Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
majka_jamaica
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Co tam słychać u Eweliny?
-
walczzawsze
dodałbym jeszcze że na Piłsudskiego będą kibice.Salceson pisze:Jakbyś przeczytał mój post powyżej, to nie zadawałbyś pytania o karnety w liczbie - póki co - 1039 sztuk, liczba docelowa na jesień to 1300. Ten poziom sprzedaży ogranicza pojemność SMS'u (1970 miejsc), a Zarząd chce jak widać zostawić coś dla tych co idą w bilety jedynie, tak by i oni mieli szansę obejrzeć kilka spotkań przy Milionowej. Więc mieszanie w to wszystko, w obecnej sytuacji, FC jak i nie tylko zakrawa na hipokryzję z Twej strony. Co do Herbu, sąd po złożeniu przez Zarząd RTS'u stosownych wyjaśnień i pism zmienił pierwotne orzeczenie (na korzyść syndyka) i dalej Widzew się Herbem posługuje i w tej kwestii się się nic raczej nie zmieni. Co do Stadionu, hmm… cyt.: niby Wasz ale nie Wasz. To tak jak u Was, ale szpilę wbijasz - tak zupełnie bez prowokacji w stronę Widzewa - tylko co to ma do tematu? Stadion jest miejski, tak i Nasz jak i Wasz, tak jak ma to miejsce w Krakowie, Poznaniu czy też w Warszawie. Ale tam to stadiony danych klubów, ten Wasz też Wasz, tylko ten Widzewa jakby jednak nie Widzewa. Gratuluję logiki. Życzę wytrwałości.yakubo pisze:Już się tak bardzo nie przyrównujcie z tą liczbą sprzedanych karnetów, szczerze jako ełkaesiak kładę na to ciężki c*** (jak większość moich kolegów po szalu). Tak abstrahując patrząc na tą mapkę https://zapodaj.net/images/84fb62209b8e7.jpg ,gdzie wymienione zostało tylko 20 fan klubów a jest ich znacznie więcej, to ta liczba tysiąc ileś wcale jakaś zawrotna dla mnie nie jest. Wiadome nie każdemu chcę się ruszyć d*** na mecz, ale akurat w tych miejscowościach co zostały podane liczba widzewiaków nie jest mała, świadczą o tym liczby, kiedy to do tych miejscowości/miast przyjeżdża Widzew. Powiem tak jest Was jak mrówków i kto bardziej zorientowany, lub nawet ktoś kto jeździ trochę po woj. łódzkim wie co jest pięć. Dochodzi do tego Łódź i macie ten Wasz "sukces". Póki co jesteście pełni optymizmu, ale ciekaw jestem jak pójdzie Wam w tej trzeciej lidze, gdy od paru drużyn dostaniecie zimny kubeł wody na łeb, chciałbym wtedy zobaczyć (zaznaczę zobaczyć na zdjęciach bo ostatnio jak Wam nie szło to Wasz fotograf tak robił zdjęcia że c**** było widać ilu Was tam było w rzeczywistości, to było jakoś chyba z początku sezonu o ile pamięć mnie nie myli) jak pęka w szwach Wasz (chociaż w sumie chyba nie Wasz) nowy stadion. Myślę że czas pokażę kto wiedzie prym, tym bardziej że w tym sezonie są derby, oczekiwane z wielką niecierpliwością przez wszystkich. Swoją drogą jak w końcu jest z herbem Widzewa, niedawno gdzieś przeleciał mi artykuł o tym, że jakoś w niezgodny sposób prawny Widzew go przeją, mógłby ktoś pojaśnieć bez spiny? to samo chodzi o stadion, jak to jest w końcu? Oczekuję tylko odp na te dwa pytania, nie chcę wchodzić w żadne dyskusje z czerwonymi bo zdaję sobie sprawę, że Wy i tak macie tą swoją dziwną "prawdę" pozdrowienia dla normalnych i kumających czaszę ;)
Ale jeśli już o Stadion pytasz, ten przy Piłsudskiego 138, to:
- nie zmienił położenia (w przeciwieństwie do Waszego)
- ma 4 pełne trybuny (w przeciwieństwie do Waszego)
- ma oświetlenie (w przeciwieństwie do Waszego)
- będą 2 telebimy (w przeciwieństwie do Waszego jednego, o pikselu 1m/2m)
To tylko kilka na prędko niewyszukanych mocno różnic.
