Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
dziecko armageddonu

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: dziecko armageddonu » 31.07.2016, 22:52

Combat pisze:Do Emigranta64.Ja tobie pojechałem przez pomyłkę i Cię przeprosiłem.Ty mnie nie przeprosiłeś (też już czekam kilka dni),chociaż obraziłeś mnie najbardziej jak tylko było można
ja p******* co za błazen

iparts.pl
Combat

Post autor: Combat » 31.07.2016, 23:51

dziecko armageddonu pisze:
Combat pisze:Do Emigranta64.Ja tobie pojechałem przez pomyłkę i Cię przeprosiłem.Ty mnie nie przeprosiłeś (też już czekam kilka dni),chociaż obraziłeś mnie najbardziej jak tylko było można
ja p******* co za błazen
Nie pisałem do Ciebie,a co pisałem to c*** Cię to powinno interesować.Odpalaj traktor,robota czeka.

Aspirant_Wojtek

Post autor: Aspirant_Wojtek » 01.08.2016, 08:27

Z tego co wiem to jest u nas zakaz wypowiadania się w imieniu ekipy przez osoby do tego nieuprawnione...
Już nieaktywny.

na_chwile

Post autor: na_chwile » 02.08.2016, 13:02

90'
Stylówa Żaboli
Pomarańczowy Flek i glany i skejtowe gacie FUBU.
W pewnym zinie jedna ekipa z tego brechta, kto kojarzy?

natenczaswojski3

Post autor: natenczaswojski3 » 02.08.2016, 13:37

Swego czasu też, D. z Ruchu instruował chłopaków, żeby ubrali się jakoś normalnie na wizytę w Poznaniu.
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkoly :) i moze cos mi sie tam nieuda :)
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga

wildboy66

Post autor: wildboy66 » 03.08.2016, 22:31

natenczaswojski3 pisze:Swego czasu też, D. z Ruchu instruował chłopaków, żeby ubrali się jakoś normalnie na wizytę w Poznaniu.
Ty wiesz co Dz nam gadał jak się mamy ubrać ,tak wiem pewnie jakiś kibic Ruchu by wylewny i ci powiedział ten wasz tekst jest śmieszny więc nie baw nas ,więcej wiesz o nas (Ruchu) niż o Gieksie

Miastowy71

Post autor: Miastowy71 » 03.08.2016, 23:52

Prawda! Bylo to ok 2-3 tygodnie temu!

Willy1312

Post autor: Willy1312 » 03.08.2016, 23:55

Mógłby ktoś wyjaśnić podejście poszczególnych śląskich ekip do sprawy autonomii Śląska, ogólnie podejścia do Polski i Śląska? Szczególnie interesuje mnie Gieksa, Górnik i przede wszystkim Zagłębie Sosnowiec (natknąłem się na filmik na, którym śpiewają "Polska bez Śląska" a sami określają się Łowcami Hanysów więc chyba sam się już w tym wszystkim pogubiłem). Także kogoś ogarniętego proszę o wyjaśnienie, może być priv, pozdro.

bbfz

Post autor: bbfz » 04.08.2016, 01:03

gieksa,Górnik z Żor ktoś widzia,słyszał?

cichy12

Post autor: cichy12 » 04.08.2016, 07:25

Widać słychać a was tylko czuć coś jeszcze chcesz wiedzieć ???

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 04.08.2016, 08:27

Ważniak pisze:Koalicja Zabrzańsko -Katowicka podbiła do Craxy o układ chuligański , ci jednak ich obcedzili ...
w d**** byleś, gówno widzałeś
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

Cantu

Post autor: Cantu » 04.08.2016, 09:10

bbfz pisze:gieksa,Górnik z Żor ktoś widzia,słyszał?
Początek miesiąca ale Twojego postu już chyba nikt nie przebije.Wygrałeś.

