Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Takie są fakty:
1. 95 mln - budowa trybuny przy AA + dodatkowo:
2. 12,5 mln - analizy, koncepcje, projekty, rozbiórka hali,
3. 1 mln zł - inż kontraktu,
4. 350 tys. - opłaty do Dalki,
5. 3,13 mln zł - przebudowa linii wysokiego napięcia przy al. Unii,
6. 1 mln zł - instalacja podgrzewania murawy
7. 1,25 mln zł - budowa boiska bocznego,
8. 10 mln zł - budowa parkingu wokół trybuny!!!!
Z powodu prac przy al. unii:
9. specjalnie kupiono parkiet na Skorupki za 1,2 mln zł,
10. 100 tys. zł - kupno i instalacja rozkładanej trybuny przy al. Unii,
11. ponad 12 mln zł koszt budowy boisk na ul Minerskiej. (z obiektu MOSiR na Minerskiej, z którego specjalnie wyrzucono drużyny Kolejarza, akademia piłkarska korzysta już 3 rok za darmo!)
1. 95 mln - budowa trybuny przy AA + dodatkowo:
2. 12,5 mln - analizy, koncepcje, projekty, rozbiórka hali,
3. 1 mln zł - inż kontraktu,
4. 350 tys. - opłaty do Dalki,
5. 3,13 mln zł - przebudowa linii wysokiego napięcia przy al. Unii,
6. 1 mln zł - instalacja podgrzewania murawy
7. 1,25 mln zł - budowa boiska bocznego,
8. 10 mln zł - budowa parkingu wokół trybuny!!!!
Z powodu prac przy al. unii:
9. specjalnie kupiono parkiet na Skorupki za 1,2 mln zł,
10. 100 tys. zł - kupno i instalacja rozkładanej trybuny przy al. Unii,
11. ponad 12 mln zł koszt budowy boisk na ul Minerskiej. (z obiektu MOSiR na Minerskiej, z którego specjalnie wyrzucono drużyny Kolejarza, akademia piłkarska korzysta już 3 rok za darmo!)
Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
Przewijał się ten temat parę razy już, ale tak w skrócie to zaczął to pisać koleś niezwiązany zupełnie z klubami. Zrobiło się o tym głośno, można nawet powiedzieć że medialnie i także my to podłapaliśmy.biohazard pisze:Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
-
On Tour ABG
Apropo Chojny mnie ciekawią,nie chciałbym napinki wywoływać bo temat sie uspokoił ale zawsze mnie to osiedle ciekawiło.Teren Widzewa ale Łks tez ma tam dobrą ekipe?Jakieś skojarzenie mam apropo tego osiedla cos jak Qrdwanów w Krakowie gdzi tez obie ekipy sa mocne.
O Chojnach też już było pisane bardzo dużo tutaj, ale łatwiej jest zadać nowe pytanie niż wertować dzięsiątki podstron naszej internetowej wojenki by czegoś się dowiedzieć. Chojny zdecydowana przewaga Widzewa, są też kibice Łksu.
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
i Panie ;)biohazard pisze:Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
Tutaj trochę tego:
http://natemat.pl/gallery/75,w-lodzi-tr ... ezdzi-tico
Na tym zjebanym fb była nawet jakaś stronka temu poświęcona, ale nie umiem znaleźć
Myślałam, że przeniesie sie to na Kraków, ale nie przeniosło się, widziałam może tylko że dwa tego typu napisu
-
NoMatterWhat
Chojny to jedno z mocniejszych osiedli Widzewa w Łodzi, zawsze w czołówce liczb wyjazdowych, wiele osób "spod znaku h" jak i ultrasów. O ŁKSie na Chojnach można powiedzieć tyle, że mają jedną swoją uliczkę oraz kilka osób rozsypanych w różnych częściach osiedla, a ogólnie można ich policzyć na palcach dwóch rąk.On Tour ABG pisze:Apropo Chojny mnie ciekawią,nie chciałbym napinki wywoływać bo temat sie uspokoił ale zawsze mnie to osiedle ciekawiło.Teren Widzewa ale Łks tez ma tam dobrą ekipe?Jakieś skojarzenie mam apropo tego osiedla cos jak Qrdwanów w Krakowie gdzi tez obie ekipy sa mocne.
