Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Beha

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Beha »

widmo_śmierci pisze:
Witam ! Mam pytanie odnośnie Odry Opole. Jakie są jej relacje z Lechem Poznań/ Cracovią/ Arką? Gdzieś wyczytałem, że za sobą nie przepadają. Czy ktoś może to potwierdzić, ewentualnie podać genezę tych relacji?
Pamiętam przyśpiewkę "'latali po polach i pili jabole, Arka, Lech Poznań i Odra Opole" Kiedyś zgody, dziś neutral. Z Cracovią nas nigdy nic nie łączyło, więc ciężko powiedzieć.
Ok 2002 -2003 jak Lech był w Opolu, dmuchnął z budynku klubowego fanę Odry "Center Sector" czy jakoś tak...Były później historie na rewanżu w Poznaniu, Odra, co pamiętam ,nie dała sobie w kaszę dmuchać.. Czasy sprzętowe jeszcze.
Potem na meczu z Arką były jakieś ganianki- ale to już pytanie do Aryjskich Chuliganów, co tam się działo. Fajne czasy, pełno awantur :-)
iparts.pl
Sławol79

Post autor: Sławol79 »

Beha pisze:
widmo_śmierci pisze:
Witam ! Mam pytanie odnośnie Odry Opole. Jakie są jej relacje z Lechem Poznań/ Cracovią/ Arką? Gdzieś wyczytałem, że za sobą nie przepadają. Czy ktoś może to potwierdzić, ewentualnie podać genezę tych relacji?
Pamiętam przyśpiewkę "'latali po polach i pili jabole, Arka, Lech Poznań i Odra Opole" Kiedyś zgody, dziś neutral. Z Cracovią nas nigdy nic nie łączyło, więc ciężko powiedzieć.
Ok 2002 -2003 jak Lech był w Opolu, dmuchnął z budynku klubowego fanę Odry "Center Sector" czy jakoś tak...Były później historie na rewanżu w Poznaniu, Odra, co pamiętam ,nie dała sobie w kaszę dmuchać.. Czasy sprzętowe jeszcze.
Potem na meczu z Arką były jakieś ganianki- ale to już pytanie do Aryjskich Chuliganów, co tam się działo. Fajne czasy, pełno awantur :-)
To było w 2001 roku.Flaga została zabrana z frajerskie przyśpiewki na temat zmarłego kibica Lecha-Surówy.Nie była traktowana jako zdobycz,kibice Odry dostali szanse jej odzyskania.Mieli się umówić na ustawke i bez względu na wynik flaga by do nich wróciła.Nie skorzystali z propozycji.
Proterian

Post autor: Proterian »

Propozycja godna szacunku
jr100

Post autor: jr100 »

Co tu sie bedzie dzialo jak nowy układ wejdzie w zycie :)
Beha

Proterian pisze:Propozycja godna szacunku
Sprawy załatwia się po męsku. Morda, nie szklanka.
W wielu "spotkaniach" przejęte flagi były monetą przetargową.
cbc1910

Post autor: cbc1910 »

Beha pisze: Sprawy załatwia się po męsku. Morda, nie szklanka.

Lech-Zawisza - największa z otaczjących wschodnie fan cluby kosa a jednak flagi Zawiszy oddane bez grilla.
Też powiesz że po męsku?
Czerwony Rabin

Post autor: Czerwony Rabin »

No własnie, moj brat po szalu ''cbc1910'' powyzej napewno ma racje i wie doskonale o czym mówi...

Pamietam jak nam Ruch zakosił flagi, jak jeszcze nie było zgody. Tłumaczyli sie ze zawsze sie nami jarali, i po prostu ... pomyliły im sie barwy - mysleli że są biało-czerwono-białe i dlatego skosili. My troche płakalismy co prawda ale paru z Ruchu przyjechało nas pocieszyć i na zgode zaproponowali...zgode. My po męsku nie mielismy nic przeciwko, bo przeciez Ruch fajne chłopy , a flage przez przypadek skosili, ponoc nigdy nic złego na nas nie mówili, zarzekali sie na słowo Gorola...

