DOLNOSLAZAK pisze:Ktoś wie może czy Polonia Słubice to niezależna ekipa...czy działajaca pod skrzydłami kogoś?
Pytam bo przez wiele lat była tam pustynia, a obecnie widzę, że w miare regularnie jest wystawiany młyn.
Dodatkowo czy dalej działa tam fc Falubazu? wiem, że fc ten był średnio kumaty, nie mniej ciekawi mnie czy przetrwali czy też znudziło im się już...
Byliśmy i jesteśmy ekipą niezależną. Przez wiele lat było odpuszczone działanie na 2 lidze ze względu na przejęciu klubu przez pseudobiznesmenów pokroju osucha.
FC Falubazu o ile to tak można nazwać (z racji składu) to nutka historii.
Mlyn Polonii jest wystawiany juz od kilku lat, do tego czasu zaliczono tez troche wyjazdow. Generalnie wszystko ruszylo sie po degradacji Polonii do okregowki, pozniej A-klasy, pojawily sie osoby gotowe dzialac udzielac i trwa to do dzis. Falubaz jak i Stal na dzien dzisiejszy nie maja w miescie oficjalnego FC (FC Falubazu chyba przestalo dzialac, bynajmniej nic nie slychac) , pojedyncze osoby, czy grupki jezdza na mecze, raczej nic wielce zorganizowanego.
Hakuna pisze:W FSL w mieście widoczna Polonia, Lech i czasem zdarzy się ktoś z Falubazu, Stali czy baaaardzo rzadko L - ale jakichś spin nie zauważyłem nigdy
Falubaz, Stal czy Legia w Słubicach to coś na zasadzie Barcelony, Realu, Munchesteru, czyli zazwyczaj kibice sukcesu lub janusze. Krótko mówiąc nic kumatego.
zachodni pisze:Tak więc zostajecie Wy i Lech fc Słubice. Osoby jeżdzące do Poznania kibicują też Polonii ?
Kibice Lecha ze Słubic nie są zorganizowani (w sensie akcji, graffów, gadżetów itd.) i nie tworzą "FC Słubice", jeśli już to wchodzą w skład Lubuskiego FC. Jest to całkiem osobna grupa, aczkolwiek z racji że Słubice nie są dużym miastem to każdy się tu dobrze zna.
Mustafa Ali Lala pisze:Jednak jak widać, obecnie Wam najbliżej do Stilonu. Raczej nie możesz zaprzeczyć, że są "jakieś" kontakty.
Najbliżej to jest nam do Frankfurtu nad Odrą ;) Tak na poważnie to wycieczki osobiste o kontakty nie mają sensu, bo po pierwsze to jeśli już jest tylko i wyłącznie nasza sprawa i na pewno nie będzie to potwierdzone na tym forum, a po drugie jeśli już coś by takiego było to ogłosimy to oficjalnie bez forumowych domysłów ;) Jako Polonia nie mamy zgód ani układów i na tym temat należy zakończyć.
Z dniem wczorajszym (27.06.2016) został zerwany układ pomiędzy Kotwicą Kołobrzeg, a Stalą Gorzów!
Obie strony dziękują sobie za wspólnie spędzone lata!
No i spoko.
A wracając do krzyża-to o ile ktoś sobie robi dziary z motywami,to mam nadzieję,że robi to dla siebie,natomiast jeśli goście biorą na wyjazd krzyż,to nikt mnie nie przekona,że nie robią tego dla jak to mówią "fejmu",bo jaki był ich cel?
-Zrobić fotkę,dość specyficzną i szybko wrzucić do internetu.
Tylko tyle,pada na pysk scena kibicowska,pada też patriotyzm-zgodzisz się pewnie.
Flaga zrobiona przez bylego konfidenta,a później już psa. Nie ma fc. Jeździ sporo pajacyków,którzy przy stratach barw odwiedzają komende donaszac na naszych chłopaków.
Nie wiem jak to jest tam u nich oficjalnie powiedziane wewnątrz, ale jest to tak naprawdę na dzień dzisiejszy fan-club, ewentualnie "ekipa" pro-Falubaz. Nie stanowią obecnie żadnej siły. Ze świeżych ciekawostek na ich temat, po ponad miesięcznej mobilizacji na wyjazd do Gorzowa zaliczyli okrągłe 0.
ZielonyHulk pisze:Dozamet to samodzielna ekipa czy są kogoś fc?
Wolwes pisze:Nie wiem jak to jest tam u nich oficjalnie powiedziane wewnątrz, ale jest to tak naprawdę na dzień dzisiejszy fan-club, ewentualnie "ekipa" pro-Falubaz. Nie stanowią obecnie żadnej siły. Ze świeżych ciekawostek na ich temat, po ponad miesięcznej mobilizacji na wyjazd do Gorzowa zaliczyli okrągłe 0.