-
forever1908young
Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
-
rozpierdol
Skoro się nie wychylaja to ich nie ma,taka prawda.Nie ma wiec sensu by pisac o nich.forever1908young pisze:Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
-
rozpierdol
Trzeba o tym przypomniać.Jak widać nikt z Łksu się do tego nie odniósł a post sprzed kilku dni.Wasteland pisze:Taką wersję sprzedaliście kolegom po szalu?Czyli układzik z POlitykami i chęć udupienia Widzewa by nie miał żadnego stadionu już nie aktualna.

Jak czesto OSTR pojawia sie na Lksie? Czesciej niz na Pogoni? :D
Na Retkini,Polesiu, Teofilowie czerwoni też są i żadne pierdolenie tego nie zmieni, tylko co z tego?
-
forever1908young
Temat byl o naszych na Chojnach.Wiec nie wiem czemu wyjezdzasz o waszych na naszych terenach.Retkinia to tez Polesie zaznaczam wiec nie myl pojec...To powiedz tym z Teo Rtk czy SP że nie warto o nich gadac.
Jak możesz porównywać widzewiakow z teo, rtk czy polesia do naszych z chojen, ktorzy sa osobami ktore napsuly Wam sporo krwi i sa to chłopaki na pewno niw anonimowi których kosci na dloniach sa poscierane na Waszych twarzach? Nie ma takich ludzi od Was na naszych wymienionych wyżej osiedlach.
skoro piszesz że to kłamsto to napisz które to ulice na Chojnach należą do ŁKSu prócz Korzeniowskiego. Chyba nie mówisz o Warneńczyka gdzie została jedna osoba od was bo reszta się wyprowadziła?forever1908young pisze:Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
-
rozpierdol
Jeszcze chwila i okaże się że Łks na Chojnach goni Widzew :D
A to juz Łks z Chojen może się przyznawać że jest za Łksem? Bo jeszcze niedawno była wersja, żeby nie wychodzić na solówki z Widzewiakami, żeby ci nie wiedzieli ilu jest i kto na Chojnach kibicuje Łks.
Lks udzielającego się na Chojnach są dwa auta, a reszta to koleżanki z Rudy, Rokicia i innych osiedli.
Lks udzielającego się na Chojnach są dwa auta, a reszta to koleżanki z Rudy, Rokicia i innych osiedli.
-
CRaCoviak79
ŁKS udzielającego się na Chojnach są 2 auta?
Znam trochę osób z ŁKS i wiem szczególnie wsrod starszych że mieli na Chojnach dobry skład. Tak samo jak na Dąbrowie ktore tez obecnie kojarzone jest z Widzewem.
Dla porównania ile jest Widzewa udzielającego się na Retkini , Teofilowie , Kozinach , Polesiu czy Limance , czyli z kolei na typowo ŁKSiackich osiedlach ? Zbierze się łącznie chociaż jedno auto ??
Znam trochę osób z ŁKS i wiem szczególnie wsrod starszych że mieli na Chojnach dobry skład. Tak samo jak na Dąbrowie ktore tez obecnie kojarzone jest z Widzewem.
Dla porównania ile jest Widzewa udzielającego się na Retkini , Teofilowie , Kozinach , Polesiu czy Limance , czyli z kolei na typowo ŁKSiackich osiedlach ? Zbierze się łącznie chociaż jedno auto ??
-
MISTRZ1908
Temat do d***. Na Chojnach Nasi są,owszem ale nie stanowią na tym osiedlu o sile. Jeżdżą,działają ale wiadomo,że przewaga jest bardzo duża bo macie tam zajebistą kapele i większość od Was zna osoby od Nas.Tak samo Wasi na Polesiu czy Teo też mogą sobie być. Nawet i w 30osób ale patrząc na ilość kiboli Naszych z tych osiedli nic nie można o nich powiedziec oprócz tego,że są. Może na meczach są ale na osiedlu nie stanowią żadnej siły. Dla przykładu jeśli Nas na Widzewie jest nawet i 50osób to czy o czymś to świadczy? Możemy być na meczach ale nikt zbytnio na tak zdominowanym osiedlu nie będzie się wychylał. Nie wiem co tu do rozumowania takiego trudnego. Nie zakłamujmy rzeczywistości bo wiele już teraz na osiedlach się nie zmieni. I ani Wy ani My raczej większego terenu przeciwnika już nie zdobędziemy. Mamy swoje bastiony,mamy podzielone tereny i tereny na których są jednostki czh to jednych czy drugich. Teraz każdy pilnuje swojego kawałka. Rewolucji nie będzie.
