Małopolska kibolska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Małopolska kibolska
Quorth - z takich mapek niewiele wynika. Tarnów jest bardzo nieregularnie zabudowany, te wielkie niebieskie tereny na północy i zachodzie to prawie same domki jednorodzinne, inna sprawa, że niektóre rejony wykorzystują potencjał w 100 %. Potencjał ludzki jest na wschodnich blokowiskach, na mapie zajmujących relatywnie niewielki fragment, ale jak wspomnieli wyżej koledzy - to akurat teren średnio zagospodarowany. Ostatnie derby pokazały sympatie w mieście i regionie, ale to nie Kraków, żeby geodezyjnie wytyczać strefy wpływów, bo rzeczywistość jest taka, że aktywna dzisiaj ulica (bo znalazła się przebojowa osoba, która wciągnęła kilku kumpli), jutro może być już pustynią.
-
równie dobrze można powiedzieć Cracovia trochę Wisły od dłuższego czasu raczej letarg jak i po jednaj jak i drugiej stronie emigracja zakładanie rodzin ustatkowanie itp zrobiły swoje, młodzi dochodzą do głosu i zobaczymy jak się to rozwinie. Nie można też zapominać w Trzebinii o GKS jak i grupie kibiców Legii jeżdżącej regularnie na większość meczyfiatbrava pisze: Trzebinia- Wisła , troche Pasów i Gks-u
-
nie, nie można powiedzieć bo nie było by to zgodne z prawdąludovico pisze:równie dobrze można powiedzieć Cracovia trochę Wisły ...fiatbrava pisze: Trzebinia- Wisła , troche Pasów i Gks-u

-
rozumiem że jesteś z Trzebini i znasz temat na co dzień? Jeśli nie to zamilczWyznawca Wisełki pisze: nie, nie można powiedzieć bo nie było by to zgodne z prawdą
-
Ja "prawie" jestem.ludovico pisze:rozumiem że jesteś z Trzebini i znasz temat na co dzień? Jeśli nie to zamilczWyznawca Wisełki pisze: nie, nie można powiedzieć bo nie było by to zgodne z prawdą
Nie wiem kto wam tych bajek naopowiadał, ale w Trzebini działa teraz tylko Wisła. Cracovia oczywiście jest, całkiem sporo jak na realia takiego miasteczka ale rozbita. No i jest jeszcze GKS, ale o nich ciężko coś więcej powiedzieć, są, nikomu na odzień nie przeszkadzają i tyle.
Inne wątpliwości mogę rozwiać na PW.
-
zgodzę się z Tobą oprócz tej działalności Wisły bo na co dzień tego nie widać tak jak pisałem wcześniej w porównaniu do tego co się działo parę lat wstecz obie strony w letarguWiślakBSNT pisze:Ja "prawie" jestem.ludovico pisze:rozumiem że jesteś z Trzebini i znasz temat na co dzień? Jeśli nie to zamilczWyznawca Wisełki pisze: nie, nie można powiedzieć bo nie było by to zgodne z prawdą
Nie wiem kto wam tych bajek naopowiadał, ale w Trzebini działa teraz tylko Wisła. Cracovia oczywiście jest, całkiem sporo jak na realia takiego miasteczka ale rozbita. No i jest jeszcze GKS, ale o nich ciężko coś więcej powiedzieć, są, nikomu na odzień nie przeszkadzają i tyle.
Inne wątpliwości mogę rozwiać na PW.