Pamietam tez jak po męsku żesmy skosili pare lat temu flage ŁKSiakom - 12 letnim, na turnieju juniorów. Wpadlismy wtedy niezłym chuliganskim składem w kominiarkach i rękawicach i flaga padła naszym łupem. W obronie wstawili się tylko trener , jakis dwóch rodziców i jedna babcia młodego zawodnika... smieszny ten ŁKS.
Pozniej powiesilismy ją na derbach, po męsku oczywiscie - bo była to nasza najwieksza zdobycz na płocie. Tak sie załatwia sprawy po męsku, nie to co jakis Lech i Zawisza...
Khan

Post autor: Khan »

cbc1910 pisze:
Beha pisze: Sprawy załatwia się po męsku. Morda, nie szklanka.

Lech-Zawisza - największa z otaczjących wschodnie fan cluby kosa a jednak flagi Zawiszy oddane bez grilla.
Też powiesz że po męsku?
coś mi sie wydaje że styczność miałeś w GTA z ustawką
nieogar_nieogar

Post autor: nieogar_nieogar »

jakie są relacje Lecha z Zawiszą? pytanie bez napinki i w sumie ciekawe bo:

1) bardzo duży wpływ na obie drużyny ma zarówno Łks (układ z L i zgoda z Z) oraz Arka (zgoda z L, kosa z Z i dodatkowo kosa z Łks);
2) są filmiki z 2012 gdzie Lech wyzywa Zawiszę w Bydgoszczy na peronie
3) jak przyszło co do meczu w lidze to brak bluzgów
4) w Inowrocławiu tamtejsze fc obu klubów raczej za sobą nie przepadają
5) obie strony raczej w tej kwestii się nie wypowiadają

takie luźne spostrzeżenie z perspektywy kilku lat i w sumie trudno jest to ocenić. Obstawiam raczej "pozytywne" relacje ze względu na Łks ;)
Miro1899

Post autor: Miro1899 »

Siema, mam pytanko wie ktoś może o wczorajszym zdarzeniu w Katowicach pomiędzy jadącym Lechem do Cracovi a nową koalicją?
oberschlesien321

Post autor: oberschlesien321 »

Miro1899 pisze:Siema, mam pytanko wie ktoś może o wczorajszym zdarzeniu w Katowicach pomiędzy jadącym Lechem do Cracovi a nową koalicją?
Coś tam wiesz, ale jednak nie do końca. Zainteresowane strony wypowiedzą sie jeżeli beda miały ochotę, na razie nie rozpierdalajmy tematu
Coke1982

Post autor: Coke1982 »

Miro1899 pisze:Siema, mam pytanko wie ktoś może o wczorajszym zdarzeniu w Katowicach pomiędzy jadącym Lechem do Cracovi a nową koalicją?
Nie odpowiadać policjantowi.
Miro1899

Post autor: Miro1899 »

ja tam chu.ja wiem tyle co napisali w innym wątku http://www.kibice.net/forum/viewtopic.p ... start=6720
rambo112

Post autor: rambo112 »

Potwierdzi ktoś to, że dzisiaj oficjalnie przybity został układ na linii ultrasów Wisły i ekipy z EA Sports synygejm?
wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze »

a jak jest na linii Lechia - Bałyk Gdynia?

Lechia ma kosę z Arką, Bałtyk też, więc chyba dla Lechii to żaden rywal i ciśnienia nie ma. Czy się mylę?
-E4-

Post autor: -E4- »

mampytanie pisze:Witam ! Mam pytanie odnośnie Odry Opole. Jakie są jej relacje z Lechem Poznań/ Cracovią/ Arką? Gdzieś wyczytałem, że za sobą nie przepadają. Czy ktoś może to potwierdzić, ewentualnie podać genezę tych relacji?
Moje drugie pytanie odnośnie Wisły Kraków/ Cracovii z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Wiem, że grali ze sobą bodajże w trzeciej lidze. Czy były bluzgi itd?
PS. Zadaje normalne pytania, jeśli ktoś ma dać odpowiedź w postaci tzw. spiny, to niech sobie daruje.
Pozdrawiam
Lech w Opolu jest NIE LUBIANY I TO BARDZO za to w jaki sposób zerwali z nami zgodę czyli skrojenie frajersko flagi bodajże naszemu śp. Ciole flagi na tamte czasy cennej a później sprawa z flagą Center Sector i bliżej nam do kosy jak do nawet bycia neutralnym. Co do Center Sector akurat dotarłem pod stadion i pamiętam jak Lechici wybiegali z budynku klubowego dobrą bandą u nas nikogo akurat nie było bo cała akcja była jakąś godzine przed meczem. Inaczej jest z Arką parę lat temu na wyjeździe nad może bodajże na mecz z Lechia (mogę sie mylić) piliśmy z Arką wódkę więc z Arką jest neutralnie a co do Cracovii trudno powiedzieć bo jakoś mało się z nimi widzimy ...
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