Pozdrawiam
Walczezawsze idź kroić smyczki Lecha
Jak to jest że was nic nie łączy z wsh, a na wasz pochód z wasza zgoda przyjechali ,to tak jak by Lech do nas z Arka zajechał hehe zgoda robi ukladzik a wy musicie się podporządkować hehe
Zdejmij kominiarkę i załóż pingle na swój garbaty nochal to zobaczysz Kaliego :)
Przypomnij sobie gilu co zrobił Legia z waszym kibicem, a co potem wy zrobiliście.Ene due rabe pisze:Jak zescie przybijali ten układ z Lechem czerwoni , to chyba wy o czyms zapomnieliście...
Zapomnieliscie Że 4 lata wcześniej , podczas walki z Lechem śmierć poniósł wasz Śp. Kolega, którego wielcy ludzie honoru po zajsciu rzucili jak worek ziemniaków pod pogotowie... :))))
Tyle lat minęło i wybaczyliście im, czy po prostu nie przekazaliście młodszym tego ciśnienia? To jeszcze trochę i Śląsk nam wybaczy.
-
Ene due rabe
Marzysz o turasie żeby cię przeoral dziwko co ? A nie tylko te kacapy smierdzące.
-
majka_jamaica
Skoro na fotce z Kozienic jest delegacja z Francji ;)
-
KlubemŁodziJestRTS
Ostatnio żeś pisał, że Widzew jest mocniejszy od Wisły. Teraz znowu odjebało i piszesz, że Widzew na doczepkę został wzięty i nie ma nic do powiedzenia.Ene due rabe pisze:Układ z Lechem to inicjatywa KKSu, natomiast was wzięli sobie na doczepke podmiejskie szczurki , i gowno mieliscie i nadal macie do powiedzenia , bo rządzą Ruch i Wisła...
Potem się dziwisz, że nikt nie traktuje na poważnie twojej osoby.
Mms ogólnie się tu nie wypowiadam, ale jeśli Ty nie wiesz kto to jest no to świadczy raczej o tym, że nie masz za dużej wiedzy o rywalu... Żaden kolorowy, normalny Polak.
Bez spiny.
Bez spiny.
ad1. Czy gdzieś w moje wypowiedzi zadałem pytanie? Akurat liczbę sprzedanych Waszych karnetów znałem, chodziło mi bardziej, że macie potencjał na znacznie wyższe liczby, a spuszczacie się jakbyście osiągnęli nie wiadomo co. Mieszam w to Fc bo chyba od przyszłego sezonu, znaczy się od rundy wiosennej będziecie grać już na nowym stadionie tak?Salceson pisze:Jakbyś przeczytał mój post powyżej, to nie zadawałbyś pytania o karnety w liczbie - póki co - 1039 sztuk, liczba docelowa na jesień to 1300. Ten poziom sprzedaży ogranicza pojemność SMS'u (1970 miejsc), a Zarząd chce jak widać zostawić coś dla tych co idą w bilety jedynie, tak by i oni mieli szansę obejrzeć kilka spotkań przy Milionowej. Więc mieszanie w to wszystko, w obecnej sytuacji, FC jak i nie tylko zakrawa na hipokryzję z Twej strony. Co do Herbu, sąd po złożeniu przez Zarząd RTS'u stosownych wyjaśnień i pism zmienił pierwotne orzeczenie (na korzyść syndyka) i dalej Widzew się Herbem posługuje i w tej kwestii się się nic raczej nie zmieni. Co do Stadionu, hmm… cyt.: niby Wasz ale nie Wasz. To tak jak u Was, ale szpilę wbijasz - tak zupełnie bez prowokacji w stronę Widzewa - tylko co to ma do tematu? Stadion jest miejski, tak i Nasz jak i Wasz, tak jak ma to miejsce w Krakowie, Poznaniu czy też w Warszawie. Ale tam to stadiony danych klubów, ten Wasz też Wasz, tylko ten Widzewa jakby jednak nie Widzewa. Gratuluję logiki. Życzę wytrwałości.yakubo