Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ss2016

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: ss2016 »

nie wiem jakiego tatara wpierdalałeś dzisiaj na śniadanie ale ewidentnie ci zaszkodził.co do Concordii to zaczeli się udzielać od jakiegoś 2006-2008 roku,większość z nich kojarzyła się z Widzewem,Piotrcovia rządziła w mieście do momentu kiedy ptaszysko przejął klub,wtedy masa ludzi olała chodzenie na mecze,ale wcześniej czy na ręcznej czy nożnej również chodził Widzew.Polonia to osiedlowy klubik na który chodzą okoliczni żule,straszne kozaki osiedlowe-jak wyglądają w realu można się było przekonać w tym roku przy okazji meczu Widzewa w Piotrkowie.A co do krojenia Piotrcovii to pierdolnij się w łeb-zajebać szczylowi 13 letniemu szalik w pięciu to mega-akcja,nigdy do starszych gości z Piotrcovii nikt nie przyburzył bo wiadomo byłoby jak to się dla ewentualnych kozaków skończy.a co do flagi jaką Concordia niby-zajebała Piotrcovii to kistoria jest taka że miał ją pierdolony przeżut który kibicował Piotrcovii,jak ptak został właścicielem klubu to ten kutas-chorągiewka zaniósł ją kolegom widzewiakom kibicującym nagle Concordii i zaczeli pierdolić farmazony o wielkim skrojeniu jednej z flag Piotrcovii.Taka jest prawda.Na dzień dzisiejszy nie ma kibiców Concordii,są pikniki Piotrcovii na ręcznej kobiet,Piotrkowianin ręczna mężczyzn chodzą goście z ŁKS-u,Polonia to osiedlowa banda meneli a w mieście jest Widzew i ŁKS(ilościowo więcej pierwszych,bezapelacyjnie jakościowo drugich).TYLE
iparts.pl
wid08

Post autor: wid08 »

NoMatterWhat pisze:wid08, no pedejmiesz rozmowe na temat stadionu co takiego Ci sie nie podoba? Czy napisałes tak, no bo to stadion RTSu? A może nie masz ochoty rozmawiac na tematy, gdzie potrzeba by bylo troche pomyslec zanim sie cos napisze?
wid08 pisze:noMatterWhat tą swoją relacja live ze sprzedanych karnetów to przebija chyba akcje Sedes :D
O karnetach napisalem, bo wiecej juz nie bedzie sprzedanych i tym samym może w tej akcji nas przebijecie, bo chyba nie macie limitu na liczbe karnetów. Wtedy mozemy sie wszyscy posmiac.
Chodzi o to,że nie oglądałem wcześniej ani planów budowy ani zdjeć budowy waszego stadionu ale pomyślałem,że skoro wyburzyli stary i wszystko zaczeli stawiać od nowa to bedzie to coś lepszego, a on serio wyglada jak stary wasz stadion tylko dołożyli mu prowizoryczny dach. Po waszych przechwałkach myślałem,że to bedzie stadion coś Ala Wisły a nie jak w Kielcach , spodziewałem sie czegoś lepszego, no ale przynajmniej macie 4 trybuny. A co do piłki ręcznej w Piotrkowie , od dawna pojawia się tam tylko FC ŁKSu wspomagany czasem ludźmi z Sulejowa, w mieście oficjalnie Widzew się nie pokazuje od kilku dobrych lat .
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

Nie porównywałbym naszego stadionu do kieleckiego, chociażby dlatego, że tam jest piętrowy. Jeśli byłeś, bądz widziałeś na zdjęciach, to wiesz o tym. Do stadionu Wisły też bym nie porównywał, bo tam z kolei pojemnośc jest na ponad 33tys. u nas ma być na 18tys. a clo za tym idzie kąt nachylenia jest inny. Stadion będzie zadaszony w 100%, nie wiem jak z tym jest u Was.
W listopadzie będzie ukończony, wtedy można będzie zabierać się za oceny.
Tifo84

