Kibicowskie Świętokrzyskie
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
obiektywista_
Re: Kibicowskie Świętokrzyskie
Mógłby ktoś przybliżyć sytuacje jeżeli chodzi o opatowskich legionistów? po mistrzowskiej fecie z WWA przyuważona była sporo grupa osob z L z Opatowa? Jak wyglada ich działaność, czy to jakas samowolka czy zorganizowana ?
Nie chcę Cię w błąd wprowadzić, może się mylę, bo chyba nikt z Opatowa się tu nie wypowiada, ale moim zdaniem były to osoby mieszkające w Warszawie i miastach ościennych Warszawy- np Pruszków,pochodzące z Opatowa, nie zaś delegacja z miasta Opatów. Odnośnie ich zorganizowania w mieście Opatów, to kiedyś ktoś tu coś pisał w temacie. Generalnie W tamtych terenach jeśli tam działają to niczym się nie wyróżniają. Wydaje mi się, że znacznie więcej jest tam osób, którym bliżej do KSZO niż Legii. Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
-
obiektywista_
Widziani byli przeze mnie na powrocie na jednejstacji/zajezdzie juz w Świętokrzyskim pare aut na TOP i barwy Legii.
Dzięki za odp.
Dzięki za odp.
-
obiektywista_
co do walki banda na bande Korony i KSZO sprzed paru lat ile prawdy jest w głosach, że Lech mocno wtedy wsparł Kszoków i że Korona bardziej miała ustawke z Kolejorzem niz KSZO (bez spiny)
Nie było nikogo z żadnej zgody.Byli chłopaki z Włoszczowej ale też nie pozwoliliśmy im się bić żeby było honorowo i stali jako obserwatorzy.Korona się przeliczyła i poszło w Polske że był Lech i bóg wie kto jeszcze.Z resztą była Stalówka i Hetman Włoszczowa i Zamość jako obserwatorzy.
-
obiektywista_
Jeżeli sama Korona rozpuszczała takie ploty, że niby dostała po łbie od koalicji to raczej swiadczy to o niej kim jest :)
a tak apropos może ktoś wie jak sytuacja wyglada jezeli chodzi o Pińczów i Staszów, Starachowice, bo kiedys całkiem niezle działali a ostatnio chyba nic sie nie dzieje bo nic nie wiadać ani słychać a mogliby dodać troche kolorytu do tej smutnej swietokrzyskiej scenie kibcowskiej...
a tak apropos może ktoś wie jak sytuacja wyglada jezeli chodzi o Pińczów i Staszów, Starachowice, bo kiedys całkiem niezle działali a ostatnio chyba nic sie nie dzieje bo nic nie wiadać ani słychać a mogliby dodać troche kolorytu do tej smutnej swietokrzyskiej scenie kibcowskiej...
-
obiektywista_
Busko obecne dzisiaj we Włoszczowie ?
-
Analfabeta
Z tego co kojarzę sytuację to po Polsce chodziła informacja, że razem z Kszo były osoby z Ostrowca (niezwiązane z ruchem kibicowskim ) czy tak było tego nikt nie potwierdzi co raczej nikogo tu nie dziwi.
Inna sprawa, że chłopak z Kszo sam napisał, że wtedy obserwowała to Stalówka ( która sama miała te same wątpliwości co wyżej ) i tu też ciąg dalszy historii to ich "słynna" szczególnie na tym forum - walka kawałek czasu potem. Tam też głównie Stalówka komentowała, że - chciała sprawdzić Kszo-ków "samych" a nie ze zgrają z miasta, dlatego zadzwonili do nich jako Łada Biłgoraj ?
No nic, Kszo zaprzeczy co nie dziwne , ktoś tam pewnie potwierdzi a jak zawsze kto ma wiedzieć jak jest dobrze wie.
Jedni i drudzy mają się dobrze, jedni i drudzy pewnie się nie raz jeszcze spotkają.
Inna sprawa, że chłopak z Kszo sam napisał, że wtedy obserwowała to Stalówka ( która sama miała te same wątpliwości co wyżej ) i tu też ciąg dalszy historii to ich "słynna" szczególnie na tym forum - walka kawałek czasu potem. Tam też głównie Stalówka komentowała, że - chciała sprawdzić Kszo-ków "samych" a nie ze zgrają z miasta, dlatego zadzwonili do nich jako Łada Biłgoraj ?
