Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

mms

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: mms »

Kolejny nick pisze:Dopiero za komuny w 1960 na potrzeby propagandy rodem z prl podpieliscie sie pod 1910 - zeby swietować 50 lecie klubu , ktory nie był waszym.
Jednak w sprzeczności z tą tezą o „postarzeniu” Widzewa w roku 1960 stoi fakt wydania przez Widzew już w roku 1952 własnego klubowego znaczka z datą „1910”.

I kolejna bzdura garbatego nosa obalona :)
iparts.pl
TG1908

Post autor: TG1908 »

Należy się małe sprostowanie. Typ, który tu non stop zakłada nowe konta i z którym wszyscy wdają się w dyskusje nie jest żadną liczącą się postacią na ŁKSie i ogólnie nie wiadomo kto to jest. Jest to tylko i wyłącznie jego zdanie a nie ŁKSu jako całości. Możesz sobie pisać co chcesz, ale nie podawaj się za kogoś ważnego z ŁKSu.

Osoby z Widzewa, które się tu wpisują nie interesują także post tylko odnośnie tego klienta. Każdy średnio ogarnięty człowiek to zauważył chyba.
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Odnośnie daty założenia Widzewa itp.Rabinie proponuje ogladnąć i zastanowić sie czy od chyba najbardziej wiarygodnego znawcy Łódzkiej historii tez wiesz lepiej kto kiedy i gdzie założył Widzew.
https://www.youtube.com/watch?v=46X3c1IHNfY
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Rabinie odnieś sie do materiału z łódzkiej trójki,oczywiście merytorycznie
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Teraz TG 1908 tak jak wcześniej jego kolega dowie się o tajnej misji rabina.
Red power

Post autor: Red power »

W sumie dziwilo mnie to że dopiero teraz ktos to wyjaśnił z Łksu.Przypał robił niezły jakby nie patrzeć.
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Już wcześniej pisał to koleś z Łks-u który chciał go poznać na meczu.Ale rabin się nie stawił a na pytanie o Z pisał bzdury.
mms

Paragraf aryjski
W świecie piłki nożnej postulowano numerus nullus czyli całkowity zakaz dostępu dla Żydów. Przepis taki wprowadziły niektóre kluby sportowe. Statut Wisły Kraków zabraniał przynależności nie-Polakom ("Członkiem zwyczajnym może być każdy Polak, który ukończył 18 rok życia"). Na przełomie 1937 i 1938 Warta Poznań wystąpiła z żądaniem wprowadzenia paragrafu aryjskiego czyli wykluczenia z PZPN klubów, sędziów i piłkarzy nie-chrześcijan. Wniosek ten poparły Wisła Kraków i AKS Chorzów. W obronie praw Żydów (i innych mniejszości narodowych) wystąpiła Cracovia popierana przez Pogoń Lwów i ŁKS Łódź.
Red power

hehe jeszcze w dupsko szczewom wchodzi tak jakby oni w ogóle nigdzie nie siali propagandy.Ostatni przykład torcidainside farmazoniarz.
Red power

Kolejny nick pisze:Większość normalnych ŁKSiakow zostało tu poblokowanych i za pisanie niewygodnych dla was rzeczy pożegnali się z forum .
Niby kto poza twoim kontami został pobanowany?
Red power

Skąd rabin to może wiedzieć hehe.Według niego ktoś pisze donosy do adminów na niego a przecież jak tu jest to jest dobra beka z niego wiec nie wiadomo po co miałby to ktoś robić.
mms

Ene due rabe może zakładzik? Jak jakiś mod znajdzie moje konto podszywające się pod kogoś od was to mi wlepia bana na ip, jak znajdzie u ciebie konto podszywające się pod nas to tobie wlepia bana na ip? Pasuje? :)
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

wujka dobra rada :D to jest wspaniała rada,pycha,świetna rada,bardzo dobra rada.
myjster
O kim ty piszesz to jakaś postać z twojej bajki?
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

Poziom samouwielbienia 100%
mms

Gdzie się tłumaczę? Mówię ci, że jedna i druga strona robi podobnie. Chyba za trudne do zrozumienia :)

A ja proponuję wylogować się, poćwiczyć albo wyjść na miasto :)
Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick »

No no , wcale tego nie tłumaczysz ...
divide1908

Post autor: divide1908 »

Tak na rozluźnienie, chłopaki z Limanki jestście sławni w piwnym podziemu:
https://www.facebook.com/BrowarPiwoteka ... =3&theater
chociaż nie do końca mi się to podoba.
Red power

ale ja tu nie napierdalam od roku tego samego a moje poprzednie konto z 2007 czy 08 roku już chyba nieaktywne w każdym bądź razie nie pamiętam hasła.
Według mnie powinieneś się udać na leczenie bo serio ale jak ktoś tak z boku spojrzy to jest to chore ale może kochasz to to pisz kolejny rok,dwa czy pięć.
Kolejny nick

Post autor: Kolejny nick »

Gowno mnie to obchodzi , bo napisać to sobie możesz nawet że jesteś Batmanem i masz milion na koncie , ale nie pamiętasz na jakim.

O mnie się nie martw .

Nie odpisujcie już na to podmiejskie .
Ciach .....
Red power

no właśnie tak jak ty możesz pisać że jesteś znany na Łksie.
1925

Post autor: 1925 »

Przeczytaj dokladnie co napisalem, przeanalizuj i wysnuj sobie wnioski .... zreszta, czytajac to co piszesz widze iz tez jestes Wszechwiedzacy .... ehh, udanego weekendu :-)
Red power

Przeczytałem.I jakie niby psiarnia ma skojarzyć fakty po przeczytaniu tutaj czegoś a potem na jakiej podstawie ktoś może mieć problem?Zresztą psiarnia wie więcej niż większość wpisujących się tutaj.
Łysy80

Post autor: Łysy80 »

1925 pisze:Przeczytaj dokladnie co napisalem, przeanalizuj i wysnuj sobie wnioski .... zreszta, czytajac to co piszesz widze iz tez jestes Wszechwiedzacy .... ehh, udanego weekendu :-)
Tylko widzisz, problem w tym że Ci wszechwiedzący nie bardzo potrafią czytać ze zrozumieniem. Tyczy się to zarówno jednych jak i drugich. Brakuje jeszcze tylko żeby ksywy podawali.
mądrala

Post autor: mądrala »

Bez napinki: ten typ z eŁKSy, co go w Madrycie brali we dwóch, to już lepiej?
CocoJambo

Post autor: CocoJambo »

Z okolicznych miast, wiosek Łodzi kto komu kibicuje?
Zgierz - ?
Rzgów
Tuszyn
Aleksandrów
Konstantynów
Pabianice
Piotrków Tryb.
Tomaszów
Turek
bezimienny1312

Post autor: bezimienny1312 »

CocoJambo pisze:Z okolicznych miast, wiosek Łodzi kto komu kibicuje?
Zgierz - ?
Rzgów
Tuszyn
Aleksandrów
Konstantynów
Pabianice
Piotrków Tryb.
Tomaszów
Turek
Zgierz - Widzew
Rzgów - Widzew
Tuszyn - Widzew
Aleksandrów - 70 do 30 dla ŁKS
Konstantynów - 60 do 40 dla ŁKS
Pabianice - 95 do 5 dla Widzewa
Piotrków - 95 do 5 dla ŁKS
Tomaszów - Widzew
Turek - to już inne województwo, żadne okolice w porownaniu z resztą. Ktoś pisał w którymś temacie, że podzielone między Widzew i Lech ale info do potwierdzenia.
JEST TO MOJE ZDANIE WIĘC JEŚLI FAKTYCZNIE JEST INACZEJ TO NIECH KTOŚ POPRAWI ŻEBY SIĘ NIE ZROBIŁO NAPIĘCIE NA KOLEJNYCH 30 STRON.
CocoJambo

Dziwne, że wgl ktoś w Aleksandrowie i Konstantynowie jest za Widzewem... graniczą z dzielniami ŁKSu... powinno być 100% ŁKS.
mms

Według mnie Kanzas bardziej podzielony. Łks-u trochę więcej, ale Widzew aktywniejszy.
Red power

