Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Akurat nasi z Uniejowa jeżdżą w dobrych liczbach jak na siebie i swoje możliwości, choć nie jest to jakiś wielce silny fc. Zresztą przez dłuższy czas tam rządziliście, a w ostatnim czasie sporo straciliście i praktycznie was nie widać. Nie licząc wycieczek jednej i drugiej strony z Łodzi na termy.
Poddębice są zdominowane przez nas, a waszym jedynym sukcesem jest to, że macie tam garstkę swoich fanów. Co przyznajecie nawet na fansach, że lekko tam nie macie ;)
Poddębice są zdominowane przez nas, a waszym jedynym sukcesem jest to, że macie tam garstkę swoich fanów. Co przyznajecie nawet na fansach, że lekko tam nie macie ;)
-
Ene due rabe
No bo w małych miejscowościach tak właśnie jest , wystarczy że kilka osób wyemigruje za robota albo założą rodziny i spuszcza trochę z tonu i już do głosu dochodzi druga strona. Tym bardziej w mieście w którym wszyscy się znają i jest mało okazji do konfrontacji.
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
1925 ten temat powinien podjąć ktoś z Tomaszowa. Mimo bliskości z Tomaszowem my bardziej działalismy ze świętokrzyskim.
Czasy gdy jeszcze na Legii wisiała flaga to moje początki, a Legii FC TM końcówka kibicowania.
Napewno Legia była obecna w Tm i z tego co starsi mowili źle oni nie wyglądali.
A co do Ceramiki widzę tu nie potrzebna dyskusje.
W Opocznie zanim powstał ruch na Ceramice, już dużo wcześniej jeździły cale autokary na Widzew za czasów wielkich sukcesów.
Początki kibicowania to dawna 3 liga i początki sukcesów Ceramiki ( bramkostrzelny Igor Sypniewski :-) ). Na piłkę fundysze wykladala świetnie prosperujaca fabryka płytek ktorej prezesem byl Ś. P. Marek Muszyński.
Pierwsze barwy bardziej przypominały Legie niz Widzew.
Prezes sam zapytał jakie barwy chcielibyśmy jakie powinna mieć Ceramika. Dlatego nie przypadkiem jest to, że mamy takie same barwy jak Widzew.
Wtedy naszą wspólną zgodą była Petrochemia. Oraz mieliśmy zgody z KKS Kalisz, Granat Skarżysko, Star Starachowice, Neptun Konskie czy Piotrcovia. Czyli ekipy w których nie trudno bylo znaleźć Widzewiakow.
Z ekip piłkarskich z woj. Łódzkiego aktywny był GKS Bełchatów oraz RKS Radomsko. Mimo iż wtedy były to również ekipy pro Widzew, między nami powstała kosa.
Gdy w Bełchatowie nadszedł czas podziału, do Opoczna na mecze Ceramiki z GKSem przyjeżdżali Widzewiacy z Bełchatowa z flaga. Zresztą w tamtym czasie na mecze wpadali także Widzewiacy z innych miast .
Wszystko zaczęło się psuć wraz ze śmiercią prezesa. Zarówno piłka jak i zakłady upadaly. Pamietam nawet plotki, że go otruto czy, że wcale nie umarł a pochowano pustą trumne.
Skończyły sie czasy gdzie do utrzymania całej rodziny wystarczyło by jedna osoba pracowała na plytkach. Skończyły sie wielkie imprezy z okazji dnia ceramika. Gdzie do poznych godzin na stadionie Ceramiki wsrod gwiazd na scenie bawiło sie kilka tysięcy pracowników wraz z rodzinami. Skończył sie futbol na poziomie oraz sponsorowane autobusy na wyjazdy.
Przyszedł kryzys a potem ku*** stasiak który wbił ostatni gwóźdź do trumny Ceramiki przenosząc ją do Ostrowca.
Gdy w Polsce zaczynało sie bum na kibicowanie my zostaliśmy bez klubu.
Kilka lat posuchy sprawiło, że Opoczno zaczynało umierać kibicowsko. Co prawda na Widzew jezdzili wciąż ludzie ale nie były to imponujące liczby jak wcześniej.
Młodzieży była garstka, do tego roznica miedzy pokoleniami. Starszym bliżej bylo do 30tki, młodzi mieli po 16-17 lat i nie mieli gdzie złapać kontakt.