No nic, Kszo zaprzeczy co nie dziwne , ktoś tam pewnie potwierdzi a jak zawsze kto ma wiedzieć jak jest dobrze wie.
Jedni i drudzy mają się dobrze, jedni i drudzy pewnie się nie raz jeszcze spotkają.
Jakby Stalówka chciała sprawdzić KSZOków to by wyszła w podobnej liczbie a nie wjechała w 80 dych.Po prostu chciała jak najbardziej dojebać KSZO bez żadnych zasad.
obiektywista_ pisze:Busko obecne dzisiaj we Włoszczowie ?
Mecz rozgrywany w sobotę o 11.00 nie we Włoszczowie a w pobliskiej miejscowości. Buska 0
-
obiektywista_
co to grilla Korona - KSZO i zarzutu ze nie brali w niej udziału kibice, kiedys było info na temat ubity miedzy Górnikiem Wałbrzych z GKS Jastrzebie i po walce Wałbrzych pyta czy z Jastrzebiem była Zawisza (wtedy zgoda) na co oni odpowiedizeli pytaniem "Aa kto to jest Zawisza?" :)
a pytanie do szakalaka jak wyglada sytuacja w AKS, kiedyś zgrabna ekipa, anwet po upadku w B klasie cos tam działali ale chyba juz przestali skoro 0 wyjazdowe na takich meczach ?
a pytanie do szakalaka jak wyglada sytuacja w AKS, kiedyś zgrabna ekipa, anwet po upadku w B klasie cos tam działali ale chyba juz przestali skoro 0 wyjazdowe na takich meczach ?
A skąd kibice Hetmana mają wiedzieć co się dzieje w Busku? W rundzie wiosennej byli obecni u siebie na meczu z Nami. W internecie wklejaja jakieś relacje więc raczej coś działają i istnieja. Może ktoś z Buska Ci odpisze .
Co za farmazon, ale tak to jest jak sie czerpie wiedze z facebookaobiektywista_ pisze:co to grilla Korona - KSZO i zarzutu ze nie brali w niej udziału kibice, kiedys było info na temat ubity miedzy Górnikiem Wałbrzych z GKS Jastrzebie i po walce Wałbrzych pyta czy z Jastrzebiem była Zawisza (wtedy zgoda) na co oni odpowiedizeli pytaniem "Aa kto to jest Zawisza?" :)
Dla twojej wiedzy, Zawisza tez mial wtedy zgode z Walbrzychem.
A to już jest inna rzecz, zgody, a ludzie niezwiązani z kibicowskim KSZO. Nie będę tutaj siał wywodów ani prowokował, wiedzą i ci i ci , i ci co obserwowali też. Mam (miałem) w Ostrowcu dużo znajomych, i pamiętam, że tego roku, któryś gadał, jak wyglądała akcja mobilizacyjna w Ostrowcu. A może mi się to przyśniło...
A może poprostu c**** wiesz...tyle.darek.1 pisze:A to już jest inna rzecz, zgody, a ludzie niezwiązani z kibicowskim KSZO. Nie będę tutaj siał wywodów ani prowokował, wiedzą i ci i ci , i ci co obserwowali też. Mam (miałem) w Ostrowcu dużo znajomych, i pamiętam, że tego roku, któryś gadał, jak wyglądała akcja mobilizacyjna w Ostrowcu. A może mi się to przyśniło...
