Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Z jednej strony wszyscy mówią, że w latach 90. było super, a jak co do czego przychodzi to mówią, że teraz jest lepiej niż na południu... no to było lepiej w latach 90. jak latały ławki, kosze, kamienie, czy jest lepiej teraz w lesie? Fakt jest taki, że nastąpiła ogromna zmiana na polskich stadionach, po prostu nastał cywilizowany hooligans, co pewnie brzmi sprzecznie samo w sobie. Pod każdym względem polski stadion wygląda inaczej, włoski prawie się nie zmienił przez 30 lat. Taka jest różnica na podsumowanie tej dyskusji. Czy to lepiej czy gorzej, to kwestia gustu, niczego więcej.
-
kumatszy od ojca
podbijam pytanie :)kumatszy od ojca pisze:Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie na linii Resovia - Legia ? Mocna spinka na Legie jest w Rzeszowie? wiem, że są w Rzeszowie " Rzeszowscy Legioniści "
Proszę o odpowiedź kogoś z Podkarpacia bądź z samego Rzeszowa innych wpisy mnie nie interesują.
Znajomy kiedys mowil ze niby jacys kibice są ale zobaczyc kogos w barwach na miescie czy cokolwiek to tak samo jak zobaczyc kogos w barwach druzyny z Krakowa. Obecnie to tylko barwy obu Rzeszowskich klubow sa widziane i temat innych fc w Rzeszowie mozna wrzucic miedzy ksiazki pozdr.
-
kumatszy od ojca
Bardziej ciekawi mnie temat jak w Rzeszowie jest widziana Legia :) Resovia ma zgodę z ŁKS a ŁKS i Legia kosa dlatego pytam jak ma się Resovia do Legii bo Stal to mnie nie interesuje bo nigdy nie widziałem w Rzeszowie.
kumatszy od ojca pisze:Bardziej ciekawi mnie temat jak w Rzeszowie jest widziana Legia :) Resovia ma zgodę z ŁKS a ŁKS i Legia kosa dlatego pytam jak ma się Resovia do Legii bo Stal to mnie nie interesuje bo nigdy nie widziałem w Rzeszowie.
ale jak ma być widziana Legia?? ani przez jednych ani przez drugich nie darzona jest na pewno sympatią.
spiny też pewnie nie mają wielkiej bo ci rzeszowscy Legioniści dla żadnej ze stron nie są jakimkolwiek zagrożeniem i nie stanowią realnej siły.
-
enterorokej
Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?
-
jestemzbandy
Poludniowe fc Ruchu wspolnie czasami dzialaja ale oficjalnie nie ma nic, co do kos Ruchu to ma ich sporo
-
Invisible17
Jak na linii Motor Lublin - Polonia Bytom?
-
dziecko armageddonu
z tym ŁKSem to dojebałeś, wiadomo że jest kosa ale na pewno większe ciśnienie mają na Lecha czy LegieWRNGS pisze:pierwsze 3enterorokej pisze:Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?
Gks Katowice
Gornik Zabrze
Łks łódz
Kosa.Invisible17 pisze:Jak na linii Motor Lublin - Polonia Bytom?
-
WIDZEWSKAduma
wiadomo że ŁKS to kosa dla Ruchu, chociażby przez zgode z nami, ale na pewno nie jest to kosa miesząca się "na podium", bo co z Lechem, Sosnowcem, Łegią?WRNGS pisze:pierwsze 3enterorokej pisze:Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?
Gks Katowice
Gornik Zabrze
Łks łódz
Ksg
GKS
ZAGLEBIE
LEGIA
LECH
WISLA
Plus inne lokalne Tychy,Polonia itp.
GKS
ZAGLEBIE
LEGIA
LECH
WISLA
I wiele innychUTYMAN pisze:Ksg
GKS
ZAGLEBIE
LEGIA
LECH
WISLA
Jaka sytuacja na linii:
Stal Rzeszów - Polonia Przemyśl
Wisłoka - Stal Rzeszów
Stal Rzeszów - Siarka
Stal Stalowa Wola - Resovia
Polonia Przemyśl - Siarka
Wisłoka - Stal Rzeszów
Stal Rzeszów - Siarka
W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)dziecko armageddonu pisze:z tym ŁKSem to dojebałeś, wiadomo że jest kosa ale na pewno większe ciśnienie mają na Lecha czy LegieWRNGS pisze:pierwsze 3enterorokej pisze:Ruch dalej ma układ z Jastrzębiem? Z kim GKS Jastrzębie ma zgody i uklady oraz jakie Ruch ma kosy?
Gks Katowice
Gornik Zabrze
Łks łódz
Czy wyobrażasz sobie sytuację ,że wszyscy ramie w ramię szukają Ruskich by ich zlać ? Pewnie nie ,a tak przecież się działo w czasie ełro w Polsce.Aha na kibice net o tym nie pisali.
