Zgody / Kosy/ Układy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

LeBronJames

Re: Zgody / Kosy/ Układy ...

Post autor: LeBronJames »

Jak wygląda sytuacja pomiędzy:
Widzew-Arka
Lech- Łks
iparts.pl
PolskaCentralna

Post autor: PolskaCentralna »

Raków Częstochowa-ŁKS Łódź ?
B.P B.B.B

Post autor: B.P B.B.B »

Imo pisze:
19 SK 64 pisze:Warto też przypomnieć ostatnie Święto Kwitnących Głogów na katowickiej Ligocie - przez ostatnie lata były zdominowane przez Waszych kibiców, zresztą gdzie zdecydowana większość stanowili kibice z innych miast (już nie mówię innych dzielnic, bo Was wszystkich z 'NK' można było do tej mniejszości zaliczyć) oraz zgody.
A was przypadkiem nie wspiera na LGT oś Zadole (blokowiska) i stara kłodnicka, o"bandyckim Brynowie" nie wspomnę?

Mieszkam tu 8 lat, ale większych bredni nie słyszałem. Nie jestem kibice Ruchu ani GKS-u, Co do Nikiszowca, nie p****** chłopie, że jest tam GKS, bo sami konkretni kibice GieKsy mówią że Nikiszowiec i Szopienice to jak na razie dla nich matrix. Sama Ligota (bez pomocy kogo kolwiek) to ogromny podział na R i Gks.

Chciałeś zabłysnąć wiedzą ale niestety dla CIebie jest jej brak...
Zapomniałeś o jednej ważnej częśći Ligoty czyli o Starej Ligocie "Starówka" a pomijając ją niestety świadczy to że wiedzę jak na 8 lat pobytu na tej dzielnicy masz naprawdę bardzo marną!!!
więc jeszcze raz zobacz sobie na mape przejedź po całej tej nie małej dzielnicy i zabierz głos jako niby "obiektywny" człowiek nie związany z żadną z ekip i wypowiedz się na tym forum...
Pomogę Ci ogromnego podziału nie ma na pewno... barwy zobaczysz w zasadzie tylko jedne... Ruch występuję na fragmencie dzielnicy w samym jej tzw centrum i tyle. aha i dowiedz się jeszcze kto robi zbiórki a kto nie... i w jakich liczbach ta dzielnica jeździ...

Dla mnie niestety u Ciebie brak obiektywizmu.
B.P B.B.B

aha oś Zadole to też Ligota.... więc pisanie o wspieraniu Zadola jako niby policzek jest nietrafione bo Zadole to jedno z blokowisk dzielnicy Ligota!!!
KKK93

Post autor: KKK93 »

jakieś aktualne info o zgodach/kosach/układach Wisły Płock?
19 SK 64

Post autor: 19 SK 64 »

@Mel Gibson, Ciebie wymieniam z nicka bo najbardziej Twoje posty rzucają się w oczy. Za to Wy robiąc zbiórki w poprzednich latach nie byliście w pobliżu psów? No pewnie, szliście sami a tam znikąd osób do starcia... Niech Ci będzie - straciliśmy Janów i Panewniki, zyskaliśmy Giszowiec, Ligotę, Tauzen, Załęże (więcej nie wymienię bo nie znam sytuacji na tamtych dzielnicach), więc i tak, zwłaszcza dzięki Giszowcowi jesteśmy na ogromny +. Piszesz też także o tym kto do kogo się przypierdala... to Ty mogłeś tylko wymienić nazwy FC swojego klubu i tyle, ja również bym wymienił i cisza. Musiałeś oczywiście dać popis swoim ''NK'', więc tylko to sprostowałem.

Ktoś inny napisał że podobno ja powiedziałem że Nikisz jest za GieKSą, lub jest tam dużo GieKSiarzy - już nie pamiętam dokładnie... napisałem że spadła jakość ekipy Ruchu stamtąd, a nie że Nikisz jest Trójkolorowy... kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Piszecie o wspomaganiu się zgodami - są blisko, to się korzysta, Wam też 'towarzyszą' zgodowe ekipy po meczach na GŚ i to sporo oddalone od Nas.