Post autor: Tifo84 »

ss2016 pisze:nie wiem jakiego tatara wpierdalałeś dzisiaj na śniadanie ale ewidentnie ci zaszkodził.co do Concordii to zaczeli się udzielać od jakiegoś 2006-2008 roku,większość z nich kojarzyła się z Widzewem,Piotrcovia rządziła w mieście do momentu kiedy ptaszysko przejął klub,wtedy masa ludzi olała chodzenie na mecze,ale wcześniej czy na ręcznej czy nożnej również chodził Widzew.Polonia to osiedlowy klubik na który chodzą okoliczni żule,straszne kozaki osiedlowe-jak wyglądają w realu można się było przekonać w tym roku przy okazji meczu Widzewa w Piotrkowie.A co do krojenia Piotrcovii to pierdolnij się w łeb-zajebać szczylowi 13 letniemu szalik w pięciu to mega-akcja,nigdy do starszych gości z Piotrcovii nikt nie przyburzył bo wiadomo byłoby jak to się dla ewentualnych kozaków skończy.a co do flagi jaką Concordia niby-zajebała Piotrcovii to kistoria jest taka że miał ją pierdolony przeżut który kibicował Piotrcovii,jak ptak został właścicielem klubu to ten kutas-chorągiewka zaniósł ją kolegom widzewiakom kibicującym nagle Concordii i zaczeli pierdolić farmazony o wielkim skrojeniu jednej z flag Piotrcovii.Taka jest prawda.Na dzień dzisiejszy nie ma kibiców Concordii,są pikniki Piotrcovii na ręcznej kobiet,Piotrkowianin ręczna mężczyzn chodzą goście z ŁKS-u,Polonia to osiedlowa banda meneli a w mieście jest Widzew i ŁKS(ilościowo więcej pierwszych,bezapelacyjnie jakościowo drugich).TYLE
Na c*** sie spinasz, normalnie nie mozna odpisac?
Przeciez napisalem ze mowie o ostatnich 10 latach, wiec wlasnie od 2006 roku
A co to kogo obchodzi czy skrojony z szala mial 13 czy 16 lat? Chodzi o fakt krojenia barw Piotrcovii przez chlopakow z Concordii, czyli chlopakow z Widzewa, bo wiadomo dobrze kto tam sie udzielal i tworzyl mlyn
walczzawsze

Post autor: walczzawsze »

Obrazek
Widzew Łódź Dąbrowa

Post autor: Widzew Łódź Dąbrowa »

Stadion Widzewa delikatnie jak dla mnie Zagłębia Lubin można się nie zgodzić a jeśli chodzi o tematy kibicowskie w moim kochanym mieście od urodzenia zaznaczam do panów z Łks-u więc jestem rodowitym tylko że Widzewiakiem :-) Łódź umarła kibicowsko
opel

Post autor: opel »

Widzew Łódź Dąbrowa pisze:Stadion Widzewa delikatnie jak dla mnie Zagłębia Lubin można się nie zgodzić a jeśli chodzi o tematy kibicowskie w moim kochanym mieście od urodzenia zaznaczam do panów z Łks-u więc jestem rodowitym tylko że Widzewiakiem :-) Łódź umarła kibicowsko
Umarł również Twój język polski.
Łódzki Klub Sportowy
patojudek

Post autor: patojudek »

Co do wyglądu stadionu ,jak na kase i okoliczności to wydaje mi się że jest ok. Pojemność 18 tysi jak na obecne warunki to jest świat (przypomne że na Legie klub było nie było od zawsze walczący o najwyższe cele z 2mln miasta na lige przyszło teraz ok 12tyś),nie wspomne o kolosach z Gdańska czy Wrocławia bo to jest jakiś dramat , o stadionie wypowiedzieć się będzie można po pierwszym meczu i atmosferze na nim, biorąc pod uwagę że u nas do dopingu angażują się wszystkie trybuny to przy dobrej frekwencji może być spoko, więc wygląd to pojęcie względne, mierzmy siły na zamiary.
szklanka

