Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: *** » 12.04.2016, 00:05

było już sto razy tłumaczone że te liczby nie są jakieś miarodajne.Przecież nikt specjalnie nie przyjeżdża powiedzmy z Olkusza żeby kupić sobie bilet, tylko listę ogarnia FC u siebie i kogoś po te bilety wysyła (ranking jest robiony z list/kartek z danymi jeśli ktoś to zaznaczył skąd jest, nikt o to nie pyta no bo nie ma obowiązku) Z osobami z Krakowa jest już trochę inna sytuacja bo podejście po bilet nie jest jakimś problemem, ktoś może kupić parę biletów dla ziomków, inny sobie sam podejdzie i nic nie musi na kartce zaznaczać.ranking jest wyraźnie prowadzony pod podkręcenie rywalizacji na liczby, sami chyba kupujecie bilety na mecze więc wiecie jak jest.

iparts.pl
-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 12.04.2016, 12:33

panie P79383712971 chyba raczysz zartowac, albo taki ciemnogrod masz w glowie

na cholere te wywody ? wystarczylo napisac, ze nie macie i takiej tez odp sie spodziewalem

Bażant

Post autor: Bażant » 12.04.2016, 12:43

Będzie ekstradycja podejrzanego o zabójstwo kibica Korony .

[link]

takkero

Post autor: takkero » 12.04.2016, 14:45

Niech ktoś mi powie, dlaczego cracovia to k**** jebane?

i mają bande meneli?

kary07

Post autor: kary07 » 12.04.2016, 16:49

Obiektywny1906 pisze:Znając szarakanów to pewnie kolejna bajka.
Dlaczego od razu bajka ? Wiele lat temu miał już spotkanie (chyba na Prądniku Białym o ile dobrze pamiętam) z ludźmi,których już na Wiśle nie ma.Nie jestem na bieżąco z zespołami hip-hopowymi,ale chyba było coś związanego z Firmą.

P141171215B

Post autor: P141171215B » 12.04.2016, 19:52

-=KSC=- pisze:panie P79383712971 chyba raczysz zartowac, albo taki ciemnogrod masz w glowie

na cholere te wywody ? wystarczylo napisac, ze nie macie i takiej tez odp sie spodziewalem
Post był ironiczny, próbujesz deprecjonować liczbę z Chorzowa poprzez teksty, że Fankluby stanowiły większość, jednocześnie dla was wyjazd do Chorzowa nie jest atrakcyjny bo po raz kolejny Chorzów, bo słabo tam i w ogóle. Wam chyba akurat na tym wyjeździe powinno zależeć. Przyjechali na Kałuży, oprawa wam nie wyszła, przekrzyczeli was, ale ok, wyjazd do takiego rywala, i to niedaleko nie jest atrakcyjny. U nas zarówno fankluby, jak i ludzie z Krakowa zrobili świetną liczbę, z resztą podobnie, jak w tym roku w Kielcach dwukrotnie, w Niecieczy, czy Wrocławiu. Jeśli masz ale do fanklubów załatw, żeby na Kałuży nie wieszali flag, nie wchodzili na mecze i nie jeździli na wyjazdy, wypier.ol to wszystko, ciekawe, jak wtedy będzie się Wasz młyn i liczby prezentowały. Kręcisz jak pokręcony, 1400 słabo bo Chorzów, ale już 400 we Wrocławiu to prawie pół tysiąca( prawda, że brzmi lepiej, niż 400?;)), to już przyzwoity wyjazd. Ode mnie tyle w temacie wyjazdów. Nie wiem, jak się wam kalendarz rundy mistrzowskiej ułożył, ale mam nadzieję, że głodni sportowych sukcesów na Zagłębiu zrobicie komplet, choć to i tak będzie o ponad 10k mniej, niż nas u siebie na meczu z tym przeciwnikiem ;)
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 12.04.2016, 20:01

a gdzie ja ci gwiazdo napisalem, ze ta liczba byla slaba ? naginasz fakty zeby ci bylo latwiej "wybrnac", ta liczba byla bardzo dobra

nas dokladnie 460 wiec twoje 400 dalsze prawdy od mojego PRAWIE POL TYSIACA

spytalem tylko o liczby z osiedla, nie ma to nie ma a ty sobie do tego jakas ideologie dorabiasz i robisz wielka afere, to bylo tylko zadane pytanie

