Żużel 2007 ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Jesli Twoje posty dalej będą w takim tonie jak do tej pory to myślę, że Twoja kariera na tym forum szybko dobiegnie końca...speedgo pisze:Gdzieeeeeee są kibice poloniaaa gdzie sa kibice ?? hahahahahah zero kibicow w bydgoszczy a ze kogos ojebaliscia z szala to normalka u nas tez kilka straciliscie a bylo was 100 razy mniej niz Falubazu u was
-
-
- ban
W barazach jada obie druzyny... POLONIA vs. Falubaz. Zwyciezca dwumeczu jezdzie baraze z 2 druzyna II ligi a przegrany spada....
Ostatnio zmieniony 06.08.2007, 21:51 przez Kumaty_Psychopata, łącznie zmieniany 1 raz.
"Za koleżkę w Nie jeden Bój jeszcze rusze, A krew wytre w bluze...Przykitrany gdziej w kapturze..."
-
Widze dorównujesz intelektem swoim ochroniarzom z Gorzowa.FG_GW pisze:Oczywiście, była ustawka, za chwile ktoś z Torunia wypisze Ci liste osób, miejsce ustawki, kto wygrał itd. OK?
Nie chodzi mi o liste osób i inne bzdety,które tu wypisujesz,tylko czy była i jaki był wynik.Jeśli takowa była za jakiś czas i tak sie o niej dowie każdy.
-
-
[quote]W barazach jada obie druzyny... POLONIA vs. Falubaz. Zwyciezca dwumeczu jezdzie baraze z 2 druzyna II ligi a przegrany spada. Co do Falubazu to stracili oni duuuzą ilość szali i uciekali w poplochu nawet gdy obijalo ich 3-4 kolesi...wielu piknikow za akcje kamieniarzy w Zielonej Górze rowniez kroilo Falubaziakow ktorzy przychodzili pozniej w obstawie policji i wtedy wyzywali nas i chcieli sie bic
Nie wspominajac juz o tym ze wskazywali policji osoby ktore ich skroily...
[/quote}
ale co tam niewazne kogo, wazne ze w ogole kogos

ale co tam niewazne kogo, wazne ze w ogole kogos

Tylko Falubaz!
-
Skoro kroicie pikników, sezonowców i inne wynalazki z Zielonej Góry to nie dziwcie się, że Was później zaganiają na psiarnie...Co do słów, że to odwet za kamienie i krojenie barw w Zielonej Górze to stoją za tym najebani małolaci niezwiązani z naszą ekipą. Jedyne osoby, które zostały przez nas skrojone na pierwszym meczu to 3 osoby, które kozaczyły i obnosiły się zbyt donośnie ze swoją przynależnością klubową w okolicach naszej zbiórki...Myśle, że wiele poważnych ekip też by nie wytrzymało takiego zachowania przyjezdnych...
P.S. Prośba do adminów o zbanowanie użytkownika"speedgo"
P.S. Prośba do adminów o zbanowanie użytkownika"speedgo"
-
Czy ta firma Adler jest faktycznie ze Szczecina i ma filie u Was czy jest z Gorzowa?
[link]
Wiem że pewnie tego nie przeczytają ale... jak nigdy podziękowania dla mieszkańców kamienic przy stadionie za okazanom pomoc naszym zagazowanym. Donosili wodę, nawet pozwalali się myć w swoich łazienkach. Jeden koleś nawet szalik Stali podłożył pod głowe chłopakowi od nas razem z naszymi barwami by nie leżal na ziemi. Na prawdę szacunek.
Nasz opis wkrótce. Pozdro
[link]
Wiem że pewnie tego nie przeczytają ale... jak nigdy podziękowania dla mieszkańców kamienic przy stadionie za okazanom pomoc naszym zagazowanym. Donosili wodę, nawet pozwalali się myć w swoich łazienkach. Jeden koleś nawet szalik Stali podłożył pod głowe chłopakowi od nas razem z naszymi barwami by nie leżal na ziemi. Na prawdę szacunek.