Gdzie w świętokrzyskim Legia ma fancluby lub jakieś mniejsze grupy
-
obiektywista_
najwięcej Legii jest chyba w Busku, ale to jakaś łapanka raczej bez pojecia bo żadnego FC itd nie ma, kibiców Legii spotkać można też w Opatowie, Jędrzejowie (też brak oficjalnego FC) jedynie z jakimś pojęciem działa Legia Zone Sandomierz - oficjalny FCJanosik69 pisze:Gdzie w świętokrzyskim Legia ma fancluby lub jakieś mniejsze grupy
-
KoroniarzJKP
Jędrzejów FC były Korony,nadal są dobre kontakty z KK,są pojedyncze pikole po +40 którzy pracują pod Wa-Wa i sie nauczyli że (L) to mistrz,nie kumaci,nic robią,nie da sie ich uświadczyć i liczba jest bardzo mała tak to NAPRZÓD :))obiektywista_ pisze:najwięcej Legii jest chyba w Busku, ale to jakaś łapanka raczej bez pojecia bo żadnego FC itd nie ma, kibiców Legii spotkać można też w Opatowie, Jędrzejowie (też brak oficjalnego FC) jedynie z jakimś pojęciem działa Legia Zone Sandomierz - oficjalny FCJanosik69 pisze:Gdzie w świętokrzyskim Legia ma fancluby lub jakieś mniejsze grupy
Fakt w Busku sa bo AKS niektórzy pokazują (L),ale na meczu w grupie na Ł3 z TBU nigdy nie było słychać,i widać,w Opatowie byłe FC kto jest za (L) to tez pikol,albo pojedyncze osoby KSZO czy Korony (znam jedną osobę to wiem ocb) oraz bywam w tamtych okolicach,a co do jakiegoś kolegi gdzie znalazł vlepke widzew fc KIELCE :DD hahaha nie ma jej,zwykła prowokacja na forum ;)
Pozdro
-
obiektywista_
Koroniarz JKP,
gdzieś przewinęło mi się zdj z waszego turnieju, gdzie jedną z ekip było FC Końskie - mógłbyś przybliżyć coś więcej nt koroniarzy z Końskich, jakieś liczby jak jeżdżą i czy wiesz coś na temat ich rywalizacji z widzewiakami ??
co do AKS przegladając zdjęcia sporo ludzi pokazuje L ale tez sporo ludzi ma barwy Legii.... nie wiedziałem ze AKS ma sztame z Legią :))
gdzieś przewinęło mi się zdj z waszego turnieju, gdzie jedną z ekip było FC Końskie - mógłbyś przybliżyć coś więcej nt koroniarzy z Końskich, jakieś liczby jak jeżdżą i czy wiesz coś na temat ich rywalizacji z widzewiakami ??
co do AKS przegladając zdjęcia sporo ludzi pokazuje L ale tez sporo ludzi ma barwy Legii.... nie wiedziałem ze AKS ma sztame z Legią :))
na Nieciecza - Korona 27 osób z Końskich. Na domowym meczu z Legią ok. 30 osób (zwartej grupy, nie biorę pod uwagę osób z Końskich co jeżdżą na ekstraklase - głównie rodzny/dziadki itp itd każdy powinien wiedzieć o co chodzi).
A jak w Końskich komu tam kibicuja czy wszyscy jezdzą i nie chodzi mi że tylko widzew tam tylko inne ekipy czy robiom akcje jakieś czy cos
Naucz się składać zdania.Janosik69 pisze:A jak w Końskich komu tam kibicuja czy wszyscy jezdzą i nie chodzi mi że tylko widzew tam tylko inne ekipy czy robiom akcje jakieś czy cos
Korona to im w tych problemach pomaga więc sklej warwy i Ty nie siej propagandy bo was w tej dziedzinie nikt nigdy nie pokonaCapoDituDiCapi pisze:Chłopaki z Końskich mają problemy prawne co chyba propagandowo próbuje wykorzystać Korona :)
-
Mam wyjebane
Ponieważ plakalem wtedy ze śmiechu to odświeżę Wam sytuację
http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/w ... y,9774975/
http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/w ... y,9774975/
Kolego Widzew Końskie a jakie macie stanowisko do frajerskiego zachowanie kolegów po szalu w Marsylii?
-
obiektywista_
do chłopaków z Końskich = jak wygląda sytuacja jeżeli chodzi o lokalny Neptun ? czy cos się dzieje/ruszyło pare lat temu jakieś młodzieżowe młynki był u was kręcone, a w tym sezonie chyba zaliczony wyjazd do Radoszyc - czy to jest młoda ekipka, która podpina się pod któreś z koneckich FC, czy starają się zrobić w pełni niezależną ekipą
-
kibicenetowski
Do kibica Widzewa z Końskich, skoro jak napisałeś "Gdy u nas ktoś się źle zachowa to zostaje pogoniony" - to czemu nie pogoniliście 4 osób, które w dzień tracą flagę u siebie swojego fanclubu, nie wychodzą nawet z auta tylko od środka się zatrzaskują? OK, wyszli, ale jak Legia już z zabraną flagą była 200 metrów. Czemu te osoby dalej na Widzew jeżdżą?
