panie Łks 1908, pana bardziej boli moja liczba wyjazdów niż mnie samego

na niejeden wyjazd Widzewa mam bliżej niż mecze RTS w Łodzi, ale swych "wypraw" na Piłsudskiego 138 nie licze.
Ciesze się, że możesz jeździć za swym klubem, że stać Cie na to, ale jak wiadomo, Żydzi umieli sobie radzić w sprawach finansowo-materialnych zawsze, więc nie ma się czemu dziwić
co do postu pana komi, ŁKS założyli Żydzi do współki z Polakami tak ? tak. Widzew polscy robotnicy, tak ? tak. no więc o czym tu gadać.
nazwiska założycieli TMRF-u, a później Widzewa były podane na starym forum, nim pierdolnęło [nie należe do tych, których nazwiska czy to założyieli ŁKS czy RTS jakoś specjalnie interesują, więc ci ich nie podam. te założycieli ŁKS znajdziesz chyba wyżej].
co do daty powstania Widzewa, napisze jeszcze raz, językiem najprostszym jak umiem, choć wątpie byś załapał o co chodzi.
W 1910 założono Towarzystwo Miłośników Rozwoju Fizycznego. W 1922 zmieniono jego nazwe na Widzew [nie wiem czy zaszły zmiany statutowe, jeśli tak to niewielkie]. W herbie Widzewa widnieje data 1910, gdyż nasz klub jest spadkobiercą/kontynuacją po TMRF-ie ? Czy to jest jasne ?
czy gdyby w 1905 roku założono związek sportowy o nazwie TKWTCMSP [Tu Każdy Wymyśla To Co Mu Się Podoba], a 3 lata później przemianowano go na Łódzki Klub Sportowy, w herbie wstawiono by datę 1905 nie odwoływalibyście się do daty 1905 jako do daty założenia waszego klubu ? raczej tak, więc szukacie problemu na siłe, drążąc jeden temat, gdy brakuje wam argumentów.
Już jutro 2-1 dla Widzewa, gole strzelą Nowak i Sokalski [zapiszcie sobie te nazwiska

]