-
A ja mam pytanie odnośnie Brzeska. Wiem że jest tam FC Wisły, Okocimski a także że jest cracovia. Tylko przejeżdżając przez miasto kiedyś (przed ostatnimi derbami na kałuży czyli w 2 kolejce) było dużo ksc i tovia. A teraz znowu jak wpadłem to ani jednego grafa nie znalazłem za cracovią, zresztą za Wisłą też nie. Jedynie dwa za OKS. O żadnych akcjach tam od dawna nie słyszałem ani nic, kompletnie nic. Jest ktoś zorientowany co tam się dzieje? Czy te FC Wisły i cracovii coś działają czy nie
-
wybiorczy capslock Cie nie boli? chcesz odpowiedzi a jaja sobie robisz..extreme126 pisze:A ja mam pytanie odnośnie Brzeska. Wiem że jest tam FC Wisły, Okocimski a także że jest cracovia. Tylko przejeżdżając przez miasto kiedyś (przed ostatnimi derbami na kałuży czyli w 2 kolejce) było dużo ksc i tovia. A teraz znowu jak wpadłem to ani jednego grafa nie znalazłem za cracovią, zresztą za Wisłą też nie. Jedynie dwa za OKS. O żadnych akcjach tam od dawna nie słyszałem ani nic, kompletnie nic. Jest ktoś zorientowany co tam się dzieje? Czy te FC Wisły i cracovii coś działają czy nie
pytanie odnosnie fety Tarnovii po awansie, w celu czysto informacyjnym, pelny spokoj na miescie ze strony Unii? moze byc prv, pozdrawiam
TYBET JEST SERBSKI
-
Wisły kiedys w Brzesku bylo sporo, jak jest teraz nie wiem. Co do Cracovii w Brzesku to pierwsze słysze. Napewno nie było tam żadnego FC Cracovii. Brzesko zawsze (oprócz Okocimskiego) było kojarzone z Wisłą.
-
Jak Unia zareaguje na nowy układ Ruchu z Wisła ? Jak wiadomo maja kose z okoliczną Wisła do starć dochodziło często w ostatnim czasie a zawsze uważali się za niezależna ekipea nie fc Ruchu.
-
szurka pisze:Ale się dzieje we Francji ! Widzieliście to ? OBIJAJĄ RUSKICH I NIEMCÓW !
[link]
[link]
W**********
-
Mógłbyś bardziej rozwinąć temat? Niby dlaczego Unia ma teraz niby Ruch w d**** skoro ostatnio mieli z nimi dobre kontakty podobno.cobalt pisze:Unia ma w d**** ruch i wisłeobserwatorr88 pisze:Jak Unia zareaguje na nowy układ Ruchu z Wisła ? Jak wiadomo maja kose z okoliczną Wisła do starć dochodziło często w ostatnim czasie a zawsze uważali się za niezależna ekipea nie fc Ruchu.
-
UOH jak jesteś oficjalnym profilem to wypowiedz się jak ie teraz panują relacje między wami a okoliczna Wisła ?
-
Relacje między okoliczną wisłą a unią były ostatnio widziane na A4 w Mysłowicach.Niech się sami wypowiedzą . Tylko oczywiście bez farmazonów ,bo że przerzut ma skasowane auto to każdy wie .obserwatorr88 pisze:UOH jak jesteś oficjalnym profilem to wypowiedz się jak ie teraz panują relacje między wami a okoliczna Wisła ?
-
Dokładnie, sam jestem ciekaw jak wygląda to oficjalnie. Miesiąc temu śpiewanie na meczu Ruch-Wisła na konfiego z Brzeszcz, a obecnie jak wygląda to po układzie? Czy uklad ma ten wpływ na stosunek na lini Unia-Wisła?
-
To nie Wisła ich dopadła a żaby.victor357 pisze:Relacje między okoliczną wisłą a unią były ostatnio widziane na A4 w Mysłowicach.Niech się sami wypowiedzą . Tylko oczywiście bez farmazonów ,bo że przerzut ma skasowane auto to każdy wie .obserwatorr88 pisze:UOH jak jesteś oficjalnym profilem to wypowiedz się jak ie teraz panują relacje między wami a okoliczna Wisła ?
-
przedstawi ktos sytacje w dawnym wojewodztwie Nowosądeckim ?
-
Unia udowodniła jaka to niezależna ekipa. Na meczu przyjaźni w Kętach wisi flaga Brzeszcz z którymi kilka tygodni temu się napierdalali i cieli. Pojednanie dla Papieża !!!!
-
Zgoda z Górnikiem Brzeszcze została zerwana z 2-3 lata temu. Teraz została odnowiona?
-
Tys widział, albo w RMF-ie usłyszał. To były zabole, a nie Wisła.victor357 pisze:Relacje między okoliczną wisłą a unią były ostatnio widziane na A4 w Mysłowicach.Niech się sami wypowiedzą . Tylko oczywiście bez farmazonów ,bo że przerzut ma skasowane auto to każdy wie .obserwatorr88 pisze:UOH jak jesteś oficjalnym profilem to wypowiedz się jak ie teraz panują relacje między wami a okoliczna Wisła ?
Chłopaki z Górnika Brzeszcze to ekipa która odbiła od L. Z Wisly.
