Małopolska kibolska
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Małopolska kibolska
Odczep się od orthodoxa przecież on wie lepiej, u nich jest tak bogato na Bandrowskiego,że nawet nie mają warunków na zoorganizowanie meczu ale tutaj musi się powymądrzać mądrala :)
-
Zbędny nie wymądrzam się tylko jak były derby u nas to płakali że bilety po 10 zł były
-
nie zeby jakas napinka czy cos ale wy nawet stadionu nie macie wlasnego , hali chyba tez wszak wlasnosc miasta nieprawdaz ?Odczep się od orthodoxa przecież on wie lepiej, u nich jest tak bogato na Bandrowskiego,że nawet nie mają warunków na zoorganizowanie meczu ale tutaj musi się powymądrzać mądrala :)
to troche tak jak gdyby bezdomny przyganial przecietnie zamoznego ze ma maly 100 m dom
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
Nie ma co się spinać, bo infrastruktura jak i poziom sportowy w Tarnowie wygląda od lat jak wygląda.
Ktoś wyżej pytał o Wieliczkę, przewinęło się gdzieś niedawno, że miasto w ostatnim czasie nieszczególnie aktywne. Natomiast ja mam pytanie o miejscowego Górnika. Kto tam kręci / kręcił kiedyś młynek? https://www.youtube.com/watch?v=KjIo4BPF6Lg Pamiętam, że w 90. jakiś gość od nich przyjechał kiedyś robić z nami "zgodę".
Ktoś wyżej pytał o Wieliczkę, przewinęło się gdzieś niedawno, że miasto w ostatnim czasie nieszczególnie aktywne. Natomiast ja mam pytanie o miejscowego Górnika. Kto tam kręci / kręcił kiedyś młynek? https://www.youtube.com/watch?v=KjIo4BPF6Lg Pamiętam, że w 90. jakiś gość od nich przyjechał kiedyś robić z nami "zgodę".
-
Leśny dziad pisze:nie zeby jakas napinka czy cos ale wy nawet stadionu nie macie wlasnego , hali chyba tez wszak wlasnosc miasta nieprawdaz ?Odczep się od orthodoxa przecież on wie lepiej, u nich jest tak bogato na Bandrowskiego,że nawet nie mają warunków na zoorganizowanie meczu ale tutaj musi się powymądrzać mądrala :)
to troche tak jak gdyby bezdomny przyganial przecietnie zamoznego ze ma maly 100 m dom
skoro już przytoczyłeś bezdommnego..
[link]
[link]
czy to czasami nie zdjęcia z waszego stadionu?
-
sorka, ze post pod postem, ale nie da sie edytować,
[link]
z ta bandą meneli to z kosmosu sie nie wzięło
[link]
-
a nie wydaje ci sie ze to zdjecie to tak troche obok stadionu ?
poza tym co co ma zdjecie z bezdomny do faktu iz jestescie jak bezdomne psy , bez wlasnego stadionu ?
poza tym co co ma zdjecie z bezdomny do faktu iz jestescie jak bezdomne psy , bez wlasnego stadionu ?
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
Kogo więcej jest w Alwerni?
-
Haha to Ty lepiej poczytaj sobie co kilkanaście lat temu na twoją unie chodziło :-)konrad.D pisze:sorka, ze post pod postem, ale nie da sie edytować,
[link]
-
Zgodowiczom też wypominasz, że grają na miejskim stadionie?Leśny dziad pisze:iz jestescie jak bezdomne psy , bez wlasnego stadionu ?
-
nie , natomiast nie slyszalem od nich iz mamy taki a taki stadion
-
I znów zaczynacie rozpierdalać temat bezsensownym pisaniem.
Co porównujesz jak ostatnie derby były 10 lat temu, ja wiem że przez 10 lat nie zaglądaliście na stadiony, ale ceny 15-20zł zdarzają się już nawet w III lidze i nikt nie narzeka.orthodox1981 pisze:Zbędny nie wymądrzam się tylko jak były derby u nas to płakali że bilety po 10 zł były
-
Leśny to zawsze znajdzie pretekst by się przyjebać do czegoś. No ale powiedz mi c*** wam z tego stadionu w rozsypce skoro nie możecie na nim nic ciekawego zorganizować? Jak kat. napisał infrastruktura sportowa w Tarnowie to porażka a stadion miejski to jedyny obiekt, który nadawał się do rozegrania takiej imprezy (no wasi piłkarze to mieli jeszcze pomysł co by na stadionie Cracovii rozegrać ten mecz ;) ). Głównym tematem z którego zrodziło się zamieszanie o bezdomnych był fakt, że to Tarnovia miała być organizatorem tego meczu, a odbędzie się on tylko ze względu na życzliwość zarządu tarnowskiej Unii, który to również poniesie koszty organizacyjne. Ogólnie rzecz biorąc wykłócanie się na temat "bogactwa" obu klubów w tarnowskich realiach jest komiczne.