Post autor: szklanka »

patojudek

popierwszych trzech meczach będzie można się podniecać frekwencją albo jej brakiem a nie tym czy stadion jest odpowiedni.
w drugim sezonie 3 ligi jeśli RTS nie awansuje to będziesz mógł wypowiedzieć się o atmosferze na nim
Polish Groundhopper
patojudek

popierwszych trzech meczach będzie można się podniecać frekwencją albo jej brakiem a nie tym czy stadion jest odpowiedni.
w drugim sezonie 3 ligi jeśli RTS nie awansuje to będziesz mógł wypowiedzieć się o atmosferze na nim
szklanka
Nie bardzo kumam o co ci chodzi,napisze jeszcze raz wiadomo że na pierwszym meczu będzie solidna frekwencja, będzie można ocenić doping (akustykę) i w tym sensie mówiłem że stadion się sprawdzi bądź nie, frekwencja to zupełnie inna para kaloszy, ty rozumiem już na ten sezon ma przygotowaną wymówkę że drugi sezon w tej samej lidze itd itp, nie uprzedzajmy faktów ,czas pokaże co będzie.
Hustin Doffman

Post autor: Hustin Doffman »

Stadion jest świetny! Co do frekwencji to uważam że na debiucie będzie komplet a poziom sportowy nie ma tu znaczenia. Ci co mają chodzić na mecze i tak będą chodzić ale zdaję sobie sprawe z tego,że spora cześć publiki przyjdzie tylko raz,może dwa,żeby pierdolnąć fotke do pejsbooka,zajrzeć z czystej ciekawości i potem znikną,no chyba że znów będzie ekstraklasa. Pomijając wszystko uważam że takie miasto jak Łódź spokojnie zapełni ten stadion,choćby na takie derby,mimo że w 3 lidze.
RTS WIDZEW - WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY
WWW1910

Post autor: WWW1910 »

Tata psychopata pisze:
WWW1910 pisze:Nie wiem jaki jesteś rocznik, jak długo chodzisz na mecze Łódzkiego Klubu Sportowego i ile lat jeździsz na wyjazdy, ale może pamiętasz jak nasze kluby potrafiły się jednoczyć (Widzew oraz ŁKS) przeciwko warszawiakom spod znaku cweLki. Tu przytoczę awantury z parku 3 Maja oraz wiele innych akcji z lat 80 i 90. Wobec tego pytam skąd w Tobie tyle kompleksów na temat Widzewa, skoro bardzo często się zdarzało, że to My wam ratowaliśmy skórę, szczególnie na początku lat 90 gdzie ŁKS praktycznie w Łodzi nie istniał i może to potwierdzić każdy z twoich starszych kolegów po szalu, jeśli oczywiście takowych posiadasz. Mimo wszystko pozdro chłopaku, bo jako nielicznemu zdarza Ci się pisać z sensem, w przeciwieństwie do twoich koleżanek po szalu.
Zbytnio nie lubię się wpisywać, wdawać w bez sensowne dyskusje, tym bardziej że większość wpisów jest na zasadzie "gdzieś dzwonią, ale nie wiadomo w którym kościele?" ...ale tu bardzo mnie zaciekawiłeś?
Tak się składa że jestem dość starym rocznikiem i pamiętam te "jednoczenia" z końca lat 80-tych które to wyglądały tak, że na waszym stadionie ŁKS (Starą dobrą ekipą, która kilka lat później całkowicie dała sobie spokój) siadał najbliżej sektora Legii i tylko czekał na punkt zapalny. Natomiast raczkujący wtedy Widzewiacy nawet nie podchodzili w pobliże sektorów zajmowanych przez ŁKS którego liczby na tych meczach kształtowały się w granicach 500-1000 osób.
Działało to też w drugą stronę, Widzewiacy byli również podczas meczy ŁKS-Legia, siadali pod zegarem a po przerwie ilość stopniowo malała by na 15 minut przed końcem nie było nikogo.
Jeśli chodzi Ci o osoby z Widzewa które w jakimś tam stopniu dołączały się do awantur to było to raczej na spontanie, i o jednym trzeba tutaj wspomnieć że przyjeżdżająca do Łodzi Legia to przed ŁKS-em czuła respekt, o czym wspominają nawet starzy Legioniści.
Chyba mogę też rzucić kilkoma ksywami bo osoby wymienione niestety są już świętej pamięci, ale skoro jesteś tak starym Widzewiakiem, być może dość kumatym, to powinieneś wiedzieć że śp.Karol od was, wraz ze śp. Świadkami Mariuszem i Pawłem z ŁKS-u żyli bardzo dobrze i razem działali na wielu płaszczyznach nie koniecznie zgodnie z prawem.
To właśnie śp.Karol był jednym z nielicznych kumatych Widzewiaków w tamtych czasach, a że nie miał odpowiednich kolegów po swojej stronie działał z naszymi.
Natomiast początek lat 90-tych to mój najbardziej aktywny i fanatyczny okres działalności w nielicznej wtedy grupie osób, i to właściwie dzięki tym osobom ruch kibicowski ŁKS-u na wyjazdach nie zginął całkowicie (mecze u siebie nie było tak źle).
Przyznaję w tamtym okresie duża dominacja Widzewa, Starzy odpuścili całkowicie, zostaliśmy sami w kilku bardzo aktywnych małolatów, mógł byś rozwinąć temat że to wy ratowaliście nam skórę, nie bardzo mogę to zrozumieć co konkretnie masz na myśli
?