Tak, jesteśmy samodzielną ekipą i to się nie zmieni. Co do wyjazdu do Gorzowa, to Ci co mają wiedzieć czemu nas nie było to wiedzą. A co do 'świeżych ciekawostek', to ta najnowsza jest taka, iż w sobotę pojawiamy się w Przylepie.
Tylko ja wypowiadam się tu oficjalnie i w imieniu całej ekipy-nikt inny. Również, proszę o nie wypowiadanie się osób nie związanych z Dozametem, tak jak w tym przypadku-kibica Chrobrego. Jeśli ktoś ma jakieś pytania niech podbija na PW.
U nas nie pamiętam żadnych kwasów, w barwach chodzili po mieście. Nie raz też na Lechię chłopaków zabieraliśmy, przynajmniej tamtej fanatycznej części, nie trzeba było do tego namawiać. Potem poszli swoją drogą i teraz wiadomo jakie jest nastawienie w WMG.
ZielonyHulk pisze:Dozamet to samodzielna ekipa czy są kogoś fc?
Wolwes pisze:Nie wiem jak to jest tam u nich oficjalnie powiedziane wewnątrz, ale jest to tak naprawdę na dzień dzisiejszy fan-club, ewentualnie "ekipa" pro-Falubaz. Nie stanowią obecnie żadnej siły. Ze świeżych ciekawostek na ich temat, po ponad miesięcznej mobilizacji na wyjazd do Gorzowa zaliczyli okrągłe 0.
Tak, jesteśmy samodzielną ekipą i to się nie zmieni. Co do wyjazdu do Gorzowa, to Ci co mają wiedzieć czemu nas nie było to wiedzą. A co do 'świeżych ciekawostek', to ta najnowsza jest taka, iż w sobotę pojawiamy się w Przylepie.
Tylko ja wypowiadam się tu oficjalnie i w imieniu całej ekipy-nikt inny. Również, proszę o nie wypowiadanie się osób nie związanych z Dozametem, tak jak w tym przypadku-kibica Chrobrego. Jeśli ktoś ma jakieś pytania niech podbija na PW.
To może oświeć nas wszystkich, bo we własnym gronie to sobie możecie wiele rzeczy mówić.
Wolwes pisze:
To może oświeć nas wszystkich, bo we własnym gronie to sobie możecie wiele rzeczy mówić.
Nie napisałem, że między sobą rozmawialiśmy... Widocznie wiedzieć nie musiałeś.
Tego czemu was nie było to nie wie ani Chrobry, ani Stilon do tej pory, który czekał na was po takiej długiej mobilizacji i się niestety nie doczekał. Żeby nie zaśmiecać tematu to zapraszam ewentualnie do dalszej rozmowy na pw.
swoją drogą ktoś może coś powiedzieć na temat ekipy Promienia ? działali w miarę możliwości , ale od czas spotkania z HZL przepadli , u siebie ich brak, a na wyjazdach tylko młodzież .Może być PW.
Lubuski FC Kolejorza działa coś na terenie województwa Lubuskiego?
Jak wyglądają relacje Lubuskiego FC ze Stilonem/Falubazem? Wchodzą sobie w droge? Brak takowych kontaktów?
WileTheBest pisze:Mógłby coś więcej ktoś napisać o fanach Lecha z Gorzowa Wlkp.?
Kiedyś posiadali flagę z nazwą miasta, ale nigdy nie byli jakimś zagrożeniem dla nas. Obecnie w Gorzowie i okolicznych miejscowościach są jakieś jednostki z Lecha, które zrzeszają się w Lubuskim FC, ale prócz jakiś wlepek w inny sposób ich nie widać.
Pytanie do Zielogórzan - czy na Falubazie piłkarskim jest jakiś ruch kibicowski czy skupiacie się tylko na żużlu? Czy w Zielonej Górze oprócz Falubazu są jakiekolwiek kluby mające swoich kibiców?
Głównie żużel. Jeżeli chodzi o piłkarski Falubaz tutaj mobilizacja jest głównie na ciekawe i gorące tereny typu: Jastrzębie, Wałbrzych, Gorzów, Legnica - dawniej Żary. Jeszcze dawniej podczas pobytu w B,C klasach również Zielonogórzanie obecni na bliskich wyjazdach. Jeżeli chodzi o mecze domowe - sprawę utrudnia zamknięty sektor gości przez co mecze są mniej atrakcyjne i nie przyciągają ludzi. Podsumowując - mobilizacja głównie na ciekawe wyjazdy, w tym głównie ekipy sportowej.
Jeżeli chodzi o miasto Zielona Góra to istnieje tu Tylko Falubaz, pomijając kibiców koszykarskiego Zastalu, którzy coś tam działają na miarę swoich możliwości. Nie można jednak tu mówić o żadnej konkurencji czy zgrzytach bowiem całe kibicowskie życie kręci się wokół Falubazu.