Ktoś jeszcze wspominał o zbiórce na Giszowcu - to było wtedy kiedy wraz z innymi FC wpadliście na zbiórki samego GzG, na którym były dziewczyny i małolaci, wraz z nimi tworząc tą wyrównaną liczbę?
nbsiemce1920

Post autor: nbsiemce1920 »

19 SK 64 pisze:@Mel Gibson, Ciebie wymieniam z nicka bo najbardziej Twoje posty rzucają się w oczy. Za to Wy robiąc zbiórki w poprzednich latach nie byliście w pobliżu psów? No pewnie, szliście sami a tam znikąd osób do starcia... Niech Ci będzie - straciliśmy Janów i Panewniki, zyskaliśmy Giszowiec, Ligotę, Tauzen, Załęże (więcej nie wymienię bo nie znam sytuacji na tamtych dzielnicach), więc i tak, zwłaszcza dzięki Giszowcowi jesteśmy na ogromny +. Piszesz też także o tym kto do kogo się przypierdala... to Ty mogłeś tylko wymienić nazwy FC swojego klubu i tyle, ja również bym wymienił i cisza. Musiałeś oczywiście dać popis swoim ''NK'', więc tylko to sprostowałem.

Ktoś inny napisał że podobno ja powiedziałem że Nikisz jest za GieKSą, lub jest tam dużo GieKSiarzy - już nie pamiętam dokładnie... napisałem że spadła jakość ekipy Ruchu stamtąd, a nie że Nikisz jest Trójkolorowy... kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Piszecie o wspomaganiu się zgodami - są blisko, to się korzysta, Wam też 'towarzyszą' zgodowe ekipy po meczach na GŚ i to sporo oddalone od Nas.

Ktoś jeszcze wspominał o zbiórce na Giszowcu - to było wtedy kiedy wraz z innymi FC wpadliście na zbiórki samego GzG, na którym były dziewczyny i małolaci, wraz z nimi tworząc tą wyrównaną liczbę?
nie chce wam przerywac tej zacietej klotni , ale smieszne sa takie wypowiedzi 3/4 osob bylo w kominiarkach trojkolorowych wiec rozumiem ze dziewczyny i malolaci nie chodza w szalikach i innych barwach na mecz tylko w kominach? Szacun!
Richat

Post autor: Richat »

PB.1920 pisze:glowna ekipa H koalicji GzG
GzG to skrót od Gieksa z Gisza (osiedlowa ekipa Giszowca) a nie Górnik z Gieksą.
Blood&Honor

Post autor: Blood&Honor »

Richat pisze:
PB.1920 pisze:glowna ekipa H koalicji GzG
GzG to skrót od Gieksa z Gisza (osiedlowa ekipa Giszowca) a nie Górnik z Gieksą.
Gieksa z Gisza czy Górnik z Gieksą to jeden c***, różnicy nie robi
kkk78

Post autor: kkk78 »

PolskaCentralna pisze:Raków Częstochowa-ŁKS Łódź ?
Dawna zgoda,zakończona mniej więcej pod koniec lat '90,a na tą chwilę to za bardzo nie ma z nimi kontaktu
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

19 SK 64 pisze:Niech Ci będzie - straciliśmy Janów i Panewniki, zyskaliśmy Giszowiec, Ligotę, Tauzen, Załęże (więcej nie wymienię bo nie znam sytuacji na tamtych dzielnicach),
Trochę dziwne nie znać sytuacji we własnym mieście.

