Małopolska kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

ODPOWIEDZ
Stary wiarus

Re: Małopolska kibolska

Post autor: Stary wiarus » 20.04.2016, 18:01

patriota85 pisze:Stary wiarus - zgadza się, kontakty na linii Glinik - FC Wisły są neutralne.O czym miałem napisać we wcześniejszym poście, a tego nie zrobiłem.Ale chyba nie powiesz, że kilka lat temu Glinik nie dał im zakazu działania i chodzenia w barwach ?

Co do "FC Widzewa w Gorlicach" i ich relacjach z Glinikiem.To osoby jeżdżące na Widzew chodzą/chodziły również na Glinik.Nie była to żadna odrębna grupa osób w Gorlicach.Te osoby należą do Widzew FC Południe, a nie Widzew FC Gorlice - bo coś takiego nie istnieje.
Wszystko się zgadza,bylo tak jak piszesz z Wisła i barwami ale bylo to skutkiem zmian w grupie i min . wydarzenia na derbach Tarnowa,gdzie hools TS z grupy "rekinów"w stosunku do mlodego kibica Glinika...( ps tak wiem ze fani RTS z Gorlic są w FC poludnie..:)Mam pytanie do fanów Wisły skąd nazwa Sharks? Od nozy z ktorymi lataja w Krk?Nazwa bardziej mi pasuje do klubu znad morza,chodz Wisla wpada do morza...:)))Wogole duzo sie odnosi do patriotyzmu na meczach a na flagach itp jakos go mało bo obce lepiej brzmi a jezyk ojczysty taki piekny i bogaty!Pozdrawiam

iparts.pl
orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 21.04.2016, 20:00

Mam pytanie czy na mecz Unia -Cracovia 2 będą wpuszczeni kibice gości?

bioly1928

Post autor: bioly1928 » 21.04.2016, 20:04

Mecz bez udziału kibiców gości.

orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 21.04.2016, 20:59

No to lipa

Idealista

Post autor: Idealista » 24.04.2016, 16:47

MŁYN SANDECJI na meczu z Arką Gdynia.

[link]
W górach jest wszystko co kocham
Wszystkie wiersze są w bukach
Zawsze kiedy tam wracam
Biorą mnie klony za wnuka
Zawsze kiedy tam wracam
Siedzę na ławce z księżycem
I szumią brzóz kropidła
Dalekie miasta są niczym

Rodowity1928

Post autor: Rodowity1928 » 26.04.2016, 07:39

Oficjalna derbowa zajawka kibiców Unii.

https://www.youtube.com/watch?v=_JmKLtPkdgc

Zbyszko_z_Bogdańca

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca » 26.04.2016, 15:38

Takie pytanie do Tarnovii. Jak to jest, chcieliście 1000 biletów dostaliście 500(300 daliście do dyspozycji Cracovii) a listę zgłosiliście na 330 osób. Czyżby wyszło szydło z worka i to gadanie na forum o tym, że derby zweryfikują sytuację w Tarnowie było tylko gadaniem? Może to wina tego, że zapowiedź udostępniliście jak już zapisy mieliście zamknięte? Parę osób rzucało tekstami "żebyś się nie zdziwił" no i faktycznie się zdziwiłem.

bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru » 26.04.2016, 16:37

Będzie szansa dostać bilety na miejscu na sektory neutralne?

orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 26.04.2016, 19:09

Derby za parę dni i zaczyna się propaganda

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 26.04.2016, 19:27

Dlaczego Unia nie wpuszcza Pasow na ligowy mecz rezerw?

Zbyszko_z_Bogdańca

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca » 26.04.2016, 19:46

jakdzieci pisze:Dlaczego Unia nie wpuszcza Pasow na ligowy mecz rezerw?
Zakładam, że ze względów finansowych. (mecz podwyższonego ryzyka, koszty ochrony itp)
orthodox1981 pisze:Derby za parę dni i zaczyna się propaganda
Andrzej ja wiem, że opanowałeś tylko słowo propaganda ewentualnie z dodatkiem "mościcka", ale jak nie umiesz uargumentować swojej wypowiedzi to po prostu sobie daruj.

energyy

Post autor: energyy » 26.04.2016, 19:51

coś wiecie a gówno wiecie, po 1. liste oddaliśmy dziś tylko ze względu na to, że Wasz prezes o to prosił, bo chciał zacząć wpisywać dane, drukować bilety itd, więc poszliśmy mu na rękę i daliśmy mu to co mamy na dzień dzisiejszy, po 2. liczbe też przekręciłeś a po 3. nie mamy już zamkniętych zapisów bo trwają one do piątku, coś jeszcze przekręcisz?

orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 26.04.2016, 20:35

Zbyszko nie wiem skąd ci się wziął ten Andrzej

tarnow

Post autor: tarnow » 27.04.2016, 11:21

Akurat tej zaczepki w stronę Tarnovii o zamówienie 1000 biletów nie rozumiem. Zamawiać mogą ile chcą, takie ich prawo. Chyba nikt się nie spodziewał, że ich tylu będzie nawet oni sami. Budowanie napięcia i mobilizacja tylko służy ich sprawie

Pamiętajmy, że to zamówienie na stan tydzień przed derbami. Wielu na tego typu atrakcje decyduje się w ostatniej chwili pod wpływem zachęcania przez kolegów. Liczba może wzrosnąć.

Nawet zakładając 330 to i tak jest przecież ich rekord wszechczasów. O ile pamiętam to do tej pory było max 170 osób, nawet w swojej złotej erze się nie zbliżyli do tegorocznej derbowej liczby. Jeśli znaczna część tych biletów to Kraków to i tak mogą być zadowoleni. Byłoby to świadectwo umocnienia starej zgody i poważnego potraktowania po wielu latach lekceważenia i pozostawienia ziomków na wyniszczającą aktywność rywala.

Już widać, że derby będą moim zdaniem poziomem zbliżone do tych sprzed 10 lat, kiedy Unia kwitła. No i uratowanie prestiżu miasta na mapie kibolskiej. Zawsze w cieniu znacznie mniejszej Dębicy, trochę większego Rzeszowa sądze, że liczby derbowe(pewnie z 1000 w sumie) będzie świadczyła o renesansie kibolstwa w Tarnowie.

nisc

Post autor: nisc » 27.04.2016, 11:33

z tego co zauwazyłem w Glasgow w październiku przy okazji Szkocja-Polska, Tarnovia nie ma się czego wstydzić po latach kryzysu...a kiedys pamiętam, że region małopolsko-podkarpacki miał mnóstwo derbów w relatywnie średniej wielkości miastach miastach jak Dębica, Przemyśl, Rzeszów czy Tarnów a do tego rywalizacja Mielec-Tarnobrze-Stalowa Wola. Budziło to zazdrość reszty kibicowskiej Polski (połowa lat 90-tych)
TYBET JEST SERBSKI

kat.

Post autor: kat. » 27.04.2016, 12:10

W połowie lat 90. trudno mówić o derbowym Tarnowie, bo Unia, choć całkowicie nie wymarła, nie miała startu do tej setki rywalki i na Tarnovię (z którą grały rezerwy) nie była w stanie ogarnąć ekipy. Tak się złożyło, że ten złoty czas Tarnovii był chyba najchudszym okresem całego miasta - Unia nie liczyła się w mieście, a Tarnovia nigdy nie osiągnęła jej poziomu w regionie i tak jak napisał tarnow, miasto na długo było w cieniu, choćby tej mniejszej Dębicy. Teraz to w sumie pierwsze derby, kiedy trudno powiedzieć, że któraś z ekip jest w całkowitej defensywie i walczy tylko o przetrwanie, co oczywiście nie znaczy, że siły w mieście się wyrównały jak np. w Rzeszowie.

SP11

Post autor: SP11 » 27.04.2016, 12:14

nisc pisze:z tego co zauwazyłem w Glasgow w październiku przy okazji Szkocja-Polska, Tarnovia nie ma się czego wstydzić po latach kryzysu...a kiedys pamiętam, że region małopolsko-podkarpacki miał mnóstwo derbów w relatywnie średniej wielkości miastach miastach jak Dębica, Przemyśl, Rzeszów czy Tarnów a do tego rywalizacja Mielec-Tarnobrze-Stalowa Wola. Budziło to zazdrość reszty kibicowskiej Polski (połowa lat 90-tych)

Bo widziales emigracje ktora za czasow bycia jeszcze w Polsce albo przestala kibicowac albo wypierdalala. Teraz nagle zaczeli spowrotem kibicowac tak jak frajerzy w Tarnowie.

nisc

Post autor: nisc » 27.04.2016, 12:46

Część ekipy Tarnovii przyjechała z kraju kolego...nie zaprzeczam że sie pozytywnie zaskoczyłem...pozostaje poczekać na derby bez zbędnych pyskówek jak sądzę
TYBET JEST SERBSKI

energyy

Post autor: energyy » 27.04.2016, 15:14

Dobrze, że chociaż z garstka z Was można porozmawiać na jakimkolwiek poziomie. Co do derbów to ani nikt od nas ani nikt od Was przecież nie liczył na to, że skoro na meczach jest nas 120-150 osób to nagle na derby nas samych będzie 500 czy więcej, trzeba mierzyć siłę na zamiary to jasne. W każdym razie tak jak pisze ktoś wyżej, liczba i tak będzie dla nas rekordowa, odbudowywyjemy się krok po kroku i przypominam że zaczynaliśmy 2 lata temu praktycznie od zera. Nie ma co narzekać bo derby wisiały na włosku, cieszy fakt ze się odbędą, na pewno będzie ciekawie.