-
dlaczego kolejny raz kłamiesz ??? Co teraz napiszesz ze to nie ta sama osoba ???UOH pisze:Wisi flaga Górnika Brzeszcze, czyli chłopaków którzy z Wisłą z Brzeszcz nie mają nic wspólnego. Nie siej farmazonu!

Pitfas a ty kibicu Ruchu z Ket (Brzeszcz) to akceptujesz nasza koalicje czy nie??? Bo jezeli akceptujesz to akcpetujesz rowniez L !!!
-
dostaniesz kiedys nobla za swoje pokretne tlumaczenia. Wyjasnij mi jeszcze jedna sprawe. Widac na zdjeciach ze bylo wczoraj na meczu dosc troche osob w koszulkach Ruchu w tym FC Kety. Rozumiem ze te osoby tak jak i wy nie akceptujecie tego ze L. goni w naszej bandzie wraz z PF? Jakie jest zatem teraz wasze stanowisko wobec ekipy Ruchu? Bo cos tutaj chyba nie pasuje. Znalezliscie sie w dosyc klopotliwej sytuacji w ostatnich tygodniach i cala kibicowska Polska sie z was napierdala bo musicie siedziec cicho i nie mozna wam powiedziec juz zlego slowa o osobach ktore w ostatnim czasie was dojezdzaly!!! Dalej bedziecie spiewac "L. pedal sie rozjebal?" Czy juz nie wypada? Ten sam "L" ktory wam wielokrotnie dupe ratowal i walczyl w waszym imieniu buhahahUOH pisze:I znowu Morena... Przypominamy, że kibiców Górnika zaprosiła ekipa Hejnału bo od zawsze mają z nimi bardzo dobre kontakty. Nie ma tu żadnych układów a jedynie neutralne kontakty. Wśród kibiców Górnika są osoby, które jeździły na Wisłę. Jednak odbiły od tematu TSW za akcje z panem L. Chyba nic więcej nie trzeba tu tłumaczyć
-
odpowiedz zatem czy cos sie zmienilo w ostatnim czasie w waszych relacjach z Ruchem a nie p****** glupot ze wszystko jest jasne bo jak widac nie jest!!! Pytanie kolejne czy to prawda ze przerzut z Wisly na Ruch P.SZ. ktorego niebiescy podczas wyjazdu na Podbeskidzie pogonili spod stadionu nadal jest w waszych szeregach??? Odpowiedz po prostu tak czy nie i koniec tematu.UOH pisze:Morena żalisz się czy się chwalisz ? To że L się rozjebał nikt już nie cofnie i nie da się tego wybielić. Nie będziemy zatem mówić, że tak się nie stało.
-
czytam to forum od dłuższego czasu i ku*** nie mogę juz ....morena1906 pisze:odpowiedz zatem czy cos sie zmienilo w ostatnim czasie w waszych relacjach z Ruchem a nie p****** glupot ze wszystko jest jasne bo jak widac nie jest!!! Pytanie kolejne czy to prawda ze przerzut z Wisly na Ruch P.SZ. ktorego niebiescy podczas wyjazdu na Podbeskidzie pogonili spod stadionu nadal jest w waszych szeregach??? Odpowiedz po prostu tak czy nie i koniec tematu.UOH pisze:Morena żalisz się czy się chwalisz ? To że L się rozjebał nikt już nie cofnie i nie da się tego wybielić. Nie będziemy zatem mówić, że tak się nie stało.
Morena1906 bądź poważna i nie wrzucaj twarzówek ,tymbardziej że do nie dawna był to twój kolega .
To że Unia to teraz banda chorągiew i przerzutów to każdy wie . Pan SZ-yk i jego kolega z bierunia któemu skasowali furę na A4 ostatnio co głóśno było ,to ich powinno wgle nie być w świecie kibicowskim co to wgle ku*** ma być ,najpierw wiślaki jak byłą ekipa na wisłe to jezdzili pozniej się skonczyło to zaczeli na ruch no ku*** żal ?!?!?!?! To samo się tyczy legionistów w dupe jebanych za 3 grosze któzy teraz jezdzą z resztą chorągiew na Ruch. No ku*** naprawde dziewczyny tragedia..Co do tematu pana L z Brzeszcz ,to każdy kibol Unii wie ile razy ratował dupska i zbierał ludzi jak trzeba było coś wyjaśnić. Kazdy kibol w Unii wie że bez zgód to nie potrafiliscie zebrac nawet 10 osób na grrilla i musieli w większych liczbach przyjezdzac ludzie z brzeszcz kęt itp .To jest żenada ,że teraz nazywacie się hoolsami i h** wie jeszcze czym połowa z was to chorągiewy i przerzuty .Macie 15stu nakoksowanych małolatów co pojedynczo nie wyskoczą do nikogo bo lejecie tylko w 15 na jednego albo w 30 na 3 .