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale mało czasu w tygodniu, a tyle stron się nazbierało.
Karol od nas był według mnie, jednym z najlepszych wariatów na Widzewie przez drugą połowę lat 80-tych. Aczkolwiek nie możesz mówić, że nie miał odpowiedniego towarzystwa po swojej stronie. Walczyliśmy przez całe lata 80-te jako Widzew przeciwko Łksowi oraz Legii. Ci którzy mówią, że wówczas na Widzewie była sama młodzież mylą się i to bardzo grubo. Oczywiście, że nie było tzw. zakapiorów, tak jak to było u was Łksiaki przez lata 80-te, ale była młoda gwardia z Grembacha, okolic stadionu, Chojen, oraz całej reszty. W tamtych latach powstawały fan cluby, jeśli można to tak nazwać na ówczesne czasy. Pozdrowienia dla normalnych i dla starych Widzewiaków
WWW1910

Post autor: WWW1910 »

Ene due rabe pisze:I jeszcze jedno ...
Łysy80 pisze: Po prostu wkurza mnie Twoja propaganda.
... tak samo jak i mnie wkurza wasza propaganda. Jeśli uważasz że jej tutaj nie uprawiacie to delikatnie mówiąc jako poważny gość którego z siebie robisz - ośmieszysz się, i to nie tylko przede mną...
Rabe, Ty to jesteś człowiek zagadka. Przez X tematów potrafisz trzymać poziom, ale nie daj Boże ktoś napisze fakty dotyczące twojego klubu to zaraz wychodzi z Ciebie bestia. Przypierdalasz się do Widzewa, obrażasz w postach mój klub, masz jakieś strzępki informacji dotyczące między innymi Pabianic, chociaż tak na prawdę to nie masz pojęcia co tam się dzieje. Podobnie zresztą zabierałeś głos na temat Kanzasu,a tu mamy analogiczną sytuację.
Pilnuj swojego osiedla i nie obrażaj więcej Widzewa.
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Nim się napisze coś w złości czy zazdrości warto pamiętać że jest to jedyny stadion w Łodzi.A jest tak głównie dzięki samym kibicom Łks którzy wybrali budowę molocha,etapami(jakieś 5-10 lat) niż budowę dwóch mniejszych,pełnych,wykończonych stadionów.Jak by nie patrzeć dzięki nim mamy stadion na 18tysi(nie dwa po 15) a oni orlika z jedną trybuną.
opel