wichrowe wzgorze pisze:a jak jest na linii Lechia - Bałyk Gdynia?

Lechia ma kosę z Arką, Bałtyk też, więc chyba dla Lechii to żaden rywal i ciśnienia nie ma. Czy się mylę?
Relacje Lechii i Bałtyku zawsze były określane jako kosa i nigdy to się raczej nie zmieniło.
Choć wiadomo, że dzisiaj w kontekście Kadłubów to nie ma nawet o czym mówić.
Beha

[

Młodzi może i nie, ale starsi powinni wiedzieć o tym że to farmazon jaki mało, Legia od lat dziewięćdziesiątych atakuję Polonię na Reprezentacji.
Był taki mecz Polska-Węgry w 1997 roku na Łazienkowskiej, Polonia w parę dyszek na łuku i później ewakuacja do taksówek.
W 2005 na Azerbejdżan - Polska też atak zielonych, w tamtym tygodniu próbowali to odkręcić jako atak KSP na nich, w porę się opamiętali.
A co do ww. meczu młodzieżówek na Konwiktorskiej to z tego co czytam Legia swój cel osiągnęła czyli wywieszenie flagi, a że ich chulygany nie przyjęły zaproszenia na harce po murawie to pewnie mały szczegół (Ci z Polonii tacy zmęczeni życiem jak piszecie, no to w takim razie co powiedzieć o was nie wykazujących żadnej inicjatywy?).

W 97 r to był już podział na triadę i koalicję - z racji zgody z Arką i Cracovią to czego byś oczekiwał?
Zwłaszcza, że 4 lata wcześniej Cracovia posłała do piachu Andrzeja ze Szczecina..
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

Może przenieście te rozkminy do tematu o Warszawie.
kibic75

Post autor: kibic75 »

-E4- pisze:
mampytanie pisze:Witam ! Mam pytanie odnośnie Odry Opole. Jakie są jej relacje z Lechem Poznań/ Cracovią/ Arką? Gdzieś wyczytałem, że za sobą nie przepadają. Czy ktoś może to potwierdzić, ewentualnie podać genezę tych relacji?
Moje drugie pytanie odnośnie Wisły Kraków/ Cracovii z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Wiem, że grali ze sobą bodajże w trzeciej lidze. Czy były bluzgi itd?
PS. Zadaje normalne pytania, jeśli ktoś ma dać odpowiedź w postaci tzw. spiny, to niech sobie daruje.
Pozdrawiam
Lech w Opolu jest NIE LUBIANY I TO BARDZO za to w jaki sposób zerwali z nami zgodę czyli skrojenie frajersko flagi bodajże naszemu śp. Ciole flagi na tamte czasy cennej a później sprawa z flagą Center Sector i bliżej nam do kosy jak do nawet bycia neutralnym. Co do Center Sector akurat dotarłem pod stadion i pamiętam jak Lechici wybiegali z budynku klubowego dobrą bandą u nas nikogo akurat nie było bo cała akcja była jakąś godzine przed meczem. Inaczej jest z Arką parę lat temu na wyjeździe nad może bodajże na mecz z Lechia (mogę sie mylić) piliśmy z Arką wódkę więc z Arką jest neutralnie a co do Cracovii trudno powiedzieć bo jakoś mało się z nimi widzimy ...
Gówno wiesz.Zgoda padła na początku lat 90-tych,i nie z powodu skrojenia flagi.Na Lechu stery przejeło nowe pokolenie z U na czele,co pokłosiem było zerwanie chyba z 10 zgód,nie tylko z Odrą,a Ś.P Cioła był akurat w Poznaniu lubiany.Co do flag.Trzeba je pilnować,tymbardziej na własnym stadionie.
Beha

Był w Poznaniu pakt przybity, bardzo go szybkom złamaliście i tyle. Pretensje należy mieć do swoich kolegów, którzy za bardzo chcieli być drugą Cracovią. I tyle.