pisze:Już się tak bardzo nie przyrównujcie z tą liczbą sprzedanych karnetów, szczerze jako ełkaesiak kładę na to ciężki c*** (jak większość moich kolegów po szalu). Tak abstrahując patrząc na tą mapkę https://zapodaj.net/images/84fb62209b8e7.jpg ,gdzie wymienione zostało tylko 20 fan klubów a jest ich znacznie więcej, to ta liczba tysiąc ileś wcale jakaś zawrotna dla mnie nie jest. Wiadome nie każdemu chcę się ruszyć d*** na mecz, ale akurat w tych miejscowościach co zostały podane liczba widzewiaków nie jest mała, świadczą o tym liczby, kiedy to do tych miejscowości/miast przyjeżdża Widzew. Powiem tak jest Was jak mrówków i kto bardziej zorientowany, lub nawet ktoś kto jeździ trochę po woj. łódzkim wie co jest pięć. Dochodzi do tego Łódź i macie ten Wasz "sukces". Póki co jesteście pełni optymizmu, ale ciekaw jestem jak pójdzie Wam w tej trzeciej lidze, gdy od paru drużyn dostaniecie zimny kubeł wody na łeb, chciałbym wtedy zobaczyć (zaznaczę zobaczyć na zdjęciach bo ostatnio jak Wam nie szło to Wasz fotograf tak robił zdjęcia że c**** było widać ilu Was tam było w rzeczywistości, to było jakoś chyba z początku sezonu o ile pamięć mnie nie myli) jak pęka w szwach Wasz (chociaż w sumie chyba nie Wasz) nowy stadion. Myślę że czas pokażę kto wiedzie prym, tym bardziej że w tym sezonie są derby, oczekiwane z wielką niecierpliwością przez wszystkich. Swoją drogą jak w końcu jest z herbem Widzewa, niedawno gdzieś przeleciał mi artykuł o tym, że jakoś w niezgodny sposób prawny Widzew go przeją, mógłby ktoś pojaśnieć bez spiny? to samo chodzi o stadion, jak to jest w końcu? Oczekuję tylko odp na te dwa pytania, nie chcę wchodzić w żadne dyskusje z czerwonymi bo zdaję sobie sprawę, że Wy i tak macie tą swoją dziwną "prawdę" pozdrowienia dla normalnych i kumających czaszę ;)
Ale jeśli już o Stadion pytasz, ten przy Piłsudskiego 138, to:
- nie zmienił położenia (w przeciwieństwie do Waszego)
- ma 4 pełne trybuny (w przeciwieństwie do Waszego)
- ma oświetlenie (w przeciwieństwie do Waszego)
- będą 2 telebimy (w przeciwieństwie do Waszego jednego, o pikselu 1m/2m)
To tylko kilka na prędko niewyszukanych mocno różnic.
Pozdrawiam
ad2. Chyba na korzyść Widzewa, a nie syndyka? a co z nazwą "Robotnicze..."
ad3. Jeśli odebrałeś to pytanie jako "szpilę" to sorry,porostu zadałem to pytanie bez spiny, ponieważ kiedyś pewien znajomy sympatyzujący Widzewowi mówił, że pewien Pan był bardzo mocno zainteresowany kupnem stadionu, i chyba całej drużyny, teraz temat umilkł póki co. Swoją drogą jest jeszcze Pan Cacek, i z tego co mi wiadomo jemu zawsze zależało żeby powstał nowy stadion na Widzewie tyle, że nie za jego pieniążki, zresztą różnie to może jeszcze być czas pokaże ;) ale nie ważne nie było tematu.
ad4. Dziękuję serdecznie za przedstawienie różnic, sam chyba bym do tego nie doszedł, to czekam na ten fantastyczny doping, pękający w szwach stadion, i tą Waszą Ligę Mistrzów ;) elo i bez odbioru odpisałem Ci tylko dlatego, że jako jedyny masz starą datę rejestracji, na resztę gamoni szkoda klawiatury.