Wtedy znowu na mapie pokazała się Ceramika. Na trybunach pojawiało sie sporo ludzi i podjęta była trafna decyzja, że wracamy z młynem. Na meczach przez młyn przewijalo sie kilkadziesiąt osób. Coraz to więcej nowych młodych twarzy. Wyjazdy również zaliczene. Raz jechało nas kilku raz do pobliskiego Paradyża setka. Spowrotem zaczęło sie wspomaganie się z Granatem.
Wtedy również Opoczno jako FC bardzo uroslo. Na stadionie w Opocznie mogli zgłaszać się chetni aby pojechać na Widzew, ktorzy nie wiedzieli jak ani nie mieli czym.
Na wyjazdach pojawialismy sie w niezlych liczbach. M. in. Motor, Stalowka po ponad 30 osób.
Coraz więcej gadżetów. Ściany na mieście nie tylko w zwykłych napisach. Co jakiś czas była jakaś ciekawa akcja.
Po dobrej grze w 4lidze mlodzikow, przyszed czas na awans. Niestety nie był to krok w przód. Dobrych zawodników zaczęło ubywac, do tego jakieś zawirowania polityczne z klubem sprawiły, że rok pogralismy w 3lidze by potem znów zniknąć z piłkarskiej mapy polski.
Dzieki krótkiemu okresowi sporo zyskaliśmy i urosnelismy w mieście. Młodzież powyrastala, nabrała doświadczenia. Nowe pokolenie rośnie. I na starych można liczyć.
Wszystkie te lata sprawiły, że ludzie mieszkający w Opocznie mają od małego wpajany Widzew.
Trzymamy to miasto w ryzach i nie prędko ktoś będzie nam w stanie zagrozić.
Co do Ceramiki, nikt o niej nie zapomniał. Mimo, że bez młyna nikomu nie jest obojętna. Były jakieś próby powrocenia z dopingiem. Aktualnie sa blisko awansu z okregowki. Czas pokaże jaka przed nami przyszłość.
Mozna powiedzieć, że Ceramika nie jednego z nas urodziła a Widzew wychował.
Czasy gdy jeszcze na Legii wisiała flaga to moje początki, a Legii FC TM końcówka kibicowania.
Napewno Legia była obecna w Tm i z tego co starsi mowili źle oni nie wyglądali.
A co do Ceramiki widzę tu nie potrzebna dyskusje.
W Opocznie zanim powstał ruch na Ceramice, już dużo wcześniej jeździły cale autokary na Widzew za czasów wielkich sukcesów.
Początki kibicowania to dawna 3 liga i początki sukcesów Ceramiki ( bramkostrzelny Igor Sypniewski :-) ). Na piłkę fundysze wykladala świetnie prosperujaca fabryka płytek ktorej prezesem byl Ś. P. Marek Muszyński.
Pierwsze barwy bardziej przypominały Legie niz Widzew.
Prezes sam zapytał jakie barwy chcielibyśmy jakie powinna mieć Ceramika. Dlatego nie przypadkiem jest to, że mamy takie same barwy jak Widzew.
Wtedy naszą wspólną zgodą była Petrochemia. Oraz mieliśmy zgody z KKS Kalisz, Granat Skarżysko, Star Starachowice, Neptun Konskie czy Piotrcovia. Czyli ekipy w których nie trudno bylo znaleźć Widzewiakow.
Z ekip piłkarskich z woj. Łódzkiego aktywny był GKS Bełchatów oraz RKS Radomsko. Mimo iż wtedy były to również ekipy pro Widzew, między nami powstała kosa.
Gdy w Bełchatowie nadszedł czas podziału, do Opoczna na mecze Ceramiki z GKSem przyjeżdżali Widzewiacy z Bełchatowa z flaga. Zresztą w tamtym czasie na mecze wpadali także Widzewiacy z innych miast .
Wszystko zaczęło się psuć wraz ze śmiercią prezesa. Zarówno piłka jak i zakłady upadaly. Pamietam nawet plotki, że go otruto czy, że wcale nie umarł a pochowano pustą trumne.
Skończyły sie czasy gdzie do utrzymania całej rodziny wystarczyło by jedna osoba pracowała na plytkach. Skończyły sie wielkie imprezy z okazji dnia ceramika. Gdzie do poznych godzin na stadionie Ceramiki wsrod gwiazd na scenie bawiło sie kilka tysięcy pracowników wraz z rodzinami. Skończył sie futbol na poziomie oraz sponsorowane autobusy na wyjazdy.