Można?,można!
To co napisał Widzewiak wyżej,to niestety prawda.Część chłopaków od nas,którzy kilka lat wstecz stanowili o sile na Chojnach większość się wyprowadziła lub wyemigrowali.
FWC nie pytaj o ulice,bo widzę,że się w miarę orientujesz,bo oprócz Korzenia,to takich nie ma,chociaż sporo osób na Zatorzu po wsch. stronie Rzgowskiej (ulic nie będę wymieniał) jeszcze zostało.Każdy działa na miarę swoich możliwosci.Należy też pamiętać,o ludziach mieszkających na osiedlu (chodzi mi o bloki),tam też jest garstka chłopaków od nas.
Reasumując - Chojny to niestety osiedle czerwonych i na zmiany się nie zanosi.
FWC nie pytaj o ulice,bo widzę,że się w miarę orientujesz,bo oprócz Korzenia,to takich nie ma,chociaż sporo osób na Zatorzu po wsch. stronie Rzgowskiej (ulic nie będę wymieniał) jeszcze zostało.Każdy działa na miarę swoich możliwosci.Należy też pamiętać,o ludziach mieszkających na osiedlu (chodzi mi o bloki),tam też jest garstka chłopaków od nas.
Jeden z lepszych tutaj tekstów :)patojudek pisze:
Ten to zaraz wierszem będzie pisał...
-
_Henderson_
kkk78 pisze:
To co napisał Widzewiak wyżej,to niestety prawda.Część chłopaków od nas,którzy kilka lat wstecz stanowili o sile na Chojnach większość się wyprowadziła lub wyemigrowali.
Właśnie co do Zatorza- jakie sa jego granice? Tzn od poludnia tory kolejowe, od zachodu Rzgowska, od polnocy Paderewskiego/Broniewskiego?, a od wschodu? czy to tylko maly kawalek do Kilińskiego, czy wiekszy do Nizszej? Czy jeszcze jakos inaczej? Smolna, Zapolskiej itp wchodza w sklad Zatorza? I jeszcze jak ktos opisalby granicznymi ulicami tzw Czarna Dabrowe, bo tez mam niejasnosci, mysle o dwoch obszarach i chcialbym wiedziec w koncu, jak jest ;} no i Podgorna tez ulicami, jakby sie komus chcialo...Z gory dzieki
Właśnie co do Zatorza- jakie sa jego granice? Tzn od poludnia tory kolejowe, od zachodu Rzgowska, od polnocy Paderewskiego/Broniewskiego?, a od wschodu? czy to tylko maly kawalek do Kilińskiego, czy wiekszy do Nizszej? Czy jeszcze jakos inaczej? Smolna, Zapolskiej itp wchodza w sklad Zatorza? I jeszcze jak ktos opisalby granicznymi ulicami tzw Czarna Dabrowe, bo tez mam niejasnosci, mysle o dwoch obszarach i chcialbym wiedziec w koncu, jak jest ;} no i Podgorna tez ulicami, jakby sie komus chcialo...Z gory dzieki
„Czarna Dąbrowa” - kwadrat ulic: Tatrzańskiej, Dąbrowskiego, Gojawiczyńskiej, Felińskiego
A na Dąbrowie to jaki jest ogóle podział czy jest tam jeszcze ŁKS???
-
marcino2981
Jest i maja sie dobrze
-
Widzewski GóRniak
Ty tak serio???
Hehe.
Na Dąbrowie Łks pochowany, to nie lata 2000, więc dajcie sobie spokój z propagandą.
Na Dąbrowie Łks pochowany, to nie lata 2000, więc dajcie sobie spokój z propagandą.
Nic się nie stało,nikt nic nie wie ale na wszelki wypadek sebastianek już odwraca kota ogonem.
Obie strony w tym mieście regularnie używają sprzętu.Ostatnie tygodnie tylko to potwierdzają.Więc nie ma sensu się na wzajem czarować.To czy to głupota to już inny temat...
Sprzęt powinien być wprowadzony już dawno, a po obecnych przetasowaniach na scenie kibicowskiej jest to już nieodwracalne.
-
gangolsena1908
Widzewiacy z FCP Będowa Tomaszowa i całej okolicy wczorajszego wieczora nie mogą zaliczyć do udanych. 26 osób z ŁKSu wjeżdza do będkowa gdzie czeka na nich zebrana ekipa Rts (niech sami liczbę podadzą) 30?40?50? osób. Chwila wymiany i Rtsy palą wroty.