SP11

Post autor: SP11 » 27.04.2016, 18:00

energyy pisze:Dobrze, że chociaż z garstka z Was można porozmawiać na jakimkolwiek poziomie. Co do derbów to ani nikt od nas ani nikt od Was przecież nie liczył na to, że skoro na meczach jest nas 120-150 osób to nagle na derby nas samych będzie 500 czy więcej, trzeba mierzyć siłę na zamiary to jasne. W każdym razie tak jak pisze ktoś wyżej, liczba i tak będzie dla nas rekordowa, odbudowywyjemy się krok po kroku i przypominam że zaczynaliśmy 2 lata temu praktycznie od zera. Nie ma co narzekać bo derby wisiały na włosku, cieszy fakt ze się odbędą, na pewno będzie ciekawie.

Prosze Cie na jakim meczu was bylo 150? Na ostatnim to tego liczacego znacznie ponioslo z tymi 120. Naszych liczb sie przypierdalacie ze zawyzamy itp a wy to sie mnozycie chyba a nie dodajecie.
Fakt jest taki ze pewne poziomy sie beda utrzymywac teraz po obu stronach jak dlugo sie okaze I kto bedzie bardziej wytrwaly w walce.

FORZA ZKS

Post autor: FORZA ZKS » 28.04.2016, 18:37

Napisalby ktos wiecej o Nowym Targu pod wzgledem kibicowskim? Pustynia kibicowska czy dzialaja tam jakies fan club? Z gory dziekije

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 28.04.2016, 19:58

Z tego ogólnie co wiem to jest Podhale i FC Lechii Gdańsk.
IGLOOPOL DĘBICA

The Pozer City

Post autor: The Pozer City » 28.04.2016, 20:15

NT pustynia kibicowska, jakieś małolaty teraz chyba próbują ogarniać coś. Swoją drogą miasto zaliczyło spory regres kibicowsko, jeszcze nie tak dawno (po "Władcach Podhala") była tam ekipka od skrojenia flagi Beskidowi, jakieś jednostki Cracovii i Pogoni Szczecin, słychać też było o paru osobach z Hutnika. Może ktoś stamtąd pokusi się o opis miasta w ostatnich latach i wytłumaczy przyczyny kryzysu?

Quorth

Post autor: Quorth » 29.04.2016, 08:21

NT kojarzy się z FC Lechii Gdańsk więc na logikę z sympatykami także Wisły troszkę kupy d..y się to nie trzyma wszystko-istotnie jakiś ziomek z NT powinien się wypowiedzieć

Walker

Post autor: Walker » 29.04.2016, 21:13

O NT pisane było już chyba pare razy.
W NT kibicowano Wiśle. Doszło tam swego czasu do ostrej spiny między nimi a FC Oświęcim ( o sprawy hokejowe )
Przez co NT zaprzestał wizyt na Reymonta. Jako iż mieli dobre relacje ze Stoczniowcem Gdańsk to zostali FC Lechii ..........
W pierwszym sezonie nawet jeździli po parę osób. Potem długo jeździła sama flaga ( wieszał ją gość z Pruszcza ) a teraz cisza.

Władcy Podhala od lat trzymały ekipę ale tylko ośmieszyły ruch kibicowski w mieście. Stały się dostarczycielami flag ( Banik, Unia Oświęcim, Sandecja) Do tej pory zastanawiam się jak wyjebali flagę Beskidowi ale chyba oni też są im równi...
Przegrali też grzybobranie z Unią Oświęcim.
Od tego czasu co sezon to coraz większa padaka. W tym sezonie Unia O ( ich największa kosa) przyjeżdża i chodzi spokojnie po mieście, rynku i lodowisku. Na wyjazd do Oświęcimia nie pojechali ( same pikniki były) choć mieli taką możliwość.

