08.2016, 16:18

Zagłębie Sosnowiec wybiera się dziś do Olsztyna ?
kumatszy od ojca pisze:
sabiii pisze: Jakich Okolicznościach Polonia Traci Flagi ?
W Wyjątkowych :)

Zablokowany