Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Wielki Widzew
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Nie chce mi się przekopywać przez te ostatnich kilkanaście stron, bo ene due rabe tak rozpierdolił ten temat, że szkoda to w ogóle czytać. Zresztą nie tylko on, ale ten szczekacz najbardziej rzuca się tutaj w oczy.
Napiszę tylko to co myślę już od dawna i to się potwierdza. Łks swoją markę ma i to nie podlega dyskusji, ale Łks ma jeszcze coś co nazywa się kompleksem Widzewa. Do dnia dzisiejszego są mocno sfrustrowani i wkurwieni, że ich starsi koledzy lata temu dopuścili do takiej sytuacji, że miasto stało się w połowie Widzewskie. Nie mogą tego przeboleć i to nas różni, bo Widzew kiedyś przejął i już tego nie wypuści z rąk, a Łks stracił i już tego nie odzyska. Cała reszta teraz to raz Widzew raz Łks i tak będzie jeszcze długo, ale Łks mógłby w końcu w tym pogodzić i wziąć to po męsku na klatę. Ja wiem, że to wkurwiające, ale nie żyjcie tak tymi czasami zamierzchłymi czasami hegemonii, bo to niczego nie zmieni. Wspomnienia i opowieści waszych ojców czy dziadków to dla was piękna rzecz, ale czas w końcu zacząć żyć tym co jest teraz.
Napiszę tylko to co myślę już od dawna i to się potwierdza. Łks swoją markę ma i to nie podlega dyskusji, ale Łks ma jeszcze coś co nazywa się kompleksem Widzewa. Do dnia dzisiejszego są mocno sfrustrowani i wkurwieni, że ich starsi koledzy lata temu dopuścili do takiej sytuacji, że miasto stało się w połowie Widzewskie. Nie mogą tego przeboleć i to nas różni, bo Widzew kiedyś przejął i już tego nie wypuści z rąk, a Łks stracił i już tego nie odzyska. Cała reszta teraz to raz Widzew raz Łks i tak będzie jeszcze długo, ale Łks mógłby w końcu w tym pogodzić i wziąć to po męsku na klatę. Ja wiem, że to wkurwiające, ale nie żyjcie tak tymi czasami zamierzchłymi czasami hegemonii, bo to niczego nie zmieni. Wspomnienia i opowieści waszych ojców czy dziadków to dla was piękna rzecz, ale czas w końcu zacząć żyć tym co jest teraz.
j**** 60tki
Jak się o czymś nie wie, to się nie wypowiada. Tym wpisem pokazałeś, jakim plackiem jesteś :-)forever1908young pisze:Napisake!m że banda nie spierdalala gamoniu...A waszej to się zdarzyło...
A w lesie gdzie ziomka zostawiliscie , gdzie korwy krzyczeliscie na kolana że nas zjecie a potem w tył zwrot i dluga, to co niespierdallaliscie jak zające podmiocie j***** ???? BANDA h***. ostatnio laziliscie po śródmieściu to 5 stron o tym pisałes, a jak Lks polazil ostatnio banda to GDZIE PARCHOLE BYLYSCE???NA NECIE ,więc MMS zamknij pysk urodzony rozjebusie !!!!
-
puremuscle
naucz się czytać ze zrozumieniem może wtedy wyłapiesz o czym pisał MMS.adwokat pisze:A w lesie gdzie ziomka zostawiliscie , gdzie korwy krzyczeliscie na kolana że nas zjecie a potem w tył zwrot i dluga, to co niespierdallaliscie jak zające podmiocie j***** ???? BANDA h***. ostatnio laziliscie po śródmieściu to 5 stron o tym pisałes, a jak Lks polazil ostatnio banda to GDZIE PARCHOLE BYLYSCE???NA NECIE ,więc MMS zamknij pysk urodzony rozjebusie !!!!
Jesteś pewny że łaziliście BANDĄ :)
Rozjebund to sobie poszukaj frajerze na galerce tam ich pełno, od rudzika począwszy :) Napinacie się, że Opoczno pogoniliście co jest tylko kolejnym farmazonem z waszej strony. Już się zapomniało jak się spierdalało z własnej zbiórki chuliganów za falą? Albo na rudzie jak się zatrzymujecie i wysiadacie z fur do nas, a potem pęka gumka w majtkach i salwowanie się ucieczką? Bandą c**** to wy jesteście.
Rabinek pisze
"Czy ktoś tutaj potrafi napisać o co mu ku*** chodzi ??? Chyba to właśnie o to chodzi że nikt ma tego nie zrozumieć ..."
Szczyt hipokryzji żydowskiego parcha.Tego co ty piszesz nawet twoi koledzy nie potrafią zrozumieć i miałeś to już wyłożone na tacy.Lepiej przygotuj się do Paschy ba święta ci uciekną.
"Czy ktoś tutaj potrafi napisać o co mu ku*** chodzi ??? Chyba to właśnie o to chodzi że nikt ma tego nie zrozumieć ..."
Szczyt hipokryzji żydowskiego parcha.Tego co ty piszesz nawet twoi koledzy nie potrafią zrozumieć i miałeś to już wyłożone na tacy.Lepiej przygotuj się do Paschy ba święta ci uciekną.
-
Ene due rabe
Wielki Widzew pisze:
najlatwiej to co sie zarzuca wam, zwalić bez zadnych argumentów na nas...
Juz sam twoj nick swiadczy ze musisz miec kompleksy, bo te twoj Wsidzew wielki to może był, ale jak mamy pisać o czasach obecnych to juz dawno nie jest i jak widac zresztą w tym temacie, juz we wszystkim równacie sie z tą patologią i małym nicnieznaczacym klubikiem z okolic Kaliskiego...