Na dzień dzisiejszy NT wymarła ekipa

PARODIA

Post autor: PARODIA » 30.04.2016, 09:31

Na temat Beskidu nie wypowiadajmy się, ich napinka w necie przerasta wszystko. Po ostatniej akcji jaką mieli na trasie, na powrocie z meczu wszystko się wyjaśniło, jaki mają start do Unii.

Hati

Post autor: Hati » 30.04.2016, 16:54

Nasza napinka ? gdzie my się napinamy prosze przytoczyć ? Dobrze że wy zawsze "wysiadaliście" do nas na trasie. Widze że ostatnio bijecie furorę tu na forum i bardzo jesteście aktywni. Co do podhala to rzeczywiście nie istnieją na dzień dzisiejszy nawet nie ma kogo tam bic.

zylak

Post autor: zylak » 30.04.2016, 17:11

Z tego co wiem w Nowym Targu oprocz miejscowego Podhala najwiecej jest Wisly. Czy można mówić o jakimś zorganizowanym FC tego nie wiem. FC Lechii z tego miasta to już przeszłość.

Paterr

Post autor: Paterr » 04.05.2016, 15:25

Jak ktoś chce obejrzeć Derby Tarnowa to transmisja będzie pod tym linkiem od godziny 17:30

[link]

sandro88

Post autor: sandro88 » 04.05.2016, 18:58

O NT pisane było już chyba pare razy.
W NT kibicowano Wiśle. Doszło tam swego czasu do ostrej spiny między nimi a FC Oświęcim ( o sprawy hokejowe )
Przez co NT zaprzestał wizyt na Reymonta. Jako iż mieli dobre relacje ze Stoczniowcem Gdańsk to zostali FC Lechii ..........
W pierwszym sezonie nawet jeździli po parę osób. Potem długo jeździła sama flaga ( wieszał ją gość z Pruszcza ) a teraz cisza.

Władcy Podhala od lat trzymały ekipę ale tylko ośmieszyły ruch kibicowski w mieście. Stały się dostarczycielami flag ( Banik, Unia Oświęcim, Sandecja) Do tej pory zastanawiam się jak wyjebali flagę Beskidowi ale chyba oni też są im równi...
Od tego czasu co sezon to coraz większa padaka. W tym sezonie Unia O ( ich największa kosa) przyjeżdża i chodzi spokojnie po mieście, rynku i lodowisku. Na wyjazd do Oświęcimia nie pojechali ( same pikniki były) choć mieli taką możliwość.

Gościu z Oświęcimia weź stul ryja na temat NT bo gówno wiesz. Fakt faktem jest teraz padaka za którą mi wstyd. Trochę dojebałeś z tymi flagami na rzecz Sandecji bo to były flagi pikników więc Sandecja nie ma się czym szczycić. O tych "młodych" to nawet nie wspominaj bo żal, na Lechię nadal się jeżdzi więc nie p****** że to przeszłość, na temat Wisły to się lepiej nie wypowiadaj bo sam wiesz na którą stronę przeszliście

Paterr

Post autor: Paterr » 04.05.2016, 19:47

Tarnovia na dzisiejszych derbach

Obrazek

Paterr

Post autor: Paterr » 04.05.2016, 19:52

Obrazek

el_romano

Post autor: el_romano » 04.05.2016, 20:05

[link]

zdobycze Podhala (znalezione w necie)

no i tak zwiedziłem Internetu ws. Podhala no i natknąłem się na filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=7QcK9U2M9tI

dosyć spora ekipka w młynie no i doping w miarę, po meczu podobno jakieś śmiechy były z Cracovii z Zakopanego, że straszną mobilizację robili, a przyjechali w 7, w tym jedna dziewczyna.

Walker

Post autor: Walker » 04.05.2016, 21:27

sandro88 pisze:O NT pisane było już chyba pare razy.

Gościu z Oświęcimia weź stul ryja na temat NT bo gówno wiesz. Fakt faktem jest teraz padaka za którą mi wstyd. Trochę dojebałeś z tymi flagami na rzecz Sandecji bo to były flagi pikników więc Sandecja nie ma się czym szczycić. O tych "młodych" to nawet nie wspominaj bo żal, na Lechię nadal się jeżdzi więc nie p****** że to przeszłość, na temat Wisły to się lepiej nie wypowiadaj bo sam wiesz na którą stronę przeszliście
Nie obrażaj mnie, bo sam wiesz że prawda w oczy kole. W którym momencie kłamie ? Proszę pokaż mi ?
Co do Wisły to nikt nie przeszedł na żadną stronę. Unia nigdy ale to nigdy nie była pro Wisła. To że część ekipy jeździło aktywnie na R22 to oczywiście fakt. Jednak te osoby na Unię już nie jeżdżą, zresztą na Wisłę już te nie. Wymieniło się pokolenie które obrało inne piorytety. Tyle.