Panowie, Szczekociny to chyba już Świętokrzyskie - jak wygląda sytuacja? Dziwiły mnie tam napisy Korony i GKSu K-ce - przejezdni czy jakiś FC?
biohazard pisze:Panowie, Szczekociny to chyba już Świętokrzyskie - jak wygląda sytuacja? Dziwiły mnie tam napisy Korony i GKSu K-ce - przejezdni czy jakiś FC?
Szczekociny woj.Śląskie pow.Zawierciański w Szczekocinach nie ma żadnego zorganizowanego fc jednostki Zagłebia,Gks Katowce Rakowa
Niby w którym momencie było frajerskie zachowanie?polo44 pisze:Kolego Widzew Końskie a jakie macie stanowisko do frajerskiego zachowanie kolegów po szalu w Marsylii?
Napierdalani postronnych Polaków wypowiedzenie układu na kadrę.
Niewiecie czy dzialo się cos ostatnio w świetokrzyskim ?
Ojjj działo się...działo...Janosik69 pisze:Niewiecie czy dzialo się cos ostatnio w świetokrzyskim ?
W Daleszycach w czerwcu odpust, a jak odpust to i grillowanie...wiecej szczegółów na stronie echodnia.eu KMWTW
Małogoszcz 18 czerwca - Dni Małogoszczy wystąpiły gwiazdy disco polo - Etna i Skaner - a jak wiadomo fanów obu zespołów od niedawna łączy kosa (ponoć poszło o interesy na górny śląsku ale pdk...) - istny armaggedon tam był w necie latają fotki (swoja droga dobre dupeczki tam maja)
Prócz tego rozpoczęcie sezonu w clubie Milano w Baćkowicach, na którym kibice KSZO wraz ze swoimi ziomkami z Bodzechowa dymią z ochroną ale tylko na pojedynczych strzałach się kończy.
W lipcu zaczęło się na spokojnie bo w Pierzchnicy odbył się Powiatowy Przegląd Kapel Ludowych, gdzie po ciężkiej walce tytuł zdobyły Dobrzeszanki na czele z J.(Jadzią) na czele.
A to dopiero początek prawdziwej jazdy, bo już niedługo Świętokrzyskie w rytmie Disco, gdzie spotykaja sie ekipy z całego woj.
Podajcie liczby Korony z Końskich na meczach
-
niszczyciel95
polo44 pisze:Kolego Widzew Końskie a jakie macie stanowisko do frajerskiego zachowanie kolegów po szalu w Marsylii?
Kolego z Korony lepiej powiedz, kto zachował sie frajersko, przystając na walke na liczby, a potem kupa i gdzieś spierdoliliście ...
Działała cos ostatnio Korona ?
chodzi ci o wrw ?
Dzieje sie cały czas.Janosik69 pisze:Niewiecie czy dzialo się cos ostatnio w świetokrzyskim ?
Informacja z ostatniego TMK :
Naprzód nie pojawia sie w Końskich ponieważ chcą uniknąć przypału z psami po UDANEJ AWANTURZE z Hetmanem Włoszczowa.
sezon się zacznie to bedzie się dzialo w 3 lidze podział grup jest więc będą mieli lepsze wyjazdy,
Ostatnio bardzo dużo się dzieje, szczególności mniejsze ekipy. Zenit Chmielnik ustawia się młodym składem po 18 osób z Unią Sędziszów, zwycięstwo tych drugich. Na turniej kibicowski Sparty Kazimierza Wielka wbija ekipa "Gladiators" chłopaków z Daleszyc, jednak szybko zawijają bo na miejscu zjawia się policja. Kilka osób zatrzymanych (więcej info na echo). Sparta Dwikozy w koalicji z innymi ekipami FC WS (Huragan Wilczyce&Powiśle Zawichost) w sile blisko 40 osób atakują w Annopolu na moście grupę kibiców ukraińskich wracających z EURO16. Wpada kilka szalików i jedna mała narodowa flaga, akcja na plus. Podobno chodzą słuchy, że Nidzianka Bieliny wącha się z Grodem Ćmińsk, ponieważ kilka osób było zaproszonych na ślub gniazdowego Grodu. Do tego jeszcze Klimontowianka Klimontów nie odbiera telefonów od LKS Bolmin.Janosik69 pisze:Doszlo ostatnio do jakiś starć ,ustawek?