To wy rownacie do nas i praktycznie nie ma juz takiego aspektu w ktorym mielibyscie nad nami znaczną przewage ( moze poza wyjazdami)
p********* o przeszłych czasach, a akurat ŁKS malo mogl zrobić żeby opanować sytuacje jak zescie rośli w siłe, bo jak pewnie dobrze wiesz w okresie kiedy byliscie najmnocniejsi ( przełom lat 80-90 ) , na ŁKSie panował chyba najwiekszy kryzys kibicowski. Złozyly sie na to głownie aspekty sportowe, i sukcesy jakie były u was a jakich nie było na ŁKSie, a takze wymiana pokoleń u nas.
Wiesz jak wtedy wygladała sytuacja i bardzo mało brakło zebyscie zdominowali miasto całkowicie, liczyliscie sie wtedy tez najbardziej w Polsce i było to wasz najlepszy czas, natomiast na Galere chodziło wtedy po kilkaset osób. I To twoi koleszcy do tej pory plują sobie w brode ( co sami wielokrotnie przyznawali ze to ich najwiekszy błąd ) że nie ''dojechali'' nas wtedy na amen. A wrecz po kilku latach ku waszemu zdumieniu, dzieki naprawde mocnemu pokoleniu sytuacja wróciła do normy, i po jakimś czasie nasz poziom znacznie sie zrównał. Wiec kto tu ma kompleksy??? jesli okazuje sie ze ten wielki Widzew prawdopodobnie juz nigdy nie wróci, a musicie równać sie z kibicami tego żenującego ŁKSu??
Jak skomentujesz fakt ze kiedys nas cisneliscie i sie wysmiewaliscie, ze jestesmy nastawieni bardziej anty do was niz pro ŁKS ( co bylo oczywiscie jedynie waszą obroną) , wtedy wg was była to oznaka głupoty i kompleksów, a teraz po 10 czy 15 latach jest u was dokładnie tak samo. Przejedz sie po waszych rejonach, zobacz jakie gadzety wydajecie, jakie transparenty malujecie itp...
Teraz to wy juz nie jestescie zakompleksieni ?? haha kabaret , internet przyjmie wszystko, ale rzeczywistości, ani przeszłosci nie zakłamiecie ..
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Bałuciarz 1908
Takich żydzewskich k**** coś się rozjebały , to żadna ekipa w Polsce nie ma. widzew jest zawsze największy :)mms pisze:Rozjebund to sobie poszukaj frajerze na galerce tam ich pełno, od rudzika począwszy :) Napinacie się, że Opoczno pogoniliście co jest tylko kolejnym farmazonem z waszej strony. Już się zapomniało jak się spierdalało z własnej zbiórki chuliganów za falą? Albo na rudzie jak się zatrzymujecie i wysiadacie z fur do nas, a potem pęka gumka w majtkach i salwowanie się ucieczką? Bandą c**** to wy jesteście.
Kilka stron wcześniej pisałeś że ten Mojżesz to początek lat 90'
Nie kłam , to dokładnie 2005. A poza tym jak to różnica dla tych , którzy poszli siedzieć na ładnych parę latek .
Ja nic nie pisałem o żadnym mojżeszu, więc nie wiem co ty p********* za wymysły? :)
-
serce miasta
-
WIDZEWSKAduma
Popatrz na swój dziecinny podpis i przemysl co napisalesEne due rabe pisze: Juz sam twoj nick swiadczy ze musisz miec kompleksy(...)
Teraz to wy juz nie jestescie zakompleksieni ?? haha kabaret , internet przyjmie wszystko, ale rzeczywistości, ani przeszłosci nie zakłamiecie ..
Zydzewiak MMS pisze mi o rozjebusach heheheh kabaret , otwórz w domu album ze zdjęciami i zobacz na ilu jesteś ze swoim guru J
-
Bałuciarz 1908
Ja o nim pisałem . A ty skwitowałeś , że to sprawa z lat 90' .mms pisze:Ja nic nie pisałem o żadnym mojżeszu, więc nie wiem co ty p********* za wymysły? :)
MMS wszechwiedzący i ogarniający, powiedz nam jak było na parkingu koło kina na manufakturze, jak liczbowo, skąd ruszacie, czy ze sprzętem, kto na plus ?
kibice Widzewa zajebali graf na swoim stadionie dla jednego wariata z ŁKSu ,tyle razy wam morde obił , a wy go jeszcze na swoim stadionie chwalicie , nie trzeba było :)
http://i66.tinypic.com/359zsqt.jpg
http://i66.tinypic.com/359zsqt.jpg
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie
Szczekajcie dalej pajace, proponuję powymyślać jeszcze kilka niestworzonych historyjek :)
Cały mmsik skończyła się wiedzą czy za ziomalami czekasz
-
Wielki Widzew
Nie chodzi gościu kto do kogo równa i nie mam zamiaru się tutaj przekrzykiwać z tobą. Napisałem, że Łks swoją markę ma i nikt tego nie podważa. Mnie jebią jakieś frekwencje u siebie, bo wyznacznikiem ekipy nie jest ilość ludzi na meczach. Wyjazdy to już wiadomo inna sprawa.Ene due rabe pisze:najlatwiej to co sie zarzuca wam, zwalić bez zadnych argumentów na nas...
Juz sam twoj nick swiadczy ze musisz miec kompleksy, bo te twoj Wsidzew wielki to może był, ale jak mamy pisać o czasach obecnych to juz dawno nie jest i jak widac zresztą w tym temacie, juz we wszystkim równacie sie z tą patologią i małym nicnieznaczacym klubikiem z okolic Kaliskiego...
To wy rownacie do nas i praktycznie nie ma juz takiego aspektu w ktorym mielibyscie nad nami znaczną przewage ( moze poza wyjazdami)
p********* o przeszłych czasach, a akurat ŁKS malo mogl zrobić żeby opanować sytuacje jak zescie rośli w siłe, bo jak pewnie dobrze wiesz w okresie kiedy byliscie najmnocniejsi ( przełom lat 80-90 ) , na ŁKSie panował chyba najwiekszy kryzys kibicowski. Złozyly sie na to głownie aspekty sportowe, i sukcesy jakie były u was a jakich nie było na ŁKSie, a takze wymiana pokoleń u nas.