Miałeś okazje ich widzieć kilka razy ostatnio no ale może za szybko biegłeś i po prostu myślałeś że to Odra :-)

PaymanW

Post autor: PaymanW » 04.08.2016, 11:12

Willy1312 pisze:Mógłby ktoś wyjaśnić podejście poszczególnych śląskich ekip do sprawy autonomii Śląska, ogólnie podejścia do Polski i Śląska? Szczególnie interesuje mnie Gieksa, Górnik i przede wszystkim Zagłębie Sosnowiec (natknąłem się na filmik na, którym śpiewają "Polska bez Śląska" a sami określają się Łowcami Hanysów więc chyba sam się już w tym wszystkim pogubiłem). Także kogoś ogarniętego proszę o wyjaśnienie, może być priv, pozdro.
Zagłębie śpiewa to w innym kontekście od nas. Oni nie chcą Śląska w Polsce, a my śpiewamy w kontekście, że chcemy Śląsk bez Polski. ;)
Takie masło maślane, ale inaczej nie wiem jak to wytłumaczyć na szybko.

bbfz

Post autor: bbfz » 04.08.2016, 11:57

Chyba w szafie śpisz kolego,przecież to wy jak usłyszycie nasze ksywki to sracie w gacie i nie mów że tak nie jest :))

Aspirant_Wojtek

Post autor: Aspirant_Wojtek » 04.08.2016, 12:17

Skromniacha z Ciebie. ;)
Już nieaktywny.

cichy12

Post autor: cichy12 » 04.08.2016, 12:35

Ostatnimi czasy to wy sracie pod siebie na mieście haha I powiem mi że nie tak nie jest ;))

Kato_wice

Post autor: Kato_wice » 04.08.2016, 12:41

Nie odpisujcie tutaj chorzowskim z Zor!! K.net nie zmieni ich obecnej sytuacji, niech sie pruja.

bbfz

Post autor: bbfz » 04.08.2016, 12:52

Ale przecież ja sie nie pruje i nie spinam,spokojnie z Wami pisze.Czemu wieczorami sie nie pokazujecie?Szczególnie wczoraj,przedwczoraj?

Combat

Post autor: Combat » 04.08.2016, 17:03

Ważniak pisze:Koalicja Zabrzańsko -Katowicka podbiła do Craxy o układ chuligański , ci jednak ich obcedzili ...
Kolego pachnący inaczej nie siej farmazonów.Taki temat nawet nie wchodzi w grę ze względu na naszą wieloletnią zgodę z KSW.Dla Ciebie niech pozostanie ważniejsze,jak to jedna z waszych zgód podbiła do was na samym końcu z propozycją.Ta wasza zgoda najpierw odwiedziła jeszcze dwa inne miasta na Śląsku gdzie została poczęstowana "czarną polewką".

_Southern_Poland_

Post autor: _Southern_Poland_ » 05.08.2016, 01:52

PeRkun pisze:
MENTOL1 pisze:Wy tam na Śląsku macie wszyscy sraczki ze tak o tym sraniu piszecie? Pojeby totalne.

Na Pogorii ostatnio widziałem jakie jesteście cwaniaki widzieliście 1 typa jak szedł po picie do auta to podbili w 7 ! A jak podbiegło jeszcze 3 Niebieskich to juz was nie bylo ubrania tez zostawili ! Takie macie tam sraczki :]
Odsapnij i odejdź od monitora.

Noga z Familoka

Post autor: Noga z Familoka » 05.08.2016, 13:28

Ciekawe ile w tej siodemce bylo Myszkowa ;)
Bo z tego co pamietam to pare lat temu ktos mial pretensje do Myszkowa bo zamiast ich to byl sam Ruch Ch.

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 05.08.2016, 14:01

Noga z Familoka pisze:
Ciekawe ile w tej siodemce bylo Myszkowa ;)
Bo z tego co pamietam to pare lat temu ktos mial pretensje do Myszkowa bo zamiast ich to byl sam Ruch Ch.
Cidry dali się zrobić w c**** tak jak Ty tu na forum a w rzeczywistości bił się brodaty z WSH i jego 6 kuzynów z Wrocławia i tak nikt nie będzie miał pretensji bo się wszyscy boją ;)

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 05.08.2016, 16:46

ja sie spodziewałem żydewa, skisłej i róho

Wasteland

Post autor: Wasteland » 05.08.2016, 16:51

A obudziłeś się z zasranymi portkami.

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 05.08.2016, 16:54

farmazon

Wasteland

Post autor: Wasteland » 05.08.2016, 17:15

Jak farmazon jak matka ci gacie prała i ceratę na wyro położyła.