Info od Piotrkowskich Ełkaesiaków:
„Wczoraj (niedziela 7.08) w Będkowie dochodzi do starcia Piotrkowskich Ełkaesiaków (24) i FC Widzewa Będków, Sulejów, Piotrków (ok. 30-35). Po kilkunastu sekundach wymiany zasadzka, która miała nas zaskoczyć, się nie udała i widzewskie FC dostają oklep i zaczynają się ewakuować w pobliskie domostwa.”
„Wczoraj (niedziela 7.08) w Będkowie dochodzi do starcia Piotrkowskich Ełkaesiaków (24) i FC Widzewa Będków, Sulejów, Piotrków (ok. 30-35). Po kilkunastu sekundach wymiany zasadzka, która miała nas zaskoczyć, się nie udała i widzewskie FC dostają oklep i zaczynają się ewakuować w pobliskie domostwa.”
Akcja na plus dla ŁKS choć pokazuje że piotrkowscy ełkaesiacy nie mogą spać spokojnie. Cieszy że chłopaki z tak malutkiej miejscowości jak Będków chcą się bawić w klimaty H co tylko zwiastuje dobrze na przyszłość.
Gwoli ścisłości, trzeba było trzech różnych FC żeby stawić czoła chłopakom z Piotrkowa.Cees pisze:Akcja na plus dla ŁKS choć pokazuje że piotrkowscy ełkaesiacy nie mogą spać spokojnie. Cieszy że chłopaki z tak malutkiej miejscowości jak Będków chcą się bawić w klimaty H co tylko zwiastuje dobrze na przyszłość.
Ale nic by nie zmieniło to, gdyby do akcji włączyły się jeszcze 4-5-7 fc, Piotrków jest zbyt silny jeśli chodzi o byłe województwo, a to,że Widzew coś zrobił, to fajnie, chociaż osobiście uważam, że to nie ta liga w obecnym czasie, nie umniejszając chłopakom z Widzewa, ale fajnie, że są, pokazali się...i tyle...sorry, taki mamy klimat
kolega z tym Bełchatowem to dobrze przesadził, radziłbym się doinformować u źródeł, jak to wyglądaWacław pisze:Wspominasz o trzech Fc. Nie ujmując tym Fc niczego, ale są to wioski na których większość to są zwykli kibice ultrasi. A co byś powiedział, jak by Waszym z Piotrkowa przyszło stanąć do walki z jednym z Fc Zgierz, Grudziądz bądź Bełchatów? Jedno z tych trzech wymienionych Fc na Waszych z Piotrkowa by spokojnie wystarczyło. Nie zmienia to jednak faktu,że plus dla Was i dla Naszych Fc również bo tak jak wcześniej wspomniałem macie w Piotrkowie niezłą kapele...MW10 pisze:Gwoli ścisłości, trzeba było trzech różnych FC żeby stawić czoła chłopakom z Piotrkowa.Cees pisze:Akcja na plus dla ŁKS choć pokazuje że piotrkowscy ełkaesiacy nie mogą spać spokojnie. Cieszy że chłopaki z tak malutkiej miejscowości jak Będków chcą się bawić w klimaty H co tylko zwiastuje dobrze na przyszłość.
Co do komunikatu Piotrkowskich Elkaesiakow. Szacują swoją liczbę na 24 osoby lecz dodatkowo w Piotrkowie widziane są 4 fury na łódzkich blachach. Do Będkowa dociera 7-9 aut. Dochodzi do wymiany ciosów, w której nie było wyraźnej przewagi, którejś ze stron. Starcie przerywa bohaterski rajdowiec z ŁKS-u, który wjeżdża w Nas samochodem co skutkuje cofnieciem się naszej młodzieży, wtedy ŁKS decyduje się w końcu zdecydowanie na Nas ruszyć. Wycofujemy się. Po naszej stronie wszyscy cali. Do następnego!
Od nas 29 osob młodego składu.
Od nas 29 osob młodego składu.
Plus dla Was... No i dla Nas w sumie też... Właściwie to nie do końca porażka bo mamy inne silne FC które Piotrków rozjebia na sto milionów procent.Ty Prorok z góry wiesz jakim rezultatem zakończy się jakakolwiek potyczka.Litości... Wystarcza suche informacja jak wyżej na temat spotkania.Bez zbędnego pierdolenia.