Wiesz jak wtedy wygladała sytuacja i bardzo mało brakło zebyscie zdominowali miasto całkowicie, liczyliscie sie wtedy tez najbardziej w Polsce i było to wasz najlepszy czas, natomiast na Galere chodziło wtedy po kilkaset osób. I To twoi koleszcy do tej pory plują sobie w brode ( co sami wielokrotnie przyznawali ze to ich najwiekszy błąd ) że nie ''dojechali'' nas wtedy na amen. A wrecz po kilku latach ku waszemu zdumieniu, dzieki naprawde mocnemu pokoleniu sytuacja wróciła do normy, i po jakimś czasie nasz poziom znacznie sie zrównał. Wiec kto tu ma kompleksy??? jesli okazuje sie ze ten wielki Widzew prawdopodobnie juz nigdy nie wróci, a musicie równać sie z kibicami tego żenującego ŁKSu??
Jak skomentujesz fakt ze kiedys nas cisneliscie i sie wysmiewaliscie, ze jestesmy nastawieni bardziej anty do was niz pro ŁKS ( co bylo oczywiscie jedynie waszą obroną) , wtedy wg was była to oznaka głupoty i kompleksów, a teraz po 10 czy 15 latach jest u was dokładnie tak samo. Przejedz sie po waszych rejonach, zobacz jakie gadzety wydajecie, jakie transparenty malujecie itp...
Jebią mnie też jakieś gadki co kto i od kogo skopiował, kto się wzoruje na kim i w czym. Pierdolenie i zwykłe przekrzykiwanie się, które do niczego nie prowadzi. Jebią mnie też gadki o tym kto był anty kiedyś i kto kogo wyśmiewał a teraz sam jest anty także takie dyskusje to akurat nie ze mną.
Napisałem swoje zdanie o tym, że straciliście lata temu sporo terenów i to was wkurwia do dnia dzisiejszego. Nie mów, że tak nie jest. Od lat pierdolicie o jakichś wioskach, 'wsidzewie'.
j**** 60tki
-
Ukochane Miasto
Ene due jak ty piszesz że u nas była złość że was nie dobiliśmy to pomyśl co siedzi w głowach waszych 40-50latków, którzy pozwolili temu malutkiemu Widzewowi tak urosnąć w siłę??! To wy straciliście pół miasta! A nie my! Pamiętaj !
Widzisz różnicę ?? zapewne coś za chwilę wymyślisz i napiszesz hahah hihihi hehehe oraz kilka k**** mi pociśniesz...ale to nic bo ja mam wyjebane na te twoje inwektywy :-).
tak się składa że byłem świadkiem tamtych lat i widziałem waszą siłę. Więc powtórzę : to wy daliście sobie wydrzeć połowę 800tys miasta.
Nam to wystarczy co mamy i wasze czary mary i tupanie nóżką nic tu już nie zmieni.
a dowcipem ostatnich tygodni jest tekst jakiegoś waszego "wizjonera" że Chojny tracimy powoli :-DD!
...choć obiektywnie powiem że dużym policzkiem dla mnie osobiście jest Piotrków Tryb. po prostu boli i tyle.
No to do ataaku Ene ! Daaawaj !
Widzisz różnicę ?? zapewne coś za chwilę wymyślisz i napiszesz hahah hihihi hehehe oraz kilka k**** mi pociśniesz...ale to nic bo ja mam wyjebane na te twoje inwektywy :-).
tak się składa że byłem świadkiem tamtych lat i widziałem waszą siłę. Więc powtórzę : to wy daliście sobie wydrzeć połowę 800tys miasta.
Nam to wystarczy co mamy i wasze czary mary i tupanie nóżką nic tu już nie zmieni.
a dowcipem ostatnich tygodni jest tekst jakiegoś waszego "wizjonera" że Chojny tracimy powoli :-DD!
...choć obiektywnie powiem że dużym policzkiem dla mnie osobiście jest Piotrków Tryb. po prostu boli i tyle.
-
whitepride08
Ale jakby na to nie patrzeć to dobrze,że stało się jak się stało,przynajmniej w Łodzi jest ciekawie i nie mamy tu drugiej Warszawy...Ale prawda jest taka,że naszą porażką było pozwolenie na Wasz rozrost i przejęcie połowy miasta a i później na więcej niż połowe,a Waszą porażką była możliwość 'dobicia' nas w końcówce lat 80-tych i sam początek 90-tych czego nie zrobiliście.Tak ja to widzę...Ukochane Miasto pisze:Ene due jak ty piszesz że u nas była złość że was nie dobiliśmy to pomyśl co siedzi w głowach waszych 40-50latków, którzy pozwolili temu malutkiemu Widzewowi tak urosnąć w siłę??! To wy straciliście pół miasta! A nie my! Pamiętaj !
A przekrzykiwania w internecie nie zmienią podziału miasta Łodzi.
W naszym mieście Łodzi gdzie łódeczka w herbie jest...
-
Ene due rabe
A
Tak samo wszystko to co gowno cię obchodzi , to dziwnym trafem wszystko co działa na waszą niekorzyść . Ale co się dziwić , do takich megalomanów pewne rzeczy nigdy nie dojdą ....
Wiesz o co w skrócie chodzi ??
O to że ani ja ani zdecydowana większość nas , aktywnych obecnie kibiców ŁKSu nie pamięta niestety czasów naszej hegemonii w mieście , bo nie ma takiej opcji .
Byliśmy wychowani i nadal wychowujemy w kulcie że jesteśmy kibicami Rodowitego Łódzkiego klubu ( jest to fakt historyczny ) , najbardziej zasłużonego i przez dziesiatki lat najbardziej znanego klubu Łodzi . Jednocześnie wychowujemy w tradycji nienawiści do was - do Widzewa , klubu który pojawił się w Łodzi i urósł w siłę jak pasożyt , jak jebana zaraza. Klubu ktoremu od niepamiętnych czasów kibicowaly wszystkie okoliczne wioski ( również jest to fakt i stąd przydomek podmiejscy ) , i który zainstnial tylko i wyłącznie dzięki sukcesom sportowym ( fakt ). Fakt że tak bardzo was nie lubilismy wykorzystywaliscie zawsze przeciwko wam , wmawiając nam kompleksy i głupotę . Teraz kiedy wasze nastawienie do ŁKSu jest tak samo anty - już zamkneliscie morde i siedzicie cichutko ....