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 05.08.2016, 17:16

mieszkam sam nie to co ty :)

Schwientochlowitz

Post autor: Schwientochlowitz » 05.08.2016, 17:48

wypityjanusz pisze:mieszkam sam nie to co ty :)
jedynka w Toszku??
Ni9dy nie dyskutuj z idiota bo sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem...

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 05.08.2016, 18:00

niy

Starydziad

Post autor: Starydziad » 05.08.2016, 18:07

Panowie czytajac te wypociny zarówno ze strony koalicji jak i Chorzowskich czasem człowieka bierze złosc jak bardzo nieobiektywnie pisywane sa pewne sytuacje. W wielkim skrocie przedstawie Wam moje stanowisko w tej sprawie i msle ze jest ono w miare obiektywne i neutralne.
To ze Ruch od dawna mial ma i pewnie miec bedzie bardzo konkretna ekipe to jasne nikt tego nie podważa i nie neguje, sa jedna z najlepszych ekip w kraju. Ale to co mnie irytuje to to że nie zauważają pewnych zmian jakie nastapiły w ostatnim 10 leciu.
Jeszcze kilkanascie lat temu przewaga Ruchu była niepodwazalna w kazdem tego słowa znaczeniu i aspekcie ale obecnie nie ma tak rozowo jak Niebiescy probuja to przedstawiac. Fakt kalicja powstala glownie z mysla o probie przeciwstawienia sie silnemu lokalnemu wrogowi, nie wiem dlaczego wszyscy widza cos w tym cos dziwnego skoro w dzisiejszych czasach to bardzo czesta tendencja (mozna zadac pytanie po co uklady klubow stosunkowo blisko polozonych Polonia B Goral Zywiec, Bks -Zaglebie Sosnowiec,Polonia Bytom-Odra Opole, Chemik Kedzierzyn Rakow Czestochowa) wiadomo i rzecza oczywista jest iz powstaja one dla wzmocnienia sily i szans na wspolne skuteczne działanie z lokalnym wrogiem.wrogami. Jednak co najwazniejsze panowie z Ruchu zapominaja o tym iz w przeciagu ostatnich lat ich hegemonia na Slasku znaczaco spada. Nie sa oni juz tak mocni i tak bezprzecznie dominujacy w tym rejonie. Oczywiscie dysponuja ogromnym potencjałem i pomimo wielu zatrzyman wykruszen dalej człon ich ekipy jest bardzo mocny to jednak nie jest to to co jeszcze 10 lat temu. Sami przyznajcie ze 15 lat temu mozna było bujac sie w barwach Ruchu po Katosach, dzis juz nie jest to takie proste, 15 lat temu Ruch hurtowo zdobywał barwy Gks-u , co dzis tez nie jest juz takie proste. Sama sytuacja Katowic pokazuje jaki spadek notuja Niebiescy wiekszosc kiedys zdominowanych dzielnic wrocila w rece Gks-u . Tak wiem mozna smiac sie z tego wyszydzac ze miasto wrocilo w rece kibicow klubu tego miasta ale taka jest rzeczywistosc. Gks kiedys niedoceniany wysmiewany bity na kazdym kroku na przestrzeni lat mocno sie podniosl w czym napewno pomaga zgoda z KSG. Sam fakt spektakuarnych wydarzen z udzialem Koalicji swiadczy o tym ze obcenie w Polsce nalezy sie z nia liczyc. Zauwazcie ze na przelomie ostatnich kilkunastu lat tak naprawde Ruch nie ma wielu spektakularnych udanych akcji na swim koncie jak mialo to jeszcze miejsce kilkanascie lat temu. Ucieczka koalicji w Bykowinie, akcja w Zdzieszowicach nie do konca na plus PF , wbicie na spotkanie Gornika na Halembie, ciekawy wjazd z Widzewem pod kasy w 1 lidze, akcja po Pucharze Ekstraklasy Gornika w Belchatowie,wysypanie sie na murawe podczas Derbow , a