Komentarze/relacje/foto-video -15-18 lipca

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

arleska

Re: Komentarze/relacje/foto-video -15-18 lipca

Post autor: arleska »

Kontakty z Motorem(do mojego posta wyzej)i przestrzegali wczesniejszych zalozen,a Wisla na kadrze byla bardzo czesto widziana czy to na Slasku,Warszawie(gdzie grala kadra)i zawsze przy Koalicji
iparts.pl
nrth

Post autor: nrth »

Sosnowiecka Patelnia to koniec lat 90-tych itd
Już w 21 wieku był np Polska-Białoruś w Łodzi gdzie Wisła "szukała" się np z Legią?
To nazywasz Koalicją ?
Nie wiem od kiedy jest pakt na repre ale wydaje mi się że mieszasz okresy
PCHLG

Post autor: PCHLG »

nrth pisze:Sosnowiecka Patelnia to koniec lat 90-tych itd
Już w 21 wieku był np Polska-Białoruś w Łodzi gdzie Wisła "szukała" się np z Legią?
To nazywasz Koalicją ?
A nie staliśmy przypadkiem na tym meczu wszyscy razem pod zegarem? Pamiętam że Legia stała koło nas/nad nami (Lechią).
nrth

Nie chce wprowadzać w błąd bo trochę czasu już minęło ale w tamtych czasach bywało tak że w pewnych sytuacjach Legia była reprezentowana przez 2 grupy (pierwszą nie wiem jak nazwać ale były tam starsze, znane osoby, druga TB). Nawet jeśli dobrze pamiętam to w Naszej Legii też TB opisywali że jechali tam min w celu konfrontacji z nami.
Podobnie jak w mniej więcej tym samym okresie w czasie pewnego zimowego turnieju w Sosnowcu kiedy to się pojawiliśmy mimo braku zaproszenia pod halą, Legia z nami rozmawiała o TB których nie było i miało nie być wg ich słów a potem się okazało ze jednak przyjechali.
chlorekmetylenu

Post autor: chlorekmetylenu »

isis pisze:Jak ktoś się chce do czegoś dojebać to zawsze coś znajdzie. Nawet w nieskazitelnym diamencie ;)
Nie ma czegoś takiego jak nieskazitelny diament. Diament aby był trwały w temperaturze pokojowej musi być bardzo, bardzo mocno zdefektowany :) Idealny diament w temperaturze pokojowej byłby niestabilny termodynamiczne. Zresztą, diament to nie jest najtrwalsza odmiana alotropowa.

Aby nie robić offtopu :

Jaka liczba zgód z Lechią w Płocku?
patojudek

Post autor: patojudek »

Na owym meczu przykozaczyć chciał Łks co skończyło się dla nich nie z ciekawie, po meczu pisali wiesze o heroicznym ataku na wielokrotnie silniejszego wroga, pojawiły się również zarzuty w stosunku do Widzewa że jakoby ten miał być wspomagany przez Legię przy ganianiu Łks co oczywiście było nie prawdą, Legia również oficjalnie zdementowała te rewelacje. Ot takie przypomnienie fiziowania na kadrze.
kary07

Post autor: kary07 »

To nazywasz Koalicją ?

Nie chcę nic popierdolić z datami,ale tzw koalicja powstała z inicjatywy Arki,która zorganizowała zimą 95 (?) turniej w Gdyni gdzie zaprosili całą Polskę oprócz Cracovii.Po ustaleniach i osiągnięciu porozumienia zmienili jednak zdanie i wybrali Cracovię olewając cała resztę.Powstała zresztą po tych wydarzeniach piosenka "Areczka ku...eczka w d*** wyj...na przekręciła układ będzie zaj...ana" (bez urazy).Na meczach czy to w Zabrzu (których było bardzo dużo)czy na Śląskim zbieraliśmy się w Sosnowcu gdzie również był Motor raczej w symbolicznych liczbach i żadnych scysji nie kojarzę ( mimo,że raczej alko lało się strumieniami)..To tyle.
nrth

Chodzi mi o pakt, który CHYBA zostal powolany do życia razem z paktem poznańskim.
zdechła skarpeta

Post autor: zdechła skarpeta »

hanSSkloSS pisze:
OOLL pisze:Ale Wisle nie przeszkadzalo stac w sektorze gosci na Cracovii obok Motoru i nie pamietam czy Siarki.
Mowie o meczu gdzie polowa wyjazdowiczow byla na sektorze, a druga czesc zostala pod stadionem po wjezdzie z brama gdzie na pewno podczas tego incydentu braly udzial osoby z Jagi i Motoru. Nie wiem czy z Wisly tez nie wjechali na stadion.