@1) To jeszcze raz, i trochę może z innej strony: aktualny stan sprzedanych karnetów stanowi ponad 50% pojemności posiadanych możliwości obiektu przy Milionowej, docelowo sprzedaż ma osiągnąć sztuk 1300 i idzie to w tym kierunku czyli 66% całości. No nie da rady teraz osiągnąć czegoś więcej, a patrząc pod kątem procentowym całości, to chyba jest się z czego cieszyć (jak na III ligę). FC robią dużo dobrej roboty, lecz jak napisałem wcześniej, ogranicza nas SMS. Może trzeba było faktycznie poważnie pochylić się nad możliwością najmu Waszego Amfiteatru, wtedy moglibyśmy podyskutować na poziomie rzędu 5000 karnetów na III ligę ;)yakubo pisze: ad1. Czy gdzieś w moje wypowiedzi zadałem pytanie? Akurat liczbę sprzedanych Waszych karnetów znałem, chodziło mi bardziej, że macie potencjał na znacznie wyższe liczby, a spuszczacie się jakbyście osiągnęli nie wiadomo co. Mieszam w to Fc bo chyba od przyszłego sezonu, znaczy się od rundy wiosennej będziecie grać już na nowym stadionie tak?
ad2. Chyba na korzyść Widzewa, a nie syndyka? a co z nazwą "Robotnicze..."
ad3. Jeśli odebrałeś to pytanie jako "szpilę" to sorry,porostu zadałem to pytanie bez spiny, ponieważ kiedyś pewien znajomy sympatyzujący Widzewowi mówił, że pewien Pan był bardzo mocno zainteresowany kupnem stadionu, i chyba całej drużyny, teraz temat umilkł póki co. Swoją drogą jest jeszcze Pan Cacek, i z tego co mi wiadomo jemu zawsze zależało żeby powstał nowy stadion na Widzewie tyle, że nie za jego pieniążki, zresztą różnie to może jeszcze być czas pokaże ;) ale nie ważne nie było tematu.
ad4. Dziękuję serdecznie za przedstawienie różnic, sam chyba bym do tego nie doszedł, to czekam na ten fantastyczny doping, pękający w szwach stadion, i tą Waszą Ligę Mistrzów ;) elo i bez odbioru odpisałem Ci tylko dlatego, że jako jedyny masz starą datę rejestracji, na resztę gamoni szkoda klawiatury.
@2) Oczywiście, że na korzyść Widzewa, co do Robotniczego nad całą sprawą czuwa czujne oko Saurona ;) , będzie dobrze, więc spokojnie czekaj :)
@3) pana z Piaseczna dawno nie ma już w Widzewie i mieszanie go na siłę nie wiem co ma na celu (w sprawy tak i Stadionu jak i Widzewa), on umarł śmiercią naturalną ponad rok temu i sam o tym dobrze wie. Co do tajemniczego kupca wiedzy nie posiadam takowej więc się nie wypowiem.
@4) Mimo bijącego sarkazmu odpowiem Ci, bo starej daty jesteś tu na tym forum: doping będzie, całkiem wielce prawdopodobne, iż ten z poziomu fantastycznego, Stadion, mam nadzieję, będzie pękać w szwach (o pierwsze mecze się nie martwię, zdaję sobie sprawę, że głównym zadaniem jest utrzymanie frekwencji na poziomie, a to nie jest już takie proste im dalej w las…). Co do LM, to najpierw daj Nam spokojnie awansować do II ligi, a jak sam wiesz z autopsji łatwe to wcale nie jest lecz zakładamy to w tym roku i taki jest cel. Czas pokaże.
Pozdrawiam
temat prawie tydzien lezal nie ruszany do czasu az ktos spytal o liczbe karnetow. Co jest z wami i tym wstretem do liczb? ile razy ktos was spyta ile Lksu na meczu to odrazu odpier.... tu polowie i zaczyna sie wyciaganie wszystkiego z 20 lat wstecz :D
Niestety na ŁKSie nie ma mody na karnety. Winny jest też sam klub - w poprzednim sezonie karnet na cały sezon można było kupić dopiero po 1 kolejce.