tak to pojedyncze historie osiedlowe lub zwiazane z wylapywaniem lub obijaniem pojedynczych ludzi.Kilkanascie lat temu nikt ze strony Ruchu nawet nie myslal by ze moze dosc ze strony Gks-u czy KSG do jakis wiekszych prob podchodow a tu prosze koalicja w ostatnich czasach nadwyraz aktywna. Oczywiscie ze kalkuluja jak kazdy w dzisiejszych czasach, nikt dzis nie atakuja na wariata nie myslac c dalej bo to nie te czasy. wysokie wyroki,zakazy stadionowe inne konsekwencje wymusily niejako na WSZYSTKICV uczestnikach tej zabawy bardziej stonowane zachowanie to nie lata 90. Koalicja przybrala taktyke akcji pojedynczych konkretnie zaplanowanych jak najmniej przypalowych skutecznych tak aby nie zaliczac plecow i coz w tym zlego ze licza sily na zamiaryze wiedza ze w bezposrednim starciu sa bez szans wiec przybrali najlepsza dla nich strategie i nie widze w tym nic zlego.Korzystaja z kazdej okazji zagrania na nosie Ruchowi co ostatnio coraz czesciej ma miejsce. Kluczowa sytuacja bylo zajscie na Dabrowce , czy kiedykolwiek Ruch pomyslal by ze w jakiejkowiek przewadzeliczbowej kiedykolwiek beda musieli uznac wyzszosc koalicji nie...i se przejechali ich problem polega na tym iz przestali doceniac potencjalna sile ze strony koalicji poczuli sie zbyt pewnie a tu koalicja zaczela byc z przeciwnika widma dosc widocznym klopotliwym pryszczem. Koalicja pokazuje sie calkiem konkretnie na Gali w Rzeszowie, koalicja KSG wysypuje sie przed derbami na Batorym jakby nie patrzac 100 m od stadionu Ruchu w dniu Derbow i zadne tlumaczenie o porze czy tym gdzie w tym czasie byla zebrana grupa PF nie ma sensu akcja bez podwazania na plus. Ligota swieto Glogow od wielu lat zdominowane przez Ruch ostato to jednak PF na widok licznie zebranej koalicji rezygnuje. Turniej kibicow Ruchu spiecia na autostradzie , sam fakt tego ze koalicja probuje jest aktywna jest godny zauwazenia, powrot Ruchu z Lecznej i kilkanascie samochodow Ruchu z problemami, Wspomniana sytuacja z Dabrowki, zamolowywanie grafu w Katosach i rowniez w mojej ocenie odwrot Ruchu (wiadomo kazdy broni swojej strony i racji), ostatnie zajscia w Rudzie przed prezentacja, niby nic pokazowa ale skuteczna i pokazujaca caly czas ze nie mozna Koalicji lekcewazyc i mowic ze jej nie ma, walka na Stroszku przed meczem Ruch Radzionkow- Gks Katowice na plus koalicji, kilka udanych wspolnych wypraw na Czechy ,przechadzka koalicji po centrum Chorzowa (tak to byla przypalowaakcja tylko czy ktos 10 lat temu pomyslalby ze Gks z Gornikiem pozwola sobie na taka souchwalosc.? to tylko kilka nielicznych najbardziej spektakularnych wydarzen jakie pokazuja ze nie do konca jest tak jak Niebiecy pokazuja ze koalicji nie ma ze Koalicje wciagaja nosem jak chca. Problem polega na tym iz dystans pomiedzy Ruchem a Koalicja stopniowo sie pomniejsza i dobrze Ruch o tym wie.Tylko oczywistym jest ze nit tego wprost nie przyzna.Szanuje ekipe Ruchu za to jacy sa i ze pomimo wielu wewnetrznych problemow (Gruzien Walus) itp sa dalej topowa ekipa w Polsce ale z czasem wkurwia czlowieka ich postawa ze zawsze i wszedzie uwazaja sie za niepokonanych najlepszych a mysle ze szacunek i nieco pokory wobec innych ekip by sie im przydal.