-
Dobrze ze to potwierdziles ze wasze kontakty sie nie zmienily bo pokazuje to wasza "niezaleznosc" i harakter. Nie odpowiadajac na wszystkie pytania potwierdzasz ze jest to prawda. Macie w ekipie frajerow i przezutow i koniec tematu !!! OldBoy napisal cala prawde o was a co do koksowania hm... tobie to chyba najlepszy cykl by i tak nie pomogl. Bez odbioru i pozdrowienUOH pisze:Nasze kontakty z Ruchem się nie zmieniły. Nikt od nas nie został wyjebany podczas meczu na Podbeskidziu, a Ty oldboy jak tak długo czytasz to forum to zajmij się dalej czytaniem, albo przyjedź i znajdź jakiegoś tego ,,nakoksowanego małolata,, i zobaczysz czy nie wyjdzie. Boli Was to, że idziemy do przodu, a wy popierdolić możecie sobie tylko na kibice.net. Z naszej strony koniec tematu, idziemy się dalej koksować. Bez odbioru!
-
Pytanie do kogoś z Tarnovii.
Na poniższej fotce nie rzuca się to aż tak bardzo w oczy, ale na zdjęciu w TMK widać , że to jest jakaś flaga.Mogli byśce napisać czyja to flaga i kiedy skrojona ?
[link]
Na poniższej fotce nie rzuca się to aż tak bardzo w oczy, ale na zdjęciu w TMK widać , że to jest jakaś flaga.Mogli byśce napisać czyja to flaga i kiedy skrojona ?
[link]
-
[link]tak tylko pytam pisze:Pytanie do kogoś z Tarnovii.
[link]
-
Moze i poszło by to do przodu gdyby nie przerzuty z Legii na Ruch np pan K.wasz wielki przywódca.Czy z Wisły na Ruch Sz-yk i inne parówy .Wiślaki z was za 5 groszy były wierne klubowi .Wystarczylo 2 typów z Ruchu na mieście żebyście się podporządkowali ale juz się trzymają z L. z brzeszcz i co dupsko was szczypie ? Czy moze im pocisniecie ?? A nie zapomniałem bo przeciez w ekipie Unii niema ani jednego konkretnego typa co potrafi coś załatwić . Są tylko szczekacze i każdy poważny na mieście o tym wie .UOH pisze:Nasze kontakty z Ruchem się nie zmieniły. Nikt od nas nie został wyjebany podczas meczu na Podbeskidziu, a Ty oldboy jak tak długo czytasz to forum to zajmij się dalej czytaniem, albo przyjedź i znajdź jakiegoś tego ,,nakoksowanego małolata,, i zobaczysz czy nie wyjdzie. Boli Was to, że idziemy do przodu, a wy popierdolić możecie sobie tylko na kibice.net. Z naszej strony koniec tematu, idziemy się dalej koksować. Bez odbioru!
-
Ogólnie do tamtej strony małopolski mam nie co dalej, jednak kiedyś nas coś łączyło- Olkusz.... od dawna śledziłem to zamieszanie i nie wierzyłem oczom co się tu wyprawia....
Po całych zawirowaniach na południu Polski, ciekawi mnie ta sytuacja,
Unia wydała oświadczenie, że barwy Wisły są zakazane, gonią Wisłe z Brzeszcz i odwrotnie, pogoniona zostąła osoba, która strzeliła z ucha,ale która napędzała cały świat H ekipy z Oświęcimia - nie wiem jak obecnie, ale napewno tak było jeszcze kilkanaście miesięcy temu.
Unia twierdzi że miała kontakty z Ruchem, ale nie układ ani zgodę, chociaż wiesza flagę na meczach Ruchu, jeździ na Ruch, na MEczu z TSW wrzuca na Wisłe i spiewa na typa z Brzeszcz. Mija 1,5 miesiąca i nie wiadomo co jest grane. Unia nie wie, czy cisnąć po L, który jest w ich oczach konfidentem, czy zaraz Unia będzie twierdzić, że jednak nie strzelil z ucha?