Przyszedł kryzys a potem ku*** stasiak który wbił ostatni gwóźdź do trumny Ceramiki przenosząc ją do Ostrowca.
Gdy w Polsce zaczynało sie bum na kibicowanie my zostaliśmy bez klubu.
Kilka lat posuchy sprawiło, że Opoczno zaczynało umierać kibicowsko. Co prawda na Widzew jezdzili wciąż ludzie ale nie były to imponujące liczby jak wcześniej.
Młodzieży była garstka, do tego roznica miedzy pokoleniami. Starszym bliżej bylo do 30tki, młodzi mieli po 16-17 lat i nie mieli gdzie złapać kontakt.
Wtedy znowu na mapie pokazała się Ceramika. Na trybunach pojawiało sie sporo ludzi i podjęta była trafna decyzja, że wracamy z młynem. Na meczach przez młyn przewijalo sie kilkadziesiąt osób. Coraz to więcej nowych młodych twarzy. Wyjazdy również zaliczene. Raz jechało nas kilku raz do pobliskiego Paradyża setka. Spowrotem zaczęło sie wspomaganie się z Granatem.
Wtedy również Opoczno jako FC bardzo uroslo. Na stadionie w Opocznie mogli zgłaszać się chetni aby pojechać na Widzew, ktorzy nie wiedzieli jak ani nie mieli czym.
Na wyjazdach pojawialismy sie w niezlych liczbach. M. in. Motor, Stalowka po ponad 30 osób.
Coraz więcej gadżetów. Ściany na mieście nie tylko w zwykłych napisach. Co jakiś czas była jakaś ciekawa akcja.
Po dobrej grze w 4lidze mlodzikow, przyszed czas na awans. Niestety nie był to krok w przód. Dobrych zawodników zaczęło ubywac, do tego jakieś zawirowania polityczne z klubem sprawiły, że rok pogralismy w 3lidze by potem znów zniknąć z piłkarskiej mapy polski.
Dzieki krótkiemu okresowi sporo zyskaliśmy i urosnelismy w mieście. Młodzież powyrastala, nabrała doświadczenia. Nowe pokolenie rośnie. I na starych można liczyć.
Wszystkie te lata sprawiły, że ludzie mieszkający w Opocznie mają od małego wpajany Widzew.
Trzymamy to miasto w ryzach i nie prędko ktoś będzie nam w stanie zagrozić.
Co do Ceramiki, nikt o niej nie zapomniał. Mimo, że bez młyna nikomu nie jest obojętna. Były jakieś próby powrocenia z dopingiem. Aktualnie sa blisko awansu z okregowki. Czas pokaże jaka przed nami przyszłość.
Mozna powiedzieć, że Ceramika nie jednego z nas urodziła a Widzew wychował.
W latach 90 na meczach Widzewa wisiały flagi Ceramiki. Aktualnie na naszych gadżetach również widnieją herby obu klubów foto
https://picoolio.net/image/IiUE
https://picoolio.net/image/IiUM
https://picoolio.net/image/IiUP
https://picoolio.net/image/IiUE
https://picoolio.net/image/IiUM
https://picoolio.net/image/IiUP
-
Ukochane Miasto
w temacie FC to jet zawsze się pogmatwane i widzę ku radości że obie strony jakoś potrafią się do tego obiektywnie odnieść :-)
ja powiem tylko tyle w temacie Sieradza że d*** boli Warciarzy o to co się stało w mieście i c*** z nimi ! Autentycznie miałem szacunek do nich i na początku byłem zwolennikiem załatwienia sprawy tak żebyśmy żyli w neutralnych relacjach .No ale ambicje i wręcz żądania z ich strony zaczęły być śmieszne więc mają co mają .
Sam w dzieciństwie zaczynałem kibicowanie na Warcie Sieradz i to było normą że Widzew był w sercach kibiców Warty ale pojawiło się ku*** kilku jebanych wizjonerów no i wielkie fochy się zaczęły . I c*** ,bardzo dobrze bo jest przynajmniej jasna sytuacja..
teraz wiadomo skąd jestem ;-)
dodam tylko skromnie że dziś na meczu Jutrzenka Warta-Widzew Łódź z FC Sieradz skromna delegacja ponad 100 osób
dziękuję.
a jak Zielone Pokolenie napisze że to jednorazowcy i takie tam to mam wyjebane na to , bo niech 10% z nowych osób dostanie korbę to już dla mnie będzie powód do dumy.
tak się wychowuje młode pokolenie!
ja powiem tylko tyle w temacie Sieradza że d*** boli Warciarzy o to co się stało w mieście i c*** z nimi ! Autentycznie miałem szacunek do nich i na początku byłem zwolennikiem załatwienia sprawy tak żebyśmy żyli w neutralnych relacjach .No ale ambicje i wręcz żądania z ich strony zaczęły być śmieszne więc mają co mają .