Pogodzilismy się z tym że mamy wroga którego trzeba j**** , bo nie powinno go wogole w naszym mieście być , i przyjęliśmy to na klatę , tylko że obecnie czasu już się nie cofnie . A fakt że bardzo szybko , dzieki tytanicznej pracy grupki fanatyków w tych latach 90 powstrzymalismy was , również działa na naszą korzyść , bo po takim mega kryzysie wyszliśmy w pare lat jak równy z równym z ekipą która na tamte czasy była pewnie najlepsza w Polsce...
Natomiast u was sytuacja wygląda tak , że sporo osób pamięta przelom lat 80/90 , kiedy byliscie na topie a my mieliśmy chyba największy w historii kryzys kibicowski. I sporo osób nie może napewno odżałować tego co wtedy zrobiliscie ( albo prędzej nie zrobiliscie ) tym bardziej patrzac wlasnie na obecne czasy o których piszemy ....
Bo wielkiego Widzewa już nie ma ... zrownaliscie się praktycznie we wszystkim w czym mieliscie przewage z nami . Wy, którzy macie o sobie wielkie mniemanie i byliscie na topie nawet te 10-15 lat temu - zrownaliscie się z tymi których od zawsze uwazaliscie za największych przegranych i nieudaczników ( wasza megalomania i lekceważenie lokalnego wroga jest powszechnie znana w całej Polsce i wiele razy przez to mieliscie problemy ) .
Więc kto tu ma mieć kompleksy w obecnych czasach i niby z jakiego powodu ????
Zalapalem się jeszcze na lata kiedy nasze ekipy z zewnątrz znacznie się różniły i szły swoją drogą , i to wy od jakiegoś czasu robicie dużo ( świadomie , nieświadomie lub nie mając na to wpływu, np wymiana pokoleń ) żeby różnica ta się zatarła ...
Dopasowujecie się jak karaluchy do obecnej sytuacji , farbujecie się jak lisy - byle było wam łatwiej , zapominacie o tym co sądziliscie jeszcze parę lat temu i jakie wyznawaliscie zasady , i byle od nas nie odstawac zmieniacie podejście do wielu kwestii o 180 stopni ... jednocześnie wasza megalomania nie pozwala wam spojrzeć na sytuację obiektywnie , i przyznać że jest tak jak pisze . Tak samo jak żaden z was się nie przyzna że skutecznie wam wmowilismy kompleksy względem polskiej wsi i że delikatnie mówiąc swego czasu traktowaliscie swoje FC . dużo gorzej niż my traktujemy swoje .. ( co się wam swoją drogą w głowach nie mieściło i nie mogliście wyjść z podziwu nad nami )
Na ŁKSie od wieeeelu wieeeelu lat sytuacja wygląda tak samo , i jesteśmy wciaz tacy sami - prawdziwi . Nie musimy zmieniać podejscia tak jak wy co kilka lat , i się miotac , wyśmiewać to co robi Widzew a później to samo robić po cichutku u nas - bo mamy was generalnie w d**** i skupiamy się na sobie , idziemy swoim torem ....
I nic tego nie zmieni, ani wasze zaklinanie przeszłości i wmawianie nam czegoś czego nie było , ani zaklinanie rzeczywistości i próbowanie kreowania naszego wizerunku do czego tak chętnie wykorzystujecie to forum ....
Przed chwilą sam pisales żeby rozmawiać o czasach obecnych , a nie zyc opowieściami 40-50 latkow. Jak tobie odpisalem to szybko żeś przerzucił znowu rozmowę byle wyszło na twoje . Chytry jesteś , ale za głupi żeby tego nie widzieć ...Wielki Widzew pisze:Nie chodzi gościu kto do kogo równa i nie mam zamiaru się tutaj przekrzykiwać z tobą. Napisałem, że Łks swoją markę ma i nikt tego nie podważa. Mnie jebią jakieś frekwencje u siebie, bo wyznacznikiem ekipy nie jest ilość ludzi na meczach. Wyjazdy to już wiadomo inna sprawa.
Jebią mnie też jakieś gadki co kto i od kogo skopiował, kto się wzoruje na kim i w czym. Pierdolenie i zwykłe przekrzykiwanie się, które do niczego nie prowadzi. Jebią mnie też gadki o tym kto był anty kiedyś i kto kogo wyśmiewał a teraz sam jest anty także takie dyskusje to akurat nie ze mną.
Napisałem swoje zdanie o tym, że straciliście lata temu sporo terenów i to was wkurwia do dnia dzisiejszego. Nie mów, że tak nie jest. Od lat pierdolicie o jakichś wioskach, 'wsidzewie'.
Tak samo wszystko to co gowno cię obchodzi , to dziwnym trafem wszystko co działa na waszą niekorzyść . Ale co się dziwić , do takich megalomanów pewne rzeczy nigdy nie dojdą ....
O to że ani ja ani zdecydowana większość nas , aktywnych obecnie kibiców ŁKSu nie pamięta niestety czasów naszej hegemonii w mieście , bo nie ma takiej opcji .
Byliśmy wychowani i nadal wychowujemy w kulcie że jesteśmy kibicami Rodowitego Łódzkiego klubu ( jest to fakt historyczny ) , najbardziej zasłużonego i przez dziesiatki lat najbardziej znanego klubu Łodzi . Jednocześnie wychowujemy w tradycji nienawiści do was - do Widzewa , klubu który pojawił się w Łodzi i urósł w siłę jak pasożyt , jak jebana zaraza. Klubu ktoremu od niepamiętnych czasów kibicowaly wszystkie okoliczne wioski ( również jest to fakt i stąd przydomek podmiejscy ) , i który zainstnial tylko i wyłącznie dzięki sukcesom sportowym ( fakt ). Fakt że tak bardzo was nie lubilismy wykorzystywaliscie zawsze przeciwko wam , wmawiając nam kompleksy i głupotę . Teraz kiedy wasze nastawienie do ŁKSu jest tak samo anty - już zamkneliscie morde i siedzicie cichutko ....