-
Krzysiek74
O tym sąsiadki z Kaliskiego mogą pomarzyć
Liczba sprzedanych karnetów: 1108
Liczba sprzedanych karnetów: 1108
Będziecie tu teraz prowadzić relacje live ze sprzedaży karnetów?
Mms cobytu już Ci odpowiedział na temat tego chłopaka a ty dalej brniesz. Nie masz racji i tyle
Mms cobytu już Ci odpowiedział na temat tego chłopaka a ty dalej brniesz. Nie masz racji i tyle
-
KlubemŁodziJestRTS
Kto poza jedną osobą pisze, że ten kolo ze zdjęcia jest ''ciemny''?
Parchy to kto zaprosił wsh na wasz pochód po awansie jeżeli was z nimi nic nie łączy , jakoś mało piszecie na ten temat , cisza jakaś ,o karnetach o nas cały czas , ale o tym cisza,halo
-
NoMatterWhat
Jakby ktos nie wiedzial, to na Widzewie sprzedano juz 1141 karnetow.
Jaja jak berety :D
My po sądach przez kebabow musimy się włóczyc a tu ŁKS na balety z nimi lata :)
My po sądach przez kebabow musimy się włóczyc a tu ŁKS na balety z nimi lata :)
mms trzymaj się chcą cie dojechać.......na forum,sytuacja jest rozwojowa rejestrują się coraz to nowsi galeretka warriors.
To zmieńmy i napisz czemu ukladowicz waszej zgody jest na waszym pochodzie banda ,z którym chodziliscie po łodzi szukając nas,a piszecie że was z nim nic nie łączy ,czyli ruch kazał a wy na to przystaliscie
Chcesz powiedzieć, że wódkę pilismy ze straza miejska?
:-)
:-)
Okej.MISTRZ1908 pisze:Nie spinajcie się już tak tylko zarzućcie jakiś normalny temat .
No więc tak.Jeszcze dzień,dwa i Widzew sprzeda wszystkie 1300 karnetów.Jak wszyscy wiemy Łks ze sprzedażą karnetów na swoją trybunę jeszcze nie ruszył no ale jak ruszy to dowiemy się jak to będzie wyglądać u rywala.
Poniżej filmik z fety na którą przybyło kilka tysięcy Widzewiaków.Tak dla przypomnienia zarzucam.
https://www.youtube.com/watch?v=cggEVYa2Xm0
3 ligę rozjebiemy hej!hej!
-
walczzawsze
Mam pewne info!
ten osobnik powyżej oddał swoją kobietę kolegom z Lecha teraz tego bardzo żałuje ale przynajmniej na 500 plus się załapie!
500 plus jest ŁKSu !!!!!
ten osobnik powyżej oddał swoją kobietę kolegom z Lecha teraz tego bardzo żałuje ale przynajmniej na 500 plus się załapie!
500 plus jest ŁKSu !!!!!
Witam,ostatni post na temat karnetów był 45 min temu ile karnetów zostało sprzedanych od tamtej pory ? Czy Tułaj wykupił dla swojej wietnamskiej rodziny kilka z nich ? Kto założył ŁKS ? Czy Widzew został już mistrzem galaktyki sprzedając 1300 karnetów czy musi ich sprzedać 2000 ?czy jaki kolwiek klub w Europie ( bo wiadomo,że nie w Polsce) sprzedał kiedyś więcej ? Dzięki za info
Trzeba sie dostosować do wakacyjnego poziomu forum
A i zapomniałem o najważniejszym nie zrobiliśmy w tym roku żadnych dożynek tfu turnieju , nasza ekipa prawodopodobnie boi się pokazać
A i zapomniałem o najważniejszym nie zrobiliśmy w tym roku żadnych dożynek tfu turnieju , nasza ekipa prawodopodobnie boi się pokazać
-
serce miasta
nie bylo przypadkiem jakis czas temu ze syn ktoregos z glownych psow w Lodzi udzielal sie na Lksie?
nie ale było jakiś czas temu, że widzewiak udzielił sie ruskim w Madrycie.
