Małopolska kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Zbyszko_z_Bogdańca

Re: Małopolska kibolska

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca »

Leśny mieszka na knet ;)
iparts.pl
KamilO2

Post autor: KamilO2 »

TT1909 pisze:Jeżeli chodziło Ci o Tuchów to napisałem bo chłopaki się udzielają.
A z Gm.Ryglice jeździ dosyć zgrabna ekipa na Tovie
Aż sie zarejestrowałem.. gm.Ryglice to kilku- kilkunastu chłopaków jeżdzących na Unie/Wisłe, żadna chuliganka. A już na pewno nie można powiedzieć żeby z tej gminy jezdziły jakieś osoby, a na pewno nie zgrabna ekipa na tarnovie. Przestań robić propagande. Jak jest takowa ekipa z chęcią uzyskam informacje kto :)
nzo90

Post autor: nzo90 »

Sam Fisher pisze:Bochnia - Wisła
Gorlice - Glinik/Wisła
Skawina - Cracovia/Wisła
Wieliczka - Cracovia/Wisła
Wadowice - Wisła
Myślenice - Wisła
Brzesko - Okocimski/Wisła
Brzeszcze - Wisła
Krzeszowice - Wisła
Bukowno - GKS/Zagłębie/Wisła
Sucha Beskidzka - Wisła
Stary Sącz - Sandecja
Mszana Dolna - Wisła
Tuchów - Unia Tarnów
Dobczyce - Wisła
Proszowice - Cracovia
Grybów - Grybovia/Sandecja
Maków Podhalański - Cracovia
Szczawnica - Wisła
Piwniczna-Zdrój - Sandecja
Muszyna - Cracovia
Kalwaria Zebrzydowska - Wisła
Słomniki - Wisła
Szczucin - Unia Tarnów
Alwernia - Wisła
Wojnicz - Unia Tarnów
Bobowa - Sandecja
Nowy Wiśnicz - Wisła

W wyżej wymienionych miejscowościach oczywiście znajda się też jednostki innych ekip
Khan pisze:Dominujące widoczne ekipy !

Kraków
Wisła/Cracovia/Hutnik

Tarnów
Unia/Tarnovia - jaka dysproporcja ??

Nowy Sącz
Sandecja

Oświęcim
Unia/Wisła(??)/Ruch

Chrzanów
Wisła

Olkusz
Wisła/GKS Kce/Cracovia

Nowy Targ
Podhale

Zakopane
Ruch/Cracovia/Wisła

Andrychów
Beskid/Cracovia

Kęty
Ruch/Wisła(??)

Libiąż
KSG/ ??

Miechów
Cracovia/Wisła

Krynica-Zdrój
Cracovia

Bukowno
GKS Kce/Zagłębie

Chełmek
Wisła/GKS Kce
Panowie, może niech każdy odniesie się do swojej miejscowości, i poprawi, jeżeli dwaj cytowani forumowicze zrobili błąd. Od 10 lat jestem na emigracji i sporadycznie jestem w kraju. Z przyjemnością poczytałbym jak zmienia się układ sił w małopolsce, bo do tej pory do strony 15 można było przeczytać kto kogo pociął maczetą w Krakowie, a strona 15-29 o tym co dzieje się w Tarnowie, a tak naprawde nie tylko mnie ale zapewne większość h** interesuje kto kogo goni w Tarnowie. Wyjaśnijcie to może na ubitej a nie napinajcie się na kibice.net.
Z tego co wiem, to w zachodniej małopolsce najlepszą ekipą jest Unia Oświęcim. Interesuje mnie jak jest w pozostałych częsciach/powiatach. Która ekipa/fc jest dominujące. I nie wypisujcie proszę Wisła/Cracovia, jeżeli w danym mieście jeżdzą dwie-trzy osoby na któryś z klubów, tylko tam gdzie jest naprawde FC warte uwagi...
SinNombre

Post autor: SinNombre »

Kahn piszesz o Olkuszu i nie wymieniasz Zagłębia a w Bukownie nie wymieniasz Wisły, także nie znasz tematu a piszesz wielce o "dominujących widocznych ekipach"". Widoczne w necie a w realu to zupelnie co innego.
JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK »

co do Skawiny to wygląda to tak że Wisła tam jest nr 1 a nie Cracovia
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