A tak całkiem poważnie, to nie temat Górny Sląsk.
romper

Post autor: romper »

Musicie rozpierdalać temat?
ŁTH

Post autor: ŁTH »

Nie widział ktoś przypadkiem moderatora;/
ŁTH

Post autor: ŁTH »

Nie widział ktoś przypadkiem moderatora;/
Mel Gibson

Post autor: Mel Gibson »

19 SK 64 pisze:@Mel Gibson, Ciebie wymieniam z nicka bo najbardziej Twoje posty rzucają się w oczy. Za to Wy robiąc zbiórki w poprzednich latach nie byliście w pobliżu psów? No pewnie, szliście sami a tam znikąd osób do starcia... Niech Ci będzie - straciliśmy Janów i Panewniki, zyskaliśmy Giszowiec, Ligotę, Tauzen, Załęże (więcej nie wymienię bo nie znam sytuacji na tamtych dzielnicach), więc i tak, zwłaszcza dzięki Giszowcowi jesteśmy na ogromny +. Piszesz też także o tym kto do kogo się przypierdala... to Ty mogłeś tylko wymienić nazwy FC swojego klubu i tyle, ja również bym wymienił i cisza. Musiałeś oczywiście dać popis swoim ''NK'', więc tylko to sprostowałem.

1. Rok temu Przez pierwsze 3 godziny chodzenia na dzielnicy w 100 osób nie było ani jednego psa

2. W jaki sposob zyskaliscie Tauzen, Gisz, Ligote i Zaleze? To ze jest Was wiecej, to nie podwazalny fakt na tych dzielnicach, ale nic to nie mowi o Waszej sile (oprocz Gisza, bo tam jedynie macie zgrabna ekipke, a na innych dzielnicach LIPA)

3. Jestes Ty normalny? :) Zastanow sie, przeczytaj jeszcze raz temat, potem znowu sie zastanow i zobacz kto sie przypierdolil o wymienienie Katowic. Chlopak z Ruchu (?) wymienil je jako jeden z najlepszych FC (i slusznie), Ty sie do niego sprułes

4. Po czym poznajesz, ze na Nikiszu spadla sila uderzeniowa? Po tym ze dalej nie umiecie tam wpasc?

Szkoda gadac :) jak co to dawaj na PW zeby nie rozpierdalac jakze zacnego tematu.
Szakal1964ph

Post autor: Szakal1964ph »

Mel Gibson pisze:

1. Rok temu Przez pierwsze 3 godziny chodzenia na dzielnicy w 100 osób nie było ani jednego psa

2. W jaki sposob zyskaliscie Tauzen, Gisz, Ligote i Zaleze? To ze jest Was wiecej, to nie podwazalny fakt na tych dzielnicach, ale nic to nie mowi o Waszej sile (oprocz Gisza, bo tam jedynie macie zgrabna ekipke, a na innych dzielnicach LIPA)

3. Jestes Ty normalny? :) Zastanow sie, przeczytaj jeszcze raz temat, potem znowu sie zastanow i zobacz kto sie przypierdolil o wymienienie Katowic. Chlopak z Ruchu (?) wymienil je jako jeden z najlepszych FC (i slusznie), Ty sie do niego sprułes

4. Po czym poznajesz, ze na Nikiszu spadla sila uderzeniowa? Po tym ze dalej nie umiecie tam wpasc?

Szkoda gadac :) jak co to dawaj na PW zeby nie rozpierdalac jakze zacnego tematu.
kolejne bzdury
B.P B.B.B

Co za farmazony....
Już nawet szkoda pisać sprostowania..
Boże patrzysz a nie grzmisz...
NiebieskiFanatyk

Post autor: NiebieskiFanatyk »

Predzej czy pozniej. Koalicja KSGKS wpadnie w łapy W&R to jest nie uniknione. Jak narazie udalo im sie uciec bo 200 osob to juz za malo.
Żaba

Post autor: Żaba »

Unia Leszno ?
zandka1948

Post autor: zandka1948 »

Jak na linii:
Lech-Zawisza
Lechia-Zawisza

może ktoś krótko opisać?
LechiaTczew

Post autor: LechiaTczew »

zandka1948 pisze:Jak na linii:
Lech-Zawisza
Lechia-Zawisza
może ktoś krótko opisać?
Kosa.
Wizard.