-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- » 12.04.2016, 20:03

co do Zaglebia, JEDEN MECZ Z TAKA FREKWENCJA, jeden na fali dobrych wynikow kilku i MEGA SZANSY na zalapanie sie do osemki, pisalem juz, mecz o zycie - zobaczymy na kolejne wasze frekwencje wiec spokojnie

wiadome jest, ze macie lepsza frekwencje i wyjazdy, ja tego nie neguje tylko delikatnie prostowalem wasze pierdolenie o naszym "upadku"

P141171215B

Post autor: P141171215B » 12.04.2016, 21:33

Gdzie ja coś napisałem o upadku waszym? Jak dobrze wiesz brak rywalki nikomu nie służy. Fala dobrych wyników jest w tym sezonie u was, nie zapominaj, że takiego sezonu chyba 70 lat nie było, a komplet, lub blisko kompletu mieliście 2-3 razy w tym sezonie? Popraw, jeśli się mylę. Jak na taki sezon mogłoby być lepiej, ale z pustego to nawet łosoś nie naleje...U nas najsłabszy sezon od czasu przyjścia TF a frekwencja całkiem dobra z dużymi porywami. Gdzie ja ci wyciągnąłem, że napisałeś, że liczba z Chorzowa jest słaba? Napisałem, że deprecjonujesz dobra liczbę ilością osób z FC. Czytaj ze zrozumieniem.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

Quorth

Post autor: Quorth » 20.04.2016, 20:47

Z innej beczki. Mam pytanie. Dla niektórych głupie, innych infantylne ale ciekawi mnie ...skąd się wzięła genezy ksywy "Metala"? Wiadomo, że w latach 90 tych subkultury przenikały się wśród kibiców a liderzy Pasów przesiadywali i ochraniali słynny metalowy pub na Grodzkiej. Z tą subkulturą związany był ściśle Abbadon. Był łczas kiedy nawet na mieście skini łączyli się z metalami . I na Wiśle i Cracovii było pełno subkultur ale może idę złym tropem i ksywa przywódcy Pasiaków ma inną genezę? z góry dzięki za odpowiedź jak widzicie bez żadnej napinki

mmm1

Post autor: mmm1 » 21.04.2016, 00:11

Quorth pisze:Z innej beczki. Mam pytanie. Dla niektórych głupie, innych infantylne ale ciekawi mnie ...skąd się wzięła genezy ksywy "Metala"? Wiadomo, że w latach 90 tych subkultury przenikały się wśród kibiców a liderzy Pasów przesiadywali i ochraniali słynny metalowy pub na Grodzkiej. Z tą subkulturą związany był ściśle Abbadon. Był łczas kiedy nawet na mieście skini łączyli się z metalami . I na Wiśle i Cracovii było pełno subkultur ale może idę złym tropem i ksywa przywódcy Pasiaków ma inną genezę? z góry dzięki za odpowiedź jak widzicie bez żadnej napinki
Są 3 możliwośći, kto wskarze poprawną odpowiedź dostanie talon na k... i balon:
a) Metal był metalem (subkultura)
b) Wprowadził noże maczety i inne metale
c) Nosił glany z metalowymi czubkami

Wsumie nie wiem kto to ten Metal i nie znam odpowiedzi :)

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 21.04.2016, 16:56

Nie wiem dlaczego Metal ale odpowiedz B napewno tez pasuje ;)

PARODIA

Post autor: PARODIA » 22.04.2016, 09:07

Panowie, pytanko do Was, bo w Krakowie jesteście na co dzień i znacie na pewno genezę tego wątku?

O co chodzi z tą ku*** śmieszną firmą JP?