Co do kadry- napisałem Ci wcześniej - trzymaliście z Triadą w latach 90-tych, więc siła rzeczy nie byliście w ówczesnej kolacji. Jedno wynika z drugiego.
Stare to już dzieje, zaraz będzie 20 lat...
potwierdzoneinfo

Post autor: potwierdzoneinfo »

akcja: całe mazowieckie pod jednym sztandarem :>??
coglin

Post autor: coglin »

AgresiveFan pisze:1. Tak zarejestrowałem się tylko po to...
2. Mam to w d****...

Wczoraj jadący zgraną ekipą skład LPH na wsparcie Cracovii zostaje zaskoczony przez nowy układ WS&PF.
Obie składy wyszły na ubitą ziemię, wygrana należy do LPH co raczej nie powinno dziwić.

Nagranie od fotkowiczów z WS swojej porażki haha :) Wideo: http://goo.gl/L4vm1Y

Obrazek
Rosja. 03.08.2014 RosSelMasz vs Kubań; 15x15;

Spierdalaj.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

KumatyBiegacz

Post autor: KumatyBiegacz »

W ciągu miesiąca zostanie przyklepany układ na linii Lechia - Legia o ile zgodzi się na to Śląsk. Poza tym grupy kibiców z większości dużych klubów piłkarskich chcą zawrzeć nowy "Pakt Poznański" z pominięciem Wisły Kraków, Ruchu Chorzów, Widzewa, Cracovii. W pakcie tym będzie ustalenie, że w razie ataku sprzętem na któregokolwiek sygnatariusza paktu, kluby z paktu będą sobie wzajemnie pomagać bez wzgledu na kosy na takiej samej zasadzie jak pomagają sobie w razie zadym z policją.
szklanka

Post autor: szklanka »

W dniu dzisiejszym został przybity układ chuligański pomiędzy Zagłębiem Lubin i Polonią Bytom.
minimini

Post autor: minimini »

Tylko co te dwie ekipy mają wspólnego z chuliganką ...
Polish Power

Post autor: Polish Power »

na pewno więcej niż ty.
wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze »

Peoes pisze:

Relacje Lechii i Bałtyku zawsze były określane jako kosa i nigdy to się raczej nie zmieniło.
To dziwne.
Bo ja słyszałem, że jest neutralnie.
Ba. Nawet jakieś tam fc Lechii i Bałtyku ganiają Arkę.
nieogar_nieogar

Post autor: nieogar_nieogar »

wichrowe wzgorze pisze:
Peoes pisze:

To dziwne.
Bo ja słyszałem, że jest neutralnie.
Ba. Nawet jakieś tam fc Lechii i Bałtyku ganiają Arkę.
Lechia mowi o Bałtyku że to kosa, ale ich nie biją. Co gorsze - kadłuby zaczęli jezdzić na Lechię co jest wg mnie haniebne... co do ganiania Arki to chyba ci się pojebało, Bałtyk jedynie co może w Gdyni to namalować w nocy kilka napisów które i tak zostają potem zamalowane.
oli1988

Post autor: oli1988 »

Powstanie koalicja wszystkich innych zespołów na reprze i rozkurwi tą śmieszną zgodę WRWE
puder1

Post autor: puder1 »

oli1988 pisze:Powstanie koalicja wszystkich innych zespołów na reprze i rozkurwi tą śmieszną zgodę WRWE
c**** a nie rozkurwi, między jednym meczem w Marsylii a drugim było 8 dni, gdyby "kibicowska Polska" miała pokazać coś WRWE to by to zrobiła a nie zrobiła wiesz czemu?
Bo nie ma bandy, która po prostu się zbierze i rozkurwi 200 osób doborowego składu Wisły, Widzewa, Ruchu i po części Elany. Są to zbyt zgrabne ekipy i nawet jakby połączyły się ŁKS, Lech, Legia, Cracovia, Śląsk i Lechia to co najwyżej mogłyby wystawić równie mocny skład a wynik i tak nie byłby przesądzony.
podejźrzon