Post autor: Wizard. »

Temat zamykam az do wyczyszczenia.
A żeby nnie było, pobanowani zostaną wszyscy piszący o starciu po 1 - off top, po 2 jest napisane "nie wchodzić w dyskusje".
dzięki
Grundi

Re:

Post autor: Grundi »

Kamil.AG pisze:Arka Gdynia

Zgody : CRACOVIA KRAKÓW, GÓRNIK WAŁBRZYCH, GWARDIA KOSZALIN, KSZO OSTROWIEC, LECH POZNAŃ, POLONIA BYTOM, POLONIA WARSZAWA, ZAGŁĘBIE LUBIN

Układy : brak

Kosy : LECHIA GDAŃSK, LEGIA WARSZAWA, ŚLĄSK WROCŁAW, WISŁA KRAKÓW, POGOŃ SZCZECIN, ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, RUCH CHORZÓW
Bez Polonii Warszawa, bo w Arce braci ... się traci
rexxx

Post autor: rexxx »

Obrazek
kosacki

Post autor: kosacki »

To wyżej to fake, tak to wygląda na real

Obrazek
KKS1

Post autor: KKS1 »

przerobiony stary graf w szczekach byl herb Rucha.
Klaus B.

Post autor: Klaus B. »

Po prawej stronie na fladze Motoru (nad herbem) widać, że przebitka musiała być zbyt mocna bo widać i Wiślacy musieli skorzystać z pędzli w Photoshopie przed wrzuceniem pracy do internetu.
Mustafa Ali Lala

Post autor: Mustafa Ali Lala »

Z dniem wczorajszym (27.06.2016) został zerwany układ pomiędzy Kotwicą Kołobrzeg, a Stalą Gorzów!
Obie strony dziękują sobie za wspólnie spędzone lata!
KumatyBiegacz

Post autor: KumatyBiegacz »

W ciągu miesiąca zostanie przyklepany układ na linii Lechia - Legia o ile zgodzi się na to Śląsk. Poza tym grupy kibiców z większości dużych klubów piłkarskich chcą zawrzeć nowy "Pakt Poznański" z pominięciem Wisły Kraków, Ruchu Chorzów, Widzewa, Cracovii. W pakcie tym będzie ustalenie, że w razie ataku sprzętem na któregokolwiek sygnatariusza paktu, kluby z paktu będą sobie wzajemnie pomagać bez wzgledu na kosy na takiej samej zasadzie jak pomagają sobie w razie zadym z policją.
Lari

Post autor: Lari »

KumatyBiegacz pisze:W ciągu miesiąca zostanie przyklepany układ na linii Lechia - Legia o ile zgodzi się na to Śląsk. Poza tym grupy kibiców z większości dużych klubów piłkarskich chcą zawrzeć nowy "Pakt Poznański" z pominięciem Wisły Kraków, Ruchu Chorzów, Widzewa, Cracovii. W pakcie tym będzie ustalenie, że w razie ataku sprzętem na któregokolwiek sygnatariusza paktu, kluby z paktu będą sobie wzajemnie pomagać bez wzgledu na kosy na takiej samej zasadzie jak pomagają sobie w razie zadym z policją.
Nie żaden nowy pakt poznański, tylko 3/4 ekip dołączy do NATO.
warszawski styl

Post autor: warszawski styl »

Wiślacy czują się jakby złapali pana Boga za ręke, ale niech pamietają że...
https://www.youtube.com/watch?v=ip1N3PRwH6I
(jak to mowią na hanysowie, czyli tam gdzie szukali wsparcia)
Łysenko

Post autor: Łysenko »

Lech-Zawisza
Lechia-Zawisza

może ktoś krótko opisać?
Wpisz w yt "Lech na dworcu w Bydgoszczy".
wurda1ak

Post autor: wurda1ak »