-
To prawda z tym Popkiem, że pogoniony przez Sharksów?
-
Niby tak. Ale i tam mnie todziwi cala Firma przeierz kiedys mowila ze maja wyjebane na kibicowanie?mms pisze:To prawda z tym Popkiem, że pogoniony przez Sharksów?
To popek nagle jest kibice Cracovi?
-
Dopiero po tym jak zostali "upomniani" na pewnym koncercie.
-
Ale to chyba było przez Kaliego, który miał tam jakieś powiązania w przeszłości z Pasami.
-
Ja p*******... na tym forum już są zarejestrowani ludzie z pudelka.... co ma ku*** Popek wspolnego z tematem "Malopolska kibolska"? Czy wam się sufit na głowe spierdolił?
Wiślaki gonią Popka po galerii, a nie pogonili konfidenta co było o nim na głównej 2 tygodnie temu?
Wiślaki gonią Popka po galerii, a nie pogonili konfidenta co było o nim na głównej 2 tygodnie temu?
-
przecież wąchali się z pasiastymi na co dzień, to ich kibice nakręcali modę na ich muzykę, robieniem z siebie wielkich bandytów, jebaniem policji itd.wiadome jakie to miało drugie dno, im to było to na rękę do czasu aż się sytuacja zaczęła zmieniać na mieście.na Wiśle nikt się firmą nie jarał z prostego względu, trąciło żydem i tyle.
-
Wisła to niech lepiej konfidenta z Brzeszcz pogoni a nie za Popkiem się po galerii ugania.
NIELICZNI - FANATYCZNI
CRACOVIA FC TRZEBINIA!
CRACOVIA FC TRZEBINIA!
-
Na stronie "Gang Serbii WSH" tak o całym zdarzeniu pisze jeden koleś:mms pisze:To prawda z tym Popkiem, że pogoniony przez Sharksów?

Źródło: https://www.facebook.com/GangSerbiiWSH/ ... =3&theater
-
-
Widzialem gdzies zdjecie Popka z Szpilka na stadionie Cracvi to jednak Popus uczesczal na Kaluzy. A co do Szpilki to on nejest bylm Wislakiem czy przerzut/
-
Popek wpadł do tematu i tarnowskie ekipy pochowały się po kątach. Może do łódzkiego i śląskiego zawita?
Gościbia Sułkowice? Pro-Wisła czy zupełnie niezaangażowani w krakowskie klimaty? Działają bardziej znacząco czy typowy wiejski folklor (bez urazy, wiem, że miasteczko, ale wiadomo o co chodzi - na necie widziałem jakieś wirtualne spiny przed derbami z bodajże Rudnikiem).
Gościbia Sułkowice? Pro-Wisła czy zupełnie niezaangażowani w krakowskie klimaty? Działają bardziej znacząco czy typowy wiejski folklor (bez urazy, wiem, że miasteczko, ale wiadomo o co chodzi - na necie widziałem jakieś wirtualne spiny przed derbami z bodajże Rudnikiem).
-
Są to inne osoby.Glinik kilka lat temu zabronił wiślakom z Gorlic jakiejkolwiek działalności i dał zakaz chodzenia w barwach TSW po Gorlicach.tuwimianin. pisze:Mam pytanie odnośnie Gorlic. Jakie są stosunki między fanami Glinika, a Wiślakami z tego miasta kosa/neutral czy może to te same osoby?
Ogólnie Wisła z Gorlic nigdy nic nie znaczyła, ani nic wiele nie działa.Są to głównie fani kopanej.
Cracovia to tam jest już jakiś czas.Z tego co wiem są dość aktywni.Quorth pisze: Olkusz-pojawiła się tam Cracovia?