Post autor: podejźrzon »

W dniu meczu w Marsylii przybijamy oficjalnie układ z Widzewem Łódź.
ŁÓDZKI WIDZEW & ELANA !
Sensi_

Post autor: Sensi_ »

puder1 pisze:
oli1988 pisze:Powstanie koalicja wszystkich innych zespołów na reprze i rozkurwi tą śmieszną zgodę WRWE
c**** a nie rozkurwi, między jednym meczem w Marsylii a drugim było 8 dni, gdyby "kibicowska Polska" miała pokazać coś WRWE to by to zrobiła a nie zrobiła wiesz czemu?
Bo nie ma bandy, która po prostu się zbierze i rozkurwi 200 osób doborowego składu Wisły, Widzewa, Ruchu i po części Elany. Są to zbyt zgrabne ekipy i nawet jakby połączyły się ŁKS, Lech, Legia, Cracovia, Śląsk i Lechia to co najwyżej mogłyby wystawić równie mocny skład a wynik i tak nie byłby przesądzony.
bądź poważny. choć na chwile.
szklanka

Post autor: szklanka »

W dniu meczu w Marsylii przybijamy oficjalnie układ z Widzewem Łódź.
ŁÓDZKI WIDZEW & ELANA !
puder1

Sensi_ pisze:
puder1 pisze:
bądź poważny. choć na chwile.
oświeć więc mnie i zdradź mi gdzie tu przesada? Gdyby zamiast WRWE podobną akcję wywinął Lech, ŁKS i Lechia myślałbym podobnie.
Psycher

Post autor: Psycher »

puder1 pisze:
Sensi_ pisze:
puder1 pisze:Powstanie koalicja wszystkich innych zespołów na reprze i rozkurwi tą śmieszną zgodę WRWE
oświeć więc mnie i zdradź mi gdzie tu przesada? Gdyby zamiast WRWE podobną akcję wywinął Lech, ŁKS i Lechia myślałbym podobnie.
Twierdzisz, że ww ekipy (no z wyłączeniem Cracovii - wiadomo dlaczego) nie były by w stanie zebrać tak zgrabnej bandy, żeby postawić się RWWE ? No to faktycznie jak ktoś napisał - bądź poważny. Fakt, że trudno sobie wyobrazić by Lech stanął ramię w ramię z Legią czy Lechią ale gdyby jakimś cudem tak się stało to wybacz - skład byłby mega liczny i konkretny...
esyfloresy

Post autor: esyfloresy »

puder1 pisze:
Wiesz dlaczego wymienione przez Ciebie ekipy nie rozkurwiły nowego układu? Bo nic ich nie łączy między sobą. Nie każdy się skurwi dla przybicia układu byle się pokazać.
puder1

Psycher pisze:
Sensi_ pisze:
puder1 pisze:Powstanie koalicja wszystkich innych zespołów na reprze i rozkurwi tą śmieszną zgodę WRWE

Twierdzisz, że ww ekipy (no z wyłączeniem Cracovii - wiadomo dlaczego) nie były by w stanie zebrać tak zgrabnej bandy, żeby postawić się RWWE ? No to faktycznie jak ktoś napisał - bądź poważny. Fakt, że trudno sobie wyobrazić by Lech stanął ramię w ramię z Legią czy Lechią ale gdyby jakimś cudem tak się stało to wybacz - skład byłby mega liczny i konkretny...
a czy ja twierdze, że by się nie postawił? Twierdzę, żeby nie rozkurwił to znaczy ze ewentualna walka byłaby wyrównana. A tekst o stanięciu ramię w ramię jest trochę kulawy, bo na ruskich czy ukrainców staneliby więc czemu nie na WRWE skoro traktowani są jako łamiący pakt?
J_ag

Post autor: J_ag »

Naturalna zgoda jest układ Arka Lech Cracovia ŁKS Zawisza jest to od poczatku ruchu kibicowskiego w Polsce od lat 70 tych.
ODPOWIEDZ