Sam w dzieciństwie zaczynałem kibicowanie na Warcie Sieradz i to było normą że Widzew był w sercach kibiców Warty ale pojawiło się ku*** kilku jebanych wizjonerów no i wielkie fochy się zaczęły . I c*** ,bardzo dobrze bo jest przynajmniej jasna sytuacja..
teraz wiadomo skąd jestem ;-)
dodam tylko skromnie że dziś na meczu Jutrzenka Warta-Widzew Łódź z FC Sieradz skromna delegacja ponad 100 osób
dziękuję.
a jak Zielone Pokolenie napisze że to jednorazowcy i takie tam to mam wyjebane na to , bo niech 10% z nowych osób dostanie korbę to już dla mnie będzie powód do dumy.
tak się wychowuje młode pokolenie!
a Jutrzenka coś działa jeszcze?? A jeśli tak czy na swoje konto czy Widzewa??
-
does.not.matter
- Kontakt:
Dziś Sieradz pokazał się pięknie. Widoczni na każdym kroku.
-
Sieradzka Szlachta
Witam, o jakich ambicjach mówisz?
Uparliście się na wypowiedziach obcych ekip, a później piszecie, że ktoś z nas się do Was ciężko nakręca... Nikt z Warciarzy nigdy nie był ANTY, to że ktoś chce działać na własną rękę nie znaczy, że jest pępkiem świata. My jako Warciarze, wiemy gdzie jest nasze miejsce, nikomu nigdy pod górkę nie robiliśmy, po prostu chcieliśmy robić swoje, a to że od Was ludzie którzy wywodzili się od Nas, zaczęli mieć swoje ale i chcieli się pokazać, to z Nas zrobili wielkich ANTY-Widzew, czego nigdy nie było. Zaczęło się od naszych dobrych chwil, więc piszesz, że masz do kogoś szacunek, a później nie, ponieważ, ktoś Ci powie, że Warta jest be, bo oni sami itp... Dziś nas nie ma, ale jednak już mamy swoje w głowie, nikt z nas nie żałuje tego i też nikt nie będzie z Wami wojował.
TYLKO WARTA SIERADZ!
Uparliście się na wypowiedziach obcych ekip, a później piszecie, że ktoś z nas się do Was ciężko nakręca... Nikt z Warciarzy nigdy nie był ANTY, to że ktoś chce działać na własną rękę nie znaczy, że jest pępkiem świata. My jako Warciarze, wiemy gdzie jest nasze miejsce, nikomu nigdy pod górkę nie robiliśmy, po prostu chcieliśmy robić swoje, a to że od Was ludzie którzy wywodzili się od Nas, zaczęli mieć swoje ale i chcieli się pokazać, to z Nas zrobili wielkich ANTY-Widzew, czego nigdy nie było. Zaczęło się od naszych dobrych chwil, więc piszesz, że masz do kogoś szacunek, a później nie, ponieważ, ktoś Ci powie, że Warta jest be, bo oni sami itp... Dziś nas nie ma, ale jednak już mamy swoje w głowie, nikt z nas nie żałuje tego i też nikt nie będzie z Wami wojował.
TYLKO WARTA SIERADZ!
-
Ukochane Miasto
:-Dbnowak pisze:No to skoro ten Sieradz jest dla was taki ważny, to będziemy musieli wam go jebnąć podobnie jak Piotrków, wszystko jedno czy autorytetem, siłą, pieniędzmi, zmuszeniem do przerzucenia się, darmowymi treningami. Byle niedługo i byle was bardzo bolało.
-
Ukochane Miasto
zadam Ci proste pytanie i odpowiedz szczerze..tolerowaliście w swoich szeregach Widzewiaków czy nie ??Sieradzka Szlachta pisze:Witam, o jakich ambicjach mówisz?