Fejk

Post autor: Fejk » 04.05.2016, 21:57

Obrazek

Tutaj zdjęcie Unii Tarnów. Liczbowo lepiej od Tarnovii, można wiedzieć jak obie ekipy były wspierane przez zgody?

morena1906

Post autor: morena1906 » 04.05.2016, 22:08

Walker pisze:
sandro88 pisze:O NT pisane było już chyba pare razy.

Nie obrażaj mnie, bo sam wiesz że prawda w oczy kole. W którym momencie kłamie ? Proszę pokaż mi ?
Co do Wisły to nikt nie przeszedł na żadną stronę. Unia nigdy ale to nigdy nie była pro Wisła. To że część ekipy jeździło aktywnie na R22 to oczywiście fakt. Jednak te osoby na Unię już nie jeżdżą, zresztą na Wisłę już te nie. Wymieniło się pokolenie które obrało inne piorytety. Tyle.
Twiedzisz K. że nie jeździsz na unie czy ze nie jezdziles na Wisle ??? bo prawda to ciebie w oczy kole chyba tutaj. Przecierz ty wlasnie jestes (byles hehe) jednym z oswiecimskich wislakow czyz nie ??? zaraz mnie tak wkurwisz ze wrzuce tutaj wiecen o tobie kondonie jak tak dalej bedziesz klamal ludzi !!! byles w nowym targu niedawno na wyjezdzie unii i jezdziles na Wisle. tak czy nie? banda hipokrytow i klamcow zajebanych. na kazdego przyjdzie pora !!! napisze to raz jeszcze: caly wasz obecny trzon to ludzie ktorzy jezdzili na Wisle, legie, zaboli i kurwiliscie na ruch a teraz z nimi stoicie i udajecie ze wszystko jest w porzadku. d*** wam zmiekla po ostatnim weekendzie ale to nie koniec.

Obrazek buhahaha

Elita Tarnowa

Post autor: Elita Tarnowa » 04.05.2016, 22:27

DERBY TARNOWA 2016

Obrazek
Obrazek
Obrazek
ZKS UNIA TARNÓW

rysiekszczena

Post autor: rysiekszczena » 04.05.2016, 22:30

Obrazek

tarnow

Post autor: tarnow » 04.05.2016, 22:39

No to czas na moją obiektywną ocenę derbów
Nie wiem jak wygląda sytuacja na ulicy, kto teraz kogo goni po osiedlach, ale z meczu:

Tarnovia : było ich tylu ilu miało być - z te 350 co jak na nich jest dobrym wynikiem. Zauważalne wsparcie Cracovii - widać, że zgoda ma się dobrze po latach jednostronnej sympatii. Plus za transparenty zaczepne - widać, że im się chciało. Oprawa jak na standardy polskie niestaranna, ale jak na zawsze słaby choreograficznie Tarnów i tak na plus

Unia: takiego młyna nie pamiętam od najlepszych czasów i derbów 2006. Nie pokusze się o liczbę bo za trudna do oszacowania. Na pewno dużo większa niż rywala. Nie było nic fajnego jeśli chodzi o transparenty. Ta oprawa poprawna, no ale jednak trochę za mało by się tutaj było czym chwalić.

Jest tak jak pisałem kiedyś. Tarnovia stara się jeździć i działać, na zwykłych meczach wygląda na potencjał podobny do Unii, ale jednak to Unia ma o wiele większe rezerwy strategiczne, które dzisiejsze derby pokazały. Nadal Unia jest najpopularniejszym klubem w Tarnowie i wszystko ma pod kontrolą

-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 04.05.2016, 22:46

braklo czasu wielkiej Unii na zrobienie pilkarskiej oprawy ?
wzorem zgody z Krakowa tez bez piro zeby czasem klubowi nie dowalic ?
Wisla sie spieszyla na pociag, ze tak szybko znikneli ze stadionu ? - po trasie niezauwazeni ( liczba ok 20-30 os. ? )
zadna flaga wislacka sie nie zmiescila do samochodow ? samolotow ? czy czym tam podrozowaliscie ?

jak na ekipe, ktorej "nie ma" w Tarnowie, Tarnovia z okolicznosciowymi czapkami, oprawami, transparentami i pirotechniką
Unia z flagami

fotorelacje pewnie niebawem sie pojawia

ODPOWIEDZ