alpha1982

Post autor: alpha1982 » 05.08.2016, 19:22

Ciekawy opis i na poziomie :)
Czy wiesz [link] ?? SPRAWDŹ!

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 05.08.2016, 19:42

Jak to zmierzyłeś że dystans się zmiejsza? jakie to barwy GKSu Ruch zdobywał hurtowo 10 lat temu? 10 lat temu to Ruch odbudowywał swoją siłe po ŁKSie, moim zdaniem dystans niewiele się zmienia (choć dystans traktujmy umownie, bo tego się zmierzyć nie da), koalicja dziwnym trafem pojawia się tam gdzie szanse spotkania ekipy Ruchu są niewielkie, gdyby naprawde coś znaczyli to by się ustawili, a nie wymyślali wymówki

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 05.08.2016, 20:01

snikers1979 pisze:
Super_Mario pisze:Jak to zmierzyłeś że dystans się zmiejsza? jakie to barwy GKSu Ruch zdobywał hurtowo 10 lat temu? 10 lat temu to Ruch odbudowywał swoją siłe po ŁKSie, moim zdaniem dystans niewiele się zmienia (choć dystans traktujmy umownie, bo tego się zmierzyć nie da), koalicja dziwnym trafem pojawia się tam gdzie szanse spotkania ekipy Ruchu są niewielkie, gdyby naprawde coś znaczyli to by się ustawili, a nie wymyślali wymówki

Koalicja ksgks cały czas daży do konfrontacji z ruchem niestety niebiescy nie chcą podjąć rękawicy ciagle coś wymyślają a telefony ciagle zmieniają by nie musieć się czasem bić, co ksgks ma jeszcze zrobić by niebiescy w końcu się chcieli spotkać? Zaproszenia poczta wysłać?
Jak będziesz następnym razem z rodziną zastępczą u lekarza niech Ci przepisze jakieś zamienniki bo to teraz wpierdalasz chyba już dawno przestało działać.

kokacola

Post autor: kokacola » 05.08.2016, 23:26

snikers1979 pisze: Popytaj starszych kolegów ile razy ksgks proponowało wam wspólna zabawę zawsze macie wymówki tak jak ostatnio na prezentacji
Wygrałeś puchar idioty miesiąca.

siwy_rr

Post autor: siwy_rr » 05.08.2016, 23:39

Kiedyś ja stary kibic Cidrów rozmawiałem ze starym kibolem z Polonii Bytom (wspólna praca) że jakby na Śląsku odłożyć lokalne miastowo/osiedlowe animozje i Ruch-Górnik-GKS-Polonia i może w tym Tychy-Cidry-Piast i Odra wspólnie występowały pod szyldem jednej Ekipy z GŚ to nikt w Europie a na pewno nie w Polsce nie miałby szans z takim przeciwnikiem. Nikt!

A dziś Hanysy walczą między sobą, wojna jest na wyniszczenie gdzie honor przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie i zawiązuje się pakty i układy z ekipami z innych części kraju który na Śląsk ma wyjebane tylko po to żeby zdusić lokalnego przeciwnika.

Smutne ale to moja osobista rozkminka możecie na mnie wylać wiadro pomyj mam to gdzieś.

_JG_

Post autor: _JG_ » 06.08.2016, 00:23

lata 90 tez tak myslalem i mialem jeden cel Ślaska Siła niestety za duzo goroli.
GKS Katowice 1911 Tak historia sie zaczeła STARY ŚLĄSKI KLUB .
http://pl.tinypic.com/r/2s5za6q/5

na_chwile

Post autor: na_chwile » 06.08.2016, 00:29

To co napisał StaryDziad to w dużej mierze prawda. Koalicję trzeba traktować poważnie. Niemniej jednak ewidentne typ jest pro KSGKS i sporo tez wyolbrzymia. Sporo akcji, całkiem inaczej oceniam i zauważam subiektywność typa. Chociażby akcja na Dąbrowce.
Plecy Ruchu, ale mega szacun dla nich. Porażki tez świadczą o klasie ekip. Akcje typu Batory czy prezentacja na Rudzie nie świadczą o sile, ale bardziej o sprycie. Coś jak kradziez oprawy z Bukowej, czy wjazd do spodka. To tylko odbicie pileczki. Fajnie, ze coś sie dzieje, ale każdego na to stac. Ruch już dawno nie jest hegemonem to 100 procent prawda, ale nadal niekwestionowanym nr 1.

1920NRŚL

Post autor: 1920NRŚL » 06.08.2016, 00:45

Dlaczego Górnik nie chce się bić z Elaną?

siwy_rr

Post autor: siwy_rr » 06.08.2016, 01:01

Na to pytanie nie uzyskasz obiektywnej odpowiedzi

Na tym forum na pewno nie.

ODPOWIEDZ