TYLKO WARTA SIERADZ!
był zakaz pod groźbą wpierdolu , chodzenia w barwach Widzewa? Był.
ani by was ten Widzew nie osłabił ani nie bylibyście drugą kategorią . Po prostu śmierdziało Wam to że wogóle mamy czelność istnieć w naszym mieście..a teksty starej waszej gwardii typy " jak nam zaczniecie zabierać młodych to przejebane"... Człowieku ! Mało wiesz albo dużo wiesz a udajesz że było inaczej
taka jak napisałem : miałem do Was duży podziw (chociażby za akcję z Rakowem ,bo nie wszyscy mieliby jaja żeby tak zrobić) ale wasza buta i zarozumiałość poszła trochę za daleko.
ile ja się nasłuchałem na Widzewie pytań o was i hamowałem zapędy grupy która chciała was dojechać to tylko ja wiem ..i niech tak zostanie.
-
MKS Iskra Pszczyna
Widzew jedną nogą w III lidze, no to szykują się derby Łodzi w przyszłym sezonie. Dodatkowo Polonia Warszawa blisko awansu do baraży o II ligę.
c*** wielki będzie a nie derby.U nas karykatura stadionu a na Widzewie choć powstanie nowy normalny obiekt to jestem pewien że psy,wojewoda czy jakiś inny "menel"(Bogusław nie lubie Ciebie już)wymyśli zakaz z d*** żeby tylko nas tam nie było.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie 
ŁKS ma na chwilę obecną 3 pkt przewagi nad strefą spadkową, więc nie ma co przesądzać.
-
PierdemWdziub
bnowiak, nam jebniecie Sieradz :D ? z nami jebniecie. juz te jebane wiesniaki czekaja az od jutra beda goszczeni na salonach polesia i stana sie szlachta :D
ale mnie rozbawilo to budowanie analogii miedzy sytuacja piotrkowa, a dajmy na to, pabianicami :) wymiana pokolen przeciwko zwrotowi przez rufe w trakcie roku w wielu przypadkach. zeby nie powiedziec przerzuceniu sie.
pieknie sie gimnastykujecie slownie. podziwima za to. ze w ogole trwa dyskusja i polemika o zydowskich korzeniach? mistrzostwo swiata. naprawde. gratulacje
ale mnie rozbawilo to budowanie analogii miedzy sytuacja piotrkowa, a dajmy na to, pabianicami :) wymiana pokolen przeciwko zwrotowi przez rufe w trakcie roku w wielu przypadkach. zeby nie powiedziec przerzuceniu sie.
pieknie sie gimnastykujecie slownie. podziwima za to. ze w ogole trwa dyskusja i polemika o zydowskich korzeniach? mistrzostwo swiata. naprawde. gratulacje
Jako powód podadzą np. remont torów na Fabryczny i będzie po wróblach !cobytu pisze:c*** wielki będzie a nie derby.U nas karykatura stadionu a na Widzewie choć powstanie nowy normalny obiekt to jestem pewien że psy,wojewoda czy jakiś inny "menel"(Bogusław nie lubie Ciebie już)wymyśli zakaz z d*** żeby tylko nas tam nie było.
-
PierdemWdziub
padly slowa nowy normalny obiekt i karykatura. trzeba to odnotowac. na przyszlosc. na etapie koncepcyjnym nasz stadion to bylo gowno po kosztach, a trybuna na unii zapowiedz stadionu najwyzszej klasy. godnego ugoszczenia Widzewa w lidze mistrzow :D
Tożsamość powiadasz? A jak nazwiesz to że pojedyncze osoby od was pojawiały się na wyjazdach Łksu? Albo że treningi prowadzi czy tam prowadził wam jeden z czołowych h Łksu? :)dmx777 pisze:Brak patryiotyzmu regionalnego, pojscie na latwizne w przypadku Widzewa duzo fc sukcesu. Tozsamosc w wojewodztwie zachowaly GKS B. i RKS R. Tyle w temacie. Reszta pacholki Lodzi
-
Ukochane Miasto
pionkiem to Ty jesteś pisząc takie bzdury! Nie znasz historii budowania sieradzkiego FC chociażby więc nie p****** głupot.dmx777 pisze:Mowie o caloksztalcie. Niuanse mnir nie obchodza. Kutno sietadz piotrkow itd. Mieli w miescie kluby lokalne wybrali role pionka i tyle.