Pogodzilismy się z tym że mamy wroga którego trzeba j**** , bo nie powinno go wogole w naszym mieście być , i przyjęliśmy to na klatę , tylko że obecnie czasu już się nie cofnie . A fakt że bardzo szybko , dzieki tytanicznej pracy grupki fanatyków w tych latach 90 powstrzymalismy was , również działa na naszą korzyść , bo po takim mega kryzysie wyszliśmy w pare lat jak równy z równym z ekipą która na tamte czasy była pewnie najlepsza w Polsce...
Natomiast u was sytuacja wygląda tak , że sporo osób pamięta przelom lat 80/90 , kiedy byliscie na topie a my mieliśmy chyba największy w historii kryzys kibicowski. I sporo osób nie może napewno odżałować tego co wtedy zrobiliscie ( albo prędzej nie zrobiliscie ) tym bardziej patrzac wlasnie na obecne czasy o których piszemy ....
Bo wielkiego Widzewa już nie ma ... zrownaliscie się praktycznie we wszystkim w czym mieliscie przewage z nami . Wy, którzy macie o sobie wielkie mniemanie i byliscie na topie nawet te 10-15 lat temu - zrownaliscie się z tymi których od zawsze uwazaliscie za największych przegranych i nieudaczników ( wasza megalomania i lekceważenie lokalnego wroga jest powszechnie znana w całej Polsce i wiele razy przez to mieliscie problemy ) .
Zalapalem się jeszcze na lata kiedy nasze ekipy z zewnątrz znacznie się różniły i szły swoją drogą , i to wy od jakiegoś czasu robicie dużo ( świadomie , nieświadomie lub nie mając na to wpływu, np wymiana pokoleń ) żeby różnica ta się zatarła ...
Dopasowujecie się jak karaluchy do obecnej sytuacji , farbujecie się jak lisy - byle było wam łatwiej , zapominacie o tym co sądziliscie jeszcze parę lat temu i jakie wyznawaliscie zasady , i byle od nas nie odstawac zmieniacie podejście do wielu kwestii o 180 stopni ... jednocześnie wasza megalomania nie pozwala wam spojrzeć na sytuację obiektywnie , i przyznać że jest tak jak pisze . Tak samo jak żaden z was się nie przyzna że skutecznie wam wmowilismy kompleksy względem polskiej wsi i że delikatnie mówiąc swego czasu traktowaliscie swoje FC . dużo gorzej niż my traktujemy swoje .. ( co się wam swoją drogą w głowach nie mieściło i nie mogliście wyjść z podziwu nad nami )
Na ŁKSie od wieeeelu wieeeelu lat sytuacja wygląda tak samo , i jesteśmy wciaz tacy sami - prawdziwi . Nie musimy zmieniać podejscia tak jak wy co kilka lat , i się miotac , wyśmiewać to co robi Widzew a później to samo robić po cichutku u nas - bo mamy was generalnie w d**** i skupiamy się na sobie , idziemy swoim torem ....
I nic tego nie zmieni, ani wasze zaklinanie przeszłości i wmawianie nam czegoś czego nie było , ani zaklinanie rzeczywistości i próbowanie kreowania naszego wizerunku do czego tak chętnie wykorzystujecie to forum ....
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Ene due rabe
Na przelomie lat 80/90 ( okres największej dominacji RTSu w Łodzi ) aż prawie do końca lat 90 , na stadionie Widzewa większość flag na wszystkich 4 płotach stanowiły flagi różnych Fan Clubow , większych , mniejszych . Nawet na derbach w tamtych czasach pokazywaliscie że bardzo dużo z Was pochodzi lub utożsamia się z różnymi miejscowościami rozsianymi po calej Polsce i takich mniejszych lub większych flag FC wieszaliscie dużo więcej niż ogólnych czy Łódzkich osiedlowych...
Odpowiedzcie mi drodzy Widzewiacy na takie proste pytanie...
Co takiego się stało , że od końca lat 90 ( okres największej walki o wpływy w Łodzi ) zaprzestaliscie tak promować fan cluby , i swoich ziomków po szalu dojeżdżających z całej Polski skoszarowaliscie na jednej trybunce ( niciarce ) i pozwoliliscie im wieszać flagi jedynie na płocie od owej trybuny za bramką ...??
Skąd taka nagła zmiana ?? Obniżenie formy przez owe Fan Cluby , za mało miejsca na płocie , za mało miejsca na stadionie ;) czy o co chodziło ??
Bardzo mnie to ciekawi i wiem że nie tylko mnie....
Co takiego się stało , że od końca lat 90 ( okres największej walki o wpływy w Łodzi ) zaprzestaliscie tak promować fan cluby , i swoich ziomków po szalu dojeżdżających z całej Polski skoszarowaliscie na jednej trybunce ( niciarce ) i pozwoliliscie im wieszać flagi jedynie na płocie od owej trybuny za bramką ...??
Skąd taka nagła zmiana ?? Obniżenie formy przez owe Fan Cluby , za mało miejsca na płocie , za mało miejsca na stadionie ;) czy o co chodziło ??
Bardzo mnie to ciekawi i wiem że nie tylko mnie....
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Ene due rabe
Żeby nie było , że jestem gołosłowny...
https://m.youtube.com/watch?v=CNK5fccZy4o derby 95
https://m.youtube.com/watch?v=KOiKOHkfpPs mecz z Lechem 94
....
Itp itd - na jutube jest od c**** filmikow z meczow Widzewa z lat 90 , gdzie 3/4 płotu to flagi fan clubow . Skąd więc ta diametralna pozniejsza zmiana ???