CocoJambo pisze:Dziwne, że wgl ktoś w Aleksandrowie i Konstantynowie jest za Widzewem... graniczą z dzielniami ŁKSu... powinno być 100% ŁKS.
Ciebie to dziwi a pomyśl jak to musi wkurwiać samych zainteresowanych.
CocoJambo

Wgl ja nie rozumiem jak ktoś w Łodzi może kibicować Widzewowi spoza dzielni Widzew...
Moja opinia tylko ;)
Red power

Tu trzeba się cofnąć sporo lat wstecz do czasów gdy Widzew przejął sporo terenów w Łodzi.Mało brakowało a Łks zostałby dojebany całkowicie i dziś byłby jak Polonia w Warszawie.No ale przynajmniej jest ciekawie:)
CocoJambo

Mało brakowało tzn? jakaś sytuacja konkretna? sukcesy kopaczy Widzewa?
Red power

CocoJambo pisze:Mało brakowało tzn? jakaś sytuacja konkretna? sukcesy kopaczy Widzewa?
Sukcesy jedno a drugie Łks jak sami przyznają był wtedy w kryzysie co Widzew wykorzystał ale nie do końca czyli nie dorżnął wroga.
CocoJambo

No ale teraz na szczęście się wyrównało! Tyle, że wydaję mi się, że Widzew jest konkretniejszą ekipą.
bezimienny1312

Post autor: bezimienny1312 »

Red power pisze:
CocoJambo pisze:Mało brakowało tzn? jakaś sytuacja konkretna? sukcesy kopaczy Widzewa?
Sukcesy jedno a drugie Łks jak sami przyznają był wtedy w kryzysie co Widzew wykorzystał ale nie do końca czyli nie dorżnął wroga.
Pomyśl jak mało brakowało skoro Widzew przodował na Retkini czy Teofilowie. Jednak ułożyło się jak ułożyło i miasto ogarniają dwie konkretne załogi przez co jest na pewno ciekawie.
CocoJambo

a teraz z innej beczki: z tego co wiem OSTR był zawsze za ŁKS, bywał on na meczach?
Red power

CocoJambo pisze:a teraz z innej beczki: z tego co wiem OSTR był zawsze za ŁKS, bywał on na meczach?
Bywał.
CocoJambo

na Galerze? :D I w jakich czasach ostatnio czy dawno temu za małolata tylko?
jimmyjazz

Post autor: jimmyjazz »

bezimienny1312 pisze:
Red power pisze:
Pomyśl jak mało brakowało skoro Widzew przodował na Retkini czy Teofilowie. Jednak ułożyło się jak ułożyło i miasto ogarniają dwie konkretne załogi przez co jest na pewno ciekawie.

Widzew przodował na RTK, albo TEO ? To, ze było tam trochę osób nie znaczy, że przodował. Te dzielnice zawsze były za ŁKS, nigdy nie były nawet zagrożone. ŁKS stracił Dąbrowę, Chojny, nawet Górniak, ale nawet przez chwilę nie stracił RTK i Teo.
Poza tym co wy z tym dożynaniem wroga, co mieli zabić ich ? ŁKS miał kryzys, ale nigdy nie było takiej przewagi RTS, jak w Wawie Legii nad Polonią. Coco twoim zdaniem Widzew ma lepszą ekipę, a moim ŁKS. Znowu zacznie się dyskusja o Potokach, Aleksandrowach, Parkach 3 maja, Poddębicach itd. Niekończąca się opowieść. Niektórzy zahaczą jeszcze o korzenie ŁKS tradycyjnie.
zgierska

Post autor: zgierska »

nie wiem skad sie bierze opinia ze Lks ma wiecej kibicow w Lodzi....nie ulega watpliwosci ze Lks stracil ostatnimi czasy wiecej terenow jak Radogoszcz Dabrowa Chojny ...uwazam rowniez ze Lks mial w ostatnim czasie chyba najlepszy moment aby cos w Lodzi zyskac ...i niestety dla nich chyba raczej to sie nie udalo...a co do walk na miescie ...to co sie teraz dzieje to jest nicosc ...jeszcze 9-8 lat temu walki byly co tydzien powroty z meczu to jedna wielka przygoda ...nie wiem czy te czasy wroca i nawet jezeli powroca derby to czy bedzie tak jak kiedys....
ODPOWIEDZ