-
warszawski styl
ja sobie wyobrażam, wtedy wiadomo że nawet nie wypada żeby był Widzew, ale mieści mi się w głowie taka opcjaMW10 pisze:W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)
warszawski styl pisze:ja sobie wyobrażam, wtedy wiadomo że nawet nie wypada żeby był Widzew, ale mieści mi się w głowie taka opcjaMW10 pisze:W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)
Zawisza z tego co pamiętam był na sektorach Śląska Wrocław z Zagłębiem Lubin na zakazie, więc żadna wroga ekipa na stadionie gospodarza na zakazie mnie nie zdziwi, to jest po prostu kibicowska solidarność.
ja tylko sobie nie wyobrażam wpuszczenia kibiców na miejskich derbach na zakazie ale przykładowo wpuszczenie Legii na sektory Lecha nie byłyby dla mnie czymś szczególnymnikodem pisze:Wiadomo że Zawisza ma dużą kose ze Śląskiem,choćby z względu na zgode z Zagłębiem ale mimo to kosa pomiędzy ŁKS a Ruchem jest o wiele większa,i ja naprawde wyobrażam sobie wiele kos na sektorach gospodarzy(oczywiście na zakazach)jak choćby niedawna Ruch w Warszawie,czy we Wrocławiu,(podobno ze Śląskiem nie mają zbyt dużego napięcia na siebie,z tego co wiem)to Ruchu na eŁKS-ie za bardzo nie wyobrażam sobie(chyba ze w dogadanej liczbie) i to w nie zbyt dużej,zadna większa nie wchodzi w gre,ciśnienie by tu było za duże.
Ale to już było...reska05 pisze:ja tylko sobie nie wyobrażam wpuszczenia kibiców na miejskich derbach na zakazie ale przykładowo wpuszczenie Legii na sektory Lecha nie byłyby dla mnie czymś szczególnymnikodem pisze:Wiadomo że Zawisza ma dużą kose ze Śląskiem,choćby z względu na zgode z Zagłębiem ale mimo to kosa pomiędzy ŁKS a Ruchem jest o wiele większa,i ja naprawde wyobrażam sobie wiele kos na sektorach gospodarzy(oczywiście na zakazach)jak choćby niedawna Ruch w Warszawie,czy we Wrocławiu,(podobno ze Śląskiem nie mają zbyt dużego napięcia na siebie,z tego co wiem)to Ruchu na eŁKS-ie za bardzo nie wyobrażam sobie(chyba ze w dogadanej liczbie) i to w nie zbyt dużej,zadna większa nie wchodzi w gre,ciśnienie by tu było za duże.

nooo właśnie Ziomek o to mi chodzi ; )) czytaj ze zrozumieniem. "miejskie derby"rzutkarny pisze:Ale to już było...reska05 pisze:ja tylko sobie nie wyobrażam wpuszczenia kibiców na miejskich derbach na zakazie ale przykładowo wpuszczenie Legii na sektory Lecha nie byłyby dla mnie czymś szczególnymnikodem pisze:Wiadomo że Zawisza ma dużą kose ze Śląskiem,choćby z względu na zgode z Zagłębiem ale mimo to kosa pomiędzy ŁKS a Ruchem jest o wiele większa,i ja naprawde wyobrażam sobie wiele kos na sektorach gospodarzy(oczywiście na zakazach)jak choćby niedawna Ruch w Warszawie,czy we Wrocławiu,(podobno ze Śląskiem nie mają zbyt dużego napięcia na siebie,z tego co wiem)to Ruchu na eŁKS-ie za bardzo nie wyobrażam sobie(chyba ze w dogadanej liczbie) i to w nie zbyt dużej,zadna większa nie wchodzi w gre,ciśnienie by tu było za duże.
-
Zupełnie Zielony.
Kosa.tygrys pisze:Jaka sytuacja na linii:
Wisłoka - Stal Rzeszów
Stal Rzeszów - Siarka
-
ZL Oficjalny
Nas tam nie było, sam Zawisza był na zakazie we Wrocławiureska05 pisze:warszawski styl pisze:ja sobie wyobrażam, wtedy wiadomo że nawet nie wypada żeby był Widzew, ale mieści mi się w głowie taka opcjaMW10 pisze:W takim razie czy wyobrażasz sobie sytuację że ŁKS wpuszcza Ruch (lub też na odwrót) na zakazie na swoje trybuny, tak jak to miało miejsce ostatnio w Warszawie gdzie Legia wpuściła Ruch? :)
Zawisza z tego co pamiętam był na sektorach Śląska Wrocław z Zagłębiem Lubin na zakazie, więc żadna wroga ekipa na stadionie gospodarza na zakazie mnie nie zdziwi, to jest po prostu kibicowska solidarność.
-
Blue Old Boy
jeśli chodzi o miejskie derby to nikt nie wezmie odpowiedzialnosci, powiedzmy że ekipa A wpusci ekipe B ma swój sektor, i bardziej krewcy kibice z ekipy A ruszą, albo jakiś incydent spowoduje zadyme, juz słysze te gadanie że frajerstwo itd, a pewnych rzeczy po prostu nie da sie przewidziecold[Z] pisze:Faktycznie,jeżeli chodzi o miejskie derby,to też mi jest trudno to sobie wyobrazić.Ale już same derby,np.województwa,jak najbardziej.My parę lat temu wpuściliśmy Elanę.