Jak nikt nie odpowie to wrzuce to pytanie do "trapi mnie to od dawna " , może zaglada tam więcej ludzi niż tutaj :)
https://m.youtube.com/watch?v=KOiKOHkfpPs mecz z Lechem 94
....
Itp itd - na jutube jest od c**** filmikow z meczow Widzewa z lat 90 , gdzie 3/4 płotu to flagi fan clubow . Skąd więc ta diametralna pozniejsza zmiana ???
Jak nikt nie odpowie to wrzuce to pytanie do "trapi mnie to od dawna " , może zaglada tam więcej ludzi niż tutaj :)
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
ELC
- Kontakt:
Nie no szkoda słów na twoje kolejne brednie, tylko kilka zdjęć tak na szybko:Ene due rabe pisze:Co takiego się stało , że od końca lat 90 ( okres największej walki o wpływy w Łodzi ) zaprzestaliscie tak promować fan cluby , i swoich ziomków po szalu dojeżdżających z całej Polski skoszarowaliscie na jednej trybunce ( niciarce ) i pozwoliliscie im wieszać flagi jedynie na płocie od owej trybuny za bramką ...??
Widzew Łódź – Polonia Warszawa 0:0 19.05.2001

Widzew Łódź – Legia Warszawa 3:2 15.04.2000

Widzew Łódź – ŁKS Łódź 0:0 03.06.1998

Widzew Łódź – Legia Warszawa 1:0 20.05.1998

"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
http://www.zw.com.pl/artykul/189384.html
-
Ene due rabe
Hahah
Takiej odpowiedzi to się nie spodziewałem ;) nie rób z nas glupszych niż sam jesteś . Widziales te filmy które wrzucilem ?? Chcesz mi coś udowodnić wrzucając te kilka fot ? Ale że niby co ? Zadalem proste pytanie, oczekiwałem prostej odpowiedzi na nie wrzucenia 10 zdjęć na których nie wiadomo nawet o co chodzi.
Może ktos będzie mądrzejszy , chodził w tamtych czasach na mecze i wie o co chodziło i skąd wynikała ta nagła zmiana w podejściu do FC na Widzewie ...
Takiej odpowiedzi to się nie spodziewałem ;) nie rób z nas glupszych niż sam jesteś . Widziales te filmy które wrzucilem ?? Chcesz mi coś udowodnić wrzucając te kilka fot ? Ale że niby co ? Zadalem proste pytanie, oczekiwałem prostej odpowiedzi na nie wrzucenia 10 zdjęć na których nie wiadomo nawet o co chodzi.
Może ktos będzie mądrzejszy , chodził w tamtych czasach na mecze i wie o co chodziło i skąd wynikała ta nagła zmiana w podejściu do FC na Widzewie ...
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
ELC
- Kontakt:
Naprawdę ostatnie z roku 1995.Ene due rabe pisze:Żeby nie było , że jestem gołosłowny...
Widzew Łódź – ŁKS Łódź 1:0 15.04.1995

"Przyznał, że na razie Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi."
-
Ene due rabe
To ostatnie zdjęcie potwierdza to co mówiłem ...
Napisze Tobie jeszcze raz to pytanie bo chyba nie skumales o co chodzi ( tak tak - to napewno nie jest celowe z Twojej strony , tylko po prostu nie zrozumiałeś pytania ;)
Napisze Tobie jeszcze raz to pytanie bo chyba nie skumales o co chodzi ( tak tak - to napewno nie jest celowe z Twojej strony , tylko po prostu nie zrozumiałeś pytania ;)
?Na przelomie lat 80/90 ( okres największej dominacji RTSu w Łodzi ) aż prawie do końca lat 90 , na stadionie Widzewa większość flag na wszystkich 4 płotach stanowiły flagi różnych Fan Clubow , większych , mniejszych . Nawet na derbach w tamtych czasach pokazywaliscie że bardzo dużo z Was pochodzi lub utożsamia się z różnymi miejscowościami rozsianymi po calej Polsce i takich mniejszych lub większych flag FC wieszaliscie dużo więcej niż ogólnych czy Łódzkich osiedlowych...
Skąd taka nagła zmiana
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Bałuciarz 1908
Zajebałeś w samo sedno żydzewskiej natury.Ene due rabe pisze:APrzed chwilą sam pisales żeby rozmawiać o czasach obecnych , a nie zyc opowieściami 40-50 latkow. Jak tobie odpisalem to szybko żeś przerzucił znowu rozmowę byle wyszło na twoje . Chytry jesteś , ale za głupi żeby tego nie widzieć ...Wielki Widzew pisze:Nie chodzi gościu kto do kogo równa i nie mam zamiaru się tutaj przekrzykiwać z tobą. Napisałem, że Łks swoją markę ma i nikt tego nie podważa. Mnie jebią jakieś frekwencje u siebie, bo wyznacznikiem ekipy nie jest ilość ludzi na meczach. Wyjazdy to już wiadomo inna sprawa.
Boli was to co pisze ene due rabe bo napierdala was argumentami na , które ciężko sensownie odpowiedzieć.
Reszta chłopaków od nas napisze to samo co ja
Ene due rabe rób z tą jebaną żydzewską propagandą porządki
-
ELC
- Kontakt:
Wiem, że jesteś tępy ale jeszcze raz sobie przeczytaj swoje pytanie i obejrzyj zdjęcia, masz zdjęcia trybun pod zegarem i teraz sam sobie odpowiedz czy wiszą tam flagi FC.Ene due rabe pisze:?Co takiego się stało , że od końca lat 90 ( okres największej walki o wpływy w Łodzi ) zaprzestaliscie tak promować fan cluby , i swoich ziomków po szalu dojeżdżających z całej Polski skoszarowaliscie na jednej trybunce ( niciarce ) i pozwoliliscie im wieszać flagi jedynie na płocie od owej trybuny za bramką ...??