Czy po układzie WRW barwy Wisly dalej będą zakazne w Oswięcimiu czy jednak nie? Czy na akcje H będziecie jeździć z typami na których wrzucaliście jeszcze w maju?
Przy takim układzie H, jedynymi wygranymi są przerzuty z Oświęcimia, Wisła---> Ruch, bo nie będą mieli przejebane aż tak bardzo...
Po całych zawirowaniach na południu Polski, ciekawi mnie ta sytuacja,
Unia wydała oświadczenie, że barwy Wisły są zakazane, gonią Wisłe z Brzeszcz i odwrotnie, pogoniona zostąła osoba, która strzeliła z ucha,ale która napędzała cały świat H ekipy z Oświęcimia - nie wiem jak obecnie, ale napewno tak było jeszcze kilkanaście miesięcy temu.
Unia twierdzi że miała kontakty z Ruchem, ale nie układ ani zgodę, chociaż wiesza flagę na meczach Ruchu, jeździ na Ruch, na MEczu z TSW wrzuca na Wisłe i spiewa na typa z Brzeszcz. Mija 1,5 miesiąca i nie wiadomo co jest grane. Unia nie wie, czy cisnąć po L, który jest w ich oczach konfidentem, czy zaraz Unia będzie twierdzić, że jednak nie strzelil z ucha?
Czy po układzie WRW barwy Wisly dalej będą zakazne w Oswięcimiu czy jednak nie? Czy na akcje H będziecie jeździć z typami na których wrzucaliście jeszcze w maju?
Przy takim układzie H, jedynymi wygranymi są przerzuty z Oświęcimia, Wisła---> Ruch, bo nie będą mieli przejebane aż tak bardzo...
-
Pytałem kogoś z Tarnovii, ale dzięki za odpowiedź:).Rozumiem, że się przerzuciłeś ?;)Zbyszko_z_Bogdańca pisze:[link]tak tylko pytam pisze:Pytanie do kogoś z Tarnovii.
[link]
-
chyba nie mowisz o tych dwoch cweluhach to k**** sa co nie raz w chlopakom na slasku llipe robili c*** im w dupska parowomOldboy_KSU pisze:Moze i poszło by to do przodu gdyby nie przerzuty z Legii na Ruch np pan K.wasz wielki przywódca.Czy z Wisły na Ruch Sz-yk i inne parówy .Wiślaki z was za 5 groszy były wierne klubowi .Wystarczylo 2 typów z Ruchu na mieście żebyście się podporządkowali ale juz się trzymają z L. z brzeszcz i co dupsko was szczypie ? Czy moze im pocisniecie ?? A nie zapomniałem bo przeciez w ekipie Unii niema ani jednego konkretnego typa co potrafi coś załatwić . Są tylko szczekacze i każdy poważny na mieście o tym wie .UOH pisze:Nasze kontakty z Ruchem się nie zmieniły. Nikt od nas nie został wyjebany podczas meczu na Podbeskidziu, a Ty oldboy jak tak długo czytasz to forum to zajmij się dalej czytaniem, albo przyjedź i znajdź jakiegoś tego ,,nakoksowanego małolata,, i zobaczysz czy nie wyjdzie. Boli Was to, że idziemy do przodu, a wy popierdolić możecie sobie tylko na kibice.net. Z naszej strony koniec tematu, idziemy się dalej koksować. Bez odbioru!
-
Moje pytania:
Brzeszcze - sama Wisła? Czy Górnik Brzeszcze działa i jak się ma to do FC Wisły?
Jawiszowice - podobnie jak Brzeszcze?
Osiek - ?
Polanka Wielka i inne małe miejscowości Skidzin, Zasole itd... ?
Zator - ?
Brzeszcze - sama Wisła? Czy Górnik Brzeszcze działa i jak się ma to do FC Wisły?
Jawiszowice - podobnie jak Brzeszcze?
Osiek - ?
Polanka Wielka i inne małe miejscowości Skidzin, Zasole itd... ?
Zator - ?
-
Zator - cisza i spokój, trochę starych wrzutów TSW
-
Generalnie to Cracovia ma tylko chyba bastion w tym tyglu w Andrychowie, co także jest łączone z Beskidem? Bo Beskid to nie FC Cracovia?
A tak to obok Kęty, FC Ruch (bo chyba Hejnału już nie ma?).