Z bramą wjechała Jaga, kilka osób z Motoru i Wisły.
Jest gdzieś jakiś opis?
holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy »

kary07 pisze:
To nazywasz Koalicją ?

Nie chcę nic popierdolić z datami,ale tzw koalicja powstała z inicjatywy Arki,która zorganizowała zimą 95 (?) turniej w Gdyni gdzie zaprosili całą Polskę oprócz Cracovii.Po ustaleniach i osiągnięciu porozumienia zmienili jednak zdanie i wybrali Cracovię olewając cała resztę.Powstała zresztą po tych wydarzeniach piosenka "Areczka ku...eczka w d*** wyj...na przekręciła układ będzie zaj...ana" (bez urazy).Na meczach czy to w Zabrzu (których było bardzo dużo)czy na Śląskim zbieraliśmy się w Sosnowcu gdzie również był Motor raczej w symbolicznych liczbach i żadnych scysji nie kojarzę ( mimo,że raczej alko lało się strumieniami)..To tyle.

przed Polska-Szwecja w 98(?), Motoru w Sosnowcu więcej niż symboliczna liczba.
PKtub

Post autor: PKtub »

Lewak z st.pauli na meczu Wisła Kraków - Pogoń Szczecin na sektorach gospodarzy.

Obrazek
Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter »

kosacki pisze:Czyli według Twojego toku rozumowania Wisła ma obowiązek trzymać z Lechią i Śląskiem do końca świata. Bo Wisła posiada flagę WIERNOŚĆ. A to dobre :) Muszę Cie zmartwić ale ta flaga nie powstała z myślą o Lechii i Śląsku i ma całkowicie inny wydźwięk - tyczy się przerzutów.
Doskonale wiem czego się tyczy ta flaga.Tak samo jak mam świadomość tego że przerzuty są także u Was czy chociażby waszych nowych kolegów.
Mój post był zapytaniem odnośnie wypowiedzi Twojego ziomka po szalu który to tak przedstawił sytuację jakoby WIERNOŚĆ tyczyła się tylko sprawy przerzutów Wisła -> Craxa a w innych sytuacjach ta cecha nie obowiązuje np.Craxa -> Wisła.
Poza tym nie miałem na myśli Waszych spraw z Lechią i WKSem ale jak to się mówi uderz w stół a nożyce się odezwą.Mimo wszystko stojąc z boku i patrząc na to co wyprawia wasza góra to ta flaga wydaje się już być całkiem wyblakła.
a tak na marginesie w/g mojego rozumowania nikt nie ma z nikim obowiązku trzymać ale jak już ktoś wiesza na płocie flagę z takim hasłem to w/g mojego rozumowania jakiekolwiek rozstanie powinno wyglądać zupełnie inaczej niż wy to zrobiliście.No ale może się mylę.
abrakada12

Post autor: abrakada12 »

Ten gość był bodaj z Bochni, mocno przesadził z alkoholem i krzyczał o jebaniu Motoru.
I go po prostu wyprowadzono.

Poza tym incydentem nic się nie działo.
PrawdaBoli

Post autor: PrawdaBoli »

Mówcie co chcecie i klejcie bajeczki.
Ruch po układzie z "modelkami"? sam zaczął używać sprzętu.

Obrazek

Dowodem tego jest dzisiejszy koleżeński przyjazd PF do Krakowa i napotkanie kibiców Craxy. Niech Craxa sama się wypowie co im zrobili, na czele z brodaczami z WSH.

Film nagrany z monitoringu lata już po szmatławcach w sieci i daje nam kibolom opinie.
Kto chce niech ogląda, ale dla mnie ŻENADA!