tak tak , mogłem wygodnie do dziś siedzieć na meczach Warty i ryczeć Warteczka Ka Warteczka ES! Ale poszedłem na łatwiznę jeżdżąc przez wiele lat cugami na ŁÓdź i dostając kilka razy za tą łatwiznę po ryju od Łksu czy też Włókniarza ,
łatwizna jak c***!
był moment że jak starzy znajomi mnie widywali że na mecz jadę to sobie łacha ze mnie darli , szydząc ze mnie że stary koń jestem a zachowuję się jak dzieciak bo piątki zbijam z chłopakami których mógłbym być ojcem
łatwizna jak c***!
pachołkami powiadasz ? I ty ku*** Jesteś kibolem? ktoś z młodych dostaje bzika na punkcie ukochanego Klubu i jest pachołkiem??
no to się w końcu dowiedziałem że jestem pachołkiem.
Co tam u Włocłavii?dmx777 pisze:Mowie o caloksztalcie. Niuanse mnir nie obchodza. Kutno sietadz piotrkow itd. Mieli w miescie kluby lokalne wybrali role pionka i tyle.
Prawie wszędzie na lokalnych klubach działali kibice Widzewa, dla których lokalny klub był dodatkiem. Sieradz był anty i skończyło im się kibicowanie, wy też wielce samodzielni a nawet nie rządzicie we własnym mieście. :) zreszta teraz jak wasz klub spada, niech jeszcze odejdzie sponsor i skończy się parcie psów i władz miasta na was to czarno widać waszą przyszłość.
Nowa taktyka? Obrażanie FC, że poszły na łatwiznę wybierając Widzew? Czyżby obrażnie od wieśniaków nie przyniosło efektów w samej Łodzi to teraz pociski na FC? :) Łks banda c**** nie mająca czym przyciągnąć do siebie kibiców to jadą po najniższej linii oporu :)
Fan Cluby Dumą Widzewa i basta.
Fan Cluby Dumą Widzewa i basta.
NA ZGIERSKIEJ ZIEMI WYCHOWANI - Z WIDZEWEM NA ZAWSZE ZWIĄZANI
-
Jan Niezbędny
To jednostki a nie wróg. W Sulejowie Widzew robi co tylko chce. W Poddębicach tak samo, kto przyznaje się do bycia za ŁKSem ma delikatnie mówiąc przejebane:). W Lutomiersku jednostki z ŁKSu bez wsparcia ziomali z innych miejscowości też jakoś kompletnie nieaktywne.MW10 pisze: Oprócz tego nagle pojawił się u was wróg w Sulejowie, Lutomiersku, Poddębicach, i kilku innych miejscowościach.
Także nie rozpatrywałbym tego w kategoriach jakiegoś Waszego osiągnięcia :).
nas nie interesuje, znaczy się chodzi o to, że yyy...
-
Sieradzka Szlachta
Ukochane Miasto pisze:zadam Ci proste pytanie i odpowiedz szczerze..tolerowaliście w swoich szeregach Widzewiaków czy nie ??Sieradzka Szlachta pisze:Witam, o jakich ambicjach mówisz?
TYLKO WARTA SIERADZ!
był zakaz pod groźbą wpierdolu , chodzenia w barwach Widzewa? Był.
ani by was ten Widzew nie osłabił ani nie bylibyście drugą kategorią . Po prostu śmierdziało Wam to że wogóle mamy czelność istnieć w naszym mieście..a teksty starej waszej gwardii typy " jak nam zaczniecie zabierać młodych to przejebane"... Człowieku ! Mało wiesz albo dużo wiesz a udajesz że było inaczej
taka jak napisałem : miałem do Was duży podziw (chociażby za akcję z Rakowem ,bo nie wszyscy mieliby jaja żeby tak zrobić) ale wasza buta i zarozumiałość poszła trochę za daleko.
ile ja się nasłuchałem na Widzewie pytań o was i hamowałem zapędy grupy która chciała was dojechać to tylko ja wiem ..i niech tak zostanie.