Wasteland pisze:Nim się napisze coś w złości czy zazdrości warto pamiętać że jest to jedyny stadion w Łodzi.A jest tak głównie dzięki samym kibicom Łks którzy wybrali budowę molocha,etapami(jakieś 5-10 lat) niż budowę dwóch mniejszych,pełnych,wykończonych stadionów.Jak by nie patrzeć dzięki nim mamy stadion na 18tysi(nie dwa po 15) a oni orlika z jedną trybuną.
Błagam Was Widzewiacy. Język polski. Od A nie zaczynamy zdania. Jakby (w tym przypadku) piszemy razem. O przecinkach nawet nie powiem. Błagam.
Łódzki Klub Sportowy
ImPawel

Post autor: ImPawel »

opel pisze:
Wasteland pisze:Nim się napisze coś w złości czy zazdrości warto pamiętać że jest to jedyny stadion w Łodzi.A jest tak głównie dzięki samym kibicom Łks którzy wybrali budowę molocha,etapami(jakieś 5-10 lat) niż budowę dwóch mniejszych,pełnych,wykończonych stadionów.Jak by nie patrzeć dzięki nim mamy stadion na 18tysi(nie dwa po 15) a oni orlika z jedną trybuną.
Błagam Was Widzewiacy. Język polski. Od A nie zaczynamy zdania. Jakby (w tym przypadku) piszemy razem. O przecinkach nawet nie powiem. Błagam.
"Widzewiacy" z malej litery. Hipokryzja
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

Cobytu - udziel mi proszę informacji, jak to się stało że macie tylko tę jedną trybunę? I jakie są ewentualnie plany, terminy na dobudowę kolejnych?
Z góry dzięki za normalną odpowiedź.
gigi

Post autor: gigi »

Jaka pojemność sektora dla gości będzie na nowym stadionie Widzewa ?
opel

ImPawel pisze:
opel pisze:
"Widzewiacy" z malej litery. Hipokryzja
To miał być szacunek. Wpisz sobie w Google takie słowo i zobaczysz jak to należy pisać. Pozdrawiam. To nie ma wszczynać kolejnej awantury - tylko zwrócić uwagę na pisownię. Pozdrawiam.
Łódzki Klub Sportowy
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

Stadion ma mieć 18018 miejsc. 5% dla sektora gości to wychodzi 900.
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Jaka ma pojemność trybuna i sektor gości na al. Unii 2?
mms

Post autor: mms »

Ile ku*** razy będzie jeszcze raz wałkować te same tematy?
Radicaal

Post autor: Radicaal »

EL 1910 pisze:Cobytu - udziel mi proszę informacji, jak to się stało że macie tylko tę jedną trybunę? I jakie są ewentualnie plany, terminy na dobudowę kolejnych?
Hehe.Szczyt bezczelności.Ale odpowiem.Dzięki Waszej konfidencko-"honorowej" tradycji.
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Taką wersję sprzedaliście kolegom po szalu?Czyli układzik z POlitykami i chęć udupienia Widzewa by nie miał żadnego stadionu już nie aktualna.
patojudek

Zapomniał chłopina jak pląsali ze znienawidzoną przez kibiców władzą po, hanka galerianka była na topie i w związku z tym zafundowała trybune gdzie jedno krzesełko w prostym przeliczeniu jest najdroższe w Polsce, mało tego zostanie wybudowana kolejna hala dla dzielnych rycerzy + dużo lepszy i droższy niż na łodziance ośrodek treningowy na Minerskiej, ale wam jak tej kurwie
ciągle mało. Zaczniecie grać przyjdzie sponsor dobuduje wam trybuny 40tys na miare waszych możliwości będzie git.
walczzawsze

Przed tygodniem Zdanowska zapowiedziała, że w Łodzi powstanie jeden stadion: albo na terenach Orła przy al. Włókniarzy, albo przy al. Piłsudskiego, gdzie gra Widzew.

We wtorek w magistracie doszło do spotkania prezydent z szefami Widzewa i ŁKS-u. Tematem miały być przygotowane przez magistrat analizy finansowe inwestycji w obu miejscach.

Po zakończeniu ponadgodzinnego spotkania okazało się jednak, że decyzje już zapadły...