JanuszKRK pisze:co do Skawiny to wygląda to tak że Wisła tam jest nr 1 a nie Cracovia
Kolejność na liście była przypadkowa. Zaznaczone jest tylko że są obie ekipy, proporcji nie zaznaczałem. Co do miejscowości w których zaznaczona jest jedna ekipa to wiadome, że znajdują się tam również osoby z innych ekip, jednak ich procent jest zbyt niski by stworzyć realne zagrożenie dla ekipy dominującej na obecną chwilę. Zaznaczam że mogłem się pomylić co do listy. Jeżeli tak jest, proszę o poprawki :)
Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki »

UdusiłemŻonę pisze:Nie ma sensu wymieniać małych miast w ogóle bo w każdym są kibice różnych klubów i nikt z nikim nie rywalizuje bo każdy się zna z każdym..
Nie zawsze nic sie nie dzieje, są małe miejscowosci w których strony się zwalczają, tam nawet grono znajomych wytyczają sympatie klubowe, więc to nie tak jak piszesz
Zbyszko_z_Bogdańca

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca »

Rodowity1928 poruszył ciekawy wątek na temat derbów w Tarnowie, które to miały "zweryfikować" sytuację w mieście, a wy się o jakieś wioski wykłócacie gdzie obydwie strony wiedzą iż osoby o których mowa to zwykli fani sympatyzujący z jednym czy drugim klubem - fajnie, że jeżdżą ale czy ich "aktywność" jest warta dyskusji na knet?
Andrus

Post autor: Andrus »

Jak niektórzy tutaj piszą, że w Bukownie to jest GKS Katowice to można się tylko śmiać, może jeszcze Cracovia? W Bukownie jest tylko Wisła Kraków i Zagłębie Sosnowiec i nic poza tym.
JWB

Post autor: JWB »

Bukowno - NIC po za Wisłą i Zagłębiem
Olkusz - Wisła, GKS, Zagłębie i `podobno` Cracovia

i na prawdę jak czytam wypowiedzi wyżej, gdzie na przykład przy napisaniu `Bukowno` nie jest wymieniona Wisła.. to nie mogę się powstrzymać od śmiechu, co jeszcze bardziej bawi, jest wymieniony GKS, którego niestety tu nigdy nie było i nie będzie.
op3

Post autor: op3 »

Nigdy nie bylo? Zeby nie bylo przyznaje ze teraz jest mega lipa.

Obrazek

Obrazek
orthodox1981

Post autor: orthodox1981 »

Ale farmazony co do derbów
nieskumalemtypa

Post autor: nieskumalemtypa »

do kibiców Unii nie siejcie fermentu ze Tarnovia chce walkower oddac bo w tym nie ma ani grama prawdy. Lepiej żeby u Was się odbyły i to wiedza oby dwie strony, a jeżeli policja wpadnie na genialny pomysł aby mecz odbył się bez udziału publiczności to sobie sami w piete strzelają bo zamiast mieć wszystkich na miejscu to będą biegać po całym miescie za kibicami co i tak jest nie uniknione po meczu.
Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki »

op3 pisze:Nigdy nie bylo? Zeby nie bylo przyznaje ze teraz jest mega lipa.

Obrazek
przecież oni tych szalików narobili mase, z róznymi dziwnymi miastami w których ich nie ma i nie było
orthodox1981

Siejecie farmazony co do liczb i pytanie kolejny raz dlaczego nie chcecie walczyć bez sprzętu?
orthodox1981

Nie chcę zaczepek tylko jak czytam że prezes woli oddać mecz walkowerem niż grać w mościcach to płakać mi się chcę jak można tak manipulować faktami
Zbedny_balast

Post autor: Zbedny_balast »