Skąd taka nagła zmiana
Widzew Łódź – ŁKS Łódź 3:1 26.08.1995

-
Ene due rabe
Rozumiem że dotknalem Wasz bardzooo czuły punkt , dlatego się tu wpisales i probujesz robić wszystko zeby uniknąć odpowiedzi ....
Ale ja nadal licze że któryś z was wytłumaczy nam wszystkim - z czego wynikała nagła zmiana podejścia do Fan Clubow na Widzewie w latach 90-2000 ...
Ale ja nadal licze że któryś z was wytłumaczy nam wszystkim - z czego wynikała nagła zmiana podejścia do Fan Clubow na Widzewie w latach 90-2000 ...
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Bałuciarz 1908
Czytaj ze zrozumieniem Chodziło o niciarkęELC pisze:Wiem, że jesteś tępy ale jeszcze raz sobie przeczytaj swoje pytanie i obejrzyj zdjęcia, masz zdjęcia trybun pod zegarem i teraz sam sobie odpowiedz czy wiszą tam flagi FC.Ene due rabe pisze:?Co takiego się stało , że od końca lat 90 ( okres największej walki o wpływy w Łodzi ) zaprzestaliscie tak promować fan cluby , i swoich ziomków po szalu dojeżdżających z całej Polski skoszarowaliscie na jednej trybunce ( niciarce ) i pozwoliliscie im wieszać flagi jedynie na płocie od owej trybuny za bramką ...??
Skąd taka nagła zmiana
Widzew Łódź – ŁKS Łódź 3:1 26.08.1995
W latach 90 na płocie waszej prostej wisiały w 90% flagi zduńska wola i łęczyca itp
-
ELC
- Kontakt:
Wszystkie wklejone zdjęcia są pod zegarem gdzie wg rabina nie było żadnych flag FC wieszanych.Bałuciarz 1908 pisze: Czytaj ze zrozumieniem Chodziło o niciarkę
W latach 90 na płocie waszej prostej wisiały w 90% flagi zduńska wola i łęczyca itp
-
Ene due rabe
ELC , przeczytaj raz jeszce to mioje pytanie a potem jeszcze 10 razy. Bo wychodzi że jesteś za głupi wogole zeby to zrozumieć.
Wiem że w roku 95 i nawet później wieszaliscie flagi FC wszędzie gdzie popadnie, pod zegarem na prostej itp. I o to mi właśnie chodzi , swoimi zdjęciami tylko potwierdzasz to co napisałem ...
Powiedz nam wszystkim ELC , dlaczego więc od lat 2000 kiedy walka o dominację w Łodzi była największa , pozwolili wam wieszać się jedynie na niciarce ,i stan ten trwał do ostatniego sezonu na waszym starym stadionie. Jesteś z FC więc powinieneś wiedziec lub przynajmniej się domyślać ...
Wiem że w roku 95 i nawet później wieszaliscie flagi FC wszędzie gdzie popadnie, pod zegarem na prostej itp. I o to mi właśnie chodzi , swoimi zdjęciami tylko potwierdzasz to co napisałem ...
Powiedz nam wszystkim ELC , dlaczego więc od lat 2000 kiedy walka o dominację w Łodzi była największa , pozwolili wam wieszać się jedynie na niciarce ,i stan ten trwał do ostatniego sezonu na waszym starym stadionie. Jesteś z FC więc powinieneś wiedziec lub przynajmniej się domyślać ...
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Ene due rabe
Jeszcze raz powtórzę to pytanie , mówi się do 3 razy sztuka...
Pogrubie wam najważniejsze o co mi chodzi , żeby wam pomóc w myśleniu .
Może ktoś bardziej światły niż ELC tu zagląda , i mi w końcu odpowie ;)
Pogrubie wam najważniejsze o co mi chodzi , żeby wam pomóc w myśleniu .
Może ktoś bardziej światły niż ELC tu zagląda , i mi w końcu odpowie ;)
Nie dam wam spokoju póki nie uzyskam na to odpowiedzi ;) zarówno mnie jak i innych kiboli z całej Polski bardzo ciekawią przyczyny takiej zmiany podejścia...Na przelomie lat 80/90 ( okres największej dominacji RTSu w Łodzi ) aż prawie do końca lat 90 , na stadionie Widzewa większość flag na wszystkich 4 płotach stanowiły flagi różnych Fan Clubow , większych , mniejszych . Nawet na derbach w tamtych czasach pokazywaliscie że bardzo dużo z Was pochodzi lub utożsamia się z różnymi miejscowościami rozsianymi po calej Polsce i takich mniejszych lub większych flag FC wieszaliscie dużo więcej niż ogólnych czy Łódzkich osiedlowych...
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Wschód_Czerwone
Widać ze masz jakiś problem w życiu i to straszny i strasznie Ci współczuję naprawdę proponuje wziąść 1.5 wody niegazowanej i się gdzieś przejść i odpocząć od kompa np do Aleksandrowa sobie jedź tam zobaczysz jak wygląda bitwa np na grafy bo podejrzewam ze jesteś z Włocławka lub Piotrkowa i kiedyś Ci ktoś wyrządził krzywdę i masz w czymś problem ale My ci nie pomożemy w nim musisz dać radę sobie sam bez pozdrowień mały krzykaczu..
-
Ene due rabe
To Ciebie widać coś boli i ja wiem nawet co ;) boli Cię to co żeś ty wyczytal przed chwilą , prawidłowo ...
Może Winkler mi odpowie na moje pytanie ?... Gosc starszej daty , dodatkowo wydaje się że chociaż w minimalny sposób obiektywny i zdystansowany....
Może Winkler mi odpowie na moje pytanie ?... Gosc starszej daty , dodatkowo wydaje się że chociaż w minimalny sposób obiektywny i zdystansowany....