Gdzie jest relacja live ze sprzedaży karnetów? Na meczyki.pl nie moge znaleźć
Gdzie jest relacja live ze sprzedaży karnetów? Na meczyki.pl nie moge znaleźć
Już odpowiadam.Od tamtej pory oczywiście liczba sprzedanych karnetów wzrosła i jeszcze dzień dwa i wszystkie zostaną sprzedane co niewątpliwie jest sukcesem jak oczywiście na 3 ligę i pojemność stadionu na którym przyjdzie rozgrywać swoje spotkania jeszcze w tej rundzie.wid08 pisze:Witam,ostatni post na temat karnetów był 45 min temu ile karnetów zostało sprzedanych od tamtej pory ? Czy Tułaj wykupił dla swojej wietnamskiej rodziny kilka z nich ? Kto założył ŁKS ? Czy Widzew został już mistrzem galaktyki sprzedając 1300 karnetów czy musi ich sprzedać 2000 ?czy jaki kolwiek klub w Europie ( bo wiadomo,że nie w Polsce) sprzedał kiedyś więcej ? Dzięki za info
Założycielami ŁKSu byli żydzi Arnold Heiman(urodzony jako Abram Heiman) oraz Fajwel 'Faja' Wassercug.Pomocnikiem kasjera był brat Abrama Zygmunt.Sekretarzem Szwarc Jakób a jego pomocnikiem Kawe Aleksander. Historia nie kłamie!Rodowici Łodzianie!
Jeszcze odnośnie pytania czy jakikolwiek klub w Europie sprzedał więcej karnetów.Jeśli popatrzeć na pojemność stadionu na którym przyjdzie Widzewowi rozgrywać mecze rundy jesiennej to chyba nigdzie w Europie nie sprzedano procentowo tylu karnetów.
Co do turniejów to każdy wie jak sytuacja wygląda i naprawdę nie musisz pisać,że niczego nie zorganizowaliście.A sorry zorganizowaliście turnieje z okazji dnia dziecka.
Te ''dożynki'' to jednak was nieźle podkurwiły skoro ciągle wracacie do tego.Widzew ciągle coś organizuje a rodowici niczego nie muszą bo przecież to na tyle zajebista ekipa że każdy Łodzianin ich wybiera.Pamiętajcie tylko że pycha kroczy przed upadkiem.
250 km do Lodzi od 15 lat obecny na stadionie. (zaraz bedzie szydera ze nie z Lodzi) Mimo ze w okolo sama Legia to nie mieli ani jednego grafu nie trafionego a grafy Widzewa dobrze widoczne za co od nie jeden osoby na forum Widzewa dostalem pochwaly.kkk78 pisze:Naprodokuwałem się,ale z czystym sumieniem,to samo pytanie mogę zadać Tobie...
Co miesiac wplacam na WOWP (tu dla nie wiedzacych do klubu i na WOWP od kibicow wplynelo juz ponad 500 000 zl!). Pamiatki to rzecz oczywista a mimo tego ze obecnie poza Polska to kupiony karnet fundowany z ktorego beda mogly dzieciaki kozystac ogladajac mecze na moj koszt.
PaymanW nie kazdy robi tak jak ty ;)
TYLKO WIDZEW!
-
Kombatant75
Witam PanowieEne due rabe pisze:Rozmowa sie troszke ucywilizowała wiec moze wyjasnimy w koncu kwestie którą znowu wyciągają tutaj widzewiacy z kieszeni jako jedyny argument na wszystko i na całe zło tego świata:
piąty dan pisze: Założycielami ŁKSu byli żydzi Arnold Heiman(urodzony jako Abram Heiman) oraz Fajwel 'Faja' Wassercug.Pomocnikiem kasjera był brat Abrama Zygmunt.Sekretarzem Szwarc Jakób a jego pomocnikiem Kawe Aleksander. Historia nie kłamie!Rodowici Łodzianie!Odpowiedz mi na takie proste pytanie:piąty dan pisze:ts1998
Dobrze wiesz kto zaczął pierdolenie o żydach i kto komu napierdala od nich.Niesłusznie oczywiście bo historia nie kłamie.Nikt z Widzewa by nie poruszył tego tematu nawet gdyby druga strona nie jechała od żydzewiaków itd.