Nasz opis wkrótce. Pozdro
GKS Wybrzeże Gdańsk
-
-
Tego nie wiem nie widzialem ja spokojnie chodzilem z kolegami po waszym miescie (calkiem fajne miasteczko to znaczy rynek bo reszty nie widzialem) z szalikami i nas nikt nie pogonil 2 razy sie zdarzyly jakies zaczepki to tylko troche si epowyzywalismy ale mi ani zadnemu z moich kolegow nikt szala nie zawinal a jak dorwaliscie jakis pod zielonogorskich kibicow to nie ma co sie dziwic ze przyszli z policja po szale wszedzie sa tacy ludzie
-
Twój szalik poprostu nie wywoływał takich emocjispeedgo pisze:Tego nie wiem nie widzialem ja spokojnie chodzilem z kolegami po waszym miescie (calkiem fajne miasteczko to znaczy rynek bo reszty nie widzialem) z szalikami i nas nikt nie pogonil 2 razy sie zdarzyly jakies zaczepki to tylko troche si epowyzywalismy ale mi ani zadnemu z moich kolegow nikt szala nie zawinal a jak dorwaliscie jakis pod zielonogorskich kibicow to nie ma co sie dziwic ze przyszli z policja po szale wszedzie sa tacy ludzie

-
ban-ujcie takie dzieci, porażka!FG_GW pisze:Poprostu wkurwiają mnie już idioci którzy się napinają i wyskakują z tą ochroną tak jakbym to ja był za nich odpowiedzialnyNo co to ku*** ma być? Prawda jest taka, że są to pojeby i wszystko. Jak przyjechał PSŻ to też w pewnym momencie wyszli z nory i zaczeli biec w strona bramy na sektor "trawka" na którym będą montowane krzesełka bo jacyś ludzie z Gorzowa chcieli stamtąd oglądać mecz. Widać, że chłopaki troszke za bardzo naspeedowani, w maskach i z czarnami maskami takie kozaki, jeden z nich ma maksymalnie 170 cm wzrostu więc bez swoich gadżetów napewno by tak nie szalał...
PS. Mega śmiesznie to wygląda jak tak zbiegają z górki w tych swoich kominiarkachŻółwie ninia się znalazły
![]()
19_ZKS STILON_47
-
-
Ale się kolega uniósł ambicjonalnie.FG_GW pisze:Weź Ty się debilu jebnij w głowe chociaż to już chyba nic nie zmieni. A co ja mam do jakiś zamaskowanych pedałów z Adlera? Ja ich wynająłem? Adler to firma ze Szczecina więc jeśli nie znajdujesz innego powodu żeby mi "dojebać" to najlepiej zamknij morde.pracisław pisze:Widze dorównujesz intelektem swoim ochroniarzom z Gorzowa.FG_GW pisze:Oczywiście, była ustawka, za chwile ktoś z Torunia wypisze Ci liste osób, miejsce ustawki, kto wygrał itd. OK?
Nie chodzi mi o liste osób i inne bzdety,które tu wypisujesz,tylko czy była i jaki był wynik.Jeśli takowa była za jakiś czas i tak sie o niej dowie każdy.

Nie kompromituj sie już bo nawet koledzy po szalu mają cie dosyć
-
Jak co niektóre ekipy mają problem z dziećmi neostrady ze swojego własnego miasta sugeruję pisać do moderatorów na PW z sugestią banowania takich delikwentów. Dyskusje z nimi rzadko kiedy pomagają a tylko tworzą niepotrzebny ferment na forum (w razie czego służę pomocą).