-
jak.wodospady
Z kim Stal Stalowa Wola ma zgody,układy?
-
STALOWKA381
Zgody: Łada Biłgoraj, Polonia Przemyśl, Stal Gorzyce, Sokół Nisko
Układy: Dynamo Brześć
Sokół Nisko to zgoda? Oni nadal są aktywni?STALOWKA381 pisze:Zgody: Łada Biłgoraj, Polonia Przemyśl, Stal Gorzyce, Sokół Nisko
Pamiętam jakiś czas wstecz,to byli bardzo dobrą grupą biorąc pod uwagę możliwości.
Dlaczego kiedyś upadła zgoda na linii ŁKS-Cracovia?
-
podkarpackie
Żadna zgoda, Sokół Nisko to FC.
Układy: Polonia Przemyśl, Łada Biłgoraj.
Stal Stalowa Wola - Resovia - powoli zaczyna być interesująco ;)
Układy: Polonia Przemyśl, Łada Biłgoraj.
Stal Stalowa Wola - Resovia - powoli zaczyna być interesująco ;)
-
jestemzbandy
Juz od dluzszego czasu iskrzy na linii Stalowka-Resovia, zreszta juz chwile temu mialo dojsc do spotkania obu grup ale ci co sie nazywaja wladcami podkarpacia nie dojechali.
W komentarzach do kolejki pojawił się kolejny wpis mówiący o tym, że Legia nie jest "największą" kosą Lecha. Także moje pytanie jest takie, na kogo w takim razie jest największe ciśnienie na Lechu? Pytam poważnie, bo może przez ostatnich kilka lat coś przeoczyłem.
Zgadzam się z kolegą wyżej.Kosa na linii Lech-Legia to trochę taka jeżeli można to tak nazwać 'medialna' kosa.
Lech to ma chyba teraz największe ciśnienie na Ruch,kiedyś za Brygady Banici dobre kontakty,potem jak młodzi zaczęli dochodzić do głosu wzajemna niechęć a z roku na rok coraz większe ciśnienie i nienawiść.
Lech to ma chyba teraz największe ciśnienie na Ruch,kiedyś za Brygady Banici dobre kontakty,potem jak młodzi zaczęli dochodzić do głosu wzajemna niechęć a z roku na rok coraz większe ciśnienie i nienawiść.
Pisząc kolegę wyżej miałem na myśli użytkownika ***.Jego post zniknął.
-
TadzioNorek
Kosa to jest między Górnikiem a Ruchem, ŁKSem a Widzewem czy pomiędzy Cracovią a Wisłą i oczywiście wiele innych gdzie ekipy często uprzykrzają sobie życie. Teraz mam wrażenie że wiele tych tzw kos jest na siłę. Mecze Lecha i Legii się przejadły, nie ma już takiego ciśnienia jak kiedyś. To że ekipa x pobluźni na ekipę y a oprócz tego zero jakichkolwiek styczności ze sobą, i to jest wielka kosa? Niejednokrotnie padają tutaj pytania typu "jakie panują stosunki między [...] " potem jest odpowiedź że kosa a tak naprawdę te ekipy nawrzucały sobie tylko od k**** i tyle.
Ogółem to media najbardziej nakręcają takie kosy, zwłaszcza Legii. Na początku chyba taką trochę kosą medialną dla L byliśmy my (Widzew), ale u nas dochodził tez aspekt rywalizacji fc gdzie kilka miast jest podzielonych między obiema ekipami. Później gdy my zaczęliśmy dołować sportowo, to media nakręciły kolejnego wroga Krakowską Wisłę. A gdy Wiśle zaczęło gorzej iść, to zaczęło się nakręcanie na Lecha. Więc wcale się nie zdziwię jak np za parę lat rywalem Legii w walce o tytuł będzie powiedzmy Lechia, I to ich będą kreować jako głównego wroga itp.Miłek pisze:Zgadzam się z kolegą wyżej.Kosa na linii Lech-Legia to trochę taka jeżeli można to tak nazwać 'medialna' kosa.
-
czajnik_widzew
Kibice Legii i Lecha, jedyny kontakt ze sobą, mają kilka razy w roku, kiedy wysyłają sobie fakeny przez siatkę :)
ELANA TORUŃ
zgody : KS RUCH, MYSZKÓW, WIDZEW ... czy jeszcze Widzew oficjalnie nie przybił zgody z Elaną ?
Układy : KKS KALISZ ?
zgody : KS RUCH, MYSZKÓW, WIDZEW ... czy jeszcze Widzew oficjalnie nie przybił zgody z Elaną ?
Już się przeprosili i od teraz się lubią.
-
DancingManatee
Układ : WFCG (Grudziądzki fc Widzewa) układ hdzaba123 pisze:ELANA TORUŃ
Podbijam i jak jest na linii Góral Żywiec z wyżej wymienionymi ekipami.shortys pisze:Jak jest na linii GKS Jastrzębie - Raków oraz Jastrzębie -Chemik K-K?