Kto załozył waszego protoplaste , czyli klub TMRF w 1910 roku - pod który klub się podpięliscie juz pozniej jako RTS Widzew. Kto siedział w zarządzie , kto pomagał, kto trzymał kase ( Hiszpan, Grek, a może Węgier ;-) ?? )
Wrzuć prosze jakieś skany, jakąś dokumentacje - której w naszym przypadku jest od groma, i która w przypadku powstawania ŁKSu była ze wszystkimi szczegółami pieczołowicie tworzona, i figuruje w archiwach po dziś dzień.
Róznica jest taka, że u nas wszystko jest jasne i oczywiste, bo nasz ŁKS był tworzony jako najwiekszy Łodzki klub, jako wizytówka tego miasta. Stąd też nazwa- Łodzki Klub Sportowy i absolutna hegemonia wsrod klubów sportowych w Łodzi i okolicach przez ponad pół wieku ! ( we wszystkich dyscyplinach kótrych w naszym klubie były dziesiątki , nie tak jak u Was...).
Natomiast u Was nic nie jest jasne, bo zrobiliscie dużo żeby napisać historie na nowo, i żeby podciągnąc pod siebie jedynie te wygodne fakty. I takie oczywiste naciąganie swojej historii w waszym przypadku miało miejsce i w 1922 kiedy podpięliscie się pod TMRF, i pozniej za komuny , gdzie jako Robotniczy klub staliście sie cenną zabawką w rękach tych którzy wtedy rządzili...
Odpowiedz na moje pytanie, i podaj kompletny skład zebrania załozycielskiego TMRF z 1910 roku. Jesli się nie wstydzisz oczywiscie.... bo jak doskonale wiesz, u nas nikt się nie wstydzi naszej historii, tego w jakich okolicznościach powstawał Łodzki Klub Sportowy, i nikt nie wymazał z pamięci tego, co cały czas nam zarzucacie. I to was chyba jeszcze bardziej wkurwia, niż to że jesteście nazywani tak, a nie inaczej...
Lubię Wasz wątek ponieważ stanowicie podobny potencjał i zawsze wyjazdy do Łodzi były dla nas adrenaliną-)
Mam pytanie do kolegów z RTS-u - kto bezpośrednio był założycielem waszego klubu.Faktycznie Ene..ma rację,na temat ŁKS-y jest bardzo dużo informacji.
Pozdrawiam
Miedzy 1958 a 1998 ŁKS zdobył kilkanascie mistrzów i wicemistrzow Polski w sportach druzynowych i indywidualnych. Były sytuacje gdy reprezentacje Polski składały sie tylko z zawodników ŁKS lub były przez nich zdominowane. Produkowal sportowcow, ktorzy reprezentowali Polske na Olimpiadach, Mistrzstwach Swiata i Europy.ImperatorMistrz pisze:Nic do ukrycia nie macie ale powiedzmy sobie szczerze, że nie ma co mówić o waszym klubie między 1958 a 1998.
Klub wielosekcyjny. Klub dla Łodzian.
W czerwcu 1910 r. odbyło się nieformalne zebranie Towarzystwa Miłośników Rozwoju Fizycznego Widzew Łódź, na którym podjęto decyzję o zalegalizowaniu klubu. Rejestracja dobiegła końca w dniu 25 listopada 1910(wg.kalendarza Gregoriańskiego jakim się posługujemy obecnie a 5 listopada 1910r wg.kalendarza Juliańskiiego jaki obowiązywał w tamtym okresie), kiedy to Widzew został wpisany do rejestru stowarzyszeń działających w Guberni Piotrkowskiej. Założycielami Towarzystwa byli p. Konstanty Wejman, Edward Duszek, Robert Adam, Karol Krauss pracownicy Widzewskiej Manufaktury Bawełnianej.