Na wspólnej konferencji z szefami klubów Zdanowska poinformowała, że zaproponowała następujące rozwiązanie: nowy stadion powstanie przy al. Piłsudskiego, a przy al. Unii miasto zbuduje boisko z jedną trybuną i centrum szkoleniowe dla ŁKS-u. Tym samym upadł pomysł z Orłem.

- Na stadion na Widzewie przeznaczymy 170 mln zł. Klub sam podejmie decyzję, jak będzie chciał te pieniądze zagospodarować: czy od razu wybudować cały stadion, czy sukcesywnie stawiać większy. Natomiast przy al. Unii chcemy wybudować stadion z jedną trybuną na blisko 5 tys. osób i trzy boiska treningowe, bo tyle się zmieści na tym terenie. Gdy ŁKS wróci do wyższej ligi, będzie czas, żeby dobudować kolejne trybuny - poinformowała Zdanowska.

Takie rozwiązanie zadowoliło oba łódzkie kluby.

- Cieszę się, że stadion Widzewa będzie na Widzewie i że mamy szansę wybudować dla nas prawdziwy dom na przyszłość - powiedział po spotkaniu Sylwester Cacek, szef Widzewa.

- Cały czas byliśmy za tym, żeby ŁKS był przy al. Unii. Baza jest podstawą, ponieważ chcemy odbudowywać klub od młodzieży, która ma dostarczać zawodników do pierwszej drużyny - dodał Tomasz Salski z Akademii Piłkarskiej ŁKS.

Zadowolona może być także Zdanowska, która ostudziła rosnące niezadowolenie kibiców obu drużyn. Fani Widzewa i ŁKS-u w ostatnim czasie zaczęli nawet zbierać podpisy pod wnioskiem o referendum w sprawie odwołania prezydent.

Zdanowska o niezadowoleniu kibiców nie chciała mówić. Podkreśliła jednak, że wczorajsza decyzja pozwoli zaoszczędzić w budżecie miasta około 70-80 mln zł. - Chcę część tych pieniędzy przeznaczyć na szkolenie dzieci i młodzieży, szczególnie w aspekcie poszukiwania młodych talentów. To dla mnie również bardzo istotne - przekonywała prezydent. Zapewniła również, że jej decyzja jest ostateczna. - Oczywiście zakomunikuję ją radnym i klubom politycznym. Mam nadzieję, że zostanie ona przez nich zaakceptowana - dodała.

Na razie nie wiadomo, jak duży miałby być nowy stadion Widzewa. - Teraz piłka jest po naszej stronie, musimy dobrze przygotować projekt i terminarz. Dzięki temu wszystko będziemy mogli realizować w dobrym tempie. Myślę, że potrzebujemy na to kilku dni - tłumaczył Cacek. Szef Widzewa uważa, że 170 mln zł wystarczy, by myśleć o budowie mniejszego stadionu, który z czasem będzie można rozbudować. Dodał, że kibice już zapowiedzieli powołanie komitetu społecznego, który będzie kontrolował postępy inwestycji. - Liczę na to. Dlatego przekażę władzom fan klubów, żeby się organizowały i współpracowały z nami - zapowiedział.

O tym, że deklaracja Hanny Zdanowskiej to dopiero początek drogi, przekonywał także Salski: - Diabeł tkwi w szczegółach. Chcemy je jak najszybciej poznać. Jeśli to, co mówiła pani prezydent, potwierdzi się, musimy zadbać tylko i wyłącznie o stronę sportową. I o to, żeby pierwsza drużyna jak najszybciej awansowała do wyższych lig.

Szefowie obu klubów mają nadzieję, że wtorek był przełomowym dniem.

- Najważniejsze jest to, że wreszcie poznaliśmy decyzję. Teraz chcemy iść do przodu. Chcemy zajmować się budowaniem klubu i drużyny. Mam nadzieję, że temat tego, gdzie mamy funkcjonować, jest już zamknięty - stwierdził Salski.

Cacek dodał: - Ostatni tydzień pokazał, że kibice Widzewa i ŁKS-u mogą się różnić, ale podobnie jak władze klubów mają ten sam cel: budowę stadionów i drużyn. Teraz stoimy razem i mówimy o tym wspólnym głosem.