-
dokładnie... w zasadzie wole już czytać o popku, niż 18 stronę o derbach w IV lidze w Tarnowie, i o tym, że jedni mają bilety po 10zł a drudzy po 20...
-
Po c*** wchodzisz w temat ktory Cie nie dotyczy??PARODIA pisze:dokładnie... w zasadzie wole już czytać o popku, niż 18 stronę o derbach w IV lidze w Tarnowie, i o tym, że jedni mają bilety po 10zł a drudzy po 20...
-
Kto jest największą kosa Sandecji?
-
Po co farmazony siejesz? Bilety dla obu stron są w jednej cenie 20 zł !PARODIA pisze:dokładnie... w zasadzie wole już czytać o popku, niż 18 stronę o derbach w IV lidze w Tarnowie, i o tym, że jedni mają bilety po 10zł a drudzy po 20...
-
Unia TarnówPseudokibic pisze:Kto jest największą kosa Sandecji?
-
po jakiemu ty ku*** piszesz, bo ani to polski ani to ślaskiglwtrcd pisze:Widzialem gdzies zdjecie Popka z Szpilka na stadionie Cracvi to jednak Popus uczesczal na Kaluzy.
-
Jak na derbach Dąbrovia Dąbrowa Tarnowska vs Wisła Szczucin? Jakieś akcenty kibicowskie ?
-
Są to inne osoby.Glinik kilka lat temu zabronił wiślakom z Gorlic jakiejkolwiek działalności i dał zakaz chodzenia w barwach TSW po Gorlicach.patriota85 pisze:tuwimianin. pisze:Mam pytanie odnośnie Gorlic. Jakie są stosunki między fanami Glinika, a Wiślakami z tego miasta kosa/neutral czy może to te same osoby?
Ogólnie Wisła z Gorlic nigdy nic nie znaczyła, ani nic wiele nie działa.Są to głównie fani kopanej
Z tego co ja widze i wiem a wiem,stosunki na lini fani Glinika na mieście a Fc Wisła & fc Widzew w Gorlicach są neutralne ( te kluby są jak i ich kibice szanowani ze względu na historie kontakty itp Z barwami ww klubów na miescie problemu nie ma ,co innego stadion!) Małe miasto ludzie się znaja szanują,,,Pozdrawiam
-
Neutral częsc osób od czasu do czasu bywa na stadionie Glinika...:)tuwimianin. pisze:Mam pytanie odnośnie Gorlic. Jakie są stosunki między fanami Glinika, a Wiślakami z tego miasta kosa/neutral czy może to te same osoby?
-
nzo90 pisze:Sam Fisher pisze:Bochnia - Wisła
Gorlice - Glinik/Wisła
Skawina - Cracovia/Wisła
Wieliczka - Cracovia/Wisła
Wadowice - Wisła
Myślenice - Wisła
Brzesko - Okocimski/Wisła
Brzeszcze - Wisła
Krzeszowice - Wisła
Bukowno - GKS/Zagłębie/Wisła
Sucha Beskidzka - Wisła
Stary Sącz - Sandecja
Mszana Dolna - Wisła
Tuchów - Unia Tarnów
Dobczyce - Wisła
Proszowice - Cracovia
Grybów - Grybovia/Sandecja
Maków Podhalański - Cracovia
Szczawnica - Wisła
Piwniczna-Zdrój - Sandecja
Muszyna - Cracovia
Kalwaria Zebrzydowska - Wisła
Słomniki - Wisła
Szczucin - Unia Tarnów
Alwernia - Wisła
Wojnicz - Unia Tarnów
Bobowa - Sandecja..................tam Sandecja ??pierwsze slysze.:)))..byl tam kiedys FC Glinik ost .mało aktywny
Nowy Wiśnicz - Wisła
W wyżej wymienionych miejscowościach oczywiście znajda się też jednostki innych ekipPanowie, może niech każdy odniesie się do swojej miejscowości, i poprawi, jeżeli dwaj cytowani forumowicze zrobili błąd. Od 10 lat jestem na emigracji i sporadycznie jestem w kraju. Z przyjemnością poczytałbym jak zmienia się układ sił w małopolsce, bo do tej pory do strony 15 można było przeczytać kto kogo pociął maczetą w Krakowie, a strona 15-29 o tym co dzieje się w Tarnowie, a tak naprawde nie tylko mnie ale zapewne większość h** interesuje kto kogo goni w Tarnowie. Wyjaśnijcie to może na ubitej a nie napinajcie się na kibice.net.Khan pisze:Dominujące widoczne ekipy !