KumatyBiegacz pisze:W ciągu miesiąca zostanie przyklepany układ na linii Lechia - Legia o ile zgodzi się na to Śląsk. Poza tym grupy kibiców z większości dużych klubów piłkarskich chcą zawrzeć nowy "Pakt Poznański" z pominięciem Wisły Kraków, Ruchu Chorzów, Widzewa, Cracovii. W pakcie tym będzie ustalenie, że w razie ataku sprzętem na któregokolwiek sygnatariusza paktu, kluby z paktu będą sobie wzajemnie pomagać bez wzgledu na kosy na takiej samej zasadzie jak pomagają sobie w razie zadym z policją.
Aha , czyli rozumiem , ze w przypadku ataku bez sprzetu , zasada wzajemnej pomocy nie bedzie obowiazywać ?
Dobrze by było jakis aneks do tego zrobic , jakiś wykaz sprzetu , jakis % wspólczynnik ustalic od ilu % atak bedzie sie liczył jako sprzetowy , czy tez zalezne bedzie to od rodzaju uzytego sprzetu

Jak historia pokazała , zadne pakty u nas w kraju sie nie sprawdzaja, ale powodzenia.

Kto nie zna tego pojęcia? To są słowa skierowane do kibiców Wisły, którzy nie okazali się wierni i Cracovii, która ich przyjęła. To hasło obciążą oba kluby.
Zresztą może już dosyć o krakowskiej wierności... Istnienie Hutnika (całkiem liczne) daje nadzieję, że coś takiego jest.
Piszesz o Hutniku Warszawa ??? ... bo jesli o tym z NH ,to wybacz ale cos ci sie pomylilo :D
turms_gorski

Post autor: turms_gorski »

Lechia z Legia miała kilkakronie układ będąc zgodą Śląska. O ile nic nie pomyliłem Śląsk swoim zgodą dawał zawsze swobodę robienia układów pod warunkiem, że takie relacje nie obejmują Widzewa. Co do Lechia - Legia, mimo że TB zawsze mieli ciśnienie na Lechie to śþ Dufo będąc w zawansowanym stadium choroby otrzymał od Legii koszulkę bodajże z nr 1. Kluby się często wyzywały, spotykały na ubitej ziemii ale respect jakiś pozostawał.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

czyli kosa Legia-Lechia to pokazówka?
Obrazek
Obrazek

Post autor: *** »

a kto się przejmuje jakimiś bluzgami, czy bekową antyoprawą?jak jest ciśnienie między ekipami to jest i bluzgów do tego nie trzeba.
wurda1ak

Post autor: wurda1ak »

obiektywnyFAN pisze:czyli kosa Legia-Lechia to pokazówka?
]

https://www.youtube.com/watch?v=9Qa9X7tpzyQ
dziuraweportki

Post autor: dziuraweportki »

Lech-Zawisza
Lechia-Zawisza

może ktoś krótko opisać?
Kosa.
nieogar_nieogar

Post autor: nieogar_nieogar »

Z Kujawiaczka pisze:
Lysy88 pisze:
Lech-Zawisza
Lechia-Zawisza

może ktoś krótko opisać?
Wpisz w yt "Lech na dworcu w Bydgoszczy".
I jakie wnioski niby wyciągnąłeś z faktu pobluzgania na Zawiszę przez FC Kujawy (LP) , które to rozpoczęło bluzgi na dworcu w Bydgoszczy ...? że niby Lech ma kosę z Zawiszą przez to ... daj spokój - w Inowrocławiu , w przeciwieństwie do innych regionów gdzie "nakładają" się interesy LP i ZB , jest duże ciśnienie między ekipami , choć ostatnio "trochę pary uszło" ...
bez napinki, ale to każdy FC ma swoje kosy i zgody? FC Kujawy i Inowrocław się wyzywają z Zetką a FC Piła ma neutral a FC Gniezno zgodę? rozumiem pojedyncze przypadki jak WFCG - Elana, ale od jakiegoś czasu słyszę że jedynymi przeciwnikami Zawiszy ze strony Lecha są te wymienione fc z Inowrocławia i Kujaw.
AL BUNDY

Post autor: AL BUNDY »

Słyszałem (bo nie czytałem) że po tych śpiewach na dworcu w Bydgoszczy, na forum 'Wiary Lecha' wiodąca postać z 'Kotła' określiła śpiewających jako stado baranów czy jakoś tak podobnie.
Zablokowany