Wadowice zaraz Wisła, Brzeszcze Wisła, Libiąż, Chrzanów też. Oczywiście nie licząc Ruchu, GKSG. Bulowice to wioska, ale czy pro Kęty, czy Andrychów?
Kalwaria, Lanckorona? WIsła chyba?
Z drugiej strony Zembrzyce, Sucha Beskidzka, Maków Podhalański?
Wadowice zaraz Wisła, Brzeszcze Wisła, Libiąż, Chrzanów też. Oczywiście nie licząc Ruchu, GKSG. Bulowice to wioska, ale czy pro Kęty, czy Andrychów?
-
Beskid i FC KSC to od lat odrębne ekipy.krystalicznieczysta2 pisze:Generalnie to Cracovia ma tylko chyba bastion w tym tyglu w Andrychowie, co także jest łączone z Beskidem? Bo Beskid to nie FC Cracovia?
Hejnał jest i ma się dobrze, część osób z Hejnału jeździ na Ruch.
Kalwaria działa razem z Wadowicami. Lanckorona to rzut kamieniem od KZ, spokojne, prowiślackie miasteczko.
O Maków sam jakiś czas temu pytałem. Dawniej KSC, teraz podobno coraz więcej młodych za TSW, ale jak byłem rok temu to barwy KSC zauważalne, a stare wrzuty niezamalowane.
-
Bulowice to wioska wiedz wielu kibiców tam nie ma jak są to raczej Wisła.
-
Dzięki kat. - takich odpowiedzi na tym forum się poszukuje. Bez spiny i kulturalnie. Nie tak jak w innych wątkach.
Reasumując Cracovia chyba ma problem wokół Wisły w tej lokalizacji, bo tylko Andrychów, a i tak podział, bo Beskid;?
Z dawnych czasów zawsze były derby Sucha Beskidzka - Maków Podhalański i jakoś to sympatiami KSC TSW się działo, a teraz pewnie inaczej. Podobnie Skawa - Beskid.
Reasumując Cracovia chyba ma problem wokół Wisły w tej lokalizacji, bo tylko Andrychów, a i tak podział, bo Beskid;?
Z dawnych czasów zawsze były derby Sucha Beskidzka - Maków Podhalański i jakoś to sympatiami KSC TSW się działo, a teraz pewnie inaczej. Podobnie Skawa - Beskid.
-
Hati,Hati pisze:Bulowice to wioska wiedz wielu kibiców tam nie ma jak są to raczej Wisła.
ciekawi mnie to, bo dookoła sympatie lokalne klubów miejscowych, FC, TSW, KSC, Ruch, a i Kozy zaraz BKS Bielsko oraz Góral + GKSG.
W tym temacie jednak nikt się nie wychyla np. na Kozy w BKS, czy na odwrót. Raczej jest granica wpływów krakowskich + w stronę Oświęcimia śląskich i tak to działa.
-
W Ketach dominacja Ruchu, Hejnał ma sie dobrze.
Kalwria Zebrzydowska działa z Lanckoroną i Wadowicami --WISŁA
Sucha Beskidzka --WISŁA
Maków Podhalański -- jeszcze kilka lat temu kosa z Sucha Beskidzka ... dziś wspołpracują z Suchą i młodzież to Wisła.
Jordanów - WISŁA
Rabka Zdrój -- kiedyś dominowała Cracovia...dziś miasteczko WISŁY, młodzież to Wisła ...kilka osób z Cracovii zostało i imigracja na święta czasem wraca i baźgra pro Cracovia, szybko odnawiane na Wisła.
Raba Wyżna -- pustynia kibicowska
Mszana Dolna -- WISŁA
Kalwria Zebrzydowska działa z Lanckoroną i Wadowicami --WISŁA
Sucha Beskidzka --WISŁA
Maków Podhalański -- jeszcze kilka lat temu kosa z Sucha Beskidzka ... dziś wspołpracują z Suchą i młodzież to Wisła.
Jordanów - WISŁA
Rabka Zdrój -- kiedyś dominowała Cracovia...dziś miasteczko WISŁY, młodzież to Wisła ...kilka osób z Cracovii zostało i imigracja na święta czasem wraca i baźgra pro Cracovia, szybko odnawiane na Wisła.
Raba Wyżna -- pustynia kibicowska
Mszana Dolna -- WISŁA
WISŁA ! NOWA HUTA