Video: KLIKNIJ ABY OBEJRZEĆ VIDEO
w_harringtonce

Post autor: w_harringtonce »

Jak to czytam to wnioskuję, że kibice.net twierdzą, iż lepiej poznali wartość bojową Wisły niż Śląsk czy Lechia...
mms

Post autor: mms »

Wymyślaj dalej :)
Na_lajcie

Post autor: Na_lajcie »

A wy dalej o tym układzie......widać fest wos to musi boleć że już od miesiąca wylewocie swoje żale...
Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski »

7 edycja Welcome to Nowa Huta

Tym razem gościmy Pogoń Lwów. Prezentujemy okolicznościowy transparent do którego odpalamy OW i strobo
Obrazek
gigi

Post autor: gigi »

https://www.youtube.com/watch?v=L-8f_SV ... e=youtu.be Podsumowanie 1.kolejki przez PiknikTV
PaymanW

Post autor: PaymanW »

Prowokacją było śpiewanie Hymnu przez Legię i Cracovię podczas festiwalu wymiany uprzejmości. Gwara śląska to nic złego i możemy jej używać gdzie chcemy i kiedy chcemy, tutaj też i w sumie to c*** Ci do tego (nie chciałem tego napisać, ale za takie przypierdalanie się na siłę - musiałem). Na siłę też sobie dorabiasz ideologie, że Ruch jest nastawiony antypolsko. Cóż, muszę Cię zmartwić, manifestacja śląskości na meczach, flagi górnośląskie i gwara śląska nie oznaczają antypolskiego nastawienia.
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

No tak, Ruch nie jest antypolski...

https://youtu.be/NBxwekCLCi4?t=3m36s
GREEN2016

Post autor: GREEN2016 »

chcely my se zarzec :) ale bez napinki
nerwuus

Post autor: nerwuus »

old[Z], zamiast wiecznie wpierdalać w sprawy które nie dotyczą Ciebie...patrz tam lepiej słowego Klubu bo za ciekawie to nie wygląda.
OOLL

Post autor: OOLL »

zdechła skarpeta pisze:
hanSSkloSS pisze:
OOLL pisze:Ale Wisle nie przeszkadzalo stac w sektorze gosci na Cracovii obok Motoru i nie pamietam czy Siarki.
Mowie o meczu gdzie polowa wyjazdowiczow byla na sektorze, a druga czesc zostala pod stadionem po wjezdzie z brama gdzie na pewno podczas tego incydentu braly udzial osoby z Jagi i Motoru. Nie wiem czy z Wisly tez nie wjechali na stadion.

Z bramą wjechała Jaga, kilka osób z Motoru i Wisły.
Jest gdzieś jakiś opis?
25.02.2012 mozna cofnac forum o pare lat

http://www.kibice.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=21779
pablogda
Kontakt:

Post autor: pablogda »

Mam pytanko do Sharksów.
Odebraliście wasze flagi z Wrocka?
abrakada12

Niech odbiorą swoje od Sevilli.
walka__o_przetrwanie

Post autor: walka__o_przetrwanie »

Dziś Kosovo jutro Śląsk, to chyba mówi wszystko o poglądach Ruchu.
Obrazek
<OB>

Post autor: <OB> »

[/quote]Równie dobrze mogłeś rozmawiać z dziesięcioma innymi ludźmi i usłyszałbyś odpowiedź "Polakiem".
Co do zasłaniania flagi Kęt, to już Cię nieźle poniosło, żal to komentować, flagi Widzewa też zasłaniamy, bo są tam fragmenty biało-czerwonych barw. ;)[/quote]
Nie ciś mi, bo mi do Ruchu jest bliżej niż myślisz. Każdy Polak w gronie niebieskich cieszy mnie i to bardzo a co do fany GŚ na części flagi Kęty zasłaniającej orła, to poglądaj skróty czy galerie ostatnich 5-8 meczów.
abrakada12

"Cracovia Bieżanów" , nawet buty zamazali żeby ich nie rozpoznano po nich :D

Obrazek

Propaganda niechaj działa, tak jak na Azorach.

PS. A reprezentant Śląska niech nabierze trochę pokory bo gdyby mieli w swoim mieście porządnego rywala to nie straciliby jednego osiedla tylko 10.
wyschniety_szczaw

Post autor: wyschniety_szczaw »

Zapowiada się ciekawa sobota - Ruch jedzie przez Warszawę do Białegostoku (wyjazd samochodowy), a tego samego dnia gra Legia ze Śląskiem oraz Legionovia z Zagłębiem Sosnowiec (w Legionowie).
PaymanW

Post autor: PaymanW »

<OB> pisze:
Równie dobrze mogłeś rozmawiać z dziesięcioma innymi ludźmi i usłyszałbyś odpowiedź "Polakiem".
Co do zasłaniania flagi Kęt, to już Cię nieźle poniosło, żal to komentować, flagi Widzewa też zasłaniamy, bo są tam fragmenty biało-czerwonych barw. ;)[/quote]
Nie ciś mi, bo mi do Ruchu jest bliżej niż myślisz. Każdy Polak w gronie niebieskich cieszy mnie i to bardzo a co do fany GŚ na części flagi Kęty zasłaniającej orła, to poglądaj skróty czy galerie ostatnich 5-8 meczów.[/quote]