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
ELC
- Kontakt:
Wkleiłem Ci zdjęcia zarówno z lat 90 jak i później po 2000. I jak byś zauważył już w tamtym okresie jak i później pod zegarem w większości były flagi ogólnowidzewskie. Ale również pojawiła się ze względu na mecz inne flagi w tym FC.Ene due rabe pisze:ELC , przeczytaj raz jeszce to mioje pytanie a potem jeszcze 10 razy. Bo wychodzi że jesteś za głupi wogole zeby to zrozumieć.
-
Ukochane Miasto
Bałuciarz1908 ,
Ene due nikogo i niczym nie miażdży...conajwyżej miażdży ten temat swoimi powtarzającymi się monologami , powtarzaniem tych samych argumentów i przynudzaniem. Już dawno zmiazdżył ten temat.
wy sobie kibicujcie swojemu Łksowi my naszemu Widzewowi i jeszcze nie raz będą zwroty w historii obu klubów. czas będzie weryfikował kto jest w jakim miejscu.
a ty Ene due nie rób z siebie mesjasza bo się zachowujesz jakbyś wiedział wszystko o wszystkim ..jak taki yntelygent jesteś i erudyta to się zgłoś do teleturnieju 1 z 10 tam się u Sznuka idź wykazać a nie tutaj pierdoląc ciągle swoje smuty.
jakby tak w pigułce podsumować twoje wypowiedzi to tak:
1) rządzicie w Łodzi niepodzielnie
2) macie najlepszych kiboli w Polsce
3)najlepsze oprawy
4)nie jesteście anty Widzew
5)propaganda u was nie istnieje i jesteście chodzącą obiektywną prawdą!
a my...no cóż garstka nas w Łodzi została i trochę wieśniaków w Polsce żyjących np w takich miastach jak Konstantynów, Aleks, Piotrków, Uniejów, Poddębice, Lutomiersk czy Pabianice ..gdzie obok tych wieśniaków żyje kasta rodowitych mieszczan którzy nie są wieśniakami i chamami tylko dlatego że są za Łksem.
I tego się trzymajcie i codziennie jak pacierz sobie to powtarzajcie WIDZEWA JUŻ NIE MA ,GINIEMY! Tak myślcie i bądźcie pełni wiary że tak jest.
Ene due nikogo i niczym nie miażdży...conajwyżej miażdży ten temat swoimi powtarzającymi się monologami , powtarzaniem tych samych argumentów i przynudzaniem. Już dawno zmiazdżył ten temat.
wy sobie kibicujcie swojemu Łksowi my naszemu Widzewowi i jeszcze nie raz będą zwroty w historii obu klubów. czas będzie weryfikował kto jest w jakim miejscu.
a ty Ene due nie rób z siebie mesjasza bo się zachowujesz jakbyś wiedział wszystko o wszystkim ..jak taki yntelygent jesteś i erudyta to się zgłoś do teleturnieju 1 z 10 tam się u Sznuka idź wykazać a nie tutaj pierdoląc ciągle swoje smuty.
jakby tak w pigułce podsumować twoje wypowiedzi to tak:
1) rządzicie w Łodzi niepodzielnie
3)najlepsze oprawy
a my...no cóż garstka nas w Łodzi została i trochę wieśniaków w Polsce żyjących np w takich miastach jak Konstantynów, Aleks, Piotrków, Uniejów, Poddębice, Lutomiersk czy Pabianice ..gdzie obok tych wieśniaków żyje kasta rodowitych mieszczan którzy nie są wieśniakami i chamami tylko dlatego że są za Łksem.
I tego się trzymajcie i codziennie jak pacierz sobie to powtarzajcie WIDZEWA JUŻ NIE MA ,GINIEMY! Tak myślcie i bądźcie pełni wiary że tak jest.
-
Ene due rabe
Miazde was skurwysyny bo się tu wpisujecie napinacze w 10-20 i więcej , a ja jadę z wami merytorycznie sam jakbys nie zauwazyl ;)
Nigdzie nie napisałem że was w Łodzi nie ma i że jesteśmy najlepsi we wszystkich , ale jeśli takie wnioski wysuwasz po tym co wyczytales w moich wpisach to zajebiscie mnie to cieszy.
Cieszy mnie że nadal mogę wam ryc te puste głowy zydzewiaki , a wszystkim dookoła przedstawiać nasz punkt widzenia , który was jak widać po tym co piszecie - bardzo boli
Znajdź moje wpisy gdzie napisałem że :
Nigdzie nie napisałem że was w Łodzi nie ma i że jesteśmy najlepsi we wszystkich , ale jeśli takie wnioski wysuwasz po tym co wyczytales w moich wpisach to zajebiscie mnie to cieszy.
Cieszy mnie że nadal mogę wam ryc te puste głowy zydzewiaki , a wszystkim dookoła przedstawiać nasz punkt widzenia , który was jak widać po tym co piszecie - bardzo boli
Znajdź moje wpisy gdzie napisałem że :
Jeśli nie znajdziesz choć jednego punktu to przestań się tu wpisywać chujku głupi manipulatorze , a jeśli znajdziesz to ja przestane ;)Ukochane Miasto pisze:1) rządzicie w Łodzi niepodzielnie
3)najlepsze oprawy
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Wschód_Czerwone
Mnie coś boli ? Ciebie coś boli bo ostatnio tylko Ty tutaj piszesz i sam sobie odpowiadasz ktoś Ci już pisał że jest w mieście pół na pół i każdy o tym wie normalnym a ze u Ciebie na rejonie niewiem może Retkinia może coś innego.w miasteczkach małych lub wiekszych jak jest nazywany kibic z Piotrkowa ? Rodowity Piotrkowianin ? Czy Rodowitych z Włocławka ? Dla mnie Duma ze jest tyle ludzi w całym woj Łódzkim i Widzew a Ciebie to boli i będzie bolało bardzo długi czas i tyle ..:) A co do opraw i liczb u siebie i wyjazdów to nie pogrążaj się bo chyba żyjemy w innym świecie i potrafisz odpowiedzieć co było rok temu ? Nie bądź śmieszny chodź sobie na amfiteatr i żyj swoim światem .