W obu klubach liczą na to, że zmiany w budżecie zostaną wprowadzone jeszcze przed przerwą wakacyjną. - Dlatego wiemy, że musimy spieszyć się z przygotowaniem projektów. Do najbliższej sesji [29 maja - przyp. red.] powinniśmy być gotowi - zapowiedział właściciel Widzewa."
walczzawsze

Radicaal pisze:
EL 1910 pisze:Cobytu - udziel mi proszę informacji, jak to się stało że macie tylko tę jedną trybunę? I jakie są ewentualnie plany, terminy na dobudowę kolejnych?
Hehe.Szczyt bezczelności.Ale odpowiem.Dzięki Waszej konfidencko-"honorowej" tradycji.[/quoteRozmowa z wiceprezesem ŁKS - Tomasz Salskim
Przy al. Unii miał powstać kompleks sportowy. Teraz okazuje się, że będą pieniądze jedynie na piłkarski stadion i to tylko z jedną trybuną. Czy to was zadowala?
Tomasz Salski, wiceprezes ŁKS Łódź: – Na bezrybiu i rak ryba. Mówiąc jednak poważnie, lepiej mieć namiastkę piłkarskiego obiektu, niż nie mieć nic. Ten ruch władz miasta uważam za rozsądny i jedyny racjonalny w obecnej sytuacji. Ktoś przeliczył budżetowe pieniądze i wyszło mu, że wystarczy tylko na stadion. No to trzeba go jak najszybciej zacząć budować.
Dlaczego taka kulawa inwestycja pana zadowala?

– Proszę spojrzeć, co w ostatnich miesiącach działo się w sprawie obiektów sportowych przy al. Unii. Zupełnie nic. Skoro coś teraz drgnęło, to trzeba takie decyzje przyjąć z radością. Jeśli będzie przynajmniej zaczątek bazy sportowej, to można także myśleć o innych ważnych sprawach?
Czyli...
– Przede wszystkim o stworzeniu spółki, która poprowadziłaby futbolową drużynę.

No to już się zaczyna płacz że to przez kibiców Widzewa mają jedną trybunę ale jaja :)
zgredzik

Post autor: zgredzik »

Tak prawdę mówiąc, to ŁKS za tą kasę mógł postawić stadion z 3 trybunami na 8-10 tysięcy i bez obrazy, to są wasze realne możliwości i potrzeby. Przy ewentualnym awansie i sukcesie sportowym, można byłoby myśleć o rozbudowie. A tak to wygląda jakby ktoś sobie zrobił wałek i przytulił dobry hajs. To jest tylko moje zdanie. Widzew widząc puste molochy w Gdańsku, Krakowie czy Wrocławiu też poszedł po rozum do głowy i buduje, co buduje. A też pamiętam gadki przy początkowych planach projektów i głosy 25 minimum, 30! (Bo każdy już widział LM. Ehh ta megalomania - coś w tym jest enedue) To tylko moje zdanie. Już za tydzień rusza karuzela - jak najmniej kłopotów z pieskami jednym i drugim życzę.
patojudek

Takie są fakty:
1. 95 mln - budowa trybuny przy AA + dodatkowo:
2. 12,5 mln - analizy, koncepcje, projekty, rozbiórka hali,
3. 1 mln zł - inż kontraktu,
4. 350 tys. - opłaty do Dalki,
5. 3,13 mln zł - przebudowa linii wysokiego napięcia przy al. Unii,
6. 1 mln zł - instalacja podgrzewania murawy
7. 1,25 mln zł - budowa boiska bocznego,
8. 10 mln zł - budowa parkingu wokół trybuny!!!!

Z powodu prac przy al. unii:
9. specjalnie kupiono parkiet na Skorupki za 1,2 mln zł,
10. 100 tys. zł - kupno i instalacja rozkładanej trybuny przy al. Unii,
11. ponad 12 mln zł koszt budowy boisk na ul Minerskiej. (z obiektu MOSiR na Minerskiej, z którego specjalnie wyrzucono drużyny Kolejarza, akademia piłkarska korzysta już 3 rok za darmo!)
biohazard

Post autor: biohazard »

Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
Jarcar

Post autor: Jarcar »

biohazard pisze:Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
Przewijał się ten temat parę razy już, ale tak w skrócie to zaczął to pisać koleś niezwiązany zupełnie z klubami. Zrobiło się o tym głośno, można nawet powiedzieć że medialnie i także my to podłapaliśmy.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
On Tour ABG

Post autor: On Tour ABG »

Apropo Chojny mnie ciekawią,nie chciałbym napinki wywoływać bo temat sie uspokoił ale zawsze mnie to osiedle ciekawiło.Teren Widzewa ale Łks tez ma tam dobrą ekipe?Jakieś skojarzenie mam apropo tego osiedla cos jak Qrdwanów w Krakowie gdzi tez obie ekipy sa mocne.
Semper Fidelis
patojudek

O Chojnach też już było pisane bardzo dużo tutaj, ale łatwiej jest zadać nowe pytanie niż wertować dzięsiątki podstron naszej internetowej wojenki by czegoś się dowiedzieć. Chojny zdecydowana przewaga Widzewa, są też kibice Łksu.
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

biohazard pisze:Panowie, ostatnio przejeżdżałem przez Łódź a konkretnie Centrum i Chojny - widziałem kilka śmiesznych tekstów na murach to o ŁKS a kawałek dalej o Widzewie, nie pamiętam żadnego ale były przyznam szczerze śmieszne i nietypowe. Prowadzicie taką wojenkę na murach czy piszą to jakieś inne wynalazki nie związane z ruchem kibicowskim. Nie ukrywam, że do takich tekstów trzeba mieć nieźle w bani :-)
i Panie ;)

Tutaj trochę tego:
http://natemat.pl/gallery/75,w-lodzi-tr ... ezdzi-tico
Na tym zjebanym fb była nawet jakaś stronka temu poświęcona, ale nie umiem znaleźć
Myślałam, że przeniesie sie to na Kraków, ale nie przeniosło się, widziałam może tylko że dwa tego typu napisu
FWC

Post autor: FWC »

On Tour ABG pisze:Apropo Chojny mnie ciekawią,nie chciałbym napinki wywoływać bo temat sie uspokoił ale zawsze mnie to osiedle ciekawiło.Teren Widzewa ale Łks tez ma tam dobrą ekipe?Jakieś skojarzenie mam apropo tego osiedla cos jak Qrdwanów w Krakowie gdzi tez obie ekipy sa mocne.
Chojny to jedno z mocniejszych osiedli Widzewa w Łodzi, zawsze w czołówce liczb wyjazdowych, wiele osób "spod znaku h" jak i ultrasów. O ŁKSie na Chojnach można powiedzieć tyle, że mają jedną swoją uliczkę oraz kilka osób rozsypanych w różnych częściach osiedla, a ogólnie można ich policzyć na palcach dwóch rąk.
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ
forever1908young

Post autor: forever1908young »

Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
ObrazekObrazekObrazek
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

forever1908young pisze:Dobrze że nie jednej...Oczywiście jest to kłamstwo.Na Chojnach mieszka sporo ŁKSiaków aczkolwiek prawdą jest że zbytnio się nie wychylają.Wielu to chłopaki starszej daty z czasów gdy na tym osiedlu ŁKS miał dużo więcej do powiedzenia.
Skoro się nie wychylaja to ich nie ma,taka prawda.Nie ma wiec sensu by pisac o nich.
1910
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

Wasteland pisze:Taką wersję sprzedaliście kolegom po szalu?Czyli układzik z POlitykami i chęć udupienia Widzewa by nie miał żadnego stadionu już nie aktualna.
Trzeba o tym przypomniać.Jak widać nikt z Łksu się do tego nie odniósł a post sprzed kilku dni.
1910
ImPawel

Post autor: ImPawel »

Obrazek

Jak czesto OSTR pojawia sie na Lksie? Czesciej niz na Pogoni? :D
ODPOWIEDZ