Szczerze powiedziawszy nigdy na to nie zwracałem uwagi, zacznę zwracać. :) Wydawało mi się, że to były takie jednorazowe wybryki.
Faktem jest natomiast, że raczej polskie barwy na Ruchu raczej nie są entuzjastycznie postrzegane, ale znów bez przesady, bo przewijają się ludzie czasem w koszulce Polski, czy Żołnierzach Wyklętych czy NSZ. Jest tego więcej niż kiedyś, pomijając że to trochę głupia moda, to najważniejsze że nie latają w tęczowych koszulkach.
real12

Post autor: real12 »

wyschniety_szczaw pisze:Zapowiada się ciekawa sobota - Ruch jedzie przez Warszawę do Białegostoku (wyjazd samochodowy), a tego samego dnia gra Legia ze Śląskiem oraz Legionovia z Zagłębiem Sosnowiec (w Legionowie).
Śląsk nie jedzie do Warszawy. Zakaz
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Jak by ktoś chciał to właśnie na nc+ leci powtórka meczu najbardziej medialnego klubu ostatnich miesięcy.Klubu dla którego meczu 90% kibiców w Polsce odpuściło mecze własnej drużyny,by ich tylko zobaczyć i posłuchać.Wisła-Pogoń:)
kat.

Post autor: kat. »

Nie chcę robić znów gównoburzy wokół Ruchu, ale wy tak poważnie z tym zasłanianiem herbu Kęt? Wiem, jakie mają tam poglądy itd., ale jednak pewne rzeczy mi się we łbie nie mieszczą.
Kefirjagodowy

Post autor: Kefirjagodowy »

Korona jedzie do Szczecina?

Post autor: *** »

p********* o jakiś zasługach, tępienia rywala we Wrocławiu czy Lublinie, o jakim rywalu w ogóle ty piszesz?Analogicznie mogę napisać że Was w Krakowie to by nie było do roku, albo odwrotnie w Lublinie czy gdzie tam wolisz:)
nrth

Można sobie gdybać. c**** to warte - ani to co ty sobie wygdybasz, ani to co sobie my wygdybamy.
Świat kibicowski wiele razy pokazywał że wyniki nie maja prostego przełożenia na jakość ekipy.
Wielu argumentów mozna by użyć.
Tylko najlepiej rozmawiać o faktach a nie o jakichs wróżbach z fusow.
Dla Wisły akurat okres 2 ligi był udany.
Sytuacja w samym Krakowie w ogóle nei ma sie juz nijak do tego bo jest wynikiem wielu innych zmiennych.
Nawet nie trzeba sięgać w przeszłość, wystarczy obserwowac teraźniejszość
esyfloresy

Post autor: esyfloresy »

nrth pisze:Można sobie gdybać. c**** to warte - ani to co ty sobie wygdybasz, ani to co sobie my wygdybamy.
Świat kibicowski wiele razy pokazywał że wyniki nie maja prostego przełożenia na jakość ekipy.
Wielu argumentów mozna by użyć.
Tylko najlepiej rozmawiać o faktach a nie o jakichs wróżbach z fusow.
Dla Wisły akurat okres 2 ligi był udany.
Sytuacja w samym Krakowie w ogóle nei ma sie juz nijak do tego bo jest wynikiem wielu innych zmiennych.
Nawet nie trzeba sięgać w przeszłość, wystarczy obserwowac teraźniejszość
To była tylko moja odpowiedź na testy typu "bo wy nie macie rywala w swoim mieście". Tak jak napisałeś zawsze można gdybać ale to nie zmieni rzeczywistości.
mexx80

Post autor: mexx80 »

*** pisze:p********* o jakiś zasługach, tępienia rywala we Wrocławiu czy Lublinie, o jakim rywalu w ogóle ty piszesz?Analogicznie mogę napisać że Was w Krakowie to by nie było do roku, albo odwrotnie w Lublinie czy gdzie tam wolisz:)
Już wytępiliście Cracovię i Hutnika. Wystarczy

Post autor: *** »

piszę przygłupie ogólnie o podjęciu krakowskiej zabawy, jak ci wygodniej załóż sobie Cracovię.
ODPOWIEDZ