No to może napisz jakie są "fakty" z waszej strony.
orthodox1981

Fakty są takie że ma być po 450 biletów i mecz w mościcach
Rodowity1928

Post autor: Rodowity1928 »

nieskumalemtypa pisze:do kibiców Unii nie siejcie fermentu ze Tarnovia chce walkower oddac bo w tym nie ma ani grama prawdy. Lepiej żeby u Was się odbyły i to wiedza oby dwie strony, a jeżeli policja wpadnie na genialny pomysł aby mecz odbył się bez udziału publiczności to sobie sami w piete strzelają bo zamiast mieć wszystkich na miejscu to będą biegać po całym miescie za kibicami co i tak jest nie uniknione po meczu.
Nikt nie sieje fermentu. Na chwilę obecną FAKTY są takie, że wasz klub miał proponowane rozegranie tego meczu w Mościcach na stadionie miejskim jednak wasi piłkarze na czele z trenerem kategorycznie odmówili twierdząc, że na naszym boisku nie macie szans na wygraną. Wasz prezes jeszcze przed świętami otrzymał na spotkaniu sugestię od psów i prezydenta miasta dotyczącą braku możliwości rozegrania meczu w tym waszym kurwidołku. Według psów derby muszą być rozegrane jako impreza masowa. Jeśli więc będą rozegrane w Mościach możecie liczyć na całą klatkę czyli ok 600 biletów. Walkower grozi wam ze strony TOZPN, chyba że wasz prezes zdecyduje się na rozegranie meczu przy pustych trybunach jednak moim zdaniem jest to bardzo mało prawdopodobne bo sugestia psów jest taka że, albo derby w Moscicach z kibicami obu drużyn albo wcale. Zresztą z tego co wiem Urbanowi nie uśmiecha się płacić za ochronę pustego stadionu.
orthodox1981

I miejmy nadzieje że tak zostanie bo to mają być derby
nieskumalemtypa

Post autor: nieskumalemtypa »

Tarnovia dostała 500 biletów mecz w Mościcach, najlepsze jest to ze nie wiadomo która ze stron zasiądzie w klatce gości ale wolalbym żeby to jednak była biało-czerwona strona
Rodowity1928

nieskumalemtypa pisze:Tarnovia dostała 500 biletów mecz w Mościcach, najlepsze jest to ze nie wiadomo która ze stron zasiądzie w klatce gości ale wolalbym żeby to jednak była biało-czerwona strona
o ku*** jeden lepszy od drugiego. Ty serio myślisz, że pozwolimy wam zasiąść na głównej trybunie naszego stadionu a sami zajmiemy klatkę?? Jeśli faktycznie mecz rozegrany zostanie w Mościcach to ewentualnie będziecie mieli ZASZCZYT wejść do klatki. bez odbioru.
orthodox1981

Podobno na prostej
krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR »

Pytanko o FC Ruchu w Zakopanem - skąd się tam w ogóle wzięli i jak się prezentują (liczbowo i jakościowo). Z góry dzięki.
orthodox1981

ZASZCZYT P CH..U
JWB

Post autor: JWB »

krzycho_ASR pisze:Pytanko o FC Ruchu w Zakopanem - skąd się tam w ogóle wzięli i jak się prezentują (liczbowo i jakościowo). Z góry dzięki.
podbijam!
będąc tam ostatnio na weekendzie, wszędzie wrzuty Ruchu i w sumie tylko Ruchu, gdzie się nie spojrzy to tam Ich vlepa bądź ANTY GKSG.
BucziOSW

Post autor: BucziOSW »

JWB pisze:
krzycho_ASR pisze:Pytanko o FC Ruchu w Zakopanem - skąd się tam w ogóle wzięli i jak się prezentują (liczbowo i jakościowo). Z góry dzięki.
podbijam!
będąc tam ostatnio na weekendzie, wszędzie wrzuty Ruchu i w sumie tylko Ruchu, gdzie się nie spojrzy to tam Ich vlepa bądź ANTY GKSG.
Na necie były fotki z jakiegoś meczu, dość dużo ich było. Jak byłem na skokach narciarskich to skoczyłem do sklepu z grami, akurat 2 ziomków gadało o najbliższym meczu i walce Hadasia.
Rodowity1928