To się zdziwisz, ponieważ nigdy nikt z nas, nie groził nikomu w barwach Widzewa, ani nie miał nikt zakazu. Młodzi z Widzewa chodzili na mecze i nikt im nie mówił, że mają być albo za Wartą, albo za Widzewem, kto chciał to jechał na Widzew. Chodziło nam, żeby na Warcie były barwy Warty. To że od Was ludzie zaczęli sami nakręcać na nas, to tak się stało jak się stało. Nas dzisiaj nie ma, ale dużo nas nauczyło jak jest na kibicowskim szlaku. Zresztą nie będę tu się z Tobą spinał, kto co robił i kto na tym jak wyszedł. Wy macie swoją rację, My mamy swoją. Śmieszy mnie tylko jedno, że taka mała Warteczka mogła tak się naprzykrzyć, ponieważ chyba nie byłoby rozsądne z naszej strony z Wami walczyć, bo każdy wie, że nikt nie ma polotu do topowych ekip, a szczególnie Warta do Widzewa... Rozmawiałem z ludźmi z innych FC i wiem, że ktoś nakręcał na Wartę i od tego powstały farmazony, że niejako My chcemy być anty... Spójrz na to realnie, jak grupa 50 osób może startować do Widzewa...
Sądzę, że już nie ma sensu ciągnąć tematu Warty, każdy z nas wie jak jest i zostawmy to dla siebie.
Co do Sulejowa i Poddebic to sie nie wypowiadam bo wiedzy nie mam , ale co do Lutomierska to sorry wasza "ekipa" z tej mieściny kilka razy pokazywała co to za sort i grubo sie myślisz w tym temacie .Jan Niezbędny pisze:To jednostki a nie wróg. W Sulejowie Widzew robi co tylko chce. W Poddębicach tak samo, kto przyznaje się do bycia za ŁKSem ma delikatnie mówiąc przejebane:). W Lutomiersku jednostki z ŁKSu bez wsparcia ziomali z innych miejscowości też jakoś kompletnie nieaktywne.MW10 pisze: Oprócz tego nagle pojawił się u was wróg w Sulejowie, Lutomiersku, Poddębicach, i kilku innych miejscowościach.
Także nie rozpatrywałbym tego w kategoriach jakiegoś Waszego osiągnięcia :).
Ps . Jak nie macie o czymś pojęcia to lepiej powstrzymać sie od klepania w klawiaturę , pozdro zipy
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie
-
obiektywnyFAN
Patrząc na mecze, to Widzew prezentuje się kozacko. Nie dość, że liczbowo fajnie to i oprawy z piro.
-
TenZeWschodu
RKS Radomsko przyjmuje gości?
Sektor gosci w Radomsku nie jest dopuszczony do uzytku gdyz grozi zawaleniem , do uzytku dopuszczono tylko trybune glownom.
-
KlubemŁodziJestRTS
Wielu myślało,że Widzew w ogórkowych ligach niczego nie pokaże i takie zdziwko teraz.Łksiaków to krew zalewa,bo akurat Widzew w tym aspekcie bije ich na głowę.obiektywnyFAN pisze:Patrząc na mecze, to Widzew prezentuje się kozacko. Nie dość, że liczbowo fajnie to i oprawy z piro.
WŁADCY MIASTA WŁÓKNIARZY!
-
ŁKS1908ŁKS
Szczerze ? nic mnie nie zalewa i pewnie większość moich kolegów po szalu ma w chuju to że w każdej mieścinie jakiej gracie Wasz miejscowy fc robi mobilizacje...
P.s więc następnym razem jak będziesz próbował wypowiadać się o naszych odczuciach lub sposobie myślenia to se odpuść
P.s więc następnym razem jak będziesz próbował wypowiadać się o naszych odczuciach lub sposobie myślenia to se odpuść
zapełniona dziś trybuna ? bo coś marnie wyglądała zbiórka na placu wolności
taka korba była na mecz rundy i wyszło jak zwykle ;)
taka korba była na mecz rundy i wyszło jak zwykle ;)
-
Jan Niezbędny
Bywam tam z racji geograficznej bliskości więc zluzu. Gdyby nie to to bym się nie wypowiadał.wid08 pisze: Co do Sulejowa i Poddebic to sie nie wypowiadam bo wiedzy nie mam , ale co do Lutomierska to sorry wasza "ekipa" z tej mieściny kilka razy pokazywała co to za sort i grubo sie myślisz w tym temacie .
Ps . Jak nie macie o czymś pojęcia to lepiej powstrzymać sie od klepania w klawiaturę , pozdro zipy
Piszę o lokalesach z ŁKSu, którzy przez ostatnie 5 lat mocno się wykruszyli i jak jeszcze te 5 lat temu potrafili zaskoczyć in plus tak teraz coś marnie i gorzej. A o pokazywaniu co to za sort nie gadaj - koledzy z białej strony miasteczka nie mówili Ci chyba z jakich powodów ich skład zmniejszył się do raptem pięciu czy tam ośmiu osób. A jak na serio nie wiesz to mogę Ci rozjaśnić temat na priv.