Ostatnio zmieniony 08.08.2007, 18:12 przez NoName88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Stal – Wybrzeże
Do Gorzowa udaje nam się dotrzeć w ok. 400 osób. Przed wyjazdem w naszych spekulacjach braliśmy pod uwagę liczbę od 300 do 500 osób. Największą grupę stanowią 3 wypełnione autokary. Tydzień przed meczem ze Stalą przeprowadzamy akcję zachęcającą do wyjazdu jak i ubrania się w białą koszulkę, tak by prezentować się jednakowo w sektorze gości. Jak się okazało pomysł wypalił i ok. 80% osób wzięło sobie do serca nasze prośby odnośnie ubioru. Dość szybko dostajemy ogon w postaci Policji i z silną obstawą docieramy na miejsce kilka minut przed prezentacją zawodników. Na stadion nie udaje się wnieść pirotechniki, przez co musimy zrezygnować z większości naszej oprawy. Na początku prezentujemy kartony, które dość słabo wypadły a po 4 biegu okazjonalną sektorówkę - u góry napis „BOMBARDIERZY”, z lewej strony rakieta z napisem „GKS” w środku ludzik w barwach Stali, który widzi tą rakietę (rakieta w chmurce), z prawej dziurawa droga, zniszczone domy i grzyb atomowy nad „miastem”. Na dole napis "750 lat - wciąż poatomowy świat" (Gorzów obchodził niedawno 750 lecie). Przed równaniem toru, o sobie pierwszy raz, musiała dać ochrona. Tak bardzo im przeszkadzała osoba z megafonem, stojąca w połowie wysokości płotu, że wybiegli ze swojej nory i pałami zaczęli walić po kratach. Kibice stojący bliżej, próbujący zamaskowanej ochronie wyjaśnić sytuacje, mogły liczyć na sporą dawkę gazu, skierowanego w trybuny. Z upływem meczu doping u nas słabł. Ze strony Stali jako, że młyn mają po prawej stronie krytej właściwie mało do nas dochodziło. Po meczu wyszli do nas zawodnicy. Bramka była zamknięta także nikt nie mógł opuszczać sektora. Wzajemne przekrzykiwanie z kibicami Stali i dopiero, gdy wszyscy miejscowi opuścili stadion - co trochę trwało - postanowiono nas wypuścić. Normalna rzecz, ale nie w Gorzowie. Tam wychodzisz przez mała bramkę, a na plecach czujesz tarcze spychającej cię ochrony. Siłą rzeczy gęstnieje atmosfera. Co wtedy najlepiej zrobić dla opanowania sytuacji?. Rzecz jasna po bluzgać i rozpylić gaz, waląc po oczach. Po tym poleciało trochę plastikowych butelek, zaczęły się przepychanki, trwające kilkanaście minut. Poszkodowanych od gazu - osiem osób pojechało do szpitala. Pozostało czekać i tu podziękowania dla mieszkańców przy stadionie, za przyniesioną wodę, itd.. Z Gorzowa wyjeżdżamy ok. godziny 21 w obstawie 9 radiowozów, i mamy wahadło aż do granic WMG. Powrót spokojny.
Kilkanaście sekund po podbiegnięciu ochrony. Od strony klatki także trwały utarczki.
http://www.youtube.com/watch?v=3nBTSoRe6Fo
Po meczu, gdy większość już opuszcza sektor, ochrona zaczyna poganiać pozostałych pałami i tarczami. Gdy zaczynamy się bronić używają gazu prosto w twarze kilku osób. Z zewnątrz bombardowanie czym popadnie.
http://www.youtube.com/watch?v=c92th3xNwEI&NR=1
Z miejsca przy wąskim wyjściu gdzie kilka osób najbardziej oberwało gazem:
http://www.youtube.com/watch?v=7X0Iwd3gXKY&NR=1
Sektorówka:

Z bliska:

Pozdrawiam