Kraków
Wisła/Cracovia/Hutnik
Tarnów
Unia/Tarnovia - jaka dysproporcja ??
Nowy Sącz
Sandecja
Oświęcim
Unia/Wisła(??)/Ruch
Chrzanów
Wisła
Olkusz
Wisła/GKS Kce/Cracovia
Nowy Targ
Podhale
Zakopane
Ruch/Cracovia/Wisła
Andrychów
Beskid/Cracovia
Kęty
Ruch/Wisła(??)
Libiąż
KSG/ ??
Miechów
Cracovia/Wisła
Krynica-Zdrój
Cracovia
Bukowno
GKS Kce/Zagłębie
Chełmek
Wisła/GKS Kce
Z tego co wiem, to w zachodniej małopolsce najlepszą ekipą jest Unia Oświęcim. Interesuje mnie jak jest w pozostałych częsciach/powiatach. Która ekipa/fc jest dominujące. I nie wypisujcie proszę Wisła/Cracovia, jeżeli w danym mieście jeżdzą dwie-trzy osoby na któryś z klubów, tylko tam gdzie jest naprawde FC warte uwagi...
-
Ja bym prosił o doprecyzowanie: jak to jest a Tą Wisłą w Oświęcimiu? Kto na dzień dzisiejszy ma przewagę w Wieliczce i Skawinie?. Niegdyś Cracovia panowała w Wieliczce Wisła w Skawinie ale sporo się pozmieniało. Jak to jest z Cracovią w Olkuszu skoro przez lata silny wiślacki FC miał raczej monopol?
-
Stary wiarus - zgadza się, kontakty na linii Glinik - FC Wisły są neutralne.O czym miałem napisać we wcześniejszym poście, a tego nie zrobiłem.Ale chyba nie powiesz, że kilka lat temu Glinik nie dał im zakazu działania i chodzenia w barwach ?
Co do "FC Widzewa w Gorlicach" i ich relacjach z Glinikiem.To osoby jeżdżące na Widzew chodzą/chodziły również na Glinik.Nie była to żadna odrębna grupa osób w Gorlicach.Te osoby należą do Widzew FC Południe, a nie Widzew FC Gorlice - bo coś takiego nie istnieje.
Co do "FC Widzewa w Gorlicach" i ich relacjach z Glinikiem.To osoby jeżdżące na Widzew chodzą/chodziły również na Glinik.Nie była to żadna odrębna grupa osób w Gorlicach.Te osoby należą do Widzew FC Południe, a nie Widzew FC Gorlice - bo coś takiego nie istnieje.
-
Z tego co wiem to z Cracovią jest tak, że nie anonimowy jest tylko jeden chłopak, który wracając w rodzinne strony co jakis czas zostawia po sobie pamiątki na miescie. Reszta to jakies anonimy. Na miescie widoczna głównie Wisła. Oprócz tego Zagłębie u siebie na osiedlu ( Słowiki ) i GKS ( Pakuska), lecz na pewno Wisła w porównaniu do ostatnich lat poszła do przodu, a Zagłębie i GieKSa regres formy. Oprócz tego znajdzie się też kilku kibiców innych klubów, ale to juz jednostkiQuorth pisze:Ja bym prosił o doprecyzowanie: jak to jest a Tą Wisłą w Oświęcimiu? Kto na dzień dzisiejszy ma przewagę w Wieliczce i Skawinie?. Niegdyś Cracovia panowała w Wieliczce Wisła w Skawinie ale sporo się pozmieniało. Jak to jest z Cracovią w Olkuszu skoro przez lata silny wiślacki FC miał raczej monopol?
-
W Skawinie nr 1 jest Wisła, w Wieliczce Cracovia. Mnie natomiast interesuje kto jest aktywniejszy czy Wisła w Wieliczce czy Cracovia w Skawinie... ?
-
BUKOWNO - WISŁA / ZAGŁĘBIE
żadnej Cracovii ani GKSy tu nie było, nie ma i nie będzie..
żadnej Cracovii ani GKSy tu nie było, nie ma i nie będzie..