Widzew Łódź jest stulatkiem i nie ma w tym temacie żadnych wątpliwości. Potwierdza to bardzo dużo źródeł, w tym wiele artykułów prasowych. Na przykład jeden pochodzi z dodatku „Kuriera Łódzkiego”, który nosił nazwę „Łódź w ilustracjach”. Jest tam dokładnie napisane, że klub był powoływany do życia już od 1909 roku. Status klubu został zarejestrowany w 1910 roku. Klub mógł istnieć tylko pod nazwą TMRF, bowiem taka nazwa była dopuszczalna przez ówczesne władze. Trudno było w tamtych latach używać nazwy, w której znajdowało się na przykład słowo „robotniczy”. Osobiście bardzo często bywałem na Widzewie. Miałem tam rodzinę i klub traktowany był przez wszystkich bardzo poważnie. Dużo się o nim mówiło. Później zniknął już TMRF, a pojawił się RTS Widzew. Każdy jednak wiedział, że jest to ten sam klub
i to tyle jesli chodzi o powstanie. Duzo trudu nie trzeba zeby to wygooglowac ;)omitet organizacyjny (w składzie: Antoni Sawicki, Ludwik Rękowski, Józef Wojtczak, Jan Augustyniak, Wacław Gapiński oraz Wincenty Suski) 24 stycznia 1922 zwołał walne zgromadzenie założycielskie Robotniczego Towarzystwa Sportowego Widzew. Podczas walnego zgromadzenia wybrano pierwszy zarząd z prezesem Bolesławem Świerożewiczem. Zarząd opracował statut RTS Widzew, zatwierdzony mocą postanowienia Urzędu Wojewódzkiego w Łodzi 29 marca 1922 pod sygnaturą L.Pr. 1588/1/III/22 i wciągnięty do rejestru stowarzyszeń i związków pod nr 520
Tak u Nas tez sa dziwne nazwiska ale my sie tego nie wypieramy i chodzi o to ze wiekszosc zakladajacych LKS to byli zydzi wiec nie rozumiem z jakiej paki to Lks bardziej forsuje to ze to jednak my jestesmy zydzi? Jada sami sobie przeciez...
-
NoMatterWhat
Historię mamy ubogą nawet na Waszym tle, powiadasz.
Nie siejesz czasem propagandy?
Dla przypomnienia
62 mecze
27 zwycięstw Widzewa
23 remisy
12 zwycięstw ŁKSu
Nie siejesz czasem propagandy?
Dla przypomnienia
62 mecze
27 zwycięstw Widzewa
23 remisy
12 zwycięstw ŁKSu
mylisz sie kolego. Nie chce tu sporów wywoływac ale te wasze 1300 sprzedawane przez kilka czy kilkanaście dni to jest zwykły pierd i budzi lekki uśmiech jak sie czyta że sie tym chwalicie.piąty dan pisze:
Jeszcze odnośnie pytania czy jakikolwiek klub w Europie sprzedał więcej karnetów.Jeśli popatrzeć na pojemność stadionu na którym przyjdzie Widzewowi rozgrywać mecze rundy jesiennej to chyba nigdzie w Europie nie sprzedano procentowo tylu karnetów.
gazeta z 1930, "od lat conajmniej 20 walcza o swoj malenki kacik"

-
majka_jamaica
Rodowici Łodzianie z Włocławka.
HIT!
HIT!
-
NoMatterWhat
Wie ale w swojej wersji tylko.
Rabin odpowiesz co miałeś na myśli, ze mamy uboższą historię od Waszej?
Poczułeś się zgaszony statystykami samych derbów czy o co chodzi?
Rabin odpowiesz co miałeś na myśli, ze mamy uboższą historię od Waszej?
Poczułeś się zgaszony statystykami samych derbów czy o co chodzi?
Nomatterwhat a czemu wspominasz tylko o derbach? Mysle ze mu chodzilo o ogol klubow, wszystkie sekcje to tu fakt, daleko Wam do ŁKS, w derbach kazdy wie ze wam wychodziło lepiej, skoncze te przekomazanki...