Bez spin bo temat i tak upadł przez jakichś internetowych szaleńców:).
nas nie interesuje, znaczy się chodzi o to, że yyy...
Dla mnie post roku :) Ilu was bylo z Fcb 91 na derbach z naszymi rezerwami? Ladnie sie w ten dzien pokazaliscie, nie ma co. Belchatow 100% Widzew :)))mms pisze:wy też wielce samodzielni a nawet nie rządzicie we własnym mieście. :).
wyszło jak zawsze ? co mecz mamy komplet ? Chyba nie :) bo dzisiaj komplet.gul skacze , napinała na ewidzew trwa , wstawiają jakieś zdjęcia pół godziny z przed zbiórki a info na wieś idzie :D chciałeś poszydzić a nie wyszło
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie
-
Ukochane Miasto
tłumaczę ci po polsku ale widzę że nie rozumiesz po polsku więc tak jak napisałeś ,dalej nie gadam .dmx777 pisze:Chwalidz sie czy zalisz? Chyba latwiej byc za Widzewem niz za Warta. Proste. Dalej nie gadam.
-
Ukochane Miasto
żebyście k**** nie dawali na komendę to byście dalej srali w majty .kasztany pisze:Dla mnie post roku :) Ilu was bylo z Fcb 91 na derbach z naszymi rezerwami? Ladnie sie w ten dzien pokazaliscie, nie ma co. Belchatow 100% Widzew :)))mms pisze:wy też wielce samodzielni a nawet nie rządzicie we własnym mieście. :).
a tak to tylko lekko spoceni chodzicie.
-
PanTuNieStał
Na tyle spoceni że po dwóch do klopa ;)
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."

-
Ene due rabe
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=57D4F47B
oprawa z dzisiaj , nie jedyna ... palimy 50 rac kilkadziesiąt dużych dymow i strobole . Trybuna nabita full doping po raz kolejny na wysokim poziomie.
Przed meczem zbiórka na placu wolności skąd przemarszem idziemy na ŁKS . Na sektorowce owy plac wolności z haslem NA STADIONIE I ULICY KLIMAT TWORZĄ FANATYCY . Później odpalamy barwy Łodzi , co dało pożądany efekt i zadymilo cała trybunę . Po raz kolejny cieszy widok chmary malolatow czy nawet dzieciaków ktorych wiek mieści się w 1 cyfrze , zajawionych tym co się dzieje.
Poloni koło 300 z oprawa i pojedynczym piro . Ich doping z naszej strony absolutnie nieslyszalny , nie wiem czy w trakcie meczu przebili się chociaż raz. Przed meczem mają dym z psami i policja wchodzi na ich sektor i ogólnie na stadion .
3 2 1 Widzewiacy napinka czas start , macie handicup bo ide sprazyc dobrego filisa i się chyba nawet najebe ;) ..
oprawa z dzisiaj , nie jedyna ... palimy 50 rac kilkadziesiąt dużych dymow i strobole . Trybuna nabita full doping po raz kolejny na wysokim poziomie.
Przed meczem zbiórka na placu wolności skąd przemarszem idziemy na ŁKS . Na sektorowce owy plac wolności z haslem NA STADIONIE I ULICY KLIMAT TWORZĄ FANATYCY . Później odpalamy barwy Łodzi , co dało pożądany efekt i zadymilo cała trybunę . Po raz kolejny cieszy widok chmary malolatow czy nawet dzieciaków ktorych wiek mieści się w 1 cyfrze , zajawionych tym co się dzieje.
Poloni koło 300 z oprawa i pojedynczym piro . Ich doping z naszej strony absolutnie nieslyszalny , nie wiem czy w trakcie meczu przebili się chociaż raz. Przed meczem mają dym z psami i policja wchodzi na ich sektor i ogólnie na stadion .
3 2 1 Widzewiacy napinka czas start , macie handicup bo ide sprazyc dobrego filisa i się chyba nawet najebe ;) ..
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
NoMatterWhat
Nie żebym się spinał ale jest błąd na oprawie.
Nie żebym się spinał, ale gdzie?
-
PanTuNieStał
Warta Sieradz - Widzew Łódź
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pKMfcuslLB4[/youtube]
dobranoc.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pKMfcuslLB4[/youtube]
dobranoc.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki."