Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Aspirant_Wojtek
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Co do lamentu, że koalicja pisze 5 stron nt jakiegoś wydarzenia... Radzę przejrzeć ostatnie 5 stron, i policzyć ile postów to posty koalicjantow.... Oczywiście nie liczmy combata, mimo wszystko szanujmy się. ;)
A zaraz potem policzcie osoby z Ruchu i z koalicji ogółem. ;)
A zaraz potem policzcie osoby z Ruchu i z koalicji ogółem. ;)
-
za Ruchem !
Dobra już udowodniłeś że jesteś dałn, cześć.snikers1979 pisze:Ostatnio to chyba rozwalenie wam spotkania z piłkarzami na rudzie , czekali dość długo na Pf ale chyba kupa albo widzieli ekipę ksgks i odpuścili jak zawsze
Combat,snickers,zaRuchem to jeden i ten sam poziom.Wakacje to sie prują w internecie.
Borowa Wies , Korea . Wy sie przechwalacie ze kazde spotkanie jest dla was , tylko nie wiem czy zauwazyles ze my wychodzilismy wszedzie do was mimo ze to wy byliscie zebrani ekipa np. Szopy cmentarz czy Gisz pod lidlem . Wy woleliscie kryc sie w lesie na Kochłowicach zamiast przybyc na głogi ...za Ruchem ! pisze:UTYMAN czego nie potrafisz przeczytać w jednym z normalniejszych ostatnio w tym temacie wpisie pbmaniek? To samo pytanie do _Southern_Poland_.
Krótko. Gisz. Prujesz się dalej jak stare kalesony to powiedz mi teraz Ty co koalicja W DWIE EKIPY (bo pojedynczo to nawet podjazdu nie mają Twoi koledzy) zrobiła nam od przybicia zgody? Pomijając wydarzenia z Dąbrówki gdzie byliście zebrani chyba wszystkim co macie i w ponad dwukrotnej przewadze.Combat pisze:Ktoś od strony niebieskich pytał "czym ta nasza śmieszna koalicja KSGKS" może się poszczycić na przełomie ostatnich lat?To Combat skrobnął od siebie kilka wersów. Wiem,teraz jest teraz,historia historią ale jestem zainteresowany jak to wygląda od strony Ruchu.Może ktoś wymienić jakieś akcje w kierunku tej "śmiesznej koalicji KSGKS" na przestrzeni ostatnich kilku lat.Pomijając wydarzenia z Byk...które były już wałkowane na wszelkie możliwe sposoby.
Nie,nie,nie.Już coś tam napisałem.Odpowiedz teraz na moje pytanie i nie odwracaj kota ogonem.Proszę podaj jakie to wy macie zasługi w kierunku KSGKS.Niech nikt z naszej strony mu nie odpowiada na zadane przez jego pytanie.Teraz czas się dowiedzieć jak to wygląda od ich strony.za Ruchem ! pisze:UTYMAN czego nie potrafisz przeczytać w jednym z normalniejszych ostatnio w tym temacie wpisie pbmaniek? To samo pytanie do _Southern_Poland_.
Krótko. Gisz. Prujesz się dalej jak stare kalesony to powiedz mi teraz Ty co koalicja W DWIE EKIPY (bo pojedynczo to nawet podjazdu nie mają Twoi koledzy) zrobiła nam od przybicia zgody? Pomijając wydarzenia z Dąbrówki gdzie byliście zebrani chyba wszystkim co macie i w ponad dwukrotnej przewadze.Combat pisze:Ktoś od strony niebieskich pytał "czym ta nasza śmieszna koalicja KSGKS" może się poszczycić na przełomie ostatnich lat?To Combat skrobnął od siebie kilka wersów. Wiem,teraz jest teraz,historia historią ale jestem zainteresowany jak to wygląda od strony Ruchu.Może ktoś wymienić jakieś akcje w kierunku tej "śmiesznej koalicji KSGKS" na przestrzeni ostatnich kilku lat.Pomijając wydarzenia z Byk...które były już wałkowane na wszelkie możliwe sposoby.
czytając wypociny niebieskich to mam wrażenie że Kijowski z KODu był ich mistrzem
Obiektywnie to Ruch ma najmocniejszą bandę,koalicja KSGKS non stop to przyznaje w prywatnych rozmowach że nie mają do nich startu żeby się ustawić i są nastawieni na takie akcje jak Ruda Śląska czy ta zasadzka na Dąbrówce co wiedzieli że Ruchu jest dużo mniej.Wszyscy wiedzą jaki Ruch ma skład i ile osób trenuje,a wymówka że ekipa niebieskich nie jeździ na wyjazdy i się z nimi nie ustawią jest śmieszna.Byłaby ustawka to skończyły krzywe akcje i sprzęt.A tak po takiej Rudzie gdzie niebiescy opanowali większość miasta ,a Górnik nie ma do nich startu ratuje się sprzętem i koło się zamyka.Nikt nie powie że KSGKS jest słaby i więcej by im dało się ustawić z odwiecznym rywalem,obojętnie kto by wygrał.Jakoś z ekipy niebieskich nie słychać jak by przegrali to by był koniec świata,a koalicja robi wszystko razem z używaniem sprzętu tylko żeby z Ruchem nie przegrać.
-
Dex Dexter
Wiesz niewiele skoro takie rzeczy piszesz więc nie będę z Tobą polemizował.
Można się zgodzić z jednym Twoim zdaniem.Tym z początku Twojego wywodu aż do przecinka.
Można się zgodzić z jednym Twoim zdaniem.Tym z początku Twojego wywodu aż do przecinka.
Może ktoś to kiedyś przeczyta z rodziny lub najbliższych.Chciałbym złożyć wyrazy głębokiego współczucia rodzinie oraz najbliższym górnika,który zginął w kopalni Murcki.Bez względu na to jaki klub nosił w sercu. R.I.P. BRACIE!
Gdzie Ruch w Rudzie Slaskiej opanowal wiekszosc miasta hahahaha? 11 dzielnic z czego 3 sa niebieskie, dwie podzielone z przewaga Ruchu i reszta Nasza. Panowie, wiecej obiektywizmuastula pisze:Obiektywnie to Ruch ma najmocniejszą bandę,koalicja KSGKS non stop to przyznaje w prywatnych rozmowach że nie mają do nich startu żeby się ustawić i są nastawieni na takie akcje jak Ruda Śląska czy ta zasadzka na Dąbrówce co wiedzieli że Ruchu jest dużo mniej.Wszyscy wiedzą jaki Ruch ma skład i ile osób trenuje,a wymówka że ekipa niebieskich nie jeździ na wyjazdy i się z nimi nie ustawią jest śmieszna.Byłaby ustawka to skończyły krzywe akcje i sprzęt.A tak po takiej Rudzie gdzie niebiescy opanowali większość miasta ,a Górnik nie ma do nich startu ratuje się sprzętem i koło się zamyka.Nikt nie powie że KSGKS jest słaby i więcej by im dało się ustawić z odwiecznym rywalem,obojętnie kto by wygrał.Jakoś z ekipy niebieskich nie słychać jak by przegrali to by był koniec świata,a koalicja robi wszystko razem z używaniem sprzętu tylko żeby z Ruchem nie przegrać.
-
wolny_sluchacz
Jak wygląda ruch kibicowski w Jastrzębiu-Zdrój? GKS coś działa na własną rękę czy jako FC kogoś?
Jak tak lubisz quizy to mam dla Ciebie quiz specjalny.Po jakimś tam meczu,Ruch wraca z wyjazdu z pewnego miasta.Co poniektórym tak się to miasto zapodobało że nawet postanowili do niego jeszcze raz wrócić,tylko zapomnieli że niestety jadą pod prąd.I teraz pytanie dla Ciebie.Czy wiesz po jakim to było meczu?Nie odpisuj.Odpowiedż zostaw sam dla siebie.
-
nowonarodzony
dobre combat hehe brawo zza ten post
ja Blue Old Boyowi odpowiem:
https://www.youtube.com/watch?v=BXhTb19sKZc
ja Blue Old Boyowi odpowiem:
https://www.youtube.com/watch?v=BXhTb19sKZc
Taka jest prawda.NA NAS TO WY MACIE JEDYNIE TEN RETRO FILMIK,NIC POZATYM.
-
za Ruchem !
Popawka: Dopisał Ci "coś tam" kolega NMNKNZ
Combat pisze:Taka jest prawda.NA NAS TO WY MACIE JEDYNIE TEN RETRO FILMIK,NIC POZATYM.
P.S. Nie, nie ma mnie w pociągu do Gdyni.Dex Dexter pisze:Wiesz niewiele skoro takie rzeczy piszesz więc nie będę z Tobą polemizował.astula pisze:Obiektywnie to Ruch ma najmocniejszą bandę,koalicja KSGKS non stop to przyznaje w prywatnych rozmowach że nie mają do nich startu żeby się ustawić i są nastawieni na takie akcje jak Ruda Śląska czy ta zasadzka na Dąbrówce co wiedzieli że Ruchu jest dużo mniej.Wszyscy wiedzą jaki Ruch ma skład i ile osób trenuje,a wymówka że ekipa niebieskich nie jeździ na wyjazdy i się z nimi nie ustawią jest śmieszna.Byłaby ustawka to skończyły krzywe akcje i sprzęt.A tak po takiej Rudzie gdzie niebiescy opanowali większość miasta ,a Górnik nie ma do nich startu ratuje się sprzętem i koło się zamyka.Nikt nie powie że KSGKS jest słaby i więcej by im dało się ustawić z odwiecznym rywalem,obojętnie kto by wygrał.Jakoś z ekipy niebieskich nie słychać jak by przegrali to by był koniec świata,a koalicja robi wszystko razem z używaniem sprzętu tylko żeby z Ruchem nie przegrać.
-
za Ruchem !
Rozumiem że mieliście ból d*** za rok wcześniej zebraliście się w ok 300 i nie pykło nam + dla Was ale skoro wiedzieliście gdzie jesteśmy zebrani czemu nie wpadliście tam? (Dla nie doinformowanych zdjęcie z ŚKG - https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/f6/ed/57 ... 1463846909)NMNKNZ pisze:Borowa Wies , Korea . Wy sie przechwalacie ze kazde spotkanie jest dla was , tylko nie wiem czy zauwazyles ze my wychodzilismy wszedzie do was mimo ze to wy byliscie zebrani ekipa np. Szopy cmentarz czy Gisz pod lidlem . Wy woleliscie kryc sie w lesie na Kochłowicach zamiast przybyc na głogi ...
te posty to sie powinno wydrukowac i w ramki oprawic. Proponuje forumowiczów ustawcie sie w katowicach na rynku wezmie sie jakas kamere i zobaczymy tych wszystkich forumowych fajterow
Pytamie do Ruchu? Co robi na sektorze w Gdynii konfident, ktory podobno juz dawno jest pogoniony?
https://mobile.facebook.com/PolscyKibic ... eater&_rdr
https://mobile.facebook.com/PolscyKibic ... eater&_rdr
-
MONSTER1945
Jak wygląda sytuacja w Sierakowicach,Żernicy i Nieborowicach? Prosze o odpowiedź kogoś z tych rejonów lub kogoś kto wie jak wygląda tam sytuacja na dzień dzisiejszy
-
wypityjanusz
Żernica - Górnik
-
_Southern_Poland_
Nieborowice łącza się z Żernica- Górnik. Sierakowice niby KSG, ale pusto tam ogólnie.MONSTER1945 pisze:Jak wygląda sytuacja w Sierakowicach,Żernicy i Nieborowicach? Prosze o odpowiedź kogoś z tych rejonów lub kogoś kto wie jak wygląda tam sytuacja na dzień dzisiejszy
Nie tylko Widzewiacy leżeli pod płotem,PF też.
-
EndziFendzi
Nie wiem tam to wszystko szybko się działo ale akcja Kozak w wykonaniu Widzewa trzeba przyznać .Pamiętam tylko tyle że wszyscy od nas ruszyli od knajpy w stronę Domu Muzyki i Tańca a za chwilę wszyscy spowrotem .
Dokładnie,tak było.
Tzw.fleki oznaczały mniej więcej "jestem gotowy do konfrontacji"
Może ktoś przypomnieć jak to w spodku Gks obijał atakujących ich z dwóch stron Górnik i Ruch.Podobno polegli dopiero jak się jakaś trzecia ekipa dołączyła.;) Sory nie mogłem się powstrzymać widząc jak zmieniacie historię.
Może ktoś przypomnieć jak to w spodku Gks obijał atakujących ich z dwóch stron Górnik i Ruch.Podobno polegli dopiero jak się jakaś trzecia ekipa dołączyła.;) Sory nie mogłem się powstrzymać widząc jak zmieniacie historię.
Dokładnie, obracane na drugą, pomarańczową stronę pokazywano siłę danej bandy, ilu jest tych "gotowych". Utrudniało to też identyfikację w razie przygody :)
W dzisiejszych czasach masz np czarne kurtki. Po prostu przyjęło się to wtedy.
W dzisiejszych czasach masz np czarne kurtki. Po prostu przyjęło się to wtedy.
Oryginalne kurtki lotnicze Alpha Industries (tzw. fleki od flayers) były w naszym kraju dostępne za bardzo ciężkie pienądze.U nas w kraju od c**** podróbek(chociaż pierwsze partie były bardzo bobrej jakości) dostępnych na różnego rodzaju bazarach itp.Kurtki zapożyczone od ruchu Skinheads i w naszym kraju kojarzone raczej z tym ruchem.W latach 90' od c**** kibiców było skinhead'ami.Kto w tych latach nosił taką kurtkę to od razu było wiadomo z kim mamy do czynienia.Kurtki dwustronne,każda miała materiał od środka pomarańczowy.Były też na fali kurtki Harrington ze szkocką kratą od środka.
-
pangrzegorz1975
Miałem taka zieloną,potem ciemny grafit,tob były czasyyy.Tzw podróby miały dużo węższy zamek,oryginały szerszy i były z lepszego materiału
Podróby po dwóch praniach robiły się jak koszula na wieszaku i pomarańcz .... to nie był już pomarańczowy:)
Do Emigranta64.Ja tobie pojechałem przez pomyłkę i Cię przeprosiłem.Ty mnie nie przeprosiłeś (też już czekam kilka dni),chociaż obraziłeś mnie najbardziej jak tylko było można.Najgorsze jest to że przy każdej nadarzającej się okazji obrażasz mnie nadal.Uważam naszą korespondencję za zakończoną.
Pomarańczowy środek miał tylko model MA-1.Oryginalną mam jeszcze nawet do teraz (made in U.S.A).Teraz fabryki przenieśli do skośnookich i teraz oryginały są jeszcze gorszej jakości niż te nasze dawne podróby. Jak ktoś pisał TO BYŁY CZASY!Ten klimat już nigdy nie wróci.
-
Szakal1964ph
nie wiem czy dobrze pamiętam ze był okres na ''krojenie'' fleków
Kroiło,kroiło.Te lata były w ogóle szalone.Sporo się działo.Zresztą nie jeden z was wiele by dał żeby się cofnąć w czasie.Jak oglądam sobie teraz te awantury to możecie mnie wyśmiać ale łezka mi się w oku kręci.Te stadiony wprost stworzone do dymów.Teraz mamy piękne,dupne stadiony ale klimat gdzieś wyparował.Szakal1964ph pisze:nie wiem czy dobrze pamiętam ze był okres na ''krojenie'' fleków
https://www.youtube.com/watch?v=ro-A2WNcm20
Pytanie do niebieskich,przypomni ktoś historie tej fany w 2.45 'Ruda1' ? Bo o dwóch innych słyszałem i widziałem ale o tej nic
Pytanie do niebieskich,przypomni ktoś historie tej fany w 2.45 'Ruda1' ? Bo o dwóch innych słyszałem i widziałem ale o tej nic
-
Aspirant_Wojtek
Z tego co wiem to jest u nas zakaz wypowiadania się w imieniu ekipy przez osoby do tego nieuprawnione...
90'
Stylówa Żaboli
Pomarańczowy Flek i glany i skejtowe gacie FUBU.
W pewnym zinie jedna ekipa z tego brechta, kto kojarzy?
Stylówa Żaboli
Pomarańczowy Flek i glany i skejtowe gacie FUBU.
W pewnym zinie jedna ekipa z tego brechta, kto kojarzy?
-
natenczaswojski3
Swego czasu też, D. z Ruchu instruował chłopaków, żeby ubrali się jakoś normalnie na wizytę w Poznaniu.
Ty wiesz co Dz nam gadał jak się mamy ubrać ,tak wiem pewnie jakiś kibic Ruchu by wylewny i ci powiedział ten wasz tekst jest śmieszny więc nie baw nas ,więcej wiesz o nas (Ruchu) niż o Gieksienatenczaswojski3 pisze:Swego czasu też, D. z Ruchu instruował chłopaków, żeby ubrali się jakoś normalnie na wizytę w Poznaniu.
-
Miastowy71
Prawda! Bylo to ok 2-3 tygodnie temu!
Mógłby ktoś wyjaśnić podejście poszczególnych śląskich ekip do sprawy autonomii Śląska, ogólnie podejścia do Polski i Śląska? Szczególnie interesuje mnie Gieksa, Górnik i przede wszystkim Zagłębie Sosnowiec (natknąłem się na filmik na, którym śpiewają "Polska bez Śląska" a sami określają się Łowcami Hanysów więc chyba sam się już w tym wszystkim pogubiłem). Także kogoś ogarniętego proszę o wyjaśnienie, może być priv, pozdro.