Do Gorzowa udaje nam się dotrzeć w ok. 400 osób. Przed wyjazdem w naszych spekulacjach braliśmy pod uwagę liczbę od 300 do 500 osób. Największą grupę stanowią 3 wypełnione autokary. Tydzień przed meczem ze Stalą przeprowadzamy akcję zachęcającą do wyjazdu jak i ubrania się w białą koszulkę, tak by prezentować się jednakowo w sektorze gości. Jak się okazało pomysł wypalił i ok. 80% osób wzięło sobie do serca nasze prośby odnośnie ubioru. Dość szybko dostajemy ogon w postaci Policji i z silną obstawą docieramy na miejsce kilka minut przed prezentacją zawodników. Na stadion nie udaje się wnieść pirotechniki, przez co musimy zrezygnować z większości naszej oprawy. Na początku prezentujemy kartony, które dość słabo wypadły a po 4 biegu okazjonalną sektorówkę - u góry napis „BOMBARDIERZY”, z lewej strony rakieta z napisem „GKS” w środku ludzik w barwach Stali, który widzi tą rakietę (rakieta w chmurce), z prawej dziurawa droga, zniszczone domy i grzyb atomowy nad „miastem”. Na dole napis "750 lat - wciąż poatomowy świat" (Gorzów obchodził niedawno 750 lecie). Przed równaniem toru, o sobie pierwszy raz, musiała dać ochrona. Tak bardzo im przeszkadzała osoba z megafonem, stojąca w połowie wysokości płotu, że wybiegli ze swojej nory i pałami zaczęli walić po kratach. Kibice stojący bliżej, próbujący zamaskowanej ochronie wyjaśnić sytuacje, mogły liczyć na sporą dawkę gazu, skierowanego w trybuny. Z upływem meczu doping u nas słabł. Ze strony Stali jako, że młyn mają po prawej stronie krytej właściwie mało do nas dochodziło. Po meczu wyszli do nas zawodnicy. Bramka była zamknięta także nikt nie mógł opuszczać sektora. Wzajemne przekrzykiwanie z kibicami Stali i dopiero, gdy wszyscy miejscowi opuścili stadion - co trochę trwało - postanowiono nas wypuścić. Normalna rzecz, ale nie w Gorzowie. Tam wychodzisz przez mała bramkę, a na plecach czujesz tarcze spychającej cię ochrony. Siłą rzeczy gęstnieje atmosfera. Co wtedy najlepiej zrobić dla opanowania sytuacji?. Rzecz jasna po bluzgać i rozpylić gaz, waląc po oczach. Po tym poleciało trochę plastikowych butelek, zaczęły się przepychanki, trwające kilkanaście minut. Poszkodowanych od gazu - osiem osób pojechało do szpitala. Pozostało czekać i tu podziękowania dla mieszkańców przy stadionie, za przyniesioną wodę, itd.. Z Gorzowa wyjeżdżamy ok. godziny 21 w obstawie 9 radiowozów, i mamy wahadło aż do granic WMG. Powrót spokojny.
Kilkanaście sekund po podbiegnięciu ochrony. Od strony klatki także trwały utarczki.
http://www.youtube.com/watch?v=3nBTSoRe6Fo
Po meczu, gdy większość już opuszcza sektor, ochrona zaczyna poganiać pozostałych pałami i tarczami. Gdy zaczynamy się bronić używają gazu prosto w twarze kilku osób. Z zewnątrz bombardowanie czym popadnie.
http://www.youtube.com/watch?v=c92th3xNwEI&NR=1
Z miejsca przy wąskim wyjściu gdzie kilka osób najbardziej oberwało gazem:
http://www.youtube.com/watch?v=7X0Iwd3gXKY&NR=1
Sektorówka:

Z bliska:

Pozdrawiam
GKS Wybrzeże Gdańsk
-
no to skoro zaczely sie podsumowania tak wiec Unia Leszno na wyjazdach:
Toruń - 600 osób (tu nie jestem do konca pewien, jak ktos z Leszna wie lepiej to niech mnie poprawi)
Bydgoszcz - 90 osób
Rzeszów - 5 osób
Wrocław - 150 osób
Zielona Góra - 700 osób
Częstochowa - 50 osób
Tarnów - 27 osób
Toruń - 600 osób (tu nie jestem do konca pewien, jak ktos z Leszna wie lepiej to niech mnie poprawi)
Bydgoszcz - 90 osób
Rzeszów - 5 osób
Wrocław - 150 osób
Zielona Góra - 700 osób
Częstochowa - 50 osób
Tarnów - 27 osób
Na Zawsze Unia Leszno
Rangers FC
Rangers FC
-
-
POLONIA BYDGOSZCZ
Zielona Góra - 300 km - 80
Tarnów - 500 km - 15
Wrocław - 300 km - 15
Toruń - 50 km - 400
Rzeszów - 550 km - 10
Leszno (piątek) - 220 km - 10
Częstochowa - 350 km - 60
Mój komentarz: Na wyjazdy jeździ choć nieliczna to właściwie stała ekipa kibiców. Jak drużynie nie idzie ciężko zmobilizować zwykłych ludzi do wyjazdu - wyjątkiem jedynie z racji kilometrów Toruń.
Przed nami jeszcze wyjazd do Zielonej Góry (prawdopodobnie 16 września) i być może do Gdańska lub Ostrowa.
Zielona Góra - 300 km - 80
Tarnów - 500 km - 15
Wrocław - 300 km - 15
Toruń - 50 km - 400
Rzeszów - 550 km - 10
Leszno (piątek) - 220 km - 10
Częstochowa - 350 km - 60
Mój komentarz: Na wyjazdy jeździ choć nieliczna to właściwie stała ekipa kibiców. Jak drużynie nie idzie ciężko zmobilizować zwykłych ludzi do wyjazdu - wyjątkiem jedynie z racji kilometrów Toruń.
Przed nami jeszcze wyjazd do Zielonej Góry (prawdopodobnie 16 września) i być może do Gdańska lub Ostrowa.
-
I runda Play-off, 12.08.2007
Ekstraliga
Unia Tarnów - Apator Toruń
Włókniarz Częstochowa - Unia Leszno
Sparta Wrocław - Stal Rzeszów
1 liga
ROW Rybnik - Stal Gorzów
Wybrzeże Gdańsk - KM Ostrów
Start Gniezno - PSŻ Poznań
TŻ Lublin - GKM Grudziądz
11. kolejka, 12.08.2007
2 liga
Opole - Daugavpils
Łódź - Praga
Rawicz - Miszkolc
pauzuje Krosno
Ekstraliga
Unia Tarnów - Apator Toruń
Włókniarz Częstochowa - Unia Leszno
Sparta Wrocław - Stal Rzeszów
1 liga
ROW Rybnik - Stal Gorzów
Wybrzeże Gdańsk - KM Ostrów
Start Gniezno - PSŻ Poznań
TŻ Lublin - GKM Grudziądz
11. kolejka, 12.08.2007
2 liga
Opole - Daugavpils
Łódź - Praga
Rawicz - Miszkolc
pauzuje Krosno
Częstochowski Klub Motocyklowy "WŁÓKNIARZ"
-
-
Sparta Wrocław - Stal Rzeszów:
http://www.sebafoto.fora.pl/sparta-wroc ... w-t18.html
http://www.sebafoto.fora.pl/sparta-wroc ... w-t18.html

www.facebook.com/gadzetydlakibica
-
-
- ban
Zrobiłem dla zabawy mały ranking wyjazdowy ekip żużlowych. Tutaj nie dzieliłem na ligi ze względu iż tylko 7 ekip podało swoje statystyki wyjazdowe.
Zasady: Takie same jak w TMK w wyjazdach pilkarskich. Sume osob mnożę razy kilometry i dzielę przez 1000 dla lepszego, czytelniejszego wyniku. Tak wszystkie mecze po czym dodaje punkty i dziele przez ilosc meczy (7).
WYJATEK: Wyjatkiem jest Stal Gorzów ktory do Gdanska jechal 2 razy z powodu odwołania jednego meczu. Tutaj nie wiedzialem ktory wyjazd zaliczyc ... wiec policzylem oba i podzielilem przez 8 meczy.
Dodaje od razu ze jest to dla zabawy a statystyki bralem z tego forum od osób które je podawały. W miejscach gdzie nie bylo podanych kilometrów sprawdzałem je na stronie: [link] .
1. Falubaz Zielona Góra - 99,0 pkt
2. Wybrzeże Gdańsk - 61,3 pkt
3. KM Ostrów Wielkopolski - 44,07 pkt
4. Apator Toruń - 43,8 pkt
5. Unia Leszno - 35,12 pkt
6. Stal Gorzów - 34,9 pkt
7. Polonia Bydgoszcz - 12,2 pkt
Zasady: Takie same jak w TMK w wyjazdach pilkarskich. Sume osob mnożę razy kilometry i dzielę przez 1000 dla lepszego, czytelniejszego wyniku. Tak wszystkie mecze po czym dodaje punkty i dziele przez ilosc meczy (7).
WYJATEK: Wyjatkiem jest Stal Gorzów ktory do Gdanska jechal 2 razy z powodu odwołania jednego meczu. Tutaj nie wiedzialem ktory wyjazd zaliczyc ... wiec policzylem oba i podzielilem przez 8 meczy.
Dodaje od razu ze jest to dla zabawy a statystyki bralem z tego forum od osób które je podawały. W miejscach gdzie nie bylo podanych kilometrów sprawdzałem je na stronie: [link] .
1. Falubaz Zielona Góra - 99,0 pkt
2. Wybrzeże Gdańsk - 61,3 pkt
3. KM Ostrów Wielkopolski - 44,07 pkt
4. Apator Toruń - 43,8 pkt
5. Unia Leszno - 35,12 pkt
6. Stal Gorzów - 34,9 pkt
7. Polonia Bydgoszcz - 12,2 pkt
"Za koleżkę w Nie jeden Bój jeszcze rusze, A krew wytre w bluze...Przykitrany gdziej w kapturze..."
-
Włókniarz Częstochowa : Unia Leszno
W pierwszej rundzie play-off przyszło nam rywalizować z zespołem Unii Leszno. Mecz ten miał odbyć się 12 sierpnia, lecz pogoda skutecznie pokrzyżowała plany i ostatecznie mecz się nie odbył. Ustalono, że do starcia dojdzie w czwartek (16 sierpień).
Przed meczem zorganizowaliśmy pochód spod ratusza na 2,5 godziny przed rozpoczęciem spotkania. Wyruszyliśmy z placu Biegańskiego w sile około 100 osób. Po drodze mijamy się z pielgrzymką (też około setki osób) i można powiedzieć, że „pojedynek wokalny” wygraliśmy zdecydowanie gromiąc „rywala”
. Kiedy znaleźliśmy się pod stadionem i zamierzamy wejść na obiekt ochrona strasznie „umila” nam życie. Na płocie tego dnia wywieszamy flagi: „Włókniarz Częstochowa”, „Włókniarz Polska”, „CKM & GKM”, „UF’04”, „Supporters”, „Os.Wrzosowiak”(debiutująca na tym meczu), „Młoda Fanateria”, „Błeszno”, „FC”. Kiedy laweta z zawodnikami zbliża się pod nasz sektor pokazujemy transparent skierowany do K.K.-„Krzysiu uciekaj”. Odpalamy zielone i białe dymy oraz rzucamy setkę serpentyn. Prowadzimy dobry doping, Po 11 biegu prezentujemy transparent: „Najwierniejsi, którzy zawsze są z Wami” w asyście kilkudziesięciu stroboskopów, co daje miły dla oka efekt
. Po 13 wyścigu odpalamy 28 rac (po 14 zielonych i …-tutaj kolor ciężko jednoznacznie określić). Pogoda dała tutaj mocno znać o sobie. Lepsza postawa naszych zawodników wpływa na nas niezwykle mobilizująco, robimy wszystko, aby im pomóc. Ostatecznie nasi jeźdźcy przegrywają w stosunku 45:48 i stają w arcytrudnej sytuacji przed spotkaniem rewanżowym. Kibiców gości na ten mecz przybyło około 20. Zupełnie niesłyszalni, z resztą z taką liczbą to raczej nic nie mogli zdziałać
.Wywiesili kilka flag i to tyle z ich strony.
W pierwszej rundzie play-off przyszło nam rywalizować z zespołem Unii Leszno. Mecz ten miał odbyć się 12 sierpnia, lecz pogoda skutecznie pokrzyżowała plany i ostatecznie mecz się nie odbył. Ustalono, że do starcia dojdzie w czwartek (16 sierpień).
Przed meczem zorganizowaliśmy pochód spod ratusza na 2,5 godziny przed rozpoczęciem spotkania. Wyruszyliśmy z placu Biegańskiego w sile około 100 osób. Po drodze mijamy się z pielgrzymką (też około setki osób) i można powiedzieć, że „pojedynek wokalny” wygraliśmy zdecydowanie gromiąc „rywala”

WŁÓKNIARZ CZĘSTOCHOWA