Stan na dziś jest taki, piłkarze rywalki łaskawie zdecydowali, że chcą dostąpić zaszczytu gry na stadionie miejskim. Prawda jest taka, że rura wam zmiękła bo do końca byliście pewni że będziecie mogli zagrać u siebie. Już dwa tygodnie temu znaliście stan faktyczny. Dziwne zwyczaje macie w kubie:) pierwszy spotykam się z sytuacją że klubem rządzi trener a nie prezes:) Natomiast co do samych derbów. Szanse na rozegranie meczu w pierwotnym terminie tj 20 kwietnia 2016 są iluzoryczne. Zbyt mało czasu, za dużo papierkowej roboty i pozwoleń.
orthodox1981

Jak się orientuje to jeżeli mecz będzie organizowany i ilośc kibiców nie przekroczy 999 osób to nie trzeba zezwolenia na organizacje imprezy masowej-ale mogę sie mylić
TT1909

Post autor: TT1909 »

Same zaszczyty nas czekają.. Heh czym wy się chwalicie ? Tarnowska infrastruktura sportowa to porażka. Wasz stadion też jest w rozsypce.
A co do derbów to podobno mają być jako impreza masowa.
Walker

Post autor: Walker »

A skąd się ta Tarnovia wzięła ? Na dołku po jednym meczu kadry spotkałem dwóch gości z Tarnovii. Wtedy to był szok. Nikt wcześniej o nich nie słyszał. Każdy wiedział że Tarnów to 100% Unia ( wtedy Jaskółki miały zwyżkę formy. Do tego przybicie sztamy z Wisłą)

Goście ci mówili że jakoś się trzymają bo mają zgraną bandę. Ale mówił o ok 20 osobach. Emigracje podobno mieli mocną.
I nagle co ? Rozmnożyli się ? Cała emigracja wróciła ? Nagle namówili bezklubowców ? Czy może przerzucili pół miasta?
Bez spiny, po prostu się pytam
Misiek88

Post autor: Misiek88 »

Ostatnio byłem w najpopularniejszej dyskotece w Oświęcimiu i zaskoczył mnie koleś, który przez całą impreze paradował w smyczce Śląska Wrocław. Dużo jest Wisły w Oświęcimiu? to te same osoby które udzielają się na Unii? jeśli tak to co na to Ruch? W sumie wątpie, żeby to były te same osoby, bo jakby to wyglądało? koleś w jeden dzień idzie w smyczce Wisły, a na drugi ubiera bluzę z Ruchu? Ciekawie macie w tym Oświęcimiu.
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

Mam pytanie odnośnie Gorlic. Jakie są stosunki między fanami Glinika, a Wiślakami z tego miasta kosa/neutral czy może to te same osoby?
Zbedny_balast

Post autor: Zbedny_balast »

Walker pisze:A skąd się ta Tarnovia wzięła ? Na dołku po jednym meczu kadry spotkałem dwóch gości z Tarnovii. Wtedy to był szok. Nikt wcześniej o nich nie słyszał. Każdy wiedział że Tarnów to 100% Unia ( wtedy Jaskółki miały zwyżkę formy. Do tego przybicie sztamy z Wisłą)

Goście ci mówili że jakoś się trzymają bo mają zgraną bandę. Ale mówił o ok 20 osobach. Emigracje podobno mieli mocną.
I nagle co ? Rozmnożyli się ? Cała emigracja wróciła ? Nagle namówili bezklubowców ? Czy może przerzucili pół miasta?
Bez spiny, po prostu się pytam

Można tak napisać, że większość ludzi teraz z Tarnovii to są oczywiście osoby, które przez kilka lat wypierały się na wszystkie możliwe sposoby,oddawały jakieś stare barwy bez bicia i nawet opowiadali do kamery kogo jebią :) Odwaga przychodziła tylko podczas weekendowych libacji i jakiś okrzykach pod osłoną nocy i oczywiście na internecie. Jest kilka osób z Tarnovii, które nawet jak były dojezdzane to nigdy się nie wyparły klubu, ale takich to można policzyć na palcach jednej ręki. I do takich ludzi mimo animozji klubowych można mieć szacunek, najbardziej bolą te osoby, które przysięgały,że nie maja nic wspólnego z kibicowaniem Tarnovii a po pewnym czasie pojawiają się na meczu jak gdyby nigdy nic. Czy namówili bezkluboców? Pewnie jakąś część też, wiele osób, które miało na mieście coś na pieńku z Unią, teraz może się jakoś odbić/odgryźć dochodząc do jakiejś innej grupy w tym przypadku jest to Tarnovia i na pewno nie jest to żadna miłość klubowa tylko czysta kalkulacja
bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru »

Misiek88 pisze:Ostatnio byłem w najpopularniejszej dyskotece w Oświęcimiu i zaskoczył mnie koleś, który przez całą impreze paradował w smyczce Śląska Wrocław. Dużo jest Wisły w Oświęcimiu? to te same osoby które udzielają się na Unii? jeśli tak to co na to Ruch? W sumie wątpie, żeby to były te same osoby, bo jakby to wyglądało? koleś w jeden dzień idzie w smyczce Wisły, a na drugi ubiera bluzę z Ruchu? Ciekawie macie w tym Oświęcimiu.
Unia Oświęcim staje się coraz bardziej pro Ruch i nie zdziwiłbym się gdyby w niedalekiej przyszłości doszło tam do zmiany priorytetów, ale póki co nikt o tym głośno nie mówi ;)
donaldMatole

Post autor: donaldMatole »

Misiek88 pisze:Ostatnio byłem w najpopularniejszej dyskotece w Oświęcimiu i zaskoczył mnie koleś, który przez całą impreze paradował w smyczce Śląska Wrocław. Dużo jest Wisły w Oświęcimiu? to te same osoby które udzielają się na Unii? jeśli tak to co na to Ruch? W sumie wątpie, żeby to były te same osoby, bo jakby to wyglądało? koleś w jeden dzień idzie w smyczce Wisły, a na drugi ubiera bluzę z Ruchu? Ciekawie macie w tym Oświęcimiu.
Osoby które jeździły na Wisłę już nie działają aktywnie na Unii i z tego co wiem dużo osób odpuściło mecze przy Reymonta. W Oświęcimiu jest zakaz noszenia barw innych klubów niż Unia Oświęcim. Być może był to ktoś z pobliskich Brzeszcz(Wiślacko-konfidenckich)
Cracovia_Trzebinia

Post autor: Cracovia_Trzebinia »

Skoro Unia Tarnów taka aktywna w temacie, to może ktoś się wypowie na temat konfidenta w wielkiej ekipie WSH? Bo nie wierzę, że nic na ten temat (dosyć głośny w wiślackim środowisku) nie wiecie?
fluor

Post autor: fluor »

Do tych cytatów wyżej...

"Były to najspokojniejsze od lat derby Tarnowa. Na sektorze jest nas łącznie ok. 700-800 osób (liczba szacunkowa, do tego jak zwykle zakazy poza stadionem), z czego w samym młynie staje ok. 500 - 550 os. "

Tak wyglądał opis z 2006 z tych zdjęć tam podawanych...

PS. Na żużlu system identyfikacji musi być tylko na meczach podwyższonego ryzyka, na piłce przy imprezach masowych musi być bez względu na rangę, tak wynika z ustawy.
Misiek88

Post autor: Misiek88 »

UOH pisze:Co do Oświęcimia już nikt stad nie udziela się na Wiśle. W mieście jest tylko Unia. Zapytaj może o to jak skończył owy kolega a nie siej ferment. Nie jeden kozak przyjedzie w smyczy swojego klubu i czeka na reakcję pod kamerami w dyskotece. Reakcja jest gdy ją opuszcza.
W takim razie pytam, jak skończył owy kolega?
orthodox1981

ŚMIESZNE TO TŁUMACZENIE O ANONIMOWOŚCI JAK I TAK WSZYSCY WIEDZĄ KTO KOMU KIBICUJE-A PO 2 OD KIEDY POLICJA DECYDUJE O ROZGRYWKACH PO3 KOLEJNY RAZ WIDAĆ GOŁYM OKIEM KTO SIEDZI W ZARZĄDZIE TOZPN I JAKIE MAJĄ PODEJŚCIE DO NAJSTARSZEGO KLUBU W TARNOWIE
ODPOWIEDZ