Goście twierdzą, że nie są związani z kibicami, wcześniej wąchają się z Cracovią, mają przejebane u wszystkich bo lecą każdemu hajs... naglę okazuje się, że Kali spierdolił do Katowic przed ludźmi z Krakowa, Popek wrócił do Polski to Wisła goni go po Krakowie... nie raz słyszałem, że zostali pogonieni w Krakowie i dostali "ostrzegawcze" za swoje zachowanie. Po necie lata zdjęcie popka na Cracovii, chociaż podają media, że jest z Legnicy, w której ponoć nie ma życia...

Niech ktoś obiektywny i kumaty opiszę prawdę o tych błaznach bo różne farmazony latają po sieci, a ktoś w temacie nakreśli prawdziwy obraz ich wizerunku w Krakowie. Wszyscy twierdzą, że są oni powiązani z Cracovią, chociaż nigdy tego oficjalnie nie powiedzieli.

południe22

Post autor: południe22 » 22.04.2016, 20:05

Po co ktokolwiek miałby stawiać Firmę po jednej stronie konfliktu kibicowskiego i to w mieście, w którym wiadomo jak rozwiązuje się te sprawy gdyby czegoś nie było na rzeczy?
Pablopavo, muzyk i znany kibic Legii, w jednym z wywiadów opowiadał jak po koncercie w Krakowie podbili do nich ludzie z Firmy i wypytywali czy to prawda, że Pablo i ktoś tam z jego zespołu są za Legią, bo jak są to jest problem.

A fakt, że ci z Firmy, którzy mieli powiązania z Pasami nie opowiadają o tym na prawo i lewo da się dość łatwo wytłumaczyć, W momencie gdy ich muzyka, a za nią firma odzieżowa stała się popularna, nikomu nie było na rękę obnoszenie się z takimi kontaktami.
Ktoś sobie wyobraża, że Firma oficjalnie przyznaje się do kontaktów z Cracovią i jedzie grać koncert do Wrocławia lub Szczecina?

Chociaż jeśli chcemy być sprawiedliwi, to trzeba dodać, że nie można wrzucać wszystkich z Firmy do jednego worka. Tadek dla przykładu nie miał problemu żeby paczkę dla potrzebujących w ramach corocznych akcji organizowanych przez kibiców przynieść na Reymonta. I na Reymonta nikt z tego powodu problemów mu nie robił.

A co do rzekomej akcji z Popkiem to dajcie spokój. Nawet jeśli gdyby ktoś go pogonił, to nie powinno być to wydarzeniem, a standardem. Takich troglodytów, ćpunów i pojebów powinni gonić wszyscy i wszędzie, a nie robić z tego afery na cały kraj.

FORZA ZKS

Post autor: FORZA ZKS » 22.04.2016, 21:22

Obrazek

Jak stare jest to zdjęcie? Ktoś z Cracovii potwierdzi historyjkę o córce Abaddona o tym jak chciał jej dać na imię Cracovia ale w urzędzie to nie przeszło czy to po prostu jedna z wielu bajek?

MacMac

Post autor: MacMac » 22.04.2016, 22:26

Z sąsiadki nikt raczej nie odpowie na temat Popka i jakikolwiek inny, bo zapewne wszyscy uczestniczą w kolejnym konkretnym wyjeździe. Tym bardziej, że dziś przeszli samych siebie.

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 22.04.2016, 22:42

To moze z innej beczki, bo temat aktualny. Czy jakakolwiek ekipa w Polsce ma choc zblizona (do gts) liczbe spraw, w ktorej sie pruja?

[link]

matioza

Post autor: matioza » 22.04.2016, 23:27

cracovia.

daniKSC

Post autor: daniKSC » 23.04.2016, 10:52

jestesmywaszastolica pisze:Jeśli idzie o rapsy to co miasto to inny obyczaj w takim Poznaniu to od pewnego czasu ogarniał to Rychu i artyści :) a w każdym razie składy z Warszawy nie miały z tym problemów. Za to swego czasu problemy były w trójmiescie gdzie ktokolwiek by nie przyjechał z Warszawy to mógł się liczyć z miłym przywitaniem (chodzi tu tez o osoby związane tak mocno z klimatem kibicowskim jak dajmy na to Pezet :)
W Krakowie z Firmy to najbardziej związany z KSC był Pomidor, tylko ze firma z początków działalności to była ekipa nie tylko rapowa, ale utożsamiali się z nią tez goście z tematów miejsko-złodziejskich dzialajacy aktywnie na KSC.
W Warszawie tez było dużo rożnych ciekawych historii na styku rapowo-kibicowskim, ale nie będę wam rozpierdalal tego tematu.
Raperzy (z tamtego pokolenia) to przeważnie normalne chłopaki żyjące na ulicy, wiec nic w tym dziwnego że wielu z nich ma jakieś sympatie klubowe, a gdy rap staje się ich źródłem utrzymania to muszą uważać ze zbytnim lansowaniem się sympatiami bo nigdzie by nie pojechali na koncert

eNGie

Post autor: eNGie » 23.04.2016, 21:19

daniKSC pisze:
jestesmywaszastolica pisze:Jeśli idzie o rapsy to co miasto to inny obyczaj w takim Poznaniu to od pewnego czasu ogarniał to Rychu i artyści :) a w każdym razie składy z Warszawy nie miały z tym problemów. Za to swego czasu problemy były w trójmiescie gdzie ktokolwiek by nie przyjechał z Warszawy to mógł się liczyć z miłym przywitaniem (chodzi tu tez o osoby związane tak mocno z klimatem kibicowskim jak dajmy na to Pezet :)
W Krakowie z Firmy to najbardziej związany z KSC był Pomidor, tylko ze firma z początków działalności to była ekipa nie tylko rapowa, ale utożsamiali się z nią tez goście z tematów miejsko-złodziejskich dzialajacy aktywnie na KSC.
W Warszawie tez było dużo rożnych ciekawych historii na styku rapowo-kibicowskim, ale nie będę wam rozpierdalal tego tematu.
Raperzy (z tamtego pokolenia) to przeważnie normalne chłopaki żyjące na ulicy, wiec nic w tym dziwnego że wielu z nich ma jakieś sympatie klubowe, a gdy rap staje się ich źródłem utrzymania to muszą uważać ze zbytnim lansowaniem się sympatiami bo nigdzie by nie pojechali na koncert
Pomidor nie był związany z Cracovią, natomiast Popek tak, nie bez powodu tak się stało jak się stało podczas jego spotkania z WSH pod Galerią Krakowską. Inną kwestią jest to jak to było na samym początku działalności Firmy, kiedy to chyba byli bardziej pro-Wiślaccy.

asdasd

Post autor: asdasd » 24.04.2016, 10:12

A później grali koncert na stuleciu Widzewa..
Zamknijcie rejestrację !

*jkp*

Post autor: *jkp* » 24.04.2016, 12:50

Firma nie kibicuje, ani nie kibicowała ... z racji tego czym się zajmowali mieli swoje kontakty po jednej i po drugiej stronie. W brew pozorom Firma to nie tylko 5 osób. Myślę, że na tamte lata kiedy działali w Krk byli dość solidni ... tylko to nie miejsce na takie wywody. A rozeszli się praktycznie, każdy w swoje strony przez wewnętrzne problemy. Gdyby faktycznie zostali pogonieni, to Bosskiego też by w Krk nie było. Każdy obrał swoją drogę, ma rodzine i robi to co lubi.

Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki » 24.04.2016, 13:11

asdasd pisze:A później grali koncert na stuleciu Widzewa..
w tym roku Tadek tez grał na koncercie Widzewa
Obrazek

baryn

Post autor: baryn » 24.04.2016, 19:26

Witam mam pytanie zbieram szaliki i jakoś w lipcu będę w Krakowie na urlopie . Gdzie można kupić szaliki 3 klubów Krakowskich jak coś podajcie miejsca . Pare lat temu jak chciałem kupić to ani widu ani słychu barw i sklepów z pamiątkami , a byłem w Centrum z góry dzięki nie zależnie od barw.

Adik

Post autor: Adik » 24.04.2016, 19:43

Cracovia - Fan Shop na Stadionie.
Hutnik - Fan Shop na Placu Centralnym (Nowa Huta)
Obrazek
KAWAŁ C.H.U.J.A

PCtsw

Post autor: PCtsw » 24.04.2016, 19:45

Firma na samym początku swojej działalności była prowiślacka, nawet nagrywał z nimi jeden chłop z Wisły. W Krakowie wtedy były takie czasy, że wszystko co związane z hip hopem przechodziło przez Zootekę, a co za tym idzie przez układy na mieście. A wtedy miasto to była cracovia, z nielicznymi wyjątkami, więc chłopaki z Firmy szybko zmieniły swą orientację, obrali łatwiejszą drogę.
Na większości koncertów "j.... Wisłę i policję" itp. Nawet w kawałku " Brat " jest chłop w koszulce jude, do tego kontakty z ksc. Po latach jak sytuacja na krakowskich ulicach i na mieście zaczęła obierać inny obrót , kiedy kibicowanie cracovii przestało być trendy , a stało się też przyczyną spierdalania, czy wpierdolu (o czym kilka lat temu przekonał się inny wokalista tego składu) to nagle "nie jesteśmy kibicami". Niektórzy widać nie zapomnieli, bo jak ktoś na kogoś pluje , albo pluł to powinien liczyć się z tym, że kiedyś role mogą się obrócić. Zresztą dotyczy to wielu wiraszków z tamtych czasów, którzy teraz mają rodziny i chcieliby mieć spokój, ale Wisła pamięta ;)

drugi nick

Post autor: drugi nick » 24.04.2016, 19:57

Żeby zbędnie nie pierdolić w temacie popków i innych wynalazków.
Zmieniłeś wiarę - czekaj na karę

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 24.04.2016, 20:00

drugi nick pisze:Żeby zbędnie nie pierdolić w temacie popków i innych wynalazków.
Byłeś internetowa, "zawsze sztywna" parówo na pogrzebie Kaprala...?
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

drugi nick

Post autor: drugi nick » 24.04.2016, 20:10

Troublemaker pisze:
drugi nick pisze:Żeby zbędnie nie pierdolić w temacie popków i innych wynalazków.
Parówą to cię matka zrobiła jak jej mąż był u kochanka.
Chodzę tylko na te pogrzeby na które muszę i wiem ze z szacunku chcę

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 25.04.2016, 07:48

drugi nick pisze:
Troublemaker pisze:
Parówą to cię matka zrobiła jak jej mąż był u kochanka.
Chodzę tylko na te pogrzeby na które muszę i wiem ze z szacunku chcę
Jak widać nie miałeś szacunku do "kolegi po szalu" esbecki pomiocie.
Moich rodziców zostaw w spokoju...ale tego mozna było się się spodziewać po parówie z ISH...
Dostał tą karę od was Kapral czy nie? Proste pytanie, jeżeli wiesz w ogóle o czym mowa.

W-G

Post autor: W-G » 25.04.2016, 16:07

Troublemaker pisze:
Dostał tą karę od was Kapral czy nie? Proste pytanie, jeżeli wiesz w ogóle o czym mowa.
Ale sie pruje smieć, a to chyba od gumsów powinien kare dostać za zmiane wiary. To jak to jest dostał? Esbeków to masz wśród swych ojców na czyżynach.

Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 25.04.2016, 17:51

W-G pisze:
Troublemaker pisze:
Ale sie pruje
Nie zdarzyło się, nie jestem z Jaworzna.

W-G pisze:
Troublemaker pisze:
Ale sie pruje smieć, a to chyba od gumsów powinien kare dostać za zmiane wiary.
"Cracovia jest jak ku*** przyjmnie każdego".

Wszak w tej sekwencji mieści się meritum sprawy...

nrth

Post autor: nrth » 25.04.2016, 18:36

A Wisła nie przyjmie kogoś kto za nią biegał
za kim jestes?

W-G

Post autor: W-G » 28.04.2016, 08:49

przyjmie każdego (spytaj swoją starą jak to jest) a przyjmie jednego (a choćby dwóch), ja widzę różnicę, a ty pruj się dalej śmieciu. Z resztą Chłopaki za nami nie biegali!
już tylko tu możecie udawać że jesteście prawie na równi, dawaj dalej pałamaker

=)

Hutnicze

Post autor: Hutnicze » 28.04.2016, 09:46

Ja to bym wolał nie równać ani do was ani do żydków, obie ekipy przyjmują przerzutów z otwartymi ramionami, tylko jedna jawnie a druga pierdoli o wierności i o karze za zmianę wiary.

Może jeszcze jakieś oświadczenie kolejne? Nie przyjmujecie przerzutów za wyjątkiem:
- takich, co za wami nie biegali*,
- takich, co chodzili z kimś z WSH do podstawówki,
- takich, co chcą brać towar od was.
*) raz można

Bez odbioru.
TYLKO HUTNIK
http://nh2010.pl

kiszony

Post autor: kiszony » 28.04.2016, 10:46

ten typek W-G to musi być jakiś niezły ananas, taki wyszczekany i szeroki w barach...pewnie jakiś sztywny twardziel z Kazimierzowskiego... a najważniejsze, prawie zapomniałem... Sławek robił urodziny w Shine :(

W-G

Post autor: W-G » 28.04.2016, 17:08

A to robił? Dziwne utrzymywaliście ze jest kosa z cracovią i nie ma wąchania.
Nie Kazik akurat, o moje barki się ogórku nie martw.
Ubliżacie nam a ja dostosowuje się do poziomu dyskusji, od razu wyszczekany. Wyszczekane to są gumiarskie pomioty, które jak przyjdzie co do czego "ja nic nie robię proszę Pana".

W-G

Post autor: W-G » 28.04.2016, 17:14

Hutnicze pisze:Ja to bym wolał nie równać ani do was ani do żydków, obie ekipy przyjmują przerzutów z otwartymi ramionami, tylko jedna jawnie a druga pierdoli o wierności i o karze za zmianę wiary.
Bua z Kolorowego nie był przerzutem czasem? Kolorowe/Spółdzielcze znalazło by się kilku ananasków używając waszego słownictwa. Ale raz można, a w ogóle młodzi byli?

BANita31

Post autor: BANita31 » 29.04.2016, 17:06

Wisła to ekipa z najlepszym PR w Polsce.. 100% sztywni, bez przerzutów, bez sprzętu no i jak ktoś od nich napisał po porażce Legii, są tacy mocni że na chwile obecną w jakichkolwiek ustawkach międzynarodowych Polskę powinni reprezentować tylko i wyłącznie wsh. Reszta to leszcze.

bnm

Post autor: bnm » 29.04.2016, 17:38

BANita31 pisze:Wisła to ekipa z najlepszym PR w Polsce.. 100% sztywni, bez przerzutów, bez sprzętu no i jak ktoś od nich napisał po porażce Legii, są tacy mocni że na chwile obecną w jakichkolwiek ustawkach międzynarodowych Polskę powinni reprezentować tylko i wyłącznie wsh. Reszta to leszcze.
Po co takie głupoty wypisujesz? Nie widziałem żeby ktoś z Wisły się wypowiadał na temat ustawki Legii ze Spartakiem. Dopisujesz, wmawiasz sobie jakieś głupoty i wciągasz w to wszystko Wisłe.

Poza tym Wisła ma taką opinie na pejsbukach czy na tym forum wśród internetowych chuliganów ze to "chude szczury, nożowniki, bez sprzetu nic nie znaczą, bez honoru, cykory ;)" więc też średnio coś trafiłeś z tym internetowym PR'em. Zacznijmy wszyscy rozróżniać świat kibicowski w internecie i w świecie